Kun ollaan parhaiden pelien listauksen tapauksessa jossa trilogiassa niin aletaan myös olemaan siinä pisteessä että tämä parhausjärjestys on jo enemmänkin satunnainen, sillä se koostuu pääasiassa mutu tuntumalla tehdystä järjestyksestä, jossa erot voivat paikoitellen olla niin pieniä, että järjestys voisi helposti olla aivan erilainenkin.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 

Erityishuomiona, osa tässä vaiheessa lisätyistä peleistä voisi aivan hyvin olla myös osa 2:ssa, kuten listan kärjessä oleva tapaus, joten aika häilyviä alkavat nämä rajat olemaan...

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Seuraavaksi sitten varmaan top 100

 

 

Joe Dever's Lone Wolf

Smite

League of Legends

Warhammer End Times: Vermintide

Tetris Attack

Assassin's Creed IV: Black Flag

Death and Taxes

 




77. Van Helsing

Tämä on niitä pelejä joita saa aina puolustella ja ymmärrän kyllä miksi monet eivät ymmärrä miksi otan tämän mukaan. Syynä on kuitenkin se, että vaikka tämä peli on huonosti toteutettu Devil May Cry, niin se onnistuu silti tarjoamaan todella paljon toimintaa ja juurikin sitä tunnelmaa, mitä elokuvakin tarjosi. Tässä pelissä pääsee tekemään sitä, mitä elokuvan jälkeen kaipasikin. Harvemmin suhteellisen heikosta pelistä pystyy nauttimaan näinkin paljon.


76. Evil West

Videopelimäinen videopeli joka muistuttaa paljon monia PS2 ajan pelejä. Tästä olisi pienillä asioilla saatu entistä parempi, mutta kokonaisuutena tässä toimintapelissä tuntuu olevan juurikin sitä jotakin, mikä toimii omalla kohdalla, niin pelattavuudessa kuin teemoissakin. Pelin suurimmat heikkoudet ovat lähinnä siinä, että peli ei ole tarpeeksi paljon sitä, mistä se selvästi on ottanut vaikutteita. Joka tapauksessa erittäin hyvä toimintapeli kaikista heikkouksistaan huolimattakin ja todella hyvä fantasia-teslapunk-westerni.


75. Transformers

Niitä pelejä joissa aika näkyy ohjattavuudessa mutta jossa tunnelma on kohdillaan. Toiminnassa on haastetta mutta myös asennetta. Varusteita on paljon ja löydettävää on paljon. Maailmoissa on vaihtelua ja laajuutta mutta kyllä sen todellisen mielekkyyden tuovat ne tutut transformerit kuten Optimus Prime, Megatron sekä Unicron.


74. Darkness II

Todella erilainen kuin edeltäjänsä ja paljon parempi. Graafinen ulkoasu on uskomattoman hyvä, ammuskelu on hauskaa ja pimeyden voimat tekevät kokonaisuudesta juurikin oikealla tavalla erilaisen ja niin toimivan. Pistesysteemi kannustaa erilaisuuteen ja tarina onnistuu olemaan jopa varsin yllätyksellinen.


73. Jak 3

Naughty Dog on melkeinpä laadun tae. Uncharted sarja on omasta mielestäni heidän suurin mestariteoksensa, vaikka monille Last of Us on se magnum opus. Jotkut taas vannovat Crash Bandicootin nimee. Jak & Daxter sarja on käynyt melkoisen kaaren sillä kun viimeisen ja ensimmäisen trilogian pelin laittaa vierekkäin, on ero selkeä. Tämä on lähinnä kisa kakkosen ja kolmosen välillä ja itse pidän kolmosesta enemmän sen laajemman asevalikoiman ja monipuolisemman pelattavuuden takia. Viimeisen niitin lyö se tosiseikka että Jak 3 on peli, jota on paljon hauskempi pelata, koska se ei ole vaikeustasoltaan niin armoton.


72. Gwent: Witcher Card Game (beta)

Yksi niitä pelejä joka oli parempi, kun se ei ollut vielä valmis. Pelattavuus oli oikealla tavalla kehittynyt siitä Witcher 3:n minipelistä ja vaihtoehtoja oli todella paljon. Kaikilla eri ryhmittymillä oli omat vahvuutensa ja omat juttunsa ja pelkästään korttien valtava määrä mahdollisti  suunnattoman määrän erilaisia vaihtoehtoja ja variaatiota siinä, miten peliä halusi pelata. Jos voisin, niin pelaisin edelleen tätä, valmiin version sijaan. Kyllähän tätä "valmista" versiotakin pelaa, mutta ei siitä samalla tavalla nauti.


71. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Beat em up TMNT pelejä on mistä valita, mutta Shredder's Revenge on loppuviimeksi se, joka onnistuu yhdistämään kaikki osat, joita tälläinen peli todella tarvitsee. Valtava valikoima erinomaisesti toteutettuja pomotaisteluita, hienoja taisteluliikkeitä, monta pelattavaa hahmoa, kattava moninpeli ja tyylillisesti upea toteutus. Kyllähän TMNT: Arcade Game ja TMNT IV: Turtles in Time ovat erinomaisia pelejä, mutta Shredder's Revenge on kuin se peli, joka pyrkii tuomaan nämä pelit nykyaikaan.


70. Star Wars: Knights of the Old Republic

Tämä on niitä pelejä jonka paikkaa pitää enemmän jo oikeuttaa tällä listalla. Se että päähenkilöllä ei ole ääntä on yksi asia ja ikävän yleinen, mutta tässä tapauksessa kyse on jostakin isommasta. Toiminta on tämän pelin suurin heikkous ja tämän jälkeen Dragon Age: Originsin toiminnan näkee aivan uudella tavalla, paljon parempana. Mutta se mikä oikeasti tämän pelastaa on se tarinallisuus ja erittäin vahva Star Wars tunnelma. Tarina on todella hyvin tehty ja pitää sisällään yksiä pelimaailman parhaita käänteitä.


69. Nier: Automata

Erinomainen toimintapeli jossa mukana varsin ajatuksia herättävä ja moniulotteinen tarina. Peli näyttää hienolta, tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia pelaamiseen ja on aika helposti sarjansa paras peli, pääasiassa siksi koska tuntuu toiminnallisesti kaikista viimeistellyimmältä. Jopa alkuperäisen pelin parannellut Replicantin rinnalla.


68. Bulletstorm

FPS peli joka onnistuu todellakin erottumaan edukseen. Pistesysteemi ja räiskintää juurikin oikealla tavalla piristävät lieka ja potku tekevät pelaamisesta todella mielekästä ja toimintaa parantaa entisestään todella hyvin kasattu asevalikoima. Ammuskelua mielekkäästi asenteella.


67. Tales of Arise

Tales sarjan kruunu ja kokonaisuutena erinomainen fantasiatarina todella mielekkäällä ja runsaalla määrällä näyttävää toimintaa. Hahmot on tehty erittäin hyvin ja muutenkin kokonaisuudessa on runsaasti hyviä muuttujia ja kaikki on vieläpä kerrottu erittäin laadukkaalla ääninäyttelyllä ja muutenkin kivan näköisellä toteutuksella jossa vähän lisää tyyliä tulee monista hienoista tyyliseikoista, kuten sarjakuvamisesta ajoittaisesta tarinantäydennyksestä.


66.  Overlord II

Erittäin hauska peli joka on monella tavalla laajempi kuin edeltäjänsä ja paljon tasapainoisempi. Peli suorastaan kannustaa olemaan paha, mutta ei poista muitakaan mahdollisuuksia ja monet ykkösen jutut ovat tällä kertaa rikkaammin toteutettuja. Oikealla tavalla erilainen ja humoristinen peli jossa Sauronilla ohjastetaan Klonkkuja.


65. Bloodborne

Souls tyylisten pelien joukossa Bloodborne toimii omalla kohdalla eniten koska se on paljon aggressiivisempi ja monin paikoin tyylikkäämpi, varsinkin aseiden kautta. Vaikka fantasiatyyli onkin todella hyvä lohikäärmeineen ja ritareineen, niin kyllä synkän viktoriaaninen aika on myös erittäin tyylikäs omalla tavallaan.


64. Dark Souls 3

Dark Souls sarjan viimeistellyin osa joka korjaa monet heikkoudet mitä aiemmissa oli, mutta jossa on silti sellainen tietty samanlainen ote. Jokaisessa sarjan pelissä on omat vahvuutensa muihin nähden mutta itse tykkään DS3:sta eniten juurikin siksi koska se tuntuu selvästi ottavan opikseen aiemmista ja siksi se kaikkein mielekkäin pelata.


63. Hard West

Tyylikkäällä tavalla sarjakuvamainen ja synkkä tarina villistä lännestä monien erilaisten hahmojen kautta kerrottuna ja pelattavuutena vuoropohjainen toiminnallinen strategia monilla omilla hauskoilla pikku lisillä. Varsinkin westernien joukossa tämä peli onnistuu tarjoamaan runsaasti mielekästä sisältöä.


62. Grand Kingdom

Monesti sitä unohtaa miten paljon iloa tietyistä peleistä saakaan. Tämä on juurikin sellainen tapaus joka helposti jää sivuun, mutta jonka monipuolinen pelattavuus ja oikeilla tavoilla hienoksi tehty kokonaisuus todellakin vievät mukanaan pitkiksikin ajoiksi.


61. Code Vein

Soulslike tyylinen taistelu, todella animevivahteisella tyylillä ja muutamilla omilla ideoilla. Erittäin tyylikäs peli jossa yksi parhaita hahmonluonteja/kustomointeja. Laadukkaasti toteutettu ja monilla erinomaisilla tavoilla rikastettu kokonaisuus jossa monet pienet yksityiskohdat ja useat erinomaiset ideat pääsevät todella hyvin oikeuksiinsa. Helposti yksi parhaita Soulslike pelejä mitä on vastaan tullut.


60. Control

Remedyn mestariteos jossa yhdistetään ammuskelu ja psykokineettisten voimien käyttö todella erinomaisessa ympäristössä jossa on omalaatuinen tyyli ja maailma, joka toimii erityisen hyvin ja tekee kokonaisuudesta tunnelmallisen, toiminnallisen ja todella hauskan. Tämän lisäksi kokonaisuus on kysymyksiä herättävä ja tulkinnan varainen sekä yllättävän syvällinen ja taiteellinen kokonaisuus jossa runsaasti vielä lisää potentiaalia vaikka mihin.


59. Jungle Book

Yksi erityisen hyvä Disney peli jossa pelaaja saa varsin vapaasti kiipeillä ja hyppiä ympäri kenttää jossa on pituutta ja korkeutta. Osa kentistä on paljon suoraviivaisempia, mutta kokonaisuutena ihan ok elokuvasta on onnistuttu tekemään huomattavasti parempi peli.


58. Tarzan

Ykköspleikkarin Tarzan on ehdottomasti yksi niitä Disney pelejä joita tuli pelattua todella paljon ja joka onnistui poikkeuksellisen hyvin nousemaan elokuvan tasolle laadussaan. Vaikka peli onkin kärsinyt ajan hampaissa, niin kyseessä on silti yksi parhaita, ellei paras, Disney peli koskaan.


57. Binary Domain

Voi kuullostaa aivan tavalliselta räiskinnältä ilman mitään sen ihmeellisempää, mutta se tunnelma on todella hyvä. Toiminta on todella mielekästä ja kun sitä rikastetaan pelaajan tekemisten pohjalta kehittyvään tarinaan ja erinomaiseen tyylikkyyteen, niin ei tämä perusräiskinnäksi jää.


56. Dead to Rights: Retribution

Punisher tyylinen päähenkilö kolmannen persoonan räiskinnässä on ihan hyvä idea ja pelattavuus toimii todella hyvin. Mutta se mikä nostaa tämän muiden kaltaistensa yli, on Shadow koira. Muuten peli on juurikin oikealla tavalla toimivaa ammuskelua, mutta muutamat pienet asiat tekevät siitä kilpailijoitaan mielekkäämmän pelata.


55. Divinity: Dragon Commander

Lohikäärmetoimintapeli jonka mielekkyyttä strategiaelementit merkittävästi rajoittavat, mutta joka tarinallisella vahvuudellaan ehdottomasti nousee todella mielekkääksi kokonaisuudeksi johon kuuluu haastavia valintoja monipuolisista aihealueista. Tarinallinen toteutus on erittäin laadukas ja peli on monella tavalla erittäin onnistunut kokonaisuus. Divinity sarjan spin-off on helposti yksi sarjan parhaita pelejä vaikka strategiapelinä se ei aina olekaan yhtä mielekäs kuin toisenlaista toimintaa tarjoavat pelit.


54. Ruined King: League of Legends Story

Varsin hyvä tarina monilla tutuilla hahmoilla ja klassisella Final Fantasy tyylisellä vuoropohjaisella taistelulla. Pelihahmot ovat suhteellisen hyvin valittuja, vaikka joukossa voisi olla parempikakin lisäyksiä. Pääroisto on todella hyvä ja muutenkin roistohahmot varastavat shown. Taistelu on joka tapauksessa tehty hyvin, ääninäyttely on hienoa ja graafinen ulkoasu on mukavan värikäs. Tämä on kokonaisuutena erittäin hyvä ote League of Legends mytologiaan ja tarjoaa monille hahmoille aivan uudenlaista tilaa kasvaa.


53. Dragonball Z Budokai 3

Tämä on yksi niitä pelejä jonka helposti sekoitan Budokai Tenchaichi 3 peliin. Tämä tappelupeli pitää sisällään valtavan määrän pelattavia hahmoja ja valtavan määrän erilaisia taitovariaatioita. Goku ja Vegeta esimerkiksi voivat omata joko useita temppuja, tai sitten lähinnä muuttumisen aina vain korkeammille tasoille. Tämän pelin ehdoton vahvuus on suuri määrä taistelijoita ja valtava määrä erilaisia taitovaihtoehtoja. Ehdottomasti parhaita DBZ pelejä ikinä ja yksi parhaita tappelupelejä ikinä, rautaisen pelattavuuden ansiosta.


52. Marvel's Spider-Man 2

Ensimmäinen Insomniac Gamesin laatuteos Marvelin maailmasta, mutta kakkonen on ratkaisevasti parempi, vaikka ykkösellä onkin tietyt puolet jotka se tekee paremmin. Humoristinen, laaja ja vapauttava kokonaisuus. Tekemistä ja vaihtelua riittää ja samoin Marvel hahmoja, enemmän tai vähemmän tuttuja. Toiminnassa vapaudessa ja sivutekemisessä on kaikessa juurikin sillä tavalla vaihtelua, että peli ei ala muuttua erityisen tylsäksi ennen kuin päätarina alkaa olla jo lopussa. Sivutehtävienkin kanssa on jatko-osassa onnistuttu merkittävästi paremmin, kuin ykkösessä.


51. Thronebreaker: Witcher Tales

Peli joka on toisella tavalla erityisen tiivistä valintapohjaista tarinankerrontaa ja toisella kädellä erinomaista kortinpeluuta joka näyttää miten paljon Gwentistä voikaan saada irti. Kokonaisuutena erinomaista kasattu kokonaisuus jossa kerrotaan yksi tarina monista, mitä Geraltin seikkailujen ulkopuolella tapahtuu.


50. Spawn: Armageddon

Monella tavalla halpa versio Devil May Crysta, mutta mitä tulee Spawn peleihin, tämä on se ykkönen. Asenne on huippuluokkaa ja vaikka toteutuksessa onkin monessa kohtaa menty oikoteitä, niin toiminta on todella iskevää, päähahmo on erinomainen ja muutenkin pelissä on erittäin hyvä kokonaisfiilis joka todellakin tekee tästä pelistä erityisen.