Final Fantasy on pelisarja joka on kokenut paljon muutoksia ja joka on tarjonnut lukuisia pelejä, tarinoita ja todella hyviä sankareita ja vihollisia. Tämä sarja on myös tarjonnut paljon todella upeita pomotaisteluita.

 

 

 

Nyt ei mennä siihen että miten sarjan on käynyt, se on parhaat aikansa tällä hetkellä nähnyt. Nyt keskitytään siihen että mitkä ovat niitä parhaita pomotaisteluita.

Jotta pystytään vähän rajoittamaan, niin yksi olento tms. voi esiintyä vain kerran listalla. Pelit kertovat eri tarinoita ja sijoittuvat toisistaan eroaviin maailmoihin, mutta niissä on myös paljon samaa, kuten Summon olennot.

Moniosaisissa taisteluissa katsotaan kokonaiskuvaa. Mikäli vihollinen vaihtuu, niin se kelpaa omaksi sijakseen, mutta jos kyseessä on sama vihollinen, eri muodossa, niin valitaan se paras.

Muuten mitään erityisiä rajoituksia ei ole. Parhaat pomotaistelut ovat yleensä noissa on parhaat hahmot, tilanteet ja ympäristöt. Myös haaste on kuitenkin yksi osa joka merkitsee.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Weiss the Immaculate - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

- Dirge of Cerberus pitää sisällään vain muutaman oikeasti hyvän, tämä on niistä paras.

 

Dyne - Final Fantasy VII

- Todella hyvä pomotaistelu varsinkin tarinallisesti. Vain yhden hahmon käyttö todella toimii.

 

Ardyn Izunia - Final Fantasy XV

- Tunnelmassa erityisen hyvä pomotaistelu.

 
24. Creator - Final Fantasy IV: After Years

Tämä on sekamelska, hyvällä tavalla. Creator on sellainen pomotaistelu jossa tulevat hyvin esiin ne asiat, mitkä Final Fantasy pomovihollisissa ovat usein läsnä. Vihollinen itsessään on jotakin enemmän ja tarinallisesti tähän kulminoituu todella paljon. Vaikea taistelu tämä ei ole jos ryhmässä on vähänkin järeämpiä hahmoja. Eniten tässä toimii tosiaankin se tarinallinen puoli ja tietty lopullisuus.


23. Jabberwocky - Final Fantasy XV

Final Fantasy XV on todella kaukana siitä, mikä toiminnallisessa mielessä teki FF sarjasta niin hyvän. Vuoropohjainen taistelu on poissa. Jabberwocky on kuitenkin tämän pelin upein vihollinen ja varsin vaikeakin vielä. Pelkästään tähän taisteluun pääseminen on haaste ja sitten vastaan tulee tämä lohikäärmetyylinen vihollinen joka on todella kestävä ja erittäin järeä hyökkäyksissään. Paikka jossa taistelu käydään on sekin sanalla sanoen upea.


22. Odin - Final Fantasy VIII

Erilainen taistelu ja siksi todella hyvä. Kun saavut alueelle, niin laskuri alkaa laskemaan. Tämä tapahtuu jo ennen pomotaistelu ja pitää kokoajan varpaillaan sillä jos pulmien ratkominen ennen pomovihollista vie paljon aikaa, niin se on kaikki pois pomotaistelusta. Kun laskuri saavuttaa nollan, Odin tappaa kaikki. Erittäin hyvä pomotaistelu kun huomioi millainen Odin on.


21. Golbez - Final Fantasy IV

Tätä en voi millään laittaa kovin paljoa korkeammalle, koska tämä on eräällä tavalla todella iso pettymys. Golbez on yksi FF sarjan parhaita roistohahmoja ja siksi olisin todella halunnut taistella häntä vastaan enemmän. Tämä taistelu on kuitenkin siinä mielessä todella hyvä että se näyttää millainen Golbez on, ylivoimainen. Vain mahtavin magia voi nujertaa hänet.


20. Biran & Yenke - Final Fantasy X

Mitä tulee taisteluihin joissa ollaan yksi vastaan yksi, ne ovat FF peleissä usein todella hyvin tehtyjä. No tässä ollaan kaksi vastaan yksi kun Kimahri kohtaa kaksi isoa kiusaajaansa. Tämä todella hyvin tehty taistelu jossa pitää todellakin osata lukea tilannetta ja jakaa resurreja kahteen kohteeseen. Tämä on myös siitä syystä todella hyvä, että tässä päästään todellakaan nostamaan Kimahri valokeilaan. Tämä kuuluu ehdottomasti FFX:n parhaisiin pomotaisteluihin, sillä tämä taistelu on hauska pelata.


19. Brothers - Final Fantasy VIII

Ensin lämmitellään Sacredilla ja sitten erässä kaksi peliin hyppää myös Minotaur. Tämä kaksikko on oikealla tavalla haastava. Tähän otteluun on pari valttia jotka tasoittavat menoa näiden maaelementtiä käyttävien veljesten iskujen suhteen. Brothers on kuitenkin helposti yksi parhaita pomotaisteluita ykköslevyllä.


18. Genesis Rhapsodos - Crisis Core: Final Fantasy VII

Crisis Core on erilainen Final Fantasy, mutta Genesis on todella hyvä pomovihollinen. Tässä taistelussa todella monet asiat toimivat erittäin hyvin. Pomovihollinen on todella hieno ja hyvin tehty ja tarinallisesti kiinnostava. Tarina on hyvässä vaiheessa ja tunnelma on huipussaan. Genesis ei ole älyttömän vaikea, mutta kuitenkin haastava. Kaiken kaikkiaan tämä on todella hyvä kokonaisuus.


17. Zeromus - Final Fantasy IV

Tässä vihollisessa huonoa on se, että kun pääroistona oli alunperin Golbez, niin tämä on todella kova pudotus alaspäin. Zeromus on kuin valtaosa FF pääroistoista, iso paha hirviö. Se mikä kuitekin tässä toimii on se tunnelmallisuus. Tarina on nyt päättymässä ja tarina on FFIV:ssa erityisen hyvä. Tämä on kaiken pahan alku ja juuri. Monella tavalla tunnelma on se mikä pelastaa todella paljon.


16. Emerald Weapon - Final Fantasy VII

Pelin vaikeimpia pomovihollisia. Smaragdi Ase on todella voimakas. Tämä vihreä järkäle kestää todella paljon rankaisua ja tarjoaa rankaisua todella armottomasti. Yksi isku voi kuluttuu suuren osan HP:stä ja yksi isku voi viedä ison palan MP:stä. Sitten on tietenkin tappoisku joka pudottaa kaikki hyvin suurella todennäköisyydellä. Tähän kun lisätään vielä aikaraja niin paketti on valmis. Nostan tämän helposti paremmaksi kuin Ruby Weapon, koska taistelu käydään todella hienossa ympäristössä..


15. Dark Knight - Final Fantasy IV

Tämä on yksi taistelu, joka on todellakin omanlaisensa. Cecil kamppailu häntä itseään vastaan. Dark Knight on paha ja Paladin on hyvä. Tässä taistelussa oleellista ei ole se haaste, sillä jos tässä tietää mitä tehdä, niin tämä on todella helppo. Mutta tässä taistelussa todella suuressa osassa on tarinallisuus ja tunnelmallisuus jotka molemmat ovat huippuluokkaa. Dark Knight on todella hyvä pomotaistelu ja oikeasti erilainen.


14. Cerberus - Final Fantasy VIII

Tämä on yksi omia suosikkejani Guardian Force taisteluissa. Tässä vain on sitä jotakin. Taistelu ei ole varsinaisesti vaikea mutta se ei ole myöskään läpihuutojuttu. Tämä on ehdottomasti yksi kakkoslevyn hauskimpia ja miellyttävimpiä taisteluita, aina hauska pelata. Suuri syy on siinä miten loistava GF Cerberus oikeasti onkaan. Näyttää todella upealta ja toimii myös todella hyvin.


13. Rufus Shinra - Final Fantasy VII

Tämä on periaatteessa kaksintaistelu, mutta Dark Nation vähän avittaa Rufusta. Musiikki ja tunnelma ovat todella hyviä ja tässä taistelussa on todella hyvä meininki koko ajan. Tämä on todellakin niitä pomotaisteluita jotka on hauska pelata. Rufus ei ole mitenkään haastava, ehkä jopa liian helppo, mutta se mikä haasteessa menetetään, se saadaan takaisin siinä tunnelmallisuudessa ja asenteessa.


12. Seifer - Final Fantasy VIII

Tämä hintti on välianimaatioissa saatu näyttämään todella mäntiltä. Se on ikävää sillä Seifer on osa ehkä parasta Final Fantasy tarinaa. Varsin tyylikäs vihollinen todella hienolla aseella. Tähän huipentuu taistelu häntä vastaan. Sanotaan että pari aiempaa taistelu häntä vastaan ovat olleet todella helppoja. Tämä erottuu kuitenkin parilla tavalla todella edukseen. Jos on hankkinut Odinin, niin Seifer tappaa tämän ja taistelun lopussa Gilgamesh liittyy peliin, todella eeppisesti.


11. Elena, Rude ja Reno - Final Fantasy VII

Tässä kohtaa päästään todelliseen kamppailuun jossa tyylikkyys on huipussaan. Tätä ennen ollaan useampaan otteeseen taisteltu niin Renoa kuin Rudeakin vastaan, joskus yhdessä ja joskus erikseen. Vaikka ensimmäinen yhteenotto Renoa vastaan onkin todella kova haastaja, niin kyllä tämä taistelu ottaa voiton. Tässä kohtaa ollaan asetelmassa 3v3 ja siitä saadaan todella nautinnollinen kokonaisuus jossa hyvin tasaväkiset rivit, noin paperilla ainakin.


10. Omega Weapon - Final Fantasy VIII

Pelin ehkä se pahin vihollinen. Omega Weapon kestää naurettavasti vahinkoa ja tekee parilla iskulla selvää koko ryhmästä. Tämä on erittäin vaikea taistelu, kunnes keksii sen jipon. Omega Weapon tekee kaikki superiskut tietyssä järjestyksessä joten kaikkeen voi varautua. Tästäkin huolimatta tämä on todella vaikea ja todella palkitseva taistelu. Tämän taistelun aloittaminen on haaste ja voittaminen vielä suurempia haaste.


9. Adel - Final Fantasy VIII

Tämä on monella tavalla samanlainen pomotaistelu kuin monet muutkin mitä tulee toimintaan. Se missä tämä taistelu kuitenkin erottuu edukseen, on se tunnelma ja tarina jotka ovat tässä kohtaa todella kovassa paikassa. Koska Adel pitää Rinoaa otteessaan, pitää taistelussa varoa ettei satuta häntä. Tarina on todella hyvässä vaiheessa ja tämän taistelun jälkeen se pääsee jälleen kovaan vauhtiin.


8. Ifrit - Final Fantasy VIII

Äärimmäisen hyvä tapa aloittaa peli. Tässä kohtaa ollaan vielä syventymässä peliin. Pelaaja on osa eliittiyksikköä, juuri valmistumassa. Sitten mennään yhteen suureen haasteeseen ja vihollisena on yksi legendaarisimpia Guardian Forceja (Summoneja), helvetillinen Ifrit. Tämä versio näyttää äärimmäisen hyvältä ja ympäristö jossa taistelu käydään on sanalla sanoen upea. Tämä on vasta ensimmäinen pomotaistelu, mutta se asettaa todella korkean rajan ylitettäväksi.


7. Seraph Sephiroth - Final Fantasy VII

Safer Sephiroth typerän käännöksen takia. Tämä ei ole vaikeimpia viimeisiä pomovihollisia eikä oikein tee kunniaa Sephirothille. Tässä ei ole sitä samaa tunnelmaa, mihin Kingdom Hearts lopulta pääsi. Todella upea ilmestys tämä on ja ympäristö on todella eeppinen. Musiikki on uskomattoman hyvä ja Super Nova hyökkäys on yksi tuhoisimpia mitä on, vaikka vaikutus onkin vähän alimitoitettu. Tämä taistelu on haastava, mutta se olisi saanut olla paljon vaikeampikin. Tämä olisi voinut ollut vielä korkeammalla, jos tätä seurannut Cloud vs Sephiroth taistelu, olisi ollut jotakin muuta kuin varma voitto.


6. Chaos - Final Fantasy

Yksi vaikeimpia viimeisiä vihollisia missään FF pelissä. Chaos voi missä kohtaa taistelua tahansa tehdä Crack hyökkäyksen joka vain tappaa kaikki. Haastava vihollinen joka on kaikenlisäksi todella upea näky. Tämä on edelleen yksi parhaita viimeisiä taisteluita peleissä, koskaan.


5. Griever - Final Fantasy VIII

Tämä oli melkoinen yllätys ja hyvällä tavalla. Griever on seuraava vihollinen FF8 viimeisessä taistelussa. Voimakas Guardian Force ja todella haastavakin vielä. Griever on todella vaarallinen vihollinen ja näyttää erittäin upealta. Helposti yksi suurimpia yllättäjiä koko sarjassa.


4. Ultima Weapon - Final Fantasy VIII

Ultima Weaponin tapauksessa päätös oli joko tämä tai FF7:n versio. Päädyin tähän yhdestä syystä; Tällä versiolla on miekka. Tämä on erittäin vaikea taistelu ja se sopii tähän viholliseen todella hyvin. Ultima Weapon näyttää erittäin hyvältä ja tuntuu myös sellaiselta. Ympäristö olisi voinut olla paljon parempikin, mutta kokonaisuudessaan tämä on erittäin hyvin tehty taistelu, yksi pelin vaikeimmista, ellei jopa vaikein.


3. True Ultimecia - Final Fantasy VIII

Viimeisen taistelun viimeinen vaihe. Tämä taistelu on erittäin haastava, pärjäten kaikille pakollisille pomotaisteluille. Parilla tavalla tämä pääsee nousemaan oikeasti yhdeksi sarjan parhaaksi taisteluksi. Tämä on ainoa vihollinen jolta voi vetää Apocalypse taikaa, ympäristö jossa taistellaan on täydellisyyttä hipova täydessä pimeydessään, Ultimecian paras isku lyö kaikki yhteen energiaan. Tämän lisäksi tämä on todella hienon näköinen ja tavallaan häiritsevän näköinen pomovihollinen. Tarinallinen puoli on erittäin vahvasti läsnä tässä hyvin tunnelmallisessa taistelussa.


2. Dark Bahamut - Final Fantasy IV Remake

FFIV:n vaikein vihollinen ja ansaitusti. Dark Bahamut on erittäin vaikea ja niin kuuluukin. Kaikista Bahamut versioista päädyin tähän parista syystä. Kuten monet muutkin, tämän on vaikea taistelu ja vihollinen erityisen upea, musta lohikäärme, siitä ei helpolla päästä enää hienommaksi. Tämän vihollisen paras isku voi lopettaa pelin siihen paikkaan, kuten pitää.

Tämän kaiken lisäksi paikka jossa taistelu käydään on erittäin hyvin tehty. Oman painonsa tuo mukaan myös se että tämä taistelu on vapaaehtoinen sekä ainoa keino saada yksi pelin parhaista aseista, todellakin tämänlaisen vihollisen arvoinen palkinto.


1. Diablos - Final Fantasy VIII

Tämä voi tulla todella isona yllätyksenä. Jos kiteytetään kaikki mitä tähän asti on todettu olevan hyväksi pomoviholliselle. Ympäristö on todella hyvä, yksi parhaista, täysi pimeys tuo tähän taisteluun vielä vähän lisää tunnelmaa. Tunnelma on erittäin loistava ja todellakin korostaa tätä vihollista. Diablos itse on yksi kaikkien aikojen hienoimpia olentoja, ei ihan yhtä hieno kuin Dark Bahamut, mutta parhaita silti. Tämä Guardian Force on voiton jälkeen yksi hyödyllisimpiä ja samoin tästä saatava kortti, erittäin hyvät palkinnot siis. Tarinallisuutta ei juuri ole ja sanotaan että lamppu on vähän kehno tapa tuoda tämä olento esiin.

Mutta se mikä lopulta nostaa tämän hyvin, hyvin niukasti ykköseksi on se, että tämä taistelu on lähes yhtä vaikea, käytiin se missä vaiheessa tahansa. Tämän taistelun voi käydä todella äkkiä, tai jättää myöhemmäksi. Diablos kuitenkin tekee paljon vahinkoa, joka ottaa tietyn % HP:sta.