Kaikilla on omat pelinsä joita he odottavat kuin kuuta nousevaa. Omalla kohdallani pitkälti kaikki odotetuimmat pelit ovat jo ilmestyneet. Tälläisiä "must have" pelejä ei juuri ole horisontissa, mutta se ei tarkoita etteikö olisi pelejä joita todella odottaisin. Ne vain sattuvat olemaan sellaisia joilla ei vielä ole julkaisupäivää, tai joita ei ole edes vielä ilmoitettu tulevaksi.

 

 

 

Aina silloin tällöin kuulee pelistä, joka todellakin saa huomion. Syitä on varmasti monia ja jotkut ovat isompia syitä kuin toiset, mutta tosiseikka on kuitenkin se, että tietyt asiat lisäävät kiinnostusta tiettyä peliä kohtaan todella paljon, vaikka pelistä muuten ei tietäisi oikeastaan mitään:

- Pelintekijä josta todella pitää.

  • Kuten vaikka Nauhgty Dog, Insomniac Games...

- Pelisarja josta todella pitää.

  • Spyro, Kingdom Hearts, Batman...

- Perustuu johonkin josta todella pitää.

  • Marvel, Taru Sormusten Herrasta, Batman...

Tässä nostan esille nyt vain ja ainoastaan sellaisia pelejä jotka itseäni kiinnostavat ja joita itse todella odotan. Monessa tapauksessa pelistä ei ole tiedossa oikeastaan mitään ja joissakin tapauksissa pelin ei ole ilmoitettu edes olevan tekeillä. Pointti onkin joissakin tapauksissa se, että odotan peliä siitäkin huolimatta, puoliksi toivoen että se jossakin vaiheessa todella tullaan tekemään. Iso on siis toiveajattelua.

Kursivoidut ovat selkeitä "toiveajattelu" valintoja joilla ei ole minkäänlaista varmistusta tai edes ajatuksellista tekoa.

 
24. Ninja Gaiden (Sigma) 4

Ryu Hayabusa on erinomainen pelihahmo ja vaikka itse en olekaan vaikeiden pelien suurimpia faneja, niin kyllä siinä on omanlaisensa viehätys, päästä pelaamaan ninjalla, jolla oikeasti saa vahinkoa aikaiseksi. Vaikeustasoja voi olla useita, kunhan vain saisi taas mahdollisuuden päästä kokemaan niinkin intesiivistä toimintaa kuin Ninja Gaiden Sigma 2:n aikaan. Sen jälkeen ei ole vastaavaa juuri saanut kokea ninjarintamalla. Ninja Gaiden Sigma 2 kun antoi vaikeustasossa enemmän tilaa pelaajalle, jatko-osa voisi antaa vielä enemmän.


23. The Last of Us Part III

Kyllä se jossain kohtaa tulee jos Naughty Dogin kaavaan on luottaminen. Usko pelisarjaan on kyllä vähän horjunut kun kakkonen oli niin iso pettymys tarinallisessa mielessä, mutta mahdollisuuksia on vielä vaikka kuinka paljon.


22. Werewolf - The Apocalypse - Earthblood

Vaikka en tästä tiedäkään oikeastaan mitään niin ajatuksellisesti kuullostaa todella hyvältä. Itse pidän ihmissusista enemmän kuin vampyyreistä joten loppuviimeksi tämä vetoaa enemmän kuin Vampires: Masquerade Bloodlines 2. Varovaisen optimisitinen suhtautuminen tätä kohtaan on, mutta kyllä pelkästään asetelmana tämä vaikuttaa todella kiinnostavalta.


21. Witcher 4

Vaikka Geraltin tarina onkin saanut todella tyydyttävän päätöksen, niin se ei tarkoita etteikö Noiturin maailmaan sijoittuvia pelejä voisi tulla lisää. Ehkä Geralt tekee cameon, ehkä ei. Maailma on kuitenkin todella hyvin tehty ja kuinka upeaa olisikaan päästä pelaamaan Noiturilla, jonka on saanut itse luoda alusta loppuun asti.


20. Skull & Bones

Josko tässä olisi sellainen merirosvopeli jota on pitkään odotettu mutta jota kukaan ei ole vielä todella onnistunut tekemään sitten AC4: Black Flagin. Ei tämän nyt tarvitse olla sitä mitä Red Dead Redemption oli westerneille, mutta kyllähän se plussaa olisi.


19. Assassins Creed: Valhalla

Tämä on vain alustavaa sillä vielä ei ole varmaa että mihin aikaan tämä peli sijoittuu. Mutta viikinkimaailmaan sijoittuva Assassins Creed vaikuttaa samalla tavalla todella houkuttavalta kuin merirosvo aiheinen Black Flag tai steampunk vivahteinen Syndicate. Ei tätä tule heti hankittua kun se ilmestyy, mutta jossakin vaiheessa kyllä.


18. Batman: Arkham Legacy => Suicide Squad

Tästä aiheesta olen kuullut niin paljon kaikkea että kyll siitä nousee kiinnostus. Mitään varmaa ei ole, mutta kyseessä on kuitenkin sellainen sarja, jolla tehdään rahaa ja jossa on potentiaalia vaikka mihin. Kaikki Arkham Knightin DLC:t ovat jo maalanneet tiettyä kuvaa siitä, mitä tulee Batmanin jälkeen. Onko kyseessä sitten Red Hood, Nightwing, Catwoman tai joku aivan uusi hahmo, niin kyllä tämä maailma on sellainen joka vähintään taistelumekaniikkansa puolesta on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen pelattava. Pakko myöntää, että kiinnostus kyllä väheni, kun Suicide Squad paljastui suunnaksi.


17. Star Wars Jedi 2

Fallen Order oli sen verran onnistunut tapaus että kyllä sille varmaan jossakin vaiheessa tulee jatko-osaa. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka ja kyllä uusi Star Wars peli ja jedeily kiinnostaa sen verran että se peli on jo tutkalla, vaikka siitä ei mitään olekaan vielä varmistettu.


16. Darksiders IV

Tämä lienee enää vain ajan kysymys ja nyt tarkoitan siis ihan oikeaa nelosta, joka jatkaa tarinaa siitä, mihin se jo ykkösessä jäi. Arvioidusti tänä vuonna ilmestyvä Genesis on sitten varmaan Strifen tarina ja viimeinen pohjustus ennen kuin kaikki (toivon mukaan) päättyy kun kaikki ratsastajat kokoontuvat. Pakko kuitenkin mainita että kyllä tuo Genesis myös kuullostaa aika hyvältä peliltä, vaikka se ei viekään tarinaa eteenpäin.


15. Seuraava Nauhgty Dog peli

Mitä ikinä Tuhma Koira tekeekään seuraavaksi, on "must have" listalla. Tämä studio on tehnyt esimerkillistä jälkeä kerran toisen jälkeen joten mitä ikinä he päättävätkään kokeilla jatkossa, tulee kyllä olemaan kiinnostavaa seurattavaa ja itse aion tukea heitä.


14. Uusi Castlevania

Konami on viimeaikoina tehnyt aika paljon kyseenalaisia päätöksiä, mutta itse olisin kiinnostus uudesta Castlevaniasta. Symphony of the Night on yksi ehdottomia suosikkejani, siis kaikista PS1 peleistä ja ehkä kaikista peleistä koskaan. Mutta ennen kaikkea toivoisin uutta Castlevaniaa, joka pyyhkisi pois sen tarinallisen irvikuvan mitä Lord of Shadows on.


13. Sly 5

Toiveajattelua mutta siltä. Sanzaru Games nyt ei varmaan mitään aikaiseksi mutta tässä maailmassa jossa jo puoliksi unohtuneet tai kylmää kyytiä saaneet pelisarjat voivat vielä nousta, ei toivo ole täysin menetetty Slyn suhteen. Ehkä (tuskin) Sucker Punch ottaisi mallia Nauhgty Dogista ja veisi Slyn seikkailuun, vielä viimeisen kerran. Korjaten sen minkä Sanzaru rikkoi. Sly Infamousin kokoluokan avoimessa maailmassa, mutta sillä tutulla simppelillä ohjattavuudella, tyylillä ja pelattavuudellaa. 


12. Red Dead Redemption 3

Tämä on niitä aniharvoja tapauksia kun itse todella arvostan Rockstaria. Pelattavuus on ja tunnelma on erinomaista ja näissä peleissä on sitä todellista lännen meininkiä, mitä ei peleissä ole turhan usein tehty yhtä näyttävästi ja mielekkäästi. Tarina nyt on sössitty kahdesti ja pahisrintamalla ei ole tullut vastaan sellaista kunnon cowboy pahista. Kaikki alkaa ja rakentuu suhteellisen hyvin, mutta ei kestä. Mutta itse tykkään westerneistä sen verran paljon että kyllä trilogian päätös olisi sitten pakko kokea, ehkä tämä olisi sitten jatko-osa, ei esiosa ja pelattavana hahmona Jack Marston.


11. Spawn

Monien sarjakuvien joukossa Spawn on erottunut edukseen monella tavalla, mutta sarjakuvien ulkopuolella, hän ei ole saanut sellaista kohtelua kuin olisi ansainnut. PS2:lla hahmo onnistui saamaan yhden varsin hyvän pelin mutta muutoin on ollut hiljaista. Spawnin tapauksessa en ole itse vielä luopunut toivosta, mutta samalla myönnän tosiseikat ja kyllähän tämän hahmon kohdalla uusi peli on erittäin epätodennäköinen.


10. Punisher

Marvel pelit ovat nyt vaihteeksi kovassa nosteessa. Spider-Man menestyi todella hyvin ja Avengers vaikuttaa todella lupaavalta. Tuomari on kuitenkin sellainen hahmo joka olisi enemmänkin kuin passeli tapaus toimintarintamalle. PS2:n Punisher oli erittäin onnistunut tekele. Siinä jatkettiin erinomaisella otteella elokuvan tarinaa, toiminta oli upeaa ja muutenkin peli oli todella Punisher tyylinen. Sen kun saisi nykyaikaan ja kunnolla hiottuna.


9. Cyberpunk 2077

CD Projekt Red on iso juttu Witcher 3:n ansiosta joten hype on valtava tämän pelin kanssa. Itselleni pöytäroolipeli Cyberpunkista on tuttu, joten tämän pelin kanssa maailma ja sen idea on todella tuttu. Päähahmon Sam Worthington tyylinen ulkoasu toimii todella hyvin, mutta en panisi pahakseni jos pelissä olisi myös hahmonluontia tai edes kustomointia. No jälkimmäistä voisi olettaa olevan varsin kattavasti.


8. Final Fantasy VIII Remake

Ei, en ole kirjoittanut väärin. Itse olen toiveikas siinä suhteessa että jos FFVII:n remake menestyy, niin myös kasi voisi saada remaken. Vielä tälle vuodelle kaavailtu Final Fantasy VIII Remaster kuitenkin viittaa siihen, että sellaista ei ole tulossa, joten pitäisikö sitten tyytyä tähän remasterointiin. Itse en siihen kyllä tyydy (mutta saatan kuitenkin hankkia), ellei tässä remasteroinnissa ole mukana ääninäyttelyä tai oikeita parannuksia. Veikkaan (itse asiassa olen varma) että kyseessä on kuitenkin vain grafiikkapäivitys. Ei siinä mitään, kyseessähän on mestariteos, joten se olisi oikein mielekästä pelata taas läpi omaa läpipeluuopasta käyttäen. Mutta ei se kuitenkaan ole niin sanottu "must have", jos kyseessä on pelkkä paremmat grafiikat peli.


7. Hades

Tämän pelin kanssa olen pääasiassa odottanut että peli tulee pois Earle Access tilasta ja samalla vähän kuulostellut että saako peli PS4 versiota. Enemmän ja enemmän kuin kuitenkin näyttää että Steamin kautta tämä tulee sitten lopulta hankittua ja pelin tapauksessa päädyinkin odottamaan mahdollisia Black Friday ja/tai Joulutarjouksia.


6. Darth Maul

Kun Fallen Order menestyi ja sai todella hyvän vastaanoton, niin nyt voisi olla paikallaan tehdä enemmän Star Wars pelejä ja kärjessä on Darth Maul, josta itse haluaisin pelin. Tähän sopisi niin hyvin sellainen Batman Arkham / Middle-Earth Shadow tyylinen pelattavuus jossa isossa osassa toiminta lähitaistelu, mutta jossa myös hiiviskely on erinomainen vaihtoehto. Darth Maul olisi täydellinen valinta tälläiseen toimintaan.


5. Final Fantasy VII Remake (loput)

Ensimmäinen palanen kokonaisuudesta on ilmestynyt, nyt sitten odotetaan että loput ilmestyy. Toivon mukaan jatkossa päästään oikeasti pelaamaan Red XIII hahmolla ja monilla muilla, mutta monella tavalla pelin ei tarvitse paljoa muuttua. Tietysti pieniä parannuksia sinne tänne, mutta pääasiassa nyt olisi vain kiva kokea tarina loppuun asti.


4. Dragon Age 4

Tämä on sellainen pelisarja joka on jatkunut pitkään ja hyvin mystisesti. Ensimmäinen peli oli oma kokonaisuutensa kaikessa mestarillisuudessaan. Kakkospeli kuitenkin alkoi kasvattaa panoksia, rakentaen jotakin päämäärää kohti. Sitten tuli kolmonen joka jatkoi tästä, mutta ei sitten vienytkään mitään päätökseen jaan aloitti taas jotakin uutta. Pelisarjan osien julkaisutahti on osa tätä mystiikkaa. Kakkonen ilmestyi suhteellisen nopeasti kun taas kolmosta saatiin vähän odottaakin, tämä nelonen taas antaa odotuttaa itseään, jos edes koskaan ilmestyy BioWaren viimeisimpien vastoinkäymisten takia.


3. Uusi Spyro peli

Tämä on pitkään ollut sellainen peli jota todella toivoisin. Insomniac Games oli jossakin vaiheessa osoittanut olevansa kiinnostunut palaamaan Spyron pariin, mikä voisi merkitä sitä että PS1:n aikaan legendaariseksi noussut trilogia pääsisi nykyaikaan. Itse pitäsin Spyron paluuta todella mahdollisena, nyt kun violetti lohikäärme on tullut tutuksi Reignited trilogian myötä. Sitä en tiedä että mitä oikeasti haluaisin uudelta Spyro peliltä, jos sellainen tulisi. Sanoisin että jotakin uutta mitä ensimmäinen trilogia toi, ehkä hieman Legend of Spyro vivahdetta, mutta hyvässä suhteessa. 


2. Kingdom Hearts IV

Kolmosen lopetus käytännössä varmisti tämän pelin omalla typeryydellään. Itse olisin todella mielelläni ottanut vastaan lopetuksen joka olisi voinut vaikka jättää kaiken siihen. Salaiset lopetukset nyt ovat aina sallittu tapa pedata jatkoa, mutta pelin varsinainen lopetus pitäisi olla tyydyttävä, ei tarpeetonta cliffhanger pelleilyä ja pelkkää arvuuttelua siitä mitä nyt oikeastaan onkaan tapahtumassa. Ehkä tämä peli nähdään joskus PS5:n aikakauden lopulla 2025, tai sitten välissä tulee Kingdom Hearts: Howling Shadows Darken (tai mikä hyvänsä enemmän tai vähemmän kryptinen titteli) ja Kingdom Hearts 4 ilmestyy joskus 2030-2035.


1. The Wolf Among Us 2

Wolf Among Us kausi 2 oli jo tekeillä, täksi syksyksi 2019, mutta kun Telltale Games kaatui, niin siinä samalla kaatui myös tämä uusi kausi. Itse en vielä täysin luovuta, sillä on mahdollista että joku jatkaa siitä mihin jäätiin. Mutta itse olisin avoin myös aivan uudelle seikkailulle Fables maailmassa. Tietysti, pelkkää plussaahan se olisi jos edelleen pääsisi ohjaamaan Bibgy Wolfia ja vielä suurempaa plussaa, jos jatkettaisiin siitä, mihin jäätiin.

...ja nyt, perjantai 13 joulukuuta, 2019, se on varmistunut... The Wolf Among Us 2, on tulossa...