Kaikilla on omat pelinsä joita he odottavat kuin kuuta nousevaa. Omalla kohdallani pitkälti kaikki odotetuimmat pelit ovat jo ilmestyneet. Tälläisiä "must have" pelejä ei juuri ole horisontissa, mutta se ei tarkoita etteikö olisi pelejä joita todella odottaisin. Ne vain sattuvat olemaan sellaisia joilla ei vielä ole julkaisupäivää, tai joita ei ole edes vielä ilmoitettu tulevaksi.

 

 

 

Aina silloin tällöin kuulee pelistä, joka todellakin saa huomion. Syitä on varmasti monia ja jotkut ovat isompia syitä kuin toiset, mutta tosiseikka on kuitenkin se, että tietyt asiat lisäävät kiinnostusta tiettyä peliä kohtaan todella paljon, vaikka pelistä muuten ei tietäisi oikeastaan mitään:

- Pelintekijä josta todella pitää.

  • Kuten vaikka Nauhgty Dog, Insomniac Games...

- Pelisarja josta todella pitää.

  • Spyro, Kingdom Hearts, Batman...

- Perustuu johonkin josta todella pitää.

  • Marvel, Taru Sormusten Herrasta, Batman...

Tässä nostan esille nyt vain ja ainoastaan sellaisia pelejä jotka itseäni kiinnostavat ja joita itse todella odotan. Monessa tapauksessa pelistä ei ole tiedossa oikeastaan mitään ja joissakin tapauksissa pelin ei ole ilmoitettu edes olevan tekeillä. Pointti onkin joissakin tapauksissa se, että odotan peliä siitäkin huolimatta, puoliksi toivoen että se jossakin vaiheessa todella tullaan tekemään. Iso on siis toiveajattelua.

 

Lisämainintoja:

- The Last of Us Part III

- Witcher 4

- Mass Effect 4

 




24. Star Wars: Eclipse

Quantic Dream on yksi niitä pelin tekijöitä jonka peleistä olen itse pitänyt erittäin paljon ja kun heiltä on tulossa Star Wars peli niin pakostakin se kiinnostaa, vaikka siitä ei vielä tiedäkään oikeastaan yhtään mitään. Heavy Rain, Fahrenheit ja Detroit: Become Human ova sen sorttisia pelejä, että kyllä niiden seuraajaa odottaa astetta enemmän kuin monia muita pelejä.


23. Little Nightmares III

Ehkä pelin iso tarina etenee tämänkin kautta johonkin suuntaan tai ainakin täydentää. Kaksi ensimmäistä peliä olivat oikein tehtyä kauhuviihdettä vieläpä todella tyylikkäällä ulkoasulla ja todella hienolla jännitteellä, joten tämä kiinnostaa siitä oitis oitis enemmän.


22. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

TMNT peleissä on usein sitä jotakin, mutta ne on myös helpottu ryssitty, joten tämän kanssa on vähän sellainen varovainen odotusjakso jonka aikana katsotaan että miltä tämä alkaa vaikuttaa kun ilmestyminen lähenee.


21. Exekiller

Cyberpunk western teemalla. Ehkä tämä peli on vielä lähempänä sitä mitä Cyberpunk 2077 olisi halunnut olla tai ehkä kyseessä on kokonaan omanlaisensa pelitapaus joka tekee omaa juttuaan. Tyylillisesti ja ideallisesti peli vaikuttaa oikein houkuttelevalta, minkä vuoksi itse harkitsen kyllä sen hankkimista kun se joskus ilmestyy. Vaikka pelistä en itse olekaan kovin kauaa tiennyt niin se vaikuttaa juurikin sellaiselta peliltä joka voisi omalla kohdalla toimia erityisen hyvin, vaikka kolmannen persoonan kuvakulma onkin monesti parempi kuin ensimmäisen.

2025


20. Hollow Knight: Silksong

Hollow Knight oli oikein mielekästä pelattavaa ja jos Silksong parantelee tiettyjä asioita tai ottaa kokonaan uudenlaisen otteen voisi se hyvinkin olla erinomainen jatko-osa.


19. Max Payne 1-2 remake

Kiinnostavaa nähdä että miten Max Payne kääntyy remake muotoon ja mitä siinä mahdollisesti oikeasti uudistuu. Iso juttu nyt on joka tapauksessa se, että Remedyltä tulee jotakin pelattavaa.


18. Hades II

Hades oli melko ehdottomasti vuoden 2022 paras peli, joten pakostakin tätä odottaa hieman, vaikka samalla aikaa totetaa että alkuperäinen Hades pärjäisi aivan hyvin ilman jatkoa. Tosin tämä on jatko-osa sarjalle, ei ensimmäisen pelin tarinalle. Ei ole edes varmaa että ovatko Hades ja Zagreus edes osa tätä kokonaisuutta. Mutta ehdottomasti tämä kannattaa pitää mielessä.


17. Rise of Ronin

Ghost of Tsushima 2 tai Assassin's Creed: Japan, ennen kuin kumpikaan näistä ilmestyy ja vieläpä Team Ninja tekemänä, tarinallisemmalla painolla kuin NiOh. Sanotaan että Team Ninja ei osaa tehdä vaikeustasolta anteeksiantavia pelejä, tai ei halua. Tämä on joka tapauksessa erittäin lupaava tapaus, sillä siinä on niin paljon tyyliseikkoja jotka todellakin saavat sen vaikuttamaan lupaavalta ja pelikuvan kautta tämä on noussut ehdottomasti astetta kiinnostavammaksi tapaukseksi joka voi olla erilaisempi kokonaisuus mitä tekijöiden pelit yleensä.

22.3, mutta häviäää toiselle pelille joka ilmestyy samana päivänä. Ei ole edes kisa.


16. Marvel's Blade

Bladesta olen aiemmin pelannut yhtä peliä, joka oli ihan täyttä roskaa. Blade tosin on ollut pelattavana useammassakin pelissä, mutta kyllä tätä erittäin tyylikästä hahmoa olisi mielekästä pelata ihan omassakin pelissä ja jossakin kohtaa tulevaisuudessa siihen tulee mahdollisuus, kun Game Awardseissa on pelistä esitelty ensimmäinen traileri. Kyllä tämän tuloon saattaa pari vuotta vielä mennä ja varmaan Wolverine ehtii astua Marvelin peliuniversumiin ennen tätä.


15. Tale of a Wolf

Ei merkittäviä odotuksia kun pelistä ei tiedä oikein mitään, mutta vaikuttaisi olevan sellainen eräänlainen susisimulaattori, joka voisi hyvinkin olla sitä, mitä Wolfquest yritti olla mutta ei osannut tehdä siitä erityisen pelimäistä mielekkäällä tavalla. Tässä voisi olla enemmän sitä jotakin.


14. Darksiders IV

Tämä lienee enää vain ajan kysymys ja nyt tarkoitan siis ihan oikeaa nelosta, joka jatkaa tarinaa siitä, mihin se jo ykkösessä jäi. Genesis onnistui olemaan erityisen hyvä peli, ehdottomasti sarjan parhaimmistoa joten odotukset tätä kohtaan ovat nousseet. Toivottavasti sarja lopulta etenee siitä, mihin se ensimmäinen peli jäi.


13. Red Dead Redemption 3

Tämä on niitä aniharvoja tapauksia kun itse todella arvostan Rockstaria. Pelattavuus on ja tunnelma on erinomaista ja näissä peleissä on sitä todellista lännen meininkiä, mitä ei peleissä ole turhan usein tehty yhtä näyttävästi ja mielekkäästi. Tarina nyt on sössitty kahdesti ja pahisrintamalla ei ole tullut vastaan sellaista kunnon cowboy pahista. Kaikki alkaa ja rakentuu suhteellisen hyvin, mutta ei kestä. Mutta itse tykkään westerneistä sen verran paljon että kyllä trilogian päätös olisi sitten pakko kokea, ehkä tämä olisi sitten jatko-osa, ei esiosa ja pelattavana hahmona Jack Marston.

Ehkä joskus 2030...


12. Code Vein 2

Itse olisin hyvin kiinnostunut saamaan jatkoa tälle Soulslike pelille. DLC:t eivät erityisemmin säväyttäneet, mutta tietyillä pelimekaniikkojen parannuksialla ja entistä sulavammalla ohjattavuudella tämä peli voisi hyvinkin olla koko Soulslike genren paras peli. Ykkönen todellakin on yksi parhaita, vaikka sen pelattavuus onkin harmillisen itseääntoistavaa ja ohjattavuus on paikka paikoin turhan kömpelöä, etenkin väistöliikkeet pomotaisteluissa. Mutta idea on todella hyvä ja voisi jatkua suoraan ykkösestä. Code Vein on vielä sen verran uusi, että tämä jatko-osa on täysin mahdollinen. Remnant sai jatko-osan jokusen vuoden jälkeen, joten tämän kanssa voi olla varovaisen toiveikas.


11. Witcher Remake

Hyvin suuri potentiaali tehdä kunniaa alkuperäiselle ja tehdä siitä kaikin tavoin kolmosen veroinen kokonaisuus. Tarina on alkuperäisessä erittäin hyvä, mutta se voitaisiin kertoa selkeämmin. Sensuroinnit pois ja grafiikat nykypäivään, varsinkin hahmografiikat. Mutta ehdottomasti suurimmista jutuista suurin, toiminta. Taistelusysteemi on yksi huonoimpia mitä on pelimaailmassa koskaan tullut vastaan, joten kunhan se tulee kuntoon, niin tämä on oitis parempi mitä alkuperäinen peli oli parhaimmillaan.


10. Resident Evil Remaket

RE4 Remaken jälkeen odotukset ovat aika korkeat RE5 remakea kohtaan (etenkin koska se voi kertoa tarinan ja varsinkin loppuhuipennuksen paremmin) ja sanotaan että ei viritelty RE6 remakekaan mitenkään huono idea ole, ja se on mahdollisesti vielä paremmalta kuullostava. Huhua on kuitenkin ilmassa että ennen näitä ilmestyisi se monien varmasti todella odottama Code Veronica, joka olisi se looginen seuraava remake peli, koska RE2 remaken hengessä nyt on Clairen vuoro, Chrisin remake esittelyn aika.


9. Resident Evil 9: Apocalypse

Sen verran mielekkäitä pelejä on sarjasta ilmestynyt, kuten 4,6,8 että kyllä tätä toiminnallisten RE pelien fanina odottaa. Erityisesti tämä houkuttaa koska ilmeisesti pääosassa on taas tuttu hahmo, tyylissä on mukana sekä old school kauhua että new school toimintaa sekä pelaajan päätöksiä, kentien tarinallisesti, mutta varmaa se ei vielä ole. Yksityiskohtia pelistä ei vielä ole ja koska peli ilmestyy vasta, useamman vuoden päästä, niin ei niitä vielä tarvitakaan. Pakko kuitenkin sanoa että jos pääoassa olisivat jälleen sekä Leon että Claire, niin kiinnostus tätä kohtaan oitis nousisi merkittävästi.

Tämän jälkeen sitten seuraava Remake joka todennäköisesti on RE5, tai Code Veronica.

Ilmestysvuosi huhutusti: syyspuolella 2024 tai kevätpuolella 2025


8. Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Kyllä se alkuperäinen on niin heikosti ikääntynyt, että tämä on yksi sellainen remake mikä on ihan syystäkin haluttu. Jos alkuperäistä todella alkaa perkaamaan, niin kyllä sieltä aika paljon heikkouksia löytyy ja siitä syystä tämä vaikuttaa niin lupaavalta tapaukselta. Mutta samalla aikaa esillä pysyy se tietty skeptisyys, koska tämä voidaan vielä pilata tavalla jos toisellakin. Todella monet asiat pitäisi muuttaa kokonaan, osa kaipaa lähinnä modernisointia ja jotkut asiat vähän hienosäätöä ja joitakin lisäyksiäkin olisi syytä tulla mukaan pakettiin.

Veikkaan että aikaisintaan 2024-2025 Peli viivästyy, toistaiseksi/ikuisesti... eli ehkä se tulee, ehkä ei. Ei taida tulla enää ollenkaan.


7. Dragon Age: Dreadwolf

Tämä on sellainen pelisarja joka on jatkunut pitkään ja hyvin mystisesti. Ensimmäinen peli oli oma kokonaisuutensa kaikessa mestarillisuudessaan. Kakkospeli kuitenkin alkoi kasvattaa panoksia, rakentaen jotakin päämäärää kohti. Sitten tuli kolmonen joka jatkoi tästä, mutta ei sitten vienytkään mitään päätökseen jaan aloitti taas jotakin uutta. Pelisarjan osien julkaisutahti on osa tätä mystiikkaa. Kakkonen ilmestyi suhteellisen nopeasti kun taas kolmosta saatiin vähän odottaakin, tämä nelonen taas antaa odotuttaa itseään, jos edes koskaan ilmestyy BioWaren viimeisimpien vastoinkäymisten takia.

Oma veikkaus on että ilmestyy aikaisintaan syksyllä 2024, mutta todennäköisemmin vasta 2025.


6. Marvel's Wolverine

Pieni korjaus, sillä nyt tämä peli on ilmeisesti tulossa, eli koskaan ei kannata luopua toivosta. Tekijöinä on Marvel's Spider-Manin tehnyt Insomniac Games ja koska studio on aikoinaan tehnyt myös Spyro trilogian ja ison kasan Ratchet & Clank pelejä, niin ei tätä voi millään sivuuttaa, vaan enemmänkin on pakko pitää mielessä koska sen verran isosti Wolverine hahmona kiinnostaa. Erityisesti tämä peli houkuttaa, koska X-Men Origins: Wovlerine oli niin hyvä. Tämä saattaa olla merkittävästi parempi.

Veikkaan että 2025, aikaisintaan. Syksyllä 2025, tai vuoden vaihteen jälkeen.


5. Dragon's Dogma II

Toivosta ei kannata luopua, sillä lopulta tämäkin peli saa jatkoa. Jos yhtään pidetään kiinni ensimmäisen ideoista, mutta toteutus on nykypäivää ja merkittävästi huolellisempaa, niin tässä voisi olla todellinen yllättäjä. Kiinnostavaa nähdä että miten tämä on nyt sitten kakkonen, sillä ykkösen tarinakokonaisuus jätti aika paljon tulkinnanvaraisuuksia, mutta tässä maailmassa ja näissä ideoissa on paljon potentiaalia todella hyväksi jatko-osaksi. Dragon's Dogma nyt on helposti yksi aliarvostetuimpia fantasiapelejä ja remaken sijaan, kakkonen voi olla juurikin se oikea tapa jatkaa eteenpäin.

Traileri esitelty PlayStation Showcasessa 2023. Eli kehitys on edennyt melko pitkälle. 2024 mahdollisesti => Ilmestyy 22.3.2024


4. Final Fantasy VII Remake: Osa 3 - Reimagined, tai jotain

Ensimmäinen palanen kokonaisuudesta on ilmestynyt, nyt sitten odotetaan että loput ilmestyy. Toivon mukaan jatkossa päästään oikeasti pelaamaan Red XIII hahmolla ja monilla muilla, mutta monella tavalla pelin ei tarvitse paljoa muuttua. Tietysti pieniä parannuksia sinne tänne, mutta pääasiassa nyt olisi vain kiva kokea tarina loppuun asti.

Veikkaan että tästä tulee trilogia ja pelit ilmestyvät noin viiden vuoden välein, tai sitten jos tämä nykyinen tahti pysyy niin viimeinen osa ilmestynee 2027-2028 kieppeillä.


3. Kingdom Hearts IV

Kolmosen lopetus käytännössä varmisti tämän pelin omalla typeryydellään. Itse olisin todella mielelläni ottanut vastaan lopetuksen joka olisi voinut vaikka jättää kaiken siihen. Salaiset lopetukset nyt ovat aina sallittu tapa pedata jatkoa, mutta pelin varsinainen lopetus pitäisi olla tyydyttävä, ei tarpeetonta cliffhanger pelleilyä ja pelkkää arvuuttelua siitä mitä nyt oikeastaan onkaan tapahtumassa. Ehkä tämä peli nähdään joskus PS5:n aikakauden lopulla 2025 jälkeen, tai sitten välissä tulee Kingdom Hearts: Howling Shadows Darken (tai mikä hyvänsä enemmän tai vähemmän kryptinen nimihirviötitteli) ja Kingdom Hearts 4 ilmestyy joskus 2030-2035.

10.4.2022 Kingdom Heart IV on tekeillä ja teaseri traileri ulkona.


2. Uusi Spyro peli

Tämä on pitkään ollut sellainen peli jota todella toivoisin. Insomniac Games oli jossakin vaiheessa osoittanut olevansa kiinnostunut palaamaan Spyron pariin, mikä voisi merkitä sitä että PS1:n aikaan legendaariseksi noussut trilogia pääsisi nykyaikaan. Itse pitäsin Spyron paluuta todella mahdollisena, nyt kun violetti lohikäärme on tullut tutuksi Reignited trilogian myötä uudelleen. Sitä en tiedä että mitä oikeasti haluaisin uudelta Spyro peliltä, jos sellainen tulisi. Sanoisin että jotakin mitä ensimmäinen trilogia toi, ehkä hieman Legend of Spyro vivahdetta, mutta hyvässä suhteessa.

Itse pysyn siinä uskossa, että tämä mahdollisuus on olemassa. Etenkin kun Crash Bandicoot 4 ilmestyi ja sarja jatkuu senkin jälkeen. Ehkä Spyro on seuraava... ja ehkä vuonna 2024, kuten Reignited hieman vihjasi. Mutta se on tällä hetkellä vielä pelkkää toiveajattelua.


1. The Wolf Among Us 2

Wolf Among Us kausi 2 oli jo tekeillä, täksi syksyksi 2019, mutta kun Telltale Games kaatui, niin siinä samalla kaatui myös tämä uusi kausi. Itse en vielä täysin luovuta, sillä on mahdollista että joku jatkaa siitä mihin jäätiin. Mutta itse olisin avoin myös aivan uudelle seikkailulle Fables maailmassa. Tietysti, pelkkää plussaahan se olisi jos edelleen pääsisi ohjaamaan Bibgy Wolfia ja vielä suurempaa plussaa, jos jatkettaisiin siitä, mihin jäätiin.

...ja nyt, perjantai 13 joulukuuta, 2019, se on varmistunut... The Wolf Among Us 2, on tulossa... ja miltein kaksi vuotta myöhemmin... ei juuri uutta tietoa... oma arvio, ehkä 2022-2024...

9.2.2022: Ilmestyy (ennakoidusti) 2023... (pitkin vuotta)

2.3.2023: Lykkääntyy -> 2024.