Kyllähän niitä kohokohtia tulee aina lisää. Toiset kestävät pidempään kuin toiset ja jotkut taas ovat sellaisia että ne jaksaa katsoa vaikka kuinka monta kertaa. Jotkut tietysti vähän menettävät omaa mahtavuuttaan mutta jokaisen valikoidun hetken kanssa kyse on ehdottomasit niistä kohokohdista jotka jättävät erittäin hyvän vaikutuksen.

 

 

 

Vikkelä sääntökertaus:

 

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

  • Lisäksi, nyt voidaan lisätä valintoja peleistä, jotka olivat edelliselläkin listalla.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Women - Resident Evil 6

- Sopii Leonin tyyliin erittäin hyvin.

 

Gentlemen, welcome to Dubai - Spec Ops: The Line

- Tietyn polun pääte. Erinomaisesti sanottu repliikki ja viesti.

 

Vielä kerran vanha ystävä - Dishonored 2

- Corvo ottaa naamionsa pitkästä aikaa.

 
24. Viimeinen yhteenotto - Final Fantasy VII

Se animaatio jossa Cloud syöksyy syvyyteen saa oitis aivan uuden mahtavuuden tason, kun alhaalta syvyyden täydessä mustuudessa seisoo itse Sephiroth, odottaen Cloudia viimeiseen yhteenottoon. Sääli vain että se yhteenotto ei sitten olekaan enää niin hienosti tehty.


23. Snap out it! - Ratchet & Clank: Crack in Time

Erittäin onnistunut lopetus erittäin hauskalle pääroistolle. Tämä kohtaus vetää aivan kaiken täysin lekkeriksi ja se on hulvattoman hauskaa ja tulee aivan puun takaa. Humoristinen ote on tälläisessä tilanteessa sieltä parhaasta päästä ja se on todella suuri saavutus koska tämä peli(sarja) on täynnä erittäin hauskoja hetkiä.


22. Cyborg - Fahrenheit

Todellinen muoto pelin todelliselle roistolle. Pitkin peliä tämä hahmo on vedättänyt päähenkilöä ja kun hän sitten näyttää todellisen muotonsa niin se on enemmän kuin onnistunut, puhumattakaan että tämä on todella yllättävä, erilainen ja erittäin onnistunut.


21. Scorchin tuho - Spyro: Year of the Dragon

Sen viimeisen osuman tultua Scorch syöksyy tuhoonsa siniseen laavaan. Se miten se on tehty kuitenkin tekee siitä entistä hienomman hetken kun se viimeinen osuma näytetään nopeasti monta kertaa. Siinä on enemmän eeppisyyden tuntua kuin pelin viimeisessä pomotaistelussa. Tämä on hieman fuskausta koska tämän taistelun voi käydä läpi useamman kerran jos haluaa.


20. Hautausmaa - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Tunteellinen kohtaus kun kaiken jälkeen Big Boss astelee mentorinsa haudalle ja tekee kunniaa sankarille, joka antoi maalleen aivan kaiken mitä hänellä oli annettavana.


19. Auron alkaa kadota - Final Fantasy X

Yksi lopun vahvimpia hetkiä on se, kun Yunan aloittaessa tanssinsa, hän epäröi kun huomaa että Auron alkaa kadota, paljastaen, että Auronin on aika siirtyä tuonpuoleiseen. Auronin sanat vain korostavat sitä, että näin on parempi ja että näin on vain tapahduttava.


18. Arkkienkeli - Mass Effect 2

Archangel näyttää kuka todella on ja se on enemmän kuin upea hetki. Se että oma suosikkihahmo on mukana pelissä on iso juttu ja se että hahmon paljastamiseen on todella laitettu paljon sisältöä mukaan toimii entistä paremmin.


17. Dragon God - Demon's Souls

Game over. Jos pelaaja onnistuu voittamaan Vanguardin mikä itsessään on todella iso haaste, niin peli tarjoaa siitä palkintoja ja sitten vetää turpaan isolla lohikäärmeen nyrkillä.


16. Miekan tuho - Ninja Gaiden Sigma

Dragon blade on se macguffin jota on koko tämän pelin ajan etsitty ja metsästetty ja jonka vihollinenkin on saanut. Kun miekka sitten on Ryulla, niin hän tekee ratkaisun ja tuhoaa miekan lopullisesti, minkä jälkeen hän katoaa tuuleen. Tämä on erityisen onnistunut tapa luoda viimeistely pelille.


15. Don't say it! - Devil May Cry V

Koko asetelma siitä että Dante ja Vergil pystyvät kisailemaan kahdestaan, samalla kun haluat enemmän tai vähemmän hakata toinen toisensa on uskomattoman hyvin tehty ja se on kuin kirsikka kakun päälle tämän pelin kokonaistarinassa, puhumattakaan aiemmista peleistä joiden kanssa tämä nivoutuu vielä paremmin yhteen.


14. Lyhyt hetki - Uncharted 4: Thief's End

Nate ja Elena täpärästi selviävät räjähdyksistä ja maatessaan mudassa käydään läpi lyhyt hetki jossa mahdollista surua, sitä seuraavaa komediaa, siitä seuraavaa syyllistämistä, rennolla otteella ja vitsailulla joka lopulta etenee lyhyeen hellyyden hetkeen, ennen kuin toiminta taas jatkuu. Vaikka itse todella pidänkin alkupuolen "tavallista elämää" pätkästä ja ilallisesta, niin tämä on paljon parempi ja monitahoisempi.


13. Swear to me - The Last of Us

"Vanno minulle että kaikki mitä kerroit Tulikärpäsistä on totta." "Minä vannon" "Okei" Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on niin monipuolinen kokonaistilanne että sitä on erittäin vaikea kuvailla täysin kokonaan, koska siihen tiivistyy kaikki se, mistä koko matkassa loppuviimeksi onkaan ollut kyse ja mihin tulevaisuus voikaan johtaa.


12. Noitakuningas - Middle-Earth: Shadow of War

Vaikka Witch-King ei olekaan niin hieno, kuin hän olisi voinut olla niin tapa jolla tämä legendaarinen hahmo esitellään, toimii uskomattoman hyvin ja Noitakuningas näyttää juurikin niin upealta kuin Sormusaaveen kuuluukin, puhumattakaan että omalla tavallaan hän erottuu erinomaisesti muista aaveista, silti säilyttäen tietyn samankaltaisuuden.


11. New Ring - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tämän pelin peräti pahaenteinen lopetus jossa Talion ja Celebrimbron päätyvät ratkaisuus että heidän tulee takoa uusia sormus, jolla he voivat valjastaa todelliset voimansa ja samalla heistä tulisi todellinen, sormusten herra. Erittäin hyvä tapa luoda odotuksia jatko-osaa varten.


10. Good luck - Witcher 3: Wild Hunt

Kun Ciri on maailmanlopun äärellä, tekemässä vaikeimman asian mitä hän on koskaan tehnyt, on Geraltin mahdollisten viimeisten sanojen aika ja kyllä oma valintani on kaikessa mahtipontisuudessaan enemmän kuin onnistuneesti toteutettu. Luottavainen ja rohkaiseva onnentoivotus ja hyväksyntä sille, mitä seuraavaksi tapahtuu.


9. Dracula, viimeinkin - Castlevania: Symphony of the Night

Lopulta kaikkien pomotaisteluiden ja linnan putkimisen jälkeen kohtaa itsensä linnan valtiaan, Draculan. Paikka on upea ja muutenkin Dracula on tässä pelissä tehty todella hyvin, unohtamatta sitä, että tässä taistelussa pelaaja ohjaa perillistä, Alucardia. Erityisen hyvän tästä tekee se että aiemmin vastaan on sekä Richter että Shaft, mutta vain Dracula voi olla se todellinen linnanherra.


8. Rakastavaiset - Final Fantasy VIII

Jokaisessa Final Fantasy pelissä on eräänlainen teema, joka nousee esiin pelin kansissa ja FF8:n tapauksessa tämä hetki pelissä itsessään, on yllättävän hyvin tehty. Se kohta jossa Rinoa vapautuu ja Squall ottaa hänet vastaan ja he syleilevät, on erittäin koskettavasti tehty ja koska sitä on vihjailtu ja odotettu varsin kauan, niin se todellakin tekee siitä entistä paremman.


7. Urgost - Lord of the Rings: War in the North

Tämä varsin äkkiä menevä mutta niin upeasti tehty kohtaus esittelee yhden koko mytologian parhaista hahmoista, joka on jäänyt aikalailla sivuun, mutta jonka mahtavuutta ei vain voi unohtaa. Lohikäärme Urgost todellakin onnistuu tekemään vaikutuksen, jopa kaikessa mystisyydessään, kun lohikäärmeestä itsestään ei näe edes kunnolla mitään. Tämä on kuitenkin juurikin sellainen hetki, jossa osataan alustaa tulevaa.


6. Nightmare -> Night Terror - Soul Calibur III

Varsin nopeasti ohi menevä hetki, jossa Nightmare muuttuu supermuotoonsa joka myöhemmin paljastuu pelin suurimmaksi haasteeksi. Tämä varsin äkkiä ohi menevä ja näppäin komennoin ohjattava kohtaus on helposti koko pelin paras hetki.


5. Sheriffi saapuu - The Wolf Among Us

Tämä on enemmän kuin mahtava tapa esitellä päähahmo, eikä vain siksi että pian alkavassa sananvaihdossa on useampi erinomainen lopputulos, riippuen mitä pelaaja sanoo tai jättää sanomatta. Pelkästään se miten Bigby aloittaa tilanteen oven suusta laittaa kaiken upeasti käyntiin ja tekee Bigbystä oitis todella uhkaavan hahmon, mutta antaa silti pelaajalle mahdollisuuden vaikuttaa siihen, miten haluaa tilanteen viedä loppuun.


4. Aamunkoi - Red Dead Redemption 2

Arthurin viimeiset hetket sen jälkeen kun hän on pelastanut Johnin, ottanut yhteen Michain kanssa ja lopulta sanonut sanottavansa Dutchille, syyllistäen hänet kaikesta tapahtuneesta on todellinen pelastus, jonka mies voi saada, kuollessaan, mikä tekee siitä entistä lopullisemman.


3. Unmasked - Batman: Arkham Knight

Hetki kun Scarecrow laittaa Gordonin riisumaan Batmanin naamion ja paljastamaan kuka Viittaritari todella on. Siinä on kaikki se, mitä tälläinen hetki vaatii. Koko maailma katselee, erinomainen roisto johtaa tilannetta ja todellinen ystävä on se, joka joutuu vastentahtoisesti poistamaan naamion. Todellinen lopullinen ratkaisu ja juurikin siksi, se toimii.


2. Dante ja Vergil, viimeinen isku - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Tämä on aika kliseinen päätös taistelulla mutta se ei vähennä sitä tosiseikkaa että se näyttää todella upealta ja luo aivan uskomattoman eeppisen lopetuksen taistelulle. Ympäristö olisi voinut olla hienompikin, mutta pakko silti sanoa että tämä on sellainen päätös taistelulle joka ei vain tunnu menettävän sitä omanlaistavaa mahtavaa tyylikkyyttä.


1. All right, then have it your way - Kingdom Hearts

Hetki jolloin Squall Leonhart esitellään, on enemmän kuin onnistunut Kingdom Hearts sarjassa. Helposti yksi suosikkihahmojani koko Final Fantasy sarjassa ja hänen kanssaan on osattu todellakin tehdä oikeanlainen esittely, puhumattakaan siitä taistelusta joka esittelyä seuraa. Se hetki kun Squallin kasvot näytetään ja legendaarinen gunblade, niin puhutaan fantastisesta hetkestä joka todellakin on yksi pelin (ja koko pelisarjan) parhaiten tehtyjä hetkiä.