Kuten hyvien pomotaisteluiden, myös huonojen pomotaisteluiden joukossa on tapauksia jotka selvästi erottuvat. Sitten on niitä joita ei vain samalla tavalla muista, kunnes ne sitten joskus näkee uudelleen, jolloin muistaa hyvinkin selvästi että miten huonoja ne olivatkaan, varsinkin pelin muuhun tasoon nähden. Paitsi jos muukin taso on pohjalla.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Gremory - Bloodstained: Ritual of the Night

Pääasiassa vaikea rasittavilla tavoilla. Runsaasti suhteellisen ärsyttäviä liikkeitä ja varsin iso elinvoimamittari

 

Rock Titan - Kingdom Hearts

Lähinnä siksi, koska tämä on jostakin syystä Hades Cupin ykkössijalla, Hadesin itsensä sijaan ja tämä on ylihelppo vastus

 

Dancer of the Boreal Valley - Dark Souls III

Kuin tarkoituksella ärsyttäväksi tehty vihollinen, kun taas toinen Boreal pomo on lähinnä vain täytehahmon oloinen

 

Stormcaller - Remnant: From the Ashes

Spämmeri laumataistelussa ja vieläpä sellaisilla tempuilla jotka varmasti ärsyttävät oikein kunnolla

 
24. The Creature - Castlevania: Symphony of the Night

Toistaa yhtä ja samaa ideaa mikä tekee taistelusta todella yksitoikkoisen, pyörien ympäri kenttää. Ei ole haastavaa nähnytkään, mutta on erinomainen esimerkki tylsästä pomotaistelusta. Tälläisenään hahmo ei tunnu yhtään Frankensteinin hirviöltä kun ei käyttäydy yhtään hahmolle ominaisesti, nousten yhdeksi pelin tylsimmistä pomotaisteluista.


23. Demyx - Kingdom Hearts II

Pääasiassa yksi asia tekee tästä taistelusta niin huonon ja se on yksi hyvin halpamainen osuus taistelussa, nimittäin tämä jälkimmäinen vesitanssi, jossa Demyx luo ison joukon tanssijoita, jotka sitten pitäisi niistää ennenkuin aika loppuu, muuton häviää taistelun. Tässä ei ole mitään loogista järkeä, se on vain yksi halpamainen ja typerä syy tehdä pomotaistelusta hieman vaikeampi. Muutoin taistelu on varsin hyvä.


22. Tommasi, erä 2 - Control

Toinen yhteenotto Tommasia vastaan on kuin perusvihollinen, mutta vaikeustaso vedettynä niin yli. Tässä taistelussa ei ole oikeastaan mitään sellaista joka erottaisi sitä niin monista muista, paitsi se, että tällä kertaa vihollinen lyö kovempaa ja kestää enemmän, eli keinotekoisesti haastavampi. Lähinnä tylsä uudelleenlämmitys vihollisesta joka on jo kertalleen nujerrettu.


21. Successor of the Throath - Code Vein

Tarinallisesti todella merkittävä ja onnistunut asetelma, mutta mitä tulee siihen varsinaiseen taisteluun, niin siitä tämä ei sitten revikään mitään pisteitä. Evan osuus tässä kaikessa on ison syy miksi tämä on jäänyt mieleen, mutta pomoviholliset liikkeet ja taistelutavat eivät ole mitenkään ihmeellisiä, vaan enemmänkin rasittavia, vieläpä sillä suht yllättävällä tavalla, kun yks kaks otatkin vähän enemmän vahinkoa.


20. Big Sister - Surge

Ideallisesti ei se huonoin mahdollinen, mutta toteutuksessa huomaa, miten epäkiinnostava, rasittava tälläinen vihollinen onkaan. Isosisko on kuin linjastokone joka on tullut hulluksi. Pääasiassa kyse on osittain hajotettavasta vihollisesta joka huitoo ensin kauemmilla ulokkeilla ja sitten lähemmillä. Idea on hyvä mutta toteutus menee sinne rasittavampaan suuntaan joten tästä on vaikea pitää.


19. Labyrinth Guardian - Chronos: Before the Ashes

Tässä kohtaa peliä tämä vihollinen on pääasiassa vain uskomattoman tylsä ilmestys. Siis Labyrinttivartija on kahta aiempaa vartijaa merkittävästi tylsemmän näköinen eikä myöskään mekaniikoiltaan kovinkaan erikoinen. Tästä pomotaistelusta vain ei meinaa keksiä mitään kovinkaan erikoista sanottavaa, koska ei tässä oikeastaan ole mitään erikoista.


18. Ice King - Castle Crashers

Yksi pelin ärsyttävimpiä pomovihollisia, pääasiassa siksi että tämä tuppaa teleporttaamaan ja siksi sitä saa jahdata ympäri kenttää ja tietysti aina kun hahmo ilmestyy niin jotain jääsettiä tulee syliin. Voisi olla huonomminkin, mutta ei tästä mitään erityisiä pisteitä irtoa, sen verran ärsyttävää kikkailua on luvassa.


17. Champion Gundyr - Dark Souls III

DS3:n pomotaistelut on suht helppo jakaa hyviin ja huonoihin mutta huonoista on haastavaa poimia huonoimpia. Champion Gundry on kuitenkin se, sillä ulkoisesti hahmo on jotenkin niin typerän näköinen ja pelillisesti tuntuu että tämä on vähän epäreilusti tasapainoitettu hahmo kyseenalaisilla osuma-alueillaan. Ideallisesti tämä ei kuitenkaan ole mitenkään huono.


16. Trickmaster - Kingdom Hearts

Niitä hyvin mitäänsanomattomia pomovihollisia joka ei tuo edes kyseiseen maailmaan mitään. Erilaisia Heartless vihollisia on vaikka kuinka, mutta miksi Ihmemaassa yhteenotto on tälläistä ihmehyyppää vastaan, kun Hertta kuningatar olisi aivan hyvin voinut olla se viimeinen vihollinen, mitä hän jostakin syystä ei ollut. Trickmaster ei tunnu kuuluvan tähän Disney maailmaan, mikä saa sen tuntumaan pomoviholliselta kun on vain pitänyt keksiä jotakin, eikä ole tullut mitään mieleen.


15. Red Dragon - Demon's Souls

Pääasiassa tässä pelissä on useita todella hienosti kehiteltyjä pomotaisteluita joissa on useita hyvin erilaisia metodeja mikä tekee monista taisteluista omanlaisiaan ja se pätee tähänkin. Ongelma on tosin se että punainen traaki tylsän toiston ruumiillistuma. Tässä taistelussa ammutaan nuolella oikeaan aikaan kunnes vihollinen kuolee ja siinä kaikki. Tämä on lähinnä testi siitä, että kuinka kärsivällisiä pelaajat todella ovatkaan. Sininen variaatio ei ole merkittävästi parempi, mutta se pysyy paikallaan.


14. Ogress - NiOh

Helposti sieltä tylsimmästä päästä mitä vihollisiin tulee. Aikalailla tälläinen perusdemonityylinen vihollinen josta on muutamalla tavalla saatu aika rasittava vihollinen. Loppuviimeksi ei erityisen vaikea, lähinnä tuntuu sellaiselta tylsältä täytepomoviholliselta ilman mitään kunnollista sisältöä tekemässä hahmosta edes hieman joukosta erottuvaa.


13. Kopteri - Metal Gear Solid

Taistelu tankkia vastaan ei sekään mitään pisteitä kerää, mutta se on kuitenkin ohi suhteellisen pian, kun taas taistelu kopteria vastaan venyy tarpeettoman pitkään, on rasittavalla tavalla haastava eikä tuo oikeastaan mitään erityistä sisältöä peliin vaan tuntuu juurikin siltä mitä se on, eli täytteeltä.


12. Mangler - Remnant: From the Ashes

Yksi näitä pelejä josta on hyvin vaikea poimia niitä huonoimpa pomotaisteluita koska monet ovat niin lähellä toisiaan laatutasollisesti. Mangler on kuitenkin se joka nousee mieleen, lähinnä siksi että tämä on sekä pelkuri että hosuja ja tottakai, laumataistelu. Mangler liikkuu nopeasti, menee jatkuvasti maan alle piiloo ja sitten yllättää pelaajan. Yksinpelinä varsinkin rasittavalla tavalla haastava, pääasiassa epäreiluilla tavoilla. Taistelu lisäksi tuppaa helposti venymään jos vihollinen menee piilottelu pakenemistaktiikalla.


11. Fire Sage - Dark Souls

Tylsän tavallinen kopio ensimmäisestä pomovihollisesta ilman minkäänlaista uutta sisältöä. Stray Demon sentään oli merkittävästi haastavampi versio ja koska taistelu oli miltein samassa paikassa kuin Asylum demoni, niin tilanne oli tavallaan hyväksyttävä. Tälläinen tulivariaatio kertoo lähinnä ideoiden loppumisesta tai sitten vain puhtaasta laiskuudesta.


10. Defiled Amygdala - Bloodborne

Siis perus Amygdala ei sekään ole erityisen hyvä taistelu, mutta siinä on ehdottomasti puolensa. Defiled versio on pääasiassa vain ja ainoastaan halpamaisuuskokoelma joka kysyy lähes virheetöntä suoritusta pomotaistelussa joka venyy tarpeettoman pitkäksi. Tällä versiolla on aivan liikaa elinvoimaa ja koska Amygdala on vähän tätä huitovaa sorttia todella pitkällä kurkotuksella, niin ei tätä nyt voi mitenkään reiluksi, hauskaksi tai hyväksi pomotaisteluksi luokitella.


9. Little Johnny - Surge 2

Pomovihollisten suhteen Surge 2 on pääasiassa parempi kuin ykkönen, mutta Pikku Joni on huonoin kaikista ja selvästi. tämä taistelu tuntuu kokoelmalta todella rasittavia temppuja, vaikeasti löytäviä heikkoja kohtia ja lonkeroita jotka tuppaavat aina osumaan. Tämän lisäksi tämä vihollinen on kuin rakennettu torjuntasysteemin ympärille, mikä ei ole mitenkään hyvä asia, koska tämä koko systeemi on täysin turha ja rasittava lisä peliin ja sitä kautta se vain korostaa sitä, miten ärsyttävä taistelu Little Johnny on.


8. Ozyormy Goija, Master of Puppets - Hellpoint

Heikon pelin ärsyttävimpiin lukeutuva pomovihollinen. Tämä on rasittava pääasiassa siksi, että tämä on sieltä hosuvimmasta päästä mitä tulee viholliseen. Nukkemestari huitoo, hyppii ja pyörii ympäri kenttää minkä vuoksi hän osuu erittäin helposti pelaajaan ja tuntuukin että taistelussa tuurilla on paljon isompi rooli kuin taidolla, sillä näin hosuvatyylinen pomovihollinen osuu pelaajaan vaikka sitten vahingossa ja kokonsa puolesta yltää pitkälle ja tekee kunnolla vahinkoa.


7. Razor Hughes - Cyberpunk 2077

Isoimmat ongelmat tässä taistelussa ovat siinä, että tällä mörssärillä on niin naurettava määrä elinvoimaa. Vaikka olisi itse kuinka nyrkkisankari, niin tämä taistelu jatkuu todella pitkään. Tämän lisäksi vaikka olisi itse kuinka kestävä, niin pari osumaa voi olla jo liikaa, eli aika virheettömästi pitää taistella. Tämä on niin epätasapainoitettu taistelu kun vertaa muihin katutappeluihin, jotka olivat kukin suht hyvin tehtyjä, toinen toistaan haastavampia. Tämä on suoraan epäreilu ilman mitään tasapainoitusta, ellei sitten laseta kaikkia kehityspisteitä nyrkkitappeluun. Razor ei edes ole kovin hyvä tai cool hahmo mikä ei nyt tuo mitään lisäpisteitä sekään.


6. Dominique - Bloodstained: Ritual of the Night

Viimeistä pomotaistelua edeltävä taistelu joka on tavallaan nivottu yhteen, mutta jonka lasken kuitenkin erilliseksi. Dominique ei ole erityisen hieno pomovihollinen eikä taistelu sekään ole kovinkaan hyvä, siitä saa hakemalla hakea mitään positiivista ja tämän pelin tasolla se onnistuu olemaan vieläpä todella halpamainen. Vaikka samalla aikaa, siihenkin toimii muutama taktiikka todella tehokkaasti.


5. Urizen - Devil May Cry V

Ensinnäkin, Urizen todellisessa muodossaa on aika typerän näköinen, todella paljaaksi riisuttu iso demonihahmo ilman mitään oikeasti hienoa tai tyylikästä ulkoasua. Pelimekaniikoiltaan hahmoa ei myöskään tunnu mitenkään onnistuneelta sillä miltein kaikki mitä hahmo tekee, on kuin satunnainen kokoelma erilaisia hyökkäyksiä joko pitkiä potkuja, energia-ammus-sarjoja tai ties mitä muuta enemmän tai vähemmän satunnaista. Kokonaisuudesta on aika vaikea etsiä mitään oikeasti erityistä, mitä miltein kaikista muista pomovihollisista löytyy. Kaiken lisäksi, tämä taistelu on kokonaan oma kenttänsä, mikä tekee arvosanan ylläpidosta suht haastavaa.


4. John Seed - Far Cry 5

Tämä taistelu on erittäin hyvä esimerkki siitä, miksi lentokonetaistelut voivat olla niin uskomattoman rasittavia peleissä. Viimeinen vaihe tätä taistelu on ilmataistelu jossa pelaaja yrittää ampua alas vastustajan, tämän lentäessä omalla koneellaan, väistellen. Tässä taistelussa voi mennä pitkä aika että vihollista ei edes näe, koska kumpikin kone lentää ympyrää, yrittäen nähdä toisen ja hakien samalla paikkaa ampua. Uskomattoman rasittavaa ja jatkuu aivan liian pitkään.


3. Aras - Immortal: Unchained

Aivan väärillä tavoilla haastavaksi tehty yhteenotto. Aras teleportaa ympäriinsä, spämmii muutamaa laajalle osuvaa hyökkäystä jotka menevät läpi jopa kiinteistä esteistäkin. Lisäksi tämä pelkuri pitää kokoajan yllä kilpeä mikä pakottaa lähikontaktiin. Aras on erittäin hyvä esimerkki pomovihollisesta jossa tuntuvat päten täysin omat säännöt ja jossa käytetään törkeästi hyödyksi niitä osia pelistä, jotka ovat pelaajaa vastaan.


2. Brainiac - InJustice 2

Viimeistä taistelu edeltävä, täysin epäreiluksi tehty yhteenotto. Brainic pystyy käyttämään erikoisliikettä joka on täysin epäreilu pelaajaa vastaan ja näin ollen täysin heikosti tehty kampitus pelaajalle. Tappelu itsessään ei merkittävästi eroa monista muista, mitä nyt merkittävästi haastavampi kun ollaan loppusuoralla tarinassa. Mutta se on tämä yksi lisäetu viholliselle mikä tekee tästä niin huono pomotaistelun. Siinä vain ei ole mitään reilua haasteta, vaan keinotekoista.


1. Monica Rappacini - Marvel's Avengers

Pelistä löytyy kaksi todella huonosti tehtyä ja tylsää konevihollista ilman mitään oikeasti hyvää, mutta isona kokonaisuutena tämä on vielä huonompi, pääasiassa siksi että roistohahmona Monica on sieltä huonoimmasta päästä, minkä takia itse nostan tämän vielä Warshipin yli huonommaksi, sillä Warshipissä on sentään vähän hyvää. Vaikka hahmossa onkin vähän sisältöä, mutta isossa kokonaisuudessa, tämä ei vain toimi. Hahmokin vaikuttaa pomotaisteluun ja Monican tapauksessa, hyvin negatiivisesti.