NiOh on ehkä se kaikista vaikein Soulslike peli mitä olen koskaan pelannut ja pomotaistelut ovat sen mukaisia. Samalla aikaa, NiOh on ehkä se kaikkein eniten Soulslike genreä eteenpäin vienyt peli, sillä se tuntuu niin omanlaiseltaan, vaikka onkin selvä perillinen.

 

 

 

DLC:t ja NiOh 2 eivät ole itselleni tuttuja, joten nämä ovat valintoja täysin pääpelistä. Tosin sen perusteella mitä olen nähnyt DLC vihollisia, niin uskallan pelaamatta sanoa, että Date Masamune, yksisilmäinen lohikäärme olisi helposti top 3:ssa, sillä sen verran hienolta tämän historiallisen hahmon peliversio vaikuttaa sillä samuraihahmoissa parempaa ei ole. Tosin top 3:ssa olisi myös ninja Sarutobi Sasuke. Eräs pomotaistelu mahdollisesti kilpailisi molempien kanssa jo pelkästään Ninja Gaiden viittauksellaan, nimittäin Jin Hayabusa. Mutta koska en ole näitä pelannut itse, niin niitä ei oteta lukuun. Tästä porukasta ei puutu kuin Miyamoto Musashi, niin kaikki legendaarisimmat japanilaiset hahmot olisivat mukana pelissä. Silloin voisi venyttää listan kaksinkertaiseksi, mutta tälläisenään tämä tuntuu paremmalta, sillä niitä oikeasti huonojakin pomotaisteluita on.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Obsidian Samurai

Yksi aivan tavallisia mutta silti jotenkin erilaisempia samurai taisteluita ja juuri siksi jäänyt hyvin mieleen.

 

Saika Magoichi

Linnunsiivet ja tuliaseet tuovat hienosti oman mausteensa tähän taisteluun.

 

Honda Tadakatsu

Lumottu vihollinen jota vastaan ei ole juuri edes pakko tapella jos hajottaa sen sijaan kristallit.

 

Great Centipede

Myrkky poislukien kenttäsuunnittelu tukee hienosti tätä taistelua.

 

Derrick the Executioner

Erittäin hyvä tutoriaalipomovihollinen jonka buffattu versio ei sekään ole mitenkään huono.

 
12. Yamato-No-Orochi

Muuten olisi top 5:ssa, mutta on liian itseääntoistava ja venytetty taistelu. Pelillisesti tämä taistelu tuntuu jatkuvan aivan liian pitkään koska samaa ideaa toistetaan uudestaan ja uudestaan kunnes kaikki päät on katkottu. Suuri sääli onkin, että tyylillisesti, historiallisesti ja ulkoisesti tämä on yksi pelin parhaita hirviöhahmoja. Tämä legendaarinen japanilaisen mytologian kahdeksanpäinen lohikäärme on ehdottomasti yksi kiinnostavimpia ja hienoimpia olentoja. Siksi onkin sääli että potentiaali on käytetty väärin, ihan kuin Okamissakin.


11. Joro-gumo

Hämähäkki geisha ja yksi pelin paremmin tasapainoitettuja pomovihollisia. Muutamia ikävä temppu tälläkin on, mutta loppuviimeksi Joro-gumo on yksi näitä pomovihollisia jossa pitää enemmän löytää se tietty heikkous jota hyödyntää. Taistelu ei ole vaikea eikä epäreilu mikä todellakin mekaniikkojen puolesta tekee tästä niin hyvän. Suurta plussaa myös siitä miten hieno pomovihollinen on kyseessä, ilman että siinä on korostettu seksuaalisuutta.


10. Yuki-Onna

Jääkuningatar muutamilla tosi pahoilla taktiikoilla. Yuki-Onna on helposti yksi niitä vihollisia joka voi olla monille aika haastava, sillä tällä vihollisella on hyvin vaihtelevat hyökkäykset, joiden joukossa on muutama erittäin paha elinvoimaa kuluttava hyökkäys. Isoin juttu tässä on se jäätunnelma, mikä välittyy tosi hyvin ja hahmon ulkoasu ja tyyli ovat todella upeita, tehden tästä todella erityisen vihollisen. Pisteitä vaan vievät ne tietyt vähän epäreilusävytteiset jutut mitä Yuki-Onna saattaa tehdä.


9. Hino-Enma

Alkupelin ylivoimaisesti vaikein pomovihollinen ja vaikeuspiikki. Hino-Enma on vaikea pääasiassa siksi, että hänellä on tainnuttavia liikkeitä ja elinvoimaa palauttava vampyyripurenta. Tämä vihollinen on alkupelissä hyvin vaikea, mutta elinvoimaltaan hyvin tasapainoitettu ja liikkeiltään aika selkeä. Vaatii opettelua ja nopeita hoksottimia, mutta toimii todella hyvin kokonaisuutena. Ulkoasu on myös yllättävän hyvä omalla hirviömäisellä otteellaan ja leidimäisellä ulkoasulla.


8. Otani Yoshitsugu

Erittäin hieno vihollinen omanlaisellaan tyylillä taistelussa. Helposti yksi näitä vihollisia joka näyttää erittäin hienolta ja voisi olla vähän korostetumpikin. Taistelussa ei mitenkään erityinen, omalla tavallaan haastava mutta loppuviimeksi erittäin hyvin tasapainoitettu. Tämä on ehdottomasti yksi niistä vaikeista, mutta reiluista taisteluista joka on kuitenkin jäänyt parhaiten mieleen koska pomovihollinen on niin upea ilmestys ja ympäristö on sitä erinomaisesti korostava kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sodan tomut tyylinen asetelma jossa on vastassa enkelimäinen hahmo.


7. Yagyu Sekishusai

Sensei tyylinen hahmo joka näyttää juurikin sellaiselta eläköityneeltä soturilta joka tietää miten miekkaa käytetään. Yksi näitä harjoitusvihollisia joka on viimeinen koe ennen tietyn tehtävän suorittamista. Täysin vapaaehtoinen ja loppuviimeksi erittäin reilu taistelu, sillä tämä vihollinen nojaa hyvin yksinkertaisiin taktiikoihin ja pelaajan on vain osattava toimia niitä vastaan. Juurikin se todella reilun tasapainoitettu ote on se, mikä tekee tästä niin hyvän pomotaistelun. Dojo on lisäksi juuri oikea paikka tälle taistelulle.


6. Okatsu

Yksi pelaajan liittolaisia jota vastaan täytyy lopulta myös taistella varsin hienossa yhteenotossa. Tämä on heti yksi sellainen taistelu jossa korostuu se tarina ja William Adamsin suhde tähän hahmoon, puhumattakaan muista. Lumottuna Okatsu taistelee armotta vastaan, hyvin hahmoon sopivalla tavalla. Alue on pieni mikä tekee taistelusta hyvin rajatun, ilman mitään ylimääräistä. Okatsu on todella nopea eikä mikään tankki. Ei mitenkään erityisen vaikea, sillä muutamat simppelit taktiikat toimivat varsin hyvin, kunhan pelaaja osaa myös ajatella jaloillaan, eikä jää paikoilleen.


5. Ishida Mitsunari

Ihmisenä ihan hönö näköinen, mutta oni muodossa erittäin upea. Historiallisesti astetta tärkeämpi hahmo, mutta kyllä taistelussa kaikkein eniten iskee se, että nyt taistellaa onimuodossa olevaa samuraita vastaan, juurikin sillä tavalla miten samuraita vastaan taistellaan. Mitsunari on yllättävän hyvin tasapainoitettu taistelu sillä tämä ei ole mikään läpihuutojuttu, mutta ei myöskään millään epäreilulla tavalla haastavakaan. Plussaa on tietysti myös se, että onimuoto on todella upea sarvineen ja harjoineen. Etenkin kun huomioi että ihmismuodossaan tämä jäbä on todella typerän näköinen.


4. Edward Kelley

Ulkoisesti vähän kikkailua, mutta taisteluna erittäin onnistunut, yhdellä kerrasta tappoliikkeellä tosin, mutta silti. Kelleyn kohdalla on menty vähän tarpeettomasti siihen kikkailuun mitä tulee ulkoasuun, mikä kyllä syö sitä taistelun eeppisyyttä ja hahmon toimivuutta. Taistelu on kuitenkin sellainen astetta yksinkertaisempi sillä vihollisella ei ole mitään valtavaa arsenaalia erilaisia hyökkäyksiä vaan ihan muutama taktiikka, jotka kuitenkin tekevät yhteenotosta omalla tavallaan haastavan. Tosin, juuri siksi tavallaan pidän tästä, koska se on aika reiluksi rakennettu taistelu.


3. Oda Nobunaga

Muutoin tämä olisi helposti mahdollinen ykkönen, mutta tämä taistelu on jätetty täysin kesken, mikä kyllä syö sitä tasoa. Pelkästään historian kautta tämä on yksi kiinnostavimpia ja tärkeimpiä hahmoja koko pelissä, mikä on jo omiaan luomaan odotuksia tätä taistelua kohtaan. Nobunaga on erittäin vaikea vastus ja pieni areena vain korostaa tätä. Tässä on todellista taisteluhenkeä sillä Nobunaga on monella tavalla kuin muutkin samuraiviholliset, mutta ylivoimaisesti se vaikein.


2. Hattori Hanzo

Erinomainen lisä pomotaisteluihin. Tämä ninja erottuu joukosta merkittävästi koska iso osa tätä taistelua on ninja-aseissa. Hanzo on hyvin nopea ja ehdottomasti yksi vaikeimpia vapaaehtoisia haasteita pelissä. Tämä voi helposti tuntua todella halpamaiselta taistelulta, mutta kokonaisuutena se on erittäin hyvin rakennettu, koska erittäin isossa osassa taistelua ovat juurikin ne erilaiset aseet joita pelaajakin voi käyttää, nyt vain sattuu olemaan vastassa niiden mestari. Erityistä plussaa siitä, että tämä on yksi arvokkaimpai liittolaisia koko pelissä.


1. Tachibana Muneshige

Erityisesti korostan nyt tätä kaksintaistelupaikan taistelu kun tämä hahmo on palannut järkiinsä. Todellinen yhteenotto tätä samuraita vastaan nimittäin käydään pelin kaksintaistelupaikalla, erittäin tyylikkäällä näköalapaikalla, korkeassa nurmessa. Muneshige käyttää samalla tavalla suojelijaa kuin pelaajakin ja on hyvin vaikea vastustaja, yksi vaikeimpia mitä olen kohdannut pelissä. Taistelutyyliltään tämä on kuitenkin yllättävän reiluksi tehty taistelu ja vihollinen on kunnian mies, mikä vain korostaa sitä, miten hieno taistelu tämä onkaan.