Miekat saattavat olla niitä aseita, joiden kanssa erilaisia vaihtoehtoja on kaikista eniten. Kahdenkädet miekat ja yhdenkäden miekat nyt on oitis erilaisia, mutta myös kulttuurillisia eroja merkittävästi. Pelien maailmassa sitten tulevat mukaan vielä ne lukuisat merkittävästi erilaiset mahdollisuudet, joita tuoda mukaan miekan ulkoasuun ja sisältöön.

 

 

 

 

Vain yksi ase per henkilö ja vain peleistä joita olen itse pelannut, eikä itse koottavia miekkoja.

- Viimeinen kohta pudottaa pois ison osan Dragon Age: Inquisitionin ja Victor Vranin miekoista.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Wolf (Geralt) Witcher 3: Wild Hunt

Yksi näitä miekkoja joka on jäänyt vähän paremmin mieleen. Osittain ilmiselvästi nimen vuoksi, mutta tämä oli myös yksi niitä miekkoja joka saataessa oli selvästi käyttökelpoinen.

 

Two Become One (Sora) - Kingdom Hearts II Final Mix

Valon ja pimeyden tyylikäs yhdistelmä, jonka ainoa käyttäjä Sora ei ole, mutta Sora on se jolta tämän aseen muistan. Yksi näitä selvästi enemmän miekan näköisiä aseita kaikessa tyylikkyydessään.

 

Gryphic Victory (Arisen) - Dragon's Dogma

Erittäin hieno kahden käden miekka joka on vieläpä oikein hyvä taistelussa. Puhumattakaan että tämän voi saada suhteellisen pian.

 

Dragon's Tooth Sword (JD Denton) - Deus Ex

Pelissä jossa tuliaseet ovat pääosassa toiminnassa, Lohikäärmeen hammas miekka on kuitenkin todellinen pelinmuuttaja. Tämän miekan kanssa toiminta saa paljon nopeamman otteen

 

Black Greatsword (Void Revenant) - Code Vein

Hieno kahdenkäden miekka joka tukee omaa pelityyliä paremmin kuin vahvin kilpailija, Warped Blade. Ulkoasussa yksi hassu tyyliseikka, mutta muutein erittäin hieno miekka.

 
24. Queenslayer Blade (Void Revenant) - Code Vein

Pitkälti perusmiekka, mutta siinä on omanlaisensa tyyli joka on todella ominaista tälle pelille. Miekkaa näyttää sapelilta käyräll terällään, mutta siinä on myös sellaista tiettyä animetyyliteltyä ulkoasua joka tekee siitä omanlaisensa. Tiettyä samankaltaisuutta on monissa muissakin pelin aseissa, mutta tämä ns. Perusmuotoinen miekka on joka tapauksessa erittäin hyvä alkupeliin. Kyllähän tälle aseelle haastajia löytyy, mutta käyttöä tälle miekalle kyllä riittää varsin pitkään ja ensimmäiset haastavat löytyvät muista aseluokista.


23. Judgment Edge (Juzo Mido) - Code Vein

Valtava miekka omanlaisellaan tyylikkäällä verisävytteisellä lisällä. Tuomioterä on yksi näitä aseita joka käytössä tuntuu todella omanlaiseltaan, näyttäen että kyseessä on pomoase. Se ei ole ihan niin voimakas ase perusversiona kuin voisi ehkä toivoa, mutta käytössä sen edut kyllä korostuvat todella hyvin ja sitä kautta se myös erottuu todella hienosti joukosta. Midon käytössä se myös näyttää todella hienolta ja korostaa erittäin hyvin Midon tyyliä ja taitovalikoimaa.


22. Broadsword of the Deceaced King (DeSarder) - Greedfall

Kahdenkäden miekoista se ehkä parhaiten mieleenjäänyt. Tosin suht vähän on kahdenkäden miekkoja käytetty pelissä koska tyylillisesti rapiirit ovat niin paljon hienompia. Tosin kakkosaseena näiden arvon kyllä huomaa ja tämä edesmenneen kuninkaan miekka on ehdottomasti kahdenkäden miekoista hienoimpia. Ei se voimakkain, mutta juurikin sen verran näyttävä että jää mieleen kaikista parhaiten.


21. Dragonblade (Genji) - Overwatch

Lohikäärmeterä on monella tavalla aika peruskatana, mutta Genjin käytössä siitä otetaan tässä räiskintäpelissä todella paljon irti. Juurikin se tekee tästä miekasta niin hyvän, että se on osa räiskintäpeliä, mutta on kuitenkin sen tasoinen ase, että sillä pärjää todella hyvin taistelussa. Äärimmäinen hyökkäys taas vapauttaa miekan sisäiset voimat, mutta kyllä pelkästään ammusten kimmottaminen miekalla tekee tästä aseesta oitis yhden mielekkäimpiä aseita koko pelissä, jossa ampuma-aseet ovat etusijalla.


20. Fusion Blade (Ranger) - XCOM2

Paras versio miekoista mitä ranger sotilaat käyttävät. Fuusioterä on hienon näköinen ja ehdottomasti voimakkain miekka, mikä tulee todella kovaan tarpeeseen varsinkin loppupuolella, kun vihollisien kimppuun käymisen pitää päättyä todella nopeasti. Fusion Blade on kovan työn tulos ja siksi onkin hyvä huomata, että tämä terä on todella tehokas käyttää, eikä vain pienoinen parannus. Ulkoisesti myös sieltä parhaasta päästä.


19. Gram (Senua) - Hellblade: Senua's Sacrifice

Oikealla tavalla tyylikäs legendaarinen miekka, mytologiasta. Gram ei ole erityisen näyttävä tässä pelissä, sillä se on aika perusmiekan näköinen, mutta sen hehkuva terä tuo siihen juurikin tarpeeksi eeppistä näköä, että kyllä se jää hyvin mieleen. Taistelussa se ei suoraan tunnu tehokkaammalta, mutta ajanhidastaminen kyllä tuo siihen enemmän eeppisyyttä. Gram on tyylikäs lisä, vaikka se onkin tehty todella tavallisen näköiseksi ja oloiseksi miekaksi. Merkitys tosin on ja pysyy.


18. Thunder Edge (Amaterasu) - Okami

Salama miekan muodossa. Selvästi voimakkain glaive (miekka) mitä pelistä löytyy ja vaikka se minkä Salama terä voittaakin voimassa, se häviää hieman tyylissä. Ulkoasu voisi olla parempikin, mutta loppuviimeksi tämä on kyllä se ase joka on helppo valita omaan käyttöön, jos siis päätyy käyttämään miekkaa, mikä ei tässä pelissä yllättäen olekaan se itsestäänselvin valinta. Tosin tämä on sentään palkinto pelin parhaan roistohahmon voittamisesta.


17. Iceblood (Bladebearer) - Code Vein

Tyylikäs rapiirityylinen miekka joka näyttää aika tavalliselta eikä käytössäkään ole välttämättä mitenkään kovin erityinen. Mutta siinä on juurikin sitä tiettyä tyyliikkyyttä jota rapiirissa on. Se on yksi syy miksi tämä miekka erottuu todella hienosti monien muiden pelin aseiden joukosta ja Bladebearer tuo aseeseen aivan omanalaistaan lisätyyliä, koska tämän aseen saaminen on palkinto kovan haasteen voittamisesta.


16. Blazing Claw (Successor of the Claw) - Code Vein

Tulihehkuisella terällä varustettu erittäin tyylikäs miekka. Tämä on juurikin niitä yhdenkäden miekkoja joka näyttää erittäin hyvältä sekä pomovihollisella että pelaajalla. Sen oman tyylikkyytensä miekkaan tuo se tulenhehkuisuus terässä. Sitä kautta Roihuava Kynsi on ehdottomasti yksi niitä miekkoja joka näyttää erittäin hienolta kantaa, vaikka se ei käytössä ihan niin hyvä sitten olekaan. Erottuu kuitenkin erittäin selvästi joukosta.


15. Argent Wolf Brand (Void Revenant) - Code Vein

Erittäin hieno kahdenkäden miekka, vaikka ei mitenkään se paras. Iso syy miksi tämä miekka jäi omalla kohdalla niin vähälle käytölle johtuu siitä että sen saa käyttöönsä niin myöhään ja se jää nopeasti paremman kahden käden miekan varjoon. Ei se hienoin ase, ei se voimakkain ase, mutta silti yksi niitä parhaita juurikin siksi että se on tehokkuudessaan kelvollinen loppupeliin ja ulkoisesti siinä on juurikin sitä tietynlaista tyylikkyyttä mitä muissakin Argent Wolf aseissa on, mitä pelissä saa käyttöönsä.


14. Braveheart (Riku) - Kingdom Hearts III

Erilainen avainmiekka kuin monet muut. Fenririn tapaan, voisi olla enemmänkin moottoripyörän tai auton avain, kuin oven avain. Rikun miekka onkin juurikin sellainen joka eroaa merkitävästi monista muista avainmiekoista, pääasiassa siksi, että se ei ole sellainen perinteisen avaimen muotoinen. Se tuo Rikulle omaa tyyliä ja saa aseen näyttämään enemmän miekalta. Erottuu erityisen vahvasti edukseen kun monet muut kolmannen Kingdom Heartsin avainmiekat eivät erityisemmin tehneet vaikutusta.


13. Oblivion (Roxas) - Kingdom Hearts II

Toinen Roxasin käyttämistä avainmiekoista ja yksi ykköspelin hienoimpia Soran käyttämiä. Helposti yksi näitä parhaiten mieleenjääviä aseita pelisarjassa, puhumattakaan että se on todella tehokas käyttää, kunnes saa käyttöönsä Ultima Weaponin, tai mahdollisesti Lion Heartin, ainakin omalla kohdalla. Oblivionin pimeyden sävyttämä tyyli on todella hieno ja korostaa todella hyvin vastakappaletta Oathkeeperin valoisalle puolelle. Ehdottomasti yksi ykköspelin parhaita avainmiekkoja.


12. Dragon Longsword (Slayer) - Demon's Souls

Kaikessa yksinkertaisuudessaan yllättävän tehokas miekka, tulivahingon ansiosta. Tämä on juurikin näitä tapauksia kun miekka on aika mitäänsanomattoman näköinen, mutta sen voimakkuus on aivan omaa luokkaansa jo ihan perusversionakin. Miekka saattaa jopa yllättää siinä miten hyvä se onkaan. Näyttää aivan tavalliselta miekalta joita pelissä riittää, mutta kyllähän se heti herättää mielenkiinnon, kun erikoisominaisuus on Dragon. Helposti yksi pelin yllättyshyviä aseita, joita käyttää todella pitkään.


11. Abyss Greatsword (Artorias) - Dark Souls

Pimeyden koskettama, erittäin upea miekka josta on ollut useita erilaisia variaatioita. Tämä Artoriasin itsensä käyttämä miekka korostuu juurikin siitä syystä että Artorias käyttää sitä todella upeasti ja kyllähän se pelaajankin käytössä on todella hyvä miekka. Se näyttää juurikin sellaiselta todella upealta vähän raskaammalta miekalta jonka tyylikkyyttä korostaa syvyyden kosketus, joka on korruptoinut myös ritarin itsensä ja se tulee esiin myös monista liikkeistä ja tekniikoista joita Artorias miekalla tekee.


10. Magic Sword (Fortesque) - MediEvil

Yksi pelin parhaita aseita ja vieläpä hienon näköinen sellainen. Taikamiekan jälkeen ykkösase on todella selvä. Miekan aiempi omistaja on myös todella hyvä, Dirk Steadfast. Tämä on kaikessa piirrosarjamaisuudessaan juurikin sen näköinen miekka, millainen todella hienon miekan kuuluukin kun terässä ja kahvassa on kummaskin oikeasti särmää. Juurikin oikeanlainen ns. Paras ase.


9. Lunatic (Saix) - Kingdom Hears II

Saixin käyttämä claymore miekka jossa tappara muotoa. Saixin taistelutyyli on todella aggressiivinen ja brutaali, mikä ei tule juuri esille siitä, millainen Saix hahmona on, sillä on hän paljon laskelmoivampi. Tämä onkin iso syy miksi tämä ase ja tämän aseen taistelutyyli jäävät niin vahvasti mieleen, sillä kuun elementtiä käyttäen Saix todellakin näyttää ne monet petomaisemmat puolensa ja siinä kohtaa tämän miekan tapparamaisuus korostuu entisestään, sillä tämä on berserkerin ase.


8. Queen's Knightin miekka (Queen's Knight) - Code Vein

Yksi näitä miekkoja jonka todella olisin halunnut omaankin käyttöön pelissä. Kuningattaren ritarin käyttämä piikikäs miekka on valtava ja värimaailmaan todella upea. Queen's Knight itsessään käyttää sitä todella hienosti ja pelaaja voi vain miettiä että miten hieno ase se olisi käyttää. Näyttää todella hyvältä joka tapauksessa ja olisi ehdottomasti yksi niitä miekkoja joita itse käyttäisin suuren osan ajasta, sillä harva miekka pelissä on yhtä hieno kuin tämä, kaikessa ylityylikkyydessään.


7. Ranger Sword (Red Ranger) - Power Rangers: Battle for the Grid

Punaisen rangerin miekka joka tietystä yksinkertaisuudestaan huolimatta on todella hienon näköinen ase ja sopi todella hyvin käyttäjälleen. Tämä on juurikin sellainen perustyylinen miekka jossa on oikeanlaista tyyliä kahvaosassa korostamassa sitä, miten hieno miekka oikeasti onkaan. Sitten on tosin olemassa sekin tosiasia, että tämän miekan käyttö on todella tyylikästä miltein kaikkien erikoisliikkeiden muodossa. Niin kun Punainen Rangeri on oma ykkösvalinta, niin kyllähän se on hyvä, että asekin on todella tyylikäs.


6. Demon's Scar (Ashen) - Dark Souls 3

Kuin käyttäisi pelkkää liekkiä, mutta mahtuu miekka kategoriaan. Demonin Arpi on kuin pelkkä liekki, ilman mitään varsinaista miekkamaista muotoilua, sillä siinä ei ole selvästi näkyvillä kahvaa tai vastaavaa. Tosin juuri tästä syystä tämä miekka erottuu niin merkittävästi edukseen.


5. Aerondight (Geralt) - Witcher

Miekka joka löytyy myös kahdesta seuraavastakin Noituripelistä, mutta joka tässä ensimmäisessä on selvästi paras hopeamiekka jonka käyttöönsä saa. Järven neito antaa tämän miekan, kuten myös kolmannessa pelissä, molemmilla kerroilla vasta kun suorittaa tietyt haasteet joita vastaan. Tulee erityisen hyvin tämä miekka nousee mieleen, koska se on tavallaan kuin Witcher maailman excalibur, hyvin selvillä viittauksilla joista Järven neito lienee se kaikista ilmiselvin viittaus Excaliburin tarinaan.


4. Kingdom Key (Sora) - Kingdom Hearts

Se avainmiekka joka on ollut mukana alusta ja asti ja tulee varmaan olemaan mukana loppuun asti. Monet sanovat että keyblade on enemmän nuija kuin miekka, mutta sen verran miekkamaiseksi nämä aseet ovat menneet, että kyllä ne viimeistään nyt ovat enemmän miekkoja. Tosin itse olen alusta asti pitänyt tätä asetta miekkana, juurikin Final Fantasy hengessä. Valtakunta Avain ei ole millään se paras versio, mutta se on muodostunut niin ikoniseksi, että pakko sitä on lopulta korostaa.


3. Magna Blaster (Magna Defender) - Power Rangers: Battle for the Grid

Power Rangerien aseiden joukossa Magna Defenderin ase erottuu joukosta todella postiitivesti yhdestä todlela selvästi syystä. Se on sekä miekka, että ampuma-ase. Tulkinnanvaraista on sitten se että onko se kivääri tai jotain muuta. Miekkana se on hyvin selvä ja hienon näköinen, mutta kyllä se aseena käyttö tekee siitä todella omanlaisensa aseen ja auttaa erottumaan todella vahvasti joukosta. Muotoilultaan ja väritykseltään se on erittäin hienon näköinen ase, vaikka voikin olla vähän lelumainen.


2. Stygius/Stygian Blade: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Perusversio miekasta niin monilla loistavilla tehosteilla. Ulkoisesti Stygian Bladen perusversio ei ole mitenkään erityisen hieno, se on kelvollinen pääkallokuviolla mutta muutoin se on aika perusmiekan tyylinen. Se valtava tehosten muoto tosin tekee tästä erityisen hyvän aseen jolla pystyy todlela kilpailemaan monien muiden pelin aseiden kanssa. Erilaiset tehosteet todella korostavat sitä miten monipuolinen ase kokonaisuutena onkaan, sillä se tukee niin montaa erilaista toimintataktiikkaa.


1. Dragon's Bite (Arisen) - Dragon's Dogma

Kahdenkäden miekka ja mahdollinen palkinto Grigorin voittamisesta. Todella lohikäärmemäinen miekka sillä terä on kuin lohikäärmeen siipi ja kahvassakin on lohikäärmeen pääkuvio. Lohikäärmeen Puraisu on ehdottomasti pelin parhaita kahden käden miekkoja, kuten kuuluukin ja sen saaminen edellyttääkin Grigorin tappamista kaltaisellaan aseella. Dragon's Bite on todella erilainen ase mitä voisi aluksi ajatella ja siksi se onnistuu todella posiviitisesti yllättämään ulkoasullaan. Voimakkuudessa se on juurikin niin hyvä kuin voisi ajatellakin.