Oli sitten kysy lyhyistä lausahduksista tai pitkistä vuodatuksista, niin monesti kaikista parhaita sitaatteja ovat ne, joita voi itsekin käyttää jossakin tilanteessa tai joiden viesti pätee moniin tosielmän tilanteisiin.

 

 

 

Yksi per peli mutta pelisarjasta voi olla montakin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

"Where life ends and death begins, I stand watch, the guardian at the gates!" - Cerberus (Smite)

Voisi olla vähän tiivistetympi, mutta toimii silti.

 

"Why? Because I can." - Katarina (League of Legends)

Yksinkertainen ja todella hahmolle sopiva omalla terävyydellään.

 

"In the name of Hades..." - Zagreus (Hades)

Toimii parillakin tavalla, koska Hades sanalla on useampi merkitys.

 

"It's happened before and it doesn't end well." - Bigby Wolf (The Wolf Among Us)

Tiivistetty jolloin sitaatti ei ole nää kontekstiriippuvainen.

 

"That was then and this is now." - Sephiroth (Final Fantasy VII Remake)

Juurikin sellainen erinomainen lausahdus jota voi käyttää monenlaisissa tilanteissa.


"Any last words?" - Geralt/Eredin (Gwent: Witcher Card Game)

Kun sekä päähenkilö että pääroisto sanovat niin, niin kyllä se on hyvä sitaatti.

 
24. "I gave you all I had" - Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

Erityisen vahvasti sanottu, jos tietää tilanteen jossa se on sanottu. Tämä kuuluu juurikin niihin sitaatteihin joissa asetelma on sitä melankolisempaa sorttia, jossa loppu lähestyy. Tiettyä syyllistävää sävyä ja samalla sellaista lopullisuutta. Vaikka tätä voi käyttää muissakin tilanteissa, kuin vain RDR2:ssa, niin Arthurin ja Dutchin suhde on sitä tasoa, että tämä sitaatti kirpaisee aivan omalla tavallaan, varsinkin kun Arthur sanoo sen lopussa ja mahdollisesti järkyttää Dutchin maailmaa pysyvästi. Arthur todella antoi Dutchin kaiken mitä hänellä oli, elämäänsä ja henkeään myöten.


23. "Don't be sorry, be better." - Kratos (God of War)

Vaikka sanoja onkin aika mulkku, niin ajatus on käyttökelpoinen. Itse en koe tätä niin toimivana kuin monia muita, pääasiassa siksi että Kratos ei ole niin toimiva hahmo kuin monet muut. Tiettyä käytännöllisyyttä tässä sitaatissa on, koska se sopii niin moniin erilaisiin tilanteisiin, kuten jonkun ei tulisi olla pahoillaan, vaan parempi.


22. "I'm afraid I'm just not that kind of girl. Well...mostly, I'm not." - Rayne (BloodRayne)

Sopii Raynen tyyliin erinomaisesti. Kaksimielisyydessään ja rennossa asenteessa. Tämä on juurikin näitä sitaatteja joka toimii pääasiassa tällä hahmolla. Tietysti tätä voisi käyttää useammassakin tilanteessa, mutta pääasiassa tämä on hyvä siksi, että se on yksi näitä Raynelle ominaisia lausahduksia jotka korostavat hänen hahmoaan.


21. "Only if you promise to set me free so that I may pick my own side in the final battle." - Spawn (Spawn: Armageddon)

Muutamalla tavalla tulkittavissa oleva tilanne joka istuu erinomaisesti Spawn mytologiaan ja siihen millainen hahmo Spawn on. Juurikin tälläinen hyvän ja pahan välillä olemisen tilanne jossa yksi hahmo on niskan päällä, mutta ei voi voittaa ilman Spawnia ja ainoa tapa voittaa nyt, on riskeerata tuleva viimeinen taistelu, joka tulee tapahtumaan. Spawn suostuu diiliin, mutta vain jos Malebolgia antaa hänelle vapauden valita oma puolensa, sitten kun taivas ja helvetti ottavat lopullisesti yhteen.


20. "What good is an intellect if you can't use it?" – Raiden (Metal Gear Rising: Revengeance)

Hyvä pointti tilanteeseen jossa sanat eivät enää riitä. Kun toista ei vain pysty enää puhumaan ympäri, niin sillä ei ole juuri väliä kuinka älykäs on. Tätä voi ajatella toisellakin tavalla, mutta iso juttu tämän repliikin toimivuudessa on siinä, miten hyvin sitä voi käyttää tilanteissa, joissa fyysisesmpi ratkaisu on se todennäköisempi, kuin toinen osapuoli pyrkii turvaamaan älykkyyteen.


19. “They say truth is the first causality of war.” - John Price (Call of Duty: Modern Warfare 3)

Kiinnostava ilmaisu siitä, miten sota syntyy. Tämä nyt ei ole Pricen keksimä lausahdus, sillä olen kuullut tämän jossakin muuallakin, mutta siitäkin huolimatta pelaajana, Price on se jonka sanomaksi miellän tämän eniten. Ei sinällään mitenkään huono lausahdus kun miettii sitä, miten niin monet eri konfliktit ja sodat oikeasti alkavat ja kehittyvät. Valheista.


18. "He just trying to be manipulative, I do it too." - Morrigan (Dragon Age: Origins)

Nopeasti ohi menevä, mutta aika hyvä heitto. Erityisen hyvin tämä sopii Morriganin persoonaan, kun miettii miten hän monesti toimii, millaisia asioita saa ja millaisista asioita pitää. Tietysti koiralla on tässä sananvaihdossa oma osuutensa, mutta Morriganin sitaatti tilanteessa on vain niin hyvin sanottu. Puhumattakaan että tässä on ihan tosielämän käyttötarkoituksia, vaikkakin vain aika tietynlaisissa tilanteissa.


17. "Viikingit saatana." - Ahti (Control)

Tulee ihan puskista, ei tunnu liittyvän mihinkään, mutta on silti niin hyvä ja jäänyt vahvasti mieleen. Joskus juurikin tälläiset repliikit jotka eivät suoraan liity mihinkään toimivat niin hyvin, ilman mitään sen ihmeellisempää.


16. "No matter how strong someone was, there was always somebody stronger to take them out." - Tommy Angelo (Mafia)

Todella vahva mafiamaailman totuus. Tietyssä tilaneessa tai paremminkin tietyissä vaiheessa tulee lopulta vastaan joku joka on vahvempi kuin joku todella vahva. Tämäkin on yksi näitä sitaatteja jossa on ihan selvä totuuspohja jota voi käyttää hienosti opetuksena monenlaisissa tilanteissa.


15. "You brought this on yourself! " - Hades (Hades)

Simppeli, mutta toimii erityisen hyvin niin monissa tilanteissa. Pakko korostaa tätä erityisesti juuri siksi että vaikka sitaatti onkin todella tavallisen oloinen, niin tapa jolla Hades sanoo sen, tilanne jossa hän sanoo sen ja panokset joita taustalla on, korostavat kokonaistilannetta runsaasti. "Aiheutit tämän itse" tai jotakin muuta vastaavaa. Sitä voi käyttää monissa tilanteissa, vaikka se ei englannista käännettynä kuullostakaan aivan yhtä hyvältä eivätkä kaikki pysty sanomaan sitä yhtä hyvin, kuin helvetin herra.


14. "It does sound funny, hearing you say it." - Strife (Darksiders Genesis)

Näitä repliikkejä joka sopii moniin paikkoihin ja johon sanoja tuo oitis jotain omaansa. Strifen koomisuus korostaa tilantenna erityisen hyvin, mutta ihan ilman konstekstiakin tämä toimii todella hyvin. Iso juttu on se koomisuus jossa tilanne voi olla kuinka vakava tahansa, mutta tämän repliikin sanoja ei ota sitä kovin vakavasti koska tietää olevansa niskan päällä, vaikka siltä ei näyttäisikään. Erittäin hyvä sitaatti joka sopii moniin tilanteisiin, vaikkakin tietyillä edellytyksillä rakennettuihin tilanteisiin.


13. "You have not really defeated the enemy if you adopt their methods." - Samara (Mass Effect 2)

Hyvä viisaus joka pätee moneenkin asiaan. Samaran jakama viisaus on tätä sitaattiluokkaa joka lienee yksi vanhoja viisauksia, mutta joka oikein käytettynä toimii aivan hyvin, vaikka taustoja ei juuri tietäisikään. Tavallaan se totta, mutta se on samalla aikaa hieman kyseenalainenkin väite. Iso syy miksi se todella toimii, on siinä tilanteessa, jossa Samara sen sanoo. Jos ottaa käyttöönsä vihollisensa metodit, ei ole voittanut vihollistaan, on tavallaan hyvä ohjenuora, mutta aivan kaikkeen se suoraan päde, tai ainakin herättää keskustelua, mikä on myös yksi syy siihen, miksi todella pidän siitä.


12. "Closing your eyes forces you to look at the darkness inside." – Max Payne (Max Payne 2: The Fall of Max Payne)

Tälläinen itsestään selvyydeksi naamioitu syvempi viisaus joka toimii erityisen hyvin siksi, että se on niin monitasoinen ja tulkinnanvarainen. Tälläinen omanlaisellaan tavallaan filosofinen lausahdus joka toimii pääasiassa siksi niin hyvin, että siitä voi käydä syvällisempiä keskusteluja. Se ei välttämättä tarkoita mitään erityisen syvällistä, tai sitten tarkoittaa ja sen merkitys riippuu ajattelijasta itsestään. Mutta ilman syvällisempää ajattelua, kyseessä on silti hieno todellisuuteen sidottu repliikki jolla pystyy kuullostaa astetta syvällisemmältä, viisaammalta tai filosofisemmalta.


11. "When the weak court death, they find it." - Grigori (Dragon's Dogma)

Pahaenteinen repliikki ja toimii erinomaisesti. "Kun heikot liehittelevät kuolemaa, he löytävät sen". Tämä on juurikin sellainen repliikki, joka sopii pääroistoille sillä siinä on sitä aivan omanlaistaan painokkuutta sanavalinnoista alkaen. Tämän voi tietysti sanoa monella tavalla ja muokata helposti, mikä tekee siitä niin erinomaisen sitaatin. Tämä sanavalinta toimii kuitenkin todella hyvin, osittain siksi, että se ei ole se ilmeisin, mutta siitä tulee todella hienosti selville se viesti, mitä tämä lohikäärme kertoo.


10. "The only limit to what you can do is what you're willing to become.” – Johnny Silverhand (Cyberpunk 2077)

Tottahan se on. "Ainoa asia mikä rajoittaa sitä, mitä voit tehdä, on se miksi olet valmis muuttumaan." Johnny nyt ei tähän sitaattiin mitään pisteitä tuo, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on todella onnistunut lausahdus jonka totuuspohjaa voi käyttää hyvin monessa eri tilanteessa. Sen voisi jopa ajatella erottavat hyvät ja pahat, koska pahat ovat valmiita tekemään pahempia ratkaisuja ja asioita päämääriensä eteen. Sen lisäksi että tässä sitaatissa on syvällisempää ja filosofisempaa viisautta, niin tämä kuullostaa todella hyvältä.


9. “My mind and my heart don’t exactly agree on that” - Vincent (Catherine)

Sitaatti joka kertoo juurikin sen, miten moni ihminen monesti tuntee. Mieli ja sydän eivät kovinkaan usein ole samaa mieltä asioita ja kun otetaan Catherinen kantavat ajatukset ja Vincentin tilanne, niin tämä sitaatti korostuu merkittävästi. Tässä on sellaista hieman rento, epäröivää sävyä, mutta ilman konstekstiakin, tämä on niitä sitaatteja joita on aika helppo käyttää monissa eri tilanteissa.


8. "Let me at 'em." - Jax (League of Legends)

Joskus todella tavallinen lausahdus toimii normaalia paremmin, jos sen sanoo oikein. Jaxin tapauksessa hahmo tuo todella ison osan siihen, miksi tälläinen hyvin tavallinen, hyvin moneen tilanteeseen sopiva sitaatti toimii niin uskomattoman hyvin. Jax on asemestari joka haasteen vuoksi käyttää vähemmän kelvollisia aseita ja haluaa hioa taitojaan. Joten totta kai hän haluaa päästä osaksi taistelua ja samalla aikaa, kun hän pääsee käsiksi vihollisiin, ei vihollisista jää juuri mitään tähteeksi.


7. "We have the same goal... Only our methods differ." - Nicholas (Plague Tale: Innocence)

Supistettu versio, jolloin se toimii merkittävästi paremmin. Kokonaisuutena tässä sitaatissa on vähän enemmänkin, mutta tämä onkin yksi hyvä esimerkki siitä, että vähän valikoivasti muotoiltuna sitaatti voi toimia paljon paremmin eikä siinä enää tarvita pelimaailman kaikki nyansseja. Nicholasin tapauksessa hahmo itsessään on jo koko pelin paras hahmo, mutta tälläinen hyvikselle tai pahikselle sopiva sitaatti vain korostaa sitä, miten loistava hahmo on kyseessä, koska sitaattikin on niin erinomainen, kaikesta kliseydestään huolimatta.


6. "I can't promise perfection. No one can." - Snow White (The Wolf Among Us)

Niin totta, muu olisi valetta. Lumikin tapauksessa se että "hän ei voi luvata täydellisyyttä, kuten ei kukaan muukaan" korostaa hienosti sitä miten hienosanainen Lumikki on. Tälläinen ilmiselvistä aineksista kasattu todenmukainen ja todella toimiva sitaatti vain toimii niin hyvin, koska siinä ei ole mitään erityistä, eikä tarvitsekaan olla. Tämä sitaatin runko on lisäksi sitä tasoa, mikä on helposti muokattavassi, mutta tälläinen niin täysi totuus, kuin olla ja voi, on kuitenkin syy siihen, miksi sitaatti toimii niin hyvin, eikä sitä vain voi kyseenalaistaa.


5. "I shall do what I must." - Cahir Dyffryn (Gwent: Witcher Card Game)

Vakaumuksen mukainen lausahdus joka sopii niin moniin tilanteisiin. Syy miksi tälläinen sitaatti toimii niin hyvin on osittain siitä syystä, että tälläinen repliikki sopii hyvin moniin eri tilanteisiin, hyvin erilaisiin tilanteisiin. Repliikki kuten "Teen mitä minun täytyy" on juurikin sen verran neutraali että sen pystyy mahduttamaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Gwentissä hahmot jäävät helposti suhteellisen pinnallisiksi, mutta repliikit kuten tämä, ovat sellaisia että hyvin sanottuna, niitä käyttää mielellään itsekin. Puhumattakaan näistä helppokäyttöisistä.


4. "Good isn't a thing you are, it's a thing you do" - Yusuf Khan (Marvel's Avengers)

Pitkälti pelin kantava ajatus, varsinkin Kamalan Khanin kohdalla. Tälläinen sitaatti on juurikin sellainen jonka sanovat ne henkilöt jotka ovat niitä mentorihahmoja, kuten Ben Parket, tällä kertaa se tosin on Kamalan isä Yusuf. Vaikka Yusuf on pelissä varsin pienessä osassa, niin se mitä hän sanoo, on erittäin isossa osassa. Riippumatta siitä että kuka sanoo jotakin tälläistä, niin se toimii aivan yrityisen hyvin, koska se on täyttä totta. Lisäksi tälläinen sitaatti tekee sanojastaan oitis astetta paremman hahmon.


3. "These gods and their petty squabbles do not deserve to survive the reckoning." - Jormungandr (Smite)

Juurikin sellainen erityisen pahaentinen sitaatti. Tässä on juurikin sellaista hienoa Ragnarök tyyliä joka on tämän kyseisen mytologian maailmanloppu. Se viesti mikä tässä sitaatissa on isosti läsnä, ei kuitenkaan suoraan jää pelkästään siihen, että nyt puhutaan jumalista, vaan pienillä hienosäädöillä tämä voi sopia moneen muuhunkin. Mutta jos otetaan suoraan Smite asetelma, niin kyllähän tässä sitaatissa on todella hienoa voimaa, jossa Jörmungandr ei suoranaisesti nosta itseään jalustalle, vaan korostaa mielipidettään asioista.


2. "I am that which you see before you. Nothing more." - Red XIII (Final Fantasy VII Remake)

Erinomainen esittely ja tapa jolla Red sanoo sen tässä Remakessa tekee siitä entistä paremman. Hänen äänensä on loistava ja viesti jonka hän välittää toimii erityisen hyvin. Tämä on monella tavalla lähemmäs klassinen hetki ja remakessa se on tehty todellakin kunnioitusherättävistä ja saatu kuullostamaan erityisen hyvältä. Pakko sanoa että vaikka kohtaus itsessään onkin menettänyt muutamia erityisen hyviä osia, niin tämä repliikki on edelleen mahtava.


1. "After all we've been through. Everything that I've done. It can't be for nothing." – Ellie (The Last of Us)

Niin vahvalla sanomalla kulkeva sitaatti ja kaikessa traagisuudessaan, The Last of Us: Part 2, päättyy juurikin siten, että kaikki oli yhtä tyhjän kanssa, ainakin Ellielle. Siitäkin huolimatta se mikä tämän sitaatin keskiössä on, kuvastaa todella hienosti juurikin sellaista tilannetta jossa The Last of Us monesti on. Mutta tämä on myös hienosti yhdistettävissä tosielämäänkin, riippuen tietysti hieman siitä, että millainen kunkin oma historia on. Hyvin usein se on kuitenkin totta, tai ainakin sen toivotaan olevan totta, että "Kaiken kokemamme ja tekemämme jälkeen, se ei kaikki voi olla yhtä tyhjän kanssa."