Lyömäaseiden määriteltä muuttuu todella herkästi ja voikin olla haastavaa alkaa määritellä sitä, että missä se raja oikeasti kulkee. Se tulee käymään myös todella selväksi listan aikana, sillä mukana on tilanteita joissa se määritelmä todellakin päätyy koetukselle, juurikin siksi koska vaihtoehtoja on niin valtavasti erilaisia.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä.

  • Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kirves jne.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei miekkoja, koska ne ovat oma listansa.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Demon's Fist (Chosen) - Dark Souls 3

Demonin nyrkkiin kuuluu tietysti yhtenä osana hornanliekit ja ulkoisestikin nämä ovat aika hienon näköiset aseet. Vaativat menemistä lähietäisyydelle, mutta se on nyrkkien idea.

 

Tonitrus (Hunter) - Bloodborne

Astetta erilaisempi ase josta ei aluksi ota kunnolla edes selvää että mikä sen idea on. Tämä kun on ainoa ase, jossa on sisäänrakennettuna salamavahinkoa.

 

Devout Beads (Amaterasu) - Okami

Ensimmäinen saatavilla oleva rukousnauha ei ole se tehokkain, mutta se on yllättävän hieno käyttää eikä välttämättä miettimättä vaihda seuraavaan.

 

Great hammer (Markus Kruber) - Warhammer End Times: Vermintide

Sotavasara, Sotavasara sarjassa. Tehokas ase joka tuntuu etenkin toimivan järeitä vihollisia vastaan. Sopii hyvin Kruberin tyyliin.

 

Rocket Hammer (Reinhardt) - Overwatch

Pelissä jossa ampuma-aseet ovat merkittävässä osassa, joukosta erottuu Reinhardt, joka käyttää sotavasaraa, aika hyvällä menestyksellä.

 
24. Whip (Catwoman) - Batman: Arkham City

Kuten Lepakkomiehen viitta, on Kissanaisen ruoska lähinnä tukiase, ei vahingontekemiseen tarkoitettu ase. Mutta tyylillsesti ruoska sopii todella hyvin kissanaisen tyyliin taistelussa. Se ei ole niinkään ase, vaan työkalu, mitä se on myös taistelun ulkopuolella.


23. Sais (Deadpool) - Deadpool

Sait ovat yllättävän hyvät aseet tässä pelissä yhdestä syystä, pisteiden keruusta. Siinä missä vasarat ovat vahingontuottamiseen, ovat sait combon kerryttämiseen ja mitä pidempi kombo, sitä enemmän pisteitä ja mitä enemmän pisteitä sitä enemmän voi avata lisää kamaa.


22. Dumbbell (King) - Cat Quest II

Käsipaino onkin yllättävän hyvä ase sekä ensimmäisessä että toisessa pelissä. Voi tuntua vitsiaseelta, mutta varsinkin silloin jos haluaa fyysistä voimaa ja mielellään myös nopeutta, niin tämä on yllättävän hyvin varteenotetta vaihtoehto.


21. Vengeance (Vran) - Victor Vran

Viikate joka on tyylikkään näköinen, palauttaan elinvoimaa kritikaaleilla iskuilla ja kun elinvoima vähenee tiettyyn pisteeseen, niin aiheuttaa meteorisateen. Vengeance on monella tavalla todella perushyvä ainutlaatuinen viikate joka tukee erittäin hyvin tietynlaista pelityyliä.


20. Batons (Black Widow) - Marvel's Avengers

Yhdistettynä tai erillään ja pienellä sähkölatauksella. Mustan Lesken pampuista on osattu ottaa aika paljon irti, koska isona juttuna on sauvamuoto jossa kaksi asetta yhdistetään yhdeksi. Ilmankin nämä ovat oikein hyvät aseet käyttää ja korostavat sitä ei-tappavaa lähestymistapaa, jota pistoolit tosin eivät juuri korosta.


19. Lance of Scorn (Fury) - Darksiders III

Salamapeitsi joka toimii erittäin hyvin kun vihollisia on paljon ympärillä. Varsin nopea ase hyvällä ulottuvuudella. Tukee hyvin Furyn arsenaalia.


18. Morningstar (Adventurer) - Chronos: Before the Ashes

Nuija joka ottaa pisteet erityisesti siitä, miten sitä käytetään. Aseessa on ketju ja liikkeisiin kuuluu usein pyörittäminen ja sitten nopea huitaisu. Tämä viritys on juurikin sellainen asia joka todella hyvin nappaa tämän aseen kanssa, tuoden siihen omanlaistaan tyyliä, minkä vuoksi tätä asetta käyttää todella mielellään. Tyylillisesti se erottuu todella postiviisesti joukosta.


17. Menhir (Obelix) - Asterix & Obelix XXL3: Crystal Menhir

Obelixin käytössä hiidenkivi on melkoinen lisävaruste taisteluun. Tietysti reippaasti nerffattu sellainen, sillä kivenlohkareella tekee merkittävästi enemmän vahinkoa kuin tässä pelissä, mutta se on ehdottomasti hyvä lisä Obelixille, koska hiidenkivet ovat hänen juttunsa.


16. Dwrafen axe (Gimli) - Lord of the Rings: Return of the King

Gimlin tappara on erinomainen ase joka sopii juuri hänelle. Eihän se nyt merkittävästi eroa muista perusaseista mitä muilla hahmoilla on muuten kuin ulkoisesti, mutta kyllä ase on osattu todella hienosti tuoda osaksi toimintaa. Varsinkin taisteluliikkeet ovat monesti erittäin hienosti toteutettuja erilaisissa komboissa ja lopetusliikkeissaä.


15. Chains (Spawn) - Spawn: Armageddon

Ketjut eivät juuri koskaan ole olleet yhtä hieno ase kuin Spawnin käytössä. Tosin hieman tasoa syö se, että ne eivät ole sieltä tehokkaimmasta päästä. Ne ovat kuitenkin todella iso juttu Spawnin tyylissä, useammallakin tavalla. Ketjut ovat tässä pelissä lähinnä se viimeinen vaihtoehto pidemmänkantaman aseelle, kun ammukset loppuvat. Tyylillisesti niistä saisi paljon enemmänkin irti, mutta tälläisenäänkin, ne toimivat todella hienosti.


14. Spotted Whip (Chosen) - Dark Souls 3

Ruoskat eivät ole Dark Souls sarjassa juuri päässeet oikeuksiinsa monien muiden aseiden tapaan, mutta tässä kolmannessa pelissä ne ovat jo aika hienoja käyttää. Spotted Whip on oma valinta koska se on pääasiassa voimakas ase, kun taas Witch's Locks tuntuu enemmän taika-aseelta. Kumpi hyvänsä voisi olla tällä sijalla, mutta itse päädyin nyt tähän vaihtoehtoon.


13. Aeglos (Celebrimbor) - Middle-Earth: Shadow of War

Glaive joka on uusi lisäys toimintaan ja monella tavalla se ei millään korvaa miekkaa tyylissä tai käytettävyydessä, niin tietyt tyyliseikat se tuo kyllä hienosti esiin, pääasiassa toimien myös lipun asettamisessa. Keihäs on taistelussa tosin todella taktinen ase ja aavemuodon käyttämä ase joka yltää pidemmälle kuin miekka ja toimii erittäin hyvin jos sattuu olemaan vihollisten keskellä. Myös ratsastaessa tämä on nyt aina käytössä, mikä on tavallaan sääli.


12. Aegis / Shield of Chaos: Aspect of Beowulf (Zagreus) - Hades

Astetta vaikeampi muoto hallita, mutta oikeissa käsissä yllättävän tehokas. Beowulfin kilpi on hyvin erilainen muihin kilpiin verrattuna, sillä tornikilpenä sitä ei heitellä ja sitä kautta taistelutyyli on todella erilainen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että ase olisi hyödytön sillä vaikka se vaatiikin opettelua, niin oikein käytettynä ja sopivien siunasten kanssa tämä on yllättävän tehokas ase.


11. Solar Flare (Amaterasu) - Okami

Kiekkoaseista se voimakkain ja samalla myös yksi hienoimpia. Oikea loppupuolen ase jossa aurinkojumalattaren voimat ja muoto kuvastuvat todella hienosti. Solar Flare on kuin se todellinen muoto aseesta ja se on yksi näitä aseita joka on aika helppo valita käyttöönsä koska sen heikkoudet ovat sen verran olemattomia aina voimakkuudesta ulkoasuun.


10. Bat (Worms) - Worms 2

Pesäpallomaila on tässä pelisarjassa helposti yksi tehokkaimpia aseita mitä löytyy. Iso syy on siinä, että sillä helposti tappaa yhdellä osumalla, sillä mailalla lyöty mato lähtee todella kovaan lentoon, mikä yleensä päättyy kentän ulkopuolelle tai ainakin veteen, sellaisissa kentissä jotka eivät ole umpinaisia. Tämä on todella tehokas ase oikeissa käsissä.


9. Monowire (V) - Cyberpunk 2077

Ruoskamainen ase jota voisi myös pitää laseraseena. Monowire on hyvin tyylikäs salainen ase, sillä vaikka se ei tyylikkyydessä pääsekään samaan kuin katanat, niin se on ehdottomasti oma valintani gorilla käsien tai mantis kynsien sijaan. Siinä vain on enemmän sellaista tyylikäs kyberpunk fiilistä.


8. Noitakuninkaan piikkinuija (Witchking of Angmar) - Lord of the Rings: Third Age

Elokuvastakin tuttu ketjun päässä oleva valtava piikkinuija. Tämä on klassiseksi muodostunut ase ja merkki siitä että elokuvien kanssa on todellakin tiedetty mitä on tehty. Tämä on tyylikäs ase, erittäin uhkaavan näköinen ja kunniotusherättävä. Vuoropohjaisessa toiminnassa se on hienosti esillä ja vaikka se onkin yksi pieni osa isoa taistelukokonaisuutta, niin se on todella onnistunut sellainen. Erinomaisesti tehty hahmo ansaitsee miekan tueksi mieleenjäävän aseen.


7. Dark Hand (Chosen) - Dark Souls 3

Nyrkeistä voittaa Demon's Fistin niukasti sillä molemmissa on puolensa. Omalla kohdalla se ratkaiseva osa on siinä, että tällä aseella pystyy imemään vihollisen elinvoimaa ja life steal tuntuu olevan sitä harvinaista herkkua. Tosin, kyllähän tämän aseen torjunta on myös aika hieno ja sellainen synkkä punainen hehku nyrkkien ympärillä tuo aseeseen lisää tyyliä, mutta kyllä se life steal on se mikä niukasti tuo tälle aseelle voiton.


6. Beast Claw (Hunter - Bloodborne

Bloodborne aseista Petokynsi on yllättävän hyvä ja todella erilainen. Sillä pääsee kosketuksiin pelaajan sisäisen hirviön kanssa, sillä tämän aseen taitosetti pitää sisällään myös mahdollisuuden muuttua hirviömuotoon. Beast Claw ei ole millään se hyödyllisin, mutta omalla erikoisella tavallaan, se on todella omanalisensa.


5. Agony (Spawn) - Spawn: Armageddon

Spawnin viitta itsessään olisi helposti koko listan ykkönen, mutta missään pelissä sitä ei ole siinä määrin korostettu, että sen voisi listat ykköseksi, minne se kuuluu. Spawnin viitta kun voi ottaa muidon kuin muodon. Pelissä se muoto sattuu olemaan tappara nimeltään Agony, joka on peleissä Spawnin nimikko lyömäase ja jonka ulkoasu on lähellä Spawnia itseään. Vaikka tuliaseet ovatkin pelissä isossa roolissa, niin kyllä tapparalle on käyttöä ja tyylillisesti se on todella näyttäväksi tehty.


4. Bo (Donatella) - Teenage Mutant Ninja Turtles

Donin bo sauva on NESin TMNT pelissä todella ylivoimainen ase, sillä sen tuottama vahinko on aivan omaa luokkaansa. Leon katana on nopeampi ja lyö kaaressa, mutta Donin aseella lyö suoraan ja yltää reippaasti ylös tai alaskin. Varsinkin pomotaistelussa tämä on todella järeä vaihtoehto.


3. Malphon / Twin Fists of Malphos: Aspect of Demeter (Zagreus) - Hades

Lievästi paranneltu versio alkuperäisestä, varsin hyvällä bonuksella, jos pyrkii nopeuteen. Toisin kuin Gilgamesh aspekti, Demeter aspekti ei ole niin hyvä, että se kilpailisi parhaan aseen tittelistä, mutta Demeter aspekti tuo aseeseen juuri oikeanlaisen oman juttunsa, joka tuo toimintaan vaihtelua ja uudenlaisen edun. Varsinkin omaa pelityyliä tämä ase tukee todella hyvin, juurikin siksi koska sillä pystyy todella hienosti panostamaan nopeuteen ja oikealla tavalla kehitettynä ja Boomeilla tuettuna, se on todella hyödyllinen ase.


2. Varatha / Etenal Spear: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Peruskeihäs on omalla taivaallisemmalla ulkoasullaan yllättävän hienon näköinen. Käytössä taas, erityisen hyvä. Harvassa pelissä keihäs tuntuu näin hyvältä aseelta mutta Hadesissa sillä pystyy pitämään hienosti etäisyyttä vihollisiin, se horjuttaa ja on varsin nopea. Lisäksi monet erilaiset tehosteet todellakin tekevät siitä erinmaisen aseen. Zagreusin versio keihäästä ei ole se hienoin, mutta käytössä se on sieltä parhaasta päästä sillä lähinnä Hades aspekti on ainoa oikea kilpailija.


1. Hounds Veil (Void Remnant) - Code Vein

Tämä on helposti koko listan kyseenalaisimpia valintoja mutta itse miellän tämän kuitenkin vielä lyömäaseeksi samalla tavalla kuin muutkin Veilit. Se mikä tekee tästä kyseenalaisemman on se tämän Veilin tietty loitsumaisuus, mutta vaikka tässä luodaankin kaksi vihaista sudenpäätä jotka sitten purevat vihollista, niin itse miellän tämän tällä hetkellä lyömäaseiden joukkoon. Veil vaihtoehtojen joukossa Hounds on ehdottomasti se kaikista hienoin, vaikka asusteet eivät automaattisesti olekaan. Tämä on kuitekin tyylikkyydessään niinkin merkittävä, että tätä ei vain voi olla sivuuttamatta, koska se ansaitsee huomion yhtenä tyylikkäimpänä pienenä pelihetkenä mitä koko pelissä on.