Sitaattien kanssa tilanne on monesti kiinni kuulijasta. Jotkut sitaatit vain kuullostavat niin hyviltä, koska niiden sanoja on niin hyvä. Toiset taas hyviltä, koska niihin pystyy samaistumaan tai niitä osaa/viitsii ajatella vähän syvällisemmin. Jotkut taas syystä tai toisesta puhuttelevat enemmän kuin toiset, jonka vuoksi niistä pitää enemmän.

 

 

 

Yksi per peli mutta pelisarjasta voi olla montakin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

"They have faced nothing like me." - Shyvana (League of Legends)

Hyvä juurikin siksi että Shyvana on aivan erityisen oloinen hahmo, koska pystyy muuttumaan lohikäärmeeksi. Muutenkin todella hyvä repliikki.

 

"The eve of your demise brings everlasting night!" - Chernobog (Smite)

Ei niinkään se tapa jolla se sanotaan, vaan se mitä sillä tarkoitetaan. Tulkittavissa parillakin tapaa, mutta joka tapauksessa erittäin tyylikkäästi muotoiltu.

 

"You know what, I really don't know." - Leon (Kingdom Hearts)

Sopii todella hyvin hahmon tyyliin ja tämänkaltainen lausahdus on muotoiltu sillä tavalla hienosti, että se voi hyvin olla sarkastinen tai ei.

 

"Wake me, when you need me." - Master Chief (Halo 3)

Todella hyvä tapa Master Chiefille lopettaa ja käydä levolle, jättäen pallon juurikin toiselle osapuolelle. Sopii todella hyvin hahmoon, mutta on käyttökelpoinen myös muuhunkin. Ehkä vähän muokattuna, toisinaan.

 

"Only thing that can defeat power, is more power." - Albert Wesker (Resident Evil: Chronicles)

Se mitä sillä viestitetään on yllättävän toimivaa, koska on tavallaan totta. Tämä tosin on vain alku, sillä koko sitaatti on huomattavasti pidempi (ehkä parempikin).

 
24. "If you keep me here, we'll both die." - Spawn (Spawn: Armageddon)

Ilman kontekstia tämä on sellainen sitaatti että sen voi tulkita monella tavalla, mikä tavallaan tekee siitä astetta paremman. Oikeassa asiayhteydessä tämä on myös todella hyvä. Yhdellä tavalla tämä voi viitata siihen että jos Spawn ei ole pysäyttämässä tiettyä tapahtumaa, se tuhoaa hänet ja Malebolgian kun taas toisella tavalla tämä voi kuullostaa siltä, että jos Spawn jää hornan tuuttiin, hän ja Malebolgia tappavat toisensa. Riippumatta siitä, tämä on todella hyvältä kuullostava sitaatti.


23. "Good men mean well. We just don't always end up doing well." - Isaac Clarke (Dead Space 3)

Tälläisiä painokkaita sanoja joissa totuuspohja korostaa koko pointtia. Monien kaltaistensa sitaattien tavoin tässä on hyvä sanoma, muotoiltuna hyvin. Vaikka monet sitaatit onkin muotoiltu paremmin, niin ei se merkittävästi vähennä tämän sitaatin toimivuutta.


22. "At the end of the dream...even chaos...tears itself apart!" - Chaos (Dissidia: Final Fantasy)

Syvällinen sitaatti itseltään Kaaokselta, muotoiltuna siten että ilmentymä eri kuin tila/ajatus. Tämä on sitä sorttia joka toimii pääasiassa tässä tietyssä asiayhteydessä. Siitä saa kyllä muokattua sellaisen joka sopii moneen muuhunkin tilanteeseen, mutta tässä se toimii todella hyvin ilman hienosääntöäkin. "(Unen) lopussa... jopa kaaos... repii itsensä kappaleiksi."


21. "Where life ends and death begins, I stand watch, the guardian at the gates!" - Cerberus (Smite)

Voisi olla vähän tiivistetympi, mutta toimii silti, pääasiassa siksi että tapa jolla Cerberus sanoo sen, toimii niin hyvin. Tämä on juurikin sellainen sitaatti että se sopii pääasiassa vain tähän asiayhteyteen, mutta Smitessä se toimii ja kuullostaa todella hyvältä. Sopii erittäin hyvin tähän hahmoon.


20. "I never asked for this" - Adam Jensen (Deus Ex. Human Revolution)

Toimii pääasiassa kun mukana on kontekstia. Jensenin nykyinen tila on kaukana siitä, mitä se oli aiemmin. Hän on nyt kyborgi, raskaasti muokattu  ja tehostettu. Tämä on pelastanut hänen henkensä, mutta tuonut myös rasitteita, vaikkakin myös uusia mahdollisuuksia. Se on kaikki kuitenkin tehty ilman hänen varsinaista toivettaan tai tahtoaan, jolloin tämä sitaatti saa oman merkityksensä. Tosin ilman tätä kontekstiakin tätä voi käyttää, koska se on niin yleistoimiva sitaatti.


19. "We gotta stop meeting like this..." - Claire Redfield (Resident Evil 2 Remake)

Ei nyt mikään omalaatuisin, mutta toimii tilanteessa todella hyvin, varsinkin kun tämä on helposti sen tyylinen sitaatti että se ei sovi joka paikkaan. Claire kuitenkin sanoo sen todella hyvin, tuoden tilanteeseen tiettyä rentoa asennetta, kaiken kaaoksen keskellä.


18. "Since you refuse to go to hell... I shall bring hell to you!" - Nicholas (Plague Tale: Innocence)

"Kun kerran kieltäydyt menemästä helvettiin, tuon helvetin sinun luoksesi." Tässä on jopa sellaista pääroistotyylistä fiilistä joka tekee Nicholasista hahmona entistä paremman. Tämä on sen tyylinen repliikki että sille ei ole samalla tavalla käyttöä tosielämässä kuin monilla muilla ja onhan tämä suhteellisen kliseinen repliikki, mutta se vain toimii niin uskomattoman hyvin. Erityisesti tässä pelissä ja tämän hahmon sanomana, koska muutoin tämä peli ei ole läheskään niin hyvä, kuin tämä sitaatti on.


17. “You’re body knows what it needs, you should listen to it.” – Catherine (Catherine)

Catherinen sanomana tässä on oitis vahva seksuualissävytteinen ote ja tilanne jossa Catherine sanoo näin, korostaa sitä entisestään. Ilman tätä asiayhteyttä sitaatti toimii myös, kun sitä ajattelee huomattavasti isommassa skaalassa. Keho tietää mitä se tarvitsee, joten sitä pitäisi kuunnella. Pisteet tässä tapauksessa myös siitä, että ilman Catherine asiayhteyttä, tämän ajattelee helposti aivan toisella tavalla, kuin silloin, jos tietää että missä asiayhteydessä tämä on sanottu ja kuka sen on sanonut.


16. "A hero need not speak when he is gone, for the world will speak for him." - Tuntematon (Halo)

Yksi näitä Halo sloganeita joka on jäänyt mieleen paremmin. Juurikin tälläinen syvempi merkitys siihen, että ne jotka tekevät jotakin todella merkittävää vaikka sitten oman henkensä hinnalla, eivät sanoja tarvitse, koska ne jotka jäävät jäljelle, puhuvat hänen puolestaan. Kuvastaa hyvin myös monia hiljaisia protagonisteja, mutta Halo sattuu nyt olemaan se peli joka tehnyt tämän sitaatin kuuluisaksi.


15. "Any last words?" - Geralt/Eredin (Gwent: Witcher Card Game)

Kun sekä päähenkilö että pääroisto sanovat niin, niin kyllä se on hyvä sitaatti. Siis mitään erityistä sitaatissa ei sinänsä ole sillä klassinen lausahdus on kyseessä, niinkin klassinen että on vaikea sanoa mistä se on oikeasti peräisin. Kuitenkin on hyvä nostaa tämä esiin koska sekä Geralt että Eredin sanovat tämän, mikä todellakin korostaa sen käyttöarvoa. Erilaisia versioita lausahduksesta "Viimeisiä sanoja" on vaikka kuinka, mutta se pääasia ei juuri muutu, mikä todellakin korostaa sen toimivuutta hyvillä ja pahoilla, monissa tilanteissa. Yleensä ennen ratkaisevaa taistelua tai loppua.


14. "Die and be free of pain, or live and fight your sorrow." - Auron (Final Fantasy X)

Raskaasta leikelty sitaatti, mutta se paras osa on juurikin tämä sieltä keskeltä. Kuolema tarjoaa vapauden kivusta kun taas elämän ehtona on se että taistelee suruaan vastaan. Monille tämä voi olla kipeä fakta siitä, että kuolema on ehkä se helppo ratkaisu, mutta vain taistelemalla kipua vastaan, voi saavuttaa paljon enemmän, kuten uuden mahdollisuuden elämässään.


13. "I am what is left, or maybe I am all that ever was." - Xemnas (Kingdom Hearts II)

"Olen mitä on jäljellä, tai ehkä olen kaikki mitä koskaan oli." Tämä on sellainen sitaatti joka sopii erittäin hyvin tälle hahmolle, korostaen samalla sitä että millainen Kingdom Hearts maailma on, varsin tässä pelissä. Omalla tavallaan todella melankolinen lausahdus jossa on todellista tunnetta mukana. Tämä sitaatti korostaa todella hyvin sellaista filosofista ajattelua tyyliin "Ajattelen, siis olen", mutta omanlaisellaan sävytyksellä. Ehkä juuri siksi se toimii niin hyvin ja jää paremmin mieleen.


12. "The closer you get to the light, the greater your shadow becomes." - Tuntematon (Kingdom Hearts)

Juurikin tälläiset filosofisesti tulkittavat sitaatit ovat monesti sieltä kiinnostavimmasta päästä. Tämän voi ottaa siis aivan kirjaimellisesti ja todenmukaisesti, sillä mitä lähemmäs valoa menee, sitä suuremman varjon luot taaksesi. Mutta kun tätä alkaa miettiä paljon enemmän ja syvällisemmin, niin tähän sitaattiin mahtuu paljon enemmän sisältöä ja ajatuksia joita monet voivat ajatella täysin toisella tavalla miten toiset. Kuten siinä mielessä, että valon ja pimeyden tasapaino järkkyy tekojesi mukaan.


11. "Don't make (a girl) a promise if you know you can't keep it." - Cortana (Halo 3)

Toimii myös ilman Cortanan täytesanaa "tyttö". Yleishyvä viisaus siitä että "Älä tee lupausta jos tiedät että et voi pitää sitä." Tässä on tietysti isossa osassa se konsteksti sillä jos hyvä tarkoittaen tekee katteettomia lupauksia, jotta vähentäisi epätoivoa, voi tarkoittaa hyvää, vaikka se väärin onkin. Tässä sitaatissa isossa osassa on juurikin Cortana ja hänen suhteensa Master Chiefiin. Sitaatti kuitenkin toimii erittäin hyvin myös niukasti supistettuna ja monessa muussakin tilanteessa. Vaikka ihan normaalina elämänohjeena.


10. "Looks like things just went from bad to worse." - Leon Kennedy (Resident Evil 6)

Tämä on näitä tapauksia kun kyseessä on lausahdus jota hahmo ei varmaankaan ole itse keksinyt, mutta toimii hyvänä keinona korostaa sitä, miten hyvä tämä sitaatti on. Tietysti tämä ei sovi joka paikkaan, mutta juurikin tälläiset sitaatit ovat sellaisia jotka ovat helposti aika hyviä.


9. "As long as you don't get your hopes up, you can take anything... (You feel less pain)." - Squall Leonhart (Final Fantasy VIII)

Tämä on niitä sitaatteja jota voisi hieman lyhentää, juurikin tämä pieni ns. "Tarkennus" pois, mutta oli sitaatti kokonainen tai ei, niin jokin siinä todella toimii. Siis sitä voi pitää aika pessimistisenä, tai sitä voi pitää hyvinkin realistisena. Ehkä juuri se on yksi syy miksi tämä on todella hyvä sitaatti, koska se herättää ajatuksia ja keskustelua. Tosin samalla aikaa voi ajatella myös siten että se varoitus ja rohkaisu samassa lauseessa. Squallin mielenmaisemaan se istuu joka tapauksessa todella hyvin.


8. "It's happened before and it doesn't end well." - Bigby Wolf (The Wolf Among Us)

Tiivistetty jolloin sitaatti ei ole nää kontekstiriippuvainen. Pääidea on sama mutta alkuperäisessä on lähinnä täytettä joka sitoo sitä Fables mytologiaan ja tapahtumiin. Tälläisenään pääpointti tulee selväksi paremmin eikä siinä tarvita vuoropuhelua tai lisäsisältöä. Lisäksi tälläisenään siitä tulee helposti käytettävä muihinkin tilanteisiin. "Se on tapahtunut ennenkin, eikä se pääty hyvin." Juurikin tälläinen repliikki joka sopii erittäin hyvin joko korostamaan tilannetta yhteenotossa tai tilannetta ennen kuin yhteenottoa edes tapahtuu.


7. "Even after everything you have done, I would have saved you." - Batman (Batman: Arkham City)

Vähän tiivistetty sitaatti ilman alkua ja tälläisenään tämä korostaa enemmän sitä puolta Lepakkomiehestä, joka noudattaa täysin omia sääntöjään. "Jopa kaiken tekemäsi jälkeen, olisin (silti) pelastanut sinut." Konteksti tietysti tuo tähän enemmän painokkuutta, mutta tälläisenäänkin tässä on sellainen todella mahtipontinen fiilis joka on kuin jostakin erinomaisesti draamallisesti jykevästä toimintaelokuvalopetuksesta jossa hyvis on voittanut pahiksen ja pahis onnistunut aiheuttamaan oman loppunsa.


6. "We've got a job to do." - Russell Adler (Call of Duty: Black Ops - Cold War)

Monet valitsisivat fraasin "Would you kindly" mutta omasta mielestäni tämä on paljon parempi ja luo jotenkin toimivamman yllätyksen, sillä tämä sitaatti kuullostaa aina niin hienolta, että sitä ei osaa ajatella samalla tavalla. "Meillä on työ tehtävänä" tai jonkinlainen variantti tästä kuullostaa juurikin niin hyvältä että sitä ei kyseenalaista, puhumattakaan että sillä on käyttöä monenlaisissa tilanteissa, mahdollisesti pienillä muokkauksilla. Todella hyvä yllätyselementti.


5. "In the name of Hades..." - Zagreus (Hades)

Toimii parillakin tavalla, koska Hades sanalla on useampi merkitys. Tämä on näitä sitaatteja joka toimii pääasiassa vain tietyssä asiayhteydessä, mutta joka on samalla aikaa juurikin sen verran nappaava, että sitä miellään käyttää myös tilanteissa joihin se ei vain kuulu, mikä puolestaan kertoo oitis siitä, että sitaatti on astetta parempi. Sillä ei sinällään ole väliä että tarkoittaako Zagreus tässä sitaatissaan nyt isäänsä, Kuoleman jumalaa Hadesta, manalan herraa, vai manalaa, jota myös Haadeeksi kutsutaan. "Nimeen Haadeksen" sitaatissa on joka tapauksessa todella hieno sointu.


4. "Why? Because I can." - Katarina (League of Legends)

Yksinkertainen ja todella hahmolle sopiva omalla terävyydellään. "Miksi, koska voin." Kysymys ja vastaus samassa. Katarina nyt on yksi kovapintaisimpia asennehahmoja koko pelisarjassa joten asiaan kuuluu että häneltä löytyy repliikki joka korostaa sitä että hänelle ei ryttyillä. Asenne onkin yksi kantava voima tässä sitaatissa, mikä hieman rajoittaa sen käyttöä, mutta ei juurikaan vähenne sen painoarvoa, varsinkaan tämän hahmon kohdalla.


3. "You don't have to accept it, but you do need to understand it." - Jack Rutherford (Code Vein)

Ei välttämättä siinä hetkessä sanottuna se ihmeellisin, mutta juurikin tällinen sitaatti, joka sopii vähän joka paikkaan. "Sinun ei tarvitse hyväksyä sitä, mutta sinun on ymmärrettävä se." Tämänkaltaisia sitaatteja on vaikka kuinka ja monesti juurikin tälläiset yleiset viisaudet toimivat todella hyvin. Tietysti vähän lisäpainoa tuo se, että sanojana on niinkin cool badass kuin Jack the Hunter.


2. "Let's finnish this." - Albert Wesker (Resident Evil 5)

Lyhyt ja ytimekäs repliikki jota voi käyttää todella monessa eri tilanteessa, minkä vuoksi se on niin hyvä. "Päätetään tämä/Tehdään tästä loppu/Lopetetaan tämä/Viedään tämä päätökseen/tms". Mahdollisuusksia on vaikka kuinka ja tämä vain kuullostaa aina niin hyvältä. Erittäin hyvä esimerkki siitä, että sitaatissa ei aina tarvitse olla mitään syvällisempää viisautta, vaan monesti aivan jokapäiväiseen toimintaan sopivat lausahdukset voivat olla niitä parhaista parhaita, riippuen siitä, miten ne sanotaan.


1. "That was then and this is now." - Sephiroth (Final Fantasy VII Remake)

Juurikin sellainen erinomainen lausahdus jota voi käyttää monenlaisissa tilanteissa. "Se oli silloin ja tämä on nyt." Käyttömahdollisuuksia on vaikka kuinka, mutta kun sanojana on Sephiroth, niin kyllähän se oitis tuo omanlaisensa lisän kokonaisuuteen. Tämän lisäksi suurta plussaa on sekin, että remakessa (reimagination versiossa) monet asiat menevät täysin uusiksi ja tulevaisuus on täynnä kysymysmerkkejä. Siinä kontekstissa tämä lausahdus saa aivan uudenlaisen syvyyden mikä korostaa sen toimivuutta. Siitäkin huolimatta, monesti tälläiset sitaatit, jotka sopivat moniin tilanteisiin ja tuovat asamalla aikaa mukanaan jotakin tiettyä tyyliä, toimivat niin hyvin ja nousevat monesti muiden yläpuolelle. Se voi kuullostaa kliseiseltä, mutta se toimii.