Pääroistoja voi olla monenlaisia ja täysin vastenmielinenkin hahmo voi olla hyvin tehty, mutta myös todella eeppiseksi tehty hahmo voi olla täyttä kuraa joka ei vain toimi.



Kertaus:


Pari suuntaviiva jotka asettavat samalla vähän sääntöjä:

- Vain yksi per peli, jos useampi pääroisto niin vain yksi voidaan valita

  • Kaikissa peleissä ei edes ole varsinaista pääroistoa ja joissakin se on kyseenalaista.

- Pääasiassa vain selviä pääroistoja kyseisessä pelissä

- Jos heistä tulee muissa peleissä liittolaisia niin se ei haittaa kun kyseessä on tietty tarina

- Pääroisto ei aina ole viimeinen vihollinen jonka nujerrat

- Pääroisto ei välttämättä edes esiinny pelissä


Lisähuomioi. Kun tälläisiä listoja on tehnyt useamman niin huomaa että jotkut tällä listalla olevat ovat huonoimpia kuin ykköslistalla olleet. Mutta eipä niitä tule vaihdeltua koska uusia pelejä kuitenkin tulee ja sitä kautta listat muuttuisivat entisestään. Puhumattakaan että monia ei edes muista, koska huonot helposti unohtuvat, toisin kuin hyvät. Lisäksi on syytä vielä mainita että pelit joita ei ole käyty loppuun asti, ei voida tässä tapauksessa mainita koska tarinassa voi olla yllätyksiä.


EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA


Zarok - Medievil

Aika kliseinen ja tylsä paha velho hahmotyyppi jollaisia on kaikenlaiset fantasiatarinat täynnä. Zarok on nimetty hyvin ja kuullostaa hyvältä paperilla, mutta laatu ei ole muun pelin tasoista.


Masayoshi Shido - Persona 5

Loppuviimeksi tämän hahmon kanssa ei tunnuta etenevän todella mihinkään ja hänen toisenmaailman muotonsa varsinkin jää aika tylsäksi.


Don Barzini - Godfather

Ei ole kehitetty mihinkään vaan käytetty aika halvasti. Tosin, eipä se nyt sen enempää kehitetympää ole kuin elokuvassakaan.


Khotun Khan - Ghost of Tsushima

Hyviä ideoita joiden kanssa ei kuitenkaan tunnu menevän yhtään mihinkään. Jälleen yksi tälläinen peruskliseehahmo tämäntyylisessä kokonaisuudessa.





24. High Priest of DomZ - Beyond Good and Evil

Jotenkin tylsä parasiittityylinen öhkömönkiäinen, ei merkittävästi erikoisemman ihmismäisen hahmon ohjaksissa. Kokonaisuutena hahmossa on ihan ok ajatus ja tietty mysteerisyys, mutta sitten kun hahmo näkyy ja sitä aletaan enemmän esittelemään, niin siitä tulee aika ristiriitaiset fiilikset. Ulkoasu hahmossa on yllättävän tylsä, samaa kastia mitä Final Fantasy X:n Yu Yevon, mutta sentään vähän enemmän esittelyä loppuhuipennuksessa. Voisi näyttää hienommalta ja voisi myös olla jotenkin selkeämpi.


23. Ginantonicus - Asterix & Obelix XXL3: Crystal Menhir

Tylsä roomalaisukkeli joka ajaa kyllä asiansa, mutta jossa voisi olla enemmän sisältöäkin, vaikka sitten täysin koomista sellaista. Ulkoisesti hahmossa ei ole isommin vikaa, koska sopii hyvin tämän sarjan roomalaiseen muottiin. Mutta sisältö voisi olla niin paljon paremaakin, tai ainakin runsaampaa, koska tarinasta ei tunnuta ottavan juuri mitään kummoista irti.


22. Destra - Battle Chasers: Nightwar

Suht tylsä paha velhotarhahmohirviöhahmo. Tämän hahmon kanssa isompi ongelma on siinä että hahmo tuntuu niin alikehitetyltä ilman minkäänlaista erityistä sisältöä. Tästä syystä hahmo tuntuu vain sellaiselta pääroistohahmolta jollaisia on vaikka kuinka ja jonka tilalla voisi olla melkein mitä hyvänsä. Kyllähän hahmoa on hieman korostettu tarinallisesti, mutta hahmo paljastuu niin myöhään että se ei vain toimi.


21.Shuyin - Final Fantasy X-2

Vähän samalla tavalla huono pääroisto, miten Tidus on huono päähenkilö. Shuyinin kohdalla ongelma on lähinnä siinä että hahmosta puuttuu sellainen pääroistomaisuus. Final Fantasyssä on variaatiota vaikka kuinka, mutta tämä ei ole sieltä parhaasta päästä, huonompiakin on, mutta kyllä tämä hahmo olisi kaivannut hieman enemmän asennetta.


20. Arthur Edwards - Hitman III

Aika särmättömäksi jäävä tylsä pukumies joka ei kuulu tälläisenään Hitman peliin. Tälläisiä tylsiä, lähemmäs turhanpäiväisiä hahmoja on tässä pelisarjassa kohteina, ei roistoina, saati pääroistoina. Kun huomioi miten iso hahmo tämän pitäisi olla, niin voisi olettaa että sitä tyyliä olisi enemmän.


19. Genichiro Ashina - Sekiro: Shadows Die Twice

Näyttää hienolta, mutta on loppuviimeksi aika mitäänsanomaton. Ulkoisesti tämä samuraityyli on erittäin lupaava ja näyttää todella hienolta. Se mikä kuitenkin murentaa kaiken Genichirosta on siinä miten huonosti hän toimii puolivälin jälkeen. Vaikka tarinassa puolensa onkin, niin Genichirosta häviää kaikki tyylikkyys siinä vaiheessa kun Tomoe muoto astuu kuvaan eikä loppuhuipennuskaan juuri pisteitä kerää.


18. Juan Mendoza / Juarez - Call of Juarez

Ideallisesti oikein hyvä, varsinkin tarinallisessa mielessä mutta toteutus ja hahmon lopullinen käyttö jättävät todella paljon parantamisenvaraa. Jää lopulta sellaiseksi aivan tavallisen tylsäksi räsyiseksi meksikolaiseksi länkkärihahmoksi. Tuntuu että kaikki sisältö on jätetty tarinaan ja ulkoiseen olemukseen eivät ole jäänyt mitään eikä asiaa auta sekään, että kun hahmo sitten avaa suunsa niin se ulosanti ei ole oikeastaan millään tavalla sen parempaa joten pakostakin hahmo on melkoinen pettymys.


17. Ramon Solano - Mercenaries 2: World in Flames

Tylsä pukumies ilman mitään särmää tai omaa sisältöä. Ei edes erityisen hyvä roistohahmo, saati sitten pääroisto. Hyvin vähän esillä eikä ole kummoisenkaan näköinen, puhumattakaan että asennekin on aika kaukana sellaisesta roistomaisuudesta, mikä tietysti tarkoittaa sitä että mitään isompaa loppuhuipennustakaan ei ole tulossa.


16. Emperor Solarius - Overlord II

Kun paljastuu kuka hän on, niin aivan kaikki menee oitis plörinäksi. Vaikutti että pääroistona olisi ollut Julius Caesar, mutta parhaimmillaan se olikin vain Nero. Hahmo näyttää todella hyvältä pitkän aikaa ja on varsin lupaava, vaikka ei juuri puhukaan. Siksi onkin sitten todella suuri pettymys että kun hahmon todellinen osa paljastuu, niin kyseessä on joku itihippihaltija josta puuttuu kaikki sellainen mitä hyvä pääroisto oikeasti tarvitsee ja jos tämän olisi tarkoitus olla vastakohta pelin päähenkilölle, niin se ei toimi siinäkään suhteessa.


15. Lord Hastings - Order 1886

Hahmo joka vain sattuu olemaan Viiltäjä Jack ja vampyyri tms. Vuosi on väärä, hahmon on todella alikehitetty ja todella särmätön tylsä brittiaristokraatti. Kun miettii että tässä pitäisi olla Viiltäjä Jack yliluonnollisella aspektilla niin voisi olettaa että hahmoon olisi panostettu aivan erityisesti, mutta mitään sellaista ei ole luvassa, varsinkin kun ison paljastuksen ulkopuolella hahmo on todella tylsän oloinen. Hahmon ulkoasu olisi saanut olla niin paljon hienompikin, puhumattakaan sisällöllisistä ideoista.


14. Father Theodore - Evil Within 2

Kulttijohtajien on monenlaisia ja tämä on sieltä huonoimmasta päästä. Kuin Osmund Saddler jos roolin olisi vetänyt Giancarlo Esposito. Se ei siis ole mitenkään hyvä asia. Jos haluaa hyvän kulttijohtajan, niin Tomb Raiderin Mathias on sellainen, tämä hahmo on lähemmäs turha, rasittavamman puoleinen ja itseääntoistava kahjo. Huonmpiakin on, mutta aika vaikea tästä on hyviä puolia löytää, etenkin kun miettii vihollista joka tuli ennen tätä.


13. Raul Menendez - Call of Duty: Black Ops II

Hyvät ideat ja tyylikkäät ratkaisut huonolla toteutuksella. Hahmoa siis käytetään monissa todella tyylikkäissä kohtauksissa, mutta lopputulos ei kuitenkaan ole erityisen hyvä. Vaikka hahmon teot ovatkin todella kovaa kamaa, niin se miten hahmo on toteutettu ja miten hän on näytelty, eivät vain toimi vaan saavat aikaan sellaisen todella heikon kokonaisuuden.


12. Rais - Dying Light

Niin perustylsä pullistelija joka ei ole juurikaan sellainen "pääroisto cool". Rais on juurikin sellainen karsittu ja tylsä paha setä joka yksinään ei ole yhtään mitään, vaan ainoastaan roistoarmeijansa kanssa. Hänen taitovalikoimansa on pitkälti yhtä tyhjän kanssa eikä hahmon ulosanti ja ulkoinen tyyli erota hänestä monista kartellivivahteisista roistoista, vaan Rais jää enemmänkin sellaiseksi perustylsäksi tusinaroistoksi jotka tuntuvat pääroistona yleensä todella tylsiltä.


11. Salen Kotch - Call of Duty: Infinite Warfare

Kit Harrigton yrittää samaa kuin Kevin Spacey ja lopputulos on tylsä hahmo josta ei ole pääroistoksi. Parhaimmillaan tämä olisi jonkinlainen kätyrihahmo sillä se pääroistomateriaali puuttuu lähes täysin. Jon Snow kun ei näytä kovinkaan uhkaavalta tai hurjalta vaan on ilmeineen sellainen perustylsän särmätön paha tyyppi, josta puuttuu miltein kaikki mahdollinen roistolaatu mitä monista muista tämän pelisarjan roistoista löytyy. Tälläisenään menee väkisinkin monien huonojen CoD roistojen kastiin.


10. Darth Traya - Star Wars: Knights of the Old Republic 2: Sith Lords

Jotenkin niin latteaksi jäävä perus sith hahmo ilman mitään oikeasti erityistä. Lisäksi monet yritykset tehdä tästä hahmosta merkittävämpi eivät vain toimi koska kokonaisuutena hahmo niin halvalta ylläriroistolta. Muutama hyvä puoli hahmossa on, mutta pääroistona tämä on todella suuri pettymys. Star Warsissa on näitä roistohahmoja vaikka kuinka ja näiden voimankäyttäjien joukossa tämä hahmo saisi olla merkittävästi parempi, jotta olisi edes kelvollinen pääroistoksi tarinakokonaisuuteen.


9. Dominique - Bloodstained: Ritual of the Night

Ei se toimivin paljastus sillä kyseinen hahmo ei ollut edes järin hyvä sivuhahmo. Näinkin mahtipontisessa fantasiatarinassa olisi aika paljon enemmänkin mahdollisuuksia kuin tämä. Dominique jää siihen kastiin johon kuuluvat nämä tylsät roistohahmot, jotka eivät itsessään ole juuri mitään, vaan jonkin isomman voiman kautta saavat jotakin. Hahmosta tosin ei löydy juuri mitään erityisen kiinnostavaa sisältöä eikä hän ulkoisestikaan ole juuri erityisen kiinnostava tällä tietyll Bayonetta vivahteisuudellaan.


8. Fishlegs - How to Train Your Dragon

Siis tästä tyypistä on elokuvissakin tehty sellainen klassinen öykkärihahmo ja ilmiselvä kiusaajatyylinen pullistelija jonka yhdistäminen sankariporukkaan on joka hetki kyseenalaisempaa. Tässä peliversiossa, jossa siis otetaan todella paljon vapauksia, tästä hahmosta on tehty niin selvä roistohahmo ettei mitään rajaa. Kysymys onkin, että miksi hän on ylipäätään mukana porukassa, kun tekee näin kyseenalaisia juttuja. Erityisesti tämä pistää silmään, koska Kalajalat ei ole edes tehty erityisen hyväksi hahmoksi.


7. Marcu Morello - Mafia

Sellainen perustylsä mafioso jossa ei ole mitään särmää. Tämä on enemmänkin sitä klassista gangsterityyliä jossa monet punkerot olivat vallassa. Se nyt ei vain satu toimimaan koska tässä mafiatarinassa voisi pääroisto edes hieman erottua joukosta edukseen. Gangstereita on monenlaisia ja tämä on sitä tylsää sorttia jonka haluaisi tappaa paljon rumemmin koska sen lisäksi että hän ei ole hyvä roistohahmo, on hän niin tylsä, vaikkakin samalla aikaa vastenmielinen.


6. General Barkov - Call of Duty: Modern Warfare

Mitättömän ja tylsän näköinen kliseekokoelma. Sotilasjohtaja joka on niin nättipoika tyylinen että ei sovi millään tavalla pääroistoksi. Muutenkin hahmo tuntuu hyvin munattomalta roistohahmoksi. Erilaisia sotilashahmoja tässä pelisarjassa on jokaista tyyppiä ja tämä on sieltä pohjalta niin monella tavalla. Jopa typerän näköinen heppu joka ei edes tarinallisuudessa saa minkäänlaista kunnollista lisäsisältöä paikkaamaan heikkouksia.


5. Richard Wadkins - Werewolf: Apocalypse: Earthblood

Tälläinen hipsteriurpo joka on kaukana hyvästä pääroistosta. Siis tästä saa hakemalla hakea yhtään hyvää puolta. Tämän tyypin varajohtaja on merkittävästi parempi roistohamo parissa minuutissa kuin tämä koko pelissä. Wadkins on tylsä, suht typerän näköinen ja kaikenlisäksi tässä hahmossa on haaskattu varsin lupaava tarinakokonaisuus jossa on omanlaistaan tyyliä ja jonka aikana hahmo tekee todella roistomaisia juttuja. Wadkins vain ei millään näytä tai kuullosta hyvältä, mikä pilaa kokonaisuuden erittäin nopeasti ja tehokkaasti.


4. Mole - Judgment

Paljastamatta hahmon henkilöllisyyttä, voidaan sanoa että tämä on niin tylsän (jopa typerän) näköinen, aivan liian särmätön heppu joka pilaa erittäin hyvin tämän hahmon muutoin hyvän taustan. Siis harvemmin hahmon ulkoasu tekee hahmosta näin huonoa, mutta tämän hahmon kohdalla juuri niin on käynyt. En nyt voi sanoa että oletin ihmeitä tämän pelin kohdalla, mutta tämä oli karkea pettymys.


3. Lina Navarro - Need for Speed: Payback

Niin särmättömän näköinen ja perustylsä hahmo jossa ei ole yhtään pääroistoaineista, vaan joka on hyvin äkkiä hyvin ärsyttävä. Lina on juurikin sellainen hahmo joka ärsyttää alusta asti ja jonka haluaisi vain listiä erittäin äkkiä. Tälläiset hahmot ovat sekä tylsiä että ärsyttäviä, mikä tarkoittaa sitä, että hyviä hahmoja niistä ei saa tekemälläkään ja kun sellainen on pääroistona, niin kyllä se heikentää kokonaisuutta merkittävästi.


2. Louise / Michelle - Far Cry: New Dawn

Kaksoset ja jos vain toisen voi valita, niin Louise on ehkä se huonompi, menevät lähinnä sekaisin mikä tavallaan on kai se ideakin. Ongelma on lähinnä siinä että nämä kaksi ovat todella ärsyttäviä eivätkä ole tyylillisestikään erityisen onnistuneita. Hyviä puoli saa hakemalla hakea eikä niitä siltikään juuri löydy. Molemmat ovat paljon enemmän rasitteita tarinalle kuin mitään muuta.


1. Tyreen Calypso - Borderlands 3

Kuin tarkoituksella tehty ärsyttäväksi, ilman käsitystä siitä, että siinä samalla hahmosta katoaa aivan kaikki mielekäs sisältö. Tyreen on ideallisesti hyvä hahmo, toisin pari aiempaa, mutta hän on niin ärsyttävä joka ainut hetki, että ei häntä nyt voi hyväksikään hahmoksi sanoa. Siis tämä rasittavuus on jo jonkinlainen saavutus eikä sitä paranna mitenkään sekään että hän yrittää olla niin mukahauska. Erityisesti mielekkyyttä vie se, että tämän idiootin juttuja saa kuunnella niin paljon eikä se taso mitenkään nouse.