Monesti tuntuu että hyviä pelihahmoja keksii paljon helpommin kuin huonoja. Tietysti ne parhaat jäävät helpommin mieleen, mutta monesti kun miettii vähän enemmän, niin kyllä niitä huonojakin alkaa nousta esiin.

 

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi per peli (ja ns. kampanja pelissä)

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina

 

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Susano - Okami

Miksi tätä hahmoa ei palauteta maanpinnalla, vaan hänen annetaan pysyä jalustallaan, on yksi pelin suurimpia ihmeitä. Ihan täysi luuseri ja mahcopullistelija.

 

Paulie - Mafia: Definitive Editon

Ei näitä cooleja mafia tyyppejä, vaan enemmän näitä tyyppejä joka soittaa enemmän suutaan ja joka ei ilman mafialiitostaan saisi mitään kunnioitusta.

 

Bombate - Wolfenstein II: New Colossus

Varsin hyvä hahmo New Orderissa, mutta New Colossusin kohdalla tuntuu että hahmo ei enää vain toimi vaan alkaa olla sellainen hyvin halvasti ja vähän käytetty tumma lihaskimppuhahmo.

 

Nick - Walking Dead: Season 2

Tälläinen tyypillinen ongelmia aiheuttava urpo joka, kuten monet muutkin on silti viallinen ihminen. Se miten paljon ongelmia tämä jäbä aiheuttaa, on kuitenkin aivan liikaa.

 

Goro - Dark Cloud

Erittäin hyvä esimerkki siitä, miten huono aloitus sivuhahmojen kanssa tässä pelissä onkaan. Goro ei ole ensimmäinen uusi pelattava hahmo, mutta merkki huonosta tasosta alkupuolella.

 
24. Lambert - Witcher 3: Wild Hunt

Vähän tälläinen hahmo joka aiheuttaa lähinnä ongelmia ja haastaa riitaa. Sinänsä jännä juttu on siinä, että ensimmäisessä Witcher pelissä, Lambert on huomattavasti parempi, hienomman näköinen ja tyylikkäämpi hahmo, mutta tässä kolmannessa pelissä tilanne on aivan toinen. Iso juttu on siinä miten Lambert käyttäytyy ja toimii kolmannessa. Hän on kuin se välttämätön mäntti jollaisia monissa ryhmissä yleensä on luomassa konfliktia. Sinänsä sääli koska tämä hahmo voisi olla niin paljon parempi.


23. Woden the Mighty - MediEvil

Vähän ehkä pönkitetyllä egolla varustettu hahmo joka ei ole edes samalla tavalla koominen tai muuten hyvä kuin niin monet muut patsaat pelissä. Eivätpä kaikki muutkaan nyt ole sieltä parhaasta päästä, kuten eräs kentauri, mutta tämä hahmo on ehkä se huonoin.


22. Tim Drake / Robin - Batman: Arkham Knight

Iso ongelma tässä hahmossa on se, että hahmo ei tunnu vastaavan sitä, millaiseksi hänet on Arkahm Cityssä maalattu, vaan tässä pelissä hahmossa tuntuu olevan todella paljon sellaisia puolia jotka kuuluvat Dick Graysonin Robinille. Tim Drake tuntuu todella paljon täytehahmolta ilman mitään oikeasti omaa, mitä esimerkiksi animaatiosarjoissa hänessä on monesti ollut.


21. Del Meeko - Star Wars: Battlefront II

Aivan liian särmätön ja tavallinen ollakseen osa Inferno ryhmää. Hahmon kanssa ei tunnu missään kohtaa tekevän mitään merkittävää ja Meeko on omiaan korostamaan sitä, miten särmätöntä porukkaa koko Inferno ryhmä onkaan. Vähän tarinapainokkuutta tähän hahmoon on yritetty tuoda, mutta ei olla onnistuttu.


20. Ryuzo - Ghost of Tsushima

Jotenkin alusta asti tässä hahmossa on vähän sellainen epäluotettava vivahde ja aika pian tämä on helppo mieltää ihan täydeksi viholliseksi. Jos nyt kuitenkin edetään tarinallisesti niin Ryuzo on kuin päähenkilön lapsuudenystävä, mikä tekee siitä ilmiselvästi petoksesta oitis paljon kovemman palan purtavaksi. Tosin koska Ryuzo ei ole oikeastaan missään kohtaa erityisen hyvä hahmo, niin mitään tunnontuskia hänen tappamisensa ei aiheuta, vaan on vain hyvä että tästä urposta pääsee eroon.


19. Jack Weaver - Sniper Elite 4

Aika tylsä sotilashahmo, kun hahmossa ei ole mitään oikeasti omaa. Weaver on kuin näitä tusinahahmoja jotka olisi miltein voitu korva aivan täysin, sillä hahmo ei tuo juuri mitään erityistä sisältöä tarinaan. Hän on lähinnä täytettä ilman tarkoitusta. Tästä syystä hänen osuutensa ei juuri kiinnosta eikä hänen tyylinsäkään mitään irtopisteitä revi.


18. Damir - Metro: Exodus

Kaikista ohkaisimmaksi jäävä hahmo jota ei muista juuri mistään positiivisesta. Tietyt hahmot kaikenlisäksi tuppaavat sekoittumaan toisiinsa tässä pelissä koska näyttävät niin samankaltaisilta. Damir nyt sattuu olemaan se, joka ei oikeastaan millään mahdollisella tavalla erotu edukseen ja joka on kaikenlisäksi osa pelin ehkä ärsyttävintä aluetta.


17. Hugo - Plague Tale: Innocence

Kuten monet kaltaisensa muksut, jotka ovat vain tiellä, Hugo on juurikin sellainen pelielementti josta ei ole pelaajalle mitään hyötyä, vain haittaa. Tämä hieman tasoittuu pelin loppupuolella, mutta huomioiden miten kauan pelissä pitää sietää täysin hyödytöntä painolastia joka vielä soittaa aika ajoin suutaan, niin ei pitäisi olla erityisen suuri yllätys että kyllä Hugo lukeutuu niihin huonompiin hahmoihin. Joskis hahmotyypistään poiketen, Hugo on huomattavasti hillitympi kuin useimmat muut.


16. Sera - Game of Thrones

Tästä pelistä löytyy ei hyviä hahmoja, tämä nyt vain nousi ensimmäisenä mieleen, kun useammat on jo karsittu pois ja kun vihollisia ei oteta mukaan laskuihin. Seran kohdalla tuntuu että hän on lähinnä sellainen täytehahmo joka on läsnä vain aiheuttaakseen ongelmia pelaajalle. Tosin siinä on myös mukana hieman sitä Game of Thrones epäluottamusta, jossa valtaosa hahmoista puukottaa selkään heti kun mahdollista.


15. Mace Windu - Star Wars III: Revenge of the Sith

Itse en ole oikeastaan missään vaiheessa pitänyt tästä jedimestarista. Monessa kohtaa tuntuu että hän on se mulkku neuvostossa jollaisia on lähemmäs kaikissa mahdollisissa tarinoissa. Windusta on elokuvissa onnistuttu tekemän erityisen ärsyttävä hahmo joka on elokuva elokuvalta huonompi, mikä lienee Samuel L. Jacksonilta eräänlainen saavutus. Tämä on kuin onkin se peli jossa hahmo tuntuu isoimmalta mahdolliselta mulkulta koko aikanaan ja jossa pääsee myös hieman purkamaan vihaansakin.


14. Khalisah al-Jilani - Mass Effect

Pelissä vain ärsyttämässä pelaajaa jotta olisi joku syy motata toimittajaa päin näköä. Hahmo onkin monella tavalla tehty pelaajan nyrkkeilysäkiksi, mutta tapa jolla häntä käytetään on kuin vain ja ainostaan ärsyttämään pelaajaa. Ei siis pitäisi olla yllättävää että tämä hahmo alkaa nopeasti ärsyttää. Sen sijaan että hahmoa olisi hauska vihata, niin kyse on enemmänkin siitä, että tästä hahmosta haluaa joka kerta vain päästä nopeasti eroon.


13. Yung Sun - Soul Calibur III

Hyviä puolia saa hakemalla hakea, niitä juuri löytämättä. Monella tavalla selvä täytehahmo ilman mitään oikeasti erityistä sisältöä tai coolia tyylikkyyttä. Tämä on sellainen hahmo josta puuttuu kaikki sellainen, mikä tekisi pelihahmosta edes jollakin tavalla joukosta erottuvan. Tälläisissä peleissä tietystä näkövinkkelistä kaikki hahmot ovat sivuhahmoja, mutta jotkut enemmän kuin toiset ja Yung Sun on selvä sivuhahmo ja vieläpä se huonoin.


12. Wade Taylor - Days Gone

Juurikin sellainen hahmo jonka kanssa tuntuu, että Deacon on ihan täysi pehmo kun ei pitäisi olla. Siis Wadesta huomaa hyvin nopeasti että kaikki ei ole kohdallaan ja sitten se tapa jolla hän puhuu ja käyttäytyy ruokkii tätä entistään, minkä vuoksi tästä hahmosta on erittäin vaikea pitää.


11. Commmander Zavala - Destiny

Dr. Manhattan wannabe ja vähän turhan tärkeilevä sellainen. Zavala on kuin se pomomies joka ei tee mitään itse vaan delegoi kaiken mahdollisen, unohtamatta sitä että hän ei ole edes kovin mielekäs hahmo vaan juurikin sellainen jonka puolta ei tulisi valittua jos sellainen valinta olisi olemassa tässä pelimaailmassa. Eipä sillä että kovin muukaan hahmo olisi erityisen hyvä, vaan tavalla tai toisella kämmätty.


10. Sam - Mafia: Definitive Edition

Yksi näitä petturihahmoja joka on jo pitkään ennen petostaa vaikuttanut kasvamassa määrin epäilyttävältä. Eipä kumpikaan Tommyn kavereista vaikuta sieltä luotettavimmasta päästä olevalta, mutta Sam on roistohahmona erittäin heikosti tehty. Hahmon kanssa tuntuu että mikään ei johda mihinkään ei mitää korosteta tai rakenneta tarpeeksi, jolloin lopputuloksena on aika lappea vihollishahmo, sen lisäksi että hahmo ehtii olla aika lappea sivuhahmo.


9. Denise Clinton - Grand Theft Auto V

Räpätäti joka ei muuta osaa kuin valittaa valittamasta päästyän. Siis tälläisten hahmojen kanssa kärsivällisyys loppuu lähes välittömästi ja heistä ei halua mitään muuta, kuin päästä eroon. Jos GTA:ssa voisi tappaa sivuhahmoja mielensä mukaan, niin tämä hahmo putoaisi pelistä omalla kohdallani erittäin äkkiä. Siis tämä on niin ärsyttävä suun soittaja, että sitä ei vain jaksa kuunnella.


8. Rahim - Dying Light

Alusta asti, siis ensimmäisestä kohtaamisesta asti niin mäntti jätkä mikä on sinällään jo saavutus koska valtaosa alkupuolella vastaan tulevista hahmoista on aika mälsää porukkaa jonka kanssa ei halua olla missään tekemisissä. Rahim nyt sattuu olemaan tästä paras esimerkki eikä hänen karu kohtalonsa tästä syystä hetkauta sitten yhtään ja se olisi voinut tapahtua paljon aiemminkin.


7. Sidney Levine - Marvel's Avengers

Ärsyttävä hahmo tämäkin on, lähinnä siksi kun kuulee samat läpät niin usein. Maddy Cho on siis vielä ärsyttävämpi, mutta ei tämäkään nyt mitenkään kaukana siitä tasosta ole. Sidney Levine on juurikin sitä tasoa että hänen kanssaan ei haluaisi millään tekemisissä.


6. Gabe - Walking Dead: New Frontier

Jälleen yksi näitä lapsihahmoja joka koettelee hermoja hyvin nopeasti. Ongelmatapaus joka ei osaa pitää turpaansa kiinni, ei tee kuten sanotaan ja on olevinaan paljon enemmän kuin oikeasti on. Puhumattakaan että edes tarinallisesti tästä hahmosta ei saa juuri mitään irti. Tarkoitus olisi että Gabe olisi yksi kantavia päätöselementtejä, mutta tämä on niin huono hahmo että hänen kohtalonsa on aivan yhdentekevä.


5. Diehard-Man - Death Stranding

Hyvin vaikea pitää, mitä pidemmälle pelissä edetään. Siis peli on täynnä enemmän tai vähemmän vastenmielistä porukkaa, sillä eipä Bridget Strand myöskään ole mitenkään hyvä, mutta tämä kallonaamiomies on äänessä niin paljon ja on niin tylsä, että ei tässä juuri pelastavia osia ole. Hänellä on tietysti osansa tarinassa, mutta tapa jolla hahmo on tehty, lähemmäs kaikilla tavoilla ei vain toimi. Ulkoisesti ja sisällöllisesti kaikki voisi olla paljon paremmin.


4. Nazeem - Elder Scrolls V: Skyrim

Tärkeilevä paskiainen joka on niin olevinaan vähän parempi ihminen kuin monet muut. Kuin tehty sellaiseksi hahmoksi joka tekee mieli tappaa hyvin pian. Mahdollisesti vielä käyttäen siinä vapaudu vankilasta kortin jota myös Thanena oloksi kutsutaan. Nazeemissa kun ei ole yhden yhtä pelastavaa tekijää jotta hänen vuokseen laittaisi tikkua ristiin. Tietysti voi olla että tämä on niitä hahmoja jonka olemassaolo on vain testaamassa pelaajan kärsivällisyyttä tai lainkuuliaisuutta, mutta itse tapoin mokoman aika pian.


3. Issun - Okami

Niin ärsyttäväksi ja suulaaksi tehty pirpana että tekisi mieli hankkiutua eroon saman tien. Eräs asia kuitenkin tekee tästä hahmosta vielä entistä ärsyttävämmän ja se on, miltä hahmo näyttää suurennettuna. Siis pieni ihminen, miksi tätä hahmoa ei olla voitu pitää mysteerinä, jonkinlaisena kirppuna, menninkäisenä tms. Tämä paljastus ei tee tälle hahmolle minkäänlaisia palveluksia vaan tekee jo valmiiksi huonosta hahmosta entistä huonomman. Puhumattakaan tämän urpon jutuista ja v*ttuilu sävytteisestä vuodatuksesta.


2. Ava - Borderlands 3

Niin ärsyttävä melkein pystyy jo haastamaan Claptrapin siinä, että kumpi on huonompi hahmo. No ei se mikään isompi kisa ole, sillä siinä missä Claptrap on tarkoituksella tehty ärsyttäväksi paskiaiseksi, on Avasta saa ei niin tarkoituksella jumalattoman rasittava tapaus jota on hyvin vaikea sietää yhtään. Mutta tätä hahmoa joutuu katselemaan pelissä aivan liian pitkään ja Ava on ärsyttävä erittäin äkkiä.


1. Daniel Diaz - Life is Strange 2

Kuinka tyhmä yksi hahmo voi olla? Se on pitkälti se kysymys mikä tämän pelin kanssa tulee vastaan ihan koko ajan. Lähemmäs kaikki juonenkäänteet johtuvat siitä että Daniel tekee jotakin typerää koska ei kuuntele eikä ymmärrä puhetta yhtään, suoraan sanoen on aika selvää että hän on idiootti. Tämä on yksi parhaita esimerkkejä siitä, miten tehdään erityisen ärsyttävä hahmo jossa ei ole yhtäkään hyvää puolta, vaan kaikki päätyy sarjaksi ärsyttäviä ja myötähäpeää nostavia tapahtumia jotka ovat kaikki Danielin syytä.