Joskus kun tuttu hahmo tekee paluun, niin se ei vain toimi ja joskus hyvällä idealla tehty hahmo, ei ideasta huolimatta toimi. Tasapaino on vaikea saavuttaa, mutta erittäin helppo menettää.

 

 

 

Kertaus:

 

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Lust - Darksiders III

Jää jotenkin turhan ohuksi ja yksi ulotteiseksi hahmoksi. Ei ole se kliseisin Himon ilmentymä, mutta tässä tapauksessa se olisi ehkä ollut parempi vaihtoehto.

 

Queen of Hearts - Kingdom Hearts

Pääasiassa huonosti käytetty, kun syystä tai toisesta tämä on niitä hahmoja jota ei edes kunnolla nujerreta, vaikka on selvästi sydämetön.

 

Isaac Dixon - The Last of Us: Part 2

Yksi näitä merkittäviä hahmoja pelissä ja lukeutuu myös niihin aivan liian huonosti tehtyihin. Siis tämän pitäisi olla WLF:n pomomies, mutta on aika säälittävä tapaus.

 

Theseus - Hades

Rasittava pääasiassa, eikä tunnu missään kohtaa etenevän epätoivoiseksi vaikka häviää uudestaan ja uudestaan. Ei siis oikeastaan kehity mihinkään suuntaan.

 
24. Tseng - Final Fantasy VII

Ideallisesti erittäin hyvä ja käytetty myös varsin hyvin, mutta samalla aikaa tämän hahmon kanssa tuntuu, että mikään ei johda mihinkään ja hahmo putoaa pelistä ennen kunnollista pomotaistelua, minkä vuoksi hahmo ei missään kohtaa todella pääse samalle tasolle kuin muut Turksit. Ja tämän pitäisi vieläpä olla se porukan pomo.


23. Fujin - Final Fantasy VIII

Ulkoisesti ihan ok ja käyttötarkoitus ei sekään ole mitenkään huono, mutta tämän hahmon kanssa ei ole oikeastaan rakennettu mitään erikoista sisältöä. Hän yleensä huutaa yhden sanan ja dominoi partneriaan Raijina. Lisäksi tämä on näitä jatkuvasti vastaan tulevia hahmoja jota ei voi kerralla vedellä niin reippaasti pitkin korvia että oppisi. Mahdollisuuksia olisi, mutta mihinkään ei olla päästy.


22. John Taylor - Call of Duty: Black Ops III

Yhtä aikaa niin mitäänsanomaton hahmo ja silti nostettu niin tärkeäksi pelissä. Pelisarjassa on useanlaisia hahmoja mutta Taylor on sitä tasoa, että hänen pitäisi olla niin paljon parempi niin monella tavalla. Tarinallisesti ollaan kiinnostavalla tasolla, mutta se tapa jolla hahmoa käytetään ei juuri toimi. Christopher Meloni ei juuri tuo hahmoon mitään erityisempää sisältöä mukaan eikä hahmoa ole ulkoisesti tehty millään tavalla erityisen coolia.


21. Jackal - 007: Agent Under Fire

Pitkälti aivan tarpeeton hahmo, mutta kun on kuitenkin jollakin tavalla korostettu, niin voisi odottaa että jotakin sisältöäkin olisi. Tälläisenään Sakaali on samanlainen tusinamäärin tehty ammattitappaja hahmo jollaisi Bond elokuvissa ja peleissä on vaikka kuinka. Tämä hahmo vain ei millään tavalla erityisen hyvä.


20. Isabella Krueger - Mirror's Edge: Catalyst

Tämä esiosa reboot viritelmä kompastuu todella tämän hahmon kohdalla tarinallisesti eikä se tyylillisestikään juuri saavuta mitään. Isabellan kanssa kokonaisuuteen ei tuoda mitään erityistä tasoa ja koska tarinallisesta hahmon kanssa yritetään aivan liikaa kikkailua joka ei edes johda mihinkään. Tarinallisessa kokonaisuudessa hahmo tuntuu kliseeltä ilman mitään oikeasti omaa, eikä hahmosta ole onnistuttu tekemään mitenkään erikoista.


19. Lady Shiva - Batman: Arkham Origins

Ei se paras versio tästä hahmosta. Ei erota joukosta sarjan muista ninjoista ja kun vertailukohtana on vaikkapa Talia, niin tasoa menee oitis merkittävästi alaspäin. Shiva on Batman mytologiassa sellainen hahmo, joka ansaitsi paljon parempaa kuin tälläisen tylsän kliseisen version joka on niin helposti unohdettavissa, että se tuntuu pääasiassa todella tarpeettomalta lisältä koko Arkham jatkumossa. Ensin Talia oli paremmin tehty Cityssä ja Originsin jälkeen, Nyssa oli tehty paremmin Knightin DLC:ssä.


18. Tweedle Dee - The Wolf Among Us

Tälläinen tekemällä ärsyttäväksi tehty riesahahmo joka on jatkuvasti vastassa. Dee saa merkittävästi Dumia enemmän tilaa tehdä juttujaan, mutta ei tätä hahmoa nyt voi erityisen hyväksi sanoa. Mutta kyllä siinä puolensa silti on, varsinkin tietyissä kohdissa. Vaikka hahmo huonojen hahmojen joukkoon jääkin tälläisenä muka kovana pullistelijana.


17. Killbane - Saint's Row III

Ok idea, mutta kliseisen tylsä toteutus joka nostetaan aivan liian korkealle jalustalle. Killbane olisi  ollut varsin hyvä hahmo, jos häntä olisi käytetty säästeliäämmin ja huolellisemmin. Tälläisenä hahmo tuntuu aivan liian ylikorostetulta jolloin ne ilmeiset heikkoudet tulevat selvästi esiin.


16. Slappy - Dead Rising 2

Tälläinen naurettava maskottihahmo johon on sentään tuotu vähän sisältöä. Ongelma on kuitenkin se että mitä vihollisiin tulee, niin ei tämä vain ole järin kiinnostava tai toimiva. Tuntuu pitkälti sellaiselta vitsiltä, jonka takia sitä ei ota kovin tosissaan. Ei sentään niin ärsyttävä kuin pari muuta, mutta ei myöskään mitenkään erityisen hyvä.


15. Pride - Darksiders III

Tästä hahmosta, tai vielä paremmin siitä minkä ruumiillistuma tämä hahmo on, on otettu irti aivan liian vähän, jopa säälittävällä tavalla liian vähän. Siis tämä on juurikin se synti jossa pitäisi korostua merkittävästi monet tuhoisimmat puolet ihmisyydestä, mutta tälläisenään tämä on vain kieroutunut enkelihahmo jonka kanssa ei ole osattu tehdä oikeastaan yhtään mikään, mikä on todella suuri sääli, koska kuoleman synnit oli todella hyvä idea tähän peliin, mutta kun johtaja on tehty huonosti, niin se ei ole kovin hyvä asia.


14. Frankie Niagara - Max Payne

Täytehahmo ja helposti huonoimpia koko kattauksen sivuroistoista. Hahmossa on sentään hieman ideoita, mutta kokonaisuutena hahmon kanssa tuntuu että erityisemmin tähän ei ole panosettu toteutuksessa, ei ulkoisesti tai äänellisesti. Näyttää sellaiselta vanhan tyyliseltä gangsterihahmolta nykypäivän tyylityksellä, mutta ei erityisemmin toimi, vaan tuntuu todella tekokovalta.


13. Cleopatra - Assassin's Creed: Origins

Yksi isoimpia pettymyksiä tässä pelissä on se, että tätä akkaa ei pääse tappamaan ja veistä haavassa vääntää se tosiseikka, että Julius Caesarin legendaarinen kuolema on pilattu todella lahjakkaasti, hyvin pienillä asioilla. Kleopatra nyt ei missään kohtaa ole ollut erityisen hyvä hahmo eikä hän vihollisenakaan toimi. Siinä missä itse olisin halunnut liittoutua Caesarin kanssa, niin Cleopatran kanssa en olisi halunnut olla isommin edes tekemisissä.


12. Kellogg - Fallout 4

Perustylsä kalju palkkasotilas ilman minkäänlaista erityistä sisältöä. Tälläisiä hahmoja on peleissä vaikka kuinka ja kun tämän pitäisi olla yksi avainhahmoja tarinallisessa kokonaisuudessa, niin se vain korostaa sitä, että Kellogg ei yksinkertaisesti toimi. Hahmo ei näytä erityiseltä eikä sisällössäkään ole mitään erikoista. Tosin, harvemmin Bethesdan tuotoksissa on.


11. Uberto Alberti - Assassin's Creed II

Tyypillinen punkero virkamies josta on helppoa olla pitämättä ja jonka haluaa erittäin nopeasti vain tappaa. Tälläiset hahmot harvoin oikeasti toimivat ja tämä on juurikin yksi niitä tapauksia kun juuri näin tapahtuu. Alberti on sellainen alkuroisto joka laittaa pelihahmon koston tielle, mutta ei toimi juuri millään mahdollisella tavalla.


10. Junya Kaneshiro - Persona 5

Tälläinen tylsän mitäänsanomaton klisee mafiapomo josta ei ole saatu edes hienon näköistä aikaiseksi. Edelleen sellainen täytehahmo jonka kohdalla sisältöä ei juuri ole ja siitä syystä hahmon kukistaminen ei sekään juuri erityisemmin kiinnosta tai aiheuta mitään erityisempää saavutuksen tunnetta.


9. Joan - Walking Dead: New Frontier

Hyvin ärsyttävä akka joka hetki hetkeltä kaivaa itseään syvemmälle suohon. Joan on sellainen todella tylsän oloinen hahmo joka on nostettu niin korkealle jakkaralle, että se tuntuu täydeltä haaskaukselta. Pääroistoksi häntä ei tarinassa kuitenkaan voi kutsua ja hän on niin vastenmieliseksi ja ärsyttäväksi tehty, että hänestä haluaisi vain päästä nopeasti eroon.


8. Nora - Last of Us: Part 2

En nyt voi mitenkään hyväksi hahmoksi kutsua ja sattuu nyt olemaan jonossa seuraava tästä Abbyn kokoamasta lynkkausjoukosta pelkureita. Tapa jolla Noraa tarinassa käytetään tekee hänestä sellaisen, että hänen kanssaan ei edes tunne minkäänlaista sympatiaa, vaikka Ellie tekee hänestä täyttä hakkelusta. Hän onnistuu jopa olemaan sellainen hahmo, että sitä kohtaa oikein odottaa, että hänestä pääsee hakkamaan räät pihalla.


7. Big Smoke - Grand Theft Auto: San Andreas

Toimii kelvollisesti koomisena luuserisivuhahmona, mutta vihollisosana ei juuri yhtään. Tälläiset petturihahmot voivat toimia todella hyvin, kun tehty hyvin. Big Smoke ei ole tätä tyyppiä, sillä tämän hahmon kanssa tuntuu, että Smokella on todella suuret luulot itsestään ja CJ on niin munaton että ei edes palata tätä urpoa maan pinnalla. Iso osa hahmon ärsyttävyydestä tulee juurikin siitä, että häntä kohtaan ollaan aivan liian anteeksiantavia.


6. Kazuya Mishima - Tekken 7

Aika tylsän särmätön ja vieläpä typerän näköinen jäbä. Kazuja on juurikin sellainen halpa versio isosta pahasta Heihachista jota on tärvelty pääasiassa ylimenevän vitsailun muodossa pelisarjan aikana. Toisin kuin isäpappa, Kazuya ei ole oikeastaan missään vaiheessa ollut cool tai badass, vaan ainoastaan sellainen tylsä lisä hahmojoukkoon, josta hän ei mitenkään erotu edukseen.


5. Teknikko - Actionman: Mission Xtreme

Kuin olisi perusvihollinen nostettuna jalustalle kuvaa tätä sekundaminipomoa erittäin osuvasti. Siinä missä parin aiemman ajokentän roistohahmot Toxica ja Speedster sentään tuovat jotain sisältöä mukanaan ja erottuvat edes hieman, jos ei muuten niin nimiltään joukosta, niinTeknikko on niin tylsä hahmo, että hänen kanssaan tuntuu, että pelin loppupuolella ovat ideat jo aivan lopussa. Tällä hahmolla ei ole juuri persoonaa, ei mitään oikeasti omaa mikä todella erottaisi hänet joukosta.


4. Hans Winkle - Wolfenstein: New Order

Tälläinen pretty boy natsi joka on selvästi tekemällä tehty vastenmieliseksi hyypiöksi. Ongelmana on vain se, että tämä ei tee hyvää roistohahmoa, tai edes kovin kiinnostavaa tai toimivaa vihollista. Engelin karkkipoika on lähinnä hidaste virnuilemassa pelaajalle milloin missäkin ja toimii pääasiassa turhana täytteenä.


3. Waka - Okami

Juurikin sellainen kilpailijatyylinen hahmo joka ärsyttää joka ainut kerta. Wakan tapauksessa tuntuu että hahmoa käytetään aivan liikaa ja sitten vielä aivan lopussa, tästä hahmosta ei pääse edes lopullisesti eroon. Pitäisikö kaikki vain unohtaa ja antaa anteeksi. Näin ärsyttävän k-pään tapauksessa ei tule tapahtumaan, mikä ei ainoastaa tee tästä hahmosta entistä huonompaa, vaan se pärsää myös osan pelin lopusta.


2. Britt - Game of Thrones (Telltale)

Taas tälläinen pakostakin vihattavaksi tarkoitte hahmo, tyyliä Seifer ja muut vastaavat, mutta enemmän Malfoyn tasoa. Tämä on näitä hahmoja joista tietää, että hänet saa jossain vaiheessa tappaa ja tietää myös, että tämä on niitä hahmoja jotka rakastavat omaa ääntään ja tulevat aiheuttamaan ongelmia, mutta aika paljon tämän hahmon kautta joutuu sietämään, mikä ei mitenkään paranna hahmoa.


1. Skizzo - Days Gone

Että voi hahmo olla tyhmän näköinen. Skitso on juurikin sen tyylinen hahmo johon ei vain voi luottaa. Kasvamassa määrin on selvää että tämä puukottaa selkään ennemmin tai myöhemmin ja kun huomioi miten isoon osaan tätä dorkaa venytetään, niin se ei paranna mitään. Lisäksi tapa jolla tästä pääsee lopulta eroon ei suoraan korvaa kaikkea ärsyttävyyden määrää mitä tämä pelkuri ehtii aiheuttaa.