Tietyt Trophyt ovat sellaisia, että ne ovat todella vaikeita, mutta samalla aikaa sellaisia, että niissä tietää, mitä pitää tehdä, jotta voittaa, kyse on vain siitä, että tuleeko tarpeeksi hyväksi. Joskus taas kyse on puhtaasti siitä, että riittääkö kärsivällisyys tehdä tiettyä asiaa kyllästymiseen asti ja voittaa sitä kautta.

 

 

 

Yksi per peli

Ei platina Trophyja

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Become Legend - Marvel's Avengers

Varusta hahmo täysin legendaarisilla varusteilla. Ei niin vaikeaa kuin voisi ajatella, mutta vaatii pelaamaan tietyllä hahmolla todella paljon, että saa tarpeeksi varusteita haltuunsa.

 

Class Master - Grand Kingdom

Kehitä hahmo tasolle 99. Vaatii paljon pelaamista siten että yksi tietty hahmo on kokoajan mukana porukassa, jotta tämä hahmo nousee maksimitasolle.

 

Overkill - Witcher 3: Wild Hunt

Saa vihollinen kärsimään verenvuotamisesta, myrkytyksestä ja palamisesta yhtä aikaa. Tee 10 kertaa. Suhteellisen yksinkertaista tietyillä varusteilla ja isoa joukkoa vastaan.

 

Blade Master - Kingdom Hearts: Final Mix

Kerää kaikki avainmiekat. Vaatii suorittamaan todella valtavan määrän erilaisia haasteita, joista yksi on Sephirothin voittaminen, mikä tekee tästä vaikeamman haasteen, kuin One Winged Angel.

 

Blunt Trauma - Batman: Arkham Knight

Tee jokainen predator lopetus. Vaatii todella paljon muistamista ja joidenkin kohdalla vaatii todella tarkasti oikean ajoituksen, koska ympäristöllä on paljon merkitystä.

 
24. The Specialist - Dragon's Dogma

Hanki kaikki taidot hahmoluokasta. Lähinnä pirusti farmaamista, sillä jotkut taidot ovat pääasiassa aika turhia ja jos sattuu kokeilemaan muitakin hahmoluokkia itselle ja Pawn hahmolle, niin resursseja pitää jakaa, ei käyttää kaikkia samaan hahmoluokkaan. The Specialist saavutus ei ole varsinaisesti vaikea jos siihen tähtää heti.


23. Snake Eyes - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Katso kaikki salaiset ensimmäisen persoonan pätkät. Joko nämä tietää ennalta ja osaa oikeaan aikaan katsoa kaikki, tai sitten katsoo kaikki elokuvat näpyttäen kuvakulman vaihtoa kokoajan, mikä sekin vaatii tuskallisen määrän aikaa.


22. Beyond Threshold of Death - Grand Kingdom

 

Saavuta voitto kun jäljellä on vain 1 HP. Tämä on niitä tilanteita jonka saa pääasiassa ihan sattumalta, sillä on hyvin hankalaa saada hahmoa siten, että vihollinen lyö hahmon yhteen elinvoimaa. Monet muut, haastavat tilanteet kyllä saa aikaiseksi kun tarpeeksi yrittää, mutta tämä on oikeasti jo tuuristakin kiinni.


21. Trend Setter - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Maksimoi kaikki tyylit Dantella. Vaatii todella merkittävästi aikaa, sillä tyyliä pitää käyttää todella runsaasti jotta sen saa nostettua tarpeeksi korkealle ja melkolailla kaikki taidot pitää ostaa kyseisestä tyylistä, mikä ei ole erityisen vaikeaa, mutta lähes välttämätöntä jotta Dante pystyy tekemään jotakin, niin suositeltavaa ainakin.


20. Minimalist - Resident Evil 2 Remake

Läpäise peli avaamatta tavaralaatikkoa. Vaatii melko intiimiä tietoa pelistä, jotta tietää mitä täytyy milloinkin pitää mukanaan. Erittäin tärkeää on myös hakea kaikki mahdolliset pussukat jotta pystyy kantamaan enemmän tavaraa mukanaan. Tavaroiden ahnehtiminen ei vain toimi ja samalla mitään ei pysty pitämään reservissä. Huomattavasti helpompaa jos sattuu käyttämään loputtomia aseita.


19. Muahahahahah! - Marvel's Avengers

Kehitä huippu artefakti täysin. Turhauttavaa lähinnä siksi, että tietyt raaka-aineet ovat astetta harvinaisempia saada, vaatien lisää farmaamista. Huomattavasti helpompi tehdä kun on pelannut peliä paljon enemmän. Tulee melkovarmasti tehtyä aivan sattumalta, kun alkaa kehittämään artefaktia, yhdellä tietyllä hahmolla, jolle haluaa sen tietylle tasolle.


18. Air Wolf - Infinity Runner

Wolf tilassa, avaruudessa. Mahdollista tehdä yhdessä kohdassa (tietääkseni) ja vaatii hyvin virheettömän pelikerran jotta oikeassa kohdassa muuttuu sudeksi ja hyppää avaruuden halki. Virhe väärään aikaan ja pitää aloittaa alusta asti. Pelissä jossa virhemargniaali on hyvin pieni, tämä on todella tarkkaa.


17. Gunslinger - Cyberpunk 2077

Ammutta kranaatti ilmasta revolverilla. Yllättävän helppoa, mutta haastavaa on saada viholliset heittämään kranaatteja, koska kaikki eivät käytä niitä, puhumattakaan että samaan aikaan täytyy olla käytössä revolveri, jossa ammusmäärä on herkästi hyvin rajallinen. Ajoitus on kaikki kaikessa, mutta tilanne jossa kranaatti on ilmassa on haastava löytää, jotta pystyy harjoittelemaan ajoitusta. Puhumattakaan että tätä ei välttämättä juuri edes ajattele jatkuvasti, jotta etsisi jatkuvasti tilaisuutta yritykselle.


16. Minä sydän Manhattan - Marvel's Spider-Man

Suorita kaikki alueet 100%. Lähinnä turhauttavaa koska vaatii jatkuvaa edestakaisin ravaamista kunnes sitten sattumalta saa ilmoituksen rauhattomuudesta alueella. Näitä alueita on todella paljon ja erilaisia levottomuuksia on myös todella paljon, eli toistoa toiston perään, varsinkin jos päätyy tekemään kaiken mahdollisen viimeiseksi pelissä, kuten itse päädyin.


15. Obel Lake Secret - Final Fantasy VIII Remastered

Suorita Obel lake sivutehtävä. Erittäin haastava sivutehtävä joka vaatii matkaamista ympäriinsä ja erinäisten temppujen tekemistä joista suuri osa on sellaisia joita ei isommin edes ajattele. Monet osat tehtävästä ovat hyvin kryptisiä eikä palkinto kokonaisuudesta ole edes erityisen hyvä. Trophy itsessään taitaa olla se palkinto ja kaikista sivutehtävistä tämä saattaa hyvinkin olla se kaikista vaativin, erityisesti jos ei käytä minkäänlaista ohjetta, koska monet paikat joissa pitää käydä, ovat todella pikkutarkkoja.


14. Spirits Guardian - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Kerää kaikki henget. Hyvin tuskallinen tie koska näitä on tuhoton määrä ja ison osan pelistä viettää aistitilassa, jotta huomaa henget ympäristössä. Loppuviimeksi näitä henkiä on pelissä aivan liian paljon ja ihan joka paikassa.


13. Kamikaze - Heavy Rain

Karhu - Valitse paras reitti moottoritiellä. Tästä ei ole mitään varsinaista tietoa pelissä, vaan kyse on lähes täysin sattuman kaupasta ilman ohjetta. PS3:lla sain tämän juurikin sattumalta kun taas PS4:llä piti yrittää ja kokeilla vaihtoehtoisia reittejä. Niin ja tämä pitää vetää ilman virheen virhettä, mikä ei sekään ole helpoimmasta päästä, paitsi sitten kun tätä on yrittänyt useamman kerran.


12. Unchainging Armor - Kingdom Hearts: Final Mix

Läpäise peli vaihtamatta varusteita. Vaikka tämän tekisi helpoimmalla vaikeustasolla, tätä ei voi kutsua helpoksi, sillä pelkän aloitusmiekan käyttö tekee monista kohdista peliä hyvin haastavan, koska pelaaja ei tee vahinkoa juuri nimeksikään ja alusta asti käytössä olevat lisätarvikkeet eivät juuri tee hahmosta kestävämpää. Itsellä oli tämän kanssa vieläpä lisähaaste kun tein speedrun haastetta samaan aikaan.


11. Point of Impact - Batman: Arkham Knight

Suorita 5 täydellistä laukausta putkeen Vulcan aseella, ottamatta yhtään vahinkoa. Tankkihaaste ja ehkä se kaikista haastavin sellainen. Ensinnäkin pitää olla ainakin se viisi vihollista, mikä lisää se väisteltävän tavaran määrää ja siinä ohessa pitäisi sitten ampua vain silloin, kun varmasti osuu täydellisesti. Vaatii siis paljon harjoittelua tankilla jotta pystyy tekemään liikkeet todella helposti ja ajoittamaan liikkeet siten että ampuu oikeaan aikaan ja väistää oikeaan aikaan eikä tee liikkeitä sekaisin.


10. Allfather Blinded - God of War

Tapa kaikki Odinin korpi. Osa niistä on hyvin vaikea löytää eikä löytäminen monesti edes riitä. Koska korpit ovat vihertäviä, niin paikka paikoin ne sulautuvat todella tehokkaasti ympäristöön. Sitten on se juttu että niihin osuu kirveellä vain hyvin tarkalta paikalta, mikä vain pakottaa sukkuloimaan ympäristössä entistä enemmän. Kaikista pelin keräilyesineistä nämä ovat haastavimpia ja niitä on kuin sieniä sateella.


9. Coming Up All Nines - Final Fantasy VII

The Coin Collector trophy Dragon's Dogmassa kalpenee tämän rinnalla, sillä tehtävänä on hankkia 99 miljoonaa giliä, mikä on järjetön määrä ja ilman hyvää taktiikkaa tämä on turhauttavan suuri prosessi. Helpoin tapa jonka itse löysin on All materian masteroiminen, koska se on uusiutuva luonnonvara. Mutta jopa tällä metodilla prosessi kestää aivan liian kauan. Menee tosin hienosti yhteen kun levelaa hahmoa 99 tasoiseksi. Kisa onkin että kumman saavuttaa ensin.


8. I know the way! - Crash Team Racing

Ansaitse kaikki oikotie pystit. Suurin osa on muistissa PS1 ajalta, mutta osa piti erikseen vielä löytää. Omalla kohdalla yksi on se haastavin, nimittäin Cortexin linnan oikotie. Vaikka sen tietää, se on hyvin vaikea saada. Suuri osa näistä oikoteistä on aika simppeleitä, kun ne tietää, mutta väkisinkin muutamat vaativat runsaasti yrityksiä.


7. Lucky Number 7 - Resident Evil: Village

Pidä 777, 7777 tai 77777 leitä hallussasi tarinan aikana. Tämän saa joko täysin sattumalta, tai sitten ohjeen kanssa. Itsellä oli vähän sekä että ja tuli tehtyä yhtä aikaa erään toisen pelin trophyn kanssa, jossa paloi suuri määrä rahaa todella nopeasti ja piti vaihdella aseita. Jos on todella hyvä matikassa, niin saattaa olla mahdollista laskea varsin helposti oikea taktiikka siihen, miten haasteen pystyisi tekemään helposti ja nopeasti ja onko parempi olla paljon rahaa, vai ei yhtään rahaa.


6. Respect For Animals - Darksiders Genesis

Tapa alle 5 koiraa ennenkuin tapat Houndmasterin The Horde tasolla. Koiria tässä osuudessa on tuhottoman paljon ja jos aloittaa taistelun ennen kuin edes näkee koiramestarin, niin ei taatusti onnistu. Joka taistelun aikana pitää olla kokoajan varpaillaan että ei tapa koiria vahingossa. Eli ei kannata käyttää hyökkäyksiä jossa on hajohtaa tai jolla voi osua vahingossa koiriin, mikä voi sekin olla hyvin haastavaa koska War iskee kaaressa ja Strifellä ohi ammutut ammukset voivat osua koiriin.


5. Untouchable - Devil May Cry

Läpäise tehtävä ottamatta yhtään vahinkoa. Kyllä siinä saa helppoakin kenttää pelata aika varovasti. Kyse on osittain kenttävalinnasta sillä jos on hyvä taistelussa, niin alkupuolen kentät ovat ihan hyvä vaihtoehto, koska tavaran määrä ei ole vielä järin mielenvikainen, mutta silloin ei oma varustetasokaan ole järin ihmeellinen, elinvoimalla ei tosin ole mitään väliä koska osumaa ei saa ottaa. Pistoolit ovat hyvä turvallinen ratkaisu, mutta niiden kanssa kentässä voi olla hyvä opetella yllätykset ennalta.


4. Mihin minä istun? - Helldivers

Neljän pelaajan pelissä, perjantaina, kaikki pelaajat istuvat yhtä aikaa PMK:ssa tai HAV:ssä. Tämä niin tuurista kiinni. Peliä pitää pelata tiettyyn aikaan, täyden tiimin kanssa ja kentällä täytyy olla auto. Moninpeliosuudet ovat aina haastavia saavutuksissa, mutta tämä on yksi sellainen, jonka itse olen saanut puoli vahingossa, sillä jos tätä alkaisi todella yrittämään, niin se vaatii todellakin hyvin tarkan aikaikkunan.


3. Man Without Equal - Sekiro: Shadows Die Twice

Kukista kaikki pomoviholliset. Näin murhaavan vaikeassa pelissä ei liene yllättävää, että tämä on hyvin haastava prosessi käydä läpi, koska Demon of Hatred jo yksinään on monille täysi seinä ja tämän haasteen suorittaminen vaatii usean sivutehtävän tekemistä ja kaksi pelikertaa eri vaihtoehdoilla, sillä pomot täytyy läpäistä samalla tallennuksella, eli pelissä on pakko mennä toiselle kierrokselle, jolloin vaikeustaso nousee.


2. What Was That - Witcher 3: Wild Hunt

Hyökkää, vastaiske, loitsi ja heitä pommi missä tahansa järjestyksessä 4 sekunnin sisään. Ihan ensimmäiseksi, täytyy tietää että mistä napista mitäkin tapahtuu, että pystyy tekemään kaiken nopeasti. Jokaisella on varmasti oma taktiikka, mutta tälläiset haasteet joissa pitää tehdä tietyt asiat nopeasti, ovat helposti aika pahoja, kunnes löytää tietyn kohdan jossa ne pystyy tekemään aina samalla tavalla tavalla, tai muuten vain virheettömästi. Tämä on juurikin sellainen haaste joka vaatii todella nopeita refleksejä ja oikeaa ajoitusta.


1. Perfect Freeflow 2.0 - Batman: Arkham City

Suorita täydelinnen combo jossa ovat kaikki Batmanin taisteluliikkeet. Tavallaan vaikeampi versio Brutality 101:sta, vaikka tavallaan onkin sama trophy. Tosin koska kyseessä ovat kaikki liikeet, niin ei riitä että tekee tietyn määrän, vaan pitää tehdä kaikki, mikä on jo itsessään aika haastavaa, että pystyy muistamaan mitä on tehnyt ja mitä pitää vielä tehdä. Sitten kun samalla aikaa täytyy pitää yllä täydellinen combo, niin haaste kasvaa entisestään. Sanoisin että tämä on ehdottomasti yksi vaikeimpia trophyja, mitä olen koskaan suorittanut.