Aika usein tulee vastaan sellaisia hahmoja joista on erittäin vaikea pitää. Monet näistä on sellaisia joita haluaisi vetää kunnolla turpaan ja ehkä mahdollisesti suolistaa aivan täysin. Mutta pelaaja ei ole koskaan se, joka saa sen mahdollisuuden vaan joku muu saa sen tyydyttävän mahdollisuuden tappaa kyseinen hahmo.

 

 

 

Monet hahmot on kuin tehty ärsyttämään pelaajaa ja tämä pointti vain korostuu pelin ajan. Sitten jos missään kohtaa ei päästä siihen pisteeseen, että pelaaja saisi sen tyydyttävänä mahdollisuuden tappaa kyseisen hahmon, niin siinä ei vain menetetä isoa mahdollisuutta, vaan mahdollisesti ärsytetään pelaajaa todella paljon. Näitä tapauksia on todella paljon ja tuntuu että ne vain lisääntyvät.

Paljon on myös sellaisia hahmoja joiden kanssa todella tuntuu, että pelaajalta ryöstetään tilaisuus eeppiseen loppuhuipennukseen jos erinomaisesti tehty hahmo kuolee ilman että pelaajalla on siinä mitään osaa. Suolaa haavoihin on se erityislisäys jossa pelaaja ei pääse edes kunnolla ottamaan yhteen hahmon kanssa.

Mutta sitten on myös niitä hahmoja joita pelaaja ei saa tappaa, ja se palveleekin todella hyvin jotakin muuta osaa pelistä.

Tämän listan ideana on nyt nostaa esiin sellaiset hahmot jotka kuolevat, mutta joita pelaaja ei saa tappaa millään tavalla. Tällä tavalla vähän väritetään ideaa eräästä toisesta listasta jossa nostettiin esiin ne hahmot, joiden olisi pitänyt kuolla.

Yksi per peli

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Gabriel Roman - Uncharted: Drake's Fortune

Tämä on siitä jännä tapaus, että tälläisenään tilanne toimii huomattavasti paremmin, kuin jos Drake olisi antamssa viimeisen iskun ja Navarrohan on se todellinen loppuhuipennus.

 

Zoran Lazarevic - Uncharted: Among Thieves

Tämäkin on loppuviimeksi sellainen mikä toimii aika hyvin vaikka pelaajan lopetusliikettä ei olekaan, mutta se on silti askel väärään suuntaan sarjan pääroistojen kanssa.

 

Arkham / Jester - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Ei niinkään rasittava ratkaisu koska tarinallisesti se toimii erittäin hyvin. Se mikä tässä varsinaisesti nyppii, on se, että tässä yhdessä hahmossa pelaajalta ryöstetään Arkhamin ohella myös Jester.

 

Vasques - Tales from the Borderlands

Tämä on sellainen hahmo joka on kuin tehty ärsyttämään pelaajaa ja vieläpä hyvin. Siksi on hivenen ärsyttävää että pelaaja ei pääse maksamaan kalavelkoja takaisin.

 

Nicholai Ginovaef - Resident Evil 3 Remake

Jotenkin rikollisen huonosti käytetty ja uusiksi tehty hahmo. Yksi niitä yllättävän hyviä hahmoja vanhoissa peleissä ja tässä tosi kliseinen ryssäpahis joka tylsästi jää kuolemaan kun pelaaja ei saa viedä hommaa loppuun.

 
24. Dettlaff - Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine

Tämä on tavallaan selitetty, mutta siitäkin huolimatta tuntuu, että kai nyt ammattimaisella hirviöntappajalla on taidot vampyyrin tappamiseen. Sanoataan että tämä ei ole suoranaisesti huono päätös hahmolle, koska se toimii erittäin hyvin, mutta tämä on silti hahmo jota pelaaja ei saanut tappaa. Ei tosin negatiivinen.


23. Frank Tenpenny - Grand Theft Auto: San Andreas

Kyllähän pelaaja on osallisena tähän kuolemaan, mutta se tuntuu silti pääasiassa hahmon itsensä aiheuttamalta eikä niinkään pelaajan aiheuttamalta. Puhumattakaan että tämä on loppuviimeksi aika tylsänoloinen kuolema hahmolle. Tämä on sitä sorttia että pelaajan olisi pitänyt olla oikeasti aktiivisessa roolissa tämän hahmon tappamisessa.


22. Gamov - Ninja Gaiden Sigma

Sellainen oikein hyvin tehty luihu kätyrihahmo. Tavallaan oikein näppärä tapa nopeasti poistaa hahmo, mutta siitä jää joka tapauksessa vähän sellainen ryöstetty olo kun ei itse pääse nopeasti poistamaan tätä hahmoa pelistä. Asiaa ei myöskään edes auta todella surkea pääroiston esittely.


21. Wisdom - Mars: War logs

Honour ryöstää törkeästi tämän tapon pelaajalta, tarjoten pääroistolle selvän pakotien oikeudelta. Honourin tappaminen ei tarjoa samaa tyydytystä, mitä tämä melkovarmasti olisi tarjonnut. Erityisesti ärsyttää se, että tässä kohtaa roisto pääsee kuin koira veräjästi toisen roiston armon/heikkouden vuoksi.


20. Visari - Killzone 2

Itse todella jurpii se, että pelaajalta ryöstetään tappo tälläisen tukihahmon toimesta. Rico on tylsä sivusotilas jollaisia on räiskintäpelit täynnä ja sitten hän on se joka tappaa Visarin Sevin sijaan. Siinä on keskisormen näyttä jos jossakin, ja näitä on peleissä aivan liikaa ylipäätään.


19. Katherine Marlowe - Uncharted: Drake's Deception

Tämä on tälläinen Batmanmäinen tilanne jossa "en tapa sinua, mutta minun ei tarvitse pelastaa sinua". Mutta Draken puhtaampi puoli silti yrittää. Tämä on juurikin sellainen tilanne jossa pelaajana olisi itse melkovarmasti halunnut vain jättää noita-akan sinne, mutta ei. Tästä syystä tuntuu että tämä on juurikin sellainen tilanne jossa pelaaja on mukana tilanteessa mutta väärällä tavalla. Siis loppuviimeksi tämä on oikein hyvin tehty pääroiston kuolema, ei epäilystäkään.


18. Professor - Witcher

Hetkellisesti näyttää siltä että pelaaja saa päättää miten toimii Professorin kanssa, mutta sitten käykin niin että ei saakaan. Professori onnistuu sorttumaan lattian ja putoaa Geraltin kanssa kikimoren pesään jossa kikimore kuningatar tappaa hänet. Törkeä tapa viedä pelaajalta mahdollisuus sekä mahdollisesti päättää että tappaako hahmoa sekä sitten se varsinainen tappo jos päätyy siihen ratkaisuun. Itse en juuri pidä näistä hirviötapoista, vaikka niissä ajoittain puolensa onkin. Tämä ei ole sellainen tapaus.


17. Mole - Judgment

Näitä hyvin huonoja pääroistoja, joiden kohdalla pelaajalle ei edes sallita sitä mahdollisuutta tappaa hahmoa, kun pelihahmo on sellainen umpihyvis. Tavallaan voidaan kyllä sanoa että kovin hienoa kuolemaa näin huono hahmo ei edes ansaitsekaan, mutta silti olisi ollut kiva olla itse se joka tarjoaa viimeisen niitin kaiken jälkeen.


16. David - Walking Dead: New Frontier

Siis tämä hahmo on tekemällä tehty vastenmieliseksi, joten ei ole suuri yllätys että hahmosta haluaa päästä eroon. Tietysti Javierin kohdalla tilanne on haastava, koska kyseessä on kuitenkin oma veli. Mutta ei ollut omalla kohdalla haastavaa suosia ratkaisuja jotka eivät mene Davidin suunnitelmien mukaan, koska hahmo on sen verran suuri k-pää.


15. Trilla Suduri - Star Wars Jedi: Fallen Order

Tämä on niitä tapauksia kun hahmon olisi oikeasti halunnut tappaa itse, mutta tapa jolla se mahdollisuus otetaan pelaajalta pois, onnistuu tarjoamaan tilanteen, josta tulee yksi koko pelin parhaista hetkistä ja tekee loppuhuipennukselle saman, mitä Trillan tappaja teki myös Rogue Onelle. Varasti shown täysin.


14. General McGrath - Beyond: Two Souls

Valintaperusteisessa pelissä tuntuu täydeltä ryöstöltä ja suurelta vääryydeltä että pelaajalla ei ole mitään sanomista tässä tapauksessa. Voi olla kyseenalaistettavissa että kuoleeko kyseinen hahmo edes, mutta hän on oletettavasti kuollut ainakin omasta mielestäni, huomioiden mitä kaikkea Black Sun osuudessa tapahtuu. Joka tapauksessa tämä hahmo on juurikin sellainen, joka on kuin tehty testaamaan pelaajan verenhimoisuutta tai tyydyttämään kostonhimoa.


13. Eddy Raja - Uncharted: Drake's Fortune

Vähän tälläinen pilkkakirveen kohde alusta asti, mutta siitäkin huolimatta tämä on niitä hahmoja, jonka haluaisi päästää pois päiviltä itse. Sanotaan että ei nyt erityisen huonosti tehty kuolema, mutta tekee Natesta vähän tälläisen turhan puhtoisen hyviksen, varsinkin kun huomioi miten ärsyttävä hahmo Raja onkaan.


12. Lily - Walking Dead: Final Season

Vaikka pelaaja saakin valita että antaako AJ:lle komennon tappaa Lily, niin ei se ole sama asia. Positiivista on kuitenkin se, että pelaaja epäsuorasta saa mahdollisuuden vaikuttaa hahmon kuolemaan, mutta koska kyseessä on ykköskaudelta tuttu pahishahmo, niin olisin itse kyllä paljon mieluummin Clementinenä kaikessa rauhassa kuitannut kaikki kalavelat pois. Ehkä jopa ottamalla hieman mallia Kennyn tyylistä, olettaen että Clementine näki miten Kenny hoiti Carverin.


11. Ana - Rise of the Tomb Raider

Ana on ehdottomasti yksi tämän trilogian onnistuneimpia roistohahmoja, minkä vuoksi ärsyttää todella se, miten vähäeleisesti hänet lopulta poistetaan kuvioista. Se keskustelu minkä hän ja Lara käyvät ei riitä, eikä riitä myöskään yhteenotto Konstantinin kanssa, koska Ana on se hahmo, jonka kanssa olisi halunnut käydä sellaisen viimeisen yhteenoton.


10. Genevieve Aristide - F.E.A.R 3

Tämä on yksi vähän kyseenalainen valinta, sillä ei ole missään kohtaa kerrottu että selvisikö vai kuoliko Aristide. Perustuen siihen mitä pelien aikana on nähnyt, niin aika selvää on että ei tämä akka päässyt pakoon sekä Alma Wadea että armeijaa aseistettuja sotilaita. Ainoa mikä tässä todella nyppii, on se että pelaaja ei tässäkään tapauksessa saanut minkäänlaista mahdollisuutta toimia kostajana, mikä on kolmannessa sarjan pelissä jo melkoista pelaajan kiusaamista, kun nämä tilaisuudet on ryöstetty toistuvasti sarjassa.


9. Baron Praxis - Jak 2

Tämän hahmon kanssa on ehditty rakentaa varsin toimivaa kokonaisuutta jossa Praxis on se selvä roistohahmo. Mutta sitä lopullista tyydyttävää viimeistä taistelu ei koskaan tule vaikka siihen todella hienosti rakennetaankin puitteita. Erityisesti ärsyttää se, että pelaaja on paikalla, mutta ei saa tehdä oikeastaan mitään ja lopulta se tapa jolla Praxis kuolee, on niin tylsästi tehty ja mitäänsanomaton. Tosin Jak 3:ssa, vielä häijymmän hahmon kanssa mennään vielä enemmän metsään.


8. Skullface - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Kallonaama on yksi koko pelisarjan tyylikkäimpiä, enigmaattisimpia ja kiinnostavimpia hahmoja. Alustus loppuhuipennukseen on tehty, mutta sitten mitään oikeaa lopullista yhteenottoa ei tule sellaisella miellyttävällä tavalla. Snake ei pääse missään kohtaa kunnolla taistelemaan tätä hahmoa vastaan ja muutenkin koko tilanne jossa Skullface kuolee, on kuin yksi iso keskisormen näyttö Kojimalta. Tämän hahmo käyttö kuin todistaa sen, että Kojima on tämän pelin kanssa jo kokonaan menettänyt otteensa, jos hänellä sellaista joskus oli.


7. Rufus Shinra - Final Fantasy VII

Jos Advent Children vedetään mukaan, niin hahmohan selviää, mutta kun peli tuli ensimmäisen kerran pelattua, niin ei tätä ollut olemassa silloin ja oli aika selvää että Rufus on poissa pelistä, mutta pelaaja ei saanut tilaisuutta poistaa häntä siitä pelistä. Kyllähän Rufusin kanssa otetaan yhteen pelin alkupuolella, mutta ei se ole sama asia, kuin lopullinen yhteenotto jossa hahmo sitten kohtaa loppunsa. Kyllähän Diamond Weaponin ammukset ovat näyttävä tapa, mutta kyllä tästä jää vähän tyhjä ja ryöstetty olo.


6. Agent Milton - Red Dead Redemption 2

Sanotaan että tämä on yksi näitä selvästi yrittämällä vastenmieliseksi tehtyjä hahmoja. Milton on juurikin sellainen nyrpeä vastenmielinen hahmo joka ei ole coolilla tavalla hyvä roistohahmo, tai edes millään tavalla badass. Tämä on enemmänkin sellainen hahmo jonka pelaaja vain haluaisi heti tappaa pois, ettei tarvitsisi enempää katsella ja ettei hahmo pilaa peliä enempää. Milton on merkittävästi huonompi roistohahmo kuin alkuperäisen pelin Edgar Ross, joka tässä pelissä on kätyrihahmona taustalla. Näistä syistä todella korpeaa, että pelaaja ei edes saa leikitellä tämän hahmon kanssa ennenkuin tappaa hänet.


5. Witch-King - Lord of the Rings: Return of the King

Tietysti tämä on sellainen asia mikä noudattavaa elokuvaa, mikä taas noudattaa kirjaa. Silti tässä tapauksessa tuntuu että on nyt ryöstetty pelaajalta todella eeppinen yhteenotto. Siis Noitakuningasta vastaan ei pääse taistelemaan olleenkaan, edes Eowynillä, mikä on omiaan tekemään tästä törkeän vedon. Tietysti tässä kohtaa ollaan myös irrallaan elokuvan tyylistä, mutta siitäkin huolimatta tuntuu että kyllä Noitakuninkaan olisi pitänyt olla pomotaistelu tässä pelissä, vaikka sitten elokuvasta ja kirjasta poiketen pelaaja olisi taistellut Eowynin kanssa tätä vihollista vastaan.


4. Arpeggio - Sly 2: Konnakopla

Arpeggio on juurikin tälläinen hahmo joka todella törkeästi poistetaan tarinasta ilman mitään kunnollista lopetusta. Se kaikki tapahtuu aivan liian äkkiä ja yllättäen eikä pelaajalla ole tilanteessa mitään varsinaista roolia sivustakatsojaa lukuunottamatta. Erityisesti tämä ärsyttää koska Arpeggio on kuin tehty sellaiseksi enigmaattiseksi hahmoksi taustalle, jonka roolina olisi ollut pelin pääroisto, tai jotakin. No se, jotakin, ei tässä tapauksessa ole mitenkään positiivinen käänne, vaan hyvin päin vastoin.


3. Harry Flynn - Uncharted 2: Among Thieves

Tämän hahmo petturuuden ei olisi pitänyt tulla kenelleäkään yllätyksenä sillä sen verran tästä hahmosta pystyi haistamaan sellaisen sliipatun selkäänpuukottajan. Harry on erittäin hyvä esimerkki taitamattomasta ja pelkurimaisesta hahmosta joka esittää olevansa kykenevä vaikka mihin, eikä ole kykenevä lopulta mihinkään. Näistä syistä todella ärsyttää, että hahmo tapetaan pelaajan nenän edestä, eikä näin ollen päästä millään tavalla nautinnolliseen loppuun tässä kokonaisuudessa.


2. Manny - The Last of Us Part II

Niin vastenmielinen hahmo, joka kuolee aivan liian kivuttomasti, eikä pelaaja ei saada tyydytystä taposta. Siis tämä on ylivoimaisesti yksi niitä hahmo josta on erittäin vaikea pitää, niin monesta syystä. Mannyn tapauksessa hahmossa ei tunnu olevan mitään sellaista, minkä vuoksi häntä sietäisi tosielämässä. Hyviä ideoita on, mutta kokonaisuutena hahmo on kuin tekemällä tehty erittäin vastenmieliseksi. Käyttäytyy kuin olisi lahja maan päällä. Kaikkein ärsyttävintä tässä on se, että pelaaja ei pääse tyydyttävästi tappamaan tätä hahmoa ja hahmo kuolee kaikenlisäksi aivan liian nopeasti ja tuskattomasti. Tämä on sellainen hahmo jonka olisi pitänyt kuolla sillä tavalla, miten Norah lopulta kuoli.


1. Judge Frollo - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Se että pelaaja ei pääse millään tavalla osaksi Frollon nujertamista on rikollista. Koko tilanne tämän hahmon kanssa on yksi parhaiten tehtyjä Disney roistojen loppuja kaikista Disney elokuvista. Se että tätä hahmoa vastaan ei pääse taistelemaan ollenkaan on todella suuren potentiaalin menettäminen ja sitä kautta tuntuu että tässä on ryöstetty pelaajalta todella mehukas pomotaistelu ja sitä kautta todella pahan hahmon nujertaminen. Siis tähän ei yksinkertaisesti ole olemassa hyväksyttävää syytä.