Roistohahmoja on todella montaa sorttia ja jos jokin todella ärsyttää niin se, jos hyvä vihollishahmo ei saa arvoistaan kuolemaa ja tämä on loppuviimeksi todella helppoa tehdä. Lisäksi monet joiden pitäisi kuolla, eivät kuole.

 

 

 

Mikään ei nypi niin paljon kuin roistohahmon kuolema jossa pelaajalla ei ole mitään kunnollista osuutta. Tämä pätee erityisen hyvin silloin kun kyseessä on loistava roistohahmo jota vastaan pelaajalla on todellisia intressejä, tai jos kyseinen hahmo todella nyppii.

Yksi per peli

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Azar Javed - Witcher

Tämä on niitä tilanteita kun uhoaminen aluksi on kova ja lopuksi ei sitten ole mitään sellaista jossa pelaaja päättäisi jotain saisi tehdä jotain osoittaakseen voittaneensa. Javed vain kuolee.

 

Genevieve Aristide - F.E.A.R 3

Jos olisi elossa, olisi hänestä kuultu jotakin, näin ainakin oletan, joten vainaa on. Olisi ollut kiva itse nähdä se ja mahdollisesti toimia mestaajana.

 

Duke Abelle - Dishonored 2

Siis niitä tapoja hahmon tappamiseen kyllä riittää, mutta tämä on yksi niitä hahmoja joka ärsyttää juurikin sen verran että hänelle haluaisi sanoa pari sanaa juuri ennenkuin upottaa miekan hänen naamaansa.

 

Katya Nadanova - 007: Everything or Nothing

Sanotaan että tämä on näitä tapauksi että kun kuole tulee siten että pelaaja ei sitä näe, niin se tuntuu selvältä ryöstöltä. Varsinkin kun ei näe miten hahmo varmaan järkyttyy siitä, miten kohtaa loppunsa.

 

Man on Fire - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Palava mies vain sammuu ja siinä se. Tuntuu että tässä on nyt jäänyt puuttumaan jotain. Tietysti voi ajatella että kun tuli sammuu niin se on siinä, mutta kun huomioi kuka tämä hahmo on, niin aika mitäänsanomaton loppu.

 
24. Gamov - Ninja Gaiden Sigma

Pääroisto näyttää pahuutensa kun tappaa kätyrinsä. Muuten kiva idea, mutta pääroisto on huomattavasti huonompi kuin kätyri tässä tapauksessa ja siitä syystä tämän tuntuu sekä haaskaukselta, että pelaajan tapon varastamiselta. Gamov on juurikin sellainen hahmo joka voisi kyllä kuolla sillai sattumalta ja nopeasti, mutta mieluummin jollakin toisella tavalla. Tai sitten pääroiston pitäisi olla merkittävästi parempi.


23. Ryder - Grand Theft Auto: San Andreas

Tässä ei ole mitään sellaista henkilökohtaista otetta mitä yhteenottossa Big Smokea vastaan esimerkiksi on. Tuntuu että Ryder kehittyy lähinnä sellaiseksi taustahahmoksi joka myös poistetaan taustahahmon tavoin, nopeasti ja ilman mitään järin erikoista tyyliä. Varsinkin kun juuri hetkeä aiemmin tapettu T-Bone kuolee huomattavasti hienommin. Kyllä tässä olisi Smoken tavoin pitänyt olla viimeisen sananvaihdot.


22. Taron Malicos - Star Wars: Jedi - Fallen Order

Hieno kuolema, ongelma nyt on vain se, että pelaaja tekee sen raskaan työn pomotaistelussa, mutta se ei saa tyydyttävää viimeistä lopetusta hahmon kohdalla. Muutoin kaikki on varsin mallillaan, mutta Yön sisaren kill steal lähinnä harmittaa tässä tapauksessa koska kyseessä on pelin paras taistelu toista valomiekkataistelijaa vastaan ja siitä syystä tuntuu että tässä olisi todellakin pitänyt saada antaa se viimeinen isku. Mutta joka tapauksessa, tyylikkäästi tehty kuolema.


21. Thanos - Marvel's Guardians of the Galaxy

Telltale osaa todellakin haaskata hahmoja, kuten eräästä toisesta tällä listalla olevasta käy ilmi. Tämä on kuitenkin sellainen tilanne jossa erittäin voimakas hahmo nitistetään heti alussa ja sanoisin että aivan liian helposti. Siihen se pitkälti kiteytyy, Thanosin kukistamisen ei pitäisi onnistua näin helposti.


20. Kroger - Tales from the Borderlands

Tämä on niitä tapauksia kun pelaaja ei saa tehdä oikeastaan mitään ja varsin hyvä roisto poistetaan pelistä aika mitäänsanomattomalla tavalla ja tuosta vain. Kun näin pitkälle tämän hahmon kanssa päästiin, niin olisi ollut kiva saada edes antaa jonkinlaista sanaa siihen, miten hän kohtaa loppunsa.


19. Professor - Witcher

Hirviötapot voivat toimia oikein tehtynä, mutta Professorin tapauksessa tässä vain ryöstetään pelaajalta roiston tappaminen, mikä on tässä kohtaa vieläpä todella lähellä. Professori on jo lähes Geraltin armoilla joilloin pelaaja voisi ehkä päättää että mitä tekee, mutta sitten parin Professorin tempun vuoksi ollaankin kikimoren pesässä ja Professori päätyy hirviön hampaisiin. Tämä on siksi erityisen ärsyttävä veto, koska Professor on mahdollisesti pelin paras roistohahmo.


18. Nicholai Ginovaef - Resident Evil 3 Remake

On tietysti mahdollista että Adan tavoin selviää tästä pommituksesta, mutta ei ole sarjassa paljoa näkynyt niin tuskin tässä remakessakaan selviää, missä se kuolema on todella ilmiselvä. Tässä kuolemassa ei ole ihan sitä mitä hahmo oikeasti ansaitsi, tosin tämä hahmo nyt ei ole sitä, mitä sen olisi pitänyt olla. Sanotaan että onhan tässä sentään hieman tyyliä, mutta Nicholain tapauksessa paremmin olisi toiminut aiempi kuolema jossa oikeasti olisi ollut mysteerinä se, että onko hän kuollut vai ei?


17. Skitso - Days Gone

Deacon päästään tämän hahmon aivan liian helpolla. Iso syy miksi itse haluaisin enemmän verta johtuu suoraan siitä että tämän hahmo hommaa pelaajan kuseen parikin kertaa. Lisäksi tämä hahmo on todella typerän näköinen, todella ärsyttävä ja niin korostettu pelin loppupuolella että se vain lisää sitä, miten ärsyttävä hahmo onkaan kyseessä. Pitäisi saada edes hakata häneltä naama sisään tai jotain vastaavaa.


16. Namir - Deus Ex: Human Revolution

Kun ottaa huomioon että tämä on se mies joka vammautti Jensenin, niin aika vähällä pääsee. Jensen ei edes runtele häntä mitenkään. Siitä jää aika täyttymätön olo. Jensenin olisi pitänyt koko rahalla laittaa ranttaliksi. Tyyliin: Teen sinulle mitä teit minulle.


15. Hades - God of War III

Tämä on näitä tapauksia kun jumala ei ole edes kovin hyvin tehty. Clancy Brown tekee hyvän ääniroolin mutta ulkoisesti Hades ei ole erityisen hienon näköinen edes tämän pelin tasolla vaan jotenkin ylivedetty mörkö. Kuolema ei juuri korjaa mitään tästä. Se on kelvollinen, mutta kun kyseessä on Hades, olisi sen pitänyt olla vielä eeppisempi. Pisteet kuitenkin siitä että Kratos käyttää kuoleman jumalna omia aseita häntä itseään vastaan, joskaan edes ne aseet eivät ole järin hienon näköiset.


14. McGrath - Beyond: Two Souls

Itse ainakin oletan tämän kuolleen joten se tapahtuu off screen. Tämän hahmon kohdalla on niin selvä kohta jossa pelaajan pitäisi saada päättää että onko hän kostoa hakeva vai ei. Eli kuristaako Aiden hänet siihen paikkaan vai ei. Etenkin kun ottaa huomioon mitä hahmo oli juuri vähän aikaa sitten tehnyt.


13. Rufus Shinra - Final Fantasy VII

Sanotaan että se on sentään hienoa että tässä on vähän voimaa, mutta siltikin tuntuu että tässä ryöstetään pelaajalta sellainen lopullinen yhteenotto hahmoa vastaan. Lisäksi tuntuu että tämä kuolema tapahtuu täysin vahingossa.Pelin tapauksessa on aika ilmeistä että hahmo on vainaa, mutta tietysti se kyseenalaistamisen mahdollisuus on olemassa, mikä vähentää tämän heikkoutta  Advent Children elokuvaa ei lasketa mukaan, koska se on oma juttunsa. Joka tapauksessa tämän hahmon olisi pitänyt olla paljon eeppisemmin ja pelaajan olisi pitänyt olla osallisena.


12. Agent Milton - Red Dead Redemption 2

Sanotaan että isoin ongelma on siinä, että tämä hahmo kuolee liian helposti. Abigailin olisi pitänyt ampua vatsaan tai muut vastaavaa jotta pelaaja olisi sitten voinut kovakätisesti repiä hahmosta vielä lisää tietoa ja sitten antaa Abigailin laittaa toinen luoti siihen mihin hän tässä tapauksessa laittaa ensimmäisen. Milton on juurikin sellainen hahmo joka ei saisi kuolla näin helposti koska se jää vain ärsyttämään kun näin ärsyttävä hahmo pääsee loppuviimeksi niin helpolla.


11. Riddler - Batman: Enemy Within

Ehkä se isoin ongelma on että hahmo kuolee niin äkkiä. Tavallaan on ihan ok, että Batman maailmassa otetaan riskejä ja tehdään jotakin yllättävää. Arvuuttajasta onnistutaan kuitenkin tekemään pääroiston tasoinen hahmo ja sitten hänet poistetaan pelistä niin äkkiä ja vieläpä suht halpamaisella tavalla. Tuntuu haaskaukselta.


10. Harry Flynn - Uncharted 2: Among Thieves

Tämä on juurikin näitä kusipäähahmoja jotka pääsevät todella helpolla ihan lopuksi. Siis kyllähän tämä kuolee, mutta pelaajalla ei ole sen tilanteen kanssa mitään tekemistä, eikä pelaaja tai hänen liittolaisensa edes tee mitään järkevää tilanteessa. Tämän hahmon kohdalla olisi toivonut vähän tylympää loppua ilman mitään räjähtäitä tai fanfaareja, koska hahmo ei niitä olisi ansainnutkaan. Paljon parempi olisi nähdä että Lazarevic olisi omakätisesti vaikka hirttänyt tämän hahmon pelaajan nähden.


9. Baron Praxis - Jak II: Renegade

Tämä on ensinnäkin sellainen tilanne jossa pelaajalta ryöstetään se lopullinen pomotaistelu tätä hahmoa vastaan. Toiseksi, tämä hahmo kuolee niin tylsän tavallisella tavalla ilmaan oikeasti eeppistä loppuhuipennusta, mikä tekee tästä entistä tylsemmän kokonaisuuden. Praxis on erittäin hyvä esimerkki roistohahmosta, jonka olisi pitänyt olla mukana loppuhuipennuksessa, mutta joka sitten poistetaan suht yks kaks ja vieläpä niin tylsällä tavalla että se ei vain sovi hahmolle sitten yhtään.


8. Witch-King of Angmar - Lord of the Rings: Return of the King

Hyvin uskollinen versio kirjan tapahtumille, mutta se on tässä pelissä aivan liian sivuhuomiomainen tilanne. Tämä on sellainen tilanne jossa pelaajan olisi pitänyt olla jotenkin mukana, ei antamassa viimeistä iskua, mutta kuten monissa muissa LotR peleissä, tässäkin olisi ollut kiva jos Noitakuningas olisi ollut ihan pomotaistelu, eikä näin nopeasti ohi menevä tapaus. Elokuvassa ei paljoa otettu vapauksia, mutta tämä peli nyt ulkoasun perusteella ole suoraan uskollinen elokuvalle, niin olisi voitu tehdä pelimäisempi ratkaisu tässä tapauksessa.


7. Micah Bell - Red Dead Redemption 2

Tässä ei ole mitään vikaa että hahmo kuolee, mutta se tapa jolla Micah kuolee on liian mitäänsanomaton ja hän pääsee lopulta aivan liian helpolla. Ensinnäkin, Arthurin olisi pitänyt olla se joka tappaa Micahin, tai sitten tässä lopputilanteessa Marstonin olisi ensin pitänyt piestä Micah, sitten mahdollisesti ampua ja ehkä vielä potkaista kielekkeeltä alas. Kyllä se on tietysti ihan ok että Dutch ja Marston yhteistuumin lopettavat hänet, mutta Micahia olisi halunnut kovistella sen verran että ruoja olisi anonut armoa, sitä saamatta.


6. Arpeggio - Sly 2: Konnakopla

Tämä on törkeää, niinkuin Arpeggiokin sanoi. Tämä hyvin kiinnostava ja enigmaattinen hahmo on juurikin sitä tasoa, että hänen kanssaan olisi pitänyt saada kokea jokin eeppinen loppuhuipennus, mutta sen sijaan tehdään tälläinen "yllätyspetos" jossa Arpeggio sitten poistetaan pelistä hyvin tylsästi ja aivan yks kaks.


5. Julius Caesar - Assassin's Creed: Origins

Omalla kohdalla merkittävä ongelma tässä on se, että Caesarin kuolemaa on muutettu juuri sen verran, että se ei ole enää yhtä hyvä. Caesar ei taistele yhtään vastaan ja koko tilanteen aloittaa Aya, jonka ei edes pitäisi omasta mielestä olla osallisena tähän, vaan tilanteen pitäisi olla oikeasti attentaatti jonka aiheuttavat omat. Tässä missataan nyt se pääidea siitä miten koko tilanne meni, tai oletettavasti meni. Tämä on niitä tapauksia kun salamurhaajalla ei olisi pitänyt olla mitään osuutta koko tilanteessa.


4. Manny - The Last of Us part 2

Siis siinä ei ole mitään huonoa että tämä mäntti kuolee, vaan tässä on kyse siitä, että Manny pääsi aivan liian vähällä. Tämä on yksi niitä hahmoja jota olisi oikein mielellään vähän piessyt putkella, kuten erästä toista. Olisi ollut paljon parempi jos olisin päässyt Elliellä oikein kunnolla hakkaamaan tästä dorkasta räät pihalle ja sitten mestaamaan. Tai edes Abbyllä, kunhan edes jollakulla, jotta Manny olisi kärsinyt edes vähän. Siis tämä on niin ärsyttävä ja jopa vastenmielinen hahmo että pahaa tekee.


3. Peter Madsen - 24: The Game

Madsenista luodaan pelin aikana sitä todellista vastusta Bauerille. Tämä on sellainen hahmo joka on niin lähellä Baueria, että näiden kahden välillä pitäisi olla joko eeppinen tulitaistelu tai mahdollisesti kiivas nyrkkitappelu jonka päätteeksi sitten jokin yhtä kekseliäs lopetus mitä sarjassa on tullut vastaan. Näistä mikään ei toteudu, sillä kunnollista yhteenottoa ei tule. Kyseessä on enemmänkin turhankin nopea takaa-ajo ilman todellista intensiivisyyttä ja sitten Madsen pakenee moottoriveneellä jota Jack ampuu niin että se räjähtää. Aika tylsä lopetus todella hyvälle hahmolle.


2. Frollo - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Disney elokuvassa Frollon kuolema on todella onnistunut, yksi parhaita mitä Disney roistoilla on koskaan ollut. Aika uskollinen loppu tämä on, joten missä on sitten se vika. No se vika on niinkin yksinkertainen ja pieni asia, että pelaajalla ei ole tässä mitään osaa tai arpaa. Ei minkäänlaista pomotaistelua.


1. Jack the Ripper - Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper DLC

Tämä on niitä tapauksia kun erittäin kiinnostava historiallinen hahmo ei saa arvoistaan lopullista kohtelua. Siis kokonaisuutena tätä hahmoa on osattu käyttää erinomaisesti, siis yllättävän hyvin. Se on lopetus joka ei kuitenkaan ole kaiken tämän arvoista. Sanoisin että se isoin ongelma tässä kaikessa on siinä, että tässä ei ole mukana molemmat kaksoset, vaan ainoastaan toinen eikä pelaaja edes saa päättää että ottaako yheen suosikillaan. Tämän lisäksi tästä puuttuu kaikki eeppisyys, vaan lopetus on jotenkin niin mitäänsanomaton, kun sen pitäisi olla kaikkea muuta.