Tietyt pelit ovat sellaisia, että niistä on todella vahvat ennakkoajatukset vaikka peliä ei olisi koskaan pelannutkaan. Näitä ajatuksia voi tulla monesta syystä, ehkä pelistä on nähnyt pelikuvaa joka ei vakuuta.

 

 

 

Syitä on tietysti monia miksi joitakin pelejä pitää huonoina vaikka niitä ei olisi koskaan pelannutkaan. Siinä on tietysti riskinä että missaa oikeasti hyviäkinpelejä, mutta monesti todella vaikuttaa siltä, että jotkut pelit eivät vain ole ajan arvoisia jostakin syystä.

Yksi per pelisarja ja vain peleja joita en ole itse pelannut. Demojen pelaaminen kelpaa, mutta eipä ole niitäkään juuri näiden kanssa pelattu. Fallout 76 ei mahdu enää listalle koska se on tätä kirjoitettaessa saapunut PS Now'hun jossa sitä olen itse pelannut.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Postal III

Kuulemma se kohta jossa koko pelisarja kuoli. Postal II:sta on pelattu hieman ja ykkönen kokonaan, mutta tästä en pitkään aikaan ollut edes järin tietoinen.

 

Jurassic Park: Trespasser

3D FPS jossa ohjattavuus on mennyt aivan päin seiniä. Yritys on ollut melkoinen, mutta peli ei ole erityisen hyvän näköinen, eikä ymmärtääkseni erityisen toimiva ohjattavuudessakaan.

 

Fast & Furious: Showdown

Ajopelit nyt eivät muutenkaan ole sieltä houkuttelevimmasta päästä ja tämä on kuulemma niin hosuttu ja nopeasti kyhätty, että siitä ei voi pitää.

 
24. Mindjack

Räiskintää jossa otetaan haltuun myös vihollisia mielenhakkeroinnilla. Idea siis kuullostaa hyvältä, mutta muuta hyvää tästä ei olekaan juuri kuullut, enemmänkin arviot ja mielipiteet korostavat suuria bugimääriä, epämääräistä pelattavuutta jossa mikään ei tunnu toimivan sillä tavalla kuin sen pitäisi, vaan peli tuntuu sellaiselta kokonaisuudelta joka on vain nopeasti kyhätty kasaan ilman että mihinkään osa-alueeseen olisi sen enempää panostettu tai mitään olisi kunnolla hiottu loppuun asti.


23. Aliens: Colonial Marines

Yksi näitä pelejä joka on omassa mielessä noussut yhdeksi niistä peleistä joita kaikki haukkuvat aina kun tarvitsevat esimerkin lupaavasta pelistä joka sitten ei täyttänyt mitään odotuksia. Itse en ole erityisen suuri Aliens fani, mutta kyllä kaikki elokuvat on katsottu. Itse olen lähinnä kuullut sitä että peli on tekoälyltä aivan rikkinäinen ja sitä rataa. Silti en suoraan usko että peli on ihan niin huono mitä yleisesti väitetään, mutta sen perusteella mitä siitä on pelikuvaa nähnyt, niin ei se erityisen houkuttelevaltakaan näytä.


22. Rambo: The Video Game

Hyvin halvalta räiskinnältä vaikuttava tapaus jossa elokuvat toimivat lähinnä näyttämönä toimintakohtauksille, jotka nekin ovat kuin pelihalliräiskinnästä, joka ei ole kääntynyt mitenkään onnistuneesti konsolimuotoon. Eikä unohdeta suorastaan huutavan rumaa grafiikkaa jossa vahanukke versio Syltystä ampuu porukkaa.


21. Dr. Jekyll and Mr. Hyde

NES aikakauden peli josta on kuullut paljon haukkuja, lähinnä Angry Video Game Nerdiltä, joka on panoksensa antanut usean pelin esittelyyn. NES peliltä nyt en itse odota mitenkään erityisen paljoa enkä sitä siksi heitä mitenkään erityisen alas listalla, koska pitää kuitenkin suhteuttaa aikakauteen ja NESin pelikirjastossa on paljon roskaa. Kyllä sinne tämäkin mahtuu, varsinkin kaikki LJN pelien joukkoon.


20. Anthem

Aloitetaan todella vahvasti BioWaren rappiolla. Kun tekijältä on aiemmin tullut sekä Dragon Age, että Mass Effect pelisarjat, niin pakostakin jotain odotuksia on oitis. Vaikka peli näyttääkin ihan kivalta, niin hahmot eivät näytä ja sen käsityksen tästä on saanut että tarinallisuus on olematonta, mikä on BioWarella ollut monesti pelien suuri vahvuus. Sitten ei parane myöskään unohtaa sitä että peli toistaa itseään ideoiltaan kokoajan (mikä ei Marvelin Kostajillakaan toiminut), yrittäen olla uusi Destiny.


19. Drake of the 99 Dragons 

Näyttää todella hyvältä, vaikuttaa idealtaan varsin hyvältä ja on muutenkin sen oloinen peli joka olisi ollut kiinnostava sillin joskus, mutta onneksi oli väärällä konsolilla. Kaikki kritiikki mitä peliä kohtaan on, korostaa sitä, miten huolimattomasti se on tehty. Ohjattavuus on roskaa mikä näkyy ja tuntuu kaikessa mahdollisessa mikä tähän peliin liittyy, millään tavalla. Ammuskelusta puuttuu kaikki tarkkuus ja mielekkyys eikä kamera ole millään tavalla pelaajan puolella.


18. Aquaman: Battle for Atlantis

Kun otetaan huomioon että kyseessä on Vesimies, se Oikeuden Puolustajien vitsijäsen, vaikka hahmolla ihan oikeita voimiakin on. Tämä on niitä pelejä josta ei ole mitään yltiöpahaa kuullut, verrattuna todella moniin muihin listalla, mutta se on ilmeisesti juuri niin kankea miltä näyttää graafisessa mielessä, eikä ole omalla aikakaudellaan ottanut mallia mistään toimivasta.


17. Amy

Saatto tehtävä kokonaisen pelin muodossa on oitis luotaantyöntävä idea. Amy on kuitenkin onnistuttu tekemään niin rasittavaksi, että sen huomaa hyvin nopeasti pelikuvastakin. Idea ei nyt ole erityisen huono, mutta kun ottaa huomioon mikä on pelin fokuksena, niin kyllä tätä välttelisi oitis, vaikka siitä ei olisikaan kuullut sitä määrää haukkuja, mitä olen itsekin kuullut.


16. Shaq Fu

Typerä nimi, vaikka ymmärrän miksi se voisi vaikuttaa nappaavalta. Mutta kun otetaan huomioon että koripallonpelaaja on tässä pelissä mukana jossakin mahtavassa taisteluturnauksessa, niin tuntuu aika kaukaa haetulta, varsinkin kun Shaquille O'Neil ei ole ihan sellainen heppu joka myy nimellään videopelejä. Peli itsessään on kuulemma täyttä roskaa jossa ohjattavuus on hyvin vastaanottavan vastakohta.


15. Way of the Warrior

Naughty Dogin ensimmäinen peli, joka on kuulemma hyvin heikosti toimiva Mortal Kombat wannabe. Peli joka siis näyttää roskalta ja toimii vielä kehnommin. Silti tavallaan olisi houkuttelevaa kokeilla, niin sitten oikeasti tietäisi että mistä Tuhma Koira on aloittanut. No pohjalta joten suunta on ollut vain ylöspäin.


14. Homefront: Revolution

En nyt suoraan voi edes pelin asetelmaa kehua. Tämä Red Dawn vivahteinen tarina kun ei juuri ole erityisen kiinnostava kun vihollisarmeijana on yksi maailman tylsimmistä. Sitä voisi olettaa että suhteellisen uudessa räiskinnässä ei ole niitä monia lastentauteja mitä vanhemmissa on, mutta tämä peli on alusta asti ollut omassa mielessä täyttä roskaa heti kun on kuullut mikä siinä on ideana.


13. Umbrella Corps

Kun kerran tämä nostetaan Operation Raccoon City peliä huonommaksi, niin tätä ei voi mikään pelastaa. Sanotaan heti että peli ei nyt erityisen hyvältä näytäkään koska siinä pelataan tylsällä kommandojoukolla jonka jäsenissä ei ole juuri mitään erikoista, toisin kuin ORC:n joukossa oli. En siis tiedä tästä pelistä juuri mitään ihmeellistä, mutta kun se on ilmeisesti monipelipainotteinen ilman mitään kampanjaa, niin se on oitis tietyn tasoista roskaa.


12. Rogue Warrior

Yksi FPS jossa pelin törkeän huono toteutus nousee aina esille. Mickey Rourke vetää esimerkillisen huonon ääniroolin ilman minkäänlaista tunnetta ja kirosanat korostavat kaikkea. Pelattavuudesta en muista mitään poikkeuksellisen huonoa, mutta syy siihen on siinä, että kun tästä pelistä kuulee mitään, niin monet korostavat juurikin sitä, miten huonosti Rourke oikeasti vetää hommansa ja parin repliikin jälkeen sen uskoo ilman minkäänlaista epäilystä. Se kuullostaa uskomattoman typerältä.


11. Metal Gear Survive

Konamin yritys tappaa koko Metal Gear sarja loppulisesti. Sanotaan heti että tälläinen puolustuspeli ei juuri kiinnosta, mutta se mikä omalla kohdalla on oitis se ensimmäinen varoitusmerkki, on se miltä viholliset näyttävät. Tästä tulee oitis sellainen fiilis että kyseessä on tarpeetonta kikkailua, joka ei taatusti tee mitään palveluksia pelille. Niin ja sen päälle sitten kasa Konamin typeriä ratkaisuja vain pelaajan kiusaksi.


10. No Man's Sky

En anna pelille tai studiolla mahdollisuutta ennenkuin Sean Murray on hattu kourassa pyytänyt anteeksi pelimaailmalta valheitaan peliin liittyen. No Man's Sky on monella tavalla noussut kansikuvapojaksi hypen aiheuttamasta pudotuksesta. Tekijät, kärjessä Murray, lupailivat ummet ja lammet mutta eivät sitten tarjonneet kuin murto-osan siitä, mitä lupasivat. Sanotaan heti että itse en uskonut mitään mitä kertoivat, kun otti huomioon paljonko tekijöitä oli tekemässä loputonta universumia ja mitä studio oli ennen tätä tehnyt.


9. Link: Faces of Evil

Tai Zelda: Wand of Gamelon, sillä nehän ovat lähemmäs sama peli. Tämä on ehdottomasti Legend of Zelda sarjan pohja ja vaikka en olekaan näitä koskaan pitänyt, niin tavallaan olen vahingoniloinen siitä että tällä yliarvostetulla sarjalla ei ole täysin virheetön saldo. AVGN on se jolta olen nähnyt tästä pelistä kaiken oleellisen, mikä korostaa kyllä hyvin sitä, että kyseessä on fiasko hyvin monella tavalla.


8. Daikatana

Peli jonka jäljiltä John Romero teki itsestänsä koko pelimaailman nartun, tälläi nätistä sanottuna. Romero, joka on siis yksi vitsi koko mies luuli itsestään selvästi liikoja, sillä tämä peli on rikkinäinen, hiomaton ja lähemmäs pelikelvoton niin monella tavalla, että se on meemien arvoista tavaraa. Ei erityisen ruma aikakautensa tasolla, mutta niin huonosti tehty, että sen tekijää ei voi ottaa enää vakavasti, jos on joskus ottanut.


7. Mortal Kombat: Special Forces

Kuullostaa nimellisesti hyvältä, mutta kun pelistä kuulee vähän lisää, niin ei kuullostaa enää. Pelkästään Jackson Briggs pelattavana hahmona, ei edes Sonya Bladea. Tuntuu että asetelmassa on oitis hukattu valtavasti potentiaalia. Mutta eipä peli ole pelattavuudessakaan ilmeisesti mistään kotoisin koska se on itseääntoistava, hyvin huonosti tasapainoitettu ja ennenkaikkea väärillä tavoilla vaikea.


6. Sonic the Hedgehog 2006

Hyvin vaikea sanoa että mikä on se pahin juttu tässä pelissä. Onko se hyvin heikko ohjattavuus, suuri määrä bugeja, heikko optimoinit, erittäin epäreilut ratkaisut vaiko se todella outo asetelma. Tässä pelissä on mistä valita, kun haluaa alkaa kritisoimaan ja vaikka en olekaan koskaan pelannut, niin aika paljon sanottavaa kyllä löytyisi, sillä tämä tuntuu olevan se kohta, kun Sonic pelissä yritetään jotakin uutta, mutta mennään niin pahasti pieleen, että koko pelisarjasta tulee yksi iso vitsi.


5. Tomb Raider: Angel of Darkness

Hetki kun Tomb Raider sarja miltein kuoli. Hyvin anteeksiantamattomia ratkaisuja jotka pakottavat jatkuvaan tallentamiseen. Toistuvia latausruutuja jotka pakottavat odottamaan parin minuutin välein, etenkin kun huomioi että ohjattavuus ja peligrafiikka ovat niin heikkolaatuisia ja bugisia, että ne aiheuttavat kuoleman erittäin helposti. Tämän lisäksi peli vaikuttaa niin keskeneräiseltä, että sitä on vaikea ajatella vakavasti otettavana pelinä. Yksi niitä pelisarjoja, joka epäonnistui yrityksessään siirtyä uudelle konsolille.


4. Plumbers Don't Wear Ties

Tämä on joko tehty läpällä, tai ilman minkäänlaista kunnollista yritystä. Pelistä huokuu sellainen todella epämääräinen sekavuus jota korostavat kaikki mahdolliset osat peliä. Ulkoasu on outo, peliratkaisut eivät käy järkeen ja tarina on muka valintoihin pohjautuva, mutta se on irvikuva siitä. Tämä on yksi sellainen peli, että jos siitä kuulee kerrottavan, niin on hyvin vaikea uskoa mitään siitä todeksi. Se on erityisen huono peli ja samalla aikaa, se on juuri ja juuri peli, koska lähentelee interaktiivista elokuvaa.


3. Ride to Hell: Retribution

Tämä on ehdottomasti sieltä uudemmasta päästä ja huonoimmasta päästä, kun kuulee puhuttavan niin huonoista peleistä, että niistä ei keksi mitään hyvää sanottavaa. Peli on yksinkertaisesti keskeneräinen niin monella tavalla, että on ilmiselvää ettei pelin kanssa ole oikeasti edes yritetty tehdä mitään muuta, kuin nopea raha-ansa pelaajille. Peli ei ole graafisesti niin huonon näköinen kuin voisi olettaa, mutta heti kun pelissä tapahtuu jotakin, niin siitä näkee oitis, että aivan kaikki on pielessä aivan omalla tasollaan. Näin huonojen pelien tekeminen vaatii jo vähän yritystäkin.


2. Superman: The New Adventures

Itse olen aina ollut enemmän Batman fani, joten ei ole koskaan ollut kiinnostusta pelata Superman pelejä. Superman 64 tittelin allakin kulkeva peli on yksi niitä onnistuneimpia esimerkkejä siinä, miten tehdään huono peli. Ohjattavuus on kaikkea muuta kuin hyvä ja onnistuu tuhoamaan kaiken, kentästä toiseen. Pelin säännöt ovat epämääräiset ja haastetaso ei sekään ole sieltä reiluimmasta päästä. Tämä on juurikin sellainen peli, josta en ole tainnut koskaan kuulla mitään hyvää, paitsi että se käyttää Superman animaatiosta tuttuja hahmoja.


1. E.T the Extra-Terrestrial

Legendaarinen epäonnistuminen ja yksi tekijä videopeliromahduksesta. Niin huono peli, että sitä olisi kiinnostavaa kokeilla ja todeta, että kyllä... se on juurikin niin huono kuin kaikki sanovat, siis aivan kaikki. Tästä pelistä en ole koskaan kuullut mitään oikeasti hyvää, sillä ne positiiviset asiat mitä pelistä sanotaan, eivät oikeastaan edes ole kehuja, tai liity peliin mitenkään. Ne ovat enemmänkin tekosyitä sille, miksi peli on näin huono, tai miksi pelit tältä ajalta ovat ylipäätään niin heikkolaatuisia.