Ampuaseiden kanssa on monta erilaista asiaa jotka vaikuttavat siihen miten paljon jokin ase jää mieleen tai miten paljon jotakin asetta käyttää. Se miten aseen lataa saattaa kuullostaa todella sivuseikkamaiselta, mutta tyylillisesti, se on erittäin iso juttu.

 

 

 

Mitään isompia sääntöjä ei juuri ole. Jos aseen jollakin tavalla voi ladata, niin se kelpaa vertailuun.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

S&W M500 - Resident Evil 5

Samankaltaiset tyyliratkaisut kuin monissa muissa revolvereissa, mutta tällä kertaa sylinteri tulee sivulle, johon Chris sitten suht huolettomasti syöttää uudet luodit.

 

Quickdraw Army - Resident Evil 2 Remake

Kuten monet muutkin kaltaisensa perinteiset revolverit, mutta tässä näkyy todella selvästi se, kuinka Claire ensin poistaa hylsyt ja lataa uudet vasta sitten.

 

M21 Shotgun - Resident Evil 7

Päällekkäin olevat piiput, mutta muutoin sama mekaniikka. Erityisen tästä tekee kuitenkin se tietty painokkuus latauksessa. Ase kiskaistaan kunnolla auki ja ammukset laitetaan hitaasti ja varmasti.

 
24. Carcano rifle - Red Dead Redemption 2

Kaikessa realistisuudessaan todella tyylikäs lataus josta tekee erikoisen se että tässä kiväärimallissa ammukset syötetään ylhäältä päin, mikä tekee siitä oitis vähän erikoisemman. Tosin tämä on tässä pelissä sellainen asia minkä näkee selvimmin ensimmäisen persoonan näkövinkkelistä. 


23. Volcanic pistol - Red Dead Redemption 2

Monista perinteisistä revolereista eroten tämän aseen ammukset ladataan piipusta päin ja muutenkin tämä ase ladatessa osoittautuu astetta erikoisemman oloiseksi aseeksi, sillä se aseen virityskin tuntuu omanlaiseltaan.


22. Kobragon - Far Cry 3: Blood Dragon

Tämän pelin tasolla hyvin hillitty lataus jossa Rex poistaa lippaan, ottaa uuden, pyöräyttää sitä, kopauttaa ja laittaa paikalleen. Varsin simppeli kokonaisuudessaan, mutta juurikin sen verran erikoinen, että ehdottomasti erottuu edukseen monien muiden kiväärien latauksesta.


21. SLS 60 - Resident Evil 2 Remake

Revolverin lataus jossa selvästi ensin ammukset ulos ja sitten uudet sisään. Se mikä tulee todella hyvin tyyliseikaksi tämän aseen kanssa on se, että kyseessä on varsin pieni ase, joten se mahtuu hyvin näppäihin pyöriteltäväksi, mutta mitään ylimääräisiä kikkailuja ei tässä latauksessa kuitenkaan ole.


20. Hydra - Resident Evil 6

Lataus kuin katkaistussa haulikossa. Ensin liike joka heittää hylsyt pois ja sitten suht huolettomalla tavalla ammukset sisään ja ase kiinni. Näyttää hienolta ja tuo mukaan juurikin sitä lataustyyliä joka tulee esiin juurikin katkaistun haulikon kohdalla.


19. Galleria 1991 - Far Cry 3: Blood Dragon

Ensin aseen heitto ilmaan ja sitten pesä auki ja ammuksia sisään. Tässä oikeasti erityistä se, että Rex napauttaa niitä yksi kerrallaan aseeseen, varsin suuren määrän. Tämä on niitä tapauksia kun se erikoisuus todellakin toimii ja tekee tästä latauksesta varsin mieleenjäävän.


18. Pistooli - Resident Evil: Village

Tässä kohtaa tulee kuvaan se, että pelaaja monesti varmaan lataa aseen silloin, kun lipas ei ole vielä tyhjä. Kun Ethan lataa aseen, on hänellä lipas jo kädessä ja hän vaihtaa lippaan toiseen. Tämä on yllättävän realistinen tapa ja samalla aikaa se on yllättävän toimiva tapa joka onnistuu nousemaan esiin todella omanlaisenaan lataustyylinä.


17. Fazerton - Far Cry 3: Blood Dragon

Tämän kiväärin lataus on asetta monitasoisempi prosessi sillä se alkaa siitä miten Rex heittää aseen ilmaan pienen pyöräytyksen kera, nappaa sen ilmasta, poistaa lippaan ja pyörittelee uutta hieman kunnes lyö sen sisään. Tämä on juurikin sellainen erittäin hieno lataus jossa se tyylikkyys tulee monella tavalla siitä ylimääräisestä kikkailusta, mutta se kaikki todella toimii.


16. Rifle - Resident Evil 4

Tämän pulttilukkokiväärin ns. lippaan lataus on todellakin sieltä parhaasta päästä sillä vaikka se on hyvin simppelin ja realistisen oloinen niin tapa jolla lataus tapahtuu on sieltä asenteikkaammasta päästä. Jotenkin se tapa millä Leon lähemmäs änkee väkivalloin ammukset pesään näyttää todella upealta.


15. Ruin - Remnant: From the Ashes

Tämä on vain yksi esimerkki siitä miten monet tälläiset futuristiset erikoisaseet ladataan tässä pelissä, jos sitä voi varsinaisesti lataukseksi kutsua. Itse sanoisin että tämä on jotakin sellaista, miten se voisi hyvinkin toimia todella kehittyneissä aseissa. Hahmo enemmänkin jäähdyttää asetta, ei niinkään vaihda lipasta. Se on nopea liike ja sitten pieni odottelu hetki, että ase on taas käyttökunnossa. Ei mitenkään erityistä tai erikoista, mutta omalla tavallaan toimii oikein hyvin. Spitfire toimii samalla tavalla.


14. Handcannon - Resident Evil 4

Merkittävästi erilainen ladata kun on täyteen viritetty. Ensin näyttää vähän samalta kuin eräs toinen pelin revolveri, ase vain aukeaa eri tavalla. Loppuun asti viritettynä avaus- ja sulkuanimaatiot ovat edelleen todella hienoja, ase on vain nopeampi ladata kun Leon laittaa luodit kerrällä pesään, eikä yksitellen. Molemmat ovat hienoja, mutta kyllä tässäkin aseessa korostuu tyylikkyydessä enemmän se tapa jolla Leon käsittelee asetta ladatessaan sen. Molemmissa versioissa on siis puolensa.


13. Scrap Gun - Overwatch

Roadhogin aseen lataus on sieltä hauskimmasta päästä koska siihen sisältyy varsin uniikki ammuskataus. Roadhog vain lyö kasan rojua aseeseen, katkaistu haulikko tyyliin ja sillä sökö. Siinä on vain sitä oikeasti hienoa asennetta ja jotakin oikeasti erikoista, mikä tekee tästä latauksesta niin hienon ja omalla tavallaan uniikin.


12. Double Action revolver - Red Dead Redemption 2

Revolveri jonka lataus on hyvin realistinen ja siitä huolimatta ja samalla aikaa myös siitä syystä, erittäin upea. Sylinteri tulee sivusta ulos ja Arthur lataa sen varsin äkkiä. Tämä on erittäin hyvä esimerkki tyyliikkästä aseesta. Monesti juurikin se lataus tekee revolvereista niin hienoja käyttää ja tämä on juurikin sieltä hienommasta päästä. Simppeliä, mutta toimii niin hyvin. Itse koen sen astetta modernimmaksi lännenaseeksi, mutta samalla aikaa se on myös niitä astetta tyylikkäämpiä käyttää.


11. AJM9 - Far Cry 3: Blood Dragon

Ehkä se kaikista eniten kikkailutyylinen lataus koko pelissä, mikä on jo aikamoinen saavutus. Rex pyöräyttää asetta ja sujauttaa nopeasti lippaan sisään ja on valmis taisteluun. Lataus tapahtuu varsin äkkiä ja näyttää todella upealta sillä vaikka se on pääasiassa varsin simppelinoloinen, niin se on myös todella tyylikäs. Pistoolin tapauksessa lataus voi olla hyvinkin erikoinen, mutta jotta se olisi oikeasti toimiva, pitää sen olla myös nopea ja siinä mielessä, tämä onnistuu todella hyvin.


10. Wolfsbane - Resident Evil: Village

Todella perinteinen revolverin lataus, mutta Wolfsbane sattuu olemaan oma valintani, koska se näyttää todella tylyikkäältä ja käyttää hopealuoteja. Kyllähän samanlaista latauksia on myös Red Dead Redemption 2:ssa ja monissa lännen peleissä. Ethan pyörittää sylinteriä ja syöttää ammuksia sisään varsin kätevästi ja se näyttää todella hienolta.


9. Red9 - Resident Evil 4

Aseena Red9 ei ole järin hieno, ehkä vähiten hieno pistooli koko pelissä, mutta lataus on siinä pelin hienoimmasta päästä. Lataus tapahtuu aseen päältä ja näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hienolta, mutta tässä tapauksessa se mikä todella tekee tästä latauksesta niin upean on se viimeinen silaus jossa Leon nopealla heilautuksella näpäyttää pois ylimääräisen osan ammustensyöttimestä.


8. Double barrel shotgun - Resident Evil: Revelations 2

Tämä nyt vain on yksi niitä pelejä jossa tämä lataus on kaikessa yksinkertaisuudessaan saatu näyttämään todella hienolta. Myös Drake ja Hydra kelpaisivat tälle paikalle aivan hyvin, mutta tässä kohtaa pakko vain korostaa sitä perinteistä mallia kaikessa tyylikkyydessään. Perinteinen haulikko auki, hylsyt pois ja uudet tilalle ja ase kiinni. Näyttää aina niin hienolta ja on saatu tuntumaan todella tyylikkäältä suorittaa. Ehdottomasti yksi klassisia aseita ja sitä kautta klassisia latauksia. RDR2:n haulikon lataus on myös tyylikäs samalla tavalla.


7. Winchester repeater - Red Dead Redemption 2

Tämän kiväärin tapauksessa se suurin tyylikkyys tulee siitä vipulukkolatauksesta, ei niinkään siitä kun aseeseen ladataan enemmän ammuksia peräpäästä, vaikkakin myös se on saatu näyttämään aika hienolta kaikessa realistisessa tylsyydessään. Suuri syy miksi tämä latausyhdistelmä toimii niin hyvin johtuu siitä, että winchester on sieltä hienoimmasta päästä, mitä tulee kiväärin käyttötyylikkyyteen. Ammuttaessa nopea vipulukkomekanismin käyttö varsin näyttää erittäin upealta, todella westernmäiseltä.


6. Peacekeeper - Overwatch

McCreen revolverin latauksessa yhdistyy nopeaus, tyylikkyys ja tietty realistisuuskin mikä on tässä pelissä varsin paljon kaikkien avaruusaseiden joukossa. McCree pyöräyttää revolveria samalla pyöräyttäen sylinterin ulos kuin double action revolverissa ja pudottaen kaikki hylsyt sylinteristä. Sitten hän oitis työntää kaikki ammukset sisään yhtä aikaa. Ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä revolverien latauksiin tulee sillä siinä yhdistyy juurikin se todella tyylikäs taidokkuus ja se erityisen hieno revolveri käyttö, jo pelkästään latauksessa.


5. Handgun - Uncharted 4: Thief's End

Käsiaseen lataus tässä tapauksessa on sieltä realistisemmasta päästä sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Drake vapauttaa lippaan ja lataa nopeasti uuden. Ei mitään järin ihmeellistä, mutta toimii erittäin hyvin ja näyttää todella hyvältä. Juurikin oikea tapa pitäytyä lähellä todellisuutta ja saada se silti näyttämään todella hyvältä. Pitkälti kyse on tietysti siitä kokonaisuudesta sillä osa tyylikkyyttä on siinä, miten Drake vain pudottaa lippaan aseesta ja samalla kun lataa uuden, kaikessa yksinkertaisuudessaan ja tyylikkyydessään.


4. Broken Butterfly - Resident Evil 4

Revolverien latauksien joukossa Särkynyt Perhonen on ehdottomasti se hienoin. Se on varsin nopea, astetta erilaisempi mitä revolverilta perinteisesti odottaa ja on todella mielekäs suorittaa. Leon lyö aseen auki niin että se kaartuu eteenpäin ja sitten lyö ammukset sisään ja sulkee aseen huitaisten sen kiinni. Tämä on juurikin sen tyylinen lataus jonka tekee mielellään varsin usein koska se näyttää todella tyylikkäälltä, kuullostaa todella hienolta ja saa erinomaisen aseen, tuntumaan entistä paremmalta.


3. Bullet time reload - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Max Payne 2:ssa kyse ei ole niinkään siitä, että mitä asetta lataa vaan se, milloin. Kun aseita lataa luotitilassa ja usein kun käytössä kaksi asetta, niin kaikki aseet latautuvat todella nopeasti, erittäin tyylikkään pyörähdyksen avulla. Ei järin realistinen, mutta ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä päästä. Ajanhidastaminen ei niinkään vaikuta lataukseen, mistä syystä pyörähdys tulee kuvioihin tuomaan mukaan aivan erityistä lisätyylikkyyttä.


2. Kaksipiippuinen haulikko - Doom II

Hyvin yksinkertainen lataus, mutta tässä on todellakin omanlaistaan tyylikästä asennetta joka oikeasti uppoaa. Latausanimaatio menee ohi nopeasti, mutta siihen ei kyllästy kovinkaan äkkiä, vaikka sitä joutuu katsomaan uudestaan ja uudestaan, sillä superhaulikko on sellainen, että se pitää ladata jokaisen laukauksen jäkeen. Pelkästään se latauksen ääni on erittäin osuva ja korostuu onnistuneesti sitä asennetta, mitä tämänlaisessa aseessa kuuluukin olla. Ei ole koko pelisarjassa tullut parempaa sen jälkeen.


1. Wingshooters - Resident Evil 6

Akimbo tyyliin käytettynä merkittävästi tyylikkäämpi toimintasankarilataus. Wingshooter on Leonin pistooli RE6:ssa ja uniikein siinä mielessä, että se on ainoa pistooli, jota voi käyttää tuplana. Yhdellä kädellä käytettäessä pistoolin latauksessa ei ole mitään järin ihmeellistä, mutta kun käytössä on kaksi pistoolia niin lataus on ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä päästä, vaikka se onkin suhteellisen simppeli. Leon pyöräyttää molempia pistooleja käsissään ja lataa ne yhtä aikaa nopeilla liikkeillä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja nopeudessaan tämä lataustyyli on sellainen että se ei juuri elvistele, vaan toimii varsin realistisella tasolla.