Final Fantasy sarjassa tietyt elementit ovat olleet mukana alusta asti ja tuskin koskaan katoavat. Taikuus on yksi osa ja se on nähnyt monia erilaisia muotoja pelisarjan aikana. Osa parempia, osa huonompia ja osa on ollut vain yhdessä pelissä. Joka tapauksessa tapa jolla niitä käytetään, tekee niistä monesti todella erityisiä.

 

 

 

Mitään isompia rajoituksia ei ole. Jos jokin taikavoima on Magic kategoriassa, niin se kelpaa. Ne voivat kulkea vähän eri nimillä eri peleissä, mutta jos ne ovat selvästi samoja vaikutukseltaan, niin sitten ne kuuluvat yhteen ja samaan sijaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ice: Blizzard/Blizzara/Bllizzaga

Jää ei ole omasta mielestä yhtä hyvä kuin monet muut elementit, mutta se on sen verran klassinen taika että ansaitsee tulla mainituksi.

 

Quake

Varsin hyvä loitsu jonka elementtiä vastaan ei ole erityisen paljoa vihollisia. Varsinkin FFVIII:ssa erittäin tehokas useampaan tilanteeseen.

 

Regen

Yksi näitä taikoja joka tietyissä peleissä tuntuu todella tehokkaalta tai niin marginaaliselta että sen hyöy tuntuu olevan lähes olematon.

 
24. Dispel

Taika joka poistaa tehosteita. Tietyissä tilanteissa erittäin hyödyllinen jos viholliset ovat itseään tehostavia. Tavallaan esunan kaltainen loistu mutta poistaa positiivisia tehosteita. Helposti todella tilanneriippuvainen loistu, mutta ehdottomasti erittäin hyödyllinen.


23. Osmose

Kerää taikavoimaa vihollisilta palauttaen MP:tä pelihahmolle. On monesti suhteellisen heikko, mutta ideallisesti erinomainen. Loppuviimeksi suhteellisen harvinainen taika, mutta ehdottomasti yksi niitä, jolle on kyllä käyttöä, tietysti heikkoudesta huolimatta.


22. Reflect

Itse en juuri koe tätä erityisen hyödylliseksi, mutta samalla aikaa se on oikeassa tilanteessa todella tehokas. Reflect kimmottaa takaisin kaikki taiat joita sitä päin heitetään. Taikoja paiskovia vihollisia vastaan se on erittäin tehokas koska kaikki lentää takaisinpäin. Pakottaa tosin käyttämään vain esineitä parantamiseen.


21. Fire/Fira/Firaga

Kaikista vahingoittavista elementtitaikavoimista tuli lienee niitä tunnetuimpia ja monesti myös niitä jonka heikkoudet ja vahvuudet ovat hyvin selkeitä. Kukin valitkoon oman suosikkinsa vastaavista, mutta tuli on se mistä itse pidän eniten, sen tietyn voimakkuuden vuoksi.


20. Poison / Bio

Myrkytys joka vahingoittaa kohdesta toistuvasti. Varsinkin pomovihollisissa jotka eivät ole immuuneja tälle ovat todella hyvä kohde koska myrkytys ei useinkaan varsinaisesti laimene vaan se täytyy parantaa. Tekee tästä hitaan keinon, mutta loppuviimeksi varsin hyvän lisän moniin taisteluihin joka voi oikeassa tilanteessa todella pelastaa tilanteen.


19. Meteor/Comet

Yksi näitä tehokkaimpia hyökkäysloitsuja, joskaan ei yhtä mielekäs käyttää kuin muutamat muut. Loitsu heittää kasan meteoriitteja kentällä jotka satuttavat vihollisia satunnaisesti useamman kerran. Pelistä riippuen hyvin tehokas. FFVII:ssa alkaa yhdellä komeetalla ja myöhemmin tehostuu useaan komettaan. FFIV:ssa erityisen voimakas loistu, kuten myös FFVIII:ssa.


18. Lightning: Bolt, Thunder/Thundara/Thundaga

Tätä kohtaan on itsellä siinä mielessä vahvat muistot, että tämä on ensimmäisiä mitä saa FFVII:ssa käyttöönsä. Yleensä tämä loistu on thunder muodossa, mutta varsinkin FFVII:ssa on Bolt muotoinen. Ehdottomasti niitä tyylikkäimpiä loistuja mitä tulee tälläisiin elementtitaikoihin. Kingdom Hearts erottaa loistut paremmin, mutta FF sarjassa monet loistut tuntuvat samankaltaisilta tietyssä pisteessä. Animaatioiden puolesta salama on kuitenkin monesti sieltä hienoimmasta päästä.


17. Barrier/Mbarrier/Wall/Protect/Shell

Taistelutehoste joka lisää puolustusta hyökkäyksiä vastaan. Fyysiset ja maagiset ovat monesti eri, mutta joskus ovat myös saman taikapuun alla ja niistä on monenlaisia eri versioita. FFVII:ssa ne ovat saman Barrier taian eri muotoja kun taas FFVIII:ssa ne ovat kokonaan eri taikoja.


16. Pain

Erikoisemmanlainen loistu, koska jos ei entuudesta tiedä sen todellista tehoa, niin voisi luulla että se teekee yhtä jos toista. Tekee vahinkoa ja heittää statusefektejä niskaan. Lisäksi tämä on yksi sellainen loistu jossa on jo pelkän nimen ansiosta aivan erityistä voimakkuutta.


15. Tornado

Kuullostaa paljon hienommalta mitä lopulta onkaan, mutta siitäkin huolimatta tornado on tuulielementin tehokkaimpia tuulielementtiloistuja joka osuu kaikkiin vihollisiin ja ainakin FFVII:ssa aiheuttaa confusen, osana Contain magiaa. Tornado on ehdottomasti yksi näitä taikoja joka kuullostaa todella hienolt aja joka on suhteellisen käyttökelpoinen muutenkin kuin vain vahingontuottamisessa.


14. Flare

Klassinen loitsu joka on joskus ollut myös muistaakseni nimellä Nuke. Tekee massiivista vahinkoa, ilman elementtiä, mikä tekee siitä monesti yhden pelin ehdottomasti tehokkaimmista loistuista. FFVII:ssa on viimeinen taso Contain taikuudessa, johon kuuluu yhtä jos toistakin. Flaresta on myös olemassa Shadow Flare versio FFVII:ssa joka on vielä voimakkaampi versio, joskin se on enemy skill. Flare on joka tapauksessa monesti se voimakkain loitsu mitä maagikko voi käyttöönsä saada.


13. Holy

Pyhää taikavoimaa joka on elementtinä sieltä harvinaisemmasta päästä. Usein animaatioltaan todella hienon näköinen kaikessa ytimekkyydessään. Tämä on yleensä niitä astetta myöhäisempiä ja harvinaisempia taikoja joita ei kaikista peleistä löydy ja joka sopii erinomaisti tiettyhä vihollisia vastaan.


12. Drain

Tämä on yksi niitä taikoja joka on joissakin peleissä aivan erityisen hyvä, kun sen laittaa aseen hyökkäysominaisuudeksi. Drain imee vihollisen elinvoimaa pelihahmolle. Ei korvaa puhtaita parannusloitsuja, mutta tämä on juurikin sellainen taika joka tuntuu todella omalta, sopien erityisen hyvin omaan pelityyliin.


11. Death

Tappaa kohteen, niin yksinkertaista. Tietysti monet viholliset ovat immuuneja tälle, mutta periaatteessa tätä vahvempaa loitsua ei olekaan. Käyttökelpoinen etenkin kun yhdistettynä hyökkäykseen mm. FFVIII:ssa. FFVII:ssa löytyy Destruct taikapuusta. Kuolema on omalla tavalla oitis mahtipotinen taika, vaikkakin sen käyttötehokkuus ja varmuus ei ole samaa luokkaa kuin todella monilla muilla taioilla on. Animaation osalta vaihtoehtoja on kuitenkin varsin kattavasti.


10. Demi: Gravity/Gravira/Graviga

Tavallaan erittäin tehokas loistu, koska se haavoittaa vihollisia %määräisellä vahingolla. Varsinkin FFVII:ssa All materian kanssa nopeuttaa suurin laumojen hävittämistä ja auttaa kokoamaan tappoja. Muutenkin kestävämpien vihollisten kanssa tämä on erittäin hyvä taika. Vihollisilla taas ehdottomasti niitä vaarallisimpia, koska riippumatta siitä paljonko elinvoimaa on, tekee demi valtavasti vahinkoa. Mutta tämä ei koskaan tapa, sillä pienikin määrä elinvoimaa vain jakaantuu pienemmäksi määräksi.


9. Triple (Double)

Mahdollistaa sen, että pelihahmo voi tehdä kerralla kolme taikaa, heikommassa versiossa kaksi. Triple on varsinkin magiaa hyödyntävillä hahmoilla erityisen hyvä, mutta kelpaa pääasiassa myös taistelutehostukseen. Ensisijaisesti kyse lienee siitä, että pystyy parantamaan haavoittuneita tai herättämään kaatuneita. Mutta ehdottomasti myös hasten käyttö tai tehokkaimpien taikojen käyttö on myös tehokasta. Triple onkin siinä mielessä erittäin yleishyödyllinen taika joka nopeuttaa taistelua, tai helpottaa sen ylläpitoa.


8. Saber - Final Fantasy

Yksi sellainen taika joka on hyvin vähän käytetty ja FFXII:ssa toista melko kuohittu versio. Ensimmäisen Final Fantasyn loistu tehosti pelihahmon hyökkäysvoimaa mikä on todella hyvä taisteluhahmoille. Tälläisiä taikoja pitäisi olla merkittävästi enemmän, sillä ne todella tehostavat taistelua erinomaisesti. Niinkin hyvin että niitä käyttäisi todella mieluusti erittäin paljon. Saber on juurikin sellainen voimataika jota itse käyttäisin merkittävästi enemmän, jos se oikeasti vain lisäisi hyökkäysvoimaa.


7. Aura - Final Fantasy VIII

Tästä saattaa olla muitakin variaatioita, mutta tämä on ainoa jonka itse tiedän. Aura mahdollistaa pelissä sen, että hahmo voi käyttää limit ominaisuuttaan toistuvasti. Ehdottomasti yksi tehokkaimpia loistuja taistelutehosteista, varsinkin loppupuolella jossa vihollisten elinvoima alkaa olla varsin korkealla. Etenkin tehokkaiden hyökkäysten kanssa tämä on hyvin voimalinen taika, jota toivoisi lähemmäs jokaiseen FF sarjan peliin ja jonka tavallaan saakin, joskin parissa remasterissa lisätehosteena.


6. Life/Full-Life/Raise/Arise/Auto-Life

Herättää yhden hahmon henkiin, tai mahdollisesti useamman hahmon henkiin ja tehokkaimmalla tavalla, täysivoimaisena. Pitkässä juoksussa erittäin hyödyllinen taika, joka korvaa phoenix down esineen ja vastaavat lähes täysin. Ehdottomasti yksi pelisarjan tärkeimpiä taikoja. Saatavilla myös aurana, joka herättää henkiin kuoltaessa.


5. Apocalypse - Final Fantasy VIII

Tämä on siinä mielessä erityisempi loitsu kuin ehkä yksikään toinen koko pelisarjassa, että tätä voi käyttää ja kerätä vain yhdessä kohtaa sitä yhtä peliä, jossa tätä esiintyy. Final Fantasy VIII:n junction systeemi on aivan erityinen ja Apocalypse on se yksi taika, jota ei voi siinä hyödyntää, koska sitä esiintyy vain viimeisen pomotaistelun viimeisessä vaiheessa. Tekee massiivista vahinkoa ja näyttää todella hienolta. Ei ole toista samanalaista, tai ei ainkaan tule mieleen. On myös nimetty yllättävän hyvin.


4. Esuna

Parannustaika joka korostuu erinomaisesti pitkällä aikavälillä, kunnes saa esineitä jotka ehkäisevät kaikkia haittavaikutuksia. Esuna kumoaa myrkytykset ja lähemmäs kaikki muutkin efektit jotka aiheuttavat jonkinlaisia haittavaikutuksia. Ehdottomasti yksi yleishyödyllisimpiä loistuja koko pelisarjassa.


3. Haste/Hastega

Ehdottomasti näitä taikoja joka sopii erinomaisesti omaan pelityyliini ja korostuu varsinkin niissä tapauksissa, joissa pelaamista itseään ei voi nopeuttaa millään tavalla. Varsinkin siinä tapauksessa kun taistelussa panostaa vain hyökkäämiseen, niin vuorojen nopeutus todellakin korostuu.


2. Cure/Cura/Curaga

Parannusloitsu joka kulkee million milläkin nimellä, cure variaatiot nyt saattavat olla ne yleisimmät. Cure on helposti niitä hyödyllisimpiä taikoja koska se elinvoima on niitä tärkeimpiä osia toimintaa. Yleensä yksi hahmo on se parantaja mutta monet muutkin hahmot voivat käyttää sitä. Korvaa parannusesineet ja on yleensä juurikin niitä loistuja joka on kovimmassa käytössä siitä asti kun sen saa ja kestää aivan loppuun asti, muuttuen aina vain tehokkaammaksi. Pelistä riippumatta.


1. Ultima

Usein se voimakkain loitsu mitä löytyy, oli kyse miltein mistä hyvänsä pelistä sarjassa. Tekee massiivita vahinkoa, yleensä kaikkiin vihollisiin kerralla. Lisäksi hyvin monet voimakkaimmat asiat pelissä ovat jonkinlaisia johdateita tästä. Ultimate johdannainen joka todella kuvastaa merkitystä erittäin hyvin. FF8 etenkin korostaa Ultiman vahvuutta junction systeemissä. Lisäksi ultima on sitä sorttia että se voi ilmetä todella monilla erilaisilla tavoilla. Sanotaan vaikka siitä on hyviä ja huonoja versioita. FF8:n versio on ehkä oma suosikkini, kun taas FF7:n versio ei ole erityisen hyvä.