Lisäsisällöt voivat olla pieniä ja nopeasti ohi olevia lisiä pääpeliin, tai sitten massiivisia lisäyksiä jotka kasvattavat pääpeliä merkittävästi. Vaihtoehtoja on paljon ja joskus vastaan tulee todellisia helmiä jotka todellakin kannattaa kokea. Aina niitä ei edes hahmota lisäsisällöksi jos ei entuudestaan satu tietämään.

 

 

 

Ei juuri rajoitteita koska monissa peleissä voi olla monia niin pieniä lisäsisältöäpätkiä

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Overlord - Mass Effect 2

Isoin juttu tässä tehtävässä on se totuus kaiken taustalla ja siitä tuleva päätös, josta seuraa mahdollinen muistutus ME3:ssakin.

 

Stolen Memory / Kasumi - Mass Effect 2

Uusi hahmo lisää on oitis plussaa, mutta hahmon tehtävä ei ole sieltä parhaasta päästä, vaikka siinä leikitään James Bondia.

 

Psycho Pack / Krieg - Borderlands 2

Uusi pelattava hahmo joka on merkittävästi erilaisempi kuin muut ja selvästi kuuluisi vihollispuolelle. Plussaa siis siitä että tämä hahmo tuo lisää väriä tiimiin.

 

Claptastic Voyage - Borderlands: Pre-Sequel

Tarinapätkä joka kertoo Claptrapin taustan ennen Borderlands 2:n alkua. Tosin, koska kyseessä on pelisarjan yksi ärsyttävimmistä hahmoista, on tämä myös nerokasta haistattelua.

 

Left Behind - The Last of Us

Ellien tarina. Nykypäiväosuudet ovat todella hyviä, mutta Riley on hahmona sen verran ärsyttävä että ne menneisyyspätkät eivät nappaa yhtä hyvin.

 




24. Jack the Ripper - Assassin's Creed: Syndicate

Erittäin tyylikäs lisä pääpeliin jossa tosin on merkittäviä ongelmia. Eräs näistä ongelmista on se, että pelaaja ei saa juuri päättää mitä hahmoa haluaa käyttää. Jack on kuitenkin oikein hyvin tehty hahmo ja kiinnostava versio siitä, mitä Viiltäjä Jack saattoi olla. Paljon vapauksia tässä on otettu ja monia asioita jäädään vihjailemaan, mutta koska kyseessä on Viiltäjä Jack, niin on kiinnostaa nähdä Assassin's Creedin ote siitä, varsinkin kun se ei pilaa hahmoa tai hahmon kohtaloa/tms, toisin kuin Julius Caesarin kanssa kävi. Tämän olisi pitänyt olla paljon parempi ja iso syy on siinä, että Evie on liian intialaisvaikuttainen, eikä "steampunk" vaikutteinen.


23. Mad Moxxi and Wedding Day Massacre

Lyhyemmänpuoleinen DLC joka pitää sisällään vain pari tehtävää, mutta hyvällä tyylillä. Lisäksi Moxxi nyt on näitä parhaita NPC hahmoja, joten tämä jää oitis paremmin mieleen. Tosin ilman häntäkin tämä on niitä parempia DLC lyhäreitä mitä pelistä löytyy.


22. AWE - Control

Kahdesta laajennuksesta se selvästi heikompi. Tarinallisesti tämä on todella onnistunut tapaus, varmistaen Remedyversen, kun Alan Wake tulee osaksi Controlia. Pelattavuudessa AWE voisi olla parempikin. Siinä on sitä synkkää tyyliä mikä monella tavalla kyllä toimii, mutta sen jaksotus voisi olla paljon parempikin.


21. Tresspasser - Dragon Age: Inquisition

Pidennetty epilogi päätarinalle, muutamilla lisätehtävillä. Tämä olisi paljon korkeammalla ilman aika heikosti tehtyä lopetusta jossa vain luodaan merkittävä cliffhanger. Se mikä tässä kuitenkin toimii hienosti on BioWarelle tyypillinen yksityiskohtien huomioinen ja valintojen merkitys. Se mitä pääpelissä teki, voi nyt käydä todella kalliiksi tai maksaa itsensä takaisin. Pelattavuudessa tämä on samaa laatua kuin pääpeli mutta eniten tämä peli loistaakin siinä tarinallisuudessaan ja niissä monissa pienissä asioissa.


20. Price of Revenge / Zaeed - Mass Effect 2

Yksi porukan oikeasti äijämäisimpiä hahmoja ja todella hyvä, vaikkakin pieni ja monesti näkymätön lisä porukkaan. Zaeed olisi tietysti voinut olla joku avaruusolentokin, kuten vorcha, mikä olisi saattanut tehdä hänestä yhden suosikeistani. Tälläisenäänkin tämä tietysti toimii, mutta on pääasiassa sellainen kiva lisä oikein hyvään peliin, jossa porukan luottamus komentajaansa kohtaan on isossa roolissa. Lisäksi Zaaedin lojaaliustehtävä on erittäin hyvä, varsinkin valintojen suhteen, koska se voi olla yksi raastavimpia.


19. Painted World of Ariandel - Dark Souls 3

Lumisiin maisemiin sijoittuva lisäsisältö tarjoaa huikean kovia vihollisia ja paljon tutkittavaa. Mukana myös muutamia pomovihollisia. Ei läheskään niin hyvä kuin muiden Dark Souls pelien lisäsisällöt mutta itse kyllä pidän tälläisestä lumimaisemaisesta tyylistä mikä tässä pelissä on läsnä. Paikoni tämä tosin tuntuu vähän turhankin vaikealta, lähinnä niiden viikinkien takia. Joka tapauksessa erittäin hyvä lisä pääpelin kylkeen, pohjustamaan Ringed Cityä, joka on se todellinen huippusisältö.


18. TK Baha's Bloody Harvest - Borderlands 2

Halloween teema vetää oitis todella isot pisteet, vaikka meno on noin muutoin aivan samaa kuin aiemminkin. Lisää pelattavaa siis, mikä tarkoittaa lisää aseita, lisää ammuttavaa ja lisää omalaatuista huumoria. Itse pidän sen verran Halloweenista, että pidän tästä DLC:stä enemmän kuin monista muista pelin lisäsisällöistä. Tiny Tinan pöytäroolipelikampanjaa tosin ei päihitetä.


17. Captain Scarlett and Her Pirate's Booty - Borderlands 2

Borderlands 2:lle tyypillistä settiä merirosvoteemalla. Toimintaa ja aseita riittää ja vaikka mukana tuleekin myös sitä Raid tyylistä sontaakin, niin kokonaisuutena tämä on ehdottomasti hyvä lisä. Pääasiassa tämä on lisää samaa pelattavaa kuin aiemmin samanlaisella huumorilla ja tyylillä mitä tähänkin asti.


16. The Foundation - Control

Suurin heikkous on DLC ns. Pääroisto. Se mitä tämä lisäsisältö kuitenkin tarjoaa on jokaisella tavalla lisää Controllia. Kivijalka on erinomainen uusi alue omalla erittäin tyylikkällä punaisella värikkyydellään ja haasteillaan. Tämä on juurikin sellainen DLC joka tuo lisää lähemmäs kaikkea mitä Control on alusta asti tarjonnut. Maailmaa tämä ei mullista, mutta tarjoaa lisää pelattavaa uusien temppujen muodossa. Siinä samalla myös se erinomainen maailma ja tarina syvenevät entisestään.


15. Hellfire Knight - Code Vein

Sanotaan vaikka että ensimmäisenä DLC:nä peliin on tavallaan hyväksyttävää että kyseessä on lähinnä luolasto, kaksi seuraavaa sitten eivät keksineet mitään uutta. Se mikä kuitenkin oikeasti tekee tästä paremman kuin kaksi muuta johtuu siitä että Hellfire Knight on todella upea pomovihollinen ja Surt koodi on todella hyvä.


14. Lair of Shadow Broker - Mass Effect 2

Pieni mutta toimiva lisä pääpeliin. Mukana on hyviä viittauksia pääpeliin ja sama tyyli jatkuu. Kokonaisuus ei ole junnaavan pitkä vaan hyvin rakentunut kokonaisuus jossa saadaan lisää sisältöä ja taustaa trilogiaan, kun Shepard lyöttäytyy jälleen yhteen Liaran kanssa. Erittäin hyvin tässä paketissa toimivat ne erinomaiset pienet tyyliseikat, kuten se miten Shadow Broker kommentoi Shepardin ryhmävalintaa.


13. Leviathan - Mass Effect 3

Yksi näitä paketteja joka onnistuu kertomaan yllättävän kiinnostavan tarinan ja vieläpä muutamilla oikeasti erilaisilla pätkillä, joita ei pääpelistä löydy. Se miten kokonaisuus alkaa luo erittäin hyvät puitteet todella mielenkiintoiselle asetelmalle. Se miten kaikki sitten etenee on oikein hyvin jaksotettua ja vaihtelevaa. Ei pelkkää toimintaa tai pelkkää keskustelua. Erityisen hyvin toimii myös lopetus.


12. Where the Cat and the Wolf Play - Witcher 3: Wild Hunt

Lyhyemmänpuoleinen lisätehtävä pääpelin kylkeen. Erittäin hyvä koska sekoittuu täysin muiden tehtävien joukkoon, eikä sitä edes huomaa lisäsisällöksi ellei sitä joudu erikseen lataamaan. Oikein hyvä ote Witcher maailmasta jossa on monesti vain huonoja valintoja tai vielä huonompia eikä kukaan ole täysin puhdas, tai likainen.


11. 400 Days - Walking Dead

Ensimmäisen todella Telltalemaisen pelin laajennus tarjoaa juurikin sitä mitä voisi odottaakin. 400 päivää jakautuu useaan lyhyeen tarinakokonaisuuteen jossa tehdään kovia päätöksiä ja käydään keskuteluja milloin mistäkin aiheesta. Lyhyet tarinat ja nopeasti vaihtuvat henkilöt todella hienosti laajentavat pelimaailmaa, tuoden pakettiin lisää uusia vivahteita. Sen sijaan että mukana olisi yksi jatkuva tarina, useamman tarinan erilaiset vivahteet sitten lopulta yhdistyvät, johtaen kakkoskauteen. Tavallaan.


10. War for Wakanda - Marvel's Avengers

Ottaen huomioon miten monta asiaa tämä peli on tehnyt väärin siitä asti kun meni "live service" saastaksi, niin Sota Wakandasta on ehdottomasti sellainen asia joka menee oikeaan suuntaan. Siinä tulee uusi pelattava hahmo, Black Panther sekä uusina roistohahmoina ei vain Ulysses Klaue, vaan myös Crossbones, eli roistohahmoja aletaan nyt tuoda mukaan pakettiin. Tämä on oikeasti parempi ratkaisu kuin Hawkeye DLC jossa tarjottiin lisää Monica Rapaccini skeidaa, eli jatkettiin huonon hahmon käyttöä. Pelattavuus ja tehtävävariaatio ei ole muuttunut mihinkään.


9. Harley Quinn's Revenge - Batman: Arkham City

Pääpelin tarinaa jatkava osa jossa pelattava hahmo vaihtuu ja siinä tulee omat jipponsa. Ikävän lyhyt, mutta tunnelmallisesti erityisen onnistunut lisäys erinomaiseen pelikokonaisuuteen. Tämä Robin DLC on määrällisesti about samaa rataa mitä Catwoman, mutta paljon suoraviivaisempi, ilman lopputäytettä ja vapautta. Siitäkin huolimatta todella hyvä lisä tarinaan, samalla erinomaisella pelattavuudella kuin pääpelikin.


8. Stash - Witcher 3: Wild Hunt

Yksi näitä asioita joka olisi pitänyt olla pelissä alusta asti, mutta jonka lisäys kieltämättä tekee pelistä oitis paremman. Kyllähän tämä mekaniikka oli läsnä jo ensimmäisessäkin pelissä, mutta tavallaan tämän pelin kanssa ymmärsi että jemmaa ei ollut. Silti, vaikka pelissä onkin paljon tavaraa jota ei missään kohtaa juuri edes käytä, niin ainakin niitä on kiva katsella siellä tavaravalikoimassa. Tämä tosin siihen asti, kun Blood and Wine DLC toi käyttöön viinitarhan ja talon jota sivustaa aseilla sun muilla.


7. Fractured Worlds - Victor Vran

Pääasiassa vain loputtomasti lisää pelattavaa ja mahdollisuus farmata mitä nyt mieleen tulee. On mukana myös ihan sisältökin Wa-Leen kanssa. Tarinalliset osat ovat oikein hyviä ja tämä on lähinnä sellainen tietty extra päätös tarinapuolille pelissä, vaikka ne ovatkin käytännössä pääpelissä jo ohi. Fractured Worlds ei ole yhtä hyvä kuin Motörhead, mutta se on kuitenkin hyvä paketti lisää pelaamista jossa on varsin järkevällä tavalla tehty samojen juttujen toistosta toimivaa, vaikkakin myös itseääntoistavaa.


6. Frozen Wilds - Horizon Zero Dawn

Pitkälti samaa tavaraa mutta haastavammassa paketissa ja täysin jäätyneessä ympäristössä. Mutta se idea nyt vain toimii, pääasiassa siksi että jäätynyt erämaa on todella upea paikka tutkia ja täältä löytyy jo huomattavasti parempia NPC hahmoja joista osaa sietää merkittävästi pääpelin valtaosaa paremmin. Sitten ovat tietysti koko pelin hienoimmat robottihirvitykset, Käristäjät. Nämä ovat haastavia tuhota ja näyttävät erittäin upeilta. Frozen Wilds on varsin iso lisäpala ja juuri sen verran jämpti kokonaisuus että se ei muutu pääpelin tavoin tylsäksi missään kohtaa.


5. Dark Arisen - Dragon's Dogma

Monia lisäyksiä pääpeliin joista ylivoimaisesti näkyvin on täysin uusi saari täynnä jumalattomia vaaroja ja itse paholainen syvyyksissään. Bitterblack isle on vaarallinen paikka jossa jopa New Game Plus hahmot voivat saada aika helposti todella kovaa turpiinsa. Monella tavalla kyseessä on siis valtava haasteryöppy pääpelin jälkimaininkeihin. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Erityisen sekavaa tosin on se, että mikä DLC kuuluu mihinkin, mutta itse miellän Dark Arisen version pelistä siksi lopulliseksi versioksi.


4. From Ashes/Javik - Mass Effect 3

Iso juttu tässä lisäsisällössä on kokonaan uusi ryhmäläinen, Javik, joka on viimeinen elossa oleva Prothean. Javik on vieläpä jotenkin paljon tärkemmältä tuntuva hahmo kuin kakkosen Zaaed tai Kasumi, minkä vuoksi tuntuu todella oudolta että hän on ylipäätään lisäsisältöhahmo.


3. Tiny Tina's Assault on Dragon Keep - Borderlands 2

Kaikessa mielettömyydessään erittäin hauska lisäpaketti joka monella tavalla tuntuu paremmalta kokonaisuudelta kuin monet osat pääpelistä. Pelkästään lisärin intro on erinomainen kaikessa hauskuudessaa ja huumorissaan. Iso juttu miksi tämä toimii niin hyvin on siinä, miten ylivedetty tämä kokonaisuus on ja miten paljon siinä leikitään sillä tosiasialla, että kyse on pöytäroolipelistä jossa pelinjohtaja päättää monet asiat. Borderlands tasolla tämä on ehdottomasti niitä laadukkaimpia kokonaisuuksia.


2. The Following - Dying Light

Erinomainen lisä pääpeliin. Following ei vain tarjoa lisää sitä samaa mitä pääpelikin, vaan luvassa on merkittävästi uudistuksia ja parannuksiakin. Tuliaseilla on enemmän painoarvoa ja uusiakin tulee mukaan. Uusia pelimekaniikkojakin avautuu. Tutkittava alue on varsin iso. Tarina on monella tavalla parempi kuin pääpelissä. Following ei ole vain erinomaista lisäpelattavaa. Se on paketti, joka on lähemmäs pakollinen osa pääpeliä, jatkaen sen tarinaa ja tarjoten entistä parempaa pelattavaa.


1. Citadel - Mass Effect 3

Erinomainen tarinalisä viimeiseen osaan peliä. Tämä on kuin sellainen viimeinen tapaaminen ennenkuin kaikki päättyy. Mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja ja viettää aikaa. Tietysti mukana on myös vähän toimintaakin erään juonikuvion merkeissä ja siinä ohessa tulee vastaan ehkä pelin hauskimpia kohtia monien vitsien muodossa, jossa tehdään pilaa pelisarjasta itsestäänkin. Tämä on tehty monella tavalla juurikin sillä tavalla joka erinomaisesti korostaa niitä pieniä yksityiskohtia ja oikeanlaisia tyyliseikkoja. Tavallaan harmillista on tosin se, että tietyt osat tätä sisältöä voi olla hyvin vaikea aktivoida, jos tämän sattuu tekemään aivan pelin lopussa. Jonne se kuuluu.