Se miten tietty liittolainen esitellään, voi vaikuttaa todella paljon siihen, miten kyseiseen hahmoon suhtautuu pelin edetessä. Tästä johtuen, joskus hyvin minimalistinenkin tyyli voi toimia yllättävän hyvin.

 

 

 

Kertaus:

Myös muiden pelien päähahmot kelpuutetaan jos he ovat tukijoukkoina kyseisessä pelissä.

Yksi per peli

Yksi per hahmo

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Charon - Hades

Vähäsanainen ja synkkä kauppias manalassa. Toisin kuin monet hahmot joiden kohdalla sanat merkitsevät paljon, Charonin kohdalla merkitsee enemmän se, mitä Zagreus sanoo.

 

Duke - Resident Evil: Village

Vankkurit avautuvat ja sairaalloisen lihava mies pyörähtää näkyviin ja tervehtii pelajaa. Jää kyllä mieleen varsin monesta syystä.

 

Morwen - Lord of the Rings: Third Age

Esittely suoralla toiminnalla ja siitä seuraavalla kostoretken aloituksella jonka kautta hahmoon tuodaan se tietty kantava teema mukaan ja oma ulkoinen tyyli.

 
24. Dog - Dragon Age: Origins

Prologi jossa pelaaja omistaa koiran alusta asti, esittelee koiran tilanteessa, jossa sen vaistot ja määrätietoisuus tulevat hyvin esiin. Koira on ruokavarastossa, jossa se saalistaa rottia, vaikka joidenkin mielestä se on siellä vain ruuan perässä. Alusta asti koirasta saa todella hyvän kuvan ja kyllähän tämän varsin lihaksikkaan eläimen näkeminen ensimmäistä kertaa on aika hieno kohtaus, sillä aluksi koirasta ei tiedä juuri mitään, eikä sen vuoksi osaa ennalta aavistaa että mitä rotua se mahtaa olla.


23. Tifa - Final Fantasy VII Remake

Tämän hahmon esittelystä olisi voitu ottaa enemmänkin irti, mutta tälläisenään se sopii hyvin, jos tuntee tarinan ennalta. Tifa istuu portailla Barrettin tyttären kanssa odottamassa ja jättäytyy vähän taemmas vaihtaakseen pari sanaa Cloudin kanssa. Tifasta tulee heti sellainen hyvin ystävällinen ja lempeä vivahteisuus eikä juurikaan sitä taistelijasisua, mitä hänestä myös löytyy, mutta se voi odottaa.


22. Markus Kane - Fahrenheit

Lucasin veljen esittely tapahtuu hyvin rauhallisessa paikassa, talvisessa puistossa jossa pelaaja voi päättää kuinka paljon avautuu pappiveljelleen, joka on selvästi sieltä ymmärtäväisimmästä päästä. Markusin rauhallinen ja vastaanottava tapa luo luottamusta hahmoon ja hahmon ulkoinen olemus on myös varsin rauhoittavaksi rakennettu.


21. Rosa Farrell - Final Fantasy IV

Esittely jonka aikana tulee todella hyvin selväksi hahmo suhde Ceciliin ja hänen luonteensa. Hän on se ymmärtäväinen tukihahmo joka välittää muista ja jonka suhde Ceciliin on enemmän kuin ystävyys. Tämä on niitä tilanteita joissa ei juuri kierrällä ja kaarrella vaan mennään aika suoraan asiaan ja se toimii varsin hyvin.


20. Ocelot - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Todella hyvä lännen mies esittely kun Ocetlot saapuu paikalle hevosella ja pienen hidastuksen kanssa. Tuttu hahmohan tämä on monille, mutta vaihteeksi liittolaisena, oletettavasti, sillä hän saapuu auttamaan pelaajan pakoon tukalasta tilanteesta.


19. Kartantekijä - Hollow Knight

Ensimmäiseksi kuuluu hahmon hyräily jota seuraamalla sitten löytyy tälläinen punkero ötökkä ympärillään lukuisia papereita. Todella sympaattisen näköinen kaveri, ehdottomasti ja tämä iloinen hyräily kuin korostaa sitä että vaaroista huolimatta hän tekee sitä missä on hyvä.


18. Zell Dinch - Final Fantasy VIII

Hahmo heittää parit nyrkkeilysarjat, potkut ja hypyt kunnes sitten tervehtii ja tarjoaa kättä Squallille. Zellistäa hohkaa sellainen rennon reteä leikkisyys ja ulospäinsuuntautuneisuus. Tämä selvä urheilullisuus ja naamatuoinnin kautta tuleva kapinallisuusvivahteisuus tekevät hänestä oitis merkittävästi Squallista poikkeavan hahmon. Juurikin sellaisen paras kamu hahmon.


17. Don Vito Corleone - Godfather

Peli esittelee hahmon kaksivaiheisesti. Ensin nopealla noteerauksella että hahmo on paikalla ja hänet tunnistaa näeltö. Sitten kun päähahmon isä tapetaan, on Don Corleone se joka oitis tarttuu poikaan ja toimii tämän nopeana oppaana siitä, miten pojan pitää nyt toimia. Tämä korostaa erinomaisesti sitä, millainen Don on ja miten se vaikuttaa pelihahmoon. Tämä on hyvin hienovarainen esittely, etenkin niille, jotka eivät tunne Kummisetää ennalta. Itse pidän juurikin tästä tavasta esitellä klassinen hahmo pelimuodossa.


16. Tommy - The Last of Us

Kun koko tilannetta seurataan lapsen näkökulmasta, niin Tommyn esittely tapahtuu sivusta katsottuna. Hän tulee hakemaan veljensä ja veljentyttönsä autolla lähteäkseen pois kun maailman on luhistumassa. Hänen ja Joelin välinen keskustelu asettelee oitis palasia hahmodynamiikkaa ja kun hän huomioi Saran, niin siinä tulee oitis vivahde sitä sympaattisuutta mikä on iso osa hahmoa ja joka Joelista lopulta alkaa katoamaan kokonaan. Prologin aikana Tommysta sitten opitaan lisää mutta nopea alkuesittely toimii todella hyvänä pohjustuksena.


15. Jack Sparrow - Kingdom Hearts III

Tuttu hahmo aiemmin sarjasta ja Pirates of the Caribbean elokuvista. Kun Sora ja posse jahtaa laivaa, juoksee taka oikealta neljäs hahmo ja morjenstaa Soraa juostessaan ohi. Hahmo kuitenkin pysähtyy korjaamaan tittelinsä mukaan keskusteluun, kuten pitääkin. Hyvin Jack Sparrowmainen esittely kaikessa koomisuudessaan.


14. Knickers - Thronebreaker: Witcher Tales

Tämä koirulainen tulee vastaan suhteellisen yllätäen, mutta kuitenkin hienosti alustettuna. Koko tilanne on kaikessa koomisuudessaan todella onnistunut. Hylätyssä kylässä sotilaat menevät sisään taloon ja tulevat juosten ulos ja heidän perässään pikkuinen koira, joka tosin puri yhtä sotilasta takamukseen, saaden itselleen palan tämän housuista. Koko tilanne pelataan todella hienosti muutamilla nokkelilla huomioilla. Oikein hieno tapa esitellä tämä hahmo, josta tulee hyvä lisä porukkaan.


13. Poliisipäällikkö Smirnov - Blacksad

Tyylikkään tavallisesti esitelty poliisihahmo film noir tarinassa. Tapaaminen kahvilassa, kaikessa rauhallisuudessa. Smirnovin tapauksessa hahmosta kuvastuu juurikin sellainen tyypillinen virkamies joka menee sääntöjen mukaan ja joka varmaan ymmärtää kaikki lain koukerot. Tilanteen hiljalleen edetessä, korostuu kuitenkin myös se, että Smirnov ymmärtää mikä pelin henki monesti on.


12. Elegost - Lord of the Rings: Third Age

Ensin vaikuttaa siltä että haavoittunut mies makaa maassa kun hukat lähestyvät, mutta sitten mies hyppääkin ketterästi pystyyn ja tappaa kyseiset pedot. Tämä samooja oitis kertoo että metsästi niitä ja on selvästi kyvykäs siinä. Samalla hahmosta korostuu luonteesta muutama puoli. Elegost on juurikin sellainen suht tyypillinen veteranisoturi joka osaa hommansa erittäin hyvin, mutta ei kuulu kuitenkaan niihin röyhkeisiin tai tylyihin hahmoihin.


11. Arsene - Persona 5

Persoonat esitellään merkittävästi ihmisiä paremmin ja tämä on niistä paras esimerkki. Tuli nousee Jokerista ja tulesta muodustuu tyylikäs demonimainen hahmo, joka oitis osoittaa merkittävää voimaa ja tuo esiin parhaat puolensa. Tässä on tyyliä.


10. Jack Rutherford - Code Vein

Jackin esittelyssä korostuu sellainen enigmaattisuus, sillä koko tilanne on täynnä kysymyksiä. Ensin korostuu Jackin verinen miekka ja sitten Jack itse ja hänessäkin vasta aivan lopuksi kasvot ja arpi silmän alueella. Tämä tyyliltelty hahmon yksityiskohtien esittely toimii erittäin hyvin, korostaen sitä salaperäisyyttä hahmossa, joka sitten pelin edetessä enemmän ja enemmän alkaa selviämään.


9. Samara - Mass Effect 2

Tyylikäs esittely tyylikkäälle ja voimalliselle hahmolle. Samara on tilanteessa se joka määrää ja tekee vaikka likaisetkin työt saavuttaakseen tavoitteensa. Hahmossa korostetaan sitä todellista voimaa suorastaan hohkaa hänestä ja se hyvin tyynen rauhallinen lähestymistapa joka Samaralla on tilanteeseen entuudestaan vahvistaa sitä tosiseikkaa että Samara on hyvin voimallinen hahmo.


8. Elora - Spyro 2: Ripto's Rage

Elora esittäytyy Spyrolle ihan oikeastikin, mutta hahmon varsinainen esittely tapahtuu aiemmin, kun Spyro ei ole vielä kuvioissa. Tässä kohtaa käy hyvin selväksi että Elora on joukon selvä johtaja, mahdollinen järjen ääni ja se huolehtiva osapuoli, varsin monitahoinen hahmo johon mahtuu myös hieman huumoria. Sekä alkuperäisessä että reignited versiossa on puolensa, mutta itse olen tykästynyt tähän uudempaan, lähinnä siksi että se tuntuu merkittävästi eloisemmalta hahmolta.


7. Nyssa Raatko - Batman: Arkham Knight - Season of Infamy

Lähikontaktin yhteenotto sellaisella hyvin hiljaisella ninjamaisella tyylillä. Nyssa on ehdottomasti sellainen hahmo, jota ei välttämättä koskaan olettanut näkevänsäkään tässä sarjassa ja joka muutenkin voi olla astetta vähemmän tunnettu hahmo. Nyssan tapauksessa ne pääasiat tulevat nopeasti esiin hänen ja Batmanin keskustelussa ja hahmon ulkoasussa on todella hienoa tyyliä jossa on paljon samaa mitä Thaliassa. Erityiset pisteet siitä, miten hienosti tarinapuolet tuodaan esiin tässä kohtauksessa.


6. Regis - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine

Yhteenotto Dettlaffin kanssa keskeytyy kun toinen hahmo puuttuu peliin ja vaikuttaa tulevan lävistetyksi. Vihollinen lähtee ja toinen hahmo alkaa oitis, nopeasti parantumaan. Hahmo lopulta kääntyy Geraltiin päin. Tämä vaatimattoman vanhan miehen näköinen hahmo tervehtii vanhaa ystäväänsä ja ne joille kirjat ja tarinat eivät ole entuudestaan tuttuja ovat varmast aivan pihalla, mutta tämä lämmin tapaaminen on oikein hyvä tapa esitellä vanhoja tuttuja, joista sitten alkaa oppimaan lisää tarinan edetessä.


5. Chronicler - Legend of Spyro: Eternal Night

Hahmosta kuulee äänen hyvin pian ja hän puuhukin pelaajalle pitkin tämän matkaa. Todellinen esittely tapahtuu vasta aivan loppupuolella, kun tämä lohikäärme näyttäytyy Spyrolle kokonaisuudessaan, Spyron saavuttua hänen kammioonsa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on oikein hyvä esittely, jossa annetaan juurikin ne oleellisimmat tiedot hahmosta ja hiljalleen myös hänen tehtävästään ja kokonaiskuvioista. Hahmossa sellaista tiettyä mystisyyttä edelleen ja kokonaisuutena hänestä saadaan todella nopeasti entistä kiinnostavampi hahmo.


4. Quarble - Messenger

Yllättävä esiin tulo ja niin toimiva. Kun pelihahmo kuolee niin tämä pikku piru ilmestyy, kirjottaa jotakin ja kertoo sitten pelaajalle säännöt. Kaikessa koomisuudessaan tämä toimii todella hyvin ja juurikin tämä kun piru kirjoittaa kaiken ylös, tuntuu todella hienolta ja tavallaan jopa huvittavalta tyyliseikalta, josta ehdottomasti pisteet.


3. Cerberus - Hades

Ensi tapaaminen riippuu tietysti pelaajasta, mutta olettaa voi että valtaosalla ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu kun Zagreus palaa manalaan ja vahtikoira istuu isäntänsä vieressä. Koiran voi sivuuttaa, mutta Zagreus voi rapsuttaa Cerberusta ja puhua tälle, jolloin kertojan ääni selostaa mitä koira tekee. Tämä on todella hauska ja toimiva tapa kertoa siitä, miten Cerberus reagoi Zagreusiin tämän pelin tyylillä, ilman välianimaatioita. Kaikessa yksinkertaisuudessaan on selvää, että Cerberus on hyvä poika.


2. Stranger - Red Dead Redemption

Ehdottomasti yksi koko pelin ja pelisarjan kiinnostavimpia hahmoja kaikessa salaperäisyydessään ja mahdollisuuksien määrässään. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu rotkon reunalla josta avautuu upea näkymä kaukaisuuteen. Tämä herrasmies puvussa ja silinterihatussa tervehtii Marstonia ja vaikuttaa tuntevan tämän. Sitten pienen tarinan ja huomioiden kautta tuntemus tuntuu yltävän merkittävästi pidemmälle. Tämän ensimmäisen kohtaamisen jälkeen tästä hahmosta ja tilanteesta on paljon kysymyksiä, joihin ehkä tulee vastauksia kun hahmon tapaa uudelleen.


1. Knights of the Round / Arthur - Final Fantasy VII

Jos pääosassa tässä tapauksessa on viimeinen niin tämä on todella upea esittely kuningas Arthurista. Ritarit esitellään sitä mukaan kun he tekevät hyökkäyksensä vihollisia vastaan ja viimeisenä on tietenkin Arthur joka kohottaa Excaliburin ja iskee viimeisen iskun jolloin valkea välähdys sokaisee. Erittäin hieno esittely joka varsinkin ensimmäisellä kerralla tuntuu jatkuvan loputtomiin. Erityisen paljon tässä toimii se monipuolisuus, sillä vaikka kaikki eivät tee uniikkeja temppuja, niin sen verran moni kuitekin että se pitää mielenkiinnon yllä.