Koska roistohahmoja on niin paljon, niin vaihtoehtoja heidän esittelyynsä on myös aika runsaasti. Joskus kaikki voidaan tehdä nopeasti ja joskus pidemmän kaavan kautta.

 

 

 

Kertaus:

Kaikki roistot kelpaavat, kunhan he eivät ole kyseisen pelin pääroistoja

Yksi per peli

Yksi per hahmo

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Singe - Remnant: From the Ashes

Raunioitunut kaupunki ja lohikäärme kiipeilemässä rakennuksessa. Sitten tämä samainen lohikäärme hyppääkin lähemmäs ja karjuu, valmiina taisteluun.

 

Tyrant - Resident Evil 2 Remake

Herra X siirtää helikopterin tieltään ja alkaa astelemaan tömisten eteenpäin. Suurisaappainen nahkatakkijäbä on nyt tullut tutuksi ja hän vainoaa sinua pitkään.

 

BB Hensley - Max Payne

Sarjakuvapätkä jossa kerrotaan juurikin ne oleelliset asiat ja nähdään myös pari kuvaa. BB astelee esiin kuin tilanteen herra, vaikuttaen juuri niin rikolliselta kuin on.

 
24. Jabberwock - Final Fantasy XV

Syvemmälle ja syvemmälle, kunnes pohjalla odottaa lohikäärme. Tämän pomovihollisen kohdalla eniten korostuu se kaikki mikä tapahtuu ennenkuin Jabberwockyn todella edes kohtaa. Matka on pitkä ja haastava läpi varsin näyttävien ympäristöjen. Kun sitten päästään alas asti ja tämä hahmo tulee näkyviin, niin ei siinä muuta tarvita. Odotuksia on ehtinyt kertyä ja kaiken kaikkiaan, tämä on niiden arvoinen, ilman mitään isompaa selittelyä.


23. Jack Baker - Resident Evil VII

Jätkä ilmestyy tyhjästä ja vetää oitis turpaan. Tietysti ruokapöydässä sitten tutustutaan vähän paremmin Jaska Leipuriin, mutta kyllä tämän hahmon kanssa se ensimmäinen hetki kun hahmo astuu kuvaan, on se mikä todella toimii asenne-esittelynä. Ruoka-aika on lähinnä sellainen jatke, joka on hyvä, mutta ei jätä ihan samaa vaikutusta kuin tämä lyhyempi hetki.


22. Rottakuningas - The Last of Us Part II

Tämä häröpallo zombeja on ylivoimaisesti koko pelin pelottavin tapaus ja sitä kautta koko osuus jossa tämä hirvitys on mukana, on sieltä ahdistavimmasta päästä. Eihän tästä hahmosta paljoa kerrota ja sitä kohdellaan lähinnä erityishirviönä. Mutta se tapa miten tämä varastaa shown, on jotakin aivan erityistä. Rottakuninkaan näkee juuri tarpeeksi selvästi että näkee mistä se koostuu ja se ilmestyy niin äkkiä, että havahduttaa täysin.


21. Genshin - Ninja Gaiden Sigma 2

Mustan hämähäkkiklaanin johtajan esittely tapahtuu varsin sulavasti, vähäeleisesti ja arvokkaasti, joskin hyvin hektisissä tunnelmissa. Koko paikka on tulessa ja siellä roistokaksikko odottaa. Genshin on hyvin tyyni eikä hänestä tehdä mitenkään isoa numeroa. Mutta sekin toimii.


20. Grimm - Hollow Knight

Sirkustirehtöörin elkein saapu varsin arveluttava, mutta hyvätapainen olento. Selvän showmiehen tavoin Grimm onnistu vetämään huomion itseensä ja tämä tietty toimintatapa korostuu hahmossa todella hyvin ja edesauttaa rakentamaan hahmon tiettyä imagoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä jättää oikein hienon vaikutelman tästä hyvin roiston näköisestä hahmosta.


19. Dingodile - Crash Bandicoot: Warped

Osoittelee pingiiviniä liekinheittemällä ja kun taistelu alkaa, niin pudottaa kristalleja suojaksi. Se että hahmon naaman on nähnyt pari kertaa ei kelpaa esittelyksi, sillä kun hahmon näkee kokonaisuudessaan, niin vasta se kelpaa tässä tapauksessa ja tapa jolla Dingodile aloittaa taistelun on ehkä tyylikkäin koko pelissä, ei Cortexia lasketa.


18. Knight Artorias - Dark Souls: Artorias of the Abyss

Paikkana areena, ei mitään järin erikoista. Paikalla yksi vihollinen, mutta äkkiä ritarihahmo iskee vihollisen maahan yhdellä iskulla. Sitten tämä hahmo katsoo ympärilleen, paiskaa vihollisen miekastaan pois ja valmistautuu oitis taisteluun. Tämä varsin stoaalainen esittely on kaikessa hiljaisessa tyylikkyydessään erittäin toimiva, mutta samalla se on vain alustus, sillä taistelu on se, mikä todella näyttää, millainen Artorias on.


17. Lady Maria - Bloodborne: Old Hunters

Kuolleelta vaikuttava hahmo istuu tuolilla, mutta kun pelaaja yrittää koskettaa, niin hahmo tarttuu kiinni ja nojautuu lähemmäs. Tilanne eskaloituu nopeasti ja hahmo ottaa aseensa esiin, jakaen sen oitis kahtia. Marian tyylikkyys on erittäin upea, miltein sitä parasta Bloodbornea ja tämä tyylikäs aloitus riittää oitis tekemään tästä DLC:n kohokohdan.


16. Balrog - Middle-Earth: Shadow of War

Tietyllä tavalla samantyylinen kuin elokuvissa nähty, mutta kuitenkin hyvin omanlaisensa. Balrog nousee laavasta hiljalleen, nostaen lopulta katseensa. Sitten hirviö levittää siipeensä, vetää ruoskansa esiin ja sivaltaa oitis joukon örkkejä hengiltä. Tämä on todella onnistunut uusi tapa tuoda Balrog mukaan kuvioihin, ilman että kopio kaikkea suoraan.


15. Black Bat - Castlevania: Symphony of the Night

Lepakko nukkumassa ja oitis valmiina taisteluun. Joskus ei tarvita mitään ihmeellisempää kuin se että selvästi eläimellinen vihollinen käyttäytyy, miten kyseinen eläin käyttäytyy ollessaan levolla. Siitä sitten siirrytään nopeasti taiseluvaiheeseen, toimii.


14. Cerberus - Final Fantasy XV: Royal

Juuri kuten se legendaarinen kolmipäinen koira. Cerberusin näkee jo kauempaa, kun se nukkuu paikoillaan. Kun pelaaja sitten tulee tarpeeksi lähelle, niin koira oitis avaa silmänsä, nousee seisomaan ja sitten liekit syttyvät sen suupieliin ja taistelu on oitis valmis alkamaan. Juurikin tälläinen vahtikoiramainen asetelma, mikä toimii erittäin hyvin ja saa kerberoksen oitis näyttämään astetta paremmalta. Muutenkin tämä astelma toimii hyvin siksi, koska hahmon näkee, ennalta, mutta vasta kun se havahtuu, niin tilanne alkaa.


13. Hades - Kingdom Hearts

Hades kuin pujahtaa mukaan kuvioihin, vieläpä sellaisena hyvänä tyyppinä. Sora on juuri saanut tylyn vastaanoton Phililtä ja kun Sora, Aku ja Hessu ovat lähdössä, kommentoi Hades tapahtumia sivusta. Hades on kuin vain hengailemassa paikalla ja alkaa sitten nopeasti lähestyä Soraa myyntipuhe mielessä, kunnes sitten tarjoaakin oitis pääsyä eteenpäin, ihan ilmaiseksi. Mutta hahmossa on juurikin sellainen Disney roistomainen vivahteisuus ja James Woodsin ääninäyttely täydentää kokonaisuuden erinomaisesti.


12. Ur-Dragon - Dragon's Dogma: Dark Arisen

Tapa jolla Ur-Dragon esitellään tapahtuu varsin nopeasti, sillä taistelu alkaa saman tien tämän jälkeen. Kaukaisuudessa näkyy miten hahmo lähestyy pelaajaa. Sitten pian nähdäänkin että kyseessä on selvä lohikäärme, joka näyttää juurikin siltä, että se on pimeyden koskettama ja hajoamassa kappaleiksi.


11. Berial - Devil May Cry 4

Ensin autio sijainti ja sitten kaukaiseen monoliittiin alkaa muodostua tulenhehkuista energiaa. Pian Berial syöksyy tulen saattelemana esiin ja syöksyy alemmas. Sitten hän vapauttaakin energiaa ympärilleen karjuen. Taisteluhan siitä tietysti tulee, mutta tämä on erittäin hyvä tapa esitellä näin hieno hahmo. Siis koko pelin hienoin.


10. Sir Nicholas - Plague Tale: Innocence

Synkkä ritarihahmo laskeutuu hevosen selästä ja ensimmäisten tekojensa kautta näyttää oitis olevansa varsin paha hahmo. Tämä ritarihahmo on ehdottomasti tämän pelin tyylikkäin, uhkaavin ja muutenkin parhaiten tehty hahmo ja tämä varsin hillitty esittely riittää oitis osoittamaan, että tämä hahmo kannattaa muistaa.


9. Desmond O'Leary - Blacksad

Todella tyylikäs film noir sävytteinen esittely jossa tämä roistohahmo saadaan vaikuttamaan erittäin sympaattiselta. Limusiinissa käytävä sivistynyt keskustelu on omiaan tekemään tästä hahmosta hyvin tyylikkään, mikä vain edesauttaa sitä vaikutelmaa minkä hahmosta siinä samalla saa. Se ei ole sellainen puhdas häijy pahis, vaikka sellainen tietty mafioso vivahde mukana onkin. Ehdottomasti yksi pelin kohokohdista mitä tulee kaikkiin pelin kohtauksiin, niin hyvin tämä hahmo esitellään pelaajalle.


8. Anton Janos - Fahrenheit

Tämän psykopaatin esittelyssä on sellainen todella Hannibal Lecter tyyppinen fiilis. Janos on kahlittuna kokoajan ja paikka on täynnä piirroksia. Kun ollaan hullujen huoneella, niin tunnelma on kokoajan tietyllä tavalla ahdistava ja häiritsevä. Janos itsessään on juuri oikealla tavalla karmiva hahmo, mikä vain ruokkii tilanteen psykologista kauhupuolta entisestään ja nouseekin tämän ansiosta yhdeksi koko pelin parhaaksi kohtaukseksi.


7. Malus - Shadow of the Colossus

Aivan toista tasoa kuin kaikki aiemmat sillä tässä vihollisessa on jo ihan sellaista pääroistoasennetta, vaikka kyseessä ei olekaan pääroisto. Joka tapauksessa tämä on hyvin uniikin tasoinen kolossi mistä kertoo sekin, miten tämän kohtaa. Malus näkyy kauempana eikä liiku, koska tämä kolossi on kuin torni. Lisäksi nyt on sateinen sää ja koko asetelma on sitä sorttia joka sopisi eeppiseen loppuhuipennukseen, jollaiseksi tämän voisi laskea. Tämä on jo oikeasti eeppinen esittely.


6. Marauder - Doom Eternal

Sisääntulo joka toimii niin monella tasolla. Yksi iso juttu on pelkästään se, että tämä hahmo näyttää todella upealta, siis helposti näitä hahmoja jotka varastavat shown aivan täysin. Kun tämä demoni ensimmäistä kertaa astelee kuvioihin, niin siinä on sellaista todellista kaksintaistelumeininkiä, sellainen fiilis että tämä hahmo on Doom Slayerin demoniversio.


5. Ravager - Remnant: From the Ashes

Tämä voi itseasiassa mennä parillakin tavalla ja toisella tavalla tämä ei ole edes varsin pahismainen hahmo, koska sen kanssa voi keskustella varsin sivistyneesti. Tässä tapauksessa Ravager ei poistu luolastaan ja tämä esittely nappaa omalla kohdalla jotenkin paremmin. Susi pysyy luolassaan ja jakaa infoa.


4. Ifrit - Final Fantasy VIII

Luolan perällä odottaa kokeen haaste ja Ifrit näyttää paremmalta kuin koskaan. Tässä tilanteessa on juurikin sellainen oikeanlainen ote. Pitkällinen alustus jossa edetään kohti pomotaistelua ja kokoajan kello tikittää. Muutenkin tämä on todella hyvä lisä, että kyseessä on yksi lopullisia kokeita spesialistille. Summonien joukossa Ifrit on ehdottomasti yksi parhaita valintoja ja siitä tulee yksi parhaita vartijavoimia. Myös se hetki kun hahmon näkee on todella mahtava, sillä tämä on helposti yksi hienoimpia Ifrit versioita koko sarjassa.


3. Jersey Devil - The Wolf Among Us

Alkuesittely vaihtelee riippuen siitä miten peli on edennyt. Se miten kaikki alkaa on tylsän tavallinen kun Jersey on sellainen väritön ja mauton tavallinen ukkeli. Mutta sitten kun hahmo alkaa haastaa riitaa ja näyttää todelliset kasvonsa, niin kaikki muuttuu aivan täysin. Tämä hahmo on pelkästään ulkoisesti todella upea ja helposti pelin näyttävin roistohahmo, mikä iskee oitis astetta kovempaa kun on ensin nähnyt miten tylsän näköinen on hänen glamour muotonsa, joka piilottaa hirviön.


2. Demon Prince - Dark Souls 3: Ringed City

Taistelu kahta lepakkomaista demonia vastaan päättyy ja sitten tulisen leimauksen saattelemana Demoni Ruhtinas havahtuu ja seuraava vaihe taistelussa alkaa. Tämä toimii erinomaisena esittelynä, koska se tulee ensimmäisellä kerralla yllättäen ja vetää oitis kaiken huomion tähän hahmoon, mikä saa sen näyttämään entistä hienommalta.


1. Skull King - Code Vein

Kallokuningas on valtaistuimensa edustalla polvillaan ja hetken aikaa aika kuin pysähtyy, kunnes sitten hahmo tarttuu aseisiinsa, iskee ympärilleen ja miekkansa avulla nostaa itsensä jaloilleen. Raivokas huuto lisää sitä eläimellisyyden tunnelmaa ja viimeisenä, upeana silauksena ovat Hound Bloodveilit. Tämä on juurikin sellainen hahmo mikä näyttää oitis todella upealta, mutta kaikki nämä lisäsilaukset vain korostavat sitä, miten badass hahmo on kyseessä ja varsinkin omalla kohdalla tämä on juurikin sitä tyyliä, joka helposti varastaa shown.