Nykyään monet pelit ovat saaneet jonkinlaisen uudelleenlämmityksen. Oli sitten kyse remakesta tai remasterista, niin se mahdollistaa monien sellaista pelien pelaamisen, mitä ei päässyt, pystynyt tai ehtinyt pelaamaan silloin kyseinen peli ilmestyi. Kaikkia pelejä kun ei enää voi pelata ilman tiettyä välineistöä.

 

 

 

Aika monet pelit ovat jääneet menneisyyteen sellaisina tapauksina joita ei koskaan tullut oikeasti pelattua. Niitä on ehkä pinnallisesti kokeillut, pelannut demoa tms. Sanoisin että itselläni on vain jokunen sellainen peli jota en koskaan pystynyt pelaamaan tai jota en vieläkään ole saanut pelattua, vaikka monesti olisi ollut kyllä halua, mahdollisuus on vain puuttunut. Sitten on niitä pelejä joita ei ole koskaan ollut oikeastaan edes kiinnostusta pelata.

Monesti syy voi olla niinkin yksinkertainen kuin että kyseessä olevaa peliä ei koskaan ollut saatavilla, sitä ei pysty enää pelaamaan ilman tiettyä kikkailua, paranneltua laitteistoa tai peli löytyy, mutta sen verran korkeaan hintaan että ei houkuta hankkia. Syitä voi olla monia mutta ehkä tässä nyt jonkinlainen ymmärrys kokonaisuudesta tulee. Sanotaan että vaikka mitä voi löytää netistä käytettynä tms, mutta monia näistä en lähtisi sitä kautta etsimään, koska siihen pitää nähdä jo aivan uudella tavalla vaivaa.

Syynä ei rajaamisen helpottamiseksi voi olla pelkästään se, että kyseinen peli on konsolilta jota en koskaan omistanut, koska muutoin koko listan voisi täyttää vaikka pelkästään muutamien valittujen konsolien peleillä, kuten Xbox peleillä. Itse en myöskään erityisen innokkaasti panosta digitaalisiin peleihin vaan suosin fyysisiä kopioita.

Yksi per pelisarja ja genre pelisarjassa.

Muuttuva lista, koska joskus nämä pelit saattavat osua kohdalle. Kuten:

Legendary

Witcher

Ty the Tasmanian Tiger

Resident Evil + Resident Evil Remake

Jak X

My Friend Pedro

Ashen

​Syphon Filter

Alice: Madness Returns

The Legend of Dragoon (alkuperäinen ykkönen tällä listalla)

Sunset Overdrive

​Hat in Time

 

(KUNNIA)MAININTOJA

 

Total Overdose

Värikästä ja näyttävää bullet time toimintaa varsin kahjolla otteella.

 

Super Mario Maker

Ehdottomasti sellainen peli jota olisi kiinnostavaa kokeilla. Enemmän kuin useampaa muuta Mario peliä.

 

Legend of Zelda: Breath of the Wild

Sellainen peli, jota monet pitävät yhtenä parhaista koskaan, niin pakostakin sitä olisi kiinnostavaa pelata.

 

Perfect Dark Zero

Alkuperäistä tuskin tuleekaan koskaan pelattua koska se on N64 peli. Zero on ollutkin se peli jota olisi kiinnostava kokeilla.

 




24. Vampire Hunter D

Täysin hahmon vuoksi kiinnostava tapaus joka ilmeisesti pohjaa hieman erinomaiseen Bloodlust elokuvaan, ei siihen ensimmäiseen Vampire Hunter D elokuvaan. PS1 aikakauden pelejä voi olla hyvin vaikea löytää vaivattomasti ja ne ovat myös vähän sellaisia, että ne eivät ole välttämättä kestäneet aikaa erityisen hyvin. Tästä syystä ne jäävät helposti kokonaan hankkimatta enää nykyään.


23. Chronicles of Riddick: Espace from Butcher Bay

Dark Athena voisi myös olla kiinnostava tapaus, mutta Pako Butcher Baysta on se peli joka on jäänyt mieleen yllättävän hyvin, koska siinä pääsisi olemaan itse Richard B. Riddick. Eiväthän ne hiiviskelypelit ole sieltä parhaasta päästä, mutta tässä tapauksessa kokonaisuus vaikuttaa huomattavasti houkuttelevammalta kuin monissa muissa, koska pimeydessä pelaaja on ylivoimainen vihollisiin nähden, kuten myös lähitaistelussa.


22. Silent Hill

Vaikka kauhupelit eivät olekaan sieltä suosikkipäästä, niin olisi kiinnostavaa kokea tietyn genren juuret. Erityisen harmillista tämä on siksi, koska eräässä Silent Hill kokoelmassa ovat sekä Silent Hill 2 että 3, mutta jostakin ihmeellisestä ja typerästä syystä, siihen ei ole ykköstä mahdutettu, joten se on jäänyt kokematta. Johtuu todennäköisesti siitä, että ykkönen on PS1 peli kun taas pari seuraavaa PS2 pelejä.


21. Super Mario RPG

Vaikka Mario pelit eivät ole pitkään aikaan olleet sellaisia joita todella haluaisin pelata, niin RPG versio oli yhteen aikaan yllättävän houkutteleva, sillä tälläiset Final Fantasy tyyliset toimintatoteutukset ovat yllättävän houkuttelevia ja sitä kautta tämä peli on varsin houkutteleva tapaus. Mutta tuskin tätä tulee koskaan enää pelattua koska kyseesäs on näinkin vanha peli SNES aikakaudelta asti.


20. Chrono Trigger

Ei ole vain koskaan tullut pelattua vaikka peliä onkin todella vuolaasti kehuttu yhtenä parhaana kaltaisistaan. Pääasiassa syy on ollut siinä, että vaikka pelin saisi Steamin kautta hankittua, niin nämä tekstitulvapelit ovat sellaisia että niiden pariin on astetta isompia kynnys uppoutua, vaikka kyseessä olisikin yksi kaikkien aikojen arvostetuimpia kaltaisiaan roolipelejä.


19. Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Tämä on niitä pelejä josta on kuullut varsin positiivisia asioita ja kauhupelien joukossa se on enemmän kuin uniikki tapaus jossa pelkoefektit todella pääsevät oikeuksiinsa. Koska kyseessä on Nintendo Gamecuben peli, niin ei ole mikään ihmekään että tätä ei tullut koskaan pelattua, sillä kyseinen laite ei ole erityisen hyvä pelikirjastoltaan. Myöskään en ole isompi kauhupelien ystävä, mutta tämä peli vaikuttaa niin uniikilta tapaukselta, kun sanity efektit ovat ilmeisesti patentoituja joten muut eivät voi niitä käyttää ja peli (tai sen hengellinen jatko-osa tms) tuskin koskaan tulee muille alustoille kun tekijätiimiäkään ei enää ole.


18. Godfather II

Ensimmäiseen Kummisetä elokuvaan perustuva PS2 peli on ehdottomasti yksi konsolin onnistuneimpia pelejä ja mafiapelien joukossa parhaimmistoa ilman mitään epäilyksen häivääkään. Pakostakin jatko-osa olisi erittäin kiinnostava pelata, varsinkin jos se käyttää toisen elokuvan tapahtumia yhtä hyvin kuin ensimmäinen, puhumattakaan toiminnallisista parannuksista. Eniten tämän pelin kanssa harmittaa se, että niitä mahdollisuuksia pelin hankkimiseen on kyllä ollut, mutta en ole vain missään kohtaa niiitä käyttänyt.


17. Quantum Break

Remedy nyt on tehnyt laadukkaita pelejä kerran toisensa jälkeen, joten tämä on pakostakin erittäin houkutteleva peli. Alan Wake remasterin vuoksi ei ole mahdoton ajatus että tämäkin tulisi PS puolelle Xboxilta. Tämä on joka tapauksessa sellainen peli jota olisi erittäin houkuttelevaa pelata.


16. Dino Crisis 2

Tämä toimintapainotteisempi peli sarjasta voisi olla varsin kiinnostava tapaus kokeilla. Tosin samalla aikaa vähän arveluttaa nämä mahdolliset Resident Evil tankkikontrollit jotka ovat täyttä kuraa. Siitäkin huolimatta tämä on yksi niitä pelisarjoja joita olisi ollut kiva jossakin vaiheessa kokeilla, vaikka ei sitten olisikaan tullut pelattua loppuun asti.


15. Nocturne

Yksi näitä pelejä joka useasta syystä vaikuttaa todella houkuttelevalta, mutta joka vielä useammasta syystä vaikuttaa juurikin sellaiselta peliltä jota aika ei ole vain voinut kohdalla hyvin ja syitä on monia. Siltikin, tämä olisi voinut aikoinaan olla varsin houkutteleva kokonaisuus edes kokeilla.


14. Evil Dead: Handfull of Boomstick

Se peli sarjasta, joka voisi olla varsin hyvä vielä nykyäänkin, vaikka aika onkin saattanut vaatia veronsa. Tämä on pääasiassa arvaus mutta tämä peli sijoittuu karkeasti samoihin aikoihin mihin muutama muukin todella hyvä PS2 peli, jotka ovat jääneet melko aliarvostetuiksi tapauksiksi.


13. The Thing

Sanottakoon heti että peli kuullostaa varmasti paperilla paremmalta mitä se todella on sitten pelata. Se paranoia ja kaikkien epäileminen pelimuodossa kärsii todennäköisesti siitä ohjattavuudesta. Pelattavuus todennäköisesti ei ole sieltä parhaasta päästä, etenkään nykytasolla, mutta siitäkin huolimatta tämä on ollut sellainen peli joka on vaikuttanut hyvin kiinnostavalta, varsinkin kun ottaa huomioon miten erinomainen elokuva johon tämä peli perustuu on.


12. Alan Wake II

Tässä on peli jota kohtaan kiinnostusta kyllä löytyisi, mutta itse en ole erityisen iso digitaalisten pelien ystävä, kun ne ovat täysihintaisia, joten tämä tulee olemaan osa tätä pakettia niin kauan, kunnes se on selvässä alennuksessa ja tuolloin se on aika suurella todennäköisyydellä osana PS Plussaa tai vastaavaa, jolloin se tulee muutenkin pelattua. Sanotaan että jos pelistä olisi tullut fyysinen versio, olisi tämä tullut jo pelattua.


11. Uncharted: Golden Abyss

Voisi olla kiinnostava kokeilla, ilman ennakko-odotuksia, koska pääsarjan veroinen se ei kuitenkaan ole. Tämä ei ole ihan täysin maanrakoon haukuttu peli, mutta siitäkin huolimatta tämän kanssa on aika varovainen, koska niin monet hyvät pelisarjat ovat tasollisesti romahtaneet, kun tekijät ovat vaihtuneet.


10. Spider-Man: Shattered Dimension

Hämähäkkimies pelejä on kyllä tullut pelattua joskus, mutta Shattered Dimension kuten myös Web of Shadows ovat sellaisia jotka vaikuttivat hyvin kiinnostavilta, mutta joita ei kumpaakaan missään kohtaa ole päässyt pelaamaan ja joiden saatavuus voi olla haastellista. Shattered Dimension vaikuttaa siltä kiinnostavammalta tapaukselta erilaisten Hämähäkkimiesten ja sitä kautta erilaisten pelattavuuksien ja maailmojen muodossa. Web of Shadows on valintapohjaiselta toteutukseltaan kiinnostavampi, mutta Shattered Dimension on se mikä on jäänyt paljon paremmin mieleen Hämispeleistä joita en ole päässyt pelaamaan.


9. Black

Musta, on erikoinen tapaus, sillä nimi vaikuttaa huomattavasti peliä paremmalta. Tiedän oitis syyn siihen, miksi en koskaan tätä hankkinut ja nyt on pitkälti ollut myöhäistä. Black on puhdas FPS peli ja käsittääkseni aika realisitinen sellainen, eli ei juuri sitä sorttia joka omalla kohdalla nappaisi. Nimi on todella hyvä, mutta se ei juuri kerro pelistä mitään ja räiskintäpelien joukossa pitää olla aika erityinen että onnistuu oikeasti erottumaan joukosta. Tosin, itselläni kesti tovi päästä käsiksi FEAR sarjaan, mutta lopulta sekin tapahtui.


8. Castlevania: Legacy of Darkness

Ehdottomasti yksi tämän pelisarjan pelejä jota olisi kiinnostavaa kokeilla. Pääasiassa siitä syystä, että tässä pelataan ihmissudella, mikä olisi merkittävästi erilainen lähtökohta kuin valtaosassa muita Castlevanioita. Tästäkin on hieman tietoa itsellä, mutta varsin pienistä asioista johtuen, tämä on jäänyt mieleen yhtenä niistä kiinnostavimmista Castlevania sarjan peleistä, joita ei tähän mennessä ole vielä päässyt oikeastaan edes kokeilemaan. Tai ainakaan en muista että olisin koskaan edes kokeillut.


7. Captain America: Super Soldier

Vaikka elokuvapelit ovatkin monesti olleet varsin heikkolaatuisia, niin siitäkin huolimatta kapteeni Amerikka vaikuttaa hyvin kiinnostavalta lähinnä yhdestä syystä. Pelin toiminta on ymmärtääkseni lähellä Batman Arkham pelien toimintaa, mistä itse pidän hyvin paljon, joten sillä perusteella tämä peli voisi oitis olla astetta houkuttelevampi tapaus. Sillä uhalla että kyseessä on yhtä puolivillaisen hätäisesti tehty pelitapaus, mitä Iron Man peli PS2:lla oli.


6. Parasite Eve

Tämäkin on yksi niitä PS1 aikakauden pelejä josta on kuullut sen verran paljon yhtä jos toista, että sitä on saattanut enemmän tai vähemmän alkaa suodattaa, hyvät jää, huonot unohtuu. Sen perusteella mitä muistan nähneeni, kokonaisuus vaikuttaa hyvin kiinnostavalta. Tässä on tietysti selvänä riskinä se, että koska kyseessä on näinkin vanha peli, niin se melkovarmasti on ainakin ohjattavuudessa vanhentunut. Siitäkin huolimatta tämä on sellainen peli josta on ehtinyt kuulla niin paljon että se olisi pakostakin kiinnostava kokeilla.


5. Claw

Tästä pelistä muistan erittäin hyvin demon, joka oli yhteen väliin PC:llä ja jota tuli pelattua todella paljon. PC:lle ei tosin ollut hirveästi hankittua pelejä, koska konsolipuolella niitä tuntui olevan paremmin, eikä ollut arpomista yhteensopivuuden tms kanssa. Claw on kuitenkin ehdottomasti yksi niitä pelejä, jota olisi todella houkuttelevaa pelata, vaikka tänäkin päivänä, vaikka peli itsessään onkin simppeliä ja melkovarmasti haastavaa sivuttaistoimintaseikkailua. Plussaa on tietysti myös se että peli on Monolithin tekemä (Middle-Earh Shadow pelit ja FEAR sarja).


4. Lucky Luke: Western Fever

Tämä peli on jäänyt erittäin hyvin mieleen varsin lyhyestä demosta, joka on joskus tullut muropaketista. Kaikessa yksinkertaisuudestaan huolimatta tämä oli hyvin kiinnostavalta vaikuttava peli ja juurikin sellainen jonka parissa olisi taatusti viihtynyt loppuun asti. Joskus hyvin yksinkertaisetkin pelit voivat todella hyvin koukuttaa. Western Fever kun ei ole sellainen tavallinen sivultapäin kuvattu hyppelyammuskelupeli vaan enemmänkin suoja-ammuskelu värikkäällä toteutuksella.


3. Red Steel 2

Ensimmäinen Punainen Teräs ei kuuleman mukaan ollut niin ihmeellinen, vaan enemmän potentiaalin haaskausta. Mutta jatko-osa oli kuulemma merkittävästi parempi ja yhteen väliin itsekin omistin Wiin, joten peli olisi ollut ihan hankittavissa, mutta se ei sitten koskaan osunut kohdalle. Asiaa myös edesauttoi se että Nintendon pelit eivät oikeastaan koskaan halpene. Red Steel 2 on joka tapauksessa sellainen peli joka todella houkutti pitkän aikaa. Siinä kun olisi saanut leikittyä sekä pyssyillä että miekoilla Wiin ohjattavuutta hyväksikäyttän. Nyt ei tosin enää ole Wiitä millä pelata, ellei sitä ala etsiä vintiltä.


2. Predator: Concrete Jungle

Helposti yksi niitä pelejä jota olisi kiinnostaa pelata, pääasiassa siksi, kun pelistä ei tiedä oikeastaan mitään. Vaikka tästä on kuullut pääasiassa negatiivisia asioita, niin melko suurena Predator fanina, tämä on ehdottomasti yksi niitä houkuttelevia tapauksia. Pääasiassa syy on siinä, että tälläistä peliä ei oikeastaan toista taida löytyä, jossa pääsisi ihan oikeasti pelaamaan predatorilla, yksinpelikampanjassa ja tarinan mukaan. Huntings Grounds ei yksinkertaisesti tarjoa samaan, mitä tämä peli voisi hyvin tarjotakin. Samalla tavalla kuin vaikkapa Spawn: Armageddon tai Van Helsing PS2:lla.


1. Darkwatch

Western tunnelmaa, vampyyriteemalla FPS muodossa. Darkwatch on sanalla sanoen niin coolin näköinen, että yhteen väliin sitä olisi todella halunnut pelata, jos sen vain olisi sattunut joskus löytämään jostakin pelikaupasta. Kun mennään vielä enemmän ajassa taaksepäin, niin on mahdollista (todennäköistä) että kyseinen peli on tullut vastaan, mutta FPS pelit eivät ole olleet ykkösprioriteetti jatai paremmat/kiinnostavammat pelit ovat vieneet huomion. Devil May Cry sarja esimerkiksi oli pitkään se pelisarja jota oli tarkoitus hankkia heti kun ikä riitti.