Trophyjä on todella monenlaisia suurista haasteista keräilymaratooneihin ja vitsi jutuista tilanteisiin joissa pitää tehdä jotakin erityistä. Eräät trophyt ovat kuitenkin sellaisia, jotka harvemmin saavat mitään huomiota. Nimittäin ne, joita ei syystä tai toisesta pelissä ole, vaikka niiden pitäisi olla. Joskus jopa kaiken järjen mukaan.

 

 

 

Nyt tosiaankin keskitytään vain PlayStationilla oleviin saavutuksiin, eli Trophy haasteisiin. Vastaavasta haasteesta voi olla palkinto toisella alustalla, mutta nyt itse nostan esiin sellaisia tilanteita ja saavutuksia joista omasta mielestäni olisi pitänyt saada trophy, mutta ei saanut. Huvin vuoksi lisäsin jonkin mukanokkelan nimen näille olemattomille tropheille.

Yksi per peli, sillä joissakin peleissä on rikollisen paljon tälläisiä. DLCt ansaitsevat oman paikkansa.

 

(EPÄ)KUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Gilgamesh: Gilgamesh liittyy taistoon - Final Fantasy VIII

Gilgamesh on yksi näitä summon olentoja joka tulee ja menee täysin oman mielensä mukaan, vielä satunnaisemmin kuin Odin. Olisi tavallaan hyvä asia että tämä olisi saavutus, koska Gilgamesh vaatii tietyt asiat, että ylipäätään ilmestyy.

 

Summoner: Kutsu kaikki summon olennot ainakin kerran - Final Fantasy XV

Bahamuthin nyt voi kutsua vain kerran, mutta Titan, Ramuh, Leviathan ja Shiva voivat olla kutsuttavissa useammankin kerran, riippuen olosuhteista.

 

Devilish Style: Käytä jokaista Danten tyyliä yhden taistelun aikana -  Devil May Cry 5

 Simppeli toteuttaa mutta onnistuakseen voi vaatia että jokaisella tyylillä tekee jotakin vihollisille, jotta sen katsotaan olevan osa taistelua.

 

Mommy Dearest: Kukista Flementh lohikäärme - Dragon Age: Origins

Aika simppeli idealtaan, mutta Flementh on helposti yksi pelin vaikeimpia vihollisia yhdessä High Dragonin kanssa ja tekee pahaa jälkeä.

 

Taidolla... tai tuurilla: Kerää kaikki skill pointit - Spyro 3: Year of the Dragon

Jotkut voivat olla suhteellisen haastavia jos ei yhtään tutkaile kirjaa, jossa näkyy että onko maailmassa vielä avattavaa. Monet skill pointit ovat ???, joten voi vaatia vähän temppuilua.

 
24. Warlord & Warlock: Käytä kaikki asetyyppejä ja demonivoimia - Victor Vran

Tässä pelissä on loppuviimeksi aika hyvät trophyt, joskin haasteelta osa on aivan övereitä. Mitä tulee tälläisiin vähän hauskemmanpuoleisiin, niin varsinkin Motörhead dlc:n jälkeen kaikkien aseiden ja demonivoimien kokeileminen korostaa sitä miten paljon variaatiota pelissä onkaan. Ei mitenkään ylitsevuotavan vaikea, kunhan vain muistaa että mitä kaikkea on ehtinyt kokeille ettei mene täysin sekaisin. Asetyyppejä pelissä saa sen verran hyvin, että tämä on lähinnä ajan kysymys, jos tälläinen siis olisi.


23. Give in the Thrist: Tapa kaikki jotka voit - Vampyr

Not even once saavutus kannustaa olemaan tappamatta yhtäkään kansalaista. Tämä taas olisi täysi vastakohta jossa ideana olisi tappaa aivan kaikki jotka vain pystyy, niin pomoviholliset kuin ihan tavalliset ihmisetkin. Tämä tekee Jonathanista hyvin voimakkaan, koska verta on käytössä niin paljon, mutta vaatii myös hieman suunnittelua, että pääsee käsiksi kaikkiin ihmisiin kaikkialla.


22. Argent Wolf Berserker: Kukista Argent Wolf Berserker - Code Vein

Kun kaikista muista pomovihollisista saa saavutuksen, niin miksi ei tästä. Tietysti tämä vihollinen löytyy viimeiseltä alueelta uudestaan normivihollisen muodossa, mutta silti. Tavallaan Virgin Bornista ei myöskään saa saavutusta, mutta tämä onkin vaatimus tietyille lopetuksille.


21. One for each hand: Hanki molemmat aseet Maailmapomosta - Remnant: From the Ashes

Tässä pelissä on loppuviimeksi todella hyvät saavutukset, ilman mitään täysin epäreilua, vaikkakin yksi on aika haastava hankala jos ei tiedä yhtä trikkiä. Silti, koska kyseessä on eräänlainen farmauspeli jossa monet asiat tulevat sattumalta, olisi omasta mielestäni tavallaan ovela ja hyvä veto, että siitä saisi saavutuksen, jos kerää molemmat aseet, mitä maailman viiimeisestä pomovihollisesta voi saada. Pomovihollisen kanssa täytyy toimia tietyllä tavalla, jotta saa vaihtoehtoisen aseen. Huom, yksi riittäisi pomovihollinen riittäisi, omalla kohdalla Singe tai Ravager.


20. Chicken Run: Ratsasta Chocobolla 10 km putkeen - Final Fantasy XV

Lähinnä tälläinen hauska haaste, sillä loppuviimeksi tämä ei vaadi mitään erityistä. Sen kun vain vuokraa chocobon ja lähtee ratsastamaan ilman sen isompaa päämäärää. Muita mahdollisia hauskoja juttuja voisi olla kaikkien ryhmäläisten chocobojen värjääminen erilaisiksi.


19. I was your father: Tapaa Grey Wardenin poika - Dragon Age: Inquistion

Tämä on sellainen mikä voi tapahtua vain jos ensimmäisessä pelissä on tehnyt tietyt valinnat. Itse korostaisin vielä että tämän saa vain jos ensimmäisen pelin pelihahmosi on Morriganin pojan isä, Alistair ei kelpaa. Juurikin tälläinen trophy jonka saa jos aiempien pelien valinnat ovat mukana tässä pelissä. Tosin tässä tapauksessa verkkosivusto Dragon Age Keep astuu kuvioihin jos pelejä on pelannut useammalla konsolisukupolvella.


18. Antaa Soida: Tulita RYNO V:llä hellittämättä liipaisimesta kunnes ammukset loppuvat - Ratchet & Clank: Crack in Time

Tämä on lähinnä tälläinen vitsi tyylisesti tehty trophy idea, mutta RYNO V on niin huvittavasti tehty superase, että kyllä sen kanssa pitäisi vähän pelleilläkin. Aseella ammuttaessa soi Tchaikovskyn Overture 1812 sinfonia, mikä vain lisää aseen tiettyä tyyliä ja kun niitä ammuksia on jotain 1000, niin kyllä silloin täytee antaa soida.


17. I made them myself: Luo kokonaan uusi hahmo hahmoeditorilla kymmenen kertaa - Soul Calibur VI

Ei nyt vaadi kovinkana paljoa, mutta itse pidän kyllä tämän pelin hahmoeditorista sen verran että sillä tekee mielellään varsin paljon erilaisia hahmoja, vaikka niillä ei koskaan edes pelaisi. Tämä on juurikin sellainen trophy joka ruokkii sitä luovaa puolta. Tietysti siinä pitäisi sitten olla jonkinlaista määrittelyä että mikä kelpaa, ettei vain luo tyhjää hahmoa pienillä lisisllä trophyn toivossa.


16. Hyvästit: Vapauta oma Chloe androidisi - Detroit: Become Human

Tämä on yksi pelin vaikeimpia valintoja omalla kohdalla. Menetänkö Chloen lopullisesti jos annan hänen lähteä? Tästä nyt olisi varmaan myös se toinen vaihtoehto jossa hänen muistinsa nollataan aloitusasetelmaan. Chloe kun nyt on se hahmo joka puhuu pelaajalle suoraan ja kommentoi hänen pelinsä etenemistä, muuttuen itse siinä samalla. 


15. 100 ja rapiat: Läpäise peli 117 prosenttisesti - Spyro 3: Year of the Dragon

Pitää siis läpäistä Super Bonus Round, mikä on muutenkin lähinnä hauskanpitoa, ennen toista erää Sorceressia vastaan. Tässä kokonaisuudessa ei ole oikeastaan kuin yksi ärsyttävä pätkä, mutta todellinen lopetus on tämän viimeisen alueen täydellisen läpäisyn takana. Tuntuu jopa hieman oudolta että tälläisestä osuudesta ei ole minkäänlaista trophya, sillä tarinallisessa mielessä tämä on lähemmäs pakollinen, sillä sen viimeisen lohikäärmeen munan saa vain tämän maailman jälkeen.


14. Pelätty Merirosvo: Saavuta "Pelätty Merirosvo" taso Karibialla - Sly 3: Konnien Kunnia

Yksi omia ehdottomia suosikkiminipelejä koskaan. Varsin simppeli homma joka vaatii tosin hieman farmaamista, mutta itse todella pidän tästä niin paljon, että se on omasta mielestäni hauskaa, eikä se ole edes niin pitkä prosessi mitä sen voisi kuvitella olevan. Aikoinaan oli hauskaa pelkästään selvittää että mitä kaikkia eri tasoja arvoasteikolla merirosvojen keskuudessa onkaan.


13. Payback is a Bitch: Tee sopimus Anoran kanssa ja petä hänet Landsmeetin lopuksi - Dragon Age: Origins

Tämä on sellainen tilanne johon itse päädyin oitis sen jälkeen, kun Anora petti minut sotilailleen. Onnistuin tosin voittamaan sotilaat enkä joutunut tyrmään. Tosin kostona tästä petin Anoran luottamuksen voitettuani Landsmeetin. Olin luvannut tukea häntä kuningattereksi. Tämä on suht tarkka kokonaisuus, mutta näin petollisen naisen kanssa tälläinen veto on omasta mielestäni enemmän kuin oikeutettu ja siitä pitäisi olla trophy osoittamassa että muutkin osaavat pelata rumaa peliä.


12. To the Moon: Romanssi Shanin kanssa - Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

DLC sisältö joka tarjoaa muutamia asioita paremmin kuin pääpeli ja Shani on yksi niitä. Tämä on niitä hahmoja joka pystyy kilpailemaan pelin varsinaisten romanssikohteiden kanssa, kuten ensimmäisessäkin Witcher pelissä. Tämä on yksi näitä pieniä asioita joka todella toimii. Lisäksi tämä voi päättyä kahdella tavalla, riippuen siitä, miten pelaaja lähestyy tätä asetelamaa.


11. Keräilijä: Kerää yksi jokaista taskuesinettä - Sly 2: Konnakopla

Yksi tälläinen haaste joka on loppuviimeksi suhteellisen helppo tehdä, mutta ei täysi läpihuutojuttu. Itse tein joskus huvin vuoksi niin että en myynyt uniikkeja esineitä vaan pidin ne kokoelmassa, johon kuuluivat myös kaikki eri tasoiset vihollisten taskuista nyysittävät esineetkin. Uniikkien esineiden kanssa voi tietysti kehittää tästä trophystä haastavamman version, siinä mielessä että uniikit esineet ovat suht arvokkaita rahallisesti. Taskuesineitä taas voi farmata hyvin paljon jos haluaa. Uniikkien esineiden versio olisi sitten: Taidekeräilijä.


10. Veikö kissa kielen?: Älä sano mitään keskustelussa - Heavy Rain

Tämä on yksi niitä pelejä jossa keskutelu etenee vaikka pelaaja ei valitsisi mitään repliikkejä vaihtoehdoista. Tämä olikin silloin aikoinaan hauska juttu siinä mielessä, että pelissä pystyi leikkimään täysin sanatonta monissa tilanteissa jossa pelaajalta kysyttiin jotakin, mutta pelihahmo ei sitten keksinyt mitään sanottavaa. Pelissä joka etenee vaikka hahmoja putoilisi, olisi huvittava juurikin katsoa että miten tilanne etenee, jos pelaaja ei sano mitään.


9. Speedster Mark II: Kukista Xemnas 25 tunnin sisään - Kingdom Hearts II: Final Mix

Suoraan ykköspelistä otettu saavutus, josta itse tavallaan pidin varsin paljon. Läpäise peli siis tietyn ajan sisään, mikä pakottaa pitämään kiirettä, karsimaan ylimääräisiä tehtäviä ja sitä rataa. Itse korotin lähinnä aikaa koska KH2 on omasta mielestä pidempi ja samalla aikaa tässä on sellainen puolihauska vitsi kun aikaan lisää pilkun. Vaikka tästä pelistä tulisi mieleen useampi muukin asia joka todella ansaitsisi trophyn, niin tämä on se mikä tulee erittäin hyvin mieleen, koska ykkösessä oli tälläinen.


8. Lion Hearted: Käytä Renzokukenin Lion Heart hyökkäystä - Final Fantasy VIII

Tässä pelissä on varsin tietynlaiset saavutukset ja parikin nousee mieleen sellaisena, joita ei ole. Oma valintani ensisijaiseksi on se, että siitä ei saa mitään saavutusta, että käyttää Squallin viimeistä limit ominaisuutta, pelin voimakkainta hyökkäystä. Tietysti kaikista viimeisistä limiteistä voisi olla omansa, kuten FFVII:ssa, mutta nostan tämän nyt esiin sinä parhaana esimerkkinä, koska Squall on kuitenkin se päähenkilö jota käytetään kaikista eniten ja Lion Heart on muutenkin yksi osa Squallin hahmoa.


7. Scarlet Beauty: Romanssi Triss Merigold kanssa - Witcher 3: Wild Hunt

Yennefer tietysti saisi myös kokonaan oman trophynsa, mutta oma suosikkini on joka tapauksessa Triss. Se on tavallaan jännä että moniin päätösvalintaisiin asioihin ei tässä pelissä ole saavutuksia ja Geraltin mahdollinen suhde Trissin tai Yenneferin kanssa olisi yksi tälläinen. Muitakin vaihtoehtoja tuli mieleen, mutta tämä on ehdottomasti se omalla kohdalla paras esimerkki.


6. I only need the One: Käytä vain yhtä asetta pelin aikana - Resident Evil 6

Tämä sopisi hyvin myös ressa neloseen tai vitoseen koska jokaisessa on tälläisiä loputtomien ammusten aseita. Oma valintani on RE6 siitä syystä, että siinä voi mistä hyvänsä aseesta tehdä loputtomien panosten aseen, mikä tekisi tästä sellaisen hauskan haasteen, jonka itse olenkin tehnyt mm. Magnumilla. Tämä voisi hyvin olla sellainen toistuva trophy RE pelisarjassa, jos pelissä saisi alusta asti käyttöönsä kaikki lelut.


5. Swordmaster and Gunslinger: Käytä kaikkia Danten aseita yhden taistelun aikana - Devil May Cry V

Ei mitenkään vaikeaa, kunhan vain kaikki aseet ovat hankittuna. HC versio tästä olisi tietysti kaikkien aseiden ominaisuuksia. Simppeli idea eikä mitenkään vaikea toteuttaa tietyissä kentissä. Tietysti kaikilla aseilla täytyy myös tehdä vahinkoa vihollisiin, mutta se nyt ei ole mitenkään haastavaa kun vain käyttää aseita järjestyksessä ja se on lisäksi hyvä tapa kerätä tyyliä arvosanaan. Aseiden vaihtelu kun on niitä selkeimpiä tapoja saavuttaa SSS, eli se pelin korkein tyylitaso, josta saakin Trophyn.


4. Ne ovat siellä jotta niillä voisi leikkiä: Käytä pelinmuokkauksia ja läpäise peli - Uncharted 4: Thief's End

Tästä on niin paljon erilaisia variaatioita. Läpäise peli sarjakuvagrafiikoilla, läpäise peli loputtomilla ammuksilla tms jne. Sen sijaan että alkaisin heti erottelmaan yhtä suosikkia, niin tekisin tälläisen yleishauskan trophyn josta jokainen voi tehdä omanlaisensa. Naughty Dog on nerokkaasti lisännyt useita pelin muokkauksia peliin, joilla voi muokata vaikka mitä osia pelistä ja näin tehdä siitä entistä hauskemman pelata. Samalla aikaa se lisää uudellenpeluu arvoa, kun pelissä voi oikeasti leikkiä vaikka millä tehosteilla.


3. Out of my League: Pakeni Häntä - Star Wars: Jedi - Fallen Order

Pelin läpäisemisestä ei taida olla trophyä pelissä ja itse korostaisinkin enemmän sitä pelin loppuhuipennusta tässä tapauksessa. Monesti pelissä on kyse vihollisten voittamisesta, enkä nyt erityisesti korostaisi sitä että Second Sisterin voitamisesta ei saa pystiä. Itse kuitenkin haluaisin trophyn siitä, että pelaaja pakenee Mustaa Lordia, joka on täysin ylivoimainen häneen nähden. Tämä loppuhuipennus kun on samaa tasoa, mitä Rogue Onen loppuhuipennus, esimerkki siitä, että yhdellä hahmolla, voi oitis nostaa kaiken toiseen potenssiin.


2. Ultima Upset: Kukista Ultima Weapon - Final Fantasy VII

Jostakin ihmeellisestä syystä Diamond Weaponin tuhoamisesta saa trophyn, eikä tämä ole edes vapaaehtoinen taistelu. Sen sijaan Ultima Weaponin nujertamisesta, ja tämä on vapaaehtoinen, ei saa minkään valtakunnan trophyä. Tämä on yksi näitä tilanteita johon ei yksinkertaisesti voi olla mitään hyväksyttävää selitystä, järkevä selitys voi nipin napin löytyä, mutta jotenkin tuntuu että tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten huonosti trophyt on tähän peliin suunniteltu, tämä nyt sattuu vain olemaan se kaikista ilmeisin.


1. Leon the Professional: Platina - Resident Evil 4

Tässä pelissä on yksinkertaisesti niin paljon sellaisia asioita joista pitäisi saada trophy, mutta ei saa. Eniten kuitenkin itseäni nyppii että tästä pelistä ei saa platinaa, mikä kuvastaa todella osuvasti sitä, että trophy listaus tämän pelin kanssa on tehty todella hutiloiden. Mercenaries minipelistä ei saa mitään ja sitä kautta Handcannonin hankkimisesta ei saa mitään. Mutta se että peliin ei ole vaikka täytemuodossa kasattu saavutuksia, jotta platina trophy olisi mahdollinen, tuntuu suurelta rikokselta.