Telltale versiolla tarkoitan Telltalen Gamesille ominaista tyyliä jossa isossa roolissa on valintojen mukaan kehittyvä tarina ja dialogivalinnat ovat todella isossa roolissa. Tietysti pelit ovat myös onnistuneet erinomaisesti myös toiminnassa ja sanoisin että Batman pelikaksikko on se todellinen lopullinen versio siitä, mihin Telltale pelit oikeasti yltävät.

 

 

 

Ainoa iso rajoite on se, että mukaan ei mahduteta mitään sellaista, josta Telltale on jo tehnyt jotakin. Batman on saanut oman Telltale versionsa ja Fables sarjakuvista on tehty sellainen, puhumattakaan Walking Deadista, joka pitkälti aloitti kaiken.

Telltale pelejä ei siis enää tule koska kyseistä firmaa ei enää ole siinä muodossa, missä se joskus oli. Siis tekijät ovat ilmeisesti aloittamassa uudestaan jotakin samanlaista, mutta nähtäväksi jää että mihin siinä oikeasti mennään. Tämä on enemmän toivelista niistä asioita, joita ei koskaan tapahtunut ja tuskin tuleekaan tapahtumaan.

Lisäksi ei liian ympäripyöreitä ideoita jos kyseessä on todella massiivinen aihepiiri, vaan pitää hieman karsia että tulee jonkinalinen käsitys että mitä haetaan:

- Ei pelkästään Star Wars. Vaan vähän enemmän fokusta johonkin tiettyyn osaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

 

Spawn

Ennenkaikkea Spawn on toiminnallinen hahmo, mutta tämän tyylinen kokonaisuus olisi varsin kiinnostava tällä Telltale tyylillä. Ehkä vähän haastavampi toteuttaa, mutta ehdottomasti todella kiinnostava sillä tässäkin sarjassa on sellaisia hahmoja ja tapahtumia, joista saa aika paljon mahdollisuuksia.

 

Watership Down

Ruohometsän kansa, mutta koko tarina kerrottuna Telltale tyylillä. Voisi toimia erittäin hyvin jos tiettyjä vapauksia otetaan, kuten eräs animaatiosarja otti.

 

Boba Fett

Mandalorian olisi myös kiinnostava tapaus, mutta itse olisin ehkä enemmän kiinnostunut katsauksesta aikaan ennen Imperiumin vastaiskua, Boba Fettin näkökulmasta.

 

Harry Potter

Vaikka en itse olekaan se suurin HP fani, niin velhomaailma on juurikin niin mittava ja kattava, että siitä saisi varsin helposti kasattu valintojen mukaan rakentuvan pelin, jossa opetellaan taikuutta sen monissa eri muodoissa.

 

Castlevania

Ehkä pääasiassa Alucardin tarina, mutta samalla aikaa jotakin mitä animessakin ehdittiin käydä läpi. Tässäkin merkitsee niin paljon se, että missää kohtaa jatkumoa ollaan. Alucard nyt on oma suosikkini, mutta sarjassa on runsaasti muitakin vaihtoehtoja.

 




24. Sephiroth

Varsin haastava tehdä, mutta pelaisin oitis. Tämä on niitä tilanteita kun hahmo on sen verran ylivoimainen, että monesti valinnoissa se täytyy ottaa huomioon että kokonaisuus pystyy kasassa. Se miten hahmoa käytetään, voi kuitenkin tarjota yllättävän paljon mahdollisuuksia, hieman erilaisemmalla tavalla, mihin monesti on totuttu.


23. Wolverine

Loganin tapauksessa kyse on juurikin siitä, miten paljon hahmosta voidaan saada irti. Wolverine on astetta rajumpi tapaus joka käyttää väkivaltaa ongelmien ratkaisemiseen ja juurikin se väkivallan määrä voisi määrittää ison osan tästä kokonaisuudesta. Hahmo on joka tapauksessa sellainen, että hän on ollut osana niin montaa eri tapahtumaa, että materiaalia kyllä riittäisi vaikka mihin.


22. Doctor Strange

Tohtori Outo, multiversumi ja monet magian salat olisivat enemmän kuin houkutteleva astelma sillä se mahdollisuuksien määrä on niin laajamittainen että tästä saisi muokattua vaikka kuinka monta erilaista asetelmaa ja se on omiaan tekemään tästä hyvin houkuttelevan kokonaisuuden.


21. Cecil Harvey

Pelkästään tämä Dark Knigth vs Paladin asetelma tuo oitis runsaasti syvyyttä hahmoon ja kun mukaan otetaan Golbez, Kain ja Rosa, niin erilaisia tilanteita tulee oitis valtavasti. Uudenlainen tarina-asetelma ja toimii aivan varmasti. FF4 on tarinallisesti ehkä se paras Final Fantasy ja siitä syystä tämä voisi olla hyvin houkutteleva kokonaisuus.


20. Iron Man

Tony Stark on juurikin sellainen hahmo josta saa todella paljon irti, melkein millä tavalla tahansa. Pelkästään Telltalen Batman näyttää vahvasti mallia, mutta Rautamies on juurikin sellainen hahmo josta saa todella paljon irti toiminnassa, huumorissa ja ajoittaisessa silkassa pelleilyssäkin. Erilaisia vaihtoehtoja riittää vaikka kuinka ja koska Stark on niin monitahoinen hahmo, pystyy häntä käyttämään todella monenlaisissa tilanteissa jotka voivat olla tyyliltään hyvin erilaisia ja ajoittain, aika synkkiäkin.


19. Excalibur

Tästä tarinasta on niin paljon erilaisia variaatioita, mutta itse keskittyisin seuraamaan nimenomaan Arthuria. Ehkä aloittaen siitä kun hän vetää miekan kivestä, päättyen lopulta siihen, kun hän luopuu Excaliburista. Tarinassa on juurikin sen verran kiinnostavia käänteitä ja erittäin hyvin tehtyjä hahmoja, että tästä saisi varsin hyvän tarinakokonaisuuden.


18. Sherlock Holmes

Salapoliisityöskentelyä, takaa-ajoja, tappeluita, päättyleä ja tutkimuksia. Vaihtoehtoja on valtavasti ja kun alkaa todella miettimään että mitä kaikkea Sherlock Holmesin kanssa voi tehdä tällä tyylillä, niin kyllähän siihen salapoliisityöhön pääsee todella hyvin sisään, vaikka ne osuudet eivät olisikaan erityisen haastavia. Itse en juuri pidä näistä pulmanratkontapainotteisesti Sherlock Holmes peleistä ja tälläinen asetelma olisi oitis kiinnostavampi.


17. Zorro

Don Diego De La Vega on juurikin sellainen hahmo josta saa helposti tälläisen pelin aikaiseksi. Miekkataisteluja ja muita seikkailuelementtejä ja toisella kädellä julkisivun ylläpitoa. Zorro pelejä on muutenkin niin vähän, vaikka se koko konsepti on kuin tehty peliversioita varten.


16. Dracula

Bram Stokerin kirjan pohjalta, tai vaikkapa Vlad Tepesin pohjalta. Tässä hahmossa on joka tapauksessa todella paljon kiinnostavia mahdollisuuksia joita käyttää ja uudenlainen versio tutusta tarinasta voisi olla hyvin kiinnostava, varsinkin jos se jaksotellaan järkevästi. Sillä tarinaan mahtuu niitä hyviä keskusteluja, kuin myös päätöksiä joiden seurauksen voivat olla hyvin veriset. Tietysti täytyy myös päättää että kuinka paljon otettaisiin vapauksia kirjasta, mutta se osittain tekisikin tästä niin kiinnostavan.


15. Valkohammas

Jack Londonin Susikoira romaani mutta Telltale tyylillä läpikäytynä ja tietyillä vapauksilla. Tämä tarinakokonaisuus olisi erittäin kiinnostava ja sen voisi tehdä parillakin tavalla. Joko niin että pelaaja ohjaa nimikko susikoiraa, Valkohammasta, tämän matkalla. Tai sitten ajoittain ohjaa vaikka Weedon Scottia, tämän luodessa luottamusta koirasuteen. Voi olla että tämä ei ole se kaikista kiinnostavin kokonaisuus, mutta tämä on juurikin sellainen tarina, jossa olisi oikeasti todella paljon mahdollisuuksia.


14. Witcher

Sen ei tarvitse edes keskittyä Geraltiin, vaikka itse kyllä valitsisin sen keskittyvän Geraltiin. Noiturin maailma on juurikin niin synkkä että siitä saisi juurikin sellaisen Telltale pelin jossa ne parhaat puolet korostuvat todella hyvin. Witcher nyt on muutenkin jo valintoihin pohjautuvaa tarinankerrontaa, mutta tällä tyyliltä siihen saataisiin vähän erilaista otetta. Tämä on joka tapauksessa juurikin sellainen maailma johon on helppo mahduttaa erittäin piinaavia valintoja, todella kovilla seurauksilla.


13. Jack the Ripper

Viiltäjä Jack tarina jossa pelaaja voi joko olla itse Viiltäjä, tai häntä tutkivat poliisi, esim. Abberline. Itse sanoisin että olisi kuitenkin erittäin houkuttelevaa kerrankin tulla osaksi tätä kokonaisuutta, Jackin näkövinkkelistä. Siinä olisi vaikka kuinka paljon erilaisia mahdollisuuksia sillä vaikka lopputulos onkin selvillä, niin monia muuttujia on.


12. Dante

Devil May Cry on sen luokan toimintapeli, että tämä voi tuntua oudolta ratkaisulta, mutta hahmona Dantessa on paljon enemmän miltä monesti vaikuttaa. Tämä olisi kiinnostava tapaus kun tehty hyvin. Siis tämä on hyvä esimerkki siitä, miksi monet näistä ovat täyttä fantasiaa, mutta monissa tapauksissa olisi enemmän kuin mieleästä päättää että mitä Dante sanoo, tekee tai miten hän tekee jotakin. Samalla aikaa tietysti täytyy korostaa, että toiminta olisi edelleen isossa osassa, pitkälti ilman hitaampia tutkintajaksoja.


11. Leon Kennedy

Leon Kennedy olisi oma ykkösvalinta vaikka kokonaan omaan peliinsä, mutta samalla aikaa pakettiin tulisi kuulua myös Claire Redfield ja Ada Wong, jolloin se toimisi parhaiten, Claire mielellään toisena pelattavana hahmona. Ehkä yksi osa lisää jatkumoon johon kuuluvat pelit kuten RE2, RE4, RE6 sekä siellä välissä animaatiosarja Infinite Darkness. Tämä on juurikin sen tyylinen asetelma että siitä saisi aika paljon irti. Helppoa siellä olisi myös käyttää Albert Weskeriä ja Chris Redfieldiäkin. Itse kuitenkin nostaisin Leonin ykköshahmoksi tähän kokonaisuuteen.


10. Squall Leonhart

Oma Final Fantasy suosikkini ja lähinnä siksi nostan tätä jalustalle. Tästä hahmosta saisi varsin hyvän tarinakokonaisuuden aikaiseksi sillä itse todella pidän tästä hahmosta. Jokaisessa dialogitilanteessa hiljaisuus on käytännössä "whatever" mutta tätä voitaisiin viedä niin paljon pidemmällekin. Tarinallisesti niitä mahdollisuuksia on myös vaikka kuinka paljon, varsinkin siinä tapauksessa jos todella uppoudutaan tähän universumiin johon kuuluvat FF8:n lisäksi myös Kingdom Hearts ja Dissidia.


9. Van Helsing

Tavallaan itse kallistun Hugh Jackman elokuvan puoleen, mutta samalla aikaa yhdistäisin sitä Bram Stokerin Dracula romaanin hahmoon. Tästä saisi aika kiinnostavan asetelman jossa tavallaan pelataan todellista toimintasankaria joka metsästää hirviöitä, mutta samalla aikaa kyseessä on hahmo joka on oppinut ja tietää yhdestä jos toisestakin asiasta yllättävän paljon. Pelkästään näiden kahden puolen yhdistely luo helposti todella kiinnostavan yhdistelmän, etenkin hyvin tehdyillä valinnoilla.


8. Aragorn

Keskimaan tarinoista ja hahmoista Aragorn on helposti se kiinnostavin. Toiminta on vain yksi osa, sillä ympäristön tutkiminen ja samoojana oleminen on toinen, jossa tarinaa voidaan lukea ympäristöstä. Sitten on tietysti se hahmokohtainen tarina Isildurista alkaen. Aragornin suhde Arweniin tuo sellaisen romanttisen otteen kokonaisuuteen, mutta se on kuitenkin vain yksi osa kokonaisuutta sillä Gandalf ja Elrond molemmat tuovat mukaan omia mahdollisuuksiaan.


7. Hopeanuoli

Tästä sarjasta on niin paljon erilaisia kokonaisuuksia, että vaihtoehtoja kyllä riittää. Itse kuitenkin pitäytyisin Hopeanuolen tarinoissa. Ehkä taistelussa Akakabootoa vastaan, tai ehkä kohtaamisessa susien kanssa, karhun kuoleman jälkeen. Joka tapauksessa näiden magnakirjoijen parissa on tullut vastaan monenlaisia erinomaisia hahmoja ja tapahtumia joista saisi todella houkuttelavan kokonaisuuden pelimuodossa ja mahdollisesti vielä tällä tyylillä, sillä verinen tyyli sopii kuvioihin, kuin myös päätökset joita johtajan eteen tulee.


6. Darth Maul

Mitä tulee Mauliin, niin hän on helposti yksi parhaita hahmoja koko sarjassa. Mitä tulee tämän hahmon käyttöön, niin niitä erilaisia mahdollisuuksia riittää, riippumatta siitä, mihin kohtaan saagaa sijoitutaan. Olisi sitten kyseessä hänen aikansa varjojen metsästäjän tai Crimson Dawnin johtajana. Kummassakin tapauksessa on mahdollisuutensa ja vaikka toiminta olisikin sellainen asia joka monesti ottaisi sen kantavan teeman, niin kyllä siihen tarinalliseenkin puoleen saadaan varsin paljon sisältöä jos vain halutaan.


5. Werewolf: Apocalypse

Tämä on ehkä se eniten Telltale käsittely kaipaava pöytäroolipeli. Kyllähän aiheesta on pelejä tehty, mutta tämä on niin sen tyylinen mytologia ja kokonaisuus että hyvin tehtynä tarinapohjaisena ja valintarikkaana pelinä tästä voisi saada todella paljon irti. Varsinkin jos peli saadaan vielä näyttämään hyvältä kaikessa raakuudessaan, mutta samalla myös tuntumaan syvälliseltä, kun ottaa huomioon kaiken mitä tähän maailmaan kuuluu. Ehdottomasti todella alikäytetty aihealue josta olisi miellyttävää pelata enemmän pelejä.


4. Darth Vader

Vader nyt on juurikin sellainen hahmo jolla pelaaminen olisi enemmän kuin mielekästä miltein millaisessa pelissä tahansa. Tietysti isossa osassa on taistelu ja valinnat voivat tuntua sivuseikoilta, mutta vaikka taistelu korostuisikin, niin valintojen kanssa voitaisiin uppoutua todellakin pimeään puoleen ja katsoa että kuinka haastavia tilanteita tulisi vastaan ja kuinka armoton pelaaja todella olisikaan rangaistessaan pettureita ja vastaavia, puhumattakaan että Darth Vader on sellainen hahmo, johon saa paljon syvyyttä.


3. Punisher

Tuomari on kuin tehty tälläiseen peliin. K18 astelma jossa verta riittää ja pelaaja tekee kovia valintoja ja taisteluunkin on saatu hyvä ote. Iso juttu on tietysti siinä että kuinka armoton pelaaja todella onkaan ja millä tavoilla hän toimii. Punisher ei ole täysin moraaliton, mutta kyllä se hurmeinen tyyli sopii tähän asetelmaan erittäin hyvin. Toiminta on ollut näissä peleissä aika mielekästä, mutta kyllä Frank Castlen tapauksessa olisi kiinnostavaa myös uppoutua siihen, miten raskaita seurauksia monilla hänen päätöksillään voikaan olla.


2. Spyro

Itse olen juurikin niin iso Spyro fani, että tämä olisi 'must have' välittömästi. Samalla tavalla kuin Spyro Final Fantasyn toiminnalla olisi upeaa, olisi myös Spyro Telltale tyylisessä valintojen muovaamassa tarinapelissä enemmän kuin upea. Tämä olisi käytännössä omalla kohdalla juurikin sellainen astelma jossa kaksi omaa suosikkia kohtaisivat. Tietysti Spyro ei ole tyyliltään ihan sitä tasoa mitä monet Telltale pelit, mutta siitäkin huolimatta tämä on juurikin sellainen asetelma joka olisi enemmän kuin fantastinen.


1. Taskmaster

Voi vaikuttaa vähän oudolta valinnalta ykköseksi, mutta ottaen huomioon miten vähän Urakoitsijaa on oikeasti käytetty ja mitä mahdollisuuksia hahmon kanssa oikeasti onkaan, tämä olisi hyvin kiinnostava asetelma. Valinnoissa korostuisi sekä se, että mitä kykyjä näkee/opettelee ja näin ollen pystyy myöhemmin käyttämään, mutta myös se hyvä-paha akseli, sillä Tony Masters työskenetelee pääasiassa niille jotka maksavat parhaiten. Tämä olisi kuitekin varsin kiinnostava astelma jossa pelaaja voisi tehdä ne päätökset.