Tämä on ollut näitä pitkään mietinnässä olleita listoja. Kun parhaista peleistä on vastaava, niin kai nyt huonoistakin pitää sellainen kyhätä, vaikka se onkin jotenkin haastavampi.
Simppeli idea ja siinä se, mutta säännöt eivät ole.
Säännöt:
1. Vain pelejä joita olen itse henkilökohtaisesti pelannut.
- Tarkoittaa sitä että demoja ja lyhyitä alle tunnin kokeiluita ei lasketa. Itse sanoisin että pelaamiseksi lasketaan se, että peliä pelaa minimissään yli tunnin. Tietenkin on olemassa pelejä jotka ovat niin hirveitä joita ei kestä sellaista aikaa.
2. Ei uudelleenjulkaisuja jos kyseessä on remasterointi
- Remake voi olla ehdolla jos se on tarpeeksi erilainen kuin alkuperäinen. Eli sitä voi pitää uutena pelinä. Jos se on osa kokoelmaa, niin vain yksi voidaan valita.
3. Maksimissaan viisi ehdokasta per vuosi ja minimissään kaksi
- Pari kertaa on tullut vastaan tilanne että yksi on selvästi muita parempi, mutta näön vuoksi päätin lopulta tehdä tämän säännön, jotta olisi selvä kilpailu. Ideaalitilanne on se kun ehdokkaita on kolmesta viiteen ja jälkikäteen tilanteen saa korjattua, mutta helposti voi tulla tilanne jossa kaksi peliä ottaa mittaa toisistaan.
4. Muutoksia sallitaan, kun pelejä pelataan lisää
- Harvoin ehtii pelata kaikkia pelejä joita on saatavilla, minkä vuoksi monesti voi olla niin, että tietyt huonot pelit eivät ole koskaan tulleet pelattavaksi ja silloin niitä ei voi ottaa mukaan säännön 1 perusteella. Mutta koska kyseessä on muuttuva lista, lisäyksiä voidaan tehdä kun uusia pelejä pelataan.
5. Pelit arvioidaan pääpelin perusteella
- DLC:t eivät vaikuta voittajavalintaan, koska ne ovat jatkoa, eivät alkuperäistä pakettia. Se millainen peli on ilmestyessään, on se minkä perusteella se arvioidaan.
- Koskee myös pelejä joiden ideana on se, että niihin tulee lisää sisältöä myöhemmin. Tälläiset pelit voivat olla ehdolla vain jos pelasin niitä, kun ne ilmestyivät.
1989
Friday the 13th
Prince of Persia
Indiana Jones and the Last Crusade
Suhteellisen haastavaa lähinnä siksi, että näin aikaisista peleistä ei ole kovin montaa lopulta pelattu, mutta ne jotka tulevat mieleen, erottuvat kyllä kaltaisista.
Friday the 13th on ylivaikea, sekava ja lähemmäs epäreilu peli, vaikka idea ei olekaan erityisen huono.
Prince of Persia on mekaniikoiltaan ideallisesti todella hyvä, mutta toteutus on varsin kaukana siitä mielekkäästä, mitä se parhaimmillaan voisi olla.
Indiana Jones kolmoseen perustuva peli on juurikin sitä ei niin hyvää vanhaa seikkailupelitavaraa, joka johtaa aina arvuutteluun ja pitkäveteisyyteen.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä valinta on varsin helppo ja suurin haaste oli vain saada kasaan vähintään kolme kandidaattia.
Vuoden huonoin peli 1989: Friday the 13th
1990
Final Fantasy III
Dragon's Lair
The Secret of Monkey Island
Korostaa todella hyvin sitä että tältä vuodelta ei ole kovin montaa peliä pelattu sillä valinta on aika selvä ja yksi on mukana juuri siksi, että pakko on ainakin kolme valita.
FF3 on helposti sarjansa heikoimpia pelejä sillä se ei isommin vakuuta tarinallisesti, tai pelillisesti.
Dragon's Lair on umpisurkea esitys alkuperäisestä ideasta eikä sitä olisi edes pitänyt yrittää ängetä NESille.
Secret of Monkey Island on hyvä esimerkki seikkailupelistä, jossa se seikkailu on lähinnä arpomista.
Selvästi huonoin.
Vuoden huonoin peli 1990: Dragon's Lair
1991
Battletoads
Terminator 2: Judgment Day
TaleSpin
BattleToads on ehkä ylivaikea ja turhauttava tapaus, mutta se on sitä sentään tarkoituksella. Se ei tee siitä hyvää peliä.
Terminator 2 on surkea versio elokuvasta ja toiminnallisesti se on lähinnä kehnoa kikkailua.
TaleSpin on lähinnä heikko pelattavuudessa, mutta se on siedettävä.
Tässä tapauksessa sen todellisen eron tekee se, että yksi näistä ei millään tavalla tee kunniaa sille lähdemateriaalille, joka on todellista laatua.
Vuoden huonoin peli1991: Terminator 2: Judgment Day
1992
Darkwing Duck
McDonald Land
Alone in the Dark
Darkwing Duck ei ole suoraan huono peli, mutta NES ajan Disney pelien joukossa, se ei ole se paras mahdollinen. Mukana lähinnä siksi, kun valikoimaa oli aika vähän ja kyllähän tämä paikoin on suht turhauttava.
McDonald land on hyvin selvä kehno sekundaversio Mario Bros 3:sta, eikä isommin edes peittele sitä.
Alone in the Dark on ohjattavuudessaan kehno, ulkoasussaan jotenkin outo, ei suoraan huono, mutta outo. Se kehno ohjattavuus kuitenkin tekee tästä erittäin epämiellyttävän peli ja ratkaisee tämän kisan.
Valinta on se mikä selvästi pelikelvottomin.
Vuoden huonoin peli 1992: Alone in the Dark
1993
Dracula Unleashed
Disney's Aladdin
Day of the Tentacle
Dracula Unleashed ei ole suoranaisesti huono, mutta se mahtuu tähän vertailuun, koska on huonompi kuin monet muut, ei niin hyvän toteutuksensa vuoksi.
Disneyn Aladdin taas tyypillisellä tavalla rasittavan vaikea monin paikoin, kun taas monin toisin tavoin se on varsin siedettävä kokonaisuus.
Day of the Tentacle on suoraan huono peli, jossa iso osa ajasta ollaan täysin seikkailupelikliseden armoilla kyllästymiseen ja turhautumiseen asti.
Ei sellaista selvästi huonointa.
Vuoden huonoin peli 1993: Day of the Tentacle
1994
Super Star Wars: Return of the Jedi
EarthBound
Lion King
Edelleen niitä oikeasti surkeita pelejä ei tule paljoa mieleen.
Super Star Wars: Return of the Jedi on mukana, koska se on aivan liian vaikea. Se olisi varsin mielekästä pelattavaa, jos se ei olisi niin kireäksi vedetyn haastava.
EarthBound on monella tavalla sellaista turhauttavaa kikkailua ei niin hyvällä taistelusysteemillä jota itse kutsun laiskasti toteutetuksi Final Fantasyksi.
Lion King on ehkä se paras esimerkki Disney pelissä jossa vaikeusastessa on kiristetty aivan liikaa juurikin monilla niin halpamaisilla tavoilla.
Omaksi valinnaksi lopulta karsiutuu se, joka tuntuu loppuviimeksi rasittavimmalta.
Vuoden huonoin peli 1994: Earthbound
1995
Batman Forever
Full Throttle
Twisted Metal
Nyt alkaa jo olla vähän enemmän mistä valita.
Batman Forever on täysin väärällä pelimekaniikalla varustettu peli jonka suurin ongelma tulee siitä, että se yrittää olla liian montaa asiaa yhtä aikaa eikä tee oikeastaan mitään niistä hyvin, tai edes siedettävästi.
Full Throttle on klikkailupeli joka kysyy lähinnä kärsivällisyyttä tai hyvää läpipeluuopasta kuten aivan liian monet kaltaisensa.
Twisted Metal on ideallisesti ihan kiva peli, mutta se ei pelattavuudessa ole ihan siellä missä se voisi olla, eikä jaksa kauaa viihdyttää.
Mutta kyllä tämä on hyvin selvä valinta.
Vuoden huonoin peli 1995: Batman Forever
1996
Bubsy 3D
Pilot Wing 64
Blood Omen: Legacy of Kain
Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble
Melkein voisi sanoa että kaikki muu on täytette, koska ero huonoimpaan on niin selvä.
Bubsy 3D tuntuu paikoin jopa rikkinäiseltä peliltä koska sen ohjattavuus on niin rasittavan huono. Ääninäyttely on luokattoman ärsyttävää ja pelistä jää sellainen mielikuva että sen kanssa ei ole yritetty yhtään mitään.
Pilot Wings 64 on ennenkaikkea tylsä peli, tekee ilmeisesti sen hyvin mitä aikoo, mutta ei sitä voi järin kiinnostavaksi kutsua.
Blood Omen: Legacy of Kain on ajan hampaan järsivä tapaus jota kyllä pelaa, mutta josta huomaa että yhtä jos toista asiaa olisi voitu hioa pidemmällekin.
Donkey Kong Country 3 taas on paikoin turhauttavan haastavaksi tehty tasohyppely jossa on moninpaikoin tekemällä tehtyä haastetta eikä pelissä ole juurikin sitä samaa mielekkyyttä mitä parissa aiemmassa vielä oli.
Tässä ei ole mitään selvää koska valinta saattaa olla se kaikista huonoin peli mitä olen koskaan pelannut.
Vuoden huonoin peli 1996: Bubsy 3D
1997
Postal
Oddworld: Abe's Odyssey
Tomb Raider II
Croc: Legen of Gobbos
Postal on lähinnä shokeerauspeli. Se ei ole huono peli, mutta se on ohjattavuudessa hämäävä ja tuntuu siksi hyvin epämääriseltä pelata.
Oddworld: Abe's Odyssey on pääasiassa turhauttava pelimekaniikkojensa vuoksi, sillä monet kohdat pitää toteuttaa just eikä melkein ja yksi kuolema voi palauttaa todella kauas taaksepäin.
Tomb Raider II kärsii pääasiassa ohjattavuudestaan joka ei ole ikääntynyt hyvin. Ideat eivät ole huonoja, mutta pelattavuus tekee niiden toteuttamisesta todella kulmikasta.
Croc on pitkälti samanlainen kuin Tomb Raider, mutta paljon perustyylisemmän tasohyppelyn tavalla, jotenkin kökkö ja hankala ohjata.
Tässä tapauksessa ratkaisee se peli, jota pelaa kaikista vähite, koska sitä ei ole hauska pelata oikeastaan yhtään. Vaikka se tavallaan veikä onkin.
Vuoden huonoin peli 1997: Oddworld: Abe's Odyssey
1998
StarCraft
Half-Life
Thief: The Dark Project
Grim Fandango
Tomb Raider III
StarCraft on lähinnä sellainen peli joka ei kuulu omiin suosikkigenreihin ja kun peli on näin vaativa, se on väkisinkin hyvin luotaantyöntävä. Siksi se oitis vaikuttaa huonolta parempien rinnalla.
Half-Life on suhteellisen hyvä räiskintä, mutta se on niin monissa kohdin enemmän tai vähemmän laadullisesti vaappuva, että sen loppuunkatsominen käy melko pitkäveteiseksi.
Thief on yksi näitä pelejä joka kompuroi ohjattavuudessa, sillä se on hyvin kulmikas ja sitä kautta pelaaminen on moninpaikoin varsin turhauttavaa, varsinkin kun kyseessä on hiiviskelyyn lähemmäs pakottava tapaus.
Grim Fandango on ideallisesti omaperäinen, mutta se on pelattavuudessa turhauttava ja todella pitkäveteinen arpomispeli.
Tomb Raider III on paperilla hyvä peli mutta se on kontrolleiltaan erittäin heikko tapaus jonka kanssa monet simppeleiltä vaikuttavatkin kohdat ovat lopulta erittäin suurta arpapeliä. Tietty sekavuus siellä täällä ei myöskään auta.
Nämä olisi melko helppoa laittaa ihan järjestykseenkin ja siitä syystä se huonoin löytyy melko helposti. Pääasiassa kontrollien vuoksi.
Vuoden huonoin peli 1998: Tomb Raider III
1999
System Shock 2
Croc 2
Omikron: The Nomad Soul
System Shock 2:n tapauksessa se selviytymiskauhuelementti ei tee pelille mitään isompia palveluksia, mutta ei suoraan peliä huononnakkaan. Se heikko rytmitys ja suhteellisen tylsähkö kokonaisuus huonontaa.
Croc 2 on erittäin hyvä esimerkki tasohyppelypelistä jonka todella surkeat kontrollit pilaavat erittäin tehokkaasti jokaisella osa-alueella. Perusliikkuminen on niin kulmikasta ja jäykkää että kaikki lievästikin nopeammat tilanteet ovat erittäin turhauttavia.
Omikronin kanssa suurimpana ongelmana on se, että peliin on yritetty mahduttaa kaikkea mahdollista ja jokaisen kohdalla toteus on jäänyt pahasti puolitiehen, mikä tekee pelistä melko haastavan, vääristä syistä.
Suhteellisen haastava valinta jossa lopullinen valinta on se peli jonka olisi todellakin pitänyt olla parempi, koska kyseessä on kuitenkin jatko-osa.
Vuoden huonoin peli 1999: Croc 2
2000
Dark Cloud
X Squad
Counter-Strike
Tässä ei ole mitään kilpailua sillä Dark Cloud on niin monella tavalla niin räjähtävän huono peli, että vaikka tähän pyrkisi etsimällä etsimään huonoja pelejä, niin kyllä tämä pitäisi pintansa. Pelihahmo on ärsyttävä, tekstiä on niin suuri määrä että se on ylimitoitettua, pelattavuudesta on kuin tekemällä tehty mahdollisimman rasittavaa kun miltein kaikki on pelaajaa vastaan...
Vuoden huonoin peli 2000: Dark Cloud
2001
Crash Bandicoot: Wrath of Cortex
Metal Gear Solid II: Son's of Liberty
Ico
Red Faction
Formula One
Nyt aletaan olla siinä pisteessä että pelaja on pelannut sen verran paljon, että kyllä sen viisi saa kasaan, joskus vähän pakottamalla.
Crash Bandicoot (4) on pääasiassa iso pettymys, se on tasohyppelyltään ihan kelvollista mutta pomoviholliset ja huonolla grafiikalla kerrottu, ei järin hauska tarina ovat kaukana siitä, mitä Crash Bandicootin pitäisi olla.
Metal Gear Solid II: Son's of Liberty on lähinnä heikompi esitys ensimmäisestä MGS:stä sillä tarina alkaa olla hoopoilua vielä enemmän kuin ensimmäisessä, toiminnassa ei isommin tehdä parannuksia ja suurin osa pelistä ei ole vain järin hauskaa pelattavaa
Ico on suoraan sanottuna huono toimintapeli ja puuduttava pulmapula. Tämä on suoraan yksi sellainen peli, josta ei oikeastaan keksi mitään hyvää sanottavaa.
Red Factionin iso ongelma on lähinnä siinä, että sen pelattavuus ei ole ikääntynyt hyvin. Ohjattavuus ei taivu sellaiseen tarkkuuteen kuin sen pitäisi ja sitä kautta pelattavuus ei vain nappaa.
Formula One ainakin onnistuu olemaan turhankin pikkutarkka formulasimulaattori ja jos ajopelit eivät muutenkaan nappaa, niin kuinkahan paljon tämä mahtaa napata.
Vaikka rallipelit lähtökohtaiset häviävät, niin eräästä pelistä pidin vielä vähemmän.
Vuoden huonoin peli 2001: Ico
2002
Spyro: Enter the Dragonfly
The Elder Scroll's III: Morrowind
Red Faction 2
Dark Chronicle
Star Wars: Racer Revenge
Spyro (4) on valtava pettymys, sillä se ei tee oikeastaan mitään osa-aluetta erityisen hyvin. Spyro ehkä näyttää suhteellisen hyvältä, mutta peli on niin heikosti toteutettu että lähemmäs kaikki osa-alueet kuvastavat sitä tasollista romahdusta minkä tekijöiden vaihtuminen aiheutti.
Morrowind on lähinnä erittäin tylsä ja vieläpä suhteellisen ruman näköinen, todella Bethesdamainen peli jossa määrä mukamas korvaa laadun.
Red Faction 2 kärsii pitkälti samoista ongelmista mistä edeltäjänsäkin, mutta kun tämä kehittyneempi näyttää paremmalta, niin se vaatisi myös paremman pelattavuuden, mitä ei vain ole.
Dark Chronicle merkittävä parannus edeltäjäänsä nähden, mutta lähemmäs kaikki sivuaktiviteetit kampittavat pääpeliä, joka sekin kärsii monista peliä tarpeettomasti monimutkistavista mekanikkoista.
Star Wars: Racer Revengen pitäisi Tähtien Sota pelinä olla jollakin tavalla kiinnostavampi, mutta tuntuu että tässä pelissä on nyt otettu jo valmiiksi huono idea ja onnistuttu tekemään siitä entistä huonompi. Tässä kiiturirallissa ohjattavuus on heikko, pelin haastetaso on pelattavuuteen nähden turhauttavan korkea ja kulkupeli on niin surkea että hajoaa todella helposti. Tästä pelistä löytää vikoja vaikka kuinka eikä sitä ole missään kohtaa järin hauska pelata.
Ensiksi valinta olisi ollut eräs toinen ehdokkaista, sillä lopullista valintaa en olisi osannut linkittää tähän vuoteen.
Vuoden huonoin peli 2002: Star Wars: Racer Revenge
2003
WWE Smackdown: Here Comes the Pain
Silent Hill 3
Final Fantasy X-2
Rayman 3: Hoodlum Havoc
Megaman X7
Tuntuu että tämä on yksi niitä vuosia kun ei ole pelannut kovin montaa oikeasti huonoa peliä, jolloin edes huonoimmat eivät kaikki ole, erityisen huonoja. Niin, en ole pelannut Tomb Raider: Angel of Darknessia.
Here comes the Pain on Smackdown pelien parissa suhteellisen huono sillä se tuntuu pelattavuudessaan menneen niin pahasti pieleen, että sitä ei ole enää edes kiva pelata eikä edes hahmonluonti tarjoa erityisen mielekästä tehtävää. Kun vertaa Shut Your Mouthiin, on tämä merkittävä pudotus.
Silent Hill 3 ei ole suoranaisesti huono, sen ohjattavuus vain jättää niin paljon toivomisenvaraa että se pakostakin tekee karhunpalveluksen pelille joka muutoin on oikein siedettävä.
Final Fantasy X-2 suuri ongelma on siinä, että se on monella tavalla todella kiusallinen tapaus. Tarinallisesti tämä peli tuntuu niin typerältä että se on jo saavutus. Toiminnassa peli tekee monia erittäin hyviä ratkaisuja, mutta kaikki varsinainen sisältö pelissä aiheuttaa myötähäpeää.
Rayman 3:n kanssa pelattavuus on taas mennyt uuteen suuntaan ja tällä kertaa se ei ole paras mahdollinen suunta. Pelissä on puolensa, mutta monesti tuntuu että sitä on venytetty tarpeettomasti, varsinkin loppuhuipennuksessa.
Megaman X7 on oman sarjansa tasolla valtava pettymys. 2D ja 3D vaihtelu aiheuttaa lähinnä sekavuutta, pomoviholliset on tehty erittäin heikosti ja heikkouksien käyttö ei sekään juuri toimi. Lisäksi tarinassa on turhaa kikkailua eikä pelin yleinen toteutus sekään juuri laadusta kerro, koska monesti tulee se vaikutus että pelissä olisi välianimaatioita, mutta sitten tuleekin heikosti toteutettua tekstitulvaa tai huonoa ääninäyttelyä.
Kyllä se huonoin on selvästi huonoin.
Vuoden huonoin peli 2002: Megaman X7
2004
Doom 3
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Gran Turismo 4
Star Wars: Knights of the Old Republic 2
Def Jam: Fight for NY
Doom 3:n merkittävä ongelma on siinä, että se ei yksinkertaisesti tunnu Doomilta, vaan kauhupeliltä joka yrittää olla räiskintäpeli, eli ei tee kumpaakan osaa erityisen hyvin.
Magna Cum Laude on pääasiassa seksipeli ilman seksiä ja suurella määrällä erinäistä pervoilua tai vastaavaa jota ei voi laaduksi kutsua sitten millään.
Gran Turismo 4 on kuin se paras mahdollinen esimerkki siitä mikä rallipeleissä itseäni todella rasittaa. Se on todella tylsää.
KOTOR2 on huono lähinnä siksi että ensimmäinen oli niin hyvä, tarinallisesti ei toiminnallisesti. Tämä peli on niin ontto kokonaisuus josta puuttuu kaikki syvyys ja kiinnostavuus. Se on lähinnä tylsä Star Wars roolipeli ilman sydäntä.
Def Jam peleistä se jota olen joskun pelannut ja se on helposti yksi heikoimpia tappelupelejä mitä mieleen tulee sillä siinä ei ole hyviä tappelijoita ja pelattavuus on myös jotenkin todella perusrunkoinen ja mitäänsanomaton.
Tässä kohtaa korostuu se miten paljon rallipelit nyppivät.
Vuoden huonoin peli 2004: Gran Turismo 4
2005
Destroy All Humans
Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie
Psychonauts
He-Man: Defender of the Grayskull
Shadow of the Colossus
Destroy All Humans on lähinnä tylsähkö peli, ei suoranaisesti huono. Hyvä esimerkki pelistä joka ei oikeastaan missään kohtaa nappaa.
King Kong taas on suht tyypillinen elokuvapeli joka pyrkii tuomaan elokuvan tarinan pelimuodossa esiin. Se ei ole paras mahdollinen pelattavuudeltaan ja kun tarina ei sekään ole se kiinnostavin niin aika vaisu olo siitä jää.
Psychonauts on hyvillä ideoilla täytetty peli joka ei kuitenkaan missään kohtaa isommin vie mukanaan, vaan muuttuu kokoelmaksi eriskummallisia maita joista osa niin selvää täytettä, että ne alkavat suoraan ärsyttää.
He-Man pelien joukko ei ole järin hyvä, sillä tämä on yksi niitä joka peruspelattavuudeltaan on suhteellisen lupaavanoloinen, mutta johon ei ole panostettu sitten yhtään. Peli on anteeksiantamattoman lyhyt, eikä tunnu yrittävän yhtikäs mikään, mikä tekee siitä entistä suuremman pettymyksen.
Shadow of the Colossus on pomotaistelupeli, jossa pomotaistelu koostuu pulmanratkonnasta ja pitkien välimatkojen matkaamisesta, mikä on lähemmäs aivan turhaa, eikä tyhjä maailma juuri kannusta tekemään mitään ylimääräistä. Sanotaan että tämä on yksi omia inhokkipelejäni, mutta eräs peli on tätä huonompi, sillä sitä kohtaan oli ihan odotuksiakin.
Vaikka tekisi tavallaan mieli valita eräs toinen peli, niin tässä tapauksessa valinta on kuitenkin se peli, johon on selvästi panostettu kaikista vähiten.
Vuoden huonoin peli 2005: He-Man: Defender of the Grayskull
2006
Final Fantasy XII
Reservoir Dogs
Resistance: Fall of Man
Sonic the Hehdehog
Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII
Final Fantasy XII tuntuu huonolta pääasiassa siksi että se ei tunnu FF peliltä vaan aivan samalta kuin monet muutkin roolipelit. Suuri ongelma onkin siinä, että iso osa pelistä on enemmän tai vähemmän puuduttavaa laahaamista tarinallisesti ja sivuosallisesti.
Reservoir Dogs on tarinallisesti hyvä lisä elokuvan tarinaan mutta merkittävä heikkous on siinä että pelillisesti se on vähemmän toimintaa ja enemmän tylsää panttivankikikkailua ilman mitään erityisen mielekästä tekemistä.
Resistance. Fall of Man on peli jonka olettaisi olevan merkittävästi parempi, koska se on Insomniac Gamesin tekemä. Siinä ei ole yhtään sitä sisältöä mitä monissa tekijän laatupeleissä, mikä saa sen ongelmat korostumaan entisestään.
Sonic pelien joukossa tämä erottuu todella kivuliaasti joukosta, sillä tämä ei ole vain huono peli. Sonic 06 kuten tämä myös tunnetaan on yksi näitä pelejä, josta saa etsimällä etsiä mitään positiivista ja se jos mikä on merkki katastrofaalisen huonosti tehdystä pelistä.
Dirge of Cerberus on hyvien ideoiden täyttämä, mutta surullisen heikosti tehty räiskintäpeli jonka pelattavuus on kaukana laadukkaasta. Se on sääli sillä potentiaalia on, mutta siihen ei ole panostettu oikeastaan ollenkaan.
Eiköhän tämä oli aika selkeä valinta, sillä huonoin on tässä tapauksessa se suoraan rikkinäisin.
Vuoden huonoin peli 2006: Sonic the Hedgehog
2007
Witcher
God of War II
Simpsons
Heavenly Sword
BioShock
Witcher on paperilla erinomainen peli, mutta tapa jolla se on toteutettu tekee siitä erityisen ärsyttävä ja monesti todella epäreilun, puhumattakaan että se on turhankin epämääräinen ison osan kestostaan. Toiminta erityisesti jättää todella paljon toivomisenvaraa miltein kaikilla mahdollisilla tavoilla.
God of War II tuntuu juurikin sellaiselta tyypilliseltä jatko-osalta oikein hyvälle pelille. Tarinallisesti se ei kuitenkaan kanna sitten yhtään ja on juurikin sellainen keskimmäinen osa trilogiaa. Muutenkin pelistä tuntuu puuttuvan monet oleelliset osat jotka tekisivät siitä oikeasti hyvän.
Simpsons ei tunnu edes tyylillisesti siltä, miltä sarja tuntui silloin kun peli ilmestyi ja tarina on kaikessa kliseisyydessään yllättävän tylsä ja huumori kaukana siitä, millaista sen pitäisi olla. Se mikä kuitenkin kuoppaa kokonaisuuden lähes täysin on hyvin heikosti toteutettu pelattavuus, varsinkin kaksinpelinä.
Heavenly Sword on perustoiminnaltaan varsin hyvä, mutta lähemmäs kaikilla muilla avoilla ei niinkään. Tarinallisesti se ei ole erityisen innostava ja hahmojoukko ei myöskään isommin vakuuta, kummallakaan puolella. Isona kokonaisuutena se on varsin lattea, kuten valtaosa Ninja Theoryn peleistä.
BioShock on pelattavuudessaan parhaimmillaankin varsin keskivertoa räiskintää. Pelin monet tyyliratkaisut eivät toimi oikeastaan yhtään ja yhtä isoa käännettä lukuunottamatta tarina ei ole erityisen hyvin kerrottu saati rytmitetty. Pelimaailma on tyylikäs mutta kokonaisuus on raskaasti yliarvostettu.
Varsin vaikea valinta sillä kun joukossa on monta eri tavalla huonoa peliä, tuntuu että toisinaan valinta olisi jokin toinen peli kuin se minkä lopulta valitsee.
Vuoden huonoin peli 2007: Simpsons
2008
Resistance 2
Fallout 3
Grand Theft Auto IV
Battlefield: Bad Company
Braid
Resistance 2 on lähemmäs kaikilla mahdollisilla tavoilla vielä huonompi mitä edeltäjänsä. Toiminnassa se ei ole läheskään niin ihmeellinen kuin sen pitäisi olla. Tarinallisesti siitä puuttuu kaikki erityisyys ja melkein kaikki mikä liittyy tunnelmaan on niin tavallista scifihöttöä että sitä samaa saa melkein mistä hyvänsä vastaavasta räiskinnästä.
Fallout 3 on hyvin tyypillistä Bethesdahöttöä jossa määrää on rutosti mutta laatua ei juuri nimeksikään. Pelattavuus ei ole sieltä parhaasta päästä sitten millään osa-alueella eikä tarinaakaan isommin ole kehuminen. Maailma on kyllä hyvä mutta sitä ei ole käytetty hyvin.
GTA4 on se peli sarjassa jonka kanssa tuntuu että parempaankin olisi pystytty. Pelattavuus vaatii totuttelemista, pelihahmot eivät juuri vakuuta, etenkään Roman serkku jonka myötä peli on sarjan ärsyttävimpiä tarinallisesti. Tuntuu että tämän pelin kautta kaikki "GTA kloonit" tuntuvat paremmilta peleiltä kun pääsarja.
Bad Company on Battlefield sarjan monista peleistä se, joka tuntuu ehkä kaikista harmaimmalta. Se ei ole pelattavuudeltaan se huonoin mahdollinen, mutta ei myöskään mitenkään joukosta erottuva. Tarina ja hahmot ovat suht tylsiä eikä peli sekään ole erityisen hyvin rytmitetty vaan laahaa.
Braid on pulmapelien joukossa varustettu hyvällä idealla, mutta ei onnistu erityisemmin koukuttamaan. Pelattavuus muuttuu nopeasti suhteellisen tylsäksi ja peli yrittää olla älykkäämpi mitä oikeasti onkaan.
Kun lähes jokainen peli olisi hyvä vaihtoehto vuoden huonoimmaksi, menee valinta lähes arvalla.
Vuoden huonoin peli 2008: Resistance 2
2009
Brutal Legend
Killzone 2
F.E.A.R 2: Project Origin
Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Jak & Daxter: Lost Frontier
Brutal Legend on paperilla erinomainen ja tyylikäs hevimetallifantasia jossa riittää toimintaa. Toteutus on kuitenkin sitä sorttia että siinä korostuu naurettava strategisuus joka pilaa ison osan pelistä. Tarina ei sekään hahmoillaan isommin iske ja siitä tuntuu huokuvan se Tim Schaferin tyyli joka menee monesti täysin reisille.
Killzone 2 ei ole se huonoin räiskintä, mutta se on niin monella tavalla niin perustyylinen FPS peli, että siitä on hyvin vaikea löytää mitään oikeasti kiinnostaa sanottavaa mikä ei pätisi moneen muuhukin samankaltaiseen ammuskelusotapeliin.
FEAR2:n iso ongelma on siinä, että se yrittää olla ykkönen uudestaan, mutta samalla aikaa muuttaen monia oleellisia asioita, kuitenkin samalla kehittäen tarinaa. Tämä on sekasotku joka lopulta epäonnistuu kaikissa niissä asioissa joissa se yrittää tehdä ykkösen uudelleen.
GTA Chinatown Wars on tarinallisesti helposti huonoimpia pelejä koko sarjassa eikä se pelattavuudessakaan ole mitenkään erityisen hyvä. Tämä tuntuu korostavat kaikkia niitä vikoja joita monissa GTA peleissä on, mutta ilman erityisen hyvää ulkoasu tai kelvollista tarinaa tai tekemistä.
Jak & Daxter sarjan synkin palanen, Lost Frontier on kelvollinen lentotoimintana, mutta koska se yrittää olla Jak & Daxter 4, se epäonnistuu tarinallisesti ja pelillisesti. Tarina ei ole edes hyvä, eikä huumori toimi yhtään. Toiminnasta puutuu kaikki terä ja kokonaisuus tuntuu todella heppoisesti toteutetulta.
Varsin heikossa joukossa voi olla haastavaa erottua joukosta ja tämä on yksi niitä tapauksia.
Vuoden huonoin peli 2009: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
2010
Amnesia: The Dark Descent
BioShock 2
Mafia II
Command and Conquer: Tiberian Twilight
White Knight Chronicles
Amnesia on idealtaan todella hyvällä ja tarina on parempi mitä voisi olettaa, mutta pelattavuudessa peli ei kanna sitten millään. Iso osa on täyttä harhailua yhdistettynä epämielekkääseen pelattavuuteen jossa piileskely ja juokseminen joko pimeydessä tai sumeudessa on pääosassa.
BioShock 2 on kuin ykkönen, mutta tarina on huonompi ilman mitään erityisen kiinnostaa ja pelattavuudessa ei ole mitään toimintaa erityisesti tukevaa tekemistä. Se on yksinkertaisesti ontto kokonaisuus.
Mafia 2 on tyylillisesti hieno peli mutta se jättää lopulta niin paljon toivomisenvaraa pelattavuudessaan ja tarinallisessa rytmityksessään joka on todella kaukana ykkösen laadusta. Peli on yhtäaikaa tarpeettoman laaja, mutta silti niin suppea.
Tiberian Twilight on se osa sarjaa jota muistan jonkinverran pelanneeni ja se on kaukana mielekkäästä pelaamisesta. Strategisuus ei isommin toimi vaan saa pelin tuntumaan monesti todella rasittavalta.
White Knight Chronicles on muutamilla ratkaisevilla tavoilla kiinnostava tapaus, mutta se miten tarina rytmitetään saa sen tuntumaan erittäin laahaavalta. Pelattavuus on grindausperusteista ja iso ongelma on siinä, että se on erittäin tylsää.
Tämä on vaihteeksi niitä kattauksia josta on haastavaa valita se oikeasti huonoin peli, sillä yksikään ei erotu niin selkeästi joukosta.
Vuoden huonoin peli 2010: BioShock 2
2011
LA Noire
SOCOM 4: Special Forces
Killzone 3
InFamous 2
Duke Nukem Forever
LA Noire on kuulusteluosuuksissaan ja rikostutkinnassa onnistunut, mutta surkea päähenkilö ja lähes turha avoinpelimaailma romuttavat kaiken sen ympärillä. Edes pelin päätarina ei kanna yhtään mihinkään.
SOCOM4 vaikuttaa aluksi suhteellisen lupaavalta mutta mikään osa siinä ei yksinkertaisesti toimi pitkässä juoksussa sillä toiminnan haastavuus on epätasaista ja tarina romuttuu ennen loppua.
Killzone 3 on perushyvää räiskintää, vaikkakin tarina ei lopulta kanna erityisen pitkälle, puhumattakaan siitä miten räiskintä on rytmitetty.
InFamous 2 on suhteellisen hyvä peli, mutta se on isolta osin täytettä ilman erityistä sisältöä. Se ei juuri kehitä mitään ykkösen rungon päälle mikä tekee siitä aika lappean kokonaisuuden.
Duke Nukem Forever ei tee mitään osaa hyvin. Huumori ei nappaa, toiminta on kaukana mielekkäästä ja yleinen pelattavuus turruttaa todella äkkiä olemalla niin huonoa, että se ei ole millään tavalla edes perusräiskinnän tasoista settiä.
Kyllä se huonoin sieltä suhteellisen helposti löytyy.
Vuoden huonoin peli 2011: Duke Nukem Forever
2012
Max Payne 3
Assassin's Creed 3
Asura's Wrath
Resident Evil: Operation Raccoon City
NHL13
Max Payne 3 on ongelmallinen ei toiminnassaan, vaan enemmänkin tarinassaan, sillä se hukkaa sen laadun mitä sarjassa oli ja muuttuu ontoksi ammuskeluksi.
AC3 on pelisarjansa suurimpia heikkoja kohtia. Tarinallisesti se toimii eräänlaisena päätöksenä, mutta ei järin hyvänä sellaisena ja pelillisesti se alkaa jo muuttua laiskaksi toistoksi ilman mitään oikeasti ikimuistoista.
Asura's Wrath on rasittavaksi nappuloidenhakkaamiseksi turtuvaa settiä jossa muutoin hyvä tarina jää keskeneräiseksi, mikä omalla tavallaan korostaa pelin kyseenalaista kehitystä.
Operation Raccoon City on ressaa huonoimmalla mallilla sillä pelattavuus on niin ruokottoman huonoa että se tekee koko pelistä tuskastuttavan pelata. Kaikki mahdollinen pelissä on toteutettu lähes mahdollisimman huonosti.
NHL13 on erittäin hyvä esimerkki siitä, että urheilupeli ei ole välttämättä edes kohtuullisen hyvin tehtynä erityisen mielekästä pelattavaa.
Vaikka omalla kohdalla melkein heti valitseekin sen urheilupelin, niin tässä joukossa eräs peli on niin huono, että se tuntuu paikoitellen lähes rikkinäiseltä.
Vuoden huonoin peli 2012: Resident Evil: Operation Raccoon City
2013
Dmc: Devil May Cry
Battlefield 4
Killzone: Shadow Fall
Bureau: XCOM Declassified
Sly Cooper: Thieves in Time
Dmc on loukkaus Devil May Cry sarjaa ja Dantea kohtaan. Tarina on todella surkea ja voidaan myös sanoa että tekijöitäkään ei voi erityisemmin kehua.
Battlefield 4 on erittäin heikko kokonaisuus tarinasta toimintaa mikä sinällään jo saavutus FPS pelien joukossa. Sivuhahmot ovat ärsyttäviä, roistohahmot lähes turhanpäiväisiä ja toiminta melko mitäänsanomatonta.
Killzone: Shadow Fall on koko sarjansa pohjanoteeraus sillä edes räiskintä ei ole enää mielekästä ja tarina on huonompaa laatua kuin koskaan aiemmin.
Bureau taas on aluksi lupaava ja tyylikäs kokonaisuus joka kuitenkin menettää tyylikkyytensä ja tarinallisen kantokykynsä lopullisesti.
Sly 4 on merkittävä romahdus sarjassa sillä vaikka se pyrkii samaan kuin aiemmat, se ei onnistu, koska uudet tekijät eivät osaa tarjota sitä laatua mitä vanhat pystyivät.
Yksi peli on joukosta kuitenkin ylivoimaisesti se huonoin.
Vuoden huonoin peli 2013: Dmc: Devil May Cry
2014
Alien Isolation
Watch_Dogs
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
Lords of Fallen
Game of Thrones
Alien Isolation kiusoittelee toiminnalla, mutta päätyy tyypilliseksi pakoonjuoksupiileskelyksi. Alien idea kantaa hieman, mutta peli on nopeasti tylsää ja puuduttavaa.
Watch_Dogs on hyvin heikolla tarinalla varustettu tylsä pelikokonaisuus joka hukkaa ideansa täysin. Hakkerointiosuudet ovat pelattavuudessa lähemmäs täyttä roskaa ja toiminta jää lähemmäs aina sivuseikaksi.
MGSV: Ground Zeroes on säälittävän lyhyt peli joka on pelkkä alustus sille oikealle pelille. Näin suppea peli ei saisi olla täyshintainen vaan tälläisten pelien tulisi olla lisäsisältöä, tai lähes ilmaista settiä.
Lords of Fallen ottaa Soulslike idean todella kirjaimellisesti, mutta epäonnistuu tarjoamaan hyvää pelattavaa. Pelattavuus on niin monotonista että sitä ei voi juuri kehua millään tasolla.
Game of Thrones on Telltale peli joka ei lopulta etene mihinkään ja hukkaa kaikki mahdollisudet mitä siinä aluksi tuntuu olevan. Tarina on niin kiveen kirjoitettu että iso osa tapahtumista menee aina samalla tavalla vaikka pelaaja kuinka yrittäisi sekoittaa pakkaa.
Huonoimmaksi jää kuitenkin se peli, joka on niin härskiä rahastusta pituutensa vuoksi, että sen pitäisi olla rikollista.
Vuoden huonoin peli 2014: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
2015
Soma
Cities: Skylines
Battlefield: Hardline
The Order: 1886
Minecraft: Story Mode
Soma on oikeaan suuntaan menossa oleva kauhupeli, joka on kuitenkin vielä siinä turhauttavassa harhailuvaiheessa. Pelattavuus suoraan kampittaa suhteellisen hyvää tarinaa.
Cities: Skyline on pääasiassa tylsä peli, ei mitään sen ihmeellisempää. Se vaatii opettelemista turhankin paljon eikä tarjoa sille oikeastaan mitään varsinaista vastetta.
Battlefield: Hardline on ideallisesti todella hyvä peli, mutta se on tarinallisesti todellinen epäonnistuminen. Valtaosa hahmoista on surkeasti tehtyjä eikä edes toiminta pelasta yhtään mitään.
The Order: 1886 on astelmaltaan loistava, mutta se ei pelillisesti tunnu saavan mitään aikaan, varsinkaan siksi että se takertuu aivan vääriin asioihin. Tarinakin jää pahasti kesken ja turvautuu heikkoihin kliseisiin.
Minecraft: Story Mode on hyvin heikosti tehty tarinapeli ilman mitään mielekästä sisältöä. Pelin tarina ei ole erityisen kiinnostava ja kaikki sivutekeminen on täyttä täytesisältöä.
Huonoimmaksi päätyy lopulta se peli, joka on tekijänsä pelien tasolla merkittävästi sisaruksiaan huonompi ja muutenkin omassa genressään heikompi tapaus.
Vuoden huonoin peli 2015: Minecraft: Story Mode
2016
Witness
Last Guardian
Mighty Number 9
Mirror's Edge: Catalyst
Watch_Dogs 2
Witness on graafisesti hieno peli mutta pulmat pelissä ovat kaukana laadukkaasti ja tekevät siitä hyvin puuduttavan erittäin nopeasti.
Last Guardian on Ico trilogian kolmas peli ja hyvin rasittava sellainen. Mikään osa pelistä ei ole tehty erityisen hyvin vaan miltein jokainen osa-alue pelistä on enemmän tai vähemmän rasittavaa koettavaa.
Mighty Number 9 on Megaman wannabe joka tekee kaiken mahdollisen mahdollisimman huonosti. Tämä on peli joka suorastaan tuntuu tarkoituksella huonosti tehdyltä. Sekunda Megaman on jopa imartelevaa tätä peliä kohtaan, sillä mitään osaa, se ei tee erityisen hyvin.
Mirror's Edge: Catalyst ehkä tekee hyvän parkour toteutuksen, mutta sisältö on niin tylsää, että parkourista ei saa oikeastaan mitään irti.
Watch_Dogs 2 ei tee oikeastaa mitään isompia parannuksia ykkösen asetelmaan. Päähenkilö on jopa ykköspelin hahmoa huonompi eikä hakkerointikikkailu vieläkään nappaa.
Loppuviimeksi tämä oli kilpailu kahden pelin välillä ja voittaja on se, joka on suorastaan loukkaava tapaus videopelien joukossa, sillä isot lupaukset eivät näy missään.
Vuoden huonoin peli 2016: Mighty Number 9
2017
Prey
Player Unknow's Battlegrounds
Wolfenstein II: New Colossus
Sonic Mania
Hidden Agenda
Prey on Dishonored tyylinen, mutta niin raskaasti hiiviskelypainotteinen että sitä ei voi kutsua mitenkään hauskaksi. Pelissä on kivoja ideoita, mutta pelaaminen on kaukana miellyttävästä eivätkä pelihahmotkaan isommin toimi.
Player Unknow's Battlegrounds on suurella oppimiskäyrällä varustettu turhauttava räiskintä. Siinä ei oikeastaa ole mitään sellaista mitä moni muu ei tekisi paremmin.
Wolfenstein II: New Colossus on oman sarjansa heikointa antia sillä se on haastekäyrältään niin heittelehtivä että se tuntuu hyvin turhauttavalta. Asiaa ei myöskään auta se, että tarina ei vain toimi.
Sonic Mania on hyvin klassista Sonicia, mutta siitä puuttuu kaikki sellainen modernisointi jota se todella tarvitsisi. Vauhdikkuus toimii, mutta tasohyppely muuttuu pian suht tavalliseksi.
Hidden Agenda heittää todella hyvän idean täysin hukkaan, on aivan liian lyhyt peli eikä näistä syistä millään pysty tarjoamaan laadukasta kokonaisuutta.
Tämä on näitä tapauksia, kun se peli jolta odottaa vähän enemmän, pettää odotukset kaikista eniten eikä tarjoa oikeastaan mitään sellaista, mitä sen pitäisi.
Vuoden huonoin peli 2017: Hidden Agenda
2018
Call of Duty: Black Ops IIII
Fallout 76
Shadow of the Tomb Raider
Frostpunk
Life is Strange 2
Black Ops 4 on suorastaan säälittävä tapaus, sillä se ei tarjoa minkäänlaista tarinakampanjaa, toisin kuin aiemmin tulleet.
Fallout 76 on totaalinen pohjanoteeraus Bethesdalta sillä siinä ei ole enää edes minkäänlaista tarinaa tarjolla. Pelattavuus ei sekään ole erityisen ihmeellistä ja pelin tekeminen on pääasiassa varsin tylsää ja itseääntoistavaa.
Uuden Tomb Raider trilogian päätös on tarinallisesti ja tyylillisesti iso pettymys huonosta pääroistoista huonoon teemaan. Pelattavuus on hyvä, mutta kolmas peli ei tuo mukanaan oikeastaan yhtään mitään sellaista, jota pari aiempaa ei olisi tehnyt paremmin ja tämä peli on lähinnä samaa tavaraa, huonommin tehtynä.
Frostpunk on turhauttavan haastava ja lähemmäs epäreilu taktiikkapeli. Sen opettelukäyrä on aivan liian korkea ja pelattavuus niinkin vaativa että pelistä on erittäin hankalaa oikeasti pitää.
Life is Strange 2 on tarinallisten pelien joukossa erittäin huono kokonaisuus joka on moninpaikoin hyvin rasittavaa. Tarinassa on mahdollisuuksia, mutta ne eivät missään vaiheessa todella toimi ja iso osa käänteistä on erittäin rasittavia ja suorastaan typeriä. Tarinan toivoisi vain menevän nopeasti ohi.
Vaikea valinta sillä vaikka mukana onkin pari täytepeliä, niin huonoimman valinta on kolmen oikeasti surkean pelin välillä ja oma valinta onkin se peli, jonkalaisia olen pelannut eniten ja jolta oikeasti odotin jotakin.
Vuoden huonoin peli 2018: Life is Strange 2
2019
Death Strading
Bloodstained: Ritual of the Night
Tom Clancy's Division 2
Dirt Rally 2.0
Borderlands 3
Death Stranding on turhauttavuus pelimuodossa ja venytettynä tarpeettoman pitkälle. Pelin elokuvamaisuuteen on panostettu, mutta iso osa pelin tapahtumista ei ole joko kiinnostavia, tai sitten niissä on menty kikkailussa aivan liian pitkälle. Pelaaminen erityisesti on todella vastenmielistä tavaraa ison osan ajasta.
Ritual of the Night on parhaimmillaan wannabe Symphony of the Night juurikin niillä huonoilla tavoilla. Pelattavaa riittää mutta haastetaso heittelee niin pirusti että se ärsyttää enemmän kuin viihdyttää. Toiminta varsinkin tuntuu monesti jättävän todella paljon toivomisenvaraa.
Division 2 on lähinnä tylsä ja tarpeeton jatke ensimmäiselle pelille. Pääasiassa suht pätevää ammuskelua melko ontossa kuoressa josta ei saa irti juuri mitään erityisempää laatua.
Dirt Rally 2.0 ei ole oikeastaan millään tavalla parempi kuin PS1:llä pelaamani Colin McRae Rally 2.0, se on pääasiassa yhtä tylsää rallia kentästä toiseen. Ohjattavuus ja ulkoasu ovat tietysti parempi, mikä on vähintäänkin odotettavissa mutta pelillisessä laadussa mitään varsinaista kehitystä ei vain tunnu olevan nimeksikään.
Borderlands 3 tuntuu monella tavalla lisäriltä Borderlands 2:lle. Ammuskelu on pitkälti samanlaista, mutta liikkumisessa on kehitystä. Uudet hahmot puhuvat, mitä vanhat tekivät vasta myöhäisissä lisäosissa. Se mikä kuitenkin todella pudottaa tämän kokonaisuuden tasoa itseääntoistavan pelattavuuden lisäksi on umpisurkea tarina ja pelin roistokaksikko.
Kyllä tässä on aika selvää että neljä kandidaattia ovat mukana lähinnä näön vuoksi Borderlands 3:n sijaan olisin voinut myös valita Sekiro: Shadow's Die Twicen, joka on vaikea vain vaikeuden vuoksi. Mutta huonoin peli on niin ylivoimaisesti se huonoin, ettei tässä ole mitään varsinaista kilpailua.
Vuoden huonoin peli 2019: Death Stranding
2020
Star Wars: Squadrons
Predator: Hunting Grounds
Crash Bandicoot 4: It's About Time
Watch_Dogs: Legion
NiOh 2
Squadrons on lähinnä tylsää avaruustaistelu jossa toimii vain se Tähtien Sota teema, muutoin se ei ole mitenkään erityisen ihmeellistä.
Predator: Hunting Grounds on lupaavanoloinen pelata, mutta sisältö on kaikkea muuta kuin mielekästä. Pelissä ei ole tarinaa ja pelaaminen on nopeasti tylsää toistoa ilman minkäänlaista laatusisältöä. Moninpeli ei sekään tarjoa minkäänlaista tasollista nousua.
Crash Bandicoot 4 on hienosti tehty peli, mutta se on niin haastepainotteinen, että epäonnistuu tarjoamaan mielekästä tasohyppelyä.
Watch_Dogs: Legion on hyvästä ideasta tehty melko keksinkertainen peli joka ei osaa juurikaan hyödyntää vahvuuksiaan ja jää aika mitäänsanomattomaksi kokonaisuudeksi.
NiOh 2 on pitkälti samaa tavaraa mitä ensimmäinenkin oli peli, mutta tuntuu että se on monella tavalla venytetty ja vaikea vaikeuden vuoksi.
Kyllä tämä suht selkeä valinta on, sillä huonoin peli on se, joka todella rumasti hassasi valtavan potentiaalin, eikä tarjonnut edes minkäänlaista tarinakampanjaa yksinpeliin.
Vuoden huonoin peli 2020: Predator: Hunting Grounds
2021
Deathloop
Returnal
Life is Strange: True Colors
Far Cry 6
Call of Duty: Vanguard
Tässä kohtaa ollaan jo niin uusissa peleissä, että vaihtoehtoja voi olla vähänlaisesti. Varsinkin kun monia 2021 pelejä pelaa vasta 2022, kun osa vieläpä julkaistaan konsoleilla vasta 2022.
Deathloop on pääasiassa hyvien ideoiden kokoelma joka on toteutettu melko huonosti. Peli ei ole järin hauska, perustuu turhauttavaan toistoon ja pelillisesti se ei ole edes järin jämptiä ohjailtavaa.
Returnal on toinen peli joka perustuu rasittavaan toistoon, mutta vielä enemmän siinä ärsyttää se, että se perustuu myös todella rajusti täyteen sattumanvaraisuuteen joka saa sen tuntumaan entistä turhauttavammalta.
Life is Strange 3 on lähinnä tylsä peli, jossa on sentään muutamia hyviä kohtauksia, jotka eivät loppuviimeksi isoa kokonaisuutta merkittävästi paranna.
Far Cry 6 on tarinallisesti ehkä koko sarjan huonoin peli ja vaikka pelillisesti räiskintä on ihan kivaa, on tämä kokonaisuus yksi niitä pelejä joissa sisältöä perustuu määrään, ei millään tavalla laatuun.
CoD Vanguard on heikon tarinansa vuoksi hutera tapaus eikä asiaa myöskään auta se, että iso osa pelin "vaihtelusta" ei ole erityisen hyvin tehtyä.
Tämä on tällä hetkellä hankala valinta, koska pelit eivät ole ehtineet "asettua" ja lisää tulee pelattua kokoajan, mutta oma valinta on se peli, jonka olisi voinut oikeasti olettaa olevan paljon parempi.
Vuoden huonoin peli 2021: Far Cry 6
2022
Gotham Knights
Evil Dead: The Game
New Tales from the Borderlands
Ghostbusters: Spirits Unleashed
Zorro: The Chronicles
Batman peli ilman Batmania on heti idealtaan jotakin melko typerää ja tarinallisesti peli on heti menettänyt otteensa. Pelillisesti mikään ei varsinaisesti parane, koska kokonaisuudessa on niin vahvat Marvel's Avengers fiilikset, että kyllä sen pelin heikkoudet toistuvat tavallaan myös tässä.
Tuntuu että nyt ei ole osattu ottaa lähdemateriaalista irti oikeastaan mitään. Pelissä on toimintaa, mutta liian vähän ja liian heikosti toteutettuna ja tämä tuntuu lähinnä aiheella eteenpäin menevältä moninpeliltä, jota ei ole kovin hauskaa pelata.
Näyttää juuri siltä miltä pitääkin, mutta on hahmoiltaan, tarinaltaan ja rytmiltään todella mitäänsanomaton ja merkittävästi enemmän ärsyttävä kuin miellyttävä peli. Telltale tyyliseksi peliksi tästä puuttuu kaikki kiinnostava ja laadukkaasti tehty sisältö tarinassa, dialogissa ja varsinkin päähahmoissa.
Tylsä ja melko heikosti toteutettu hyvästä ideasta tehty peli jossa ainakin on moninpeli mukana. Yksinpelinä todella itseääntoistavaa ja suoraan puuduttavaa puuroa jossa oikeastaan mihinkään osa-alueeseen ei ole panostettu erityisen hyvin.
Suoraan loukkaava versio Zorrosta jossa ei ole millään tavalla sitä, mitä siinä pitäisi olla. Zorro on liian nuori siloposki, mikä oitis viittaa lähdemateriaalin väärinkäyttöön. Pelattavuus ei ole mikään katastrofi, mutta ulkoasu ja astelma tekevät senkin edestä vahinkoa.
Jokainen ehdokas on omalla tavallaan huono, mutta ehkä lopulta mennään sillä pelillä, joka osoittautui kaikista suurimmaksi pettymykseksi ja häviää lopulta todella niukasti.
Vuoden huonoin peli 2022: Gotham Knights
2023
Forspoken
Hellboy: Web of Wyrd
Wanted: Dead
Meet Your Maker
Lords of the Rings: Gollum
Demosta alkaen tämä peli ei ole vakuuttanut. Päähahmo on todella ärsyttävä moottoriturpa joka ei vain osaa olla hiljaa, eikä pelissä ole millään osa-alueella mitään, jonka vuoksi tätä viitsisi jatkaa eteenpäin.
Sarjakuvallinen tyyli saa pelin näyttämään hienolta, mutta se on loppuviimeksi todella laiha lohtu, koska pelaaminen on todella heikkolaatuista ja peli tuntuu monella tavalla joko keskeneräiseltä tai todella nopeasti ja hutiloiden tehdyltä, monella tavalla B-luokan peliltä parhaimmillaan.
Hyviä ideoita, löytyy. Toimiva asetelma, löytyy. Kiusallisia tilanteita, löytyy liikaa. Turhauttavia tilanteita, aivan varmasti löytyy. Pitkälti tähän kulminoituu Wanted: Dead. Peli joka paperilla vaikuttaa erittäin hyvältä mutta joka on toteutuksessa aivan jotain muuta.
Peli jonka idea ei ole huono, mutta jonka toteutus ontuu niin paljon, että kokonaisuus tuntuu suoraan keskeneräiseltä ja hyvin rajalliselta sekasotkulta joka väkisinkin muuttuu todella tylsäksi.
Rikkinäinen peli, lähes kaikilla tavoilla. Klonkusta on osattu ottaa jotakin irti, eikä huono grafiikka peliä tuhoa. Legendaarisen huono toteutus, varsinkin pelattavuudessa onkin sitten ihan eri asia.
Loppuviimeksi, tämä ei liene yllätys.
Vuoden huonoin peli 2023: Lord of the Rings: Gollum
2024
Skull & Bones
Suicide Squad: Kill the Justice League
Taxi Life
Dustborn
Unknown 9: Awakening
Kallo luut ei millään tavalla saavuttanut sitä, mitä sen olisi pitänyt. Tämä peli tuntuu heikolta yritykseltä tehdä merirosvopeli, sillä se tyytyy lähinnä imitoimaan Assassin's Creed IV:n meritaistelua, mutta tekee myös sen lähes 10 vuotta liian myöhään.
Suicide Squad on liian vähän kuin Marvel's Guardians of the Galaxy ja liikaa kuin Marvel's Avengers. Mutta Avengers on oikein miellyttävä peli tähän verrattuna ja vaikka pelattavuudesta ja hahmoista voisi sanoa vaikka mitä, on pelin suurin synti helposti se, miten huonosti se käyttää Batmania ja miten paljon se yrittää olla osa Arkham sarjaa, joten se vain pilaa kaiken, mitä Arkham sarjassa on tähän asti rakennettu.
Hyvin heikko ajosimulaattori joka yrittää olla todella ilman että mukaan on saatu mitään pelillisesti hyviä ideoita. Aivan liian hidas ja verkkainen vääränlaisilla muuttujilla.
Omanlainen idea jossa hieman Telltale vivahteisuutta, mutta lopulta kokonaisuutena erittäin heikosti tehty tapaus jossa huonosti rytmitetty ja kerrottu tarina suurella määrällä tylsää sisältöä vain hidastaa jo valmiiksi hidasta peliä eikä tunnu tarjoavan yhtään mitään millään osa-alueella.
Hyvin heikosti tehty kokonaisuus, vaikka mukana onkin paljon paperilla hyviä peli-ideoita ja mekaniikkoja. Mitään ei kuitenkaan ole tehty erityisen hyvin ja tämän lisäksi pelin tarina on todella tylsä ja etenee aivan liian hitaasti.
Monet pelit ovat joillakin tavoilla lopullista valintaa huonompia, mutta tapa jolla peli pilaa myös useamman muun pelin, on niin törkeä veto että ei mikään muu peli voi olla lopulta tätä huonompi. Puhumattakaan että miten iso pettymys ja tasollinen pudotus se on. Varsinkin kun huomioi tekijöiden aiemmat mestariteokset.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.