Jotkut pelit tuntuvat enemmän ja enemmän toiveajattelulta, mutta aina välillä, käy niin että jopa ne pelit, joiden tulo on varsin epätodennäköistä, näkevät lopulta päivänvalon. Tässä on tarkoituksena nostaa esiin sellaisia pelejä, joita itse lähinnä toivon tulevaksi, vaikka niiden tulosta ei olisi mitään varsinaista infoa ja joskus edes todennäköisyyttä.

 

 

 

Odotetuimpien pelien joukossa on runsaasti näitä pelejä jotka ovat toiveajattelua. Jotta huomio odotetuimpien pelien joukossa pysyisi sellaisissa peleissä jotka ihan oikeasti ovat tulossa, tai joiden tuleminen on varsin todennäköistä, niin tämä lista on tarkoitettu enemmän sellaisille peleille, joiden tuleminen on hyvin epätodennäköistä, useista syistä.

Mitään isompia sääntöjä ei ole. Mutta jos jokin peli listalla sitten jostain syystä ilmoitetaankin olevan tuotannossa tai siitä peräti ilmestyy traileria, tai vastaavaa, niin mitä ilmeisimmin, se pitää poistaa tältä listalta.

Tietyt peliaiheet ja ideat voivat olla hyvin ympäripyöreitä ja jotkut erittäin yksityiskohtaisia, mutta pointti on joka tapauksessa siinä, että toisen listan focus pysyy.

Aiemmin toivottuja ovat olleet (ja ilmestyneet/ilmestymässä):

Remnant II

Dragon's Dogma II

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Zorro

Zorro Chronicles on tulollansa, mutta se näyttää oitis siltä, miltä tälläisen pelin ei pitäisi näyttää. Siinä on menty aivan väärään suuntaan hahmon kanssa. Zorro on liian poikamainen kun ei ole edes viiksiä.

 

Saw

Ehkä jonakin päivänä tästä aiheesta tulee peli joka oikeasti toimii. Tietysti tämä on haastava tilanne sillä monesti isommassa osassa on se pulmapainotteisuus kun taas tämän pitäisi olla enemmänkin sitä sorttia mitä Telltalen pelit ovat.

 

Mission Impossible

Korkeaoktaanista toimintaa, mielettömiä stuntteja ja toinen toistaan hurjempia tilanteita. Tämä olisi kuin tehty pelimuotoon, mutta ei ole tähän mennessä onnistunut.

 




24. Magic the Gathering arpg

MTG mutta ei korttipelinä, vaan enemmänkin toimintaroolipelinä. Se on aika kaukaa haettu, huomioiden millaista sisältöä tästä pelistä yleensä tulee, mutta mahdollista. Tässä olisi erittäin haastavaa arpoa että mihin tämä nyt siten keskittyisi. Pelattaisiinko tässä Planeswalkereilla kun nämä taistelevat Nicol Bolasta vastaan, vaiko onko kyse jostakin "pienemmästä." Tähän maailmaan liittyvä toiminnallinen roolipeli, tai mahdollisesti seikkailupeli olisi kuitenkin todella houkutteleva kokonaisuus.


23. Judge Dredd

Yhtä peliä olen tästä aiheesta pelannut ja siinä oli kyllä oikeat sävelet, mutta olisi silti kiva saada tästä aiheesta astetta kovakouraisempi peli jossa toiminta on tietysti isossa roolissa, mutta jossa ei myöskään ole unohdettu muita tyyliseikkoja mitä tähän maailmaan kuuluu.


22. Victor Vran 2

Siis hyvin pitkälti samanlainen peli kuin ensimmäinen, mutta rikastetumpi. Enemmän aseita, enemmän vihollisia ja hiotumpaa ja vaihtelevampaa sisältöä. Ensimmäisen pelin laajuus oli todella hyvällä tasolla, mutta tätä ideaa voisi vähän viedä eteenpäin.


21. Predator

Siis oikeasti sellainen peli jossa pelataan Predatorilla, tarinallisessa kampanjassa. Tämä alkaa tuntuta kokoajan enemmnä toiveajattelulta, sillä Hunting Grounds melkolailla tappoi kaikki mahdollisuudet siitä, että Predator saisi arvoisensa pelin, jossa hänellä pääsi metsästämään erilaisissa ympäristöissä.


20. Megaman X9

Paluu X sarjan pariin, mutta nyt oikeasti modernilla otteella, viimeistellymmällä pelattavuudella ja ilman niitä virheitä mitä aiemmat pelit ovat tehneet. Tuskin tulee koskaan tapahtumaan, mutta kun henkisiä seuraajia on ollut, niin kyllähän tämä olisi ihan mahdollinen, joskin se tuskin tulisi olemaan sitä, mitä itse haluaisin, sillä vaikeustaso tässä kuitenkin revittäisiin todella ylös.


19. Code Vein II

Koska Remnant ja Dragon Age ovat saaneet jatkoa, niin Code Vein vaikuttaa aika todennäköiseltä seuraavalta peliltä jatko-osapooliin. Tämä ei ole vielä vanha peli ja koska soulslike genre on vieläkin aika kovassa nosteessa, voisi tämä olla enemmän kuin potentiaalinen tapaus. Tämä on vielä toiveajattelua, mutta jos kerran Lords of Fallen saa jatkoa, niin eiköhän tämänkin, sillä kyseessä on tyylikäs kokonaisuus ja erittäin hyvin tehty soulslike jossa on paljon tilaa rakentaa parempaa kuin aiemmin.


18. He-Man

Netflixin He-Man sarjan vanavedessä ei olisi mahdoton ajatus, että ihan pelikin aiheesta kyhättäisiin. Tosin viimeksi kun kohdalle osui He-Man peli PS2:lla, niin se oli niin kova pettymys, että en ihan heti pidättäisi hengitystä jos tästä aiheesta olisi peli tulossa.


17. Transformers

Kyllähän tästä aiheesta on pelejä tullut varsin tasaista tahtia, mutta edelleen odottelen sellaista peliä joka oikeasti tekisi kunniaa lähdemateriaalille. Liian usein nämä pelit menevät sellaiseksi perusräiskinnäksi ilman kunnollista sielua. Sanotaan että PS2:n Transformers pääsi aika lähelle tällä Armada teemalla, mutta teki silti paljon virheitä. Elokuvat ovat myös saaneet peliversioita suht heikolla laadulla, joten odotus jatkuu yhä. Tuntuu että tässä sarjassa pitäisi tähdätä merkittävästi värikkäämpään suuntaan.


16. Power Rangers

Tämä aihe on samalla tavalla kuin luotu moninpelimättöpeliksi kuin Turtles. Rangereita on runsaasti joten mahdollisuuksiakin olisi. Kunhan siihen edes hieman panostettaisiin, niin se olisi oitis harkitsemisen arvoinen tapaus.


15. Divinity: Ego Draconis 2: Dragon Commander

Koska kyseessä on aika vanha peli niin suoraa jatko-osaa tuskin tulee. Dragon Commander on uudempi, mutta itse haluaisin juurikin toimintaroolipelin jossa pelataan soturilla miekkatoiminnassa ja sitten lohikäärmeellä, jolloin kylvetään tuhoa ympäristöön. Sanotaan että se riittää jo todella hyvin että olisi peli jossa pelattaisiin ihmisenä ja lohikäärmeenä.


14. Ninja Gaiden (Sigma) 4

Ryu Hayabusa on erinomainen pelihahmo ja vaikka itse en olekaan vaikeiden pelien suurimpia faneja, niin kyllä siinä on omanlaisensa viehätys, päästä pelaamaan ninjalla, jolla oikeasti saa vahinkoa aikaiseksi. Vaikeustasoja voi olla useita, kunhan vain saisi taas mahdollisuuden päästä kokemaan niinkin intesiivistä toimintaa kuin Ninja Gaiden Sigma 2:n aikaan. Sen jälkeen ei ole vastaavaa juuri saanut kokea ninjarintamalla. Ninja Gaiden Sigma 2 kun antoi vaikeustasossa enemmän tilaa pelaajalle, jatko-osa voisi antaa vielä enemmän.

Sanotaan että tämä on ihan mahdollinen peli, ei välttämättä tällä nimellä, mutta kuitenkin.


13. Digimon

Kyllähän tästä aiheesta on useampikin peli tullut, mutta itse kaipaisin sellaista astetta suorempaa toimintapeliä jossa valittaisiin Digimon jolla sitten otettaisiin osaa taisteluun. Ehkä hieman roolipelielementtejä tai muuta vastaavaa pientä kivaa rikastamaan toimintaa.


12. Silver Fang

Hopeanuoli on jo sen verran vanha konsepti, että siitä tuskin tulee peliä enää koskaan. Se ei ole mahdottomuus, mutta tämä on erittäin hyvä esimerkki ideasta josta olisi varmaan jo tullut peli aikoja sitten, jos siitä olisi koskaan tullut. Silti, se on osa omaa toivelistaa.


11. Uusi Castlevania

Konami on viimeaikoina tehnyt aika paljon kyseenalaisia päätöksiä, mutta itse olisin kiinnostus uudesta Castlevaniasta. Symphony of the Night on yksi ehdottomia suosikkejani, siis kaikista PS1 peleistä ja ehkä kaikista peleistä koskaan. Mutta ennen kaikkea toivoisin uutta Castlevaniaa, joka pyyhkisi pois sen tarinallisen irvikuvan mitä Lord of Shadows on. Tavallaan paranneltu Remake Symphony of the Nightista olisi myös todella houkutteleva tapaus, mutta ei erityisen todennäköinen.


10. Taskmaster

Tämä on yksi näitä ideoita joka on todella kaukaahaettua settiä. On hyvin epätodennäköistä että tämä peli missään vaiheessa todella ilmestyisi tai että sitä missään vaiheessa edes alettaisiin miettimään, koska kyseinen hahmo ei ole niin ison profiilin hahmo. Vaikka onkin monessa pelissä ollut mukana roistohahmona.


9. Doctor Strange

Toisin kuin monet muut Marvel sankarit, Tohtori Outo ei ole vielä saanut omakseen peliä, vaikka syytä ehkä olisikin. Tavallaan miettii että mikä olisi paras tapa tämän pelin tekemiseen, mutta riippumatta siitä että mihin lopulta tähdättäisiin, niin kyllä itselläni olisi kiinnostausta tälläistä projektia kohtaan koska sen verran hyvä ja potentiaalinen hahmo on kyseessä.


8. Final Fantasy VIII Remake

Ei, en ole kirjoittanut väärin. Itse olen toiveikas siinä suhteessa että jos FFVII:n remake menestyy, niin myös kasi voisi saada remaken. Tietysti siellä muutama muukin Final Fantasy peli jotka olisivat oitis kisaamassa siitä remaken paikasta, mutta omalla kohdalla FF8 on ylivoimaisesti se ykkönen mitä tulee isoon kokonaisuuteen ja varsinkin hahmoihin. FF7 Remaken taistelusysteemi on erittäin hyvä ja jos tämän pelin yleinen toteutus otetaan mukaan myös kasin uudelleentekemiseen, niin kyllä siitä laatua tulisi.


7. Darth Maul

Kun Fallen Order menestyi ja sai todella hyvän vastaanoton, niin nyt voisi olla paikallaan tehdä enemmän Star Wars pelejä ja kärjessä on Darth Maul, josta itse haluaisin pelin. Tähän sopisi niin hyvin sellainen Batman Arkham / Middle-Earth Shadow tyylinen pelattavuus jossa isossa osassa toiminta lähitaistelu, mutta jossa myös hiiviskely on erinomainen vaihtoehto. Darth Maul olisi täydellinen valinta tälläiseen toimintaan.


6. Sly 5

Toiveajattelua mutta siltä. Sanzaru Games nyt ei varmaan mitään aikaiseksi mutta tässä maailmassa jossa jo puoliksi unohtuneet tai kylmää kyytiä saaneet pelisarjat voivat vielä nousta, ei toivo ole täysin menetetty Slyn suhteen. Ehkä (tuskin) Sucker Punch ottaisi mallia Nauhgty Dogista ja veisi Slyn seikkailuun, vielä viimeisen kerran. Korjaten sen minkä Sanzaru rikkoi. Sly Infamousin kokoluokan avoimessa maailmassa, mutta sillä tutulla simppelillä ohjattavuudella, tyylillä ja pelattavuudellaa. 


5. Van Helsing

Toiveajattelua ja sellaisena myös pysyy, mutta silti haluan nostaa tämän esiin. Monet vanhemmat pelit saavat remasterointeja sun muita ja jossakin rinnakkaistodellisuudessa tämäkin peli on saanut sellaisen. Ei tätä varmaan koskaan tule tapahtumaan, mutta silti.


4. Spawn

Monien sarjakuvien joukossa Spawn on erottunut edukseen monella tavalla, mutta sarjakuvien ulkopuolella, hän ei ole saanut sellaista kohtelua kuin olisi ansainnut. PS2:lla hahmo onnistui saamaan yhden varsin hyvän pelin mutta muutoin on ollut hiljaista. Spawnin tapauksessa en ole itse vielä luopunut toivosta, mutta samalla myönnän tosiseikat ja kyllähän tämän hahmon kohdalla uusi peli on erittäin epätodennäköinen.


3. Punisher

Marvel pelit ovat nyt vaihteeksi kovassa nosteessa. Spider-Man menestyi todella hyvin ja Avengers vaikuttaa todella lupaavalta. Tuomari on kuitenkin sellainen hahmo joka olisi enemmänkin kuin passeli tapaus toimintarintamalle. PS2:n Punisher oli erittäin onnistunut tekele. Siinä jatkettiin erinomaisella otteella elokuvan tarinaa, toiminta oli upeaa ja muutenkin peli oli todella Punisher tyylinen. Sen kun saisi nykyaikaan ja kunnolla hiottuna. Itse tosiaan mieluummin ottaisin kolmannen persoonan Tuomarin, kuin ensimmäisen persoonan, jotta hahmon näkisi.

Sanotaan vaikka että jopa remake tai vähimmillään remasterointi PS2:n Punisher pelistä kelpaisi.


2. Darth Vader

Vader on ehdottomasti yksi näitä hahmoja koko Star Wars sarjassa, joka tuo aina mukanaan jotakin erityistä. Sanotaan että itse haluaisin kuitenkin pelin, jossa Vaderilla pääsisi ihan oikeasti pelaamaan vähän enemmän itse. En tiedä että millainen peli olisi tähän paras mahdollisuus, mutta tämä on yksi niitä pelejä, joka voisi todellakin tapahtua. Varsinkin kun Vader Immortal on ilmestynyt, mutta nyt kun saisi sellaisen Vader pelin, joka ei vaadi VR systeemiä. Siksi Vader Immortalia ei lasketa.


1. Uusi Spyro peli

Tämä on pitkään ollut sellainen peli jota todella toivoisin. Insomniac Games oli jossakin vaiheessa osoittanut olevansa kiinnostunut palaamaan Spyron pariin, mikä voisi merkitä sitä että PS1:n aikaan legendaariseksi noussut trilogia pääsisi nykyaikaan. Itse pitäsin Spyron paluuta todella mahdollisena, nyt kun violetti lohikäärme on tullut tutuksi Reignited trilogian myötä uudelleen. Sitä en tiedä että mitä oikeasti haluaisin uudelta Spyro peliltä, jos sellainen tulisi. Sanoisin että jotakin mitä ensimmäinen trilogia toi, ehkä hieman Legend of Spyro vivahdetta, mutta hyvässä suhteessa. 

Tämä on helposti eniten se peli, jonka suhteen on toivoa, että se tulee oikeasti tapahtumaan, koska Crash 4 tapahtui Nsane trilogian jälkimainingeissa. Siksi tämä on osana myös odotetuimmat pelit listaa.