Huonoja pomotaisteluja on samalla tavalla melko laajassa skaalassa kuin hyviäkin. Monesti kyse voi olal pienistä asioista, mutta sitten on tilanteita kun varsin lupaava pomotaistelu on oikein kunnolla, eikä vain pienillä asioilla. Sitten on tietysti niitä tapauskia kun pomotaistelu on pilattu ihan kunnolla.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Ravenous Coeurl - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Ehkä laskin ilmestys koska tämä on lähemmäs perusvihollisen buffattu versio. Tuntuu että tämä on sieltä laiskimmasta päästä mitä pomovihollisiin tulee, vaikka tämä sivutehtävän loppuhaaste onkin.

 

Fire Giant - Elden Ring

Jättimäinen vihollinen joka on ehdottomasti yksi näitä vähemmän hauskoja pomotaisteluita pelissä josta ei pomotaisteluita puutu.

 

Dream Eater - Remnant: From the Ashes

Pääasiassa tässä taistelussa ärsyttää se että kenttä on täynnä äkkikuolema monttuja ja pomovihollinen, joka tykkää monistaa itseään ja liikkua ympäriinsä varsin nopeasti.

 

Electric King - Legend of Spyro: New Beginning

Hienon näköinen vihollinen, mutta tuntuu aika mielikuvituksettomalta koska on niin lähellä Ice King pomovihollista, että tuntuu lähemmäs täysin halvalta kopiolta ilman mielikuvitusta.

 




24. Stormcaller - Remnant: From the Ashes

Spämmeri laumataistelussa ja vieläpä sellaisilla tempuilla jotka varmasti ärsyttävät oikein kunnolla. Tämän vihollisen tapauksessa ehkä ärsyttävimmäksi asiaksi nousevat ne sähköt joita tulee vastaan maata pitkin. Stormcaller on liikkuvaa sorttia mikä tarkoittaa että tätä saa jahdata kyllästymiseen asti, samalla kun yrittää väistää kaiken mitä vihollinen heittää päälle ja samalla pitäisi joko tappaa väistää kaikki laumavihollisetkin.


23. Rock Titan - Kingdom Hearts

Lähinnä siksi, koska tämä on jostakin syystä Hades Cupin ykkössijalla, Hadesin itsensä sijaan ja tämä on ylihelppo vastus. Kivititaanin tapauksessa ei ole mitään, mikä oikeasti oikeuttaisi tämän valinnan. Tämä ei ole titaaneista voimakkain tai hienoin, taistelussa tämä ei tunnu tekevän yhtään mitään ja ainoa mitä tällä vihollisella oikeasti on, on melkoinen määrä elinvoimaa mikä ainoastaa tekee tästä puuduttavan tylsästä taistelusta vielä kaikenlisäksi pitkään jatkuvan.


22. Brooding Mawlek - Hollow Knight

Yksi näitä ärsyttäviä vihollisia joka roiskii mätää ja sivaltaa sivuille, samalla liikkuen sivuttain ja ajoittain hyppien. Erityisen ärsyttävä vihollinen jos tilaa on vähän, mutta ei se ensimmäinenkään yhteenotto mitenkään hauska ole. Hienon näköinen vihollinen, mutta niin rasittava, että muistuu kyllä mieleen.


21. Frozen Empress - Code Vein: Frozen Empress DLC

Tehty vähän tälläiseksi kikkailutaisteluksi jossa pitää jatkuvasti pitää silmällä pomovihollisen apuna olevia palloja, jotka pitäisi nitistää yhtä aikaa, että pystyy tehokkaasti vahingoittamaan vihollista itseään. Tämä ei vain isommin toimi, varsinkaan tälläisen vihollisen kanssa joka on jo valmiiksi sellaista ketterää sorttia. Tämä on niitä tapauksia joka kompastuu pitkälti omaan nokkeluuteensa. Hienon näköinen pomovihollinen, mutta ei kovin hauska taistelu.


20. Fused Elemental - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Tämä on sellainen tapaus joka ei tunnu edes sopivan pomovihollisten joukkoon, sillä tämä on suoraan tylsä pomotaistelu. Tämän kaltaisia pomotaisteluita tuntuu tälläisissä peleissä tulevan todella usein vastaan, mutta se ei lisää tyyliä tai mielenkiintoa sillä tämä on ulkoisesti niin tylsä ilmestys, jota eivät pelimekaniikatkaan isommin paranna. Tuntuu että kuin tämä olisi perusvihollinen pomoversiona, mutta ei edes mitenkään hienona sellaisena


19. Porky Puff - Biomutant

Tämä Worldeater on jäänyt mieleen sinä yhtenä rasittavana taisteluna, pääasiassa ensimmäisen vaiheen takia. Tämä vesiskootterilla käytävä taistelu on juuri tarpeeksi epätarkkaa että se alkaa ärsyttää välittömästi eikä asiaa auta sekään, että tämä taistelu on pakko voittaa, kuten muutkin worldeater taistelut.


18. Dancer of the Boreal Valley - Dark Souls III

Kuin tarkoituksella ärsyttäväksi tehty vihollinen, kun taas toinen Boreal pomo on lähinnä vain täytehahmon oloinen. Tanssijan tapauksessa mitään erityisen hyvää sisältöä ei vain ole. Tarinallisesti tästä ei muistu mieleen mitään erikoista, ulkoisesti tämä ei ole sieltä ikimuistoisimmasta päästä ja taistelu itsessään ei sekään kerää mitään pisteitä, koska varsinkin jatkuva pyörähtely on helposti sieltä rasittavimmasta päästä.


17. Gorilla - Lion King

Pelin oma keksintö, eikä järin hyvä sellainen. Tässä menee tasohyppely ja oikea ajoitus todella koetukselle sillä kuoleminen on tässä taistelussa erittäin helppoa pienestäkin virheestä. Gorilla heittelee kamaa kun Simba on kauempana ja lyö kun Simba on lähellä, tämä pakottaa tulemaan yläpuolelta, jonne pääsee hyppimällä gorillan heittelemien esineiden päältä. Koska pelin osumakohdat ovat paikoin aika kyseenalaisia, niin tämä tuntuu monesti paljon vaikeammalta, mitä se oikeasti onkaan.


16. Cyclone - Transformers

Hyvä esimerkki siitä, kun decepticon pomotaistelussa ei taistella robotti vastaan, vaan ainoastaan sitä sotakonetta vastaan. Tässä tapauksessa kyseessä on helikopteri ja Cyclone on onnistuttu tekemään erittäin rasittavaksi, puuduttavalla tavalla. Helikopteri pystyy helposti pelaajan yläpuolelle, jolloin ainoa mitä oikeasti tehdään, on pidetään tähtäin kiinni vihollisessa, ammutaan ja liikutaan, kunnes taistelu on ohi. Ei mitään ihmeellisempää haastetta, jos kärsivällisyyden koettelua ei lasketa. Ainoa vaihe kun vihollinen on robotti, on kun hän heittää pelaajan alas, tai mahdollisesti kun hän yrittää heittoa uudestaan.


15. Fulke - Assassin's Creed: Valhalla

Vähän liiankin korostettu hahmo joka alkaa todella lupaavana, mutta ei kestä loppuun asti ja tämä pomotaistelu on osa syy siihen. Tässä taistelussa tuntuu että Fulkeen on yritetty ahtaa vähän kaikkea eikä mikään sitten lopulta toimi erityisen hyvin. Yhdessä kohtaa hän on sellainen ketterä hahmo mutta kantaa kuitenkin varsin suurta miekkaa ja taistelee sen mukaan. Lisäksi tämä taistelu on venytetty vähän liiankin pitkäksi jolloin mielenkiinto ehtii loppua ennen loppuhuipennusta.


14. Ravager Commander - Immortal: Unchained

Ehkä se rasittavin tapaus yhdestä syystä, tukijoukoista. Yhteenotto komentajaa vastaan tapahtuu kapealla alueella ja idea on pyrkiä tämän vihollisen selustaan, vihollisen huitoessa pelaajaa keihäällä. Apujoukot ilmestyvät etäälle ja ampuvat pelaajaa, mikä tekee tästä yhteenotosta lähinnä rasittavan ansan jossa ihan toimivaan ideaan on tuotu lisää muuttujia.


13. Delver - Surge 2

Ehkä pelin vaikein pomotaistelu, sillä torjuminen on niin isossa roolissa. Tämä kolmivaiheinen pomotaistelu on melkoinen vaikeuspiikki ja niin pitkäksi venytetty taistelu että siitä alkaa mennä maku viimeistään toisen vaiheen lopussa. Asiaa ei myöskään auta se että tällä vihollisella on paljon liikkeitä jotka voivat pitkälti yhdestä osumasta lopettaa taistelun siihen paikkaan, ehkä pahin kolmannessa vaiheessa mikä tekee jo valmiiksi rasittavasta pomotaistelusta oitis pahemman.


12. Fia Zborowska - Deathloop

Syy miksi tämä on niin ärsyttävä pomotaistelu johtuu siitä, että tässä tilassa on niin paljon vihollisia häiriönä, sekä pommi, joka on pakko purkaa, koska räjähdys nollaa päivän suoraan. Fian ominaisuus taas tekee hänestä todellisen luotisienen joka tekee merkittävää vahinkoa. Sanotaan että Fian erikoisvoima ei suoranaisesti sovi hahmolle itselleen, joka on varsin huvittava taitelijasielu. Siksi onkin sääli että tämä on yksi näitä "pomotaisteluita" joka on helposti todella turhauttava prosessi.


11. Gremory - Bloodstained: Ritual of the Night

Pääasiassa vaikea rasittavilla tavoilla. Runsaasti suhteellisen ärsyttäviä liikkeitä ja varsin iso elinvoimamittari. Oikealla aseistuksella tilanne tasoittuu välittömästi mutta siitäkin huolimatta tämä on niitä taisteluita jonka kanssa huomaa että tämä ei todellakaan ole mikään Symphony of the Night. Kyllähän tähän on haastetta saatu, mutta se vain tuntuu tulevan vääristä asioista.


10. Shima Sakon - NiOh

Keihästä käyttävä elementtispämmeri jonka kanssa taistelussa tuntuu että iso osa on puhdasta välttelyä ja heti kun hänellä ei ole elementtiä niin aivoton hakkaaminen on toimiva taktiikka. Tämä on näitä tapauksia kun hahmo itsessään ei erotu oikeastaan mitenkään erityisesti joukosta ja on jäänyt mieleen juurikin sellaisena täytehahmona monien merkittävästi parempien vihollisten joukossa, joista on ei ole merkittävästi parempia.


9. Temperantia - Bayonetta

Tämä on jäänyt mieleen turhauttavan pitkäveteisenä ja jotenkin venytettynä pomotaisteluna tässä muutenkin ylivedetyssä kokonaisuudessa. Ulkoasusta nyt ei irtoa mitään pisteitä sillä vaikka se noudattaa tavallaan samaa kaavaa kuin monet muutkin, niin se on jotenkin hoopon näköinen kaikessa ylivedetyssä kikkailussaan. Eipä myöskään taistelusta itsestään irtoa myöskään irtopisteitä, sillä se on pääasiassa melko tylsää mättämistä.


8. Warship - Marvel's Avengers

AIM kone joka tuntuu lähinnä järeältä versiolta monista pienemmistä koneista, vaikka tämä onkin lentävän aluksen tyylinen. Se ei kuitenkaan tuo mukanaan mitään tyyliä, vaan tämä on juurikin tälläinen erittäin mielikuvitukseton pomotaistelu jota ei lämmöllä muistele.


7. Hydrus - Shadow of the Colossus

Kuten tälläiset vesikenttäviholliset yleensäkin, myös tässä taistelu on ärsyttävämpi kuin valtaosa. Tämä on niitä joka vaatii hieman kikkailua vaikka tietäisi tasantarkkaan että mitä pitäisi tehdä. Pääasiassa ongelma on siinä että vedessä pelaaja ei pysty kovinkaan moniin temppuihin mihin yleensä ja koska tämä kolossi on kokonaan vedessä ja ison osan veden alla, ei tätä voi taistelu voi mitenkään hauskaksi kutsua.


6. Iblis - Primal

Tämä yhteenotto on kuin pulmanratkontapomotaistelu jossa ideana on saada pomovihollinen tuhoamaan ympäristöön, samalla kun pelaaja tekee omia juttujaan. Iso osa taistelusta on siis enemmän tai vähemmän odottelua, mikä ei ole sieltä hauskimmasta päästä. Lisäksi kun huomioidaan että Iblis on sieltä huonoimmasta päästä mitä tulee näihin maailmanjohtajiin, niin se ei isommin nosta tämän pomotaistelun pisteitä.


5. Flame Hyenard - Megaman X7

Vaikka tästä voisi valita yhden jos toisenkin pomovihollisen, niin liekkihyeena vie voiton selvästi, koska se on kaikista ärsyttävin. Tämä vihollinen toistaa samaa lausetta uudestaan ja uudestaan juostessaan ympyrää ja on juurikin niin vaikea kohde osua kuin kuvitella saattaa, varsinkin kloonatessaan itsensä. Tälläiset pomotaistelut voivat jäädä soimaan päähän, mikä vain korostaa sitä, miten huonoja ne voivatkaan olla.


4. True Corrupted Monk - Sekiro: Shadows Die Twice

Tämä on niin täyte vihollinen, koska eräänlaista variaatiota vastaan on taistelu aiemminkin. Se mikä kuitenkin todella tekee tästä ärsyttävän on se että tällä aivan liikaa elinvoimaa ja tästä on pätsäämällä tehty entistä vaikeampi taistelu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on yllättävän helposti pelin huonoin pomotaistelu, koska se on tavallaan täysin re-skin aiemmasta pomovihollisesta. Puhumattakaan että tätä vastaan ei ole yhtään hauskaa edes taistella, mikä sekin kertoo oitis jotakin tämän pomovihollisen tasosta. Eikä kovin hienon näköinenkään ole.


3. Brenna Daudi - God of War

Tästä pelistä riittää huonoja pomotaisteluvalintoja, sillä todella monet pomoviholliset ovat niin selviä kopioita aiemmista. Oma valinta on tässä tapauksessa Brenna Daudi joka on ensimmäinen selvä kopio aiemmasta, mutta ei todellakaan viimeinen. Myös valkyyriet ovat pitkälti kopioita toisistaan, pienillä eroilla, mutta pointti on se, että tämä peli on mennyt todella helppoa reittiä mitä tulee pomotaisteluihin, koska monet pomotaistelut ovat niin tylsiä ilmestyksiä.


2. Ivan Twins - Resident Evil: Umbrella Chronicles

Tämä on suoraan halpamainen taistelu. Ensinnäkin, tässä on kaksi vihollista, mikä tarkoittaa kaksinkerta määrää ongelmia, varsinkin siinä kohtaa kun molemmat hyökkäävät tai heittävät tavaraa. Tämä on niitä taisteluita joita pitää lähemmäs opetella, että tietää minne pitää ampua missäkin kohtaa että ehtii ampua vihollisia tai näiden ammuksia. Tämä on kuin tekemällä tehty tuskallisen pitkäveteiseksi ja vaikeaksi taisteluksi koska kaiken lisäksi näille kahdelle viholliselle on annettu aivan liian paljon elinvoimaa.


1. Godskin Duo - Elden Ring

Melkein teki mieli valita pelkästään Godskin noble joka ei ollut mitenkään hyvä taistelu, lähinnä sellainen hidaste. Vieläpä todella typerän näköinen hidaste, mutta tämä yhteenotto kahta godskin kekkulia vastaan, vieläpä pakollisena pomotaistelun tuntuu niin pakotetulta, varsinkin kun tästä on yrittämällä yritetty tehdä haastavampi, kun näitä p-reikiä pitää tappaa niin monta että ei tämä kyllä millään ole duo vaan enemmänkin kvartetta. Miksi ei olisi voitu pitäytyä kahdessa, yksi kumpaakin. Tämä on ehkä kaikista säälittävin yritys tehdä Ornstein ja Smough uudestaan, sillä nämä ovat helposti pelin typerimmännäköisiä pomovihollisia.