Lyömäaseet ovat helposti yksi niitä varusteita joiden kanssa mahdollisuuksia on suunnattomasti, koska miltein mitä tahansa voi käyttää lyömäaseena, oli idea miten päätön tahansa. Parhaiksi nousevat kuitenkin ne jotka ovat joko todella hyviä käyttää, näyttävät todella hienoilta ja jotka jollakin tavalla jäävät mieleen niin vahvasti, että onnistuvat erottumaan joukosta, vaikka eivät olisi kovin häävejä käytössä.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä.

  • Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kirves jne.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei miekkoja, koska ne ovat oma listansa.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Beast Cutter (Hunter) - Bloodborne

Metsästysveitsestä raskaaksi ruoskaksi muuttuva ase joka on kuin voimaperusteinen versio keppialoitusaseesta. Todella tyylikäs käyttää ja erottuu hyvin joukosta.

 

Tri-Blade (Vran) - Victor Vran

Viikate jonka pyörähdykset heittävät iskuaaltoja, tehden tästä varsin tehokkaan iskemään vähän pidemmällekin. Niin panssarinläpäisystäkään ja krittivahingostakaan ei ole haittaa.

 

Eternal Spear: Aspect of Achilles (Zagreus) - Hades

Keihäsversio jonka käytössä korostuu sen heittäminen ja nopeasti takaisinsaaminen. Erikoinen tekniikka jossa on varsin hienosti vaihtoehtoja kun tehostaa juurikin erikoisominaisuutta.

 

Great Scythe (Chosen Undead) - Dark Souls

Suuri viikate ja erinomainen tarkkuusase. Käytössä vähän vähemmän viikatemainen, mutta siitäkin huolimatta todella hyvä ase, etenkin jos sen rushaa hakemaan erittäin aikaisin.

 

Hammer (Sir Dan) - Medievil

Vasara joka tekee varsin mukavaa vahinkoa, etenkin suorilla osumilla. Viritysaika on pitkähkö, mutta pienellä opettelulla tämä ase tekee todella hyvää vahinkoa, etenkin maassa oleviin vihollisiin.

 

Stun Baton (Rhys) - Tales from the Borderlands

Sähkövarauksella viritelty telari tuo potkua tappeluun. Tälläinen hieman erilainen ase joka nyt ei monilla hienommille juuri pärjää, mutta tarjoaa tässä maailmassa hyvää tyyliä korporaatiourpoille.

 




24. Karambit Knife (Chris Redfield) - Resident Evil: Village

Chrisin taisteluveitsi on juurikin sellainen hieman erilainen veitsi joka voisi hyvinkin olla erikosijoukkojen käytössä kokonansa ja sulavuutensa ansiosta. Tosin Ethanilla pelatessa tästä aseesta saa merkittävästi enemmän irti, koska Chrisin kanssa se jää lähinnä kivaksi tyyliseikaksi eikä sitä tule paljoa käytettyä. Joka tapauksessa tälläinen korpinkynsi muotoilu tekee tästä monia muita perustaisteluveitsiä erikoisemman. Tosin itse, pidän niistä "perusveitsistä" enemmän.


23. Machette (Colt) - Deathloop

Hyvä melee asease ampumispeliin. Hiljainen, oikein tyylikäs ja käytössä todella näyttävä. Isossa kahakassa ei erityisen hyvä, mutta tarkoitettu enemmän hiiviskelyaseeksi, tai tilanteeseen jossa ei ole paljoa vihollisia.


22. Hammer (River) - Ratchet & Clank: Rift Apart

Vaikka tässä pelissä ampuma-aseet ovatkin ylivoimaisesti se juttu, niin Rivetin vasara erottuu kuitenkin sopivasti massasta ja on hyvä vaihtoehtotodellisuustyökalu Ratchetin jakarille.


21. Argeas' Hallowed Bulwark (Alumon) - Battle Chasers: Nightwar

Alumonin paras ase jonka hankkiminen vaatii hieman työtä mutta on vaivan arvoinen, kuten muutkin parhaat aseet. Koska kyseessä on kilpi ja monet Alumonin liikkeet eivät isommin esittele asetta, ei kilpi pääse tyylikkyydellään loistamaan. Se on kuitenkin ehdottomasti todella tehokas työkalu jos tykkää pelata Alumonilla.


20. Soppakauha (Mono) - Little Nightmares II

Pelihahmon koulun ruokalassa käyttämä lyömäase erottuu joukosta erikoisuudellaan. Kaikista pelin aseista tämä erottuu joukosta koska kovin monessa muussa pelissä ei vastaavaa näe. Ei sen voimakkaampi tai nopeampi kuin leka tässä pelissä, mutta huvittava käyttää ja ainakin erottuu joukosta.


19. Great hammer (Markus Kruber) - Warhammer End Times: Vermintide

Sotavasara, Sotavasara sarjassa. Tehokas ase joka tuntuu etenkin toimivan järeitä vihollisia vastaan. Sopii hyvin Kruberin tyyliin. Ei ehkä sellainen ase jota itse yleensä käyttäisin, mutta tämä on siitäkin huolimatta erittäin hyvä ase käyttää ja siinä on juurikin sen verran tyyliä että sen käytöstä pitää.


18. Tonitrus (Hunter) - Bloodborne

Astetta erilaisempi ase josta ei aluksi ota kunnolla edes selvää että mikä sen idea on. Tämä kun on ainoa ase, jossa on sisäänrakennettuna salamavahinkoa, mikä oitis antaa sille vähän lisää tehokkuutta. Tämä on jäänyt yllättävän hyvin mieleen juurikin sen erikoisuuden ansiosta. Ainakin paremmin kuin monet muut aseet pelissä.


17. Initiate's Cane-Sword (Evie Frye) - Assassin's Creed: Syndicate

Miekaksi tätä asetta ei voi kutsua, sillä kun tässä aseessa tulee terä esiin, muistuttaa käyttö enemmän viikatetta kuin miekkaa. Tästä syystä se menee lyömäaseisiin koska tämä on enemmän kävelykeppi, kuin miekka. Tavallaan suoraan törkeää harhaanjohtamista. Mutta aikakauteen tämä ase sopii todella hyvin. Surullista onkin, että tämä aloitusase on sieltä hienoimmasta päästä mitä näihin aseisiin tulee.


16. Devout Beads (Amaterasu) - Okami

Ensimmäinen saatavilla oleva rukousnauha ei ole se tehokkain, mutta se on yllättävän hieno käyttää eikä välttämättä miettimättä vaihda seuraavaan. Tämän aseen kanssa tuntuu että tyylikkyyttä on saatu mukaan yllättävän paljon ja juurikin siksi tämä ase nappaa niin hyvin, puhumattakaan että se on ulkoisesti sen verran hieno, etteivät muut aseet ihan heti sitä syrjäytä, koska eivät näytä hahmolla yhtä hyviltä, vaikka muutoin olisivatkin tehokkaampia.


15. Demon's Fist (Chosen) - Dark Souls 3

Demonin nyrkkiin kuuluu tietysti yhtenä osana hornanliekit ja ulkoisestikin nämä ovat aika hienon näköiset aseet. Vaativat menemistä lähietäisyydelle, mutta se on nyrkkien idea. Erottuvat lisäksi varsin hyvin joukosta koska tälläisiä aseita ei näissä peleissä ole kovinkaan paljoa.


14. Nunchak (Michelangelo) - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Miken ase on koko nelikon asevalikoimasta ehkä se kaikista tylsähköin, mutta siinä on silti tietynlaista tyyliä, mikä tulee juurikin niiden pyörittelystä. Siinä on sitä tiettyä turtles tyyliä kuten muissain aseissa joten onhan se hieno, mutta yleisesti en tätä itse kuitenkaan käyttäisi. Mutta oikeissa käsissä siitä saa todella tyylikkään.


13. Justice (Vran) - Victor Vran

Vasara jossa varsin tehokasta tilanhallintaa suurempaakin vihollisjoukkoa vastaan. Murskausisku luo pyörteen joka vetää vihollisia kohtia ja tämä ase lisäksi nopeuttaa erikoisominaisuuksien latausnopeutta ja on mahdollisesti kaikista nopein vasara. Ulkoisesti melko typerän näköinen, mutta käyttötehokkuus on kuitenkin todella hyvää tasoa.


12. Rocket Hammer (Reinhardt) - Overwatch

Pelissä jossa ampuma-aseet ovat merkittävässä osassa, joukosta erottuu Reinhardt, joka käyttää sotavasaraa, aika hyvällä menestyksellä. Rakettivasara on kaikessa omalaatuisuudessaan erittäin hyvin tehty ase, se on näyttävä käyttää, siinä on varsin paljon voimaa ja se juurikin erottuu joukosta todella hyvin.


11. Holy Lance (Freya) - Final Fantasy IX

Yksi parhaita keihätä pelissä, eikä vaadi mitään ihmeellisiä temppuja. Varastettavissa Arkilta, tai ostettavissa loppupuolella peliä. Tarjoaa varsin kiitettävästi korotusta taisteluun ja näyttää suhteellisen hyvältä. Paremmaksi pistävät vain keihäät joiden eteen pitää nähdä merkittävästi enemmän vaivaa.


10. Godhand (Rikku) - Final Fantasy X

Hyvin raskaan oloinen nyrkki Rikkulle, joka on melko solakka ja pienikokoinen. Mutta helposti yksi niitä helpoimmin saatavia celestial aseita ja tämän aseen kanssa rahasta ei tule enää ongelmaa. Ulkoisesti tämä ase ei ole sieltä hienoimmasta päästä, mutta kyllä se on käytössä ehdottomasti vaivan arvoinen, varsinkin kun Rikku on yksi kolmesta vesitaistelijasta.


9. Circular Saw (Ethan Winters) - Resident Evil 7

Sirkkeli jonka saaminen edellyttää monia muita aseita merkittävästi enemmän mutta joka tarjoaa kyllä melko hienoa tyyliä käytössä. Tekee nimittäin melko hyvin selvää monista homehirviöistä. Ei ole vastaavaa ennen sarjassa näkynyt eikä kovin monessa muussakaan pelisarjassa, mikä oitis nostaa tämän aseen käyttökiinnostusta merkittävästi.


8. Serpent Hunter (Tarnished) - Elden Ring

Ase joka on suunniteltu taisteluun Rykardia vastaan. Elden Ringin Stormruler. Käytössä todellakin joukosta erottuva keihäs jolla taistellaan pitkän matkan päästä. Iskut lyövät ja pistävät todella kauas ja tämä on juurikin sellainen ase joka erottuu joukosta. Sanottakoon että itse en ole käyttänyt yhtään pomotaistelun ulkopuolella, mutta kyllä siinä taistelussa saa aika hyvän kuvan siitä miten hienosti toteuttu ase Käärmeenmetsästjä onkaan. Keihäiden joukossa erityisen onnistunut lyömäase.


7. Coldsnap (Vran) - Victor Vran

Viikate joka ei ulkoisesti ole erityisen iskevä, mutta joka on ominaisuuksiltaan erittäin hyvä. Lähinnä se että tämä ase lisää hyökkäysnopeutta ja parantaa käyttäjäänsä, tekevät tästä erittäin hyvän viikatteen ja juurikin sellaisen joka tukisi omaa pelityyliäni todella hyvin. Pakkasviikatteessa on myös jäävahinkoa, mutta se ei vedä millään tavalla vertoja dps lifestealille. Ulkoisesti tämä todella sinisävytteinen viikate on kyllä ideaansa sopiva, mutta se saa aseen näyttämään hieman tylsähköltä.


6. Flail (Yaiba) - Yaiba: Ninja Gaiden Z

Pitkän ketjun päässä oleva piikkipallo pääsee tässä pelissä todella oikeuksiinsa koska se on erittäin tehokas metodi tehdä todella paljon vahinkoa todella suureen määrään vihollisia samaan aikaan. Tapa jolla Yaiba käyttää asetta on erittäin näyttävää ja tämä onkin yksi pelin omia suosikkiaseita.


5. Twin Fists: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Perusmuoto näistä nyrkeistä pysyy kilpailukykyisenä variaationa koska väistöliikkeiden mahdollisuus kasvaa ja sitä kautta näiden aseiden käyttö lähietäisyydellä muodostuu todella hyväksy tavaksi taistella. Vaikka tämä onkin se aloitusmuoto, niin se pysyy todella hyvänä vaihtoehtona parhaaksi versioksi, kunnes viimeisen muodon saa avattua tästä aseesta.


4. Mjölnir (Eivor) - Assassin's Creed: Valhalla

Thorin vasara jonka löytäminen voi olla melko haastavaa, mutta poiminen, vielä vaikeimpaa. Tämän saa vain jos pitää täyttä Thor settiä, minkä kasaaminen on todella suuri operaatio ja vaikea sellainen. Vasara ei ole kolmesta legendaarisesta aseesta se hienoin, mutta se on paikkansa ansainnut sillä tällä vasaralla saa aikaiseksi kunnolla vahinkoa ja se on varsin nopea käyttää ja yhdenkäden aseena se kelpaa vaikkapa tukiaseeksi, joskin harva ase pärjää tälle puhtaassa voimassa.


3. Shield of Chaos: Aspect of Chaos (Zagreus) - Hades

Silmää muistuttava ulkoasu ja kilven todellisen omistajan muoto ei ole aseen hienoin muoto, mutta tapa jolla se tehostaa kilven heitto-ominaisuutta, tuo siihen todella hienoa lisävoimaa. Aseesta saa todella paljon irti sillä kilven heittäminen mahdollistaa jatkuvan liikkumisen ja sitä kautta tästä muutoin lyömäaseesta tulee erittäin tehokas heittoase ja oikeilla tehosteilla se tekee monista taisteluista merkittävästi helpompia kokonaisuuksia, varsinkin yhdistettynä syöksyyn. Ehdottomasti todella kilpailukykyinen versio kilvestä.


2. Gungnir (Eivor) - Assassin's Creed: Valhalla

Helppo löytää loppupelissä, mutta todella työläs saada. Odinin keihäs vaikuttaa ulkoisesti aika tavanomaiselta mutta käytössä se hehkuu, mikä oitis tekee siitä erikoisemman. Mutta se mikä todella tekee tästä yhden pelin tehokkaimmista aseista on siinä, miten helposti sillä saa tehty vahinkoa suureenkiin joukkoon vihollisia. Aseella yltää pitkälle ja sen tuhovoima on pelin suurimpia. Se on hivenen kömpelöhkö käyttää, mutta varsin äkkiä siitä saa todella paljon irti ja taisteluihin saa uudenlaista voimaa.


1. Grafted Dragon (Tarnished) - Elden Ring

Nyrkkiase joka näyttää lohikäärmeeltä, ulkoisesti juuri kuin itselle tehty ja jos en olisi lähes yksinomaan miekankäyttäjä, niin tämä olisi oitis kärjessä kun miettii vaihtoehtoja. Käytössä myös oikein hyvä testauksen perusteella, mutta isommat pisteet ulkoasusta. Erityisesti tässä aseessa on hienoa se, että lohikäärme on kuin elävä, sillä se muuttaa muotoaan, kuin liikkuisi silloin kun sen erikoisominaisuuksia käyttää. Juurikin tälläiset aseet lisäävät kiinnostusta kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.