Miekkoja tulee ja miekkoja menee, mutta sitten on niitä, jotka jäävät syystä tai toisesta erittäin hyvin mieleen, eli tekevät jotakin enemmän. Joskus puhtaasti ulkoasun ansiosta ja joskus suoraan käyttömukavuuden.

 

 

 

 

Vain yksi miekka per henkilö, per miekkatyyppi.

- Tarkoittaen kahden käden miekka, yhden käden miekka...

Vain peleistä joita olen itse pelannut.

Ei koottavia miekkoja (valitse kaikki osat itse) tai selvästi itse tehtäviä.

- Dragon Age: Inquisitionissa on monta jotka voi itse valmistaa ja Victor Vranissa on satunnaisilla ominaisuuksilla saatavia, itse rakentuvia miekkoja.

Vaikka monissa peleissä onkin miekkoja joista puuttuvat kaikki erikoisuudet niin niitä en sulje pois, mutta niille tuskin riittää tilaa, sillä legendaarisia miekkoja on vaikka kuinka.

Ulkonäön lisäksi miekoissa merkitsee myös se kuinka hyviä ne ovat käytössä. Joissakin peleissä aseita ei näy samalla tavalla kuin toisissa, joten monia asioita otetaan huomioon. Myös vihollisten käyttämät miekat kelpaavat.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Aatroxin miekka (Aatrox) - League of Legends

Todella tyylikäs demoninen suurmiekka joka näyttää juurikin siltä miltä käyttäjänsä miekan kuuluukin. Muistikuvani miekasta ennen re-workia oli kuitenkin merkittävästi hienompi, mutta sitä ei enää ole.

 

Oathkeeper (Sora) - Kingdom Hearts 3

Miekka joka on ollut mukana ensimmäisestä pelistä asti ja joka kolmannessa pelissä on ehkä parhaimmillaan. Tarinallisesti myös hyvin tärkeä.

 

Northern Regalia (Slayer) - Demon's Souls

Demonbrandista ja Soulbrandista valmistettu miekka jossa näkee hyvin miten nämä kaksi asetta yhdistyvät yhdeksi tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

 

Z Saber (Zero) - Megaman X8

Zeron ase. X6:ssa myös X käyttää tätä, mutta kyllä tämä on se "lasermiekka" jonka mieltää hyvin selvästi Zeron aseeksi. Miekan kautta Zero saa todella omanlaisensa pelattavuuden.

 

Beastlord (Nier) - Nier Replicant

Yksi hienoimpia pelin miekoista ja ainakin se mikä on jäänyt itselle parhaiten mieleen. Todella hyvin nimetty ja nimeen erinomaisesti sopiva raskas kahdenkäden miekka jolla tehdään kunnolla vahinkoa.

 

Grafted Greatsword (Tarnished) - Elden Ring

Hyvin selvä Game of Thrones inspiraatiomiekka, joka on kyllä näyttävän näköinen miekoista tehty miekka. Yksi pelin parhaita strength aseita.

 




24. Dragon Greatsword (Chosen) - Dark Souls

Sanotaan heti että ulkoisesti tämä miekka ei ole se kaikista mielekkäimmän näköinen ja siitä syystä menettää merkittävästi pisteitä. Se vaatii paljon jerkkua käyttää ja se on aika hidas, mutta sen voi saada loppuviimeksi varsin nopeasti, joskin riskaabelilla metodilla. Miekassa on silti puolensa.. Erityisen siitä tosin tekee se, että tämän saa leikkaamalla hännän Everlasting dragonilta, tuhkajärven perältä, samalta lohikäärmeeltä jonka avulla voi liittyä lohikäärmeryhmään.


23. Kingsblade (King) - Cat Quest II

Ei se hienoin miekka, mutta se voimakkain miekka, ja näitä voi saada kaksi, jos viitsii nähdä sen vaivan. Kingsblade on mahdollisesti se paras ase riippumatta siitä että millainen hahmo sitä käyttää, koska kuninkaanterä tehostaa ominaisuuksia kunnolla.


22. Yozoran miekka (Yozora) - Kingdom Hearts 3: ReMind DLC - Secret Episode

Yozora on KH3:n lisäsisältöjen viimeinen pomovihollinen ja erittäin haastava tapaus. Miekka jota Yozora käyttää ei ole erikseen nimetty, mutta se on varsin hienon näköinen miekka, joka taittuu auki kuin linkkuveitsi, mikä on aika lieni lisätyyliseikka aseeseen. Pääasiassa tämä miekka on vain hienon näköinen, sillä pelaaja ei sitä pääse käyttämään. Erittäin hieno tyyliseikka on myös se, että miekan terässä on hehkuva osa.


21. Godslayer (Gamora) - Marvel's Guardians of the Galaxy

Gamoran kokoontaittuva miekka joka sopii tälle entiselle salamurhaajalle erittäin hyvin. Gamoran käsissä miekasta saa todella paljon irti ja erikoisliikkeet todellakin sopivat ketterään miekankäyttöön. Suhteellisen simppelin näköinen ja oloinen miekka, mutta juuri sopivalla tavalla erityinen.


20. Dragontail (Lo Wang) - Shadow Warrior 3

Tuntuu että tässä kolmannessa pelissä tästä aseesta on osattu ottaa merkittävästi enemmän irti, koska vahinkoa tällä miekalla todellakin saa aikaiseksi, varsinkin siinä tapauksessa että sitä vähän päivättää, jolloin se tekee entistä enemmän vahinkoa ja pikkuviholliset putoavat helposti yhteen iskuun.


19. Dragon's Tooth Sword (JD Denton) - Deus Ex

Pelissä jossa tuliaseet ovat pääosassa toiminnassa, Lohikäärmeen hammas miekka on kuitenkin todellinen pelinmuuttaja. Tämän miekan kanssa toiminta saa paljon nopeamman otteen jos suosii vähän nopeampaa ja läheisempää lähestymistapaa. Tämä ei ole vain tehokas ase, se on monella tavalla jopa ylivoimainen, varsinkin jos hahmon ominaisuudet sattuvat vähänkin tukemaan miekan käyttöä.


18. Type-40 Sword (A2) - Nier: Automata

Kahvaosa erityisesti tekee tästä miekasta monimutkaisella tavalla yllättävän tyylikkään näköisen aseen. Miekan suurempi vastine ei ole yhtä hieno kuin tämä pienempi, vaikka sekin on varsin hienon näköinen miekka. Myös ominaisuuksiltaan tyypin 40 miekka on erittäin hyvä joko saman sarjaan aseen kanssa, tai kärkiaseena jonkin toisen isomman aseen kanssa.


17. Mortal Blade (Sekiro) - Sekiro: Shadows Die Twice

Pelkästään taustatarinansa ansiosta tämä katana on erittäin iskevä ase. Tämä miekka pystyy tappamaan kuolemattoman ja miekan käyttäminen onkin todella hienon näköistä. Miekan sivallukset punaisilla vivahteilla ovat tyylillisesti todella upeita ja vaikka miekan käyttäminen ei olekaan rajatonta, niin se on hyvin voimakas ase.


16. Cutting Trigger (Squall Leonhart) - Final Fantasy VIII

Squallin ensimmäinen selvästi erilainen asemikka jonka terä on liekkimäinen punaisella värityksellä. Ei se hienoin, mutta omalla tavallaan erittäin tyylikäs ja todella käyttökelpoinen kun siihen saa raaka-aineet ja sillä pärjää varsin pitkään. Tämän ja aloitusaseen välisen Shear Triggerin voi miltein ohittaa koska tämä korvaa sen niin äkkiä. Loppuviimeksi ei millään ole sieltä hienoimmasta päästä Squallin aseista, mutta käyttökelpoisuus kyllä korottaa tämän hyötyarvoa merkittävästi. Niin ja tähän on hyvin helppo saada raaka-aineet.


15. Greatsword (Jack Garland) - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Miekat eivät tässä pelissä ole samalla tavalla uniikkeja kuin voisi toivoa ja yllättäen ihan alusta asti mukana oleva päähahmon aloitusase on puhtaasti sieltä hienoimmasta päästä. Se on juurikin sen verran kuvioita ja tyylikäs että sitä käyttää mielellään ja se asettaa tiettyjä vaatimuksia myöhemmille aseille. Käytössä se on myös hieno, sopii hahmolle erittäin hyvin ja on muutenkin sieltä parhaasta päästä mitä aseisiin tulee tyylikkyydessä. Ei ehkä selvästi, mutta ratkaisevasti.


14. Atropian Sword (Selene) - Returnal

Lasemiekka joka on pelin todellinen lyömäase. Sen saaminen vaatii vähän aikaa, mutta käytössä se on erinomainen vaihtoehto vihollisten tappamiseen, vaikkakin hitautensa vuoksi vaatii oikean hetken, mutta myös esteiden hajottamiseen, tehden siitä erittäin arvokkaan työkalun.


13. Martyr Blade (Foundling) - Mortal Shell

Suuri ja raskas kahdenkäden miekka joka vaatii todella paljon energiaa käyttää, mutta joka tekeekin sitten kunnolla vahinkoa, varsinkin tehostettuna, jolloin pakkasisku helpottaa vahingontekemistä entisestään. Korkean kestävyyden hahmoilla tämä voi helposti olla todella tuhoisa ase käyttää kun yksi huitaisu ei paljoa merkkaa.


12. Black Greatsword (Void Revenant) - Code Vein

Hieno kahdenkäden miekka joka tukee omaa pelityyliä paremmin kuin vahvin kilpailija, Warped Blade. Ulkoasussa yksi hassu tyyliseikka, mutta muutein erittäin hieno miekka. Kooltaan ylisuuri, mutta tässä pelissä se on osa sitä tyylikokonaisuutta. Käyttöhyödyllisyydessään tämä on ehdottomasti yksi niitä tehokkaimpia keskipelin miekkoja ja kyllähän aseen yleinen ulkoasu tekee siitä aika hyvin mieleenpainuvan.


11. Claymore (Tarnished) - Elden Ring

Oma valintani yhdeksi pelin parhaista miekoista. Str hahmolle claymore pysyy erittäin hyvänä vaihtoehtona pitkään muidenkin miekkojen tullessa vastaan. Claymore on kuitenkin isoksi miekaksi yllättävän nopea käyttää, siihen voi vapaasti lisätä haluamansa sodan tuhkan ja sitä kautta tuoda aseeseen omaa tyyliään. Se on varsin tavallisen näköinen miekka, mutta onnistuu silti erottumaan oikein hyvin joukosta ja pysyy toimivana aseena aivan pelin loppuun asti, pystyen kilpailemaan monien pomoaseidenkin kanssa.


10. Jag-22 'Aeterna' (Captain Cervantes) - Surge 2

Kapteeni Cervantesin käyttämä, varsin selvä miekka ja ylivoimaisesti paras ase, minkä tältä viholliselta voi saada. Vaatimuksena on leikata hänen asekätensä. Helposti yksi pelin hienoimpia aseita käyttää ja loppuviimeksi todella pätevä ase vaikkapa aivan loppuun asti. Aeterna on nopea käyttää, ei vie paljoa kestävyyttä eikä ole elementti ase, eli se sopii pitkälti kaikkia vihollisia vastaan erittäin hyvin.


9. Gryphic Victory (Arisen) - Dragon's Dogma

Erittäin hieno kahden käden miekka joka on vieläpä oikein hyvä taistelussa. Puhumattakaan että tämän voi saada suhteellisen pian. Yleisesti ulkoasu on todella upea, sellaisella perinteisellä tavalla ja tämän hyödyllisyys on aika korkea, riippuen siitä, milloin sen tosiaan saa itse. Yleisesti erittäin hyvin tehty suuri miekka. Koska kyseessä on kahden käden miekka niin tätä saa katsella aika paljon, koska hahmo kuljettaa sitä selkäpuolellaan. Tyylikäs monilla ratkaisevilla tavoilla ja siksi todella mielekäs käyttää.


8. Ragnarock (Cecil) - Final Fantasy IV

Palkinto Dark Bahamutin voittamisesta, mikä tekee siitä oitis ehdottomasti erityisen miekan tässä pelissä, vaikka Lightbringer varsin äkkiä sen monesti korvaakin. Ragnarök on joka tapauksessa yksi vakionimiä FF miekoissa ja tämä miekka on ehdottomasti sen nimen ansainnut, koska vain yksi miekka on tätä voimakkaampi, mutta kuten jo todettu, se metodi jolla tämän miekan saa, tekee siitä niin erityisen. Pelissä jossa miekkojen ulkonäky ei erityisemmin erotu, se merkkaa entistä enemmän.


7. Black Blade (Malekith) - Elden Ring

Erinomainen miekka myös pelaajan käytössä, sillä sen oma Ash of War on helposti yksi voimakkaimpia hyökkäyksiä, etenkin isoja pomovihollisia vastaan. Mutta tapa jolla Malekith itse miekkaa käyttää on aivan omaa tasoaan ja nousee tyylikkyydessään aivan eri tasolle, mihin pelaaja itse millään voi kyetä. Sanotaan että ulkoisesti ase ei ole sieltä parhaasta päästä sillä vaikka kahva osa ei ole järin hieno, vaikka teräosa puolestaan onkin todella hieno. Joka tapauksessa ehdottomasti yksi Elden Ringin parhaita miekkoja.


6. Inferno Blade (Zhin) - Paladins

Pelissä jossa monet muut hahmot käyttävät erilaisia tuliaseita, erottuu Zhin siinä mielessä todella vahvasti joukosta omalla asevalinnallaan. Tosin, tällä miekalla lyödessä hornan lieskat lähtevät eteenpäin, eli aika tuliasemaisesti tätä asetta käytetään. Se ei tosin juuri vähennä sitä miten hienolta tämän aseen käyttö tuntuu ja miten hienosti miekkaa on käytetty tälläisessä FPS pelissä aseena, joka toimii todella samallalailla kuin monet muutkin.


5. Wolf (Geralt) Witcher 3: Wild Hunt

Yksi näitä miekkoja joka on jäänyt vähän paremmin mieleen. Osittain ilmiselvästi nimen vuoksi, mutta tämä oli myös yksi niitä miekkoja joka saataessa oli selvästi käyttökelpoinen ja varsin hienon näköinen. Eihän tämä tehokkuudessaan pärjää monille paremmille, mutta tämä on juurikin sellainen ase joka näyttää hienolta, on nimetty hyvin ja on kokonaisuudessaan todella hieno miekka, juurikin sellainen jota haluaa pitää kokoelmissaan ja siitä syystä Stash on erittäin hyvä lisä peliin, jonne voi laittaa miekkakokoelmansa.


4. Two Become One (Sora) - Kingdom Hearts II Final Mix

Valon ja pimeyden tyylikäs yhdistelmä, jonka ainoa käyttäjä Sora ei ole, mutta Sora on se jolta tämän aseen muistan. Yksi näitä selvästi enemmän miekan näköisiä aseita kaikessa tyylikkyydessään. Tässä ikäänkuin otetaan sellainen Oblivionin tyylikkyys, mutta laitetaan mukaan juurikin vähän sitä Oathkeeperia ja sitä kautta tuodaan aseeseen vähän erilaista terää kirjaimellisesti ja ajatuksellisesti. Puhumattakaan että tämä on erittäin hyvä miekka käyttää, varsinkin tiettyjen erikoismuotojen kanssa.


3. Reiterpallasch (Hunter) - Bloodborne

Rapiiri johon on yhdistettynä pistooli. Ei millään se pelin tehokkain ase, mutta tämä trikkiaseviritelmä on erittäin tyylikäs ase jo pelkästään ulkoasultaan, mutta myös käytössä sillä on ehdottomasti puolensa. Kuten monet muutkin pelin aseet, se vaatii hieman opettelua jotta siitä saa kaiken irti. Suuri vahvuus on siinä, että tämän aseen kanssa voi käyttää tuliasetta, joilloin niitä on periaattessa yhtä aikaa käytössä kaksi kappaletta, mikä tekee tästä erittäin hyvän tietyllä ominaisuudella tehostettuna.


2. Excalibur (Eivor) - Assassin's Creed: Valhalla

Legendaarinen kuningas Arthurin miekka löytyy tästäkin pelistä, tai ainakin versio siitä. Tämä Excalibur ei ole se hienoin versio tästä legendasta, mutta tämän pelin miekkojen joukossa se on ylivoimaisesti paras. Se on lisäksi yksi parhaita aseita koko pelissä ja samalla yksi haastavimpia saada, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen ja todella mielekäs käyttää. Miekat ovat tässä pelissä rikollisen aliarvostetussa asemassa ja se vain korostaa sitä, että tämä miekka on erinomainen ase, helposti oma suosikkini.


1. Blade of Ruined King (Viego) - Ruined King: League of Legends Story

Kyllähän Blade of Ruined King esiintyy myös League of Legends pelissä ostettavana aseena kuten monet muutkin, mutta Viegon käyttämä miekka on aivan omanlaisensa, erottuen todella hyvin joukosta. Joskus aikanaan Bork oli yksi koko pelin parhaita aseita, ainakin omassa pelityylissäni ja nyt kun miekka on saanut ihan oman muotonsa tämän hahmon kautta, niin kyllä sitä on hyvä korostaa, sillä miekkaan mahtuu ihan tarinaakin ja sen vaikutus Viegoon on myös omiaan tekemään siitä erityisen aseen.