Monesti tietty hahmo voi varsin pienillä asioilla nousta erittäin hyväksi ja mahdollisesti jopa ikimuistoiseksi. Vaikka sivuhahmoa ei pelissä näkisikään kuin yhdessä osuudessa, niin se voi helposti riittää nostamaan hahmon muiden hahmojen yläpuolelle. Koska joissakin peleissä sivuhahmoja on todella paljon, voi joukosta erottuminen olla haastavaa, mutta joskus hyvät hahmot erottuvat todella helposti.




Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla


KUNNIAMAININTOJA


Adam Warlock - Marvel's Guardians of the Galaxy

Erinomainen versio hahmosta kaikessa loistokkuudessaan ja mahtipontisuudessaan. Näyttää todella hyvältä ja on erinomaisesti ääninäytelty.


Mia - Code Vein

Yksi näitä hahmoja joka erottuu joukosta, vaikkakin aika pienillä tavoilla. Tyyliseikat ovat enemmän kuin kohdallaan, mutta sisältöäkin löytyy.


Elegost - Lord of the Rings: Third Age

Sellainen todella perinteisen oloinen samoojahahmo ja sellainen hyvin seikkailutarinatyylinen sivuhahmo joka tarjoaa viisauksiinaan, oli niitä tai ei. Tarinallisesti nappaa todella hyvin.


Alumon - Battle Chasers: Nightwar

Mysteerihahmo josta tuleekin vähän yllättäen pelattava hahmo ryhmään, siitä eteenpäin kovassa käytössä. Tyylillisesti todella hyvä, erinomaisella asenteella, jossa hieman tälläistä kurinalaisuutta.


Alicia - Valkyria Chronicles

Kovapintainen hahmo joka on aluksi todella tavanomainen vastarintataistelija, mutta joka tarinan edetessä kehittyy varsin yllättäväänkin suuntaan, pysyen silti todella lempeänä ja äidillisenä hahmona.


Ranni the Witch - Elden Ring

Yksi näistä hyvin kiinnostavia Elden Ring hahmoja, josta saa tosin enemmän irti vain jos tekee hänen koko tarinakaarensa tehtävät. Mutta tykkäsin siitä asti kun hän antoi susilauma kutsun.





24. Freya - Final Fantasy IX

Ehdottomasti FF9:n paras pelihahmo jonka tyyli on todella hyvä ja koska Freya on osa rottakansaa, se tuo hahmoon oitis lisää syvyyttä ja tyyliä. Tämä on ehdottomasti yksi näitä hahmoja joka nousee helposti päähahmoa paremmaksi joka pysyy kiinnostavana hahmona alusta loppuun asti. Erittäin suurta plussaa on myös Freyan dragoon taistelutyyli joka hahmoon oman osansa mielekkyyttä ja tyylikkyyttä. Dragoon hahmon nyt tuppaavat olemaan sieltä toimivammasta päästä sarjasta.


23. Red Monika - Battle Chasers: Nightwar

Seksikäs, arveluttava, juurikin sellainen hyvällä tavalla tehty villi kortti. Tämä on sellaisia hahmoja jonka kanssa hieman arpoo että voiko häneen oikeasti luottaa ja mitä hän mahtaakaan seuraavaksi tehdä. Tyylillisesti tuntuu että tässä hahmossa on tavallaan yhdistetty kahdenlaisen hahmoluokan tyyliä yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Erittäin hyvä ja joukosta erottuva lisä tiimiin.


22. Jessica Baron - Terminator: Resistance

John Connorin luottohenkilö ja yksi kovimpia sotilaita vastarinnassa, sekä Skynetin iskulistalla kakkonen, heti Connorin jälkeen. Baron on tälläinen kovapintainen hahmo josta voi olla haastavaa pitää, mutta jossa on sitä todella iskevää tyyliä. Ulkoinen olemus on hyvä, ääninäyttely on hyvällä tolalla ja mitä tulee tarinaan, niin hahmoa on käytetty aika hyvin, aivan loppuun asti ja kyllähän sinne mukaan mahtuu pari aika hyvää yllätystäkin.


21. Emily Hillsborrow - The Council

Monien historiasta tuttujen hahmojen joukossa Emily on kuitenkin se, joka erottuu positiivisesti joukosta, varsinkin kun hänen taustansa onnistuu avaamaan. Tämä on näitä enigmaattisia hahmoja jonka kanssa ei lopulta voi olla edes täysin varma mistään, etenkään kun huomioi koko kaksois-sisar asetelman ja sen kautta tulevat mahdollisuudet. Joka tapauksessa Emily on se hahmo joka on alusta asti hyvin houkutteleva tapaus, mutta jonka kanssa on silti hieman varuillaan, koska sen verran femme fatale sävytteisiä piirteitä löytyy.


20. Emma - Sekiro: Shadow's Die Twice

Näitä hahmoja josta oitis tulee sellainen fiilis, että tämä hahmo pysyy pelaajan tukena ja on sellainen parantajahahmo, mitä Emma onkin. Tarinallisesti näitä pelin parhaiten toimivia hahmoja jonka osuus tarinassa voi olla merkittävästi erilainen, riippuen pelaajan ratkaisuista. Se mikä todella nostaa tämän hahmon ylemmäs on siinä, että Emma ei ole vain pelkät kauniit kasvot viattomassa olemuksessa. Hän osaa käyttää miekkaa, jos sille on tarvis.


19. Ann Takamaki - Persona 5

Hahmo joka on aluksi suht bimbo, mutta lopuksi paljon enemmän. Tämä on niitä hahmoja joka monella tavalla tuntuu siltä ns. Pakolliselta tytöltä porukassa, etenkin hänen pirteän tyylinsä ansiosta jossa on todella tyttömäisiä vivahteita. Sitten kun hahmon oppii todella tuntemaan, niin kokonaisuus paranee merkittävästi enemmän ja Ann alkaa tuntua paljon enemmältä miltä alkupuolella peliä on tuntunut. Ääninäyttely erityisesti toimii todella hyvin, lähemmäs kaikissa mahdollisissa tilanteissa, koomisissa ja vakavissa.


18. Lady Ashbury - Vampyr

Hahmo joka on ulkoisesti todella kaunis, hieman jopa sillä epäilyttävällä tyylillä. Vampyyri joka on sieltä merkittävästi tunnollisemmasta ja oikeudenmukaisemmasta päästä, antaen kasvot sille puolelle pimeydestä, joka ei ole pelkkää verenhimoa. Tarinallisesti erittäin hyvin tehty hahmo jonka osuus isossa kokonaisuudessa ei tavallaan muutu, mutta tapa jolla tarinaa kerrotaan, nostaa hahmosta esiin kokoajan uusia piirteitä. Pisteet myös onnistuneesta ääninäyttelystä.


17. John "Soap" McTavis - Call of Duty: Modern Warfare II (alkuperäinen)

Yksi sarjan vakiokasvoja ja vaikka hänellä ykköspelissä monissa kohdissa pelattiinkin, niin kyllä Soap on monella tavalla enemmänkin sivuhahmo sarjan kokonaiskuviossa, lähellä päähenkilöä tosin. Soapin tapauksessa kokonaisuus toimii niin hyvin muiden hahmojen ansiosta. Monesti tässä sarjassa pelaajan ohjaama hahmo on lähinnä sivuhahmona, mutta Soap on sentään sarjan edetessä saanut paremman jalansijan kuin monet muut.


16. Felicia - Darkstalkers

Yksi näitä hahmoja joka jo pelkästään tyylillä erottuu joukosta hienosti. Ulkoasu on todella hieno omalla kissamaisella tyylillään ja samanlaisella seksikkyydellä mitä Morriganinkin tyyliin kuuluu, mutta Felician tyyli on silti erilaisella tavalla seksikäs. Luonteeltaan Felicia on energinen ja ulospäinsuuntautunut mikä tekee hänestä tälläisen hahmon josta on aika helppo pitää. Hyvä yhdistelmä ulkoista tyyliä ja sisäistä tyyliä.


15. Knickers - Thronebreaker: Witcher Tales

Koirahahmot tuovat aina mukanaan jotakin todella erityistä peliin, vaikka ovatkin usein suht pienissä rooleissa. Knickers on kuitenkin hahmo joka esitellään todella hyvin ja tapa jolla hän esiintyy usein taustalla toimii. Knickers on hahmo jota ei välttämättä isommin ajattele, mutta kyllä se oitis kertoo jotakin, että varsin kattavassa joukossa erilaisia sankarillisia ja roistomaisia hahmoja, se on Knickers jonka muistaa todella hyvin, hänen varsin pienestä roolistaan huolimatta. Koirat nyt vain sattuvat olemaan niin hyviä.


14. Lafayette / Percival - Order: 1886

Ehdottomasti pelin parhaiten tehtyjä hahmoja johon tykästyy varsin paljon. Erityisesti tarinallisessa mielessä tämä uusi Percival on sellainen hahmo, johon todella taitaa pystyä luottamaan ja jonka tarinakaaren kehitystä olisi mielellään seurannut useammassakin pelissä. Hahmossa on tiettyä keikarin vikaa, mutta paljon enemmän hän on juurikin sellainen lojaalilta vaikuttava ja tyylikkään karismaattinen hahmo kuten Aramis, Robin Hood tai Zorro. Hänessä on juurikin sellaista tiettyä tyyliä.


13. Nyreen Kandros - Mass Effect 3: Omega

Yksi ME3:n lisäsisältöjen parhaita hahmoja, ellei jopa se paras. Hänen osuutensa on erinomaisesti rytmitetty, mikä pitää yllä sitä tietty salaperäisyyttä ja vaikka tarinallisesti hän jääkin suhteellisen pieneen osaan, niin tässä tapauksessa laatu korvaa määrän. Turianit tuppaavat olemaan usein aika tyylikkäitä, mutta tässäkin suhteessa Nyreen onnistuu oikeasti erottumaan joukosta muutamilla hienoilla tyyliseikoilla. 


12. Cass - Fallout: New Vegas

Pitkälti se oma luottohahmo tässä pelissä, vaikka kyllähän Rex on myös erinomainen partnerihahmo. Cass on joka tapauksessa ulkoisesti tyylikäs hahmo tietyllä cowboytyylisyydellään, mikä on aina plussaa. Tarinallisessa mielessä hahmo toimii myös oikein hyvin, vaikka hänen tarinansa ei suoranaisesti se kiinnostavin olekaan.


11. Idrial - Lord of the Ring: Third Age

Varsin hyvin tehty haltiahahmo, vaikkakin koottuna tutusita palasista. Monella tavalla Idrial tuntuu erittäin tutulta hahmolta sekä LotR maailmassa että fantaistarinoissa ylipäätään. Se miten häntä käytetään tarinassa, nostaa hänet oitis yhdeksi toimivimmista liittolaishahmoista. Hän on lempeä, mikä tukee hänen parantajarooliaan ja haltiaksi, hän on myös yllättävän nöyrä, mistä syystä hänestä pitää oitis enemmän. Hahmon ulkoinen olemus on myös todella onnistunut ja kaikkea tätä tukee erinomainen ääninäyttely.


10. Soma - Assassin's Creed: Valhalla

Yksi viikinkipäälliköitä joiden kanssa Eivor tekee liittouman ja mahdollisesti se oma suosikkini joukosta, sillä Soma on kova kuin kivi ja vieläpä todella hyvän näköinen ja tyylikäs hahmo viikinkiteeman mukaisesti. Tarinallisesti hänestä olisi voitu ottaa enemmänkin irti, mutta ainakin hän on niitä hahmoja johon voi luottaa ja jolle soisi isomman ja tärkeämmän roolin liittoumassa. Tietysti hän on oman klaaninsa johtaja, mutta kyllä hänen kanssaan olisi mielellään kokenut enemmänkin.


9. Grimoire Weiss - Nier Replicant

Ääninäyttely on enemmän kuin onnistunut sillä Liam O'Brian on juurikin sen verran tuttu ääni, että sen yhdistää oitis moneen muuhunkin hahmoon, mutta samalla aikaa hän vetää roolinsa sen verran hyvin, että Weiss tuntuu oikeasti omalta kokonaisuudeltaan, ollen ehdottomasti yksi hauskimpia hahmoja koko pelissä, josta iso osa tulee hänen hieman alentuvasta puhetavastaan ja tärkeilevästä olemuksestaan. Niin ja tämä hahmo on tosiaan kirja joka leijuu pelihahmon mukana.


8. Vincent Meiss - Witcher

Sanotaan heti että tämä hahmon suurimpiin heikkouksiin kuuluu se, että hahmo ei ole erityisen hienon näköinen ulkoisesti, vaan yksi näitä jotenkin todella typerännäköisiä hahmoja eikä graafinen ulkoasu isommin auta. Sisältö onkin sitten jotain aivan muuta, sillä Meiss on ehdottomasti yksi ensimmäisen pelin kiinnostavimpia hahmoja, jonka suuri salaisuus oitis nostaa hänet todella arvokkaaksi liittolaiset. Meiss on kuin eräänlainen supersankarihahmo, vaikka hänen voimansa tuleekin hänen ihmissusipuolestaan, jota hän käyttää tilien tasaamiseen.


7. Gamora - Marvel's Guardians of the Galaxy (Telltale)

Nykyään pitää tehdä jo selvä ero että milloin puhutaan Telltale versiosta tietyissä peleissä. Telltalen Gamora on hyvin samanlainen uusimman Guardians of the Galaxy pelin Gamoran kanssa, tyylillisesti kilpailija on parempi, mutta sisällöllisesti tämä Gamora on parempi ja ääninäyttelykin toimii paremmin joten tässä ollaan. Tosin kilpailijassa Gamora on päähenkilömäisempi. Joka tapauksessa ehdottomasti niitä onnistuneimpia versioita hahmosta kaikessa kovuudessaan ja koomisuudessaan.


6. Blaidd - Elden Ring

Susimies ja helposti oma suosikkini pelin npc hahmoista, mistä johtuen hänen tarinakaarensa onkin yksi niitä, joka, vaikkakaan ei yllättävä, niin ainakin se, joka lopulta riipaisee eniten. Blaiddin esittely, mikäli kohdataan metsässä on erittäin hyvä, lisäten välittömästi kiinnostusta hahmoa kohtaan. Tämä susimainen ulkoasu on erittäin hyvä ja hänen asunsa on ehdottomasti yksi koko pelin hienoimpia. Muutenkin tämä hahmo se jonka muistaa kaikista parhaiten jollaiseksi itsekin pelissä lopulta pyrkii näyttämään.


5. Arthur - Smite

Versio Excaliburin kantajasta, kuningas Arthurista. Ulkoisesti näyttää oikein hyvältä, tietyillä modernimmankin puoleisilla tyyliratkaisuilla, jotka kuitenkin pyrkivät olemaan mahdollisimman uskollisia monille aiemmin tulleille versioille hahmosta. Tämä versio on kokonaisuutena oikein hyvä, vaikka ei olekaan erityisen mielikuvituksellinen hahmo. Ääninäyttely ja ne monet sanavalinnat ovat kuitenkin erittäin hyviä lisä, tuomaan hahmon vähän lisää syvyyttä ja samalla antaen hieman osviittaa siitä, millainen Arthur on ajatusmaailmaltaan.


4. Rin Murasame - Code Vein

Tukihahmo ja todellinen ase-expertti. Tässä hahmossa on juurikin sellainen rento asenne ja hieman sellaista pixie dreamgirl fiilistä, mutta iso juttu miksi tämä hahmo todella onnistuu erottumaan joukosta muiden erittäin hyvin tehtyjen hahmojen kanssa on siinä että tälläiset valopilkkuhahmot onnistunut todella hyvin luomaan todella positiivisen kuvan. Murasamen tapauksessa taustalla on myös varsin hyvää settiä jossa on vähän sellaista leffa- ja pelifania, mikä nyt on aina plussaa.


3. Mantis - Marvel's Guardians of the Galaxy

Vaikka Telltalen versio on erittäin onnistunut, tämä on vielä parempi. Tämä versio Mantisista on juurikin sopivalla tavalla omalaatuinen, tuoden todella hyvin esiin hahmon ominaisuuksia. Esitellään varsin nopeasti ja tuntuu oitis juuri siltä miltä pitääkin, mutta myöhemmin hahmo alkaa todella tuntua siltä, miltä pitääkin, kun hahmon kanssa on enemmän vuorovaikutuksessa ja hän laukoo erinäisiä kommenttejaan milloin mistäkin. Juurikin tämä tietty kummallisiin joka hahmossa on vahvasti läsnä todella tekee hänestä sellaisen, millainen hahmon kuuluukin olla.


2. Skelly - Hades

Hyvin vaikea on erottua edukseen, mutta Skelly onnistuu siinä erittäin hyvin. Yksi asia mikä tässä hahmossa todellakin nappaa on se tapa jolla hän puhuu ja ääninäyttely tukee tätä tapaa todella onnistuneesti. Skellyllä on sellainen letkeä suhtautuminen vähän kaikkeen, mukaanlukien Zagreusiin. Hahmolla on myös salaisuuksia joita hän ei hevillä paljasta ja joiden kautta hänestä on kiinnostavaa oppia hieman lisää, koska hänestä ei ole etukäteen isommin tietoa. Hieno tyyliseikka on myös siinä, miten hän suhtautuu omaan kuolemattomuuteensa, ja työhönsä harjoitusmaalitautuluna.


1. Shyvana - League of Legends

Lohikäärmenainen joka näyttää todellisen itsensä kun tarpeeksi raivoissaan. Lohikäärmepuoli on ehdottomasti yksi suurimpia tekijöitä, kun miettii miksi tämä on niin kiinnostava hahmo. Ihmismäisempänä versiona Shyvana on myös erittäin tyylikäs ja todella cool hahmo josta ei puutu sellaista badass vihvahteisuutta. Ääninäyttely on todella hyvä ja hahmon erinäiset ominaisuudet sopivat myös pakettiin erittäin hyvin. Taustarina hahmolla on myös erittäin hyvä ja varsin kiinnostava. Ehdottomasti yksi näitä hahmoja joista olisi kiinnostavaa tietä enemmänkin.