Tähtien Sota on kaikessa eeppisyydessään levinnyt kaikkialle joten ei ole minkään valtakunnan ihme, että videopelejä on tästä aiheesta tullut enemmän kuin monesta muusta aiheesta. Omalla kohdalla on tullut pelattua varsin kattavasti useaa peliä eri genrestä ja vastaan on tullut sekä hyviä että huonoja pelejä aiheesta.

 

 

 

Star Wars saattaa hyvinkin olla se aihealue josta on tullut enemmän pelejä kuin yhdestäkään toisesta. Isona syynä on tietysti se, että tämä on sellainen aihealue josta voi tehdä todella monenlaisia pelejä sillä elokuvissakin on ollut monenlaisia osa-alueita aina valomiekkataisteluista tähtihävittäjätaisteluihin.

Star Wars pelien laadun suhteen heittelyä on todella paljon ja koska variaatiota on niin paljon, saisi listaan sijoja vaikka kuinka monta, mutta siinä kohtaa pikkuisen alkaisi myös se kantava idea hämärtyä koska läheskään kaikkia pelejä aiheesta ei ole tullut pelattua. Eräs peli jota kyllä pelaisin jos olisi kalustoa, on ylivoimaisesti; Vader: Immortal. Ehkä jossakin vaiheessa.

KOTOR Remake on ehkä tulossa, mutta siitä nyt ei ole mitään takuita ja todennäköisesti mysö Jedi sarjasta tulee trilogia.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Jedi Starfighter

Kaikista hävittäjäpeleistä tämä on ehkä se onnistunein. Ne pelit eivät isommin nappaa, mutta niissä on kyllä puolensa tarjoamassa tiettyä osaa sarjasta.

 

Super Star Wars: Empire Strikes Back

Tämän pelin suurin heikkous on sen erittäin korkea vaikeustaso, retro vaikeustaso. Muutoin kyseessä on erittäin näyttävä ja toiminnallinen peli joka seuraa hienosti elokuvan tapahtumia.

 

The Old Republic

Kun peli oli ilmainen, niin sitä tuli kokeiltua. Tässäkin on tosin pienenä ongelmana se toiminta, joka saisi olla paljon parempaan, mutta jos vertaa vaikka KOTORiin, niin ainakin hieman kehitystä on tapahtunut.

 

Battlefront

Moninpeliräiskintää ja tuttuja erikoishahmoja sekoittamassa pakkaa. Sanotaan että siinä on ehdottomasti puolensa, mutta paljon olisi voitu tehdä paremmin.

 

Jedi Knight - Dark Forces II

Tämä tai edeltäjä on hyvin hyvä valinta, sillä vaikka se onkin haasteellisesti vähän heittelehtivä, niin yleinen ote pelissä on oikein hyvä ja se tuntuu siltä miltä pitääkin.

 




12. Episode 1 - Phantom Menace

Tämä on yksi niitä pelejä jota kohtaan on paljon hyviä muistoja, vaikka peli onkin jopa oman aikakautensa pelien joukossa aika kyseenalainen tapaus. Se on hyvin vaikea, usein todella turhauttava ja ohjattavuudeltaan erittäin kulmikas. Se on kuitenkin sellainen peli johon on hieman kiintynyt sen kaikista puutteistaan huolimatta koska se oli aikanaan se peli joka todella tarjosi sitä elokuvasta tuttua menoa ja meininkiä. Erityisesti huijauskoodien kanssa se oli oitis hauskempaa.


11. Bounty Hunter

Sanotaan heti että tästä pelistä pitäisi varmasti enemmän jos se olisi remasteroitu tai jos sitä olisi pelannut silloin kun se oli uusi. Tämä vaatii nykyään paljon totuttelemista koska ohjausta ei voi säätää, mikä tarkoittaa että se on käänteinen ja monesti kamera on aivan liian herkkä. Ideallisesti Bounty Hunter on kuitenkin todella hyvä osa Star Wars pelejä, kun siihen pääsee vähän paremmin sisään. Aikakautensa pelien joukossa tämä kyllä pärjää vertailussa.


10. LEGO Star Wars II: Original Trilogy

Parantelee hieman edeltäjänsä pelattavuutta kertoessaan uudelleen alkuperäisen trilogian tarinan hyvällä LEGO fiiliksellä jossa rento toteutus ja huumori todellakin toimii. Pelin pystyy pelaamaan läpi myös moninpelinä ja tekemistä ei pelistä todellakaan puutu koska keräiltävää ja avattavaa on tuhottomat määrät. Ei niin hyvä kuin edeltäjänsä, mutta ei kauas jää, sillä samanlaista menoa on luvassa.


9. LEGO Star Wars: Skywalker Saga

Koko Tähtien Sota saaga LEGO leikkinä, mutta nyt ääninäyteltynä ja muutenkin rikkaampana kokonaisuutena, erinomaisella huumorilla. Skywalker Saga kärsii hieman kolmen viimeisimmän elokuvan tasollisesta romahduksesta, mutta pelattavuudeltaan ja laajuudeltaan tämä peli on enemmän kuin mahtava kokonaisuus jonka parissa viihtyy pitkään ja koska mukana on moninpeli, tämä toimii oitis paremmin. Hyvä tapa käydä koko saaga läpi, fan fic trilogia mukaanlukien.


8. Republic Commando

Tähtien Sota räiskintää, jollaista näkisi mielellään lisääkin. Valomiekkailu jää syrjään ja nyt ohjataan klooniarmeijan erikoisyksikköä. Vaikka peli onkin hieman vanhentunut pelattavuuden näkökulmasta, niin se tarjoaa juuri oikeanlaista mielekkyyttä räiskintään Star Wars hengessä. Tietysti pelissä toivoisi että siihen olisi panostettu enemmän, mutta myös tälläisenään se on viihdyttävä kokonaisuus.


7. Jedi Knight: Jedi Academy

Mielekästä valomiekan ja jedivoimien täyttämää pelattavaa. Hieman vanhentunut fiilis yleisessä pelattavuudessa nykyään, mutta kokonaisuutena ehdottomasti mielekästä settiä. Tämän pelisarjan parempilaatuista sisältöä jonka tarinassa olisi kyllä parantamisenvaraa, mutta joka toiminnassaan kyllä pitää mielenkiintoa yllä, kun siihen pääsee vähän paremmin sisään.


6. Jedi Knight II - Jedi Outcast

Peli joka on kärsinyt hieman ajan hampaissa, mutta yhdistelee varsin hienosti räiskintää, valosapelitoimintaa ja jeditemppuja toimivaksi kokonaisuudeksi. Erityisesti huijauskoodien kanssa tästä häviävät ne tietyt ajan tuomat heikkoudet. Tarinallisesti erittäin hyvä kokonaisuus hyvällä päähahmolla ja pääroistolla. Voisi hyvin olla jatkoa Lucasin Star Wars heksalogialle. Varsinkin oman aikansa pelien joukossa, tämä on ehdottomasti sieltä paremmasta päästä, vaikka vaatiikin hieman totuttelua, pariinkin kertaan.


5. Knights of the Old Republic

Sanoisin että remakella (jos sellainen nyt tulee) on vahva mahdollisuus hypätä pari sijaa ylöspäin, jos se korjaa tämän pelin suurimman heikkouden, eli toiminnan. Toiminnallisessa mielessä tämä peli ei ole sieltä parhaasta päästä, mutta se missä peli onnistuu paremmin kuin esimerkillisesti on tarinan toteutuksessa. Ääninäyttely on laadukasta, vaikka päähahmolta puuttuukin ja tarinassa on yksi parhaita juonenkäänteitä videopelihistoriassa, samalla tavalla kuin elokuvasarjassa on yksi parhaita juonenkäänteitä elokuvahistoriassa.


4. LEGO Star Wars

Se ensimmäinen LEGO peli joka todella näytti mihin tällä idealla voi yltää. Peli on letkeä, huumoripitoinen ja ennenkaikkea todella uskollinen kolmelle kronologisesti ensimmäiselle elokuvalle. Moninpeli on välitöntä plussaa ja muutenkin pelissä on sellainen hyvä fiilis.


3. Episode III - Revenge of the Sith

Monella tavalla tätä peliä voi ajatella sellaisena hack n slash pelinä joka nyt sattuu sijoittumaan Star Wars maailmaan, mutta koska peli seuraa vahvasti elokuvan tapahtumia, sillä on enemmän todistettavaa. Tässä peli onnistuu kuitenkin uskomattoman hyvin ja onkin Star Warsille sitä, mitä Return of the King PS2:lla oli Sormusten Herralle. Se on monella tavalla perushuttua, mutta se on hyvin tehtyä perushuttua joka todellakin viihdyttää kokomatkan ja vaikkapa vielä sen toisenkin kerran, vaihtoehtolopetuksella.


2. Jedi: Fallen Order

Voisi olla myös se paras Star Wars peli sillä tässä pelissä pääsee kunnolla kiinni siihen jedi toimintaan. Tarina on oikein hyvä, hienosti rytmitetty ja lopetuskin toimii. Cal Kestis on oikein hyvä päähahmo ja mukana on muutama erittäin upea pomotaistelu. Sanotaan että tavallaan tähän olisi toivonut vähän enemmän sisältöä ja monia asioita olisi voitu viedä pidemmälle, mikä varmaan tapahtuu sitten jatko-ossa. Fallen Orderissa on vikansa, mutta ne positiiviset osat peliä korostuvat merkittävästi enemmän.


1. Star Wars - Jedi: Survivor

Ei tee kaikkea paremmin kuin edeltäjänsä Fallen Order, mutta on loppuviimeksi isompi ja monipuolisempi niin monilla tavoilla että nousee paremmaksi peliksi. Valomiekkatoiminta on parempaa kuin koskaan, toiminnassa ja seikkailussa on runsaasti muuttujia ja vaihtoehtoja mikä tarjoaa runsaasti sisältöä ja vaikka pääroisto jääkin melko heikoksi tapaukseksi, on tämä enemmän kuin esimerkillinen jatko-osa. Paremmilla pomotaisteluissa ja pääroistolla tämä voisi olla täysin lyömätön Tähtien Sota peli, mutta nytkin, vain sen edeltäjä pystyy todella kilpailemaan sen kanssa.