Pienet hetket voivat olla sellaisia joita voi käyttää uudestaan ja uudestaan tai joiden käyttäminen voi olla hyvin rajattua, mutta pointtia on se, että niitä on aina mielekästä käyttää ja siksi niiden tarkka määrittely on hyvin haastavaa ja sitä kautta myös rajaaminen.

 

 

 

Yksi per peli kuten aiemminkin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Excalibur välähdys - Assassin's Creed: Valhalla

Tietty isku legendaarisella miekalla aiheuttaa voimakkaan välähdyksen. Näyttää todella hienolta, vaikka onkin loppuviimeksi melko simppeli tehdä.

 

Mega Flare - Final Fantasy VIII

Erittäin näyttävä hyökkäs tietyllä omalla vivahteisuudellaan. Erityisesti tässä nappaa se aloitus ja varsinaisen hyökkäyksen alustus.

 

Over Drive - Devil May Cry V

Devil Sword Danten ominaishyökkäys tappiinsa asti viritettynä ja useamman iskun sarjana. Over Drivessa Dante lyö miekalla vapauttaen useita energiasivalluksia.

 

Excalibur's Wrath - Smite

Kuningas Arthurin tehokkaampi hyökkäys. Vaatii tiettyä tarkkuutta että sillä osuu, mutta sitä seuraa miekkakombo on kyllä todella hienon näköinen, kaikessa yksinkertaisuudessaan.

 




24. Bahamuth Manifests - Dissidia: Final Fantasy NT

Vaikka tämä onkin sellainen hetki jonka voi toistaa aika helposti ja aika monta kertaa, niin kyllä tämä on silti sellaisia tiettyjä kohokohtia, koska valtaosa pelistä ei isommin pidä sisällään yhtä eeppisiä hetkiä, joita pelihahmot muutoin pystyisivät tekemään.


23. Death Lotus - Overwatch

Reaperin keino kylvää kuolemaa erittäin tyylikkäällä tavalla. Reaper ampuu useita laukauksia eri suuntaan liikkuessaan eteenpäin. Mahdollisuus en tehdä selvää suuresta määrästä vihollisia yhdellä kertaa, mahdollisesti kaikista. Näyttää hienolta ja on todella hyvä liike, joten ei siihen äkkiä kyllästy, jos koskaan.


22. Trinity Limit - Kingdom Hearts

Soran, Akun ja Hessun yhteinen superhyökkäys joka tekee merkittävää vahinkoa aivan kaikkiin vihollisiin kentällä ja tuhoaa helposti suuren osan. Merkittävä heikkous on sen suuri hinta, mutta kyllä tämä hyökkäys ottaa tyylikkyydettä välittömästi aika suuret pisteet.


21. Leap of faith - Assassin's Creed: Valhalla

Kyllähän näitä on kaikissa AC sarjan peleissä, mutta itse valitsen nyt tämän koska tuntuu että Valhallassa niitä erinäisi vaihtoehtoja on enemmän. Joskus hyppy laskeutuu veteen, mutta usein heinäkasaan ja monesti sitä heinäkasaa ei suoraan edes näe, jolloin kyse on todellakin hypystä uskon varassa. Näyttää joka tapauksessa todella hienolta vaikka ei realistisuutta ole nähnytkään.


20. Wee melon - Bugsnax

Jokin tässä pikkumelonissa on yhtä aikaa niin söpöä ja niin koomista. Tapa jolla tämä samaa nimensä kun jää pyydykseen kuullostaa aina niin hellyyttävältä ja siitä on vieläpä useampi erilainen variaatio. Erottuu yllättävän hyvin joukosta kymmenien bugsnaxien joukosta.


19. Omnislash - Final Fantasy VII

Cloudin viimeinen limit break ja pelin suurinta vahinkoa tuottaviin ominaisuuksiin lukeutuva hyökkäys. Tällä listii vaikka kokonaisen vihollislauman, tai vaihtoehtoisesti tekee merkittävää vahinkoa pomoviholliseen sillä Cloud lyö tässä hyökkäyksessä niin monta kertaa että ei tätä kovin muu hyökkäys vain voi haastaa.


18. Täysi overkill - Marvel's Guardians of the Galaxy

Kaikkien tiimin jäsenten viimeisen tason hyökkäykset yhtä aikaa (oikeastaan porrastetusti). Voi mennä täysin haaskuuseen, mutta näyttää todella hienolta kun ruutu on täynnä tavaraa joka oikealla asettelulla ja ajoituksella toimii sekä yhtä että useampaa vihollista vastaan. Tämä on vain yksi asia tässä pelissä mikä todella iskee ja tämä täytyy tietysti aloittaa nopealla suunnittelulla, jonka jälkeen taisteluun tulee välittömästi lisää tyyliä, vauhtia ja kirkkaita värejä kun koko porukkaa pistää kaikkensa peliin.


17. Sandaaleista lyöminen - Asterix & Obelix: Slap them All

Tämä on yksi näitä oikeasti klassisia asioita Asterix sarjakuvissa ja animaatioissa. Asterix lyö roomalaista niin kovaa että tämä sinkoutuu ilmaan ja vain sandaalit jäävät maahan. Kyllähän tässä pelissä on vaikka kuinka hienoa hyökkäyksiä, mutta tämä on ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä päästä, koska se on niin uskollinen lähdemateriaalille ja vaatii hieman hyvää ajoitusta että se onnitsuu.


16. Tupla minigun - Shadow Warrior 3

Yhden loppupuolen vihollisen mestaaminen antaa käyttöön tämän käyttämät aseet, jotka sattuvat olemaan kaksi minigunia. Ammusten määrä on varsin rajallinen, mutta juuri sen verran riittävä että hetkellisesti pelaaja pystyy tuottamaan niin paljon näyttävää vahinkoa, että nämä viholliset ottaa ensisijaiseksi kohteekseen.


15. Villetretenmerth kortti - Witcher 3: Wild Hunt

Gwentissä kortit joka tuhoaa kaikki isommait kortit pelilaudalta, pois lukien legendaariset. Tämä on ehdottomasti yksi niitä kortteja jota on aina todella mielekäs käyttää, vaikka sen saisi käteensä usein. Erityisen hyvin tämä iskee silloin, jos vihollisella on monta yhtä suurta korttia, jolloin tämä korventaa niistä kaikki. Tämä kultainen lohikäärme on korttina ehdottomasti yksi yleishyödyllisimpiä kortteja mihin tahansa pakkaan ja sääli onkin, ettei tätä hahmoa tavattu peleissä ollenkaan.


14. Aid of Artemis - Hades

Tässä on sitä jotakin, mikä todella iskee. Koska Artermisin tehokkaampi hyökkäys ampuu ison joukon nuolia jotka iskevät tappavalla tarkkuudella, on tämä oitis todella tehokas isku vihollisia, varsinkin pomovihollisia vastaan. Tämän kanssa tietää että vahinkoa tulee todella nopeasti ja todella paljon. Sen käyttökelpoisuus on parhaimmillaan vain täydellä palkilla ja ilman sitä merkittävästi huonompi, mutta tässä on asennetta, merkittävästi enemmän kuin monissa muissa.


13. Air Raid - Devil May Cry

Alastorin helposti yleishyödyllisen ominaisuus jossa Dante muuttuu paholaismuotoonsa, nousee lentoon ja pystyy ilmasta käsin kylvämään tuhoa ympäristöönsä. Tämä on niin monessa tilanteessa niin hyödyllinen ominaisuus että sitä käyttää ehdottomasti enemmän kuin valtaosaa kaikista muista taktiikoista.


12. Geraltin ultimate - Soul Calibur VI

Ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä päästä mitä näihin superhyökkäyksiin tulee. Tuo esiin useamman puolen noiturista, on tyylikästä katseltavaa ja tekee kunnolla vahinkoa. Koska tämäkään ei ole ihan ilmainen tehdä ja vaatii osumista, niin se vain korostaa sitä, miten hyvä tämä onkaan, kun sen onnistuu oikeasti tekemään.


11. Brooklyn Brawler - Marvel's Avengers

Se hienoin kapteeni American sankarillinen hyökkäys, aina mielekäs käyttää. Siinä missä muiden Kostajien liikkeet eivät samalla tavalla nappaa, on tämä superhyökkäys sellainen jossa pelkästään se aloitus on todella näyttävä ja mielekäs tehdä eikä se edes jää aloitukseen, koska käytössä kilven viskominen hurjan nopeaan tahtiin on erittäin tehokas keino tehdä selvää jälkeä vihollisista. Tämä on yksinkertaisesti sellainen liike joka näyttää hyvältä ja mielekäs käyttää uudestaan ja uudestaan.


10. Paiskaamis kristalloituminen - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Erityisen mainin tämä ansaitsee siitä, että aluksi tämän hieman häiritsee, mutta siihen tottuu. Erityisen hienoja ovat ne liikkeet joissa vihollinen ei ole erityisen iso, sillä tietyt viholliset Jack ikään kuin puristaa kasaan ja paiskaa voimalla maahan ja erään taas ottaa painiotteeseen ja paiskaa siitä maahan. Sen verran tätä pystyy juurikin kiteyttämään että erityisesti kaikki kristalloitumiset joissa pelihahmo paiskaa vihollisia voimalla maahan tuntuvat ja näyttävät aivan erityisen hyviltä.


9. Wesker melee - Resident Evil 4

Todellinen melee isku joka lyö vihollisen todella kauas. Wesker on heti käyttelyssä sellainen hahmo jossa on tiettyä tyyliä ja joka on asevalikoimansa ansiosta se paras hahmo. Tämä lyönti-isku on kuitenkin sellainen pieni mutta hyvä lisä tähän kokonaisuuteen koska on juuri sen verran simppeli, että ei vie isommin aikaa, joka on Merceneries tilassa aina kortilla. Tekee välimätkään vihollisen ja hahmon välille ja osuu muihin hahmoihin. Mutta ennenkaikkea, tämä näyttää todella hyvältä ja sopii Weskerille erinomaisesti.


8. Power of Sire - Castlevania: Symphony of the Night

Vlad Tepesin muotokuvan voima. Sanotaan heti että dublicatorin kanssa tätä pystyy käyttämään loputtomiin miettimättä yhtään sen loppumista, mutta myös silloin se on erittäin mielekäs käyttää, koska tietää, että sen saavuttaminen oli kovan farmaamisen tulos. Muotokuva itsessään heijastuu taustalle ja tekee niin massiivista tuhoa vihollisiin ympärillä, että lähemmäs kaikki viholliset kuolevat yhteen osumaan. Tämä on niitä esineitä joita todellakin hannaa loppuun asti, koska niitä on saatavilla hyvin vähän.


7. Realm of Death - League of Legends

Mordekaiserin äärimmäinen tekniikka ja merkittävästi hienompi kuin vanha versio. Mordekaiser siirtää itsensä ja valitun vihollisen toiseen ulottuvuuteen jossa käydään kaksintaistelu ilman mahdollisuutta paeta, kunnes aika loppuun. Näyttää hienolta ja vaihteeksi sellainen joka todella sopii hahmolle. Lisäksi tämä on todella erilainen ja joukosta erottuva kaikkien hahmojen ultimaattisten ominaisuuksien joukossa.


6. Destined Death - Elden Ring

Malikethin miekan sodan tuhka ominaisuus. Vaikka tätä pystyy tietyllä varautumisella lähes spämmäämään, ei yskikään sodan tuhka ole onnistunut nousemaan yhtä mielekkääksi käyttää kuin tämä. Se on näyttävä tehdä ja se vahingon määrä mitä tällä saa aikaan on todellakin omaa tasoaan. Tietysti se parhaimmillaan kun pelaaja saa itse käyttää tätä ominaisuutta, mutta kyllähän se on hieno myös silloin kun Maliketh itse käyttää tätä. Mutta kyllä siinä on aivan omanlaistaan mielekkyyttä, kun tällä osuu kohteeseen.


5. Kertatappo skill shot - Resident Evil 6

Erityisen kätevä kun vastassa on koiria. Tällöin skill shot on suoraan kerrasta tappava, kun taas järeitä vihollisia vastaan ei niinkään. Tämä on yksi näitä liikkeiät joka on näyttävä aseella kuin aseella ja kerta toisensa jälkeen, mutta siinä on sitä jotakin, kun ampuu vihollista tällä taktiikalla ja onnistuu tappamaan tämän yhdellä luodilla.


4. King of the Eastern Seas - Smite

Ao Kungin ultimaattinen hyökkäys, varsinkin silloin kun se tappaa vihollisen suorilta. Vaatii hyvää pelisilmää, mutta näyttää oikein toteutettuna todella upealta kun valtava itämainen lohikäärme syö vihollisen kokonaan ja on hetken aikaa näytillä. Ehdottomasti todella tyylikäs ja erittäin voimallinen hyökkäys, oikein käytettynä.


3. Gilgamesh - Final Fantasy VIII

Gilgamesh laskeutuu miekkojen ympäröimälle kohdalle, valiten aseensa. Erityisen hyvän tästä tekee se, että Gilgamesh iskee täysin satunnaisesti, vaikka kesken matsin ja myös hänen valitsemansa miekka tulee täysin satunnaisesti. Tietysti Zantetsuken on aivan omaa tasoaan siinä, miten voimakas se on, mutta kyllä Excaliburin käytössäkin on tiettyä vahvaa tyyliä. Näyttävyydessä Gilgamesh on myös sieltä parhaasta päästä, kuten monet muutkin Guardian Forcet, mutta kyllä se satunnaisuus tekee tästä erityisen.


2. Dance Macabre - Devil May Cry V

Vielä parempi versio DMC3:n vastaavasta, joskin merkittävästi hillitympi. Erityisen hyvä tässä on se viimeinen isku jossa Dante lyö voimiensa takaa miekalla. Tässä combossa on ihan selvää asenetta ja siinä on myös hyvää tyyliä, ulkoisesti mutta myös puhtaasti käyttökelpoisesti. Erittäin hyödyllinen iskusarja ja kun huomioi miten hyviä monien aseiden erilaiset hyökkäykset ovat, niin se kertoo jotakin, varsinkin kun tämä iskusarja on useammassa miekassa, eikä pelkästään Rebellionissa.


1. Tyylileikkaus - Red Dead Redemption 2

En parempaa nimitystä nyt keksinyt mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on siitä, kun kesken taistelun, tai taistelun lopuksi toiminta hidastuu ja kamera kuvaa Arthur Morgania varsin läheltä, tai muuten vain tyylikkäästä kulmasta. Taistelu hidastuu juuri sen verran että tästä hetkestä pystytään ottamaan enemmän irti, kun Arthur todelliseen western henkeen ampuu vihollisia. Erityinen lisä vielä siitä että väritys menee mustavalkoiseksi mikä vain lisää tälläisten hetkien tyylikkyyttä.