Pistoolit ovat monesti joko niitä pelihahmon ykkösaseista joita käytetään kaikista eniten, tai sitten ne ovat niitä tukiaiseta räiskintäpeleissä, joita käytetään kun muista alkavat ammukset loppua. Jos tätä asetelmaa hieman kärjistetään. Pistoolien kanssa on joka tapauksessa suuri määrä mahdollisuuksia ja monissa peleissä niistä mahdollisuuksista on otettu vähän enemmän irti.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per pelihahmo, per peli, per pistoolityyppi.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.
  • Automaatti ja revolveri lasketaan eri aseiksi.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Sovereign (Rook) - Far Cry 5

Tyylikkäimpiä ja tehokkaimpia pistooleja koko pelissä. Uniikki variantti D50 pistoolista jolla pystyy tekemään kunnolla vahinkoa suorassa toiminnassa.

 

Constance Automatic (Colt) - Deathloop

Varsin kiinnostava ase koska kahden lippaan ansiosta tällä aseella voi jatkaa ampumista, vaikka sitä lataisi samalla. Pisteet kekseliäisyydestä.

 

Revolver (John Sawyer) - Huntdown

Ehdottomasti se järeimmäntuntuinen käsiase pelissä, sillä tässä revolverissa on samanlaista tuntua kuin haulikossa. Hidas, mutta tehokas.

 

APP-3 (Kilo) - Syndicate

Käsiaseeksi varsin tavallinen, mutta ulkoasultaan aseessa on varsin mukavasti sellaista omanlaistaan hieman erikoista tyyliä joka saa sen näyttämään astetta kehittyneemmältä.

 

El Florecer (Dani Rojas) - Far Cry 6

Revolveri joka ehdottomasti niitä hienoimpia pistooleja tässä pelissä. Todella nopea käyttää huomioiden miten tehokas ase lopulta on. Vähän cowboy tyyliä tähänkin peliin.

 

Gaston 21 (Seeker) - Sniper Ghost Warrior Contracts

Varsin hyvä tukiase ilman mitään merkittävästi erikoista sisältöä. Varsin hyvä jokapaikanhöylä ja todella tasapainoinen käsiase tarkka-ampujalle.

 




24. M1911 (Karl Fairburne) - Zombie Army 4

Hyvin monessa pelissä esiintyvä pistooli ja tässäkin pelissä, se on se oma valintani. Ei se voimakkain, ei se suurin lipas, mutta tyylikkään näköinen ja todella hyvin tasapainoitettu ase, joten se kyllä ajaa asiansa oikein hyvin osana monipuolista varustusta.


23. Death Penalty (Prompto) - Final Fantasy XV

Pistooli joka saattaa tappaa yhdestä osumasta (harvoin). Voi olla haastava löytää, mutta on kiistämättä pelin voimakkain pistooli. Tosin, tätä korostaa juurikin siitä syystä että se on pelin voimakkain pistooli. Tosin ei pärjää vertailussa Vincent Valentinen DP:tä vastaan.


22. 1911 (Rook) - Far Cry 5

Prologista tuttu ase ja yksi yleisimpiä aseita koko pelissä. Silti mitä tulee pistooleihin, on 1911 ehdottomasti sieltä parhaasta päästä, koska siitä saa vaimennetun versio, joka tuo moniin tilanteisiin todella suuren edun pelaajalle. Hiljaisella ja tarkalla aseella pelaaja voi karsia vihollisia pois todella nopeasti ja helposti ilman että oitis paljastuu. Tietysti suotavaa olisi että tällä aseella olisi sitten kaverina jotakin vähän tehokkaampaa.


21. Westar-34 (Jango Fett) - Star Wars: Bounty Hunter

Loputtomilla ammuksilla nämä ovat helposti tämän pelin käytetyimmät aseet ja hyödyllisimmät. Plussaa on tietysti myös se, että tyylikkyys on varsin hyvällä tasolla myös. Nämä pistoolit todellakin mahdollistavat sen oikean tunnelman.


20. The Outlaw (Lo Wang) - Shadow Warrior 3

Järeä revolveri osaksi monipuolista, joskin suppeaa asevalikoimaa. Kuten aiemmissakin Shadow Warrior peleissä, oikein hyvä alkupuolen ase joka pystyy pitämään puolensa muiden aseiden joukossa, vaikka onkin monessa suhteessa se aloitustuliase. Puhumattakaan että näyttää hienolta käytössä, erityisesti lataus on tyylikäs.


19. M19 (Leon Kennedy) - Resident Evil 2 Remake

Huomattavasti parempi pistooli kuin Matilda. Ainoa merkittävä heikkous on siinä, että aseeseen ei voi valmistaa panoksia. Mutta voimakkuus korvaa sen, varsinkin jos sattuu olemaan tarkka ammustensa kanssa. M19 on pääasiassa varsin tavallisen näköinen ase, mutta se on juurikin sen verran tehokas, että sitä käyttää mielellään ja koska ammuksia on rajallisesti, sen kanssa pyrkii olemaan hyvin tarkkana.


18. Burst Pistol /Blast Pistol (Ratchet/Rivet) - Ratchet & Clank: Rift Apart

"Pistooli" joka on todella sarjatulimainen. Tosin tämä on yksi näitä aseita sarjassa joka on erikseen nimetty pistooliksi. Itse sanoisin että moni muukin ase tässä pelissä mahtuu pistooliksi. Burst pistol on joka tapauksessa yksi alkupelin tärkeimmistä aseista, sillä se on aloitusase. Viimeistään siinä kohtaa kun aseesta kehittyy Blast versio, tulee siitä erinomainen ase pomovihollisia vastaan taisteluun sillä sitä vahinkoa pystyy tekemään todella tasaista tahtia.


17. Pulse Pistols (Tracer) - Overwatch

Nopeat ja simppelit aseet joiden hyvin puhtaanvalkea tyyli istuu hyvin Tracerille. Nämä ovat aika perustyyliset aseet sellaisella tietyllä futuristisella vivahteella. Pistoolien joukossa ne eivät ehkä ole ne kaikista erikoisimmat, mutta ne sopivat käyttäjälleen erinomaisesti.


16. Beretta Inox (Ellie) - The Last of Us Part II

Ellien perusase joka ei voimalla retostele, mutta joka on muutoin erittäin hyödyllinen. Varsin nopea ladata, vaimennettavissa ja tulinopeus on myös hyvä. Monella tavalla aivan peruspistooli, mutta se on juurikin tarpeeksi omanlaisensa jotta sitä viitsii edes hieman nostaa jalustalle.


15. Side Arm Blaster (Boss) - Star Wars: Republic Commando

Pistooli jonka suurena valttina on se, että sen ammukset eivät koskaan lopu. Sen suurimpana rajoittimena on se, että ase vaatii hieman aikaa latautumiseen, varsinkin jos sillä ampuu nopeasti. Tästä syystä ase on erittäin hyvässä tasapainossa ja onnistuu vieläpä erottumaan joukosta varsin hyvin, eikä ole vain sellainen perustavallinen scifipistooli.


14. Quickdraw Army (Claire Redfield) - Resident Evil 2 Remake

Tyylikäs revolveri jossa Clairelle ominainen kuviointi. Erityistä plussaa aseeseen tuo se tyyli miten Claire asetta käyttää. Erottuu myös hienosti edukseen kun ei ole suoraan magnum. Revolerit ovat yleensä näissä peleissä niitä tehoaseita, mutta tämä hyvin perinteinen revolveri on varsin suuressa käytössä, mahdollisesti jopa Clairen ykkösaseena ja se toimii erittäin hyvin sillä paikalla. Erityinen maininta juurikin siitä, että tämä voi olla se ykkösase varsin aikaisesta vaiheesta aivan loppuun asti.


13. Dominators (King) - Final Fantasy Type-0

Ostettavissa kun pelaa paljon Kingillä, joka käyttää tuplarevolvereja. Helposti niitä parhaita revolvereja joiden saamiseen on kyllä aika selkeät vaatimukset, mutta jotka kyllä sitten tasoittavat toimintaa todell merkittävästi. Eivät tee pelihahmosta ylivoimaista, mutta ovat vaivanarvoisia.


12. American 9mm (Kyle Crane) - Dying Light

Pistooleista se paras, päihittäen saksalaisen pistoolin, vaikka kilpailija onkin vahvempi tulivoimaltaan. Tarkka ja nopea ampua mikä sopii sekä laumoja että yksittäisiä zombeja vastaan todella tehokkaasti. Sopii kokonaisuutena erittäin hyvin tähän peliin, varsinkin kun pistoolin ammukset eivät loppuviimeksi ole niin tuhottoman kalliita.


11. Blood Drunk (Dani Rojas) - Far Cry 6

Varsin tyylikkään näköinen punainen pistooli joka istuu omaan pelityyliin erittäin hyvin vaikka tämän pistoolin tehokkuus onkin monia kaltaisiaan merkittävästi huonompi. Mutta tuliammukset ovat todella hyviä ajoneuvoja vastaan ja vampyyriominaisuus voi parantaa pelaajaa tämän käyttäessä tätä asetta. Erittäin hyvä esimerkki aseesta joka on juurikin niiden erikoisuuksiensa ansiosta juurikin sitä sorttia, että kyllä sitä asetta käyttää oikein mielellään, vaikka tehokkaampiakin olisi tarjolla.


10. FF-45 ACP (Raven) - Sniper Ghost Warrior Contracts 2

Ehkä se kaikista yleispätevin pistooli koko pelissä. Hiljaisempi kuin monet, varsinkin vaimennettuna. Suhteellisen tehokas ja nopea käyttää mikä sopii todella hyvin lähemmäs mihin tahansa tilanteeseen pelissä. Ei myöskään ole mitenkään turhauttavan kallis. Siinä ei ole erikoisammuksia mutta se voittaa lähemmäs kaikki pistoolit juurikin hiljaisuudessa ja tehokkaammat pistoolit se voittaa nopeudessaan.


9. Queen's Council (Miss Fortune) - Ruined King: League of Legends Story

Fortunen legendaarinen ase jonka saaminen on työn ja tuskan takana, mutta se on kyllä sen arvoinen, koska sen tehokkuus on merkittävästi parempi kuin muiden pistoolien. Tyylillisesti ne ovat varsin hienoja ja sopivat kantajalleen erinomaisesti. Legendaaristen aseiden joukossa ne ovat ehdottomasti yksi niitä settejä, joka todellakin kannattaa hankkia, vaikka se onkin ehkä se kaikista turhauttavan projekti kaikkien aseiden joukossa.


8. .500 Magnum (Gunslinger) - Killing Floor

Ehdottomasti tehokkain ase mitä gunslinger voi käyttää ja revolverina se pitää kiinni siitä cowboy teemasta mikä alkaa niistä perusrevolvereista. Tämä on myös akimboase, eli kahta voi käyttää kerralla. Se häviää deagleille latausnopeudessa, mutta näiden aseiden tuhovoima tekee selvää jälkeä miltein mistä hyvänsä ja pomovihollisetkin ottavat kunnolla vahinkoa.


7. Rotweil M23 (Seeker) - Sniper Ghost Warrior Contracts

Yleispätevin pistooli mitä tästä pelistä löytyy sillä lähemmäs kaikki osat ovat todella hyvässä tasapainossa. Pysäytysvoima, hiljaisuus, lipas, käyttötehokkuus ja tulinopeus ovat hyvässä synergiassa keskenään, mikä tekee tästä todella hyvän käsiaseen.


6. Desert Eagle (Mow man) - Huntdown

Erinomainen pistooli joka tosin ei ole erityisen deagle tuntuinen koska se ei tee erityisen paljoa vahinkoa ja sen ampumanopeus on todella kiitettävä. Siitäkin huolimatta se on erinomainen perusase jokaiseen taisteluun pelissä. Vaikka se ei käytössä ihan monille paremmille aseille pärjääkään, niin ainakin siihen voi luottaa alusta loppuun asti, koska ammukset eivät lopu.


5. Strelak Verso (Colt) - Deathloop

Tuplapistoolit jotka yhteenlaitettuna muodostavat erikoisemman asevariantin. Sanotaan heti että kuuluu todellakin niihin parempiin aseisiin, mutta eniten pisteitä tämä pistoolikombo saa siitä, miten erilainen ja kekseliäs onkaan se tapa jolla kahdesta pistoolista tehdään kiväärimäisempi ase.


4. HE .44 Magnum (Capelli) - Resistance 3

Läsnä muissakin pelisarjan peleissä, mutta oma valintani on kuitenkin tämä kolmas. Tästä magnumista erikoisen tekee sen erikoisominaisuus jossa ammutut luodit pystyy räjäyttämään. Tämä tekee tästä pistoolista erittäin tuhovoimaisen aseen sillä kuusi ammuttua luotia kerralla räjäytettynä tekee todella merkittävää vahinkoa ympäristöön ja kun yleensä yksi räjäytys riittää tuhoamaan yhden vihollisen, niin pari ammusta yhdessä vihollisessa tekee merkittävää vahinkoa kehittyneempiinkin vihollisiin.


3. Loverboy (Shelly Harrison) - Ion Fury

Revolveri joka on muutoin aika tavallisen oloinen ase, mutta yksi asia tekee siitä merkittävästi paremman kuin monet huomattavasti tehokkaammat aseet koko pelissä. Tämän aseen erikoisominaisuutena on mahdollisuus lukittautua kohteeseen ja vetää pari nopeaa laukausta, mikä helpottaa nopeasti liikkuvien vihollisten listimisessä. Tosin tämä on myös hyvä tapa polttaa nopeasti suuri määrä ammuksia kestävämpiä vihollisia vastaan. Mutta ainakin se pitää pistoolin hyvänä vaihtoehtona pitkään.


2. Blasters (Star-Lord) - Marvel's Guardians of the Galaxy

Tuplapistoolit jotka eivät ole sieltä hienoimmasta päästä tyylikkyydessään mutta niiden käytössä on tyyliä ja erilaisten päivitysten kautta niissä on aika paljon erilaisia mahdollisuuksia taisteluun. Tässä pelissä niistä varsinkin otetaan erittäin paljon irti juurikin siinä tyylikkäässä käyttökokemuksessa.


1. S.T.A.K.E (Ethan Winters) - Resident Evil: Village

Pelin voimakkaimpia aseita, eikä mitenkään mahdoton hankkia. Magnum jossa on valtava lipas, korkea tuhovoima ja varsin hyvä tulinopeus tekemässä tästä todellakin yhden pelin tehokkaimmista aseista jolle harva pärjää. STAKE ei ole pelkästään ylivoimainen ase, vaan se on helposti se ase, jolle ei löydy haastajaa. Wolfbane on tyylikkyydessään parempi, mutta tämän aseen puhdas tuhovoimaisuus lyö pomoviholliset polvilleen erittäin helposti joten pistoolien joukossa se on erittäin mahtava ase.