Tarkoitus nostaa esiin hahmoja jotka ovat esitelty ensimmäiseksi peleissä. Monesti nimittäin tuntuu että lähes kaikki hahmot ovat olleet alunperin jossakin muualla ja pelit ovat vain osanneet käyttää niitä hyvin.

 

 

 

Yksi per peli, josta hahmo on alunperin tullut tutuksi

Vain peleistä alunperin tulleita hahmoja, eli elokuvat, kirjat, sarjakuvat ja vastaavat eivät kelpaa listaukseen, vaikka niistä olisi useampikin versio peleissä. Jos hahmosta on myöhemmin tullut peliversio, niin se kyllä kelpaa.

Jos taas hahmo on variaatio jostakin historiallisesta hahmosta, kirjallisuuden hahmosta tai jostakin vastaavasta erilaisella taustalla, niin sitä ei kelpuuteta, koska pääpaino on kuitenkin toisessa lähdemateriaalissa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Claire Redfield - Resident Evil 2

Ehdottomasti yksi parhaita naishahmoja videopelihistoriassa. Ulkoisesti todella tyylikäs ja kaunis, vaikkakin lähinnä seuraavissa peleissä. Sisältö tosin on ollut korkealla tasolla alusta asti.

 

Golbez - Fina Fantasy IV

Final Fantasy sarjan Darth Vader. Erittäin tyylikäs ritarihahmo, joka onkin vähän yllättäen maagikkohahmo. Taustarina tosin tekee hänestä erityisen.

 

Doku - Ninja Gaiden Sigma 

Samurairoisto ninjasankaria vastaan. Tämä on iso syy miksi Doku nousee yhdeksi sarjan parhaista roistohahmoista jonka kanssa ulkoasu monesti nousee sisällön ohi.

 

Crash - Crash Bandicoot

Kaikessa koomisuudessaan todella onnistunut maskottihahmo jota niin monet ovat yrittäneet imitoida ja joka on nähnyt myös monet muutokset eri tekijöiden peleissä.

 

Katarina - League of Legends

Yksi pelinsä kansikuvahahmoja ja ansaitusti. Tarinallisesti Katarinassa on syvyyttä ja terää mutta ulkoisesti näyttää myös todella hyvältä. Seksikäs, cool ja todella badass.

 




24. Victor Vran - Victor Vran

Kaikesta kliseisyydestä huolimatta erittäin onnistuneesti tehty hahmo. Vran on juurikin sellainen hahmo joka toimii varsin pienien asioiden ansiosta. Ääninäyttely on todella hyvä, hahmo on juuri sopivan mystinen, että mielenkiinto säilyy ja tyylillisesti vaihtoehtoja on tarpeeksi, että hahmon kanssa on hieman kokeiltavaakin. Vaikka tarina ei pelissä pääosassa olekaan, niin kyllä tämä on ehdottomasti yksi näitä hahmoja, joka jää positiivisesti mieleen, vaikka hahmossa ei olekaan mitään sellaista, joka erityisesti erottuisi joukosta.


23. Daxter - Jak & Daxter: Precursor Legacy

Hahmo joka nousee koko pelisarjan parhaimmaksi hahmoksi. Daxter on muutoksensa jälkeen ehdottomasti pelisarjan parasta antia. Hän on moottoriturpa jota ei vain saa vaiennettua ja tapa jolla hän on aina koomisissa tilanteissa se, joka on vitsissä se, johon sattuu, vain korostaa sitä, miten hyvä hahmo onkaan. Erityisen hyvin kaikki toimii siitäkin syystä, että hahmon taso ei oikeastaan laske missään kohtaa sarjaa, vaan pysyy varsin korkealla tasolla.


22. Sora - Kingdom Hearts

Varsinkin pelisarjan edetessä hänestä kehittyy todella erinomainen soturihahmo. Sora alkaa sellaisena hyvin tavanomaisena animeteinihahmona joka taistelee pimeyden voimia vastaan, samalla kun aikuistuu. Pelisarjan edetessä tätä kliseetä ei juuri rikota ja Sorasta pyritään vain korostamaan sitä, että hän on se positiviinen hahmo, joka on juuri niin hyvä, kuin vain sankari voi olla. Eikä hän myöskään ole se voittamaton sankari, joka aina onnistuu, mikä tekee hänestä helposti varsin samaistuttavan.


21. Warden - Dragon Age: Origins

Dragon Age sarjan parhaita hahmoja jotka pelaaja voi luoda kokonaan itse. Niukasti, mutta kuitenkin. Vaikka hahmolta puuttuukin ääninäyttely, mikä on suuri heikkous, niin tapa, jolla hahmoa tarinassa käytetään, pitää sisällään valtavasti mahdollisuuksia. Koska hahmon taustatarinan pelaaja voi itse määritellä, niin se luo oitis vahvemman linkin pelihahmoon. Tarinan edetessä pelaajan päätökset vaikuttavat suurelta osin siihen, miten paljon muut hahmot hyväksyvät hänen toimintansa ja koska pelaaja tekee valinnat, tuntuu hahmon paljon enemmän omalta kuin monet muut.


20. Cecil Harvey - Final Fantasy IV

Ehdottomasti yksi onnistuneimpia Final Fantasy päähahmoja. Cecil on juurikin tälläinen hahmo joka aloittaa suhteellisen synkästä tilanteesta, mustana ritarinhahmoja ja tarinan edetessä kohtaa pimeän puolensa ja muuttuu paladiniksi. Vaikka Cecil onkin monesti parhaimmillaan monien muiden pelien vaikutuksen kautta, niin tarinallisesti FF4 käyttää hahmoa todella hyvin, tehden hänestä erityisen hyvän hahmon.


19. Ratchet - Ratchet & Clank

Erinomaisesti tehty hahmo niin ulkoasussa kuin huumorissakin. Ratchetin tapauksessa huumori on iso syy siihen miksi hahmo toimii niin hyvin ja ääninäyttely on todella laadukasta. Koska hahmon kanssa uskalletaan vetää vitsiä monista eri asioista, niin Ratchet tuntuu monesti todella sympaattiselta. Hänessä on kuitenkin myös paljon enemmänkin sisältöä, vaikka monesti tyylilajina onkin rennompi asenne.


18. Xemnas - Kingdom Hearts II

Todella tyypillisen tyylinen pääroistohahmo, mutta silti todella onnistunut. Xemnas näyttää, kuullostaa ja tuntuu erittäin kliseiseltä hopeatukkaiselta, hyvin synkältä hahmolta ja juurikin niillä oikeilla tavoilla. Vaikka hän on todellakin kliseinen hahmo, niin hän silti ehdottomasti yksi näitä, josta on jäänyt erittäin positiivinen loppuvaikutelma koko pelisarjassa.


17. Talion - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Erinomainen uusi hahmo tuttuun mytologiaan sijoittuvassa tarinassa. Talion on monella tavalla samankaltainen hahmo mitä Aragornkin. Se mikä kuitenkin tekee hänestä oikeasti omanlaisensa, on hänen siteensä aavemaailmaan ja siihen, että hän on kuollut, mutta kuitenkin elossa. Tarinallisesti hahmosta saadaan paljon irti, jopa tiettyjen kliseisten ratkaisuiden jäljiltä. Varsinkin toisen pelin jälkeen hahmon koko tarinakaari on erinomaisesti kerrottu ja toteutettu. Juurikin sellainen todella hyvin tehty sankarihahmo tässä mytologiassa.


16. Ellie - The Last of Us

Se hahmo joka todellakin varastaa koko shown. Vaikka iso osa Ellien tarinallisesti toimivaa kokonaisuutta riippuu Joelista ja hahmojen välisestä kemiasta, on Ellie sellainen hahmo joka on yhtä aikaa todella hauska, varsinkin kiroillessaan, mutta paikoitellen myös todella draamallisesti vahva, etenkin kun kyseessä ovat ne kipeimmät asiat. Ellien tapauksessa monet todella tavalliselta tuntuvat osat tarinaa, ovat niitä parhaita ja maailmanlopun jälkeisessä maailmassa, Ellie on niitä inhimillisimpiä, kaikkine heikkouksineen. Merkittävästi parempi ensimmäisessä pelissä.


15. Warwick - League of Legends

Oma ykkösvalinta tästä pelistä. Vaikka pelissä on valtava määrä todella hyvin tehtyjä hahmoja, niin oma suosikkini on juurikin tämä susihahmo. Vaikka hahmo onkin muuttunut varsin merkittävästi ja tavallaan pidin alkuperäisestä tavallaan enemmän, niin tähän uuteenkin versioon on kyllä mieltynyt. Eniten hahmossa on kuitenkin se ulkoinen tyyli ja omalla tavallaan hurja ja sopivan karmiva tyyli, mikä erityisesti tekee tästä todella hyvän hahmon pelissä, joka on täynnä toinen toistaan parempia hahmoja,


14. Ignitus - Legends of Spyro: New Beginning

Yksi parhaita lohikäärmehahmo pelimaailmassa. Ignitus on ulkoisesti erittäin tyylikäs hahmo, juurikin sitä sorttia, mitä lohikäärmeen toivoisikin olevan. Ääninäyttely on Gary Oldmanin ansiosta erittäin laadukasta ja mitä tulee tarinaan, on Ignitus varsin koko trilogian suhteen yksi kaikista tärkeimpiä ja tarinakaareltaan onnistuneimpia hahmoja joka aloittaa sellaisena varsin tyypillisenä rohkaisevana opettajana ja etenee lopulta isälliseksi hahmoksi, joka on valmis antamaan kaikkensa, jotta muut pelastuvat. Sitä kautta ansaiten erityisen paikkansa.


13. Rayne - BloodRayne

Yksi kovimpia naispuolisia pelihahmoja koskaan ja myöy yksi seksikkäimpiä. Rayne on juurikin sellainen tyylikkään hyytävä vampyyrihahmo punaiset hiukset ja silmät luovat hienon värisävyn muutoin täysin mustaan vaatetukseen ja kalpea iho on omiaan luomaan sitä vampyyritunnelmaa. Rayne on ehdottomasti yksi parhaita vampyyrihahmoja pelihistoriassa, varsinkin kun monet muut ovat tuttuja muista medioista ennen pelimaailmaa, vaikka tavallaan omia hahmojaan ovatkin.


12. Ryu Hayabusa - Ninja Gaiden Sigma 2

Erinomaisesti tehty ninjahahmo, joka todella nousi uudelle tasolle Sigma pelien myötä. Ryu on juurikin se tyypillinen kylmähermoinen, asiallinen ja todella cool ninjahahmo joka osaa asiansa ja näyttää sen todella tyylikkäillä tavoilla. Ryu on ulkoisesti erittäin tyylikäs, varsin hyvin ääninäytelty ja tyylillisesti huipputasoa. Juurikin tälläinen hahmo joka kuvastaa erinomaisesti sellaista tunnollista ja kurinalaista ninjahahmoja joka on erittäin taitava aseella kuin aseella, mutta erityisesti miekalla.


11. Nathan Drake - Uncharted: Drake's Fortune

Kaikista seikkailuelokuvakliseista huolimatta, todella onnistuneesti tehty pelihahmo kaikessa koomisuudessaan. Valtavat pisteet ansaitsee ehdottomasti Nolan North joka on onnistunut tekemään hahmosta samalla aikaa sellaisen todella vakuuttavan toimintasankarin, missään kohtaa lipsumatta pois siitä humoristisesta tyyliratkaisusta mikä tekee tästä hahmosta niin hauskan jokaisessa tilanteessa, oli kyseessä kuin intensiivinen tilanne tahansa. Varsin klassinen seikkailuelokuvasankari.


10. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Lohikäärmehahmo parhaasta päästä mitä tulee roistohahmoihin. Ehdottomasti lohikäärmehahmo parhaasta päästä ja samalla aikaa pääroisto parhaasta päästä. Vaikka hahmon näkeekin vasta tämän pelin lopussa ja varsin vähän aikaa, niin hänen painoarvonsa trilogiassa on aivan valtava. Ensimmäiset tiedot tulevat jo ensimmäisessä pelissä, mutta hahmo esitellään kunnalla vasta kun loppuhuipennus alkaa. Se on kuitenkin kaikki ollut sen arvoista, sillä tämä on ehdottomasti se paras Spyro roistohahmo.


9. Garrus Vakarian - Mass Effect

Ehdottomasti se ykkönen Shepardin ryhmäläisistä. Turianit ovat tyylillisesti todella hyviä, mutta sen lisäksi Garrus on todella asennehahmo jonka tyylissä on juuri sopivasti sellaista rentoa asennetta tietyillä vitseillä, mutta myös sellainen pimeäpuoli joka korostuu varsinkin toisessa osassa pelisarjaa. Ääninäyttelystä hahmo erityisesti ansaitsee todella suuret pisteet, sillä rauhallinen ulosanti on omiaan korostamaan tämän kylmähermoisen tarkka-ampujan erinomaista tyylikkyyttä.


8. Revan - Star Wars: Knights of the Old Republic

Uskomattoman hyvin tehty hahmo uuteen Star Wars tarinaan, johon mahtuu yksi parhaita käänteitä. Revanin tapauksessa kaikki nousee aivan uudelle tasolle, kun tarina pääsee etenemään siihen isoon käänteeseen, koska sen jälkeen hahmon kanssa noustaan aivan uudelle tasolle. Koska pelaaja tekee monet valinnat, niin hahmo tuntuu merkittävästi paremmalta miltä hän tuntuisi ilman. Tämä siitäkin huolimatta, että hahmoa ei ole ääninäytelty. Ehkä tuleva remake korjaa sen asian monien muiden asioiden kanssa.


7. Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2

Cowboy joka onnistui kuin onnistuikin olemaan parempi, kuin edeltävän jo valmiiksi erinomainen päähenkilö. Arthurin tapauksessa hänen eronsa John Marstoniiin on pitkälti siinä, että Arthur on roistomaisemmalla tavallaan onnistunut aivan yhtä hyvin kuin sillä astetta sankarillisemmallakin tavalla. Ääninäyttely on todella hyvää laatua, pelaajan vapaus tehdä Arthurista sen näköinen cowboy kuin huvittaa auttaa hahmoa nousemaan astetta paremmaksi ja se rujon karu draama lainsuojattomasta on kerrottu erinomaisesti.


6. Albert Wesker - Resident Evil

Hahmo joka sai aurinkolasit näyttämään jälleen niin cooleilta. Wesker on monella tavalla sellainen perus cool hahmo jossa asennetta riittää. Se mikä kuitenkin todella nostaa hahmon aivan uudelle tasolle, tulee siitä miten hienosti hahmo pelisarjassa lopulta alkaakaan kehittymään. Kaikki alkaa varsin tavalliselta tuntuvista tilanteista, mutta kehittyy todella upeaan kokonaisuuteen jossa Wesker nousee yli-inhimilliseksi roistohahmoksi, joka näyttää peli pelin jälkeen paremmalta ja paremmalta.


5. Sephiroth - Final Fantasy VII

Ehkä se kaikista paras videopelipääroisto koskaan. Tässä hahmossa tuntuvat olevan kaikki avainasiat joilla saadaan aikaiseksi todella tyylikäs pääroisto. Musta vaatetus viitasta alkaen. Tyylikäs ja mieleenjäävä asevalinta, miekka kaiken lisäksi. Erinomainen ammatti tai vastaava joka todellakin korostaa sitä, että Sephiroth on eliitin eliittiä. Tarinallisesti hahmo on myös varsin hyvin tehty omalla tavallaan. Tämä on juurikin sellainen hahmo joka on lähemmäs esikuva niin monille animetyylisille pääroistoille jrpg peleissä. Ansaitusti.


4. Leon Kennedy - Resident Evil 2

Ehdottomasti yksi Resident Evil sarjan parhaita hahmoja, varsinkin myöhemmin sarjassa. Vaikka hahmo muuttuukin todella paljon sitten tämän kakkospelin, niin kyllä se alku on myös todella hyvä. Parhaimmillaan Leon on kuitenkin sen pisteen jälkeen, kun hänestä tulee todella kova toimintasankari joka on mestari aseella kuin aseella ja sen lisäksi myös lähitaistelussa. Asenne on todella cool, omalla rennolla otteellaan joka korostaa sitä, että vaikka Leon on kivenkova ammattilainen, hän osaa myös keventää tilannetta erittäin osuvasti.


3. Squall Leonhart - Final Fantasy VIII

Kingdom Hearts on eräs tapaus, jossa tämä hahmo pääsee erittäin hyvin oikeuksiinsa ja jonka jälkeen hahmo muutenkin on tuntunut paljon elävämmältä. Myös FF8:ssa hahmo oli erittäin kovassa terässä, ei epäilystäkään, mikä auttoi korostamaan sitä, miten hyvä soturihahmo onkaan kyseessä. Vaikka hahmo asenne onkin omalla kyynisellä yksinäinen susi tavallaan vähän niin ja näin, on se yksi merkittävä syy miksi tästä todella pidän. Pääasiassa siksi, että tämä oli sellainen hahmo, johon oli tavallaan helppo samaistua, ollessaan teini-ikäinen.


2. Dante - Devil May Cry

Ehdottomasti yksi tyylikkäimpiä videopelihahmoja koskaan ja se hahmo, joka todellakin sai miekka & pistooli kombon näyttämään niin upealta. Vaikka itse pidänkin enemmän mustasta tyylistä, niin punainen nahkatakki ei ole kenelläkään näyttänyt yhtä coolilta. Dante on ulkoisesti erittäin tyylikäs, mutta sisällöltään tälläinen rennosti ottava asenne on todella osuva tälle hahmolle. Erityisesti siksi, että taitovalikoimaltaan Dante on juurikin niin kova ja monilahjakas, että hän kestää rankaisua merkittävästi ja on pystyy tuottamaan sitä vahinkoa myös.


1. Spyro - Spyro the Dragon

Edelleen yksi parhaita pelihahmoja mitä on koskaan tehty. Yksi syy on siinä, että tämä on lohikäärme ja lohikäärmeet ovat aina cool. Toinen on siinä, että Spyro on asenteeltaan yhtä aikaa ymmärtäväinen ja oikeudenmukainen, mutta samalla aikaa nenäkäs ja riidanhaluinen. Monella tavalla juurikin sellainen asennehahmo kuten monet muutkin maskottihahmot. Spyron tuima ilme on omiaan tekemään hänestä tyylikkään ja tapa jolla hän suhtautuu ongelmiin alkuperäisen trilogian aikana, vain korostaa sitä, miten cool hän onkaan. Ehdottomasti on parhaiten mieleenjääneitä pelihahmoja koskaan.