Jotkut haastavat trophyt ovat sellaisia että niitä yrittää uudestaan ja uudestaan ennenkuin onnistaa ja jotkut sellaisia että niitä yrittää kerran ja kaikesta haasteesta huolimatta onnistuu ensimmäisellä kerralla.

 

 

 

Yksi per peli

Ei platina Trophyja

Trophy suhteutetaan aina pelin muihin haasteisiin ja samankaltaisen pelien haasteisiin.

En myöskään suoraan nosta "epäreiluja" tropheja kärkeen, vaan kaikki suhteutetaan aina peliin itseensä.

Rajaan myös sen verran, että tarkoitus korostaa astetta ainutlaatuisempia tropheja.

- Vältellään siis "vaikeustaso" tropheja.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Steady Hand Vic - Victor Vran

25 peräkkäistä split-timed hyökkäystä. Vaatii todella hyvän rytmityksen ja rutosti vihollisia jotta riittää ammuttavaa. Ei mitenkään älyttömän vaikea kunhan sitä hieman harjoittelee.

 

RunThrough the Jungle - Batman: Arkham Knight

Liidä yhtäjaksoisesti kolmen pääsillan ali. Sillat on helppo nähdä ja reitti on myös selkeä, mutta haastavaa on pitää liitoa yllä niin pitkään että ehtii liitää jokaisen sillan ali.

 

Shardbearer Malenia - Elden Ring

Niukasti hävinnyt yhdelle toiselle trophylle samasta pelistä. Helposti yksi pelin haastavimpia pomovihollisia joita matkallaan kohtaa.

 




24. Become Legend - Marvel's Avengers

Varusta hahmo täysin legendaarisilla varusteilla. Ei niin vaikeaa kuin voisi ajatella, mutta vaatii pelaamaan tietyllä hahmolla todella paljon, että saa tarpeeksi varusteita haltuunsa. Tietyistä tehtävistä voi saada helpommin korkeatasoisia varusteita, mutta vain sille hahmolle jolla pelaa, mikä pakottaa pelaamaan tietyllä hahmolla, jotta saa kaikkiin varustepaikkoihin legendaarisen tason varusteen. Voi siis osua kohdalla yllättävän helpostikin, mutta voi myös vaatia aika paljon farmaamista.


23. Dognation Level 15 - Undertale

Lahjoita 350G:tä koirapyhäkölle. Vaikea siitä syystä, että tähän pyhäkköön voi lahjoittaa yhden kolikon kerrallaan, että tämä on hyvin tylsää. Lisäksi tässä pelissä rahan saaminen on niin hidasta, että tätä saa farmata aika kauan, ellei sattumalta keksi erästä nopeutusta ja senkin jälkeen, pitää tälle pyhäkölle palata, mahdollisesti aika kaukaakin, olettaen että tämän on edes löytänyt.


22. Class Master - Grand Kingdom

Kehitä hahmo tasolle 99. Vaatii paljon pelaamista siten että yksi tietty hahmo on kokoajan mukana porukassa, jotta tämä hahmo nousee maksimitasolle. Tietyssä pisteessä tämä nimittäin hidastuu niin merkittävästi, että sitä grindaamista saa harrastaa enemmänkin kuin tosissaan, jotta oikeasti saa kasaan niin paljon exptä, että tämän onnistuu saavuttamaan.


21. Mender of Minds - Code Vein

Palauta kaiki jäännökset. Voi olla hyvinkin rasittavaa, sillä jotkut ovat niin hyvin jemmattuja, että paikkoja saa penkoa aika tarkkaan. Jotkut jäännöskokonaisuudet ovat erittäin helppoja löytää, kun taas toiset voivat olla hyvinkin haastavia, etenkin tietyissä turhauttavissa kentissä.


20. Veteran Gunsmith - Resident Evil: Village

Varusta jokainen ase kaikilla lisävarusteilla. Jotta edes saa kaikki aseet joihin on lisäosia, pitää peli läpäistä ensin ja senkin jälkeen melkovarmasti läpäistä pari kertaa uudestaan että pystyy keräämään niin paljon rahaa, että pystyy ostamaan kaikki päivitykset aseisiin. Tietysti aseita pitää myydä poiskin että aseita mahtuu pitämään, mutta joidenkin aseiden päivitys on niin kallista, että yhdellä pelikerralla eivät riitä aarteet kaikkien ostamiseen. Tosin kyseessä on niin hyvä peli, että tämä ei ole mikään ongelma.


19. Hard Choice - Resident Evil 6

Ammu helikopteri pilotti magnumilla vierestä. Tämän voi suorittaa yhdessä tietyssä kohdassa ja aika lyhyessä aikaikkunassa, mikä tekee tästä varsin haastavan. Pelaajan pitää olla Jake, hänellä pitää olla Norsuntappaja magnum ja hänen pitää oikealla hetkellä olla oikealla katolla, jotta pystyy kiipeämään helikopterille. Vaikka tietäisi miten tämä tehdään, niin se voi silti olla yllättävän haastavaa, koska vihollisia on muitakin, kuin vain helikopteri.


18. Frugalist - Resident Evil 2 Remake

Läpäise peli käyttämättä yhtään lääkintätarviketta. Vaikka peliä pelaisi helpoimmalla vaikeustasolla, niin ei niitä vahinkoja voi ihan hirveästi tehdä, varsinkaan jos haluaa liikkua pelissä nilkuttamatta. Parhaalla vauhdilla pelihahmo liikkuu vain täysin terveenä ja koska lääkintätarvikkeiden käyttö on kiellettyä, voi peli muuttua yllättävän haastavaksi, vain siksi, kun pelaaja sattuu ottamaan pari vahinko-osumaa. Tietysti jos käytössä on vaikkapa loputon sinko, niin tämä muuttuu paljon helpommaksi, mutta silloin on pitänyt läpäistä peli vaikeimmalla tasolla, S+ arvosanalla.


17. White Rider - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Vapauta 30 orjaa 180 sekunnin sisään ratsastaessasi caragornilla. Tämä voi olla täysin missattavissa, jos tähän ei osaa varautua ja silloinkin, tässä pitää olla todella nopea. Aikaikkuna on aika antelias, mutta vaatii silti pitämään aika kovaa kiirettä jotta varmasti ehtii ratsastamaan kaikkien paikkojen luo ja tappamaan viholliset.


16. Best Bromance - Final Fantasy VII

Mene treffeille Barretin kanssa Gold Saucerilla. Tämä on sellainen haaste, että tämä täytyy tietää ja tähän pitää oikeasti tähdätä alusta asti, sillä tämän pelin "romanssisysteemi" on niin painotettu Aerithin ja Tifan eduksi, että on hyvin todennäköistä että toinen näistä neideistä osuu kohdalle. Barrettin saa vain jos tekee lähemmäs kaikki ratkaisut hänen edukseen ja oikein yrittää ärsyttää Aerithia ja Tifaa, sekä mahdollisesti Yuffietakin. Puhumattakaan että monet ratkaisevat kohdat ovat sellaisia, joita ei osaa edes ajatella, tai ne eivät edes tule kohdalle.


15. V for Vendetta - Cyberpunk 2077

Second Heart palautumisen jälkeen, tapa tai taltuta vihollinen joka tappoi siten 5 sekunnissa. Tämä on paperilla täysin järjesteltävissä, mutta se toteutus on monesti astetta haastavampi, sillä ensin pitää saada Second Heart, mikä voi olla haastavaa näin isossa pelissä, sitten pitää joko 1v1 taistelussa kuolla viholliselle ja herättyään nopeasti tappaa tämä, mikä voi olla sekin haastavaa, jos vihollinen sattuu liikumaan paljon. Tämä on näitä trophyja, joka voi vaatia aika paljon järjestelyjä, jotta sen pystyy saamaan.


14. Overkill - Witcher 3: Wild Hunt

Saa vihollinen kärsimään verenvuotamisesta, myrkytyksestä ja palamisesta yhtä aikaa. Tee 10 kertaa. Suhteellisen yksinkertaista tietyillä varusteilla ja isoa joukkoa vastaan, mutta vaatii silti runsaasti valmistelua ja mahdollisesti vaikeustason korottamista, vain jotta viholliset eivät kuole mihinkään, ennenkuin kaikki efektit ovat tulleet aktiivisiksi. Overkill ei ole missään nimessä mahdoton, mutta se kysyy joko todella nopeaa ja aggressiivista lähestymismallia ja tai erittäin tarkasti valikoidut varusteet.


13. No Dice - Red Dead Redemption

Voita Liar's Dice menettämättä yhtäkään noppaa. Tämän pystyy tekemään parillakin tapaa, mutta kyllä tässäkin on tuurilla todella iso osa sillä lähestyi haastetta sitten aggressiivisella tai passiivisella tavalla, niin voi olla hyvin haastavaa suorittaa monta täydellistä peliä putkeen, sillä yksi huolimaton ratkaisu voi nopeasti maksaa yhden nopan, jolloin pitää aloittaa alusta.


12. Dragonlord Placidusax - Elden Ring

Lohikäärmelordi on omasta mielestäni ehkä se haastavin pomotaistelu, vaikka se lopulta onkin aika tiukka vääntö Malenian kanssa. Tässä tapauksessa hieman vaikutta myös se, että millaisella varustuksella taisteluun lähtee. Tietyn mututuntuman jälkeen oma valintani joka tapauksessa menee tämän taistelu puolelle, osittain siksi, että tässä taistelussa oli muutakin haastetta kuin liian matala leveli. Mutta heti voidaan sanoa että valinta tälle sijalle voisi laittaa yhden jos toisenkin Elden Ring trophyn.


11. Bonetti's Offense - Victor Vran

Syöksy 4 kertaa 8 sekunnin sisään. Suurin syy miksi tätä on niin vaikea, johtuu siitä, että tämän voi suorittaa vain yhdellä tietyllä rapiirilla, jolla voi tehdä extra syöksyjä. Power Foil on ainoa miekka jolla tämä on mahdollista suorittaa ja koska kyseessä on legendaarinen ase, niin sen saaminen on täyttä onnenkauppaa. Tämän voi saada heti, tai sitten sitä ei tunnu saavan koskaan. Pääasiassa vain aseen saaminen on se vaikea osuus ja se tekee tästä hyvin epäreilun haasteen, enkä siitäs syystä laita sitä nyt korkeammalle.


10. Omega Destroyed - Final Fantasy VIII Remastered

Nujerra Omega Weapon. Sanotaan heti että jos tässä on mahdollista käyttää helpotuksia, mutta jos homman haluaa tehdä alkuperäisellä tavalla, alkuperäisellä haasteella ja reilusti, niin tämä on kaikkea muuta kuin helppo juttu. Tässä taistelussa täytyy noudattaa hyvin tarkkaa kaavaa, sillä väärä liike väärään aikaan johtaa nopeaan kuolemaan. Tämä on varsin helpohko kun tajuaa että mikä rytmitys taistelussa on, mutta yritäpä tätä ilman mitään ennakkotietoja ja ensimmäisellä kerralla kuolema korjaa aivan varmasti. Ilman tiettyjä asioita, tätä ei edes voi voittaa.


9. Thorn of Thanatos - Hades

Hanki Pierced Butterfly esinellä 30% damage bonus. Ei kuullosta kovin pahalta, mutta huomioiden miten paljon tässä pelissä on kohtia joissa voi puolivahingossa ottaa vahinkoa, on tämä hyvin haastava prosessi. Varsinkin asevalinta määrittää ison osan siitä, miten vaikeaa tästä voikaan tulla. Koska myös vihollishuoneet tulevat satunnaisesti, on valtava osa tästä kiinni tuurista ja jos perhonen ei ole maksimitasoa, on tämä jo valmiiksi haastava tehtävä, oitis paljon vaikeampi suorittaa pakoyrityksen aikana.


8. Mestarien mestari - Marvel's Spider-Man

Kukista Taskmaster. Tämän pelin yleisellä tasolla tämä on hyvin vaikea pomotaistelu, joskin tämä riippuu pitkälti myös siitä, että missä vaiheessa Urakoitsija tulee vastaan. Pelaaja voi itse vaikuttaa siihen, että milloin taistelu suunnilleen tulee vastaan, mutta siinä on aina se yllätysetu vihollisella. Tätä tappelua ei edes voita samoilla taktiikoilla koska Taskmaster alkaa käyttää niitä pelaajaa vastaan ja pystyy nopeasti torjumaan tietyt hyökkäykset kokonaan. Yleisesti ei yhtä vaikea kuin monet salaiset pomoviholliset, mutta tämän pelin skaalassa, yllättävän haastava.


7. Map Master - Castlevania: Requiem

Ilman mitään valmista karttaa tämä on erittäin raastava haaste ja myös valmiin kartan kanssa saa aikaan tarkkaan katsoa että mitä huoneita mahdollisesti puuttuu. Pelkästään normaalissa linnassa kaikkien huoneiden löytäminen ja kaikkien kartankohtien täyttäminen on haastavaa, mutta käänteinen linna tekee kokonaisuudesta oitis haastavamman, koska se kaikki pitää tehdä uudestaan, mutta kaikki on päälaellaan. Vaatii todella paljon kärsivällisyyttä ja tarkkuutta.


6. Mushroom Master - Kingdom Hearts II: Final Mix

Suorita kaikkien Mustien sienien haasteet. Tämä on yksi näitä yllätyshaastavia tehtäviä, josta löytyy KH3:ssa myös vastine. Ensin nämä kaikki 13 mustaa sientä täytyy löytää, mikä voi olla itsessään jo vaikeaa, mutta ehdottomasti tämän haasteen helppo osuus, mahdollisesti aikaa vievä, mutta silti. Sitten on vuorossa jokaisen haaste suorittaminen. Vaikka näistä hyvin erilaisista haasteista yllättävän iso osa on yllättävän helppoja, niin muutama on niin haastavia, että tämä trophy on paikkansa ansainnut. Varsinkin omalla kohdalla se yksi haaste, joka vaikuttaa simppeliltä, mutta ei ole.


5. Blade Master - Kingdom Hearts: Final Mix

Kerää kaikki avainmiekat. Vaatii suorittamaan todella valtavan määrän erilaisia haasteita, joista yksi on Sephirothin voittaminen, mikä tekee tästä vaikeamman haasteen, kuin One Winged Angel. Siis Sephiroth yksin on koko pelin ehdottomasti suurin haaste mitä vastaan tulee. Platina matsi on hyvin suuri haaste jota ei välttämättä kannata edes yrittää ellei taso olle vähintään 70-80 lv luokkaa ja siltikin on parempi että oltaisiin lähempänä 90lv tasoa. Valtaosa muista avainmiekoista on aika simppeleitä saada, tosin Ultimate Weapon vaatii myös ison joukon raaka-aineita ja kaikkien muiden syntetisointien suorittamista, mikä tekee siitä toisen valtavan haasteen tämän trophyn kohdalla.


4. Tarkka-ampuja - Uncharted 4: Thief's End

Läpäise peli vähintään 70% osumatarkkuudella. Ei ehkä kuullosta kovin pahalta, mutta ottaen huomioon miten paljon tässäkin pelissä ammuskellaan monissa erittäin nopeatempoisissa kohtauksissa, kasvaa hutien määrä todella äkkiä todella korkealle, mikä johtaa siihen, että muissa osuuksissa pitää tähdätä todella varoen. Tästä syystä myös asevalinnat vaikuttavat todella merkittävästi tämän haasteen suorittamiseen. Jos ei käytä mitään pelinmuokkauksia, niin tämä on erittäin haastava trophy.


3. Chocobo Rider - Final Fantasy X

Voita chocobo kilpa ajalla 0:0:0. Kuullostaa ensin alkuun täysin mahdottomalta ja sitä se voisi hyvin ollakin, koska tämä on näitä haasteita, jossa on mukana sekä valtava tuurielementti, että huonon ohjauksen hallitseminen, mikä tekee tästä paikoin aika epäreilun haasteen. PS3 versio muutenkin tuntuu ohjattavuudessa jotenkin viiveelliseltä, sekä kankealta. Tämä on yksi niitä haasteita jonka itse suoritin tyyliin säkällä, kun kerran saan hyvän startin. Mutta tämä on ehdottomasti sellainen haaste, joka ei ole reilua nähnytkään ja se on aikamoinen saavutus tässä pelissä, jossa haasteet harvemmin ovat hyvin tehtyjä.


2. Blunt Trauma - Batman: Arkham Knight

Tee jokainen predator lopetus. Vaatii todella paljon muistamista ja joidenkin kohdalla vaatii todella tarkasti oikean ajoituksen, koska ympäristöllä on paljon merkitystä. Jos tätä alkaa nimittäin myöhemmin yrittämään, niin todennäköisesti ainoa hyvä idea on aloittaa järjestelmällisesti tekemään kaikkia predator lopetuksia mitä mieleen tulee, sillä jotkut ovat sellaisia että niitä ei edes ajattele ja toiset sitten sellaisia, että niissä täytyy olla yllättävän tarkat tilanteet, jotta temppu oikeasti edes onnistuu.


1. Beyond the Curtain - Kingdom Hearts III: ReMind

Kukista Yozora. Tämä on DLC:n salainen haaste, jonka läpäisy edellyttää ensin voittamaan kaikki muut lisärin pomoviholliset, mikä sekin on enemmän kuin haastavaa. Yozoraa vaikeampaa taisteluhaastetta ei löydy ja on enemmän kuin suotavaa kehittää hahmo oikeasti niin tappiin kuin mahdollista, jotta pystyy tekemään vahinkoa ja kestämään vahinkoa. Haastetta ei helpota myöskään se, että Yozora on näitä epäreiluja pomovihollisia parilla aika törkeällä vedolla. Mutta samalla aikaa, Yozoralla on kuitenkin eräs heikkous joka on pelaajan eduksi. Joka tapauksessa, tämä on sellainen haaste, johon pelkkä valmistautuminen voi viedä tuhottomasti aikaa.