Platinatrophyissä on kyllä sitä jotakin, mikä houkuttaa metsästämään niitä. Jotkut nyt ovat lähes täysin saavuttamattomissa syystä tai toisesta, mutta aina välillä vastaan tulee täysin tehtävissä olevia ja oikein hyvin koottuja settejä.

 

 

 

Nyt on pääasiassa tarkoitus nostaa esille ne platinat joista itse olen joko:

- Varsin ylpeä

- Jotka todella merkkaavat jotakin erityistä

- Jotka oli pakko hankkia

- tms.

Mutta kyllä mukana on myös sellaisia jotka ovat tulleet osaksi platinarivistiö ilman isompaa haastetta, mutta yllä olevat ovat niitä perusteita jotka määrittävät sen kärjen.

 

Lisäyksenä nostettakoon esiin pointti että on pelejä jotka olen kyllä 100% pelannut, mutta joiden trophy joukossa ei platinaa ole. Resident Evil 4 on näistä se harmillisin, sillä sen eteen olisin nähnyt oikeasti vaivaa.

Lisäksi pelejä on myös Steamin puolella, jossa ei ole erikseen mitään platinatrophyyn verrattavaa huomionosoitusta. Mutta jos kyseisestä pelistä on olemassa esim. PS4 versio ja siinä on platina trophy, niin otan sen mukaan laskentaa, mikäli peli on pelattu täysin läpi toisella alustalla. Itse pidän sitä verrattavissa olevana.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ye've Done It - Burly Men At Sea

Todella aikaavievä, sillä pienillä muutoksilla tarinassa, saa aikaan erilaisia tilanteita ja isossa osassa onkin muistaa, että mitä ne eri valinnat ovat.

 

Haven Maven - Life is Strange: True Colors

Tarinalliseksi peliksi ei mitenkään paha lista, mutta suurelta osin tuntuu että se on täytetty monilla epäolennaisuuksilla joiden ei pitäisi olla osa platinaa. Voi tietysti olla, että täyte on ollut ideana, mutta se ei isommin paranna tätä kokonaisuutta millään tavalla.

 

Border Master - Road 96

Kokonaisuutena suhteellisen simppeli, mutta vaatii tiettyjä hetkessä tehtyjä päätöksiä, joihin saa sen yhden mahdollisuuden. Mutta kappalevalinnan kautta kaikkea voi palata yrittämään.

 




24. Hooah - Slyde

Tämä on lähinnä vitsi ja helpoin platina mitä olen koskaan nähnyt, joten ainakin se on todella erityinen ja erilainen.


23. Platinum - Eventide: Slavic Fable

Kaltaistensa tavoin vaatii todella läpikohtaisen pelikerran, tai kaksi. Valtava aikasyöppö jos ei mitään muuta, mutta kyllä siinä on myös tietylla tavalla puolensakin.


22. Perfection - Magus

Tämä on saavutus lähinnä siksi että on viitsinyt katsoa kokonaan läpi asti näinkin tylsän ja puuduttavan paketin jossa iso osa on lähinnä puuduttavaa pelaamista ilman mitään oikeasti erikoista sisältöä. Tämä ei ole suoranaisesti vaikea setti, mutta se ei myöskään ole erityisen hyvin tehty.


21. Gem Smashers Lover - Gem Smashers

Helppoa, jos hermot vain kestää sitä toistoa. Yksi esimerkki siitä että kyllä suhteellisen simppelin platinan perässä tekee aika monotonisia asioita kyllästymiseen asti.


20. We Had Fun, Didn't We? - Tales from the Borderlands

Kunhan pelaa pelin läpi, niin saa tämän. Ei siis mitenkään vaikea ja koska peli on sen verran hyvin tehty, ei myöskään mitenkään vastenmielinen haaste käydä läpi. Varsinkin jos pelille ominainen huumori toimii, niin tästä saa oitis enemmän irti. Tälläisissä tapauksissa vaikuttaa todella paljon se, miten hyvin peli on tehty.


19. You Can't Scare Me! - Goosebumps: The Game

Todella paljon pieniä asioita joita tehdä sekä pari erittäin suurta haastetta ja kirsikkana kakun päällä yksi tuuriperusteinen trophy. Ilman opasta koko peli voi olla yhtä jatkuvaa aarrejahtia ja arvausleikkiä ja trophylista on myös lähemmäs täysin samaa maata. Se ei ole vaikeaa jos tietää mitä tekee, mutta jos ei tiedä, niin kokeilemista riittää.


18. No Problemo - Terminator Resistance

Yksi näitä suuria yllättäjäpelejä, jossa on myös yllättäen todella tehtävissä oleva trophylista. Tämä ei ole vaikea lista, sen saavuttaa varsin simppelisti kun vain tekee lähemmäs kaiken mitä pelillä on tarjottavanaan. Mutta kun peli on näin hyvä, niin se vain tekee kaikista niin paljon hauskempaa ja pelissä tekee mielellään kaiken tarvittavan.


17. Done - Hellblade: Senua's Sacrifice

Platina joka aluksi vaikuttaa siltä, että riittää että pelaa pelin läpi, mutta muutamat keräilyesineet on ahdettu mukaan monimutkaistamaan kokonaisuutta. Nämä ovat lisäksi niin satunnaisia, että ne missaa todella helposti ja pelissä joka ei ole tutkailuun tai muuhunkaan korostava tai panostava, tuntuu tämä yksi missatta trophy enemmänkin turhalta lisältä, koska kokemus ja tarina ovat merkittävästi tärkeämpi.


16. A Little Help From My Friends - Marvel's Guardians of the Galaxy

Telltale Guardians of the Galaxy on tekijöidensä hauskin peli ja siitä syystä todella miellyttävä kokonaisuus pelata läpi asti. Platina on siis loppuviimeksi aika ilmainen, mutta kyllä se on siitäkin huolimatta hyvä kokonaisuus, koska tarina on tehty niin laadukkaasti.


15. Olet tehnyt kaiken - Astro's Playroom

Hyvin klassinen yhdistelmä keräilymaratoonia ja kokeilua. Mukana on monta trophya jossa pitää kerätä kaikki ja sitten monta trophya jossa pitää tehdä jotakin enemmän tai vähemmän nokkelaa, mikä ei suoraan kuulu mihinkään. Todella hyvä trophylista.


14. Top of the Heap - Jak & Daxter Precursor Legacy

Iso kokonaisuus jossa kaiken tekeminen vaatii ennenkaikkea todella huolellista pelaamista. Yksittäisten haasteiden tekeminen ei ole vaikeaa, mutta kaikkien keräiltävien esineiden kasaaminen on todella suuri urakka, joka muuttuu todella vaikeaksi, jos sitä tekee hutiloiden. Joka tapauksessa varsin simppeli platina, mutta samalla aikaa hyvä muistutus siitä miten haastavia keräilymaratoonit voivat olla, kun ne pyrkii suorittamaan sataprosenttisesti.


13. Primetime Content Consumer - Little Nightmares II

Haastava pääasiassa siksi, koska iso osa tropheista on sellaisia, että nimi ei suoraan kerro että mitä niissä pitäisi tehdä. Kyllähän tämän kanssa saa harrastaa aika paljon tutkimista, mutta kyllä se on enemmän se kokeileminen ja tiettyjen piilotettujen asioiden tekeminen, mikä tekee tästä suhteellisen hauskaa. Iso osa haasteista on sellainen, että ne pitää keksiä ja osa on niin randomeja, että ne saattaa tehdä ns vahingossa, mikä tosin toimii oikein hyvin.


12. Innocence - Plague Tale: Innocence

Ainoa asia mikä tekee tästä rasittavan on se, että kaikkia päivityksiä ei voi tehdä yhdellä pelikerralla ja vaikka niiden tekeminen onkin periaatteessa mahdollista pienellä kappalevalinnalla, niin kyllä se pikkutarkka resurssikeräily syö mielekkyyttä. Mutta muutoin tämä ei ole kovin paha, se on lähinnä puuduttava ja siksi se onkin saavutus että sen on jaksanut viedä loppuun asti.


11. Heartbeat - Celeste

Tarinallisesti erittäin hyvin tehty peli, jossa vaikeustaso on aivan omaa luokkaansa. Jos haluaa kokea haasteen, niin tämä on erittäin vaikea platina. Mutta peli on todella antelias tehosteiden kanssa, eli tästä saa pitkälti ilmaisen trophyn jossa ainoa haaste on löytää kaikki tarvittava. Se on siis pitkälti pelaajasta kiinni että kuinka helpon tai vaikean tästä saavutuksestaan haluaa eikä peli millään tavalla tuomitse tai ohjaa pelaajaa niissä valinnoissa koska kaikki mitä peli tarjoaa, on sallittua.


10. Elden Ring - Elden Ring

Iso osa tropheista ei ole loppuviimeksi niin pahoja. Siis tietysti pitää päihittää muutama todella vaikea pomotaistelu, mutta ylivoimaisesti rasittavimpia ovat ne muutamat trophyt joiden kanssa voi joutua aloittamaan koko roskan alusta asti, koska ne ovat missattavia. Missattavat trophyt kun ovat online trophyjen kanssa suurinta paskaa, mutta etenkin ensimmäinen on tuskaa avoimenmaailman peleissä. Mutta loppuviimeksi tämä on paljon helpompi platina, mitä siltä olisi miltein voinut odotttaa.


9. Be Greater - Marvel's Spider-Man

Ainoa oikeasti rasittava trophy on kaikkien alueiden 100% suoritus, mikä on nopeasti todella tylsää ja puuduttavaa toistoa, puhumattakaan että se voi vaatia aikaa tietyn satunnaisuudenkin takia. Muutoin kokonaisuus on enemmän kuin hyvin tehty paketti jonka kanssa ei ole isommin valittamista kunhan vain jaksaa tehdä kaiken mahdollisen mitä pelillä on tarjottavana.Top of the Heap - Jak & Daxter Precursor Legacy


8. Master of Multiverse - Ratchet & Clank: Rift Apart

Ehdottomasti todella hauska trophykattaus jossa ei ole oikeastaan isommin missattavaa ja josta tulee loppuosassa peliä varsin helppo kokonaisuus suorittaa, kun pystyy vapaasti liikkumaan kaikilla tarvittavilla alueilla. Toisena vaihtoehtona on kaiken tekeminen toisella kierroksella, mutta kaikki on täysin tehtävissä ensimmäiselläkin. Pelillä on lisäksi paljon tarjottavaa myös platinan jälkeen, mutta kaiken kaikkiaan tämä on näitä parempia platinoita, koska se ei vaadi mitenkään liikoja, vain lähemmäs kaiken tarjolla olevan tekemistä ja muutamia pikkulisiä.


7. Voimaa kuin pienessä kylässä - Infamous: Second Son

Pääasiassa suurin haaste on kerätä kärsivällisyys käydä koko peli alusta loppuun asti kaksi kertaa, olettaen että toisella kerralla pelaa myös korkeammalla vaikeustasolla. Valtaosa trophyistä ei ole millään tavalla vaikeita, sillä niissä pitää vain tehdä pitkälti kaikki mahdollinen ja tämä pitää sisällään myös valinnat eri moraalikohdissa. Koska vaatimuksiin kuuluu myös se, että pitää saavuttaa korkein karma taso kummassakin päässä, on luvassa pitkä ja suht itseääntoistava prosessi. Mutta kyllä pelin pari kertaa pelaa kunhan vain aikaa pelikertojen välissä on hieman.


6. Raccoon City Native - Resident Evil 2 Remake

Kyllä tämä eteen saa opetella pelin aika reippaasti ulkoa, että pystyy oikeasti vetämään läpi hardcorella. Tietysti jos onnistuu avaamaan loputtoman singon, niin monet läpipeluut muuttuvat aika helpoiksi ja suurin haaste on lähinnä muistaa se nopein reitti ja puzzlevastaukset. Kokonaisuutena ei yhtään huono platina, vaikka muutaman trophyn kanssa alkaakin hieman kyllästyttää. Siitäkin huolimatta hyvä kattaus.


5. This is What We Do - Marvel's Guardians of the Galaxy

Yksi näitä oikeasti hauskoja trophysettejä joka yhtä aikaa vaatii oikeita saavutuksiakin ja hyvin tarkkaa alueiden tutkimista. Se on kuitenkin niin hyvä setti, että sen voisi hyvinkin tehdä uudestaan PS5:llä PS4:n lisäksi. Iso osa tropheista tulee normaalin pelaamisen kanssa, mutta osaa pitää oikeasti jo vähän yrittääkin. Erittäin positiivista on että ihan kaikessa peliä ei vaadi sitä tyypillista 100% pelaamista, vaan osittainen riittää. Mutta hyvin kattava kokonaisuus on joka tapauksessa luvassa. Mutta se ei haittaa koska peliä on laatua alusta loppuun.


4. The Long Walk - The Walking Dead: Definitive Series

Aivan omaa luokkaansa Telltale pelien parissa, sillä vaikka tämä pitää sisällään kaikki sarjan pelit, niin jokaisen läpäisemisestä ei saa yhtä omaa platinaa, vaan tämä pakkaus pitää kaiken yhdessä. Näin ollen platina vaatii jokaisen kauden läpäisemistä, jotta saa kasaan kaikki platinat. Tämä on tavallaan erittäin nerokas idea, sillä vaikka tämä ei ole vaikea platina, niin se on aikavievä, koska yhden kauden läpäiseminen vie karkeasti 10 tuntia + yksi puolikausi. Tämä on joka tapauksessa erittäin hyvä tapa saada pelaaja kokemaan koko sarja alusta loppuun.


3. Gaia's Guardian - Final Fantasy VII

Suurelta osin erittäin miellyttävä platinametsästys, yhtä hyvin rasittavaa trophya lukuunottamatta. Tietysti eräs trophy on sellainen että sen kanssa pitää oikeasti tietää että mitä tekee, mutta se kun pitää farmata 100 miljoonaa giliä, on aivan tuskatuttavan pitkäveteinen urakka. Mutta muutoin lähemmäs kaikki trophyt ovat sellaisia, että pelin useamman kerran läpi pelanneena ne eivät tuota merkittävästi ongelmia, kun tietää mitä tekee. Ensikertalaiselle... voipi olla syytä etsiä pari ohjetta joita noudattaa.


2. Platinum - X-Men: Origins: Wolverine

Helposti yksi näitä vaikeimpia saavuttamiani platinoita jonka on tavallaan tehnyt kaksi kertaa, koska ensimmäisellä kerralla peli ei syystä tai toisesta noteerannut vaikeamman tason läpäisyä (mikä on tuskallisen haastava prosessi, mutta harmillisesti monista hivenen vääristä syistä). Joka tapauksessa iso osa saavutuksista tulee avattua normaalin pelaamisen yhteydessä, mutta Devil's Brigade on erittäin tuskallinen prosessi, koska se on vääränlaisella tyylillä tehty laaja keräilymaratooni. Muutoin hyvin koottu trophysetti, mutta ehdottomasti myös yksi vaikeimpia saavutettuja.


1. God of Blood - Hades

Kun tästä mestariteoksesta on tullut versio PS5:llekin, niin tämän pelin 100% läpäisy Steamin puolella kelpaa vertailuun. Hadesin platina on kaukana helposta sillä tämän saavuttaminen vaatii sekä runsasta farmaamista, että selvää taitoa erinäisten haasteiden kanssa. Siinä missä tietyt haasteet ovat suhteellisen helppoja, ovat monet sellaisia, että ne pystyy tekemään vain runsaalla pelaamisella, koska tiettyjä tapahtumia pystyy viemään eteenpäin vain puhumalla tietyillä hahmoille uudestaan ja uudestaan ja monien hahmojen kanssa tämä on sattuman kauppaa. Loppuviimeksi siis todella aikaa vievä kokonaisuus, etenkin jos haluaa saada tehtyä kaiken. Niin ja peli on tämän lisäksi aika haastava kokonaisuus toiminnan muodossakin.