Jotkut pelit ovat sellaisia että ne pelaa kerran läpi ja sille sökö. Toiset pelit taas ovat sellaisia että ne pelaa mielellään läpi useammankin kerran. Syitä tähän voi olla monia ja joidenkin kanssa voi olla vaikeaa sanoa että kuinka monta kertaa ne on oikeasti läpäisty, joten mututuntumalla ja parhaan veikkauksen perusteella.

 

 

 

Nyt on 'Pelatuimmat Pelit' listasta poiketen vain se yksi parametri, nimittäin se, että kuinka monta kertaa pelin on pelannut läpi. Sitä ei nyt aleta rajoittamaan että miten peli on läpäisty, voi olla että joskus kyseessä on ollut New Game Plus ja joskus taas ei. Tarkoitus on suoraan korostaa niitä pelejä jotka on itse tullut pelattua läpi useimmin.

Vaihtelun vuoksi tuttuun tapaan: Yksi per pelisarja.

Eräänlaisena selvennyksenä myös se, että pelin varsinainen tarinakampanja katsotaan läpäisyksi. Esimerkiksi pelissä Hades, tarinakampanja on voi tuntua hieman liukuvalta käsitteeltä, mutta yksi pako ei ole pelin läpäisy.

Sitten on pelejä, joissa voi pelata yksittäisiä kenttiä tms, jolloin se läpipeluu voi olla hieman kyseenalainen.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Kingdom Hearts II

Varsin monta kertaa läpäisty ja saattaa määrä vielä lisääntyäkin. Ei se lyhin peli ja muutenkin tämän kanssa helposti tulee tehtyä kaikki mahdollinen.

 

Final Fantasy VII

Laaja peli ja siinä syy miksi tätä ei ole pelannut nyt niin monta kertaa läpi, mutta useammalla konsolilla kuitenkin, joten kyllä tämän on jokusen kerran läpäissyt.

 

Code Vein

Merkittävä syy miksi tämän on pelannut useamman kerran muihin soulslike peleihin verrattuna, on siinä, että tässä ei ole pakko korottaa vaikeustasoa.

 

Mass Effect 2

Varsin monta kertaa ja koska tarinassa päätöksillä on väliä ja uusilla kierroksilla pystyy parantamaan aseita merkittävästi eteenpäin.

 

Middle-Earth: Shadow of Mordor

Ei nyt niin montaa kertaa, mutta kuitenkin useamman kuin jatko-osan, jonka kanssa se on jäänyt siihen yhteen. Tämän kun on kuitenkin läpäissyt useammalla alustalla.

 




24. Witcher 3: Wild Hunt

Itselläni on tässä se yksi peli jossa olen tehnyt lähemmäs kaiken mahdollisen, niin tällä hetkellä käynnissä oleva peli on se viimeinen ja siinä on vielä paljon tekemistä. Witcher 3 on joka tapauksessa yksi niitä pelejä jonka pelaa kunnolla läpi ehkä kerran tai kaksi, koska kyseessä on niin laaja peli. Toinen tälläinen kerta on new game plus, joka todellakin kannustaa katsomaan kaiken mahdollisen, koska haaste on oitis merkittävästi suurempi ja tekemistä on aivan tuhottomasti. Mutta kyllä tämänkin olen läpäissyt ainakin kolme kertaa.


23. Detroit: Become Human

Tässä on läpipeluukertoja merkittävästi vähemmän kuin olisin uskonut pelin platinaamisen tarvitsevan. Joka tapauksessa tämän kanssa en ole tehnyt sitä temppua jossa voi aloittaa keskeltä tarinaa tiettyjen trophyjen ja lopetusten saamiseksi, koska tämän pelin kanssa paras vaihtoehto on aloittaa kokonaan alusta, jotta pystyy matkan aikana pelaamaan ne muutamat todella hyvät pätkät uudestaan, vähän eri tavalla.


22. Batman Arkham City

Siinä missä Arkham Knight on jäänyt siihen kahteen pelikertaan, on City tullut läpäistyä pari kertaa enemmän. Peli ei ole erityisen pitkä, varsinkaan jos ei tee kaikkea sivutekemistä pelissä. Tosin iso osa pelin viehätyksestä on siinä sivutekemisessäkin. Vaikka tämä ei olekaan niitä pelejä jonka pelaa läpi aina silloin tällöin, niin Arkham sarjassa tämä on helposti se peli, jonka pelaa läpi mielellään uudestaan ja pienemmällä kynnyksellä kuin vaikkapa Knightin. Pelkästään toiminta on sitä sorttia, että se kyllä kannustaa palaamaan tämän pelin pariin.


21. Dragon Age: Origins

Pelattu läpi yllättävän monta kertaa mutta "kunnolla" vain ehkä kahdesti. Koska tämä on yksi niitä todella pitkiä kokonaisuuksia, kestää sen todellinen läpäiseminen todella kauan. Jopa pelkästään tarinan läpäiseminen vie varsin paljon aikaa ja jotta pelissä oikeasti pärjää kaikkia haasteita vastaan, täytyy tehdä paljon sivutekemistä. Siitäkin huolimatta tämän voi nostaa tälläiselle listalle.


20. Crash Bandicoot: Warped

Tämäkin on niitä pelejä jonka on olen pelannut useamman kerran koska se on ollut useammalla alustalla. Vaikka pelin kanssa monesti mennäänkin siihen että kun sen on kerran läpäissyt, niin sitten on pääsy kaikkiin kenttiin ilman että pitää aloittaa uudestaan, on tämä varsin mielekäs kokonaisuus pelata uudestaan läpi alustakin.


19. Tales from the Borderlands

Yksi näitä Telltale pelejä jonka olen itse pelannut varsin monta kertaa läpi. Syystä en ole ihan varma koska merkittävästi parempiakin Telltale pelejä on ja ne olen läpäissyt vain muutaman kerran.


18. Remnant: From the Ashes

Ehkä se läpäistyin soulslike ja samalla yksi niitä koukuttavimpia. Koska peli rakentuu sattumaan, on monesti helpompaa vain pelata pelin kampanja uudestaan läpi ja tuurilla saada aikaan juuri ne haluamansa tapahtumat. Siinä samalla on hyvä aika kerätä merkittävästi tavaraa. Vaikeus pelissä nousee varustetason myötä, joten kyllä tätä saa ihan oikeasti pelata, mutta suuri asearsenaali pitää ainakin mielenkiintoa yllä. Iso syy miksi tätä ei oikein voi korkeammalle laittaa johtuu siitä, että joissakin tilanteissa seikkailu on ollut kampanjaa houkuttelevampi vaihtoehto.


17. Chip & Dale: Rescue Rangers II

Tämä on yksi niitä NES pelejä joka erottuu joukosta siinä mielessä, että se on pelattu useammin läpi kuin moni muu. Osittain tämä johtuu siitä, että pelissä on mahdollisuus kaksinpeliin, mikä helposti lisää läpipeluiden määrää.


16. Ratchet & Clank 3

Syy miksi tämän pelaa varsin monta kertaa johtuu siitä, että se on yleensä se helpoin tapa grindata aseita todella korkealle tasolle ilman että alkaa tekemään sitä yhdessä paikassa, jossa meno menee varsin helposti todella itseääntoistavaksi ja tylsäksi. 


15. Final Fantasy VIII

Muutama Final Fantasy peli on tullut pelattua läpi useamman kerran. PS1:llä, PSN versiona PS3:lla ja remasteroituna versiona PS4:llä, joillakin useamman kerran. FF7 on se paras kilpailija, mutta sanoisin että FF8 on kuitenkin se peli jonka olen itse läpäissyt useammin. Vaikka peli on todella laaja ja iso osa pelin parhaasta tavarasta vaatii paljon sivutekemistä, en voi väittää etteikö tämä olisi enemmän kuin hyvä peli. Tosin koska pelin on pelannut sen verran monta kertaa, en usko että tätä tulee pelattua uudestaan ihan hetkeen.


14. Sly 3: Konnien Kunnia

Iso syy miksi tämä on omalla kohdalla pelatumpi kuin Sly 2 johtuu siitä, että tässä on enemmän sellaisia sivutehtäviä joita oikeasti haluaa pelata uudelleen ja sama pätee myös pomotaisteluihin. Kyllä Sly 2:ssa on myös molempia, mutta tämä on niukasti se oma suosikkini. Jo PS2:lla tätä tuli pelattua paljon, mutta PS3:lla Sly trilogyn muodossa, se sama sitten jatkui.


13. Batman: Enemy Within

Yksi omia Telltale suosikkeja jonka kanssa iso kokonaisuus toimii varsin hyvin ja valinnoilla on sen verran painoarvoa että kokonaisuuden pelaa mielellään läpi useamman kerran. Samaa voi myös sanoa toisesta Telltalen Batman pelistä, mutta tämä on se, jonka olen pelannut läpi useamman kerran koska se iso kokonaisuus toimii paremmin ja niitä muuttujia on todella hyvin, joihin vaikuttavat niin monet matkan varrella tehdyt valinnat. Vaikka monet tilanteet olisikin helppo tehdä aloittamalla puolesta välistä, niin eipä niin ole tehty.


12. Kingdom Hearts

Sanoisin, että jos pitäisi arvata, niin olen pelannut tämän pelin läpi ehkä kerran enemmän, kuin kakkosen. Silloin kun suoritin Speedrun trophyn tästä pelistä. Voi olla että olen väärässäkin ja olen pelannut tämän parikin kertaa enemmän läpi kuin kakkosen, mutta aika samoissa mennään. Joka tapauskessa kumpikin peli on erittäin hyvä ja tämän ykkösen kanssa monet farmaustilanteet ovat merkittävästi helpompia, kuten peli valtaosan ajastaan muutenkin. Laadukasta sisältöä riittää ja vaikeaa onkin olla tekemättä kaikkea mahdollista.


11. Mass Effect 3

Mass Effect sarjassa kaksi peliä on tullut pelattua läpi varsin monta kertaa ja eräänlaisena arvauksena sanoisin että olen läpäissyt tämän kolmosen useamman kerran kuin kakkosen. Koska pelin voi pelata uudestaan ja uudestaan samoilla kamoilla ja päivittää aseita pelikerroilla kokoajan ylemmäs, on kynnys uusille pelikerroilla todella pieni. Sitten ovat ne monet erinomaiset valinnat jotka tekevät tarinasta todella hyvin. Osa vaatii kakkospeliä, mutta siitäkin huolimatta tämä on sellainen peli, jonka pelaa mielellään läpi vielä uudestaankin jossain vaiheessa.


10. Super Mario Bros.

Tietyssä vaiheessa, tämän pelin läpäisystä tuli niin helppoa, että sen pystyi tekemään todella nopeasti. Koska NES aikaan omia pelejä oli vähän, niin tiettyjä pelejä tuli pelattua todella paljon ja läpäistyä todella paljon ja tämä on ehdottomasti yksi niitä. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa ja siksi tätä ei voi erityisen korkealle nostaa, koska monien pelien kanssa pystyy arvioimaan vähän paremmin.


9. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Tämä nousee mieleen yhtenä niistä peleistä, jota pelattiin paljon aikanaan, koska pelejä joita pelata, oli melko vähän. Tämä on läpäisty useasti yksin, useasti moninpelinä ja useammalla kokoonpanolla. Ehdottomasti yksi NES aikakauden pelatuimpia pelejä ja samalla aikaa läpäistympiä pelejä.


8. Heavy Rain

Merkittävä syy on siinä, että olen platinannut tämän pelin kahdesti (PS3 ja PS4) ja ensimmäisellä kerralla monta kertaa alusta asti, trophyjen vuoksi. Pääasiassa tämä tarkoitti sitä että lopetusten kerääminen vaatii useamman pelikerran, varsinkin silloin kun ei tiennyt että miten tätä prosessia voisi nopeuttaa. Koska Heavy Rainin uudelleenpeluuarvo on todella suuri, ei tämän pelin uudelleenläpäisy monestikaan ole ollut mitenkään turhauttava prosessi, vaan mielekästä tarinankerrontaa.


7. Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Yksi näitä pelejä jota pelattiin tiettyyn väliin todella paljon, silloin kun niitä pelejä ei ollut sitä määrää, mitä nykyään. Max Payne 2 on helposti yksi läpäistympiä pelejä, sillä tämän pelaa loppuviimeksi melko nopeasti läpi, etenkin siinä vaiheessa kun tietää mitä tekee ja koska monissa kohdissa voi harrastaa todellista kikkailua, kun tietää kaiken mitä vastaan tulee. Tosin, tämän olen läpäissyt myös vaikeimmallakin vaikeusasteella ja sitä en ole tekemässä enää koskaan. Mutta pelin pelaan mielelläni läpi uudelleen ja uudelleen.


6. Death and Taxes

Koska tämä on varsin lyhyt peli, niin sen läpipelaaminen ei vie kovinkaan kauaa ja siitä syystä sitten niitä läpiipeluita tulee helposti todella monta. En ole tätä peliä mitenkään farmannut tälläistä listaa varten, mutta tietyt lopetukset mielessä peli pitää väkisinkin pelata uudestaan ja uudestaan, jotta varmasti tekee ne oikeat ratkaisut ja saa vieläpä käyttöönsä ne parhaat tarvikkeet. Tavallaan voisi sanoa että tätä peliä taas ei ole läpäissyt vielä kertaakaan, mutta toisaalta voisi sanoa, että tämä on pelannut NG+ muodossa jo ties kuinka monta kertaa.


5. Wolf Among Us

Kaikista Telltale peleistä, tämä on se, minkä olen pelannut läpi useamman kerran kuin yhdenkään toisen. Isona syynä on se, että tietyt valinnat todellakin houkuttavat pelaamaan vähintään tietyn episodin uudestaan, mutta itse olen yleensä aina aloittanut kokonaan alusta, tehden vähän erilaisia ratkaisuja. Alunperin läpäisin tämän useamman kerran PS3:lla ja sittemmin PS4:llä ja nyt kun kakkoskaudella on alustava julkaisuvuosi tiedossa, niin tämä tulee varmasti pelattua uudestaan jossakin kohtaa.


4. Uncharted 4: Thief's End

Kaikilla vaikeusasteilla ja sitten vielä useamman kerran erilaisilla pelinmuokkauksilla alkaen loputtomien ammusten aseista, erilaisista tehosteita ja useista grafiikkakikkailuista. Lisäksi tietyt trophyt on helpoin tehdä sitten kun pelin oikeasti tuntee vähän paremmin ja tähtää selvästi kyseiseen trophyyn. Tästä syystä olen pelannut tämän pelin helposti useamman kerran läpi kuin yhdenkään toisen sarjan pelin, mahdollisesti jopa useammin kuin muut yhteensä. Lisäksi tämä on sellainen peli, jonka voisi kuvitella mielellään pelaavansa uudestaan alusta asti, vaikka pelissä onkin kappalevalinta.


3. Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Suuri syy miksi tämä on hivenen kyseenalainen, johtuu siitä että pelin kentistä voi valita minkä ikinä haluaa pelattavakseen, kunhan on päässyt siihen pisteeseen asti valitulla vaikeustasolla. Mutta koska itse olen läpäissyt tämän pelin useammalla vaikeusasteella ja useamman kerran, joista osa PS3 kokoelmassa, niin kyllä tämä on ehdottomasti yksi sellainen peli, joka kuuluu juurikin tälläiselle listalle. Helposti DMC sarjasta se peli, jonka olen pelannut läpi useamman kerran kuin muut.


2. Spyro: Year of the Dragon

Se läpäistyin PS1 peli sillä jokusen kerran olen pelannut tämän aivan täysin läpi, sekä PS1:llä, PS3:llä PSN versiona sekä Reignited kokoelman myötä PS4:llä. Tämä oli joskus niitä pelejä jonka itse tunsin todella hyvin, osasin kaikki jipot ja sitä rataa. Koska peli on niin hyvä, on tämän pelin uudelleenpeluuarvo varsin hyvä, etenkin kun tietää todella hyvin että miten saa kerättyä kaiken tarvittavan mahdollisimman nopeasti ilman mitään ongelmia. Tulee varmasti pelattua joskus vielä uudestaankin. Ainakin vuonna 2024.


1. Resident Evil 4

Ylivoimaisesti läpäistympiä pelejä mitä mieleen tulee. Isona syynä on se, että tietyssä vaiheessa tämän pelin läpäiseminen on varsin nopeaa. Itse olen läpäissyt tämän monta kertaa sekä PS2:lla että PS4:llä, kaikilla vaikeustasoilla ja lukemattomia kertoja. Joskus pelkästään loputtomalla singolla, joskus Chigago typewriterilla ja joskus Handcannonilla ja vaikka mitä. Puhumattakaan pelkästä PLR 412 läpäisystä, jolloin vihollisista ei ole mitään vastusta, tosin eipä niistä parilla muullakaan juuri ole. Joka tapauksessa tämä on niin mielekäs peli pelata läpi uudestaan ja uudestaan, että en usko että moni peli ylittää sitä, miten monta kertaa tämän olen pelannut läpi.