Kypärät ovat monesti yksi osa isompaa haarniska/panssarikokoelmaa ja sitä kautta ne toimivat parhaiten osana sitä. Kypärä voi kuitenkin myös yksinään tehdä todella ison osan tyylistä ja vaikka niitä harvemmin näkee yksinään, tarinallisesti ne voivat vaikuttaa merkittävästi moneen asiaan joko läsnä tai poissaolollaan.

 

 

 

Nyt keskitytään vain kypäriin, sillä vaikka kypärä on vain yksi osa kokonaisuutta ja monesti haarniska on omiaan korostamaan kypärää, niin iso kokonaisuus arvioidaan tarvittaessa vain kypärän p

Yksi per hahmo, per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Blood Dragon Plate Helm (Warden) - Dragon Age: Origins

Juurikin sellainen todella perustyylinen ja simppeli temppeliritarin kypärän näköinen osa isompaa kokonaisuutta. Suurta plussaa kuitenkin punaisesta sävytyksestä.

 

Dark Knight kypärä (Cecil Harvey) - Dissida: Final Fantasy

Mustan ritarin kypärä joka on värimaailmaltaan vähän outo, mutta sopii silti yleiseen tyyliin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan yllättävän iskevän oloinen.

 

Silver Knight helm (Silver Knight) - Dark Souls

Sarvet ovat oitis todella hyvä tyyliratkaisu ja värimaailma on ehdottomasti todella hyvä. Helposti yksi pelin hienoimpia kypäröitä ja se on melkoinen saavutus, sillä suhteellisen simppeli kypärä on kyseessä.

 

Penetrator helm (Penetrator) - Demon's Souls

Sanotaan että tämä on kuin eliittiritarin kypärä, mutta tietyillä lisävivahteilla, jotka tekevät siitä oitis pistävämmän näköisen asusteen.

 

Crucible Axe Helm (Crucible Knight) - Elden Ring

Kirveenterät kypärän sivuilla ovat yllättävän onnistunut tyyliratkaisu ja erottaakin tämän kypärän erittäin suuresta valikoimasta.

 




24. Dragon Knight's Helmet (Arisen) - Dragon's Dogma: Dark Arisen

Monella tavalla erittäin simppeli kypärä tyylillisesti, mutta juurikin sillä näyttävällä tyylillä. Lohikäärmeet siivet ovat erittäin hyvä tyylillinen ratkaisu, mutta tavallaan olisi ollut parempi että visiiri olisi kokonaan kiinni. Joka tapauksessa syy miksi tämä kypärä toimii niin hyvin, johtuu siitä että se on tarpeeksi simppeli, että se sopii miltein mihin tahansa varustukseen. Sen ympärille voi rakentaa tyylinsä, tai sen voi yhdistää monenlaiseen tyyliin. Klassisen näköinen kypärä ja toimii siksi todella onnistuneesti, varsinkin lohikäärmetyylinsä ansiosta.


23. Iron Dragonslayer helmet (DragonSlayer) - Dark Souls 3

Kypärä joka on yhtä aikaa todella upean näköinen, mutta myös hivenen oudolla tavalla muotoiltu. Vaakasuunnassa olevat sarvet ovat yllättävän hieno tyyliratkaisu ja punainen röyhelö kypärässä on myös erittäin upean näköinen. Ei se parhaiten sopiva erilaisiin asukokonaisuuksiin, mutta näyttää joka tapauksessa upealta, ollen oman haarniska settinsä paras osa.


22. Angmarin kypärä (Witch King) -  Lord of the Rings: Third Age

Erittäin hyvä versio elokuvasta tutusta versiosta. Tämä on juurikin sellainen kypärä, joka erittäin vahvasti on jäänyt itsellä mieleen ja joka on jäänyt pelimaailmassa myös siksi parhaaksi. Se on merkittävästi erilainen kuin niin monet muut versiot hahmosta, sillä vaikka Shadow of War Noitakuningas onkin todella hieno ilmestys, niin tämä versio on sellainen, joka näyttää merkittävästi muusta joukosta, etenkin Sauronista, erottuvalta.


21. Warrior of Light kypärä (Warrior of Light) - Dissidia: Final Fantasy NT

Valon soturin kypärä on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hienon näköinen. Sarvet ovat todella pitkät ja ryöhelö kypärässä on todella hieno tyyliseikka. Kaikenkaikkiaan kypärä on omalla animevivahteisella tyylillään todella yliampuva, mutta samalla aikaa se on erittäin hienon näköinen ja mieleenpainuva.


20. Elite Knight helm (Chosen) - Dark Souls

Kypärä jonka itse miellän Dark Souls sarjan nimikkokypäräksi. Hyvin perusmuotoiltu kypärä ilman mitään ylimääräistä. Ei röyhelöitä, sulki, sarvia tai mitään muutakaan. Siitä huolimatta ja osittian siitä syystä tämä onkin se kypärä pelissä, joka erottuu todella upeasti edukseen. Tavallaan juurikin sellainen kypärä joka on se perusrunko monille muille. Ristikko varsinkin korostaa sitä, että tämä on se klassinen kypärä joka sopii monenlaisiin haarniskoihin ja josta on monta variaatiota. Tämän ollessa se paras.


19. Wolf Knight Helm (Knight Artorias) - Dark Souls

Artoriasin kypärä joka Dark Souls 3:ssa kulkee susiritari kypärä nimellä. Ei sellainen kypärä millaisen itse tällä teemalla tekisin, mutta joukosta se erottuu erittäin onnistuneesti ja näyttää todella upealta. Siinä ei ole oikeastaan mitään ylivedettyä ja silti samalla aikaa siinä on juurikin tarpeeksi omaa, jotta kypärä erottuu joukosta ja painuu mieleen monia muita paremmin. Lisäksi tämä on niitä kypäröitä, jota pitää katsoa vähän tarkemmin, että siitä huomaa ne pienemmät yksityiskohdat ja tyyliratkaisut.


18. Black Knight helm (Black Knight) - Dark Souls

Klassinen kypärä jossa on sarvet, eikä oikeastaan mitään muuta ihmeellistä. Se kuitenkin riittää koska monesti juuri sarvet tekevät kypärästä niin hienon. Tämä on todella klassinen mustalle ritarille sopiva kypärä ja ehdottomasti yksi pelin parhaita kypäriä joka on omiaan tekemään kantajastaan niin uhkaavan näyn.


17. Terran kypärä (Terra) - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Lingerin Will kokonaisuus on erittäin upea ja kypärä on todellakin se mikä tekee siitä niin hienon. Kypärä on haarniskan tavoin melko koruton, mutta siinä on sen tyylittelyä, että se erottuu joukosta. Korvat ovat erittäin hienot ja tuovat kypärään tiettyä ylevyyttä ja tapa jolla visiiri on muotoiltu, saa kypärän näyttämään merkittävästi elävämmältä, mitä niin monet muut.


16. Void Knight kypärä (Garland) - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Stranger of Paraside versio saa Garlandin näyttämään oitis merkittävästi hienommalta tässä legendaarisessa muodossaan. Kypärä etenkin näyttää merkittävästi hienommalta synkällä tavallaan. Sarvet ovat todella suuret, mikä tekee kypärästi oitis massiivisemman näköisen ja mitä tulee kokonaisuuten hahmon kanssa, on kypärä helposti se osa kokonaisuutta joka korostuu kaikista selkeimmin. Asiaa edesauttaa myös se, kun tietää että mihin tämä ensimmäisestä FF pelistä tuttu asukokonaisuus näyttäisi perustuvan.


15. Helm of Dragon Hunter (Inquisitor) - Dragon Age: Inquisition - Jaws of Hakkon

Tämä on niitä kypäröitä joka ei ihan aluksi iske, mutta kun sitä katselee vähän enemmän, niin se alkaa näyttää entistä hienommalta. Itse näen sen, kuin lohikäärmeen kitana ja ristikko on hammasrivistö. Tyylillisesti tämä on ehdottomasti yksi niitä kypäröitä, joka täysin syrjäyttää kaikki muut, mikä on erittäin tärkeä asia dlc varustukselle. Toimii parhaiten samaa sarjaa olevan haarniskan kanssa, mutta kyllä kypärä on siinä kokonaisuudessa ehdottomasti se osa joka siitä erottuu erittäin hyvin.


14. Black Cerberus helm (Black Cerberus) - Surge

Futuristinen ulkoasu, mutta myös todella hillitty. Musta versio cerberus kypärästä ja sitä kautta särmemmän näköinen. Tyylillisesti cerberus kypärä on ehdottomasti sieltä hienoimmasta päästä. Se on käytännöllinen, muutamilla tyyliratkaisuilla todella hienon näköinen ja teemaan erittäin osuva. Siinä ei ole mitään ylimääräistä ja järeä muotoilu korostaa sitä, että tämän on oikeasti raskaan haarniskan kypärä. Maalaus kypärässä on se viimeinen hieno tyyliratkaisu eikä perusversio kypärästä ole juuri huonompi.


13. Golbezin kypärä (Golbez) - Dissidia: Final Fantasy

Mahdollisesti hienoin kypärä kaikista FF roistohahmoista. Dissidiassa varsinkin tämä kypärä tulee todella hienoisti esille ja vaikka siinä onkin muutamia seikkoja joita itse hieman muuttaisin, niin pääpiirteittäin tässä on aivan kaikki ne parhaat tyyliseikat sarvista alkaen. Lisäksi kypärä on koristeltu oikein hienosti, mikä on omiaan korostamaan sitä, miten hienosti hahmo itsessään on suunniteltu. Vaikka kypärä on osa isompaa kokonaisuutta, näkee siitä erittäin selvästi, että se on kokonaisuuden hienoin osa.


12. Sakai kypärä (Jin Sakai) - Ghost of Tsushima

Sarvellinen kypärä jossa todellista samuraityyliä. Päähinekomboa voi yhdistellä muutamiin eri varuseisiin ja vaikka haarniska toimiikin parhaiten ollessaan samaa sarjaa, on tämä kypärä se yksi osa, joka erottuu merkittävästi joukosta, nimenomaan siinä vaiheessa, kun se on loppuun asti päivitetty ja mukana ovat peuransarvet. Samuraifiilis tekee tästä helposti pelin hienoimman kypärän ja vieläpä todella selvästi.


11. Thor's Helmet (Eivor Varinsson) - Assassin's Creed: Valhalla

Viikinkipeliksi tässä on hyvin vähän sellaisia klassisia viikinkiaseita ja varusteita, mikä korostaa historiallisempaa lähestymistapaa. Thorin kypärä, onkin sitten paljon tätä pop kulttuurimaisempaa tyyliä ja ylivoimaisesti se hienoin kypärä koko pelissä eikä mikään muu pääse edes lähelle. Tässä on juurikin sellaista todella vahvaa viikinkityyliä, jossa pääpaino ei ole realistisuudessa, vaan näyttävyydessä. Tämä kypärä lisäksi sopii lähemmäs kaikkiin mahdollisiin asukokonaisuuksiin, mikä tekee siitä oitis paremman.


10. Blackhooded Iron helm (Hunter) - Bloodborne

Eräs asia tekee tästä todella joukosta erottuvat ja erittäin tyylikkään. Iso osa kypärästä on täysin hupun peittämä, joten sen todellista tyyliä ei oikeastaan edes saa selville. Visiiri on se mikä lähinän näkyy, mutta kokonaisuutena tämä mysteerityyli on enemmän kuin toimiva ratkaisu. Huppu on tyyliratkaisuna hieno ja kypärää näkyy sen verran, että sen tietää olevan siellä alla ja sitä kautta se luo tiettyä salaperäisyyttä hahmoon. Varsinkin tämän pelin tapauksessa, se toimii todella hyvin ja sopii melkein mihin tahansa asukokonaisuuteen.


9. Vaderin kypärä (Darth Vader) - Star Wars Jedi: Fallen Order

Sanotaan heti että Vaderin kypäräksi miellän koko naamion, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan legendaarinen. Se on todella koruton ja vaikka ääni onkin iso osa kokonaisuutta, niin kyllä pelkkä hahmon siluetti ja ilmeetön naamio korostavat kaikkea todella hyvin. Kypärä osa on vain yksi osa kokonaisuutta, mutta ei sen pienempi tai merkityksettömämpi osuus kuin vaikkapa haarniska ylipäätään, eikä se äänikään yksikään riitä. Kokonaisuus on se mikä merkkaa, mutta kypäräosa on hieno, joka tapauksessa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan.


8. Duty (Warden) - Dragon's Age: Origin

Kaikista pelin kypäröistä, tämä muoto on ylivoimaisesti se hienoin ja pääasiassa sarvimaisten siivekkeiden ansiosta. Muutoin kyseessä on erittäin tavanomainen kypärä ilman isompia hienouksia. Värimaailma on todella hieno, minkä vuoksi kypärä sopii todella hyvin ehkä pelin hienoimpiin haarniskoihin. Tästä on tummakin variaatio, mutta Duty on se kypärä joka on jo pelkästään nimellä todella osuva, sillä tämä on todellinen Grey Wardenin kypärä, kuin paranneltu versio eritätin hienosta Blood Dragon kypärästä.


7. Sauronin kypärä (Sauron) - Middle-Earth: Shadow of War

Kaikista Sauron variaatioista, tämä peli tarjoaa ehkä sen kaikista hienoimman. Siinä on paljon samaa mitä elokuvissa on ollut, mutta tämä vaikuttaa vielä siitäkin eteenpäin kehitetyltä. Koska nyt puhutaan pelkästään kypärästä, niin ei tätä voi olla sivuuttamatta. Kruunumuotoisuus on todella hieno ja synkkyys kuvastuu todella hienosti kokonaisuudesta. Kasvoja ei näy yhtään ja piikikäs ulkoasu on erittäin hieno. Elokuvasta on otettu malli, mutta sitä on koristeltu vielä pidemmälle tässä pelissä.


6. Dragoon kypärä (Kain Highwind) - Final Fantasy IV: Remake

Dissidiassa tämä tulee ehkä paremmin esiin. Se mikä tekee tästä kypärästä niin uskomattoman hienon, johtuu siitä, että se on kuin traakin pää, joskin ikävän karsittu sellainen  ilman sarvia sun muuta, mikä tekisi siitä oitis hienomman. Väritys ei myöskään ole ihan omaan mieleeni, mutta tyyliratkaisuiltaan tämä on todella hieno. Kypärässä on kuitenkin juuri sopivasta virtaviivaisuutta ja sellaista hivenen synkkää tyyliä, mikä sopii erinomaisesti tuomaan siihen lohikäärmemäisen ulkoasun.


5. Batmanin kypärä (Bruce Wayne / Batman) - Batman: Enemy Within

Lepakkomiehen naamio, on nykyään enemmän ja enemmän kypärämäinen ja Enemy Within on tästä vain yksi variaatio muiden joukossa. Kyllähän Arkham sarjassa varsinkin Knight on sellainen peli jossa on todella hieno kypärä ja tämän pelin edeltäjässä myös. Tämä on kuitenkin niukasti se oma suosikkini, sillä tässä on kunnolliset "korvat" ja juurikin sellainen uhkaava tyyli, joka hahmolle kuuluu. Lisäksi kypärä on erittäin iso osa hahmoa, sillä monesti juurikin "korvat" määrittävät ison osan hahmon tyylistä ja tämä on häränsilmä siinä mielessä.


4. Super Silppurin kypärä (Shredder) - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Lukuisista supersilppurivariaatioista, tämä lienee se onnistunein ja ainakin kypärä on uskomattoman hienoin näköinen, korostaen juurikin niitä asioita, joita super variaatioon Silppurista kuuluu. Samuraityylisyys tulee todella hienosti esiin, varsinkin kypärästä ja se on juuri sopivilla tavoilla tehty erittäin uhkaavan näköiseksi, juurikin roistohahmolle sopivaksi. Juurikin se teema tulee tästä kypärästä erinomaisesti esille. Koska erinäisiä variaatioita on paljon, on tämä vain se oma suosikkini, niukasti.


3. Wild Hunt King's helm (Eredin) - Witcher 3: Wild Hunt

Eredinin kypärä on ehdottomasti yksi hienoimpia monista kaltaisistaan ja iso osa tulee pääkallotyylistä, sillä se on yksi asia mikä tekee monesti kypärästä välittömästi hienomman. Voisi sanoa että se on erillinen naamio, mutta itse pidän sitä osana tätä kypärää. Lisäksi koska kypärä on selvästi kruunumainen, tekee se siitä oitis astetta tyylikkäämmän, sillä kruunumuotoisuudessa on tietynlaista särmää, jonka peittovat lähinnä sarvityylisempi lähestymistapa. Joka tapauksessa, pääroistolle tämä on enemmän kuin fantastinen kypärä.


2. Hinterclaw kypärä (Player) - Godfall

Susikypärä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja ehdottomasti yksi hienoimpia kypäröitä mitä mieleen tulee. Voisi aivan hyvin olla listan ykkönenkin, mutta on ehkä hivenen liian yksinkertainen siihen. Kuitenkin tämä kypärän idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan saada käyttäjänsä näyttämään sudelta, joskin metallikypärän avulla. Tyylillisesti tämä on ehdottomasti uskomattoman upea ja mikään muu haarniska ei tässä pelissä pääse edes lähelle. Hieman koristelua kypärässä on, mutta sanotaan että itse olisin kaivannut enemmänkin hurjaa särmäkkyyttä.


1. Overlord kypärä (Overlord) - Overlord

Tässä pitkälti yhdistyvät ne kaikki puolet mitä hyvään kypärään kuuluu. Se peittää kasvot kokonaan, kiiluvat silmät ovat plussaa. Kypärässä on sarvimaiset ulokkeet mitkä näyttävät aina todella hienoilta ja vaikka kypärän väri ei olekaan musta, niin siitäkin huolimatta tämä näyttää erittäin upealta kaikessa komeudessaan. Lisäksi tämä versio todella legendaarisesta tyylistä on pidetty suhteellisen hallittuna. Sanotaan että tilanteessa mennään hieman mututuntumalla, sillä tiedän millainen kypärä olisi hienompi, mutta sellaisia ei ole tullut vastaan.