Päähineet ovat todella iso joukko hattuja ja vastaavia. Tietyissä tyylikokonaisuuksissa niiden osuus kokonaisuudesta on todella merkittävä. Tietyt teemat eivät yksinkertaisesti toimi ilman hattua ja monesti huomaa että hattu voi olla se haastavin osa kokonaisuutta valita. Mikä tavallaan korostaa sitä, miten paljon hattu vaikuttaa isossa kokonaisuudessa.

 

 

 

Kaikenlaiset päähineet kelpaavat vertailuun hatuista huppuihin, mutta jotakin omaa täytyy olla. Jos hattu on osa isompaa asukokonaisuutta, niin silloin asukokonaisuus arvoidaan hatun perusteella.

Yksi per hahmo, per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Rat Infantry Hardee Hat (Arthur Morgan) - Red Dead Redemption 2

Hivenen vähemmän klassinen länkkärihattu ja omalla tyylillään oikein hieno. Plus, yksi niitä harvoja hattuja joka oikeasti erottuu joukosta.

 

Thief Mask (Chosen) - Dark Souls

Huppu on tässä pääosassa, vaikka komboon kuuluukin myös suun peittävä naamio, niin musta huppu on kuitenkin se, mikä tässä on pääosassa.

 

Hunter hat (Hunter) - Bloodborne

Bloodbornen nimikkohattu ja oikein hieno sellainen. Niukasti muutamaa muut hienompi, mutta ainakin erottuu todella hyvin joukosta, koska näyttää omanlaisemmaltaan.

 

Confessor Hood (Tarnished) - Elden Ring

Kokomusta, astetta suurempi hattu joka sopii todella hyvin tietynlaiseen tyyliin. Ehdottomasti yksi hienoimpia aloitusasusteita.

 

Felt Tricorne (DeSarder) - Greedfall

Kolmikolkkahattu on erittäin hyvä esimerkki siirtomaa-aikakauden tyylistä ja sitä kautta se on helposti pelin tyylikkäimpiä päähineitä.

 




24. Metsästäjän lierihattu (Vran) - Victor Vran

Simppeli lierihattu, joka on vähän vähemmän sitä länkkäriteemaa, mitä niin monet muut tälläiset hatut monesti ovat, mutta se tekeekin siitä omanlaisemmansa. Lieri on varsin kapea kun taas pääosuus on astetta korkeampi ja nauha tyylittelee punaisella sävyllään tyyliä vähän enemmän. Lisäksi pelissä hattua myös hieman korostetaan erään äänen toimesta.


23. Cassidyn stetson (Cole Cassidy ent Jesse McCree) - Overwatch

Cole Cassidyn erinomaiseen länkkärirevolverisankarityyliin sopiva simppelillä tavalla koristettu simppeli länkkärihattu.


22. Fedora (Mobster) - Godfather

Mafiosohattu kaikessa yksinkertaisuudessaan ja hyvä juurikin siitä syystä. Värivaihtoehtoja on muutama mutta tyyli on joka tapauksessa parhaasta päästä. Hatussa itsessään ei ole oikeastaan mitään erityisten näköistä, mutta se on kaikessa yksinkertaisuudeen erittäin hyvä mafia-aiheiseen kokonaisuuteen.


21. Cultist Hat (Survivor) - Remnant: From the Ashes

Särmäkulmainen länkkärivivahteinen hattu. Tietyntyyliseen westernivivahteisuuteen tämä on enemmän kuin hieno hattu ja omalla kohdalla en muita hattuja tässä pelissä sitten käyttänytkään. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on juurikin sellainen erittäin simppeli hattu, joka on samalla aikaa erittäin hieno lisä muuhun asukokonaisuuteen ja siinä missä takki voi vaihtua, niin hattu pysyy. Ainakin itsellä.


20. Maria Hunter Cap (Lady Maria) - Bloodborne: Old Hunters

Itse en osaa ihan täysin sanoa että mihin aikakauteen tai tyyliin tälläinen hattu kuuluu, vaikka siitä itsellä tietty käsitys onkin. Joka tapauksessa hattu onerittäin hienosti tyylitelty ja sulat ovat ova lisä siihen. Vaikka iso osa on myös asuste johon hattu kuuluu, niin tämä on sellainen hattu joka sopii aika moneen muhuunkin asukokonaisuuteen sillä se on ehdottomasti sieltä tyylikkäämmästä päästä, varsin pienillä lisillä.


19. Teemon hattu (Teemo) - League of Legends

Heti voidaan sanoa että tämä on sellainen hattu jota en itse pitäisi, mutta kaikessa huvittavuudessaan se on erittäin hyvä osa Teemon omaa tyyliä. Partiolaisen hatussa on varsin paljon erilaisia pieniä yksityiskohtia jotka korostavat sen tyylikkyyttä ja samalla myös käyttäjänsä tyyliä. Teemo onkin pitkälti ainoa joka voi hattua uskottavasti käyttää.


18. Snow witch hat (Ranni) - Elden Ring

Todella tyylikäs valtava velhon/noidan tai vastaavan hattu. Rannin tyyliin se sopii erittäin hyvin ja kokonsa puolesta on hivenen huvittavan oloinen, mutta samalla myös todella hieno. Itse pelaan hyvin vähän velhohahmoilla joten yleensä npc hahmot ovat niitä joilla tälläisiä näkee ja Ranni on hyvinkin sellainen hahmo jolle tämä tyyli sopii paremmin kuin monelle muulle.


17. John's Hat (John Marston) - Red Dead Redemption

Erittäin hieno hattu joka on erittäin hyvin teemaan ja sen aikakauteen istuva, todella hienosti omanlaisekseen tyylitelty hattu. Ei se kaikista tyylikkäin länkkärihattu, mutta ehdottomasti sellainen, jota jaksaa katsella joka on iso osa Marstonin tyyliä, kaikessa yksinkertaisuudessaan.


16. Witch hunter hat (Victor Saltzpyre) - Warhammer End Times: Vermintide 2

Noitametsästäjän todella korkea hattu saa hahmon näyttämään oitis joukosta erottuvalta. Tämän tyylinen hattu on astetta erilaisempi, sillä vastaavia ei kovin usein vastaan tule.


15. Rentierin stetson (Jesse Rentier) - Evil West

Vaikka peliä en olekaan vielä pelannut, niin tyylillisesti hattu on juurikin oikealla tavalla tyylikäs ja on omiaan korostamaan pelin tyyliä, joka on enemmän kuin itselleni sopivaa. Hattu ei tietenkään ole ainoa osa hienoa kokonaisuutta, mutta se on se osa, joka on monista trailereista ja pelikuvavideoista jäänyt erittäin hienosti mieleen. Se on yhtä aikaa melko tavanomainen, mutta omallaan tavalla juuri tarpeeksi joukosta erottuva. Siinä on juurikin sitä sopivaa sitä kauhuvivahteista tyyliä joka sopii yhtä aikaa fantasiaan, westerniin kuin steampunkiinkin.


14. Arthurin Gambler hattu (Arthur Morgan) - Red Dead Redemption

Alusta asti Arthurin tyyliin kuuluva hattu, jota on aika vaikea korvata oikeasti hienommalla päähineellä. Kyllähän bulldogger, big valley ja stalker ovat hienoja hattuja, mutta eivät niin hienoja kuin tämä. Tässä hatussa on yhtä aikaa todella simppeli tyyli, mutta samalla aikaa se on myös ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä päästä, sillä siinä on todellakin sitä oikeaa aikakauteen kyyluvaa tyyliä.


13. Baretti (Fairburne) - Zombie Army 4: Dead War

Baretti, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Siinä ei ole mitään sen erikoisempaa, mutta kyllähän se hienolta näyttää, varsinkin tälläiset päähineet ovat niitä vähän harvinaisempia, tai ainakin monesti vähemmän käytettyjä kuin monet muut.


12. Grey Wolf Cap (Hunter) - Bloodborne

Muutoin kuin melko tavallinen metsästäjänhattu pelissä, mutta harmaa sävytys, silmälappu ja turkismainen ulkoasu tekevät tästä tarpeeksi omanalisensa jotta se erottuu joukosta. Susilakki on juuriin sellainen vähän erikoisempi päähine joka on juurikin Bloodborne tyylinen ja sen verran erilainen että vastaavia hattuja on peleissä merkittävästi vähemmän. Siinä missä kansikuvapäähine on erikoisemman näköinen, niin susilakki on kuin erikoisversio siitä päähineestä.


11. Black Wolf Mask (Tarnished) - Elden Ring

Blaiddin näköinen naamio joka on välittömästi yksi sellainen asuste jota tse rupesin lähes yksinomaan käyttämään. Käytännössä suden pää, joskin korvat saisivat olla pystymmät ja musta tämä ei todellakaan ole väriltään. Monien hienojen kypärien ja päähineiden joukossa tämä susinaamio on kuitenkin se, jota itse käytin kaikista eniten ja joka on tyylikkyydessään todella korkeaa tasoa.


10. Twisted Faten hattu (Twisted Fate) - League of Legends

Perushattu TF:llä on ehdottomasti oikeilla tavoilla tyylikäs. Siinä on sitä varsin tuttua länkkärityyliä, mutta samalla aikaa siinä on myös jotakin muuta, tekemässä hatusta hieman erilaisemman. Hattu on juuri sen verran tyylitelty, että se näyttää omanlaiseltaan ja korostaa käyttäjänsä tyyliä erittäin hienosti.


9. Silver Shadow (Survivor) - Fallout 4

Mafiatyylinen hattu sieltä parhaasta päästä ilman epäilystäkään ja yhteensopivan asukokonaisuuden kanssa näyttää oitis entistä paremmalta. Syy miksi tämä nousee monien muiden fedorojen yläpuolelle tulee siitä, että hopeinen värivivahde korostaa hattua ja sen taustaa erittäin hyvin. Vaikka itse suosisinkin kokomustaa, niin tämä on se fedora joka näyttää erittäin hyvältä ja joka tuo mukanaan oitis astetta parempaa tyyliä. Fedorat yleensä kaipaavat yhteensopivan asukokonaisuuden, mutta ilman sitäkin, tämä on erittäin tyylikäs hattu.


8. Silver Cloak (Garland) - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Osa isompaa kokonaisuutta ja toimii yhtä aikaa sekä päähineenä että takkina/viittana. Kelpaa siis myös tähän asiayhteyteen ja näyttää erittäin hienolta, mitä huppuihin tulee. Ei täysin koruton, sillä siinä on hieman tyylittelyäkin. Huppuja on monesti vähemmänlaisesti, etenkin näin hienoja.


7. Dr. Faust (Dante) - Devil May Cry V

Päähine joka ei ole varsinaisesti asuste, vaan ase, mutta koska kyseessä on hattu, jota Dante taistelussa myös pitää, käyttäessään sitä, se kelpaa tähänkin listaan oikein hyvin ja haastavaa sitä on mihinkään aselistaan niputtaa, koska sen tyyppi ei ole ihan niin selkeä. Tyylillisesti valkoinen sävy on erittäin hieno ja sopii Danten tyyliin todella osuvasti. Puhtaanvalkea tyyli on todella hieno ja sopii tyylikokonaisuuteen paljon paremmin, kuin vaikkapa kokomusta.  Lisäpisteitä tietysti myös siitä, että hattu on tehokas ja omalaatuinen ase.


6. Silinteri (Jacob Frye) - Assassin's Creed: Syndicate

Silinteri sopii muutamaan tyyliin ja teemaan uskomattoman hyvin ja Assassin's Creed: Syndicaten Viktoriaaninen tyyli onkin ehdottomasti sieltä parhaasta päästä, yhdessä steampunkin kanssa. Silinteri tuo mukanaan tiettyä klassista tyyliä ja vaikka iso osa tuleekin monesti muustakin osa-alueesta, niin silinteri sopii niin moneen asukokonaisuuteen, että se iskee jo ihan yksinäänkin. Syndicatessa oleva silinteri ei ole pelkkä pikimusta versio, vaan siinä on myös vähän väriä tuomassa lisää vivahteikkuutta.


5. Van Helsingin hattu (Van Helsing) - Van Helsing

Samalla tavalla upea asuste kuin elokuvassakin ja pelissä se toimii erittäin hyvin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hienon näköinen hattu jossa ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä, mutta se toimii siitä huolimatta erittäin upeasti. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tälläinen western vivahteinen hattu on vain niin hieno, että tuo oitis hahmoon enemmän tyylikkyyttä. Pelissä Van Helsingillä on tämä hattu jopa hieman enemmän kuin elokuvassa, mikä tavallaan tekee hahmosta pelissä hivenen tyylikkäämmän kuin elokuvassa.


4. Elegant Hat (DeSardet)  - Greedfall

Hattu, joka täysin varasti shown. Siis tässä pelissä on monta enemmän kuin upeaa päähinettä, mutta tämä toiselta puolelta lieristä taitettu hattu on yksi ensimmäisiä jonka saa, ja yksi josta itse en luopunut, sillä se tuo mukanaan tyyliä joka sopii musketöörille, kuin myös siirtomaa-asuttajalle. Tässä pelisäs on hienoja päähineitä muitakin, mutta tämä on se, hattu joka tyyliltään on enemmän kuin onnistunut ja jonka pohjalle koko tyyli lopulta rakennetaan. Harvoin yksi päähine, vieläpä pelin alusta, peittoaa monet tyylikkäät päähineet samassa pelissä ja vieläpä näin ylivoimaisesti.


3. Darth Revan's hood (Revan) - Star Wars: Knights of the Old Republic

Musta huppu ja siinä kaikki, ehdottomasti todella upean näköinen päähine, vaikka onkin osa isompaa asukokonaisuutta, eikä sitä siksi saa erilleen. Tämä on kuitenkin huppu sieltä parhaasta päästä, joka sopii erinomaisesti korostamaan sitä sith tyylisyyttä ja pimeän lordin puolta, josta voi ottaa paljon irti pelissä. Pelkkä huppu itsessään sopisi kokonaisuuteen todella hyvin ja se onkin yksi tämän asukokonaisuuden parhaita osia, vaikka se ei yksin toimisikaan samalla tavalla kuin osana jotakin, jossa on viitta.


2. Lupine Veil (Arisen) - Dragon's Dogma: Dark Arisen

Susimainen päähine joka on kuin suden pää hattumuodossa. Tästä on myös valkea variaatio, mutta tyylillisesti päähine on joka tapauksessa erittäin upea ja todella omanlaisensa. Vastaavia päähineitä ei juuri tule vastaan ja se onkin omiaan tekemään tästä niin uskomattoman hienon asusteen. Susiteema on oitis odella hyvä lisä tälläiset asusteet ovatkin monesti juuri sellaisia, joiden pohjalle rakentaa muunkin tyylin. Sanotaan että tiettyjä asioita päähineessä voisi kyllä hioa mutta pelin yleisellä tasolla, tämä on sieltä parhaasta päästä.


1. Cowboy hat (custom) - Soul Calibur VI

Yksi DLC asuste joka on välittömästi todella tyylikäs lisä melkein mihin hyvänsä asukokonaisuuteen. Melkein pelistä riippumatta cowboy hattu on aina hyvä lisä ja tämä on siitä erinomainen esimerkki. Hatussa itsessään ei ole varsinaisesti mitään todella erikoista, mutta se on todella hyvä, koska se on teemaltaan ja tyyliltään niin upea. Värien muokkauksella siihen saa oitis lisää särmään erilaisiin asukokonaisuuksiin ja värikokonaisuuksiin. Lännen lierihattu on yksinkertaisesti vain niitä tyylikkäimpiä päähineitä, koska sillä saa otis vähän western fiilistä peliin kuin peliin.