Viitta on asusteista hienoimpia pelissä kuin pelissä. Tiettyihin teemoihin ja asukokonaisuuksiin ne sopivat merkittävästi muita paremmin, mutta lähtökohtaisesti viitta on tyylikkyydessään sellainen, että harvat asusteet yltävät samalle tasolle ja monesti, osa syynä siihen että yltävät, on tietty viittamaisuus tyylissä.

 

 

 

Nyt on kyse pelkästään viitoista. Tietysti muu vaatetus voi korostaa viittaa tai viitta muuta vaatetusta mutta nyt keskitytään viittaan itseensä ja jos viitta on hieno, niin muulla asustuksella ei ole niinkään väliä. Viitta kuin viitta kelpaa vertailuun, olisi sitten pieni, puolikas tai "kokonainen".

Yksi per hahmo, per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Direwolf Cape - Dragon's Dogma

Sudenturkis joka peittää lähinnä hartiat, mutta joka on juuri oikealla tavalla niin tyylikäs, että minkä se häviää pituudessa, se voittaa tyylikkyydessä.

 

Sodan viitta (War) - Darksiders

Se mikä tästä tekee astetta erityisemmän, on se, että kyseessä se, mitä viitasta on jälellä, sillä lähes kaikki viitasta on jo jollakin tavalla kulunut pois.

 

Class 0 viitta (Members) - Final Fantasy Type-0

Viitta kuuluu asuun kaikilla ja jotkut kaikki käyttävät sitä lähtökohtaisesti todella hyvin. Muutama vähän eri tavalla kuin muut, sillä esim. Machimalla siinä on kaulas.

 

Sigman viitta (Sigma) - Megaman X

Sigman viitta on varsin suuri ja peittää alleen lähes kaiken käyttäjästään. Taistelussa, Sigma sitten heittääkin koko viitan pois.

 

Nigh Claw (Void Revenant) - Code Vein

Särmikäs punamusta puoliviitta, joka on vain toisella puolella. Näyttää erittäin hienolta ja tyylikkäältä käytössä, varsinkin yhdeistetty sävyllisesti sopivaan vaatetukseen.

 




24. Paladinin viitta (Cecil Harvey) - Dissidia: Final Fantasy

Tyylikäs valkea viitta joka sopii erinomaisesti paladinille. Lisäksi Cecilin tapauksessa viitta paladinilla on hyvä lisä, koska mustalla ritarilla ei ole viittaa, tosin paladinilla ei ole kypärää. Tyylillisesti ei mitenkään erikoinen tai merkittävästi joukosta erottuva, mutta toimii oikein hyvin isommassa kokonaisuudessa ja tyyliseikkana.


23. Kai viitta (Kai) - Joe Dever's Lone Wolf

Näitä viittoja jonka kanssa kyse on enemmänkin siitä, että mitä sitä viitasta on jäljellä, mutta sopii hahmon tyyliin oikein hyvin kun ideana muutenkin on enemmän puoliviitta. Kulumaa on vaikka kuinka, mutta viitta on siellä vielä. Tyylillisesti ei se erikoisin, mutta ajaa asiansa todella hyvänä lisänä kokonaisuuteen.


22. Taskmasterin viitta (Taskmaster) - Marvel's Avengers

Viitta johon kuuluu myös huppu. Kokovalkoinen ja Urakoitsijan tyyliin erittäin hyvin sopiva. Ei oikeastaan mitään sen erikoisempaa, mutta näyttää joka tapauksessa erittäin hyvältä.


21. Silver Cloak (Garland) - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Kulkee viitan nimellä, mutta hyvin lähellä takkia. Mennään kuitenkin nimen perusteella ja kyllähän hopeaviitta on todella hieno. Siinä on mukana huppu, mikä myös näyttää hyvältä omalla tyylillään ja vaikka Silver Cloak ei varsinaisesti sieltä parhaasta päästä käytössä olekaan, niin se tyylillisesti yksi astetta hienompia asusteita pelissä.


20. Assassin Killer viitta (Shay Cormac) - Assassin's Creed: Rogue

Salamurhaajan tappajan asukokonaisuudessa viitta on se, mikä tuo mukanaan yhden hienoimmista tyyliseikoista. Tyylikäs punainen väritys ja temppeliherrain risti ovat todella hyvä tyylilinen lisä, varsinkin kun viitta on varsin pieni ja hallitusti kiinni. Se ei isommin lepata ja on muutenkin pääasiassa hartiaviittana toisella puolella. Tämä on kuitenkin niitä tapauksia että kokonaisuutena viitta on se viimeinen silaus joka tekee tästä parhaan asukokonaisuuden.


19. Guard Cape (DeSardet) - Greedfall

Yllättäen se on vartijan viitta, mikä on omaan silmään se hienoin. Tavallaan kaikista vaatimattomin viitta, mutta juurikin sellainen reissussa rähjääntynyt tyyli tekee siitä niin hienon. Lisäksi tässä tapauksessa se, että viitassa ei ole mitään kuviota on plussaa koska kuvioissa ei ole mitään niin hienoa.


18. Black Jack Cloak (Evie Frye) - Assassin's Creed: Syndicate

Britannian lippu, mutta kokomustana  Ei oikeastaan mitään sen ihmeellisempää, mutta ei tarvitsekaan olla. Tämä on yksi niitä tyyliratkaisuja joka oitis tekee tästä viitasta erittäin upean käyttää ja nostaakin sen siksi kaikkien muiden viittojen yläpuolella mitä Eviellä on käytössään.


17. Edgen viitta (Edge Geraldine) - Final Fantasy IV: After Years

Hahmolle juurikin sopiva sininen viitta. Ei mitään sen erikoisempaa, mutta viitta tuntuu juurikin olevan erittäin sopiva tyyliseikka tälle ninjahahmolle. Yleensä ninjoilla ei isommin viittoja ole, mutta Edgelle tämä on todella hyvä tyyliseikka joka hieman auttaa häntä erottumaan joukosta, ninjojen joukosta siis. Värimaailmallisesti se on myös todella hyvä.


16. Strifen viitta (Strife) - Darksiders Genesis

Todella repaleinen viitta, mutta jäljellä on kuitenkin enemmän viittaa kuin veljellään, Sodalla. Violetti sävy on todella hyvä ja tapa jolla viitta on repeillyt sopii hahmon yleiseen tyyliin todella hyvin. Kokonainen viitta ei sopisi välttämättä yhtä hyvin ja pelkkä hartiaviitta voisi olla liian vähän. 


15. Hadesin viitta (Hades) - Hades

Kokopunainen viitta jonka käyttötarkoitus on pääasiassa teatraalinen. Hades pitää tätä viittaa vain juuri ennen taistelua ja on kykenevä peittämään kaiken mitä hänellä on yllään, kun hänellä on viitta. Kun taistelu sitten alkaa, lentää viitta oitis pois ja katoaa liekkeihin. Käyttötarkoisuksessaan viitta on todella upea tyyliseikka ja jää siksi yllättävän hyvin mieleen.


14. Vincentin viitta (Vincent Valentine) - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Repaleinen viitta korkealla kauluksella. Tyylillisesti se sopii todella hyvin käyttäjälleen peittäen osan hänen vaatutuksestaa, mutta  repaleisuus tuo myös osan siitä esiin. Lisäksi tyylillisesti se sopii erinomaisesti käyttäjänsä petomaiseen, mutta samalla ihmismäiseen tyyliin jossa kaksi maailmaa tappelevat näkyvyydestään.


13. Golbezin viitta (Golbez) - Dissidia: Final Fantasy IV

Varsin suuri viitta joka peittää tarvittessa kaiken alleen, mutta joka istuu niin hyvän käyttäjänsä soturivelho olemukseen, että ansaitsee pisteet siitä. Viitta ei ole niin massiivinen että peittäisi alleen kaikkea, mutta se on kuitenkin sen verran suuri, että sopii juurikin enemmän magian mestarille, kuin miekan mestarille. Värityylillisesti se myös sopii erittäin hyvin hahmon tyyliin, joka ei ole kokomustaa, vaan enemmänkin tumman sinistä. Vaikka tavallaan tämän olisi varmaan tarkoitus olla mustaa, koska se on samaa tyyliä mitä Dark Knight muoto Cecilillä.


12. Vaderin viitta (Darth Vader) - Star Wars Jedi: Fallen Order

Myönnettäköön että Vaderin tapauksessa viitta on vain yksi osa kokonaisuutta, mutta tämä tuntuu olevan sitä hyvää välimallia mitä viitan kokoon tulee. Se on tarpeeksi suuri peittämään ison osan alleen, mutta myös tarpeeksi pieni, että tarvittaessa se ei peitä mitään alleen. Sopii erinomaisesti tukemaan käyttäjänsä manerismeja. Tälläinen viitta, jossa ei ole oikeastaan mitään erikoista istuu erittäin hyvin kokonaisuuteen, jossa vaatimattomuus on isossa osassa. Samalla aikaa kun hahmossa vaatimattomuutta ei ole.


11. Tohtori Oudon viitta (Dr. Stephen Strange) - Marvel Ultimate Alliance

Velhon viitta juurikin sillä tavalla kuin voisi olettaakin ja kun viitasta vietää vähän enemmän, niin ymmärtää, että kyseessä on hyvin erikoinen vaatekappale. Viitta on pitkä helmaltaan ja korkea kalukseltaan. Lisäksi se on sen verran suuri, että erilaisissa käyttötarkoituksissaan se pystyy korostumaan merkittävästi enemmän kuin toisissa.


10. Noble Silver (Void Revenant) - Code Vein

Selvästi enemmän viitta kuin takki. Puoliviitta joka on toisella puolella hahmoa, eli ei ole varsinainen hartiaviitta. Riippumatta siitä tämä on tyylillisesti todella osuva vaate. Hopeinen väritys on todella iskevä, etenkin kun kuviointi tuo siihen yhtä aikaa hämähäkinverkkomaista tyyliä ja muoto lepakonsiipimäistä tyyliä. Hyvä esimerkki siitä että viitoista on todella moneksi sillä näin pienimuotoisenakin tämä on todella upea vaate joka tuo erittäin upean tyylillisen lisän hahmoon pelissä, jossa vaihtoehtoja on todella paljon.


9. Pirate Cloak (Edward Kenway) - Assassin's Creed IV: Black Flag

Viitan ja takin rajaa rikkoja asuste, joka kuitenkin kulkee viitta nimellä. Se onkin viittana ehkä hienoin viitta mitä merirosvo voi käyttää, silloin kun tarkoitus on korostaa sitä, että on piraatti. Kokomusta viitta jossa valkoiselal saumakoristukset ja suuri pääkallo. Viitta on kuin merirosvolippu, mutta hieman takkimaisemmaksi ommeltu. Kun tämä on vaihtoehtona, niin omaa asuvalikoimaa ei tarvitse sen jälkeen enää miettiä, sillä tämä näyttää yksinkertaisesti niin hyvältä, että se vie huomion kaikista muista asusteista.


8. Overlord viitta (Overlord) - Overlord

Todella pienimutoinen viitta, josta suurin osa on mennyt taistelussa jo pois ja se mitä on jäljellä peittää lähinnä hartioita ja niitäkin lähinnä toiselta puolelta. Itse luokittelen tämän vieläkin viitaksi koska se selvästi kuuluu hahmon tyyliin, mutta samalla aikaa se on jo lähemmäs kokonaan poissa. Se että asukokonaisuus on selvästi Sauronista otettu ja kyseisellä hahmolla on viitta, korostaa sitä, että tämäkin on viitta. Suurin heikkous tyylillisesti onkin se, että pelihahmolle ei halutessaan saa suurempaa viittaa.


7. Talionin viitta (Talion) - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella tyylikäs turkiskoristeltu viitta. Ei ole juuri sen isompi kuin perusviitan kuuluukaan, mutta turksikoristelu tekee siitä oitis astetta erikoisemman ja hienomman. Sopii erinomaisesti samoojalle, vaihtelevaan ilmastoon. Voisi olettaa että viittaan kuuluisi myös huppu, tai se olisi tarpeeksi iso että siihen voisi kääriytyä, mutta tämä on enemmänkin taisteluun soveltuva viitta, joka on lähinnä vaatetarkoituksessa hahmon yllä. Riippumatta siitä, se näyttää todella hyvältä.


6. Blaiddin viitta (Blaidd) - Elden Ring

Varsin erilainen kuin monet muut viitat, mitä tyyliin tulee. Tämä viitta on todella suuri, kuin yksi valtava turkis tai yhdistelmä useasta erilaisesta turkiksesta. Harmaa väri on todella hyvä, mutta kyllä kaikista eniten tässä viitassa nappaa se ulkoinen tyyli johon on selvästi panostettu enemmän kuin moniin muihin. Se peittää ison osan muusta varustuksesta alleen, mutta eipä tuo isommin haittaa koska tämä susiviitta on hienoimpia varusteita mitä pelistä löytyy, etenkin jos haluaa käyttää viittaa ja se on se ykkösjuttu.


5. Batmanin viitta (Bruce Wayne/Batman) - Batman: Arkham Knight

Lepakkomiehen viitta, varsinkin Arkham sarjassa on juuri niin tyylikäs ja monipuolinen kuin sen pitääkin olla. Batman osaa käyttää viittaansa todella tehokkaasti taistelussa ja ympäriinsä liikkumisessa viitta ottaa liitovarjon viran. Lisäksi viitta on koostaan huolimatta todella hyvin käytössä eikä ole haitaksi. Tyyliseikoiltaan se on myös todella hyvä, varsinkin aivan kärjestä. Kaiken kaikkiaan erinomaista tehty asuste joka on sieltä monikäyttöisimmästä päästä mitä viittoihin tulee, pysyen samalla todella tyylikkäänä käyttää.


4. Revanin viitta (Revan) - Knights of the Old Republic

Hupullinen viitta jossa on kaapumaista tyyliä, mutta joka on kuitenkin erillinen muusta varustuksesta. Tämä on juurikin sellainen klassinen hupullinen viitta joka on juurikin sen hupun ansiosta hieman erilainen ja erityinen. Sopii todella hyvin tähän tyyliin ja kokomustalla tyylillään on oitis astetta hienompaa katsottavaa. Todella koruton, kuten asiaan kuuluu.


3. Spawnin viitta (Spawn) - Spawn: Armageddon

Pelissä Spawnia ei juuri viitassa näe, mikä on lähemmäs rikollista sillä viitta on helposti yksi parhaita osia hahmon tyylissä. Kokonaan punainen ja todellakin valtava viitta, joka ottaa muodon kuin muodon, käyttäjästään riippuen. Viitta onkin yksi Spawnin monipuolisimmista varusteista ja vaikka sitä ei olekaan pelissä käytetty läheskään tarpeeksi ja monipuolisesti, niin se vähä mitä sitä näkee, on se aina yhtä upean näköinen. Spawn on varsin simppelin näköinen ja tyylinen hahmo, mutta viitta on aivan omaa tasoaan.


2. Wyrm Hunt Mantle (Arisen) - Dragon's Dogma

Vaikka musta pohjaväri yleensä olisikin enemmän omaan mieleeni, niin valkoinen on tässä tapauksessa yllättävän osuva valinta. Se mikä kuitenkin tekee tästä ylivoimaisesti perin hienoimman viitan, tulee siitä kuviosta joka viittassa on. Tässä on oikeasti lohikäärmetyyliä eikä tässä pelissä ole sellaisia turhan montaa. Värityyliltään viitta on erittäin hyvä ja sopii todella moneen erilaiseen asukokonaisuuteen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvin kuvioitu viitta erittäin hyvällä värivalinnalla.


1. Alucardin viitta - Castlevania: Symphony of the Night

Viittojen ykkönen muutaman todella simppelien asian ansiosta. Väritys on oitis sieltä parhaasta päästä. Päältä musta ja alta hopeinen, sen perinteisen punaisen sijaan. Viitta juurikin siitä tyylistä kuin pitää, mutta se mikä oikeasti nostaa tämän viitan monien muiden yläpuolelle tulee siitä, miten se muuttuu käytössä ja miten Alucard sitä käyttää. Näkyvin ja käytetyin esimerkki on se miten viitta ottaa siipien muodon "tuplahypyssä". Kyllähän pelissä on useampi variaatio tästä viitasta, mutta tämä on väritykseltään se hienoin. Yksinkertaisesti, paras esimerkki siitä, miksi viitta on niin hieno asuste.