Huonojen hahmojen kohdalla huomaa monesti, että myöhemmin mieleen muistuu yksi jos toinenkin hahmo, jonka olisi pitänyt olla osata tälläistä listausta jo jonkinaikaa sitten mutta täytyy todeta että huonojenkin täytyy jotenkin jäädä mieleen. Monesti nimittäin huonot hahmot ovat sellaisia joita ei merkittävästi haluaisi muistella ja vihollisten kanssa tämä on jotekin helpompaa kuin sivuhahmojen kanssa muutoin. Varsinkin jos kyseisten hahmojen rooli on pienempää sorttia.

 

 

 

Joskus raja sivuhahmon ja roiston välillä on häilyvä, kuten myös roiston ja pääroiston. Varsinkin jos hahmoon sellainen joka ei jää mieleen oikein millään tavalla.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Radagon - Elden Ring

Loppuhuipennustaisteluksi, ei se tyylikkäin. Vihollishahmoksi, vähän niin ja näin sillä hyviä puolia on, mutta ei niin paljoa, että tämä jäisi positiivisesti mieleen.

 

Almeidrea Kaineres - Tales of Arise

Tuulen ruhtinas ja yhden yllätyksen hahmo ja sekin sellaisella todella ärsyttävällä tavalla tehty yllätys, joka on enemmänkin typerää suunnittelua ja sanavalintaa.

 

Green Lantern - Suicide Squad: Kill the Justice League

Hahmo johon ei ole saatu samaa tyyliä mitä Arkham sarjassa moniin pienimpiinkin hahmoihin saatiin. Tämä tuntuu yhdelät heikoimmista versioista hahmosta.

 

Queen Thomyrys - Prince of Persia: The Lost Crown

Todella tyypillinen hahmo sarjassamme; Valehteluvat kusipäät. Tämä hahmo ei ole niin ärsyttävä kuin useampi muu, mutta tätä puolta ei ole tehty mitenkään hyvin.

 

Janie - Concrete Genie

Näistä kiusaajista yksikään ei ole erityisen hyvä ja kyse on enemmänkin siitä että kuka on vähemmän huono kuin muut. Tiettyä sympatiaa hahmon taustasta saa, mutta ei se hänestä hyvää hahmoa saa.

 

General Jose Castillo - Far Cry 6

Typerän näköinen hahmo, suoraan sanottuna ja juurikin sellainen jota ei pysty pitämään uhkaavana tai edes hyvin tehtynä hahmona, mikä pätee lähes kaikkiin tämän pelin roistohahmoihin.

 

Black Cat - Lies of P

Hivenen säälittävä hahmo jonka kanssa iso ongelma on siinä, että partnerinsa rinnalla, tämän hahmon huonot puolet ovat liiankin ilmeisiä.

 




24. "Alidoro the Hound" / Parrot - Lies of P

Erittäin hienon näköinen hahmo, jonka kanssa tietyssä pisteessä alkaa todella tulla vastaan niitä heikkoja puolia ja joka varsinkin lopussa todella osoittautuu joksikin aivan muuksi mitä todella on. Juurikin tämä "Parrot" puoli on se, mikä todella tekee tästä niin huonon hahmon ja muutenkin tapa jolla hahmon todellinen luonto paljastuu vain tekee tästä kokoajan huonomman hahmon. Tavallaan, tarinallisessa mielessä homma toimii ja on kiinnostavaa selvitettävää ja tulkittavaa.


23. Godfrey / Hoarah Loux - Elden Ring

Ensimmäinen Elden Lord ja sitä rataa. Hyvin sellainen tavanomaisen barbaarikuninkaanoloinen hahmo josta ei pelin aikana mitään erityisen hohdokasta tarinaa irti saada. Hoarah Loux osa on se mikä ei itsellä nappaa yhtään, ei ulkoasussa eikä ideassaan, vaikka se ei täysin huono ajatus olekaan. Mutta lopputulos on jotakin, mikä ei ole läheskään niin tyylikästä, hienoa tai kiinnostavaa mitä moni muu roistohahmo tässä pelissä.


22. Ineptune - Spyro: Hero's Tail

Jotenkin mielikuvituksettomaksi jäävä hahmo joka on jotakin pienen merenneidon ja Medusan lihavan sisaren välillä. Tästä hahmosta ei ole lopulta saatu irti muuta kuin yksi pomotaistelu ja sekään ei pelin tasolla merkittävästi jää mieleen. Lopputuloksena on heikosti tehty roistohahmo jota olisi voitu edes jonkinverran alustaa.


21. Dethmold - Witcher 2: Assassins of Kings

Tälläinen kardinaali Richeliu tyylinen hahmo ainakin tarinallisessa mielessä, mutta ei etene oikein mihinkään vaan jää lähinnä sellaiseksi kukkoilevaksi kieroilijaksi. Velhohahmo kuten monet muutkin, mutta siinä missä lähemmäs kaikki velhottaret Noituri peleissä jäävät edes jollakin tavalla mieleen, on tämä jotakin aivan muuta, koska tämä jää mieleen lähinnä Jafarin kaltaisena, mutta nössönä, suurvisiirinä.


20. Sundance Kid - Call of Juarez: Gunslinger

Tapaus jossa hahmon tyyli ei vain toimi, samalla tavalla kuten Curly Bill ei toiminut, mutta Sundance Kidin tapauksessa tuntuu että hahmoon ei ole panostettu juuri yhtään vaan tässä tapauksessa on vain vetäisty nopeasti kasaan jotakin mikä erottuisi edes jotenkin Cassidysta, vaikka sitten siten, että hahmoa ei juuri edes tunnista sen jälkeen, ainakaan tyylilisesti.


19. Chuck - Concrete Genie

Ihan täysi kusipää kiusaaja kuten monet muutkin sarjassamme ja koska tämä on se isoin läskipää, on hahmo oitis vastenmielisempi kuin muutoin. Ei millään tavalla hyvä hahmo ja vaikka mukaan laitetaan taustatarinaa, niin ei se tätä hahmoa pelasta.


18. Ivor - Minecraft: Story Mode

Grigori Rasputin vivahteinen hahmo jonka kanssa paljon laitetaan alulle mutta mikään ei tunnu johtavan mihinkään mikä on aika sääli koska hahmo on tyylikkään näköinen mutta sisältö onkin sitten jotain ihan muuta. Iso ongelma on siinä että tämän hahmon tapauksessa tuntuu että jotakin jää puuttumaan, koska homma muuttuu yhdessä vaiheessa merkittävästi ja peli pakottaa pelaajan toimimaan tietyillä tavoilla.


17. Eumenides - Asterigos: Curse of the Stars

Harmillisen mitäänsanomattomaksi hahmoksi jäävä tapaus, jonka rooli on lähinnä pomovihollisena ja yhtenä koko pelin ärsyttävimmistä. Tämä on niitä tapauksia kun hahmosta ei saa irti juuri mitään, mutta ajoituksen vuoksi tämä on olevinaan yksi pelin tärkeimpiä hahmoja, mutta siitä ei ole sitten saatu irti oikeastaan mitään.


16. Lady Butterfly - Sekiro: Shadows Die Twice

Vanha akka ja hyvin ärsyttävä pomotaistelu. Hahmoa ei merkittävästi alusteta, joten kaikki on tulkinnanvaraista. Tämä on niitä tapauksia kun taistelu itsessään on valtaosa hahmon taustata ja sellaisenaan se ei tee mitään palveluksia. Hahmo ei toimi tyyliltään, ulkoasultaan tai haasteeltaan, joten lopputulos on selvästi miinuksella.


15. Balseph - Tales of Arise

Ensimmäinen monista erikoisista roistoruhtinaista ja helposti se kaikista tylsin ja väärällä tavalla kliseisin. Tuliruhtinas joka näyttää lähinnä sellaiselta läskibodarilta jossa kaikki kerronta on ulkoasussa ja tälläisenään, tämä ei ole hyvä roistohahmo, sillä muissa roistohahmoissa on sentään jotakin mikä tekee heistä erikoisia. Tässä hahmossa ei ole oikeastaan mitään ja hänen pahuutensakin on lähinnä sellaista öykkärimäistä pullistelua, mikä harvemmin tekee hahmosta mitenkään hyvää.


14. Erik - Horizon: Forbidden West

Melko tyypillinen kovanaamahahmo huipputeknologialla. Ulosanti on melko kliseistä eikä edes sillä oikeasti hyvällä tavalla, vaan enemmänkin sillä pullistelevalla machotavalla, mikä ei tee hahmolle mitään palveluksia. Tässä hahmossa on selvä tyyli, mutta hahmo naamataulu yhdistettynä hänen asenteeseensa ja sihen ulosantiin on ei tee hahmolle mitään palveluksia millään tavalla vaan saa hänet tuntumaan lähinnä dorkalta.


13. Black Adam - InJustice 2

Monet hahmot tässä sarjassa on tehty todella hyvin, mutta tämä ei ole yksi niistä. Musta Aatami tuntuu juurikin sellaiselta täytehahmolta. Hahmo ei ole mitenkään hienon näköinen, tuntuu voimiltaan lähinnä kikkailulta ja muutenkin tästä hahmota tulee vähän sellainen Teräsmiesvariaatio mieleen, vaikka sarjakuvissa tilanne onkin toinen ja Shazam on hahmon vihollinen. Mutta pelimuodossa, tämä on ehdottomasti niitä typerimmännäköisiä hahmoja.


12. Admiral Ana Benitez - Far Cry 6

Vähän tälläinen Justiina tyylinen tantta, joka on hyvin niukasti huonompi mitä edes kenraali samaisessa pelissä. Tämä on niitä tapauksia kun hahmo ei vain toimi. Ei ole hienon näköinen, ei tee pelin aikana juuri mitään eikä nappaa millään tavalla. Nippanappa erottuu joukosta ja silloinkin vain negatiivisessa mielessä.


11. Space Mama - Rayman

Yksi hahmo joka on merkittävästi erilainen kuin monet muut pomoviholliset joita pelissä tulee vastaan, eikä hyvällä tavalla. Se mikä kuitenkin todella ottaa päähän, on tämä avaruusversio, sillä viikinkiversio olisi varmaan ollut tarpeeksi. Avaruusversio on yksi pelin ärsyttävimpiä pomovihollisia ja sitä kautta tämä on yksi kokonaisuuden huonoimpia hahmoja. Tässä tapauksessa se tuntuu erityisesti tyylissä ja pomotaistelun haasteessa.


10. Jerome Johnson - Tomb Raider Annivesary

Skeittaripoika joka ulkoasullaan ainakin erottuu joukosta, mutta joka ei vain tunnu sopivan viidakkoon oikein millään tavalla ja tuntuu tästä syystä lähinnä kikkailulisäykseltä. Tässä pelissä on lopulta suhteellisen vähän vihollishahmoja, mutta tämä on yksi esimerkki siitä, kun hahmo ei vain tunnu kuuluvan peliin jossa on mukana.


9. Kesegowaase - Assassin's Creed: Rogue

AC sarjassa yksi huonoimpia hahmoja mitä on vastaan tullut ja erityisesti tässä pelissä tuntuu että tästä olisi voinut jopa saada irti jotakin, jos tarinallisesti Shayn tilintasauksiin olisi laitettu vähän enemmän sisältöä. Tämän intiaanihahmon tapauksessa hän on sentään hieman erilainen, mutta käytetty siten, että vain ne ärsyttävyydet jäävät esille eikä hahmo lopulta toimi juuri ollenkaan.


8. Kaeden - Daxter

Yksi hahmo jonka itse unohdin täysin kun ei ole ollut aiemmin osana tälläistä listaa. Tämä on nimittäin todella huono hahmo, varsinkin "ihmismuotonsa vuoski" sillä ötökkämuoto on merkittävästi parempi ja tarinassa on puolensa. Siitä ei kuitenkaan ole saatu erityisen toimivaa kokonaisuutta, varsinkaan tämän pelisarajn mittarilla.


7. King Adaro - Primal

Ääninäyttelijä ei nappaa, sillä tuntuu että kun tätä kuulee, niin kyseessä on aina jonkinlainen mäntti, niin myös tässä tapauksessa. Tämä on juurikin sellainen hahmo joka ärsyttää enemmän kuin toimii. Ulkoisesti, nämä kesä-tuli olennot kotkamaisine piirteineen eivät ole erityisen hienon näköisiä ja tapa jolla tämä tarinakokonaisuus etenee ei tee tälle jo valmiiksi huonolle hahmolle mitään palveluksia. Varsinkaan kun tätä ennen on nähty kolme merkittävästi paremmin tehtyä maailmaa paremmilla hahmoilla.


6. Anabella - Final Fantasy XVI

Tätä akkaa ei ole voitu tehdä missään muussa mielessä kuin vihattavaksi sillä niin vastenmielinen petturihahmo on kyseessä. Muuta sisältöä ei oikein olekaan ja ainoa asia mitä tämän kanssa odottaa on se, että pääsee näkemään kun hahmo saa kunnolla nenilleen. Siinä mielessä hahmoa on ainakin käytetty todella hyvin, mutta juuri tästä syystä tämä on todella vastenmielinen hahmo.


5. Morkvarg - Witcher 3: Wild Hunt

Idea on mahtava ja itse todella pidän näistä ihmissusihahmoista, puhumattakaan että tämän on tarkoitus olla kuolematon/uudesti henkiin heräävä ja kirottu hahmo, joten asetelma toimii. Se mikä kuitenkin täysin pilaa tämän on se, miltä hahmo näyttää ihmismuodossaan, sillä tässä on yksi typerimmännäköisiä hahmoja, huomioiden miten hyvään asetelmaan hän kuuluu. Tavallaan tässä toistuu Witcheristä se, että ihmissudet eivät ole ihmismuodossaan erityisen hienon näköisiä. Sitten kun mukaan lisätään ihmishahmon asenne ym, niin kyllä se pilaa ison kokonaisuuden.


4. Max Becker - Robocop: Rogue City

Täysi kusipää ja vieläpä korostetusti. Myös tälläinen tapaus joka on mukana vain jotta pelaajalla on jotakin mitä vihata. Harvemmin nämä hahmon osataan tehdä siten, että ne tuntuisivat hyvin tehdyiltä eikä tämä hahmo ole lopulta minkäänlainen poikkeus tässä asetelmassa.


3. Eiji Mitamura - Like a Dragon: Infinite Wealth

Kiinnostavaa on se, miten tätä hahmoa ensin käytetään ja sitten yllätystyyliin paljastetaan se todellinen laite. Sanotaan että aluski hahmo on ok, mutta mitä enemmän tässä mennään kaninkoloon, sitä vähemmän tämä hahmo toimii ja keskustelut tämän hahmon kanssa vain syventävät kuoppaa. Varsinkin lopussa tämä hahmo on sitä sorttia, josta on erittäin vaikea pitää.


2. Vexen - Kingdom Hearts: Chain of Memories

Helposti organisaation ärsyttävin hahmo jonka hivenen aristokraattinen nenää pitkin katsova olemus on omiaan tekemään tästä aika pöyhkeän hahmon ja ääninäyttely vain korostaa sitä. Mutta tätä ei ole osattu käyttää erityisen hyvin sillä lopputulos on se, että tämä on enemmän ärsyttävä tekopyhä paskiainen jossa ei ole mitään erityisen toimivaa sisältöä, vaikka ideoita siihen olisi vaikka kuinka paljon, kaikki hassattu.


1. Amanda Waller - Suicide Squad: Kill the Justice League

Wallerin tapauksessa täytyy sanoa että kaikki on kiinni toteutuksesta, koska idea ei ole huono ja elokuvamaailmassa Viola Davis on on ollut erinomainen. Myös Batman: Enemy Within versio oli todella hyvin tehty. Mutta samaten kuten sarjassa Arrow, myös tässä pelissä Waller on todella ärsyttävä hahmo jossa pääpaino tuntuu olevan enemmän sellaisessa räksyttävässä tyylissä ilman sitä hallittua uhkaavuutta. Tämä on todella huonosti tehty versio ja iso syy on puhtaasti näyttelijävalinnassa. Mutta ei tämän pelin käsikirjoituskaan parantanut asiaa eikä sitä todellista Arkham tyyliä saatu tähän hahmoon yhtään.