Loppuhuipennukseen palaset asettava toiseksi viimeinen jakso ei ehkä ole yhtä hyvä kuin edellinen, mutta se tuo mukaan uusia palikoita ja saa ajattelemaan tähän asti tapahtuneita kuvioita uudella tavalla.

 

 

Kolmas jakso päättyi tähän mennessä huonoiten, mutta samalla se sai odotukset tätä jaksoa kohtaan nousemaan. Neljäs jakso alkaa erittäin hyvin mielisairaalassa ja pian pelaajalle esitelläänkin hänen uusi paras ystävänsä ja pian vastaan tulee myös pari vähemmän tunnettua hahmoa Batmanin vihollisista. Tässä kohtaa on pakko sanoa että vaikka ensimmäisessä jaksossa tuntuikin että tiettyjä asioita vähän kiirehdittiin, niin nyt tuntuu että se saattoi olla todella fiksu veto, sillä nyt peliin tulee aivan uusia pelaajia ja jo yhdet aikaisimmista tämän jakson valinnoista, saattavat kantaa äärimmäisen suuria seurauksien, mitä tulee koko Telltalen Batmanin tulevaisuuteen.

Myös loppua kohden käy hyvin ilmi että tiettyjä asioita oli ihan hyvä tavallaan kiirehtiä sillä muutoin alkaisi helposti tuntua että monilla erittäin hyvillä asetelmilla ei ehdittäisi kunnolla herkutella. Jaksosta toiseen on vallinnut tietty taso eikä se taso tässäkään kohtaa juuri putoa ja melkein voisi sanoa että tämä on jakso on kuin edellinen, täynnä erinomaisia kohtauksia.


Pääpiirteittään mikään ei ole muuttunut. Tarina ja toiminta on jaksotettu hyvin ja tekemistä löytyy monesta suunnasta. Myös tässä jaksossa on pari vähän huonompaa kohtausta, mutta lopetuksen kanssa ollaan taas päästy hyviin puitteisiin. Jaksossa on kaksi lopetusta jotka riippuvat täysin viimeisestä isosta valinnasta ja omalla valinnallani pääsin tilanteeseen joka olisi hyvin voinut olla koko kauden päättävä lopputaistelu, se oli todella hyvä ja asettaa aika korkeat panokset viimeiselle jaksolle.

Pari puolta tässä jaksossa pistää todella ikävästi esiin, tavallaan tuntuen olevan poissa paikoiltaan, mutta niin kävi myös edellisessä jaksossa, tosin tässä jaksossa sitä vähän paikkallaan. Sanotaan että kaikkein eniten tuntuu häiritsevän se miten heikko Batmanista on tavallaan tehty ja miten vahva esimerkiksi Pingviini on, puhumattakaan siitä miten älykkäältä hän tuntuu. Tosin ei ole kiveen kirjoitettua miten asiat todella ovat.


Joker.jpg

Mitä olisi Batman peli ilman Jokeria?

 

________________________________________________________________________________________________

SPOILEREITA

Batmanin maailmaa on monella tavalla hyödynnetty hyvin mutta sanotaan että Vicki Valen asettaminen pääroistoksi on aika uskalias veto. Itse uskon yhä että koko totuus ei ole tullut esille ja jokin Jokerissa oikeasti mietityttää. Voisiko olla että Jokeri on ollut kokoajan mielisairaalassa, vai olisiko mahdollista että Jokerilla on näppinsä pelissä Arkham lasten suhteen. Itse olen kuitenkin todella varma että viidennen jakson viimeisiin valintoihin liittyy se, mitä pelaaja tekee Jokerin kanssa, sillä tiettyjä asioita on esitelty.

Itse ensimmäinen pelikertani johti yhteenottoon Kaksinaaman kanssa Wayne kartanolla ja se yhteenotto oli todella hieno. Itse sanoisin että valinta Oswald vai Harvey oli valinta. Teknologia vai Perhe. Itse koin Kaksinaaman suurempana uhkana mutta pakko sanoa että tulee olemaan valtava pettymys jos viimeinen yhteenotto tullaan nyt sitten käymään Pingviiniä vastaan. Toinen yhtä aikaa kulkeva pelikertana johti sitten yhteenottoon Pingviinin kanssa ja se taistelu ei ollut järin eeppinen.

Lopetuksista kumpikin on tavallaan toimiva mutta jokin Pingviinireitin lopetuksessa tuntui paljon paremmalta. Kaksinaamareitti on tosin paljon kutkuttavampi sillä siinä kohtaa viides jakso alkaa melko varmasti aika kiinnostavalla tavalla, kun teknologiaa ei ole juuri apuna. Pingviinireitissä ei tunnu olevan mitään todellista miinusta. On kiinnostavaa nähdä miten tässä lopulta tulee käymään mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kumpaankin pelikertaa. 

________________________________________________________________________________________________

 

Gothamin vartija on hyvä osa kokonaisuutta, mutta se ei samalla tavalla asettele viimeistä jaksoa kovaan starttiin, miten ensimerkiksi Wolf Among Us teki. Sen lisäksi mukana ei ole mitään "Next time" osuutta vaan pelkkää hiljaisuutta. Itse olisin toivonut jotain.

Viides jakso tuntuu kuitenkin kiinnostavalta sillä valtaosa pelin juonikuvioista on tullut tietynlaiseen päätökseen mutta muutamia asioita todella odotan tapahtuvaksi. Olisi varmasti tosi nautinnollista seurata tilanteiden korjausta esimerkiksi firman suhteen. Näitä asioita on aika monta mutta saa nyt nähdä että mennääkö niihin ollenkaan. 

Viimeisen jakson aloitus on eräs asia joka todella kiinnostaa. Tähän asti aloitukset ovat olleet aina samankaltaisia, riippumatta siitä mitä valintoja on tehnyt, tiettyä eroa on ollut mutta se on yleensä ollut lähinnä kosmeettista. Viimeisen jakson kohdalla on kiinnostavaa nähdä kuinka paljon tämän jakson viimeiset päätökset oikeasti vaikuttavat. Kysymyksiä on paljon ja viimeisessä jaksossa sitten selviää, että kuinka paljon asiat ovat sitä miltä ne näyttävät.

 

+ Erinomainen tunnelma

+ Valintojen vaikutukset

+ Monta hyvää kohtausta

+ Erinomainen loppuhuipennus

+ Erinomainen ääninäyttely

 

- Samankaltaiset ongelmat mitä tähänkin asti

- Tietyt asiat jotka tuntuvat olevan poissa paikoiltaan


Arvosana: 9,4

 

Mestariteos