Joidenkin pelihahmojen, hyvien pahojen, sivu- ja päähenkilöiden kohdalla toivoisi todellakin pääsevänsä kyseisestä hahmosta eroon joko mahdollisimman pian, tai edes jossakin vaiheessa kokonaisuutta.

 

 

 

Vielä en erittele hahmoja tämän enempää, sillä näitä ei nyt niin paljoa ole, mutta tarpeeksi kuitenkin. Mitään rajoituksia ei ole, kaikki menee. Tietysti selvää on se, että pelihahmon pitää olla vielä mukana kyseisen pelisarjan kaanonissa tai pitää selvitä kyseisen pelin loppuun asti. Kyse voi olla yhdestä pelistä tai sitten sarjasta yleensä. Hahmo voi olla mukana vain yhdessä pelissä tai useammassa, pointti onkin, että hahmon haluaisi kuolevan, tai hahmon olisi pitänyt jo kuolla.

Lievissä tapauksissa voidaan miettiä tilanne myös siten että joidenkin hahmojen kanssa ei saanut mielekästä lopetusta. Jotkut hahmot eivät saaneet tarpeeksi turpaansa tai muuta vastaavaa. Monissa tapauksissa ollaan ihan siinäkin pisteessä että hahmon haluaisi kuolevan

Vain yksi hyvä ja yksi paha per peli

 

ERIRTYISMAININTOJA

 

Sekto - Oddworld: Stranger's Wrath

- Tarpeetonta kikkailu jättää henkiin jatko-osan toivossa.

 

Caith Sith - Final Fantasy VII

- Kun kerran hahmo uhraa itsensä, niin miksi se pitää ehdoin tahdoin vielä änkeä mukaan.

 

Cere - Star Wars Jedi: Fallen Order

- Tuntuu että tämä olisi ollut se oikea kaari hahmolle. Ehkä jatko-osassa.

 

Joseph Seed - Far Cry V

- Tämän hahmon olisi pitänyt kuolla edes jossakin variaatiossa lopetuksesta.

 

Deacon St. John - Days Gone

- Eniten tässä hahmossa ärsyttää näytttelijä, joten siksi ei olisi iso menetys. Ehkä jatko-osassa.

 
24. Roy Earle - LA Noire

Tämä on niitä hahmoja jotka on tehty vihattavaksi tyyliin iso osa Game of Thronesin hahmoja. Roy on heti kättelyssä sellainen limainen ja luihu äijä jonka kohdalla tietää että tähän likaiseen kyttään ei voi luottaa, mikä puolestaan korostaa sitä, miten tyhmä Phelps on. Tarinallisessa mielessä sitä oikein odottaa että miten hän kuolee, mutta niin ei koskaan tapahdu vaan hän pääsee vielä kusemaan Phelpsin haudalle. Itse en niinkään toivo että hän kuolisi, vaan tuntuu enemmänkin, että hänen olisi pitänyt kuolla.


23. Joker - Mass Effect 3

Jotenkin tuntuu että tämänkin hahmon olisi pitänyt jollakin tavalla pystyä kuolemaan. Kun ison osan miehistöä voi menettää jollakin tavalla, mutta tätä suunsoittajaa ei pysty tapattamaan mitenkään, niin kyllä se vähän jurpii. Olisi ollut tavallaan kiva että näin ärsyttävästä hahmosta olisi oikeasti voinut päästä eroon tässä kolmannessa osassa, kun niin monesta muustakin voi.


22. Serrano - Bulletstorm

Tämä on niitä tilanteita kun hahmo lähemmäs kuoli, mutta sitten vielä lopuksi palautetaan henkiin. Tarina olisi yhtä hyvin voinut saada kunnollisen päätöksen, sen sijaan että pahis olisi vielä pelastettu, jotta voitaisiin tehdä jatko-osa, jota ei koskaan tullut.


21. Torn - Jak 3 

Kun nyt miltein kaikki selviävät, niin edes yksi kuolema olisi voinut tuoda tarinaan edes kunnolla painoa. Mieluiten se kuolema olisi sitten voinut olla Tornin, kun kyseessä nyt on niin turha, ärsyttävä ja varsinkin tässä kolmosessa, enimmäkseen tarpeeton hahmo jonka kanssa ei olla menossa oikeastaan mihinkään.


20. Arvo - Walking Dead: Season 2

Tämän kanssa olisi ollut kiva saada edes se vaihtoehto tappaa hänet, sillä viimeisen jakson alusta asti on selvää, että Arvo on vielä ongelma, mitä onkin. Itse olisin nimittäin tappanut tämän hahmon viimeistään hahmon viimeisessä kohdassa jossa oli selvä syy siihen.


19. Marcus Holloway - Watch_Dogs 2

Kun niin monet hyvät hahmot kuolevat, niin olisi edes joskus kiva nähdä että nämä huonotkin hahmot potkaisisivat tyhjää, että heistä pääsisi eroon.


18. Sam Porter Bridges - Death Stranding

Sam on jotenkin todella tylsän harmaa hahmo ja voi olla että tämä monimutkainen häröpallokokonaisuus on syy siihen, miksi jotenkin tuntuu että iso kokonaisuus toimisi huomattavasti paremmin kaikessa draamallisessa painoarvossa ja ylivuotavassa kikkailussaan jos Sam ihan reteesti vain tapettaisiin tarinan lopussa ja sillä selvä.


17. Carter Blake - Heavy Rain

Tämä on niitä hahmoja joka aluksi vaikuttaa sellaiselta peruskoppavalta ja tärkeilevältä pollarilta jonka kanssa tulee olemaan ongelmia. Kun peli etenee niin aika nopeasti korostuu että tämä hahmo on enemmän kuin sopimaton virkaansa, minkä takia sitä oikein odottaa ja toivoo että hän saa kunnolla näpäilleen. No paras mitä voi käydä että hänet pannaan viralta, melkolailla tarkoittaa että odottaa potkuja, mutta kun hahmo on tehty näin vastenmieliseksi niin hän enemmän kuin ansaitsee kuolla ja sitä tuntuukin että edes jossakin tarinavariaatiossa, hänen todellakin olisi pitänyt kuolla. Jos ei muuten niin pelaajan olisi pitänyt saada tappaa hänet.


16. Helen Marshall - Control

Helposti se hahmo koko pelissä josta on erittäin vaikea pitää ja siksi todellakin toivoo että hän kuolisi. Tarinallisessa mielessä edes joku olisi voinut pudota pois pelistä ja mielellään se olisi sitten voinut olla tämä.


15. Gabriel Rorke - Call of Duty: Ghosts

Tämä on niitä tapauksia kun hahmon olisi pitänyt vain antaa pysyä kuolleena, mutta sen sijaan tämä hahmo vedettiin jo selvän tappoiskun jälkeen vielä mukaan peliin, vihjailemaan jatko-osasta jota tuskin tulee. Siis Rorke ottaa selvän osuman johon ihminen kuolee, mutta sitten hänessä on vielä voimaa nousta ja nujertaa kaksi veljestä, napatakseen toinen. Siis tämä ei käy enää edes järkeen. Tämän tilanteen kanssa olisi pitänyt pelastaa mitä pelastettavissa oli ja antaa hahmon kuolla.


14. Morgana - Persona 5

Helposti yksi ärsyttävimpiä hahmoja mitä mieleen tulee, minkä takia olisi ollut todella positiivinen yllätys että Morgana olisi loppuhuipennuksen jälkeen kuollut kokonaan. Sen verran pitään tätä hahmoa joutui sietämään, että olisi ollut vain hyvä jos hänen tiensä olisi loppunut.


13. Grace Walker - Wolfenstein II: New Colossus

Ylivoimaisesti huonoin hahmo koko pelissä ja siksi tämän näkisi mielellään heittävän lusikan nurkkaan. Muutenkin tuntuu että Walker kuin tekemällä tehdään sellaiseksi hahmoksi joka sitten kuolee merkittävästi. Ihan sama, kunhan vain olisi kuollut, tai kuolisi seuraavassa pelissä.


12. Ico - Ico

Hyvin vaikea keksiä mitään oikeasti positiivista tästä hahmosta. Tavallaan olisi ollut sopivaa, ehkä jopa osuvaa että Ico olisi pystynyt pelastamaan Yordan, mutta kuollut itse tehdessään sen.


11. Jonah - Rise of the Tomb Raider

Yhdessä kohtaa kaikki on aseteltu siten että Jonah kuolee, mutta sitten tilanteesta tehdäänkin tälläinen tylsä valekuolemajuttu jollaiset ovat neljää kertaa viidestä sieltä ärsyttävimmästä päästä. Kun tämä hahmo nyt ei tuo peliin mitään lisää, juuri millään tavalla niin hänen kuolemansa olisi edes voinut olla se viimeinen pisara jonka seurauksena Lara kovettuu taas astetta enemmän ja pääsee lähemmäs tätä Tomb Raider hahmoa.


10. Waka - Okami

Kaikista ärsyttävistä hahmoista tässä pelissä, Waka on yksi niitä joka todella ottaa päähän. Erityisesti vielä ottaa päähän se, että hetkellisesti vaikuttaa siltä, että hän kuolee, mutta sitten niin ei käykään. Tämä hahmo kun tuppaa ärsyttämään kerran toisensa jälkeen, niin olisi ollut suotavaa, että hänen matkansa olisi päättynyt kun siltä hetkellisesti vaikutti.


9. Aya - Assassin's Creed: Origins

Varsinkin lopussa tämä hahmo alkaa olla jo oikeasti huono. Siis tämä on niitä tapauksia kun tuntuu että hahmolla olisi oikeasti jotakin virkaa, jos hän kuolisi huomattavasti aiemmin tarinassa, tai edes sitten ihan lopussa. Varsinkin kun hahmo on vielä läsnä yhdessä historiallisesti tärkeässä kohtauksessa, vain pilaamassa sen.


8. Monica Rappacini - Marvel's Avengers

Tämän hahmon kanssa tuntuu, että sivuroisto on nostettu aivan liian tärkeäksi. MCU elokuvien hengessä olisi ollut paljon sopivampaa, että MODOK olisi tappanut tämän hahmon, vain osoittaakseen kuinka paha on. Sen sijaan tästä hahmosta on pitänyt tehdä tälläinen riesatyylinen hahmo josta ei vain pääse eroon. Kun kyseessä on vielä aika huono hahmo, niin tämä ratkaisu ärsyttää oitis enemmän.


7. Dina - The Last of Us Part II

Tarina olisi omasta mielestäni toiminut paljon paremmin, jos se olisi ollut Dina joka olisi kuollut alussa ja jonka kuolema olisi laittanut Ellien kostoretkelle. Kokonaisuus olisi ollut merkittävästi parempi, sillä Dina on hahmona aika huonosti tehty, eikä hänen osuutensa tarinassa juuri edes kiinnosta ja tuntuu turhalta juonikokonaisuudelta. Tietysti olisi ollut myös hyvä käänne, että Dina olisi kuollut Ellien matkan lopuksi, kunhan hänestä olisi vain päässyt eroon.


6. Starkiller - Star Wars: Force Unleashed 2

Tämän hahmon olisi voinut jättää siihen ensimmäiseen peliin kokonaan, sillä tuntuu tylsältä ja vielä enemmän laiskalta uudelleentaputtaa tämä hahmo, joka oli umpisurkea jo ensimmäisessäkin Force Unleashed pelissä. Tässä hahmossa ei ole mitään coolia, ei juuri edes mitään hienoa ja muutenkin tuntuu että hahmon ja ylipäätään koko Force Unleashed tarinan kanssa ollaan menty pahasti vikaan, hyvin monella tavalla. Kaikki olisi toiminut merkittävästi paremmin, ilmankin ja toisella kertaa se vain korostuu.


5. Seifer - Final Fantasy VIII

Tässä tyypissä on asukokonaisuuden ja asevalinnan kautta todellista tyyliä mutta yksi asia tekee tästä jätkästä todella huonon hahmon ja se on se naamavärkki. En osaa sitä paremmin avata, siis paremmissa välianimaatioissa Seiferin naama on jotenkin todella ärsyttävän näköinen, sellainen jota todella haluaisi vähän muotoilla uudestaan, monellakin tavalla. Tämän lisäksi hän nyt on ihan täysi mäntti ja siksi on todella turhauttavaa, että hän pääsee tarinassa lähemmäs täysin kuin koira veräjästä. Parempi olisi jos hän olisi päässyt hengestään Lunatic Pandorassa, vaikka Adelen käsissä jos ei muuten.


4. Nadine Ross - Uncharted 4: Thief's End

Voitaisiin vielä sulattaa jos kuolema olisi sitten korjannut Lost Legacyssä, mutta Nadine on helposti yksi niitä hahmoja joka pääsi aivan liian vähällä ja kuin koira veräjästä. Itse olisin jopa mennyt niin pitkälle että Rafe olisi ampunut hänet, ottanut pois kuvioista niin sanotusti, juurikin siinä kohdassa jossa hän pitää sen hyvin painokkaan puheen jossa todella hyvin sanottu repliikki mukana. Tämä hahmo on helposti yksi niitä joista on todella vaikea pitää ja joka ei tunnu edes kuuluvan sarjaan. Plus on aivan liian ylivoimainen.


3. Henry Green - Assassin's Creed: Syndicate

Yksi sarjan huonoimpia hahmoja varsin monella tavalla. Juurikin sellainen hahmo josta ei missään vaiheessa juuri tykkää ja jonka osuutta tarinassa korostetaan aivan liikaa. Lisäksi tähän hahmoon yhdistyy umpisurkea ja todella pakotettu romanssiosuus, puhumattakaan siitä miten tylsä hahmo on kyseessä. Eikä hahmo erityisemmin edes sovi kyseiseen aikakauteen omassa roolissaan.


2. Kratos - God of War III

Niin ylikovaksi tehty hahmo joka monella tavalla ärsyttää. Monella tavalla tuntuu että Kratos on nostettu aivan liian korkealla jalustalle ja monen yllättävän hyvän tarinankokonaisuuden on annettu valua hukkaan kun Kratos ei olekaan kuollut. Uusimman God of Warin kautta alkaa jo tuntua laiskalta että ei voida kehitellä uutta Sodan jumalaa, kun mytologiakin vaihtui. Voisin sanoa että kaikki olisi paremmin jos Kratosin olisi annettu ollaa kuolleena God of War 3:n lopussa. Tämä on helposti oma ykkösvalinta sillä en pidä tästä hahmosta juuri yhtään... tai näin oli, kunnes eräs toinen hahmo osui kohdalle. 


1. Abby - The Last of Us Part II

Yksi huonoimpia pelihahmoja mitä olen koskaan joutunut pelaamaan ja tarinallisesti vielä aivan liian korostettu. Lähemmäs koko pelin ajan vain odotin että miten hienosti tämän hahmon pääsee lopulta tappamaan, mutta ei, sitä hetkeä ei koskaan tullut. Tämä on ehdottomasti niitä hahmoja joista on hyvin vaikea pitää ja ja jonka selviäminen tarinan päätyttyä on yksi huonoimpia juonenkäänteitä mitä olen ikinä kohdannut. Sanat eivät meinaa riittää kuvaamaan sitä miten paljon tämä hahmo oikeasti nyppii ja miten paljon hahmon naama ärsyttää.