Resident Evil on yksi niitä videopelisarjoja jossa hahmoja on vaikka muille jakaa ja parissa tapauksessa hahmosta on useampi versio. Mukana on monta todella hyvää ja nyt onkin hyvä hetki koota ne omat suosikit tästä laajasta ja värikkäästä joukosta.

 

 

 

Hyvät ja pahat, aivan kaikki kelpaavat listalle. Kun arvata saattaa, hirviöhahmoilla täytyy olla jotakin oikeasti erikoista jotta ne olisivat parempia kuin syvällisemmin kehitellyt ihmishahmot. Koska Resident Evil on käymässä vahvaa remake kaanoniaan, niin hahmojen tapauksessa korostan aika selvästi että minkä jatkumon versio on se paras.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Natalia

- Sherry Birkin tyylinen pikkutyttö, mutta omanlaisellaan idealla

 

Carlos Olivera

- Hyvä tukihahmo, riippumatta versiosta

 

Jack Baker

- Mielipuolinen juntti, mutta taustalla on jotain aivan muuta

 

Mikhail Victor

- Todella hyvä komentajahahmo, vaikka rooli lyhyt onkin

 
24. Derek C. Simmons

Monella tavalla vanhojen ideoiden summa jossa hyvin vähän oikeasti omaa. Mutatoituu kuin RE2 ja RE3 pelien hirviöt, eli vähän turhan pitkään. Hahmossa kuitenkin toimii astetta paremmin se hillitty tyyli jonka taustalla on täysi mielipuoli. Hahmo näyttää erittäin hyvältä roistomaisella tavallaa ja vaikka tarinallisesti onkin hahmon tapauksessa tehty muutama aika typerä veto, niin kokonaisuutena Simmons toimii aika hyvin pääroistona, vaikka niitä omia ideoita onkin aika vähänlaisesti.


23. Alex Wesker

Overseer nimenkin takana piileskelevä Kafkan luomia mielikuvia käyttävä roistohahmo joka tuttuun tapaan mutatoituu tunnistamattomaksi. Hahmolla on kuitenkin edes hieman omanlaisensa suunnitelma ja tapa jolla tämä saari ja pelkoon liittyvät kokeet todella korostuvat on onnistunut. Tuntuu että tämä hahmo on hyvä lähinnä siksi, koska tapa jolla ympäristö toimii, on niin hyvä.


22. Barry Burton

Alkupuolella sarjaa aika tavallisenoloinen hahmo, johon on sentään saatu mahdutettua muutama käännekin. Huomattavasti paremmin Barry alkaa toimia vasta myöhemmin sarjassa, etenkin Revelations 2:ssa. Hyvä perusmies vaihteleviin tilanteisiin, mutta vähän väritön muuhun joukkoon verrattuna. Silti kuitenkin todella hyvin käytetty.


21. Helena Harper

Degenerationin Angela Millerin kanssa hyvin samantyylinen hahmo, joka toimii pääasiassa tukihahmona. Ihan pelkkää silmänruokaa tämä hahmo ei ole sillä vaikka tarinassa onkin muutamia aika epäloogisia ja outoja ratkaisuja, niin kokonaisuutena Helena on motiiveineen todella onnistunut hahmo, varsinkin kokonaisuudessa, jossa hän on erittäin hyvä tukihahmo Leonille.


20. Mr. X Tyrant

Tämän hahmon kanssa se asenne osuu todella hyvin ja sekin lähinnä RE2:n Remakessa jossa tämä terminaattori suurine saappaineen ahdistelee pelaajaa on pysäyttämätön. Tapa jolla tämä tyrant variaatio todella toimii johtuu siitä, että siinä on vähän samaa mitä alkuperäisessä, mutta myös vähän omaa. Alkuperäisellä tarkoitan sekä ensimmäistä tyrant variaatiota, sekä alkuperäisen RE2:n tyrant variaatiota.


19. Jill Valentine

Tästä hahmosta on ihan muutama variaatio ja ehkä alkuperäisen RE3:n variaatio on se paras. Vähän kovapintaisempi kuin ensimmäinen mutta ei yhtä kliseinen kuin Remake versio. Hahmoa korostaa todella hienosti hänen melkoinen muodonmuutoksensa RE5:ssa ja isossa kokonaisuudessa Jill on yllättävän hyvin käytetty hahmo jonka kanssa ei olla tehty samaa asiaa uudestaan ja uudestaan.


18. Ethan Winters

Varsin erilainen kuin monet muut päähenkilöt sillä Ethan on tavallinen jantteri ja suht nyhvö ilman kunnon aseita. Mutta silti hän on yllättävän hyvin tehty hahmo isossa kokonaisuudessa, sillä kaikenkaikkiaan tarina on hyvä ja tapa jolla Ethan siihen liittyy on toimiva. Lisäksi tämä on niitä hahmoja jonka kanssa uskalletaan vähän kokeillakin juttuja.


17. Billy Coen

Aika perustyylinen kova jätkä synkällä menneisyydellä, mutta silti yllättävän hyvin tehty. Hahmossa on vivahteita muihinkin samantyylisiin hahmoihin, mutta RE joukossa hahmossa on vähän enemmän jotakin omaa, vaikka muut hahmot tekevätkin omat juttunsa vähän paremmin. Tämä on kuitenkin sellainen hahmo jossa voisi olla vielä lisääkin käyttöä.


16. Moira Burton

Yksi näitä hahmoja jolla on yhden pelin aikana selvä taustatarina ja selvä kehityskaari, niin ja tietysti asennetta enemmän kuin tarpeeksi. Moira on yhden pelin tapauksessa todella onnistunut hahmo sillä vaikka hänen läppänsä ei sieltä parhaasta päästä olekaan niin tapa jolla hän liittyy kokonaisuuteen toimii erittäin hyvin.


15. Oswell E. Spencer

Tämä on toimiva hahmo varsinkin tarinallisessa mielessä, sillä tämän hahmon taustat ja varsinkin se tarinallinen eteneminen on todella hyvää settiä isossa RE kaanonissa. Ulkoinen tyyli toimii myös todella hyvin, varsinkin loppupuolella, kun peli alkaa olla lopussa hänen tapauksessaan. Se miten monessa sotkussa tämä mies on ollut mukana ja miten paljon syntejä hänellä onkaan taakkanaan vain korostaa sitä, miten tärkeä osa kokonaisuutta hän onkaan.


14. Rebecca Chambers

Erinomainen lisä tiimiin tälläisenä kokemattomana tulokkaana joka on lisäksi se lääkintäspesialisti, eikä mikään toimintasankari kuten miltein kaikki muut. Rebecca on todella toimiva sellaisena sympaattisena lisänä ja jos peli olisi valintapohjainen, tämä hahmo olisi juurikin se moraalinen kompassi. Tarinallisesti erittäin hyvin käytetty, eikä ole missään kohtaa pyritty muuttamaan samaan muottiin muiden kanssa, vaan saanut toimia omalla tavallaan.


13. Nemesis

Stars... Varsinkin alkuperäinen tapa jolla Nemesis sanoo sen, on todella hyvä, remake versio on vähän turhan kliseinen karjunta. Isoimpia ongelmia Nemesis hahmon kanssa on se, että vastaavia jatkuvasti mutatoituvia hirviöitä on aivan liian paljon, mutta Nemesis on sieltä onnistuneimmasta päästä. Ulkoinen olemus herättää paljon kysymyksiä ja mutaatio tuntuu varsin kahlitulta, mutta sitten se pääsee kokoajan enemmän valloilleen. Tämä on juurikin sellainen vihollishahmo joka varastaa shown, ollen paras kaltaisistaan. 


12. Eveline

Hyvin erilainen hahmo kuin aiemmat ja huomattavasti vähemmän RE tyylinen hahmo. Kun hahmoa miettii kokonaisuutena, niin pääosin kaikki on kunnossa. Voimiltaan Eveline on todella erityinen ja se miten hahmoa käytetään toimii myös todella hyvin eikä sekään ole haitaksi, että kauhutunnelmallisesti hän on erittäin onnistunut. Sitten on tietysti se todellisuus mikä tavallaan näytetään hyvin pian, mutta tavataan pelaajalle vasta aivan lopussa.


11. Jack Krauser

RE4:n paras roistohahmo joka olisi todella ollut oikea lopputaisteluvaihtoehto. Mitä tulee Krauseriin niin miltein kaikki on mysteeriä, mikä hiljalleen avautuu, mutta jättää silti paljon kysymysmerkkejä. Krauser on kuitenkin helposti yksi kovimpia sotilashahmoja mitä koko pelisarjasta löytyy ja todellinen kommando. Tämän lisäksi tarinallisessa mielessä hahmo toimii erittäin hyvin, on todella hyvä vastus Leonille ja vaikka onkin vähän käytetty, niin on onnistunut jättämään todella hyvän vaikutelman.


10. Nicholai Ginovaeff

Alkuperäinen versio on ylivoimaisesti se paras, sillä remaken versio on jotenkin ontto ja vähän ylivedetty ilmeineen ja vielä enemmän repliikkeineen, eikä ääninäyttely tee kunniaa hahmolle. Alkuperäinen RE3: Nemesis todella tekee tästä hahmosta erittäin hyvän ja onkin sääli että remake teki kiinnostavasta hahmosta varsin tylsän. Hopea susi nimittäin on juuri oikealla tavalla salaperäinen hahmo ja taustatarinoiden valossa todella onnistunut. Isompi ongelma on siinä, että häntä on käytetty aika vähän.


9. Chris Redfield

Monella tavalla aika tavallisen oloinen toimintapäähenkilö joka kehittyy merkittävästi ulkoisesti ja sisällöllisesti. Chris on juurikin niitä hahmoja joka vaikuttaa sarjaan todella monessa paikassa ja jolla on siteitä vähän joka paikkaan. Sisällölliste Chris ei ole se erikoisin hahmo, mutta kokonaisuudessa mikään näistä ominaisuuksista ei varsinaisesti tee hänestä huonoakaan hahmoa sillä ne ratkaisevat asiat ovat kunnossa. Puhumattakaan että tästä hahmosta on ehkä vähän turhan monta erilaista variaatiota.


8. William Birkin

Tämä on niitä hahmoja joka ei RE2:n remakessa juuri toiminut, mutta kaikessa sitä ennen tulleessa on ollut sitäkin parempi. Yksi niitä hahmoja jolla on liitoksia ihan joka suuntaan ja joka on tyylillisesti ja tarinallisesti erittäin hyvin tehty. Lisäksi tämä on ensimmäinen hahmo joka todella omaksui alati mutatoituvan tyylin jossa mutaatio leviää lopulta niin järeästi pois kontrollista että Birkinistä ei ole mitään jäljellä. Mutta ennen mutaatiotakin tämä oli todella hyvä osa tarinakokonaisuutta. 


7. Jake Muller

Wesker jr on ulkoisesti todella mitäänsanomaton, juuri sellainen tylsä ei ihan kalju videopelihahmo joka näyttää suht hienolta lähinnä vaatteiltaan. Mutta se mikä todella nostaa hahmoa on Troy Bakerin ääninäyttelyn lisäksi hahmon tarinallinen osuus. Weskerin veri tuo hahmolle todella erikoisia ominaisuuksia jotka tekevät hänestä käytännössä supersankarimaisen hahmon. Se miten hänen tarinansa todella etenee yhden pelin aikana on todella hyvä kokonaisuus. Kaikki alkaa palkkasoturista, mutta kehittyy lopulta yksinäiseksi sankariksi.


6. Sherry Birkin

Erittäin hyvä tarinakaari versiosta riippumatta. Pikku tyttönä todella sympaattinen ja nuorena naisena hyvin kovapintainen. Sherry on juurikin yksi niitä hahmoja joka toimii todella hyvin, riippumatta siitä että missä vaiheessa hänen oma tarinakaarensa on. Erityisesti RE6 todella nostaa hahmon uudelle tasolle, kun hänen toiminnallinen puolensa nostetaan esiin. RE2:n aikaan taas hahmo oli varsin avuton, mutta hyvästä syystä. Eikä hän ollut koskaan varsinainen rasite.


5. Ada Wong

Erityisesti alkuperäinen RE2 ja vielä enemmän RE4 todella tuovat hahmon parhaat puolet esiin. Salaperäisyys on hahmon isoimpia juttuja. Koskaan ei voi olla varma siitä että kenen puolella Ada todella on tai kenelle hän työskentelee. Siis tavallaan sen voi kyllä arvata, mutta tämä femme fatale tyyli ulkoaua myöten todella toimii joka tapauksessa. Adan tapauksessa iso osa tarinallista kokonaisuutta on aina hänen suhteensa muihin hahmoihin, sillä yksinään hahmo ei toimi, mutta tarinallisesti hän todella toimii yhtenä osana.


4. HUNK

Mitä tulee Viikatemieheen, niin tämä hahmo on juuri oikealla tavalla cool. Hänen naamaansa ei koskaan nähdä, mikä vain korostaa sitä miten hyvin hahmo toimii ilmankin, kuten Halon Master Chief, mutta ennen Spartan space rangeria. HUNK on ääninäyttelyltään todella hyvä, ideoiden puolesta todella toimiva ja kaiken kaikkiaan yksi niitä hahmoja joka voi ulkoisesti vaikuttaa tylsän tavalliselta sotilashahmolta, mutta joka onnistuu sisällön ansiosta nousemaan todella ikimuistoiseksi.


3. Claire Redfield

Aika hyvin toiminut kaikissa versioissa eikä ole merkittävästi muuttunut, paitsi ulkoisesti. Remakessa ei ole oikeastaan enää punapää, joten alkuperäisen jatkumon versio on paras, erityismaininta Code Veronicalle. Claire on helposti paras naishahmo koko sarjassa ja taustatarinaltaankin erittäin onnistunut. Hahmossa on taistelija, mutta myös se ymmärtäväisempikin puoli, mikä tulee RE2:n remakaessa parhaiten esiin, miksi onkin sääli että hiusväri on vaihtunut, kun se oli yksi niitä tyyliseikkoja mikä erotti Clairen muiden brunettien joukosta.


2. Albert Wesker

Hyvin vaikea sanoa että missä hahmo olisi oikeasti ollut parhaimmillaan sillä sen verran on Weskerissä ollut variaatiota. Tyylillisesti RE5 on se huippu, etenkin Lost in Nightmare, mutta mitä tulee ääninäyttelyyn niin RE4 ja muutamat aiemmat ovat olleet huomattavasti parempi. Mitä tulee hahmoon itseensä niin Wesker on enemmän kuin cool ja voimiltaan todella hyvin tehty. Tietyllä tavalla todella ylivoimainen, mutta samalla ei kuitenkaan voittamaton. Tässä hahmossa on juurikin ne palaset kohdallaan mitä ikoninen pääroisto tarvitsee.


1. Leon Kennedy

RE4-6 on se todellinen Leon. Ääninäyttely on tämän hahmon kohdalla yksi parhaita mitä on videopeli historiassa, oli se sitten Paul Mercier tai Matthew Mercer, niin se vain toimii. Leon on enemmän kuin cool asenteeltaan, juurikin sellainen vakaumuksellinen, mutta monella tavalla hyvin rento hahmo joka heittää vitsiä, mutta jonka taidot kyllä takaavat sen, että hän pärjää kovemmassakin tappelussa. Ulkoisesti Leon erottuu myös hieman joukosta nättipoikakampauksellaan, mutta varsinkin RE6:ssa, myös sitä samaa karheaa tyyliä on tullut, mitä myös Devil May Cryn Dantella on myöhemmin.