Pomotaisteluista saa vaikka kuinka monta listaa koska monissa pelisarjoissa on monta erityisen onnistunutta ja lisää tulee monien pelien kautta todella paljon.

 

 

 

 

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

  • DLC:t ovat oma sijansa vaikka kuuluvatkin peliin.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ifrit - Final Fantasy VIII

- Ensimmäinen Guardian Force pomotaistelu ja erittäin onnistunut sellainen.

 

Maleficent Dragon - Kingdom Hearts

- Erinomainen lohikäärmepomovihollinen loistavassa ympäristössä.

 

Laurence, First Vicar - Bloodborne: Old Hunters DLC

- DLC:n vaikein haaste ja tarinallisesti yksi tärkeimpiä tapauksia.

 

Xigbar - Kindgom Hearts II

- Erikoinen, mutta niin tyylikäs tapa taistella.

 

Cerberus - Castlevania: Symphony of the Night

- Tässä pelissä on niin monta hyvää pomovihollista.

 
24. Imlerith - Witcher 3: Wild Hunt

Taistelu vuoren huipulla tätä järkälettä vastaan on monella tavalla varsin erityinen. Pelkästään asetelma on todella hieno ja se mitä Imlerith teki, asettaa hänet oitis selväksi kohteeksi kostotoimille. Muutenkin koko tilanne on todella hienosti tehty ja tapa jolla Imlerith taistelee, tekee hänestä hyvin erilaisen Geraltiin nähden. Tosin se myös korostaa tätä erottelu ja sitä miten hyvin hahmo eroaa muista kahdesta tärkeämmästä Wild Huntin jäsenestä. 


23. Pinstripe Pototroo - Crash Bandicoot

Yksi niitä hienoimmin tehtyjä ja tyylikkäimpiä pomotaisteluita. Pinstripe on tyylillisesti todella siisti gangsterihahmo, mutta mukana on myös sellainen kiiltosilmäinen hullu joka antaa tommy gunin laulaa. Kokonaisuutena tämä on kuitenkin yksi pelin parhaita pomovihollisia ja olisi ollut varmasti hieno pomovihollinen myös myöhemmissä peleissä.


22. Buzz - Spyro: Year of the Dragon

Simppeli mutta samalla todella hyvä pomovihollinen. Buzz on todella hienon näköinen pomovihollinen ja erittäin hyvä esimerkki ensimmäisestä pomovihollisesta sillä kaikki alkaa simppelisti ja kehittyy järkevästi. Puhumattakaan että ympäristö on todella hieno.


21. Skabb- Legend of Spyro: Eternal Night

Todella näyttävä taistelu varsin hyvää vihollista vastaan. Merirosvoteemainen yhteenotto tätä pähkähullua piraattia vastaan on todella näyttävästi tehty ja papukaijat ovat näppärä lisä. Ympäristö on myös iso tekijä kokonaisuudessa ja Skabb on helposti yksi pelin panostetuimpia vihollishahmoja ja pomotaisteluita, sillä tämän kanssa ei todellakaan ole säästelty, koska niin monet yksityiskohdat ovat huomioituja.


20. Watchdog of the Old Lords - Bloodborne

Chalice Dungeon pomovihollinen ja ehkä se kaikkein vaikein, tai ainakin tätä itse yritin eniten ennen voittoa. Nopea ja vaarallinen haaste joka vaatii varsin paljon vahinkoa jotta oikea vahingoittaminen voi edes alkaa. Koiramaiset pomotaistelut ovat usein niitä haastavimpia, mutta tämä taistelu on tehty yllättävän hyvin, vaikka se johtikin moniin turhauttaviin hetkiin. Siinä mielessä se jopa sopii erinomaisesti Bloodbornen kaltaiseen peliin.


19. Jack Krauser - Resident Evil 4

Ehkäpä pelin paras pomotaistelu sillä kun Krauseria vastaan taistellaan QTE pätkän jälkeen hän on täydessä kommandomoodissa ja veitsi on yllättävän hyvä työkalu. Krauser iskee useaan otteeseen, käyttää monenlaisia aseita ja kaikki johtaa hirviömäiseen yhteenotteen. Krauser on juurikin tämän kokonaisuuden ansiosta pelin parhaita kokonaisuuksia ja oikealla tavalla haastava sellainen.


18. Samael - Darksiders 2

Yksi pelin näyttävimmistä pomotaisteluista ja yksi niitä joka on jäänyt paremmin mieleen. Samael on todella hieno demoni ja paikka jossa yhteenotto käydään näyttää todella hienolta. Tämä on juurikin sellainen pomotaistelu joka näyttää hienolta ja vaikuttaa kokonaisuudessa hienolta. Taistelussa on juurikin oikeanlaista tunnetta ja haastetta jotta se tuntuu oikeasti mielekkäältä.


17. Kovanaama - Sly 3: Konnien Kunnia

Carmelita Foxilla käytävä pomotaistelu jossa vauhdikkuutta ja haastetta. Carmelita on todella nopea liikkeissään ja käyttää aseenaan pistoolia kun taas Kovanaama käyttää kahta pistoolia ja mutta ei ole kovin ketterä liikkeissään. Tämän on sellainen varsin yllättävä taistelu, mutta todellakin poikkeuksellisen onnistunut taistelu, joka nousee yhdeksi pelin parhaista ja se ei ole mitenkään pieni saavutus.


16. Rajan - Sly 2: Konnakopla

Tämä on niitä taisteluita joissa pääosassa ei olekaan Sly, vaan Murray. Vaikka kyseessä onkin aika simppelin oloinen taistelu, niin se on tyylikkyydessään todella onnistunut, pelkästään Rajanin huudahtusten takia. Oikeanlaista kehittyvää haastettakin on peliin saatu. Rajan on juurikin sellainen pomovihollinen joka ei ole se hienoimmain näköinen tai erikoisin, mutta taistelussa hänestä on saatu hyvin onnistunut ja mielekäs vastus.


15. Catwoman - Batman (Telltale)

Tämä peli alkaa yllättävän nopeasti sillä ennen kuin ollaan edes päästy introa loppuun, otetaan yhteen Kissanaisen kanssa ja tämä on jopa Telltalen tasolla hyvin tehty QTE taistelu. Taistelu näyttää hyvältä, on mielekäs pelata ja muutenkin kokonaisuus pelittää uskomattoman hyvin ja Catwoman on erityisen onnistunut.


14. Neva - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Vampyyrinainen ja yksi parhaiten toteutettuja pomotaisteluita ja pomovihollisia. Tämä seksikäs ja varsin paljastava hahmo on haasteena yksi pahimpia sillä hänen vahingoittamisensa vaatii pehmittämistä hänen loitsunsa tarkkaa väistelyä ja hänen erikoisliikkeensä voi hetkessä tehdä kaikesta työstä turhaa. Tämä on myös se taistelu jossa huomasi miten paljon oikea asevalinta voi vaikuttaa, sillä Cerberus on tähän taisteluun erityisen hyvä asevalinta.


13. Genshin - Ninja Gaiden Sigma 2

Mustan hämähäkkiklaanin johtaja saattaa olla koko pelin haastavin pomovihollinen. Tämä vihollinen lyö todella nopeasti, tekee varsin paljon vahinkoa ja oikeaa aikaa omalle hyökkäykselle voi olla vaikea löytää. Tämän taistelun kanssa joutuu todellakaan hallitsemaan sekä torjumisen että väistämisen ja niidenkin kanssa Genshin voi olla todella suuri haaste. Lisäksi tämä on todella hienosti tehty ninjahahmo, erittäin hyvä vastus Ryu Hayabusalle, sillä yhtäläisyyksiä päähenkilöön on aika paljon, varsinkin ninjatyylissä.


12. Hakkon - Dragon Age: Inquistion - Jaws of Hakkon DLC

Jäälohikäärme jossa astetta enemmän sisältöä kuin muissa. Kyllähän pelin monet lohikäärmeet kuten Highland Ravager ovat erittäin upeita ilmestyksiä ja haastavia tapauksia, mutta Hakkon on todella erikoinen taustatarinansa ja jääelementtinsä vuoksi, kuin antilohikäärme. Se miten paljon tähän taisteluun on laitettu alustusta, vain korostaa sitä, miten massiivinen hahmo Hakkon todella onkaan.


11. Gulp - Spyro 2: Ripto's Rage

Siinä missä yhteenotto Crushia vastaan on todella tylsä monella tavalla on yhteenotto Gulpia vastaan yllättävän hyvä. Gulpia pystyy vahingoittamaan todella monella tavalla ja jokainen tapa tuo vaihtelua. Tämän lisäksi Gulp pystyy käyttämään tarvikkeita hyödykseen mikä tehostaa monipuolisuutta taistelussa. Ehdottomasti yksi yllätyshyviä pomovihollisia.


10. Lingering Will - Kingdom Hearts II: Final Mix

Ehkä se kaikkien aikojen vaikein taisteluhaaste Kingdom Hearts sarjassa. Mitä tulee Enigma Soldierinakin tunnettuun vastustajaan, niin tämä on niitä haasteita jota ei vain voi tarpeeksi korostaa. Tämä on vaikea mutta voitto on sen takia erityisen mielekäs. Lingering Will on todella hienon näköinen, erittäin monipuolinen haaste, puhumattakaan siitä tarinallisesta painosta mitä hahmoon kuuluu.


9. Berial - Devil May Cry 4

Helposti yksi hienoimpia pomovihollisia koko pelisarjassa. Tässä on juurikin parhaat puolet niin monesta eri tyylistä. Miekka, lohikäärmemäisiä muotoja, liekkejä ja vaikka mitä. Berial on todella hyvä kokonaisuus hyvällä haasteella mutta ennenkaikkea erittäin upealla ulkomuodolla.


8. Ultima Weapon - Final Fantasy VIII

Ehkä se koko pelin vaikein taisteluhaaste ja ehdottomasti isossa kokonaisuudessa tunnelmallisempi. Omega on monella tavalla tuhovoimaisempi ja selvästi se viimeinen eliittihaaste, mutta Ultima on miekkansa kanssa tyylikkäämpi, taistelupaikka on tyylikkäämpi ja haasteet jotka tätä ennen pitää selättää, korostavat sitä tilannetta. Tämän lisäksi Ultima on paras ultima aineksen lähde ja haasteellisesti erittäin tuskallinen, jos sille päälle sattuu.


7. Doppelganger - Castlevania: Symphony of the Night

Alucardin yhteenotto häntä itseään vastaan. Tämä on sitä pomovihollistyyppiä joka hyvin toteutettuna toimii erityisen hyvin. Siinä on jotakin todella mielekästä kun pääsee ottaamaan yhteen itseään vastaan. Etenkin jos pelihahmo on todella upea, mitä se tässä tapauksessa todella onkin. Ei se haastavin pomovihollinen, mutta ei myöskään läpihuuto juttu. Toimii juuri oikealla tavalla.


6. Bane - Batman: Enemy Within

On kyseenalaista että onko tämä edes oikea pomotaistelu, mutta itse sanoisin että tässä genressä on. Se miten upeasti Bane on kuitenkin toteutettu, nostaa kokonaisuuden aivan uudelle tasolle. Tässä viidennessä osassa Bane nimittäin oikeasti näyttää siltä, miltä hänen pitääkin näyttää ja tuntuu siltä miltä pitääkin. Tämä on niitä tapauksia kun pomovihollinen on osattu tehdä todella hyvin ulkoisesti ja taistelu myös toimii erittäin hyvin.


5. Taskmaster - Marvel's Spider-Man

Helposti paras versio hahmosta pelimuodossa, jopa Marvel's Avengersin jälkeen. Tämä versio nimittäin juurikin oikeilla tavoilla vaikea vihollinen joka kehittyy. Hahmoa vastaan taistellaan useamman kerran ja jokainen taistelu on mahdollista myös hävitä, ilman että peli päättyy, koska kaikki on Taskmasterille opettelua. Viimeinen taistelu hahmoa vastaan on se oikea haaste koska Taskmaster pystyy kopioimaan kaikki liikkeet mitä pelaaja tekee ja sitä kautta myös torjumaan kaikki hyökkäyset mitä pelaaja tekee. Samojen ideoiden käyttö ei siis riitä.


4. Rufus Shinra - Final Fantasy VII Remake

Vaikein valinta oli että valitsisiko alkuperäisen vai uuden version. Alkuperäisen kanssa kaikki on varsin yksinkertaista, mutta erityisen tyylikästä kun taistelu on Cloud vs Rufus, aluksi tietysti Rufusilla on myös Darknation apuna, mutta kyseessä on kuitenkin kaksintaistelu. Remake korottaa panoksia merkittävästi tehden taistelusta merkittävästi vaikeamman, monipuolisesti tyylikkäämmän ja kokonaisuutena erittäin ikimuistoisen ja erilaisen.


3. Chernabog - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Kingdom Hearts: Final Mix on myös hyvä, mutta tämä on monipuolisempi. Muutenkin ykköspelin Chernabog tuntuu vain sellaiselta kivalta lisältä mutta kyseinen taistelu on aivan liian helppo. Dream Drop Distancen taistelu on paljon Fantasia tunnelmallisempi, joukosta erottuvampi ja muutenkin erilaisempi. Se tuntuu musikaalilta, näyttää erittäin hyvältä ja asettaa tämän todella aliarvostetun pelin sille kuuluvalle jalustalle. Erittäin hyvä versio erittäin hyvän roistohahmon osuudesta, ei niin hyvässä elokuvassa.


2. Vergil - Devil May Cry V

Kolmosen taistelua vaikeampi, näyttävämmällä ympäristöllä, suuremmalla määrällä varusteita ja useammalla vaiheella. Sanoisin että lopetusta lukuunottamatta tämä taistelu on jokaisella tavalla parempi kuin aiemmin. Taistelu on vaikeampi ja näyttävämpi, mutta se on myös muutamilla tavoilla huomattavasti palkitsevampikin. Ainoa mitä todella muuttaisin, olisi se miten Dante vaihe päättyy, koska siinä tavallaan huijataan voitto pelaajalta. Muutenkin se miten kokonaistilanne päättyy jättää toivomisenvaraa ja Nero taistelu on lähinnä turha lisä ja tämä yhteenotto on se todellinen lopputaistelu.


1. Leon - Kingdom Hearts

Kokonaisuus jossa juurikin oikeanlaista tyyliä, ikimuistoisuutta ja yllätyksiä. Muistan erityisen hyvin jo pelkästään sen alustuksen mikä tällä taistelulla on ja sen miten cool Leon on. Taistelu itsessään oli silloin ihan ensimmäisellä kerralla hyvin haastava ja erityisen hienon siitä teki se, että häviäminen on yksi vaihtoehto. Tietysti voittaminen on mahdollista ja kun peli on tutumpi, niin ei taistelu mitenkään erityisen vaikea ole. Mutta se ensimmäinen kerta on jättänyt todella vahvat muistot ja kyllä tämä on yksi niitä parhaiten tehtyjä pomotaisteluita.