Monesti tietyt aseet ovat samoja perusaseita mitä on ties kuinka monessa muussakin pelissä, mutta ne on nimetty jotenkin osuvasti, minkä takia ne jäävät oitis paremmin mieleen.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä. Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kivääri jne.

  • Pistoolit ovat oma listansa.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Hunting Rifle (Player) - Remnant: From the Ashes

Hunterin aloitusase ja ehdottomasti yksi pelin parhaita aseita jolla pärjää vaikka ihan loppuun asti.

 

Exagryph / Adamant Rail: Aspect of Hestia (Zagreus) - Hades

Versio jonka kanssa lataamisesta tulee osa taktiikka. Iso osa.

 

Hellfire Shotgun (Reaper) - Overwatch

Katkaistuhaulikko joita Reaper kantaa molemmissa käsissä.

 

Widow's Kiss (Widowmaker) - Overwatch

Tarkkuuskivääri josta saa vaihtamalla myös sarjatuliaseen.

 
24. Springfield (Karl Fairburne) - Sniper Elite 4

Aloituskivääri on yllättäen yksi tehokkaimpia aseita ja kannustaa todellakin siihen hyvin tarkkaan ja taktiseen lähestymistapaan. Tämän aseen tulinopeus on aika heikko ja ampumanopeus häviää sekin monille koska jokaisen ammuksen jälkeen ladataan. Mutta tämä lataaminen onkin yksi aseen todellisia tyyliseikkoja joka korostaa sitä tarkka-ampujen ammattimaisuutta ja taktisuutta, varsinkin tässä pelisarjassa. Arvokkain työkalu mitä pelihahmolla on.


23. Bow (Aloy) - Horizon Zero Dawn

Ei niinkään se ase, vaan se ammusvariaatio. Aloyn asevalinta on sellainen klassinen eikä juuri erota häntä modernista Lara Croftista, paitsi siinä, miten paljon erilaisia ammuksia hän pystyykään jousella ampumaan ja miten paljon se tuokaan tähän aseeseen sisältöä ja tyyliä. Ulkoisesti tämä heimotyyli ei nappaa, mutta käyttötyyli kyllä.


22. Overwatch (V) - Cyberpunk 2077

Pelissä on yllättävänä vähän oikeasti hyviä tarkkuuskivääreitä mutta Overwatch on yksi niitä joka on sentään jotenkin jäänyt mieleen. Siis onhan siinä voimaa kuten monissa muissakin, vähän turhan pieni lipas tosin, mutta niin tuppaa olemaan muissakin. Tarkka-ampujalle tämä on ehdottomasti hyvä valinta.


21. Storm Gun (Ranger) - XCOM2

Haulikoista järein. Vaikka Rangerilla isossa osassa onkin myös miekan käyttö, niin kyllä haulikko on silloin oikea valinta, kun ei halua täysin käydä päälle. Tämä ase nimittäin tekee lähietäisyydeltä murhavaa vahinkoa, kuten haulikon kuuluukin. Erinomainen ase sissille joka suosii suoraa toimintaa.


20. Mini Rocket Swarmers (Player) - Crimson Land

Rakettitykistö isoon rakettimäärään. Tämä on yksi niitä aseita jossa iskee se, miten paljon tulivoimaa siihen mahtuukaan. Tämä peli on täynnä toinen toistaan massiivisempia aseita jotka todellakin tekevät toiminnasta hauskaa ja todella tuhovoimaista. Tämä on yksi niitä hauskimpia käyttää.


19. Ballista (Doom Guy) - Doom Eternal

Varsijousi Doom-maisella otteella. Tässä aseessa kohtaavat hienosti sellainen keskiaikaisvivahteinen tyyli yhdistettynä sellaiseen demonimaiseen ulkoasuun ja moderniin otteeseen. Ballista on todella hieno ase ja erittäin mielekäs käyttää sillä tuhoa tällä aseella saa todella paljon aikaiseksi, jo ihan yhdellä ammuksella. Aseen lisävivahteet tuovat mukanaan lisää vaihtelua ja mielekkyyttä minkä ansiosta tämä ase sopii todella hyvin joukkoon.


18. Grenade Launcher (Chris/Piers) - Resident Evil 6

Useita erilaisia ammuksia minkä kautta runsaasti tuhovoimaa. Yksi hyödyllisimpiä aseita Chrisin kampanjassa sillä isoja joukkoja vastaan tämä on erittäin hyödyllinen ja monesti yksi kuti riittää. Lisäksi erilaiset ammukset tuovat mukanaan vaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin.


17. Beam Cannon (Grenadier) - XCOM2

Erittäin tehokas raskas tuliase joka sopii erittäin hyvin etujoukon työkaluksi. Tekee merkittävää vahinkoa vähän isompiinkin mölleihin. Näissä aseissa pääosassa on täysin tulivoima sillä ulkoisesti aseet eivät juuri eroa mitä tulee siihen mikä on hienoin, joten kyllähän se järein tulee valittua.


16. Tikhar (Artyom) - Metro 2033

Pitkälti yksi pelin nimikkoaseita. Paineilma-ase jossa se pumppaaminen on yllättävän hyvä tyyliseikka. Ase on hiljainen, mutta vaatii huomiota että paineet pysyvät kunnossa. Ihmisvihollisia vastaan tämä on ehdottomasti yksi niitä kaikista hyödyllisimpiä aseita. Kunnes saa Hellsingin käyttöönsä. Tikhar kuitenkin on niin merkittävä ase, että se on säilynyt osana arsenaalia pelisarjan alusta loppuun asti.


15. M14 Custom (Nathan Drake) - Uncharted 4: Thief's End

Syy miksi tämänkin pelin tapauksessa nostan esiin tarkkuuskiväärin johtuu siitä, että ne ovat Uncharted sarjassa monesti astetta harvinaisempaa laatua, mutta tämä ase on juurikin sellainen, millaiseksi itse miellän todella hyvät tarkkuuskiväärit. Puoliautomaatti ja vieläpä hienon näköinen sellainen.


14. Chainbreaker (Prisoner) - Immortal: Unchained

Rynnäkkökiväärien kuningas koko pelissä. Kahleenmurtajassa on mukavankokoinen lipas ja ase tekee kaupanpäälle vielä tulivahinkoakin. Se ei sovi kaikkiin tilanteisiin mutta kun tarvitaan paljon tulivoimaa, niin tämä on ehdottomasti harkitsemisenarvoinen ase loppupeliin. Tämän jälkeen ei vain meinaa enää löytyä toista sarjatuliasetta joka tarjoaisi samanlaista voimaa ramboiluun.


13. Plasma Lance (Sharpshooter) - XCOM2

Tarkka-ampujan tehokkaimpia aseita ja myös niitä hienoimpia. Plasmapeitsi tuo toimintaan juurikin sellaisen futuristisen otteen ja se näkyy ja tuntuu myös siinä tulivoimassa jota tällä aseella pystyy tuottamaan. Loppupelissä tarkka-ampuja on todellinen vartija tämän aseen kanssa, sillä hyvältä paikalta tällä aseella kylvetään kuolemaa ympäristöön.


12. Coach Gun (Player) - Remnant: From the Ashes

Yksi aloitusaseita joka on todellakin keskipitkän matkan ase ja loppuviimeksi yllättävän hyvä sellainen. Ainoa merkittävä heikkous aseessa on se, että siinä on vain kaksi ammusta ja sitten ladataan. Latausnopeus on suhteellisen hyvä, mutta se mikä todella tämän aseen kanssa nappaa on sen kaksipiippuista haulikkoa muistuttava tyyli, vaikka piiput ovatkin päällekkäin. Coach Gun on yksi niitä aseita josta Remnant tulee mieleen ja vaikka se ei olekaan millään edes paras aloitusaseista, se ottaa silti pisteet tyylikkyydestä.


11. Cowboy (Deacon) - Days Gone

Todella tyylikäs ase, revolverikivääri. Pieni lipas mutta voimaa löytyy ja nimi aseella on enemmän kuin mahtava. Lehmipojan tyylikyydessä on sitä oikeaa western henkeä ja vaikka tämä ei olekaan oikea ase laumojen tappamiseen, niin taktiseen lähestymiseen se on todella hyvä valinta ja kyllä tällä aina maantierosvojen leiristä tekee selvää jälkeä, tai satunnaisista haasteista maanteillä.


10. Silver Spear (Prisoner) - Immortal: Unchained

Legendaarisista aseista selvästi parhaita. Hopeakeihäs on tarkkuuskivääri ja siitä syystä sen lipas ja ammusmäärä ovat säälittävän rajalliset. Mutta se voima mitä tämän aseen kanssa saa on omiaan tekemään tästä erittäin merkittävän työkalun tähän peliin, jossa haaste ei monesti ole pelaajan puolella. Tämä on se tasoittava voima jolla kylvää tuhoa lähellä ja kauakana.


9. Libertador (Eva Roux) - Code Vein

Ase itsessään ei ehkä täysin tunnu kuuluvan Evan tyyliin, mutta kyllä siitä on silti saatu todella näyttävä. Nyt kun pääpaino on juurikin siinä aseessa, niin kyllä Libertador on niitä hienoimpia kiväärejä pelissä, pääasiassa siksi että se tuntuu juurikin kuuluvan tähän peliin ja sen pistin on sieltä hienoimmasta päästä. Pääasiassa tyyliseikat tekevät siitä astetta paremman, koska se näyttää hienommalta.


8. Harbinger Rifle (Chloe Frazer) - Uncharted: Lost Legacy

Ehdottomasti pelin parhaita aseita tarkkuuden ja pysäytysvoiman ansiosta. Erityistä plussaa myös siitä miten hienosti tämä ase on nimetty. Pelkästään sen vuoksi tämä todellakin ansaitsee sijansa listalla koska helposti mennään vain siihen suuntaan että aseet nimetään siten että ne vastaavat tosielämän parejaan. Paljon paremmin jäävät mieleen kun nimeen on edes jollakin tasolla panostettu.


7. Crossbow (Corvo) - Dishonored

Pieni, kevyt, hiljainne ja tyylikäs. Sopiva ase salamurhaajalle ja erilaiset ammukset tuovat lisää tyylikkyyttä. Erityisesti tässä aseessa kuitenkin nappaa se, miten hienosti sen kanssa on tuotu sellainen modernius mukaan. Aseen nopea lataus, automaatiot ja kehittyneet tyyliratkaisut toimivat todella hyvin ja tuovat sellaisen kehittyneen steampunk vivahteen myös aseenkäyttöön. Lisäksi kattava valikoima erilaisia ammuksia todellakin tukee tätä asetta erinomaisesti.


6. Coronacht / Heartseeker Bow: Aspect of Chiron (Zagreus) - Hades

Jousista helposti se kaikista mielekkäin käyttää hakeutuvien nuolien ansiosta. Ulkoisesti ei nyt mitenkään huono, mutta ei nyt suoraan mitenkään muita parempikaan. Jousen versiosta tämä toimii merkittävästi parhaiten juurikin siksi, että ilman mitään isompia päivityksiä, tämä on todella hyvä ase. Tietysti sitten päivitysten kanssa ase alkaa sekoittumaan muiden jousien joukkoon.


5. Spitfire (Player) - Remnant: From the Ashes

Helposti yksi parhaita "käsiaseita" pelissä, jolle kunnolla vain yksi pistooli pärjää vertailussa. Spitfire on kuitenkin yksi niitä aseita pelissä jonka hyötyjä ei vain voi peitellä. Tämä konepistooli ampuu nopeasti ja on varsin tehokas. Sitä tietysti kompensoi vähän hitaahko lataus, mutta liekinheittimen kanssa tämä on ehdottomasti yksi sellainen ase joka on todella tehokas yhtä vihollista, kuin laumaakin vastaan. Lisäksi tämä tehdään yhdestä osasta lohikäärmettä, joten tulensylkiä on pakostakin yksi niitä aseita jonka todella haluaa.


4. Shotgun TAP194 / Decimator (Player) - Resident Evil: Revelations 2

Ehdottomasti niitä parhaita haulikoita. Ei nyt niin hieno kuin Drake, mutta yleisesti hyödyllisempi koska lipas on varsin hyvä ja samoin on se pysäytysvoima. Tässä aseessa korostuu juurikin se mikä tekee pumppuhaulikoista niin hyviä tälläisissä peleissä. Tällä aseella nimittäin tekee selvää jälkeä vähän isommastakin lössistä zombeja. Erittäin uskollinen monille kaltaisilleen pitkin pelisarjaa ja juuri siitä syystä ansaitsee tulla nostetuksi jalustalle. Hyvin tehokas lähietäisyydellä ja vaikka ei olekaan aina se oma haulikkovalinta, niin kyllä se on yksi parhaista.


3. Ruin (Player) - Remnant: From the Ashes

Metsästyskivääri olisi miltein oma ykkösvalintani, mutta sitten on Ruin. Tämä tarkkuuskivääri on hyvin tehokas, se ampuu kolme ammusta kerralla ja se minkä se häviää metsästyskiväärille tulivoimassa, se voittaa tarkkuudessa, ammusmäärässä ja varsinkin lisätehosteessa. Tämän aseen kantaja nimittäin herää henkiin kuolleista, mikä on varsinkin pomotaisteluissa monesti todellinen pelastaja. Tyylikkyydestä ei suoraan tule lisäpisteitä, mutta kiväärien joukossa vain yksi pystyy todella kilpailemaan tämän kanssa.


2. Rifle SVD / Overlord (Player) - Resident Evil: Revelations 2

Todella hyvä esimerkki siitä, millainen tarkkuuskiväärin pitääkin olla. Tälläinen dragunov tyyliinen snipu on monesti juurikin sellainen ase jota itse suosin, koska se on puoliautomaatti eikä tarvitse joka kudin jälkeen pitää taukoa ja ladata. Ehdottomasti yksi niitä aseita joka tukee erinomaisesti omaa pelityyliä ja yleensä siis löytyy niiltä hahmoilta joita eniten käytän. Tämä ei ehkä erotu joukosta kuten monet muut listalta löytyvät, mutta edustaa erinomaisesti muita kaltaisiaan aseita.


1. Exagryph / Adamant Rail: Aspect of Lucifer (Zagreus) - Hades

Rail on muutamalla tavalla huomattavasti haastavampi ase kuin muutama muu, mutta Hestian versio aseesta on helposti tehokkain. Mutta Luciferin muoto aseesta on hienoin, erikoisin ja ylivoimaisesti mieleenpainuvin sillä se vapauttaa helvetin lieskan jonka värikin muuttuu sen mukaan, mitä siunauksia Zagreusilla on. Lucifer ei ehkä ole yhtä tehokas kuin Hestia, mutta kokonaisuutena ylivoimaisesti paras kaikista versioista mitä aseesta on. Varsinkin jos sattuu saamaan virityksen, loputtomilla ammuksilla, jolloin tästä aseesta tulee yksi pelin parhaista.