Viimeaikoina useampi peli ja pelisarja on saanut animekäsittelyn ja vieläpä melko laadukkaasti. Vaihtoehtoja seuraavaksi animaatioksi olisi kuitenkin vaikka kuinka paljon. Tietysti monista näkisi mielellään sarjan sijaan vaikkapa elokuvankin, mutta jo ilmestyneiden  tavoin, ideana on nyt tähdätä sarjamuotoon.




Vaikka aiheesta olisi jo tullut jonkinlainen sarja, niin se ei tarkoita etteikö se kelpaisi listalle. Mutta silloin kyseessä täytyy olla oma sarja.

- Resident Evil: Infinite Darkess, Dragon's Dogma, Castlevania ja Arcane: League of Legend Story ovat kaikki erinomaisia ja niistä näkisi mielellään enemmänkin.

Kyseessä täytyy olla peli, joka on aloittanut pelinä, se ei saa itse perustua kirjaan, elokuvaan tms.

- Kuten Witcher, Wolf Among Us tai mikä tahansa Marvel tai DC aiheinen tapaus. Vaikka monet niistä animaatiosarjan ansaitsisivat ja moni on saanutkin.

Tietyt aihealueet tähtäävät oitis K18 materiaaliin, kuten Castlevania, mutta se ei ole vaatimus, sillä mukaan kuuluu myös paljon sellaisia ideoita, jotka kelpaisivat erittäin hyvin myös animaatioksi, joka olisi tähdätty isommalle katselijakunnalla.


KUNNIAMAININTOJA


F.E.A.R

Yksi parhaita kauhupelejä koskaan ja yksi parhaita räiskintäpelejä koskaan tarjoaa juuri oikeat eväät toiminnalliseen, sekä pelottavaan animaatiosarjaan.


Amnesia: The Dark Descent

Idean nyt ei suoraan tarvitsisi olla kiinni ensimmäisessä pelissä mutta kauhutarina animetyyliin toteutettuna voisi tarjoja oikein kiinnostavan katsauksen tähän kokonaisuuteen.


Dark Souls

Paljon mahdollisuuksia ja varsikin, koska tarinankerronta on melko omanlaistaan, melko avaavaa. Tästä saisi melko paljon sisältöä irti, varsinkin koko sarjasta.





24. Red Dead Redemption

Tästä voisi hyvin kuvitella näkevänsä jonkin sarjamuotoisen tarinakokonaisuuden, vaikka sitten animaatiomuodossa ja vaikka täysin uusien hahmojen kautta, tai kenties Jack Marstonin kautta. Vaikka RDR on kuin western elokuva, niin kyllä se toimisi myös sarjamuodossa erittäin hyvin. Toiminnallisesti siitä saisi todella paljon irti ja miksei tarinallisestikin, puhumattakaan että kun Rockstar ei ole pärsäämässä tarinaa, voisi animaatiosarja todellakin kertoa vaihteeksi hyvän kokonaisuuden.


23. Worms

Toimisi oikein hyvin lyhyinä sketseinä joissa madot ampuvat, räjäyttävät tai mäiskivät toisiaan kerrasta toiseen. Mitään erityistä tarinakokonaisuutta ei tarvita.


22. Overlord

Aihealue josta saisi todella huvittavaa katseltavaa. Overlord itsehän ei juuri puhu mitään, kun taas Gnarl puhuu senkin edestä. Itse valitsisin Overlord kakkosen tarinalliseksi kohteeksi, koska lisää draamaa saadaan kolmesta rakastajattaren keskinäisistä kinasteluista. Tämä on vaihteeksi yksi niitä kokonaisuuksia jossa huumori olisi merkittävästi tärkeämmässä osassa kuin moni muu. Pääasia on siinä Overlord henki esitetään hyvin jaksotetussa animaatiosarjamuodossa.


21. Uncharted

Tämä on näitä vähän erilaisempia valintoja sillä Uncharted on selvästi rakennettu enemmän seikkailuelokuvaksi sopivaan konseptiin. Siltikin olisi kiinnostavaa katsoa että mitä nopeatempoinen ja nokkela animaatio saisi aikaan Nathan Drakella. Tuntuu että lähemmäs mikä tahansa aihealue toimii animaatiomuodossa, kun se vain on tehty oikein.


20. Assassin's Creed

AC sarjassa haastavinta olisi lähinnä päättää että mistä aiheesta pelisarjassa haluaisi nähdä animaatiotarinan. Olisiko se Eivor Varinsson viikinkitarinassa, Edward Kenway merirosvotarinassa vai Ezio Auditore renessanssitarinassa. Vaiko aloitettaisiinko alusta, jollakin tavalla. Tai sitten suoraan kerrottaisiin aivan uusi tarina, uudella aikakaudella ja hahmoilla, mielellään jopa täysin ilman animuskikkailua ja nykyaikahömppää. Paitsi ehkä ihan alustuksena, mutta pääpaino salamurhaajien ja temppeliherrojen välisessä taistelussa.


19. Bloodborne

Maailmankuvaltaan todella kiinnostava kokonaisuus. Tarinankerronta ei ehkä ole sitä osuvinta animaatiomuotoon, mutta olisi kiinnostavaa nähdä miten tässä onnistuttaisiin. Etenkin kun ulkoisesti kaikki näyttäisi ehdottomasti todella hyvältä, kun Bloodborne näyttää todella hyvältä. Toiminnassa on myös ehdottomasti puolensa jo pelkästään trikkiaseiden ansiosta.


18. Jak & Daxter

Pelien rakenne on toiminut todella hyvin mutta tämän kokonaisuuden kanssa itse lähtisin oitis tekemään jatkoa peleille, en kertomaan niiden tapahtumia tai tarinaa uudelleen. Idea ja hahmot ovat todella hyviä joten heidän täyttämiään tarinoita näkisi mielellään sarjamuodossa.


17. Ratchet & Clank

Aiheesta on nähty loistava peli toisensa perään ja yksi erinomainen elokuvakin. Kyllä tästä aiheesta saisi erinomaisen animaatiosarjankin, joko sellaisen joka kertoo jo koettua tarinaa uudelleen, tai sitten kertoo ennennäkemättömän tarinan jolloin olisi aivan vapaat kädet tehdä mitä mieleen juolahtaa, hyvällä huumorilla.


16. Sly Cooper

Peleissä on nähty monta hyvää tarinaa ja joista pari on nokkelassa lyhärimuodossa ja tällä tyylillä näkisi mielellään ihan kokonaisen sarjankin. Tosin itse lähtisin vähän monitahoisempaan animaatioon kuin niissä, mutta loppuviimeksi sillä ei ole väliä kunhan pelien idea saadaan yhtä tyylikkääseen muotoon, mitä se on monissa peleissä ollut. Sly ja Carmelita leikkivät rosvoa ja poliisia, samalla kun pahat roistot tekevät omia juttujaan, johon kaksikon takaa-ajo lopulta yhtyy. Hahmoja on vaikka kuinka mitä käyttää.


15. Castlevania: Symphony of the Night

Castlevania sarja on ollut erinomainen kokonaisuus mutta siitäkin huolimatta olisi erittäin kiinnostavaa nähdä Symphony of the Nightin tarina animaatiosarjamuodossa, vaikka sitten täysin irrallaan kaikesta aiemmin tehdystä Castlevania-animaatiomateriaalista.


14. Code Vein

Tämä koko peli on jo valmiiksi tyylillisesti kuin anime. Ulkoasu on erinomainen, hahmojoukko on erinomainen ja toiminnallisesti mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Muutenkin pelin koko asetelma on todella loistava kaikki koodeineen joiden kautta pelihahmot saavat omanalisensa voimat. Tämä olisi varsin helposti käännetty kokonaiseen animesarjamuotoon, vaikka sitten kertomalla kokonaan pelin tapahtumat uudestaan tai jatkamalla siitä, mihin peli päättyy. Mahdollisesti molempia.


13. Dark Messiah of Might and Magic

Tämän tarinan näkisi todella mieluusti animaatiomuodossa. Anime jossa ei säästellä väkivaltaa ja seksuualista sisältöä. Sareth on todella hyvä päähahmo, hänen kanssaan kulkeva Xana on todella hyvä tuomaan jännitettä ja Leanna tuo todella hyvän vastapainon Xanalle. Koska kokonaisuus avautuu hiljalleen, se riittää rytmittämään tarinaa. Toiminnallisestikin pelissä on runsaasti mahdollisuuksia, mutta itse korostaisin ehdottomasti tarinaa, joka on ehdottomasti todella aliarvostettu ja vähän tunnettu.


12. Dragon Age

Absolution on pitkälti oikeaa tavaraa tyylillisesti, mutta olisi kiva nähdä enemmän tuttuja hahmoja. Leliana varsinkin olisi todella hyvä hahmo vaikka täysin vetämään sarjaa, tai ainakin olemaan osa sitä. Tosin, kyllä Morrigan olisi myös kiinnostavaa nähdä, miksei myös ensimmäisen pelin Warden. Tietysti tarina voi olla jotakin joka ei suoraan seuraa mitään peliä, mutta käyttää tuttuja hahmoja hyväkseen, sillä he ovat juurikin sitä jotakin, mitä itse haluaisin tästä aiheesta tehdyssä sarjassa nähdä.


11. Soul Calibur

Tässä aiheessa riittää hahmoja joiden tarinoita käytätä. Itse aloittaisin ehdottomasti Nightmaresta, tai mahdollisesti jostakin joka liikkuu hänen ympärillään. Toisaalta Rapahel Sorel, Heishiro Mitsurugi tai Ivy Valentine olisi hyvä fokus tuomaan tiettyä tarinallista sisältöä kokonaisuuteen. Usean tarinan yhdistely olisi ehdottomasti sieltä parhaasta päästä ja erilaiset hahmot tarjoaisivat toimintaan valtavat määrät variaatiota, samalla tavalla kuin Tekken: Bloodlines sarjassa, mutta vielä monipuolisemmin ja kiinnostavammin.


10. Ninja Gaiden

Tarinan ei tarvitse olla mitään sen ihmeellisempää mitä se on uusimmissa peleisäs ollut. Kunhan mukana on tuttuja hahmoja Ryu Hayabusasta ja Ayanesta alkaen, päästään sillä jo pitkälle. Tämä on niitä tapauksia jossa toiminta on ehdottomasti pääosassa. Aihealue on ehdottomasti sieltä osuvimmasta päästä näyttävään ninjatoimintaan.


9. Resident Evil

Sanoisin että elokuvat kuten Degeneration ja Vendetta ovat jo saavuttaneet sen, mitä sarjaltakin toivoisi. Tuttujen hahmojen käyttöä erinomaisesti niin toiminnallisella tavalla, kuin tarinallisellakin tavalla. Infinite Darkness valitsi erinomaisesti kun Leon ja Claire olivat kärjessä ja itsekin jatkaisin tämän kaksikon kanssa, mutta lisäämällä myös muita tuttuja hahmoja sarjasta. Tarinan ja toiminnan hyvä jaksotus on kuitenkin avain voittoon, mutta parhaiden hahmojen käyttö on vain se varmistus siitä, että tarina jaksaa kiinnostaa.


8. Divinity: Dragon Commander / Ego Draconis

Otti kumman tahansa näistä kahdesta pelistä lähtökohdaksi, on lohikäärme muuttuvan komentajan käyttäminen ehdottomasti sieltä parhaasta päästä. Se että päähenkilö pystyy muuttumaan lohikäärmeeksi avaa valtavan määrän mahdollisuuksia toiminnallisessa mielessä, etenkin kun mukaan laitetaan myös miekkataistelua. Toisaalta, tarinallista sisältöä tarjoavat useat eri neuvonantajat päämajassa puhumattakaan eräästä pahasta voimasta. Yhdistelmä näistä kahdesta voi olla haastava mutta kaikki parhaat ainekset ovat mukana.


7. Kingdom Hearts

Peli on monella tavalla jo kuin animesarja, mutta siitä voisi tehdä myös enemmnä sarjamaisen lisäämälä yhtä jos toista ja karsimalla yhtä jos toista. Toiminnan ja tarinan yhdistely voi olla haastavaa, etenkin kun on näin paljon materiaalia mistä kehittää jotakin yhtenäistä. Eri Disney ja Final Fantasy aiheista voi lainailla yhtä ja toista, joista sitten koota yhteen enemmän tai vähemmän yhtenäisen kokonaisuuden joka seuraa pelien tapahtumia, tai kehittelee jotakin täysin omanlaistaan kokonaisuutta.


6. BloodRayne

Tämä aihe on kuin tehty animemuotoon, K18 animemuotoon jossa ei kursailla veren kanssa sitten yhtään. BloodRayne toimisi erinomaisesti jos siinäkin mentäisiin samalla tyyliratkaisulla kuin Castlevaniassa, eli väkivaltaa ja seksiä riittää. Tarinaa aihepiirissä kyllä on toiminnan vastapainoksi ja uskallan väittää että jos pelit olisivat myyneet paremmin, olisi tästä aiheesta tehtykin jo animesarja. Se olisi jotakin mikä olisi oikeasti sitä mitä Rayne ansaitsisi, niiden muutamien kehnojen elokuvien jälkeen.


5. Devil May Cry

Animesarja tästä aiheesta löytyykin jo, mutta se on kaukana siitä, mitä tähän aiheeseen kuuluvan sarjan pitäisi olla. Tässä sarjassa pitäisi olla merkittävästi enemmän toimintaa ja huumoria tietyllä kikkailulla. Se mitä sarja tekee parhaiten, kääntyisi oikein hyvin animemuotoon, vaikka sitten täysin ilman mitään isompaa draamaa ja tarinakin kelpaa todella simppelissä muodossa koska näyttävässä toiminnassa on se pääfokus.


4. League of Legends

Arcanen tavoin tästä aiheesta saisi vaikka kuinka paljon irti. Käytettävissä olevia hahmoja on vaikka kuinka joten on hyvin vaikeaa sanoa että mikä olisi se paras asetelma. Itse olisi erityisen kiinnostavaa nähdä keskiössä sekä Warwick, Nocturne, Aatrox, Mordekaiser, Katarina kuin Teemokin. Mutta myös paljon sellaista, mitä ei pelissä itsessään ole vielä ollut. Vaihtoehtoja on todella paljon, joten tästä saisi vaikka kuinka monta sarjaa ja tarinaa aikaiseksi.


3. Hades

Samalla tavalla kuin pelin yhdessä trailerissa oli animaatiota, voisi siitä saada aikaiseksi vaikka ihan kokonaisen sarjankin. Tarinaa pelissä on vaikka kuinka joten materiaaliakin riittää. Yhdellä saralle on Zagreusin ja Hadesin isä-poika suhteen kehittyminen, eri jumalien hyödyntäminen sekä monien lisähahmojen kuten Skellyn, Megaeran, Thanatoksen, Charonin ja Cerberusin kaikkien osuus kokonaisuudessa olisi hyvä lisä, sillä jokaisen akutta tulee omanlaisensa lisä tarinaan ja lisää materiaalia. Niin ja sitten on se toiminta ja valtava variaatio mitä siihen kuuluu.


2. Final Fantasy

Siinä missä Kingdom Hearts yhdistelee Disney ja Final Fantasy tarinoita omiin juttuihinsa, on Dissidia kokoelma Final Fantasy päähenkilöiden ja pääroistojen tarinoiden yhdistelyä yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä jos mikä olisi todella kiinnostavaa animemuodossa sillä toiminnasta ei ole pulaa, mutta eri hahmojen välisten keskutelujen kautta pakettiin saadaan merkittävästi lisää sisältöä ja tyyliä. Mutta omalla kohdalla pääidea olisi että Final Fantasy tarinoista tulisi enemmän animaatioita. FFVIII ja FFIV erityisesti olisivat kiinnostavia nähdä animaatiomuodossa.


1. Spyro

Ehdottomasti se oma suosikkini sillä jossakin vaiheesta tästä piti tulla elokuvakin. Spyro on juurikin yksi näitä aiheita josta saisi varsin monenlaista tarinaa aikaiseksi. Siitä saisi koko perheelle kelpaavan kokonaisuuden, mutta Legend of Spyro tarjoaisi mahdollisuuden myös vähän varttuneempaan tarinankerrontaan. Joka tapauksessa tämä on yksi niitä aiheita josta mielellään näkisi animaatiosarjan, jos elokuvaa ei tipu. Oli sitten kyseessä Spyro the Dragon, Legend of Spyro tai jonkinlainen hybridi molemmista, itse katsoisin sitä mielellään useammakin kauden. Erityisesti tämä kaikki toimii koska hahmoja kokonaisuudessa on todella paljon. Elora, Hunter, Cynder ja Ignitus ovat vain muutamia esimerkkejä ja sitten ovat tietenkin roistohahmot kuten Ripto, Red ja pahoista pahin, Malefor.