Monesti todella pienet lausahdukset jäävät todella hyvin mieleen. Pidempien sitaattien kanssa ongelmaksi nousee se, että niitä ei meinaa koskaan muistaa täysin oikein. Jotkut tosin ovat poikkeuksia ja ne muistaa yllättävän hyvin.

 

 

 

Yksi per peli mutta pelisarjasta voi olla montakin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

"I gave you all I had" - Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

- Erityisen vahvasti sanottu, jos tietää tilanteen jossa se on sanottu.

 

"These gods and their petty squabbles do not deserve to survive the reckoning." - Jormungandr (Smite)

- Juurikin sellainen erityisen pahaentinen sitaatti.

 

"Let me at 'em." - Jax (League of Legends)

- Joskus todella tavallinen lausahdus toimii normaalia paremmin, jos sen sanoo oikein.

 

"He just trying to be manipulative, I do it too." - Morrigan (Dragon Age: Origins)

- Nopeasti ohi menevä, mutta aika hyvä heitto.

 

"I'm afraid I'm just not that kind of girl. Well...mostly, I'm not." - Rayne (BloodRayne)

- Sopii Raynen tyyliin erinomaisesti. Kaksimielisyydessään ja rennossa asenteessa.

 

"You have not really defeated the enemy if you adopt their methods." - Samara (Mass Effect 2)

- Hyvä viisaus joka pätee moneenkin asiaan.

 

"Viikingit saatana." - Ahti (Control)

- Tulee ihan puskista, ei tunnu liittyvän mihinkään, mutta on silti niin hyvä ja jäänyt vahvasti mieleen.

 
24. "I don't need you to understand me." - Squall Leonhart (Final Fantasy VIII)

Ne repliikit toimivat yllättävän hyvin joita voi soveltaa jokapäiväiseen elämään. Tämä on juurikin sellainen tapaus. Eihän sillä nyt ole väliä monissa tapauksissa että ymmärtääkö joku todella sitä millainen olet. Tietysti tämä ei pädä tapauksissa joissa ymmärretyksi tuleminen on tärkeää. Tämä on enemmänkin sellainen sisällöllinen asia. 


23. "If even one person is still left standing at the end of a war, then the fight was worth it." - Garrus (Mass Effect 3)

Tottahan se tavallaan on että jos kaikki ovat kuolleet, niin ei sodalla taida silloin voittajaa olla. Garrusilla on muutama todella hyvä repliikki, kuten mahdollinen suunnitelma siltä varalta jos kuolema korjaa. Mutta tämä on filosofisuudessaan se mikä toimii huomattavasti paremmin.


22. "If you don't need me, then get off my back…” - Leon Kennedy (Resident Evil 4)

Vähän karsittu, mutta loppuviimeksi varsin hyvin sanottu. Tavallaan mietin paria muutakin Leonin lausahdusta, kuten sitä että nainen ei vie tanssissa tai eräs vastaava RE6:sta, mutta tämä on jotenkin parempi ja sopii hyvin kuvastamaan sitä turhautumista joka seuraa siitä jos ei saa hetken rauhaa.


21. "Death suits you." - Hades (Smite)

Kuolema pukee sinua tai muuta vastaavaa, juuri oikeanlainen lausahdus tälläiselle hahmolle, ja muutenkin todella naseva ja hyvä. Todella simppeli lausahdus, mutta monesti tälläiset ympäripyöreät ja simppelit lausahdukset voivat olla niitä erittäin hyvin toimivia, varsinkin tälläisissä tapauksissa.


20. "Greater risk is to do nothing." - Death (Darksiders 2)

Tämä on todella toimiva vastaväine ja se vain toimii todella hyvin. Monissa asioissa on riskejä, mutta jos ei tee mitään, niin riskihän sekin on. Kuoleman tapauksessa tämä kokonaisuus saadaan kuullostamaan entistä paremmalta ja tapa jolla tämä muotoillaan, toimii yllättävän hyvin.


19. "Dreams have a nasty habit of going bad when you're not looking." - Max Payne (Max Payne)

Noir tunnelmaan erittäin sopiva repliikki. Onhan siinä tulkinnanvaraisuutta, mutta myös tiettyä selkeyttä joka kuvaa hyvin sellaista tilannetta jossa kaikki ei todellakaan mene suunnitelmien mukaan.


18. "May the dirt taste good when I feed it to you." - Warden (Dragon Age: Origins)

Tästä sarjasta löytyy monia hyviä lausahduksia mutta monet ovat tuttuja muualta. Tämä on kuitenkin niitä parempia sillä siinä yhdistyy keskiaikainen puhetyyli ja modernimpi psyykkaus. Toimii yllättävän hyvin ja vaikka tämä ei olekaan niitä ikimuistoisimpia, niin silti on hyvä korostaa sitä, miten hyvä se on.


17. "You should run! It won't help, but it make you feel better!"​ - Rayne (BloodRayne 2)

Monet sitaatit Rayneltä ovat astetta kaksimielisempiä, mutta jostakin syystä tämä on kaikessa leikkisyydessään niitä joka on jäänyt paremmin mieleen, puhumattakaan että se on toimiva variaatio jostakin astetta klassisemmasta. Mukana on vain vähän enemmän Raynen omaa tyyliä.


16. "Hope is what makes us strong." - Pandora (God of War 3)

Kiteyttää todella hyvin se mistä Pandorassa on kysymys, vaikka sitaatti vielä jatkuukin. Siinä on myös ihan hyvä viesti tosielämään ja menee yksiin "toivossa on hyvä elää" sitaattiin. Vaikka siihen ei täysin itse uskokkaan, niin tavallaan se ei ole huonompi filosofia jota seurata tai pitää mielessä.


15. "As long, as I have breath in my body. My fate is my own..." - Talion (Middle-Earth: Shadow of War)

Kun kaikki päätyy siihen kysymykseen; "Mitä on valmis uhraamaan?". Kokonaisuutena Talion on todella hyvä esimerkki siitä mitä todellinen sankari on valmis tekemään yhteisen edun vuoksi ja tämä lausahdus kuvastaa sitä kaikkea vielä paremmin. Kaikki ei välttämättä tule päättymään hyvin, mutta hän itse tekee sen päätöksen, että jatkaako taistelua silläkin uhalla, että tulee lankeamaan. Tälläiset sitaatit toimivat astetta paremmin kun on vähän kontekstia ja jos se repliikki on erityisen hyvin ilmaistu.


14. "Surprise me, if you can." - Taskmaster (Marvel's Spider-Man)

Kuvastaa hyvin hahmoa, mutta myös yleisesti todella hyvä repliikki. Itselläni on sellainen muistikuva että tässä pelissä olisi ollut toinen, ehkä vähän parempikin sitaatti Urakoitsijalta, mutta kun en sitä muista ja se voi olla toisestakin pelistä tai vastaavasta, niin en sitä lisää. Mutta ei tämäkään missään nimessä huono ole, koska se on erittäin hyvä tapa ilmaista että on valmis kaikkeen, mutta tarjoaa silti mahdollisuuden vastustajalle tehdä jotakin yllättävää.


13. "This is the way of the dark side, all things end in death." - Revan (Star Wars: Knights of the Old Republic

Hyvin muotoiltu juurikin sellaisella oikeanlaisella lopullisuuden tunteella. Tälläinen synkkä lausahdus sopii kokonaisuuteen todella hyvin kun ollana valon ja pimeyden välillä. Revanin tapauksessa erityisen hyvin. Kaiken kaikkiaan tämä voi olla aika kliseiseltä kuullostava repliikki, mutta se vain toimii niin hyvin.


12. "I am not a king, I am not a god, I am... worse..." - Aatrox (League of Legends)

Tapa jolla Aatrox sanoo tämän repliikin ei ole se paras mahdollinen, mutta se miten hyvin se kuvastaa hahmoa ja miten mahtava sen merkitys on, tekee siitä niin hyvän. Aatrox kun on helposti yksi pelin paholaismaisimpia hahmoja, niin se että hän sanoo olevansa jotakin jumalaa pahempaa on pahaenteistä jos mikä.


11. "My path ends here. But yours lies beyond this." - Ignitus (Legend of Spyro: Dawn of the Dragon)

Todella hyvin valittuja viimeisiä sanoja. Mentorihahmon tapauksessa yleensä tulee lopulta se kohta kun vain toinen voi jatkaa ja kun kyseessä on opettaja, niin onhan se selvää että oppilaan on mentävä eteenpäin ja oltava parempi. Tapa jolla Ignitus sanoo hyvästinsä ovat todella onnistuneet ja vaikka tämä onkin aika tavalisenoloinen repliikki, niin siinä on todellakin jotakin todella vahvaa draamallista painoarvoa.


10. "If you’re done lying to me, then you should stop lying to yourself." - Elena Fisher (Uncharted 4: Thief's End)

Eräs Naten lausahdus on hauskempi, mutta tämä on lyhyempi, ytimekkäämpi ja pitää sisällään erään todella hyvän viisauden. Monestihan sitä jopa valehtelee itselleen, mutta sillä nyt ei voita mitään ja siksi tämä mitä Elena sanoo, merkitsee niin paljon. Se että Nate valehtelee hänelle on yksi asia, mutta se että hän valehtelee myös itselleen, ei auta ketään sitäkään vähää.


9. "I guess it's my fate as a dark knight. Soon, I won't even feel any remorse for my actions." - Cecil Harvey (Final Fantasy IV)

Kuvastaa erinomaisesti sitä millainen hahmo on kyseessä. Cecil on juurikin sellainen oikeudenmukainen mies joka on kuitenkin myös velvollisuuden painama ja uskollinen. Mustana ritarina hän joutuu kyseenalaistamaan sen mitä tekee ja lopulta kun hänestä tarinan myötä tulee paladiini, niin tämän sitaatin painoarvo vain kasvaa koska se kuvaa erinomaisesti sitä, millaisesta lähtökohdasta Cecil tulee ja mihin hän todella suuntaan, jotta ei muuttuisi sellaiseksi, jollaiseksi tavallaan pelkää muuttuvansa.


8. "I've come to put an end to this." - Alucard (Castlevania: Symphony of the Night)

Sitaatti jonka melkein kuka hyvänsä olisi voinut sanoa, mutta se ei kuitenkaan vähennä sitä, miten hyvä sitaatti se onkaan. Tässä tapauksessa todella paljon painaa se että kuka näin sanoo ja missä tilanteessa. Tämä on kuitenkin sellainen sitaatti jonka voisi todella hyvin sanoa myös Batman, Bigby Wolf, Geralt tai joku vastaava. Se vain sattuu olemaan sellainen erityisen hyvä sitaatti.


7. "My time and my thoughts are my own to spend." - Urgost (Lord of the Rings: War in the North)

Oikealla tavalla kryptisesti muotoiltu mutta samalla aikaa täysin todenmukainen lausahdus. Näinhän se lopulta menee koska kukin päättää mihin aikaansa käyttää ja tämä pätee ajatuksiin vielä enemmän. Kun tämän sanoo mahtava lohikäärme niin kyllähän se kuullostaa oitis jotenkin mahtipontisemmalta ja sitä miettii vähän enemmän, että onko siinä jotakin astetta salaperäisempää tai tulkinnanvaraisempaa.


6. "I'd tell you to run, but it won't do any good." - Bigby Wolf (The Wolf Among Us)

Tämä on niitä mehukkaampia lausahduksia jotka viestivät siitä että mitään "minulle ei ryttyillä". Itse siis todella pidän tästä repliikistä sekä sen mahdollisesta jatkosta. Tälläisten tilanteiden kanssa peli toimii vain niin hyvin. Onhan siinä mahdollisuuksia moneen muuhunkin, mutta itse tykästyin aina tälläisiin astetta kovempiin ratkaisuihin joita voisi sanoa riidan haastamiseksi, mutta myös oikeanlaiseksi asenteeksi.


5. "No one's who you think they are." - Joker (Batman: Arkham City)

Niin totta niin monella tavalla. Loppuviimeksihän tämä pätee aivan kaikkiin. Et voi koskaan olla varma että toinen todella on sellainen, millainen luulet hänen olevan ja siinä mielessä tämä sitaatti Jokerilta saa entistä enemmän painoarvoa. Se vain toimii niin hyvin niin monella tavalla ja pitää sisällään niin paljon enemmän kuin vain satunnaista suun soittoa. Tähän kun heitetään päälle se mitä pelissä tapahtuu, niin kaikki saa entistä enemmän syvyyttä kokonaisuus vain paranee.


4. "Yep, burn the trash. Throw it into fire, burn it all. Burn it into a reindeer, not into a moose." - Ahti (Control)

Todella hauskaa ja nerokasta kikkailua kirjaimellisella kääntämisellä. Kyllähän sen tietää että sanonta "polttaa poroksi" käännetään ideallisesti vähän toisin, mutta juuri siksi tämä toimii niin hyvin. Muutenkin kun Ahti vääntää kunnon rallienglantia, niin tälläinen yksittäinen lähemmäs helposti missattava repliikki voi tuntua aika marginaaliselta, mutta itse pidän siitä yllättävän paljon.


3. "You would be wise to surrender" - Darth Vader (Star Wars Jedi: Fallen Order)

Ja Cal vastaa juurikin sillä tavalla, miten pitääkin, mutta kokonaisuudessaan tämä lausahdus on vain niin täydellinen tilanteeseen jossa on selvää, että kovin vahvoilla ei nyt olla, kun vastassa on voiman käyttäjistä voimakkain. Darth Vader nyt on aivan omaa luokkaansa ja se miten hyvin häntä tässä pelissä käytetään tekee tätä repliikistä niin toimivan. 


2. "I will not end, nor will I have you end." - Sephiroth (Final Fantasy VII Remake)

Vaikuttaa tyypilliseltä pääroiston repliikiltä, mutta pienellä erilaisella vivahteella. Tämä nyt ei ole se aivan täydellinen versio siitä mitä Sephiroth sanoo pelin lopussa, mutta tämä on monella tavalla se mihin se kaikki todella keskittyy ja mikä todella nostaa eniten niitä ajatuksia. Se että pääroisto sanoo että on itse ikuinen tms on peruskamaa, mutta sitten kun tälläinen pieni lisä tulee mukana joka tarkoittaa päähenkilöä, niin kokonaisuus muuttuu oitis kun mukaan tulee lisää ajateltavaa ja kysymyksiä siitä, mitä tämä oikeasti tarkoittaa.


1. "Hmmm" - Geralt (Witcher 3: Wild Hunt)

Joskus, sen ei tarvitse olla mitään enempää kuin hyvin tehty äännähdys. Jotkut varmaan ovat sitä mieltä että eihän tämä edes ole sitaatti, mutta itse olen vähän eri mieltä, sillä jos tästä tekee sitaatin, niin silloin se on. Lisäksi tämä on helppo muistaa, sopii lähemmäs tilanteeseen kuin tilanteeseen ja jokainen voi tehdä siitä omanlaisensa.