Sankareita on monenlaisia ja vaikka sellaiset täysin virheettömän sankarihahmot voivatkin olla paikoitellen aika tylsiä, niin jos hahmo on tehty oikeasti hyvin, niin kyllä se kokonaisuus toimisi vaikka hahmolla vikansa olisikin eikä välttämättä jokaisessa tilanteessa täysin mahtuisi sankarin tittelin alle.

 

 

 

Aika monilla sankareilla on joitakin sellaisia puolia jotka kallistavat heitä vähän antisakarinkin puolelle, mutta siinä juuri tuleekin se tulkinnanvaraisuuus. En nyt sano etteikö monia sankareita voisi luokitelle myös antisankareiksi, mutta loppuviimeksi kaikki on aika suhteellista.

Ehkä itse miellän hahmon enemmän sankariksi, kuin antisankariksi, jos hahmon motiivit ovat pääasiassa oikeamielisiä eikä motivaattorina ole mikään itsekäs syy, ellei sitten mennä oikeasti henkilökohtaisuuksiin. Monesti kokonaisuuteen vaikuttaa myös se, miten kukin hahmolla pelaa, koska monesti pelaaja voi päättää, että onko hahmo sankari ja kuinka paljon.

Yksi per peli ja vain pelattavia hahmoja

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Spider-Man - Marvel's Spider-Man

Juurikin sellainen sankari joka tekee oikeita asioita oikeista syistä. Iso osa tietysti tulee Ben sedän sanoista, mutta päätös on elää niiden mukaan.

 

Cal Kestis - Star Wars Jedi: Fallen Order

Todellinen jedi ja sankari joka tähtää juurikin siihen aatemaailman jota jedit edustavat. Ei se erikoisin sankari, mutta juurikin sellainen tyypillinen.

 

War - Darksiders

Tunnollinen sotilas joka tekee mitä täytyy ja joka ensimmäisen Darksidersin aikaan alkaa todella näyttää sitä sankarillista puoltaan, kehittyen siihen muottiin.

 

Strife - Darksiders Genesis

Rento veijari, oikealla puolella järjestystä. Juurikin tälläinen hahmo jonka menneisyys ei ole se sankarillisin, mutta joka aikoo tehdä tulevaisuudestaan sellaisen.

 

John Marston - Red Dead Redemption

Entinen roisto, joka kulkee nyt oikeaa tietä, pelaajasta riippuen. Tosin Red Dead Redemption 2 suorastaan korostaa sitä osaa Marstonista, joka on se sankarillisempi.

 
24. Death - Darksiders II

Darksiders maailmassa on huomattavasti erilaisempi tilanne kuin normaalissa maailmassa ja sankaruus on kyseenalaisempi ja liikkuvampi käsite. Ratsumiehet ovat monella tavalla vaikeasti määriteltäviä, vaikka pitkälti sankaruuteen voivatkin mahtua. Kuolema erityisesti on sankarin viitan arvoinen sillä hän on tasapainon esitaistelija ja kaikki mitä hän lopulta tekee, hän tekee epäitsekkäistä syistä ja veljiensä vuoksi. Hän ei näytä tai vaikuta sankarilta, mutta hän on.


23. Sly Cooper - Sly 3: Konnien Kunnia

Sly on ehkä varas, mutta ei roisto. Hänen vihollisensa ovat oikeita roistoja ja vaikka virkavalta onkin jatkuvasti perässä niin Sly on luonteeltaan sellainen joka tekee oikeita ratkaisuja, vaikkakin ammatinvalinta on enemmän kuin kyseenalainen. Slyn tapauksessa se sisin ratkaisee sillä sydämeltään hän on hyvä.


22. Jason / Red Ranger - Power Rangers: Battle for the Grid

Power Rangereissa on monta hyvin sankarillista hahmoa joten kukin voi valita oman suosikkinsa. Omani on Punainen rangeri mutta en suoraan tee hänestä sen sankarillisempaa kuin monesta muustakaan, varsinkin tämän pelin tarinassa Vihreän Rangerin sankarillisuus korostuu todella hyvin.


21. Nathan Drake - Uncharted 4: Thief's End

Nate on pitkän matkaa sarjaa hyvin antisankarimainen, mutta tässä viimeisessä osassa hän on omasta mielestäni jo selvästi enemmän sankari, sillä vaikka monet hänen metodeistaan ovatkin kyseenalaisia, mitä ne ovat olleet jo pitkään, niin motiivit ovat hyvin erilaisia. Tarkoitusperiensä ansiosta Nate on tarinan loppupuolella paljon enemmän sankarimainen, sen alun veijarin sijaan. Siis luonteeltaan Nate on edelleen sama, mutta tässä vaiheessa elämää, monet asiat ovat muuttuneet ja tehneet hänestä sankarillisemman. Voisi sanoa että hän olisi sitä Uncharted 3:n puolellakin.


20. DeSardet - Greedfall

Tämä on niitä tapauksia joissa hahmosta saa antisankarin jos haluaa, mutta tämän hahmon kanssa huomasin itse olevani yllättävän sankarillinen ilman antisankarimaisia vivahteita, juurikin sellainen ritarillisten hyveiden mukaan toimiva hahmo joka tekee sen mikä on oikein, ei sitä mikä on helppoa. Puhumattakaan että tämä sa metodi pysyi pelin loppuun asti, kun taas monissa muissa peleissä, se moraali harmaantuu aika nopeasti.


19. Ratchet - Ratchet & Clank: Crack in Time

Ratchet on sitä tyyppiä joka tekee hyviä asioita rennolla mielellä. Antisankaria Ratchetista ei kovin helpolla saa, sillä sen verran hyvismäisestä hän tilanteet hoitaa ja suhtautuu muihin. Varsinkin silloin kun tilanne menee oikeasti vaikeaksi, niin Ratchetin moraalinen kompassi ei heilu, vaan tietää mikä on oikein, vaikka se sattuisikin.


18. Kara - InJustice 2

Tuntee selvästi oikean ja väärän eron, vaikka hänen serkkunsa Superman onkin sen tien jo kauan sitten hukannut. Kara on todellinen sankari juurikin siksi, että hän tietää mikä on väärin ja pysyy oikealla tiellä, vaikka lähiperhe onkin toisella tiellä. Karassa korostuu hienosti se sankarillinen uhrautuvaisuu jota Supermanissakin oli ennenkuin hän lankesi lopullisesti. Tässä universumissa.


17. Sherry Birkin - Resident Evil 6

Sherry on kuin yhdistelmä Clairen ja Leonin parhaita puolia ja erityisen sankarilliselta hän näyttää kun aisapariksi tulee niin selvä antisankari kuin Jake Muller. Sherry on juurikin sellainen tunnollinen poliisihahmo joka tekee oikein vaikeidenkin asioiden edessä ja on pelkästään luonteeltaan sitä tasoa, että hän tuntuu sankarilliselta.


16. Amaterasu - Okami

Amaterasun tapauksessa korostuu se, että tämä auringonjumala on kuin luotu sankariksi, hän tekee kaiken mitä tekee, koska se on hänelle velvollisuus. Hän ei pyydä siitä mitään ja pysyy oikeudenmukaisella tiellä alusta loppuun asti. Luonnetta hahmosta ei juuri tule esiin, mutta teot ovatkin Amaterasun tapauksessa ne, mitkä oikeasti merkitsevät.


15. Van Helsing - Van Helsing

Hyvin paljon antisankarimaisia piirteitä, joten raja on hyvin häilyvä, mutta loppuviimeksi tämä hahmo on sitä tyyppiä, joka tekee oikein, koska se oikein, vaikka ei siitä itse juuri saakaan mitään. Jumalan vasempana kätenä toimiminen ei ole helppoa, mutta se pitää oikealla tiellä. Todellinen soturi joka on hyvä siinä mitä tekee oikein, sankarin tavoin. Myös pelissä Incredible Adventures of Van Helsing, pelattavana on hyvin samankaltainen hahmo, joka on vielä selvemmin sankari, mutta kyllä tämäkin on sankarin viitan arvoinen mies.


14. Sora - Kingdom Hearts

Tämän hahmon kohdalla sankarillisuus on jo luonteessakin. Sora on kaikkien kaveri, pyrkii aina tekemään oikein ja on valmis aika koviinkin uhrauksiin läheistensä vuoksi. Sora on juurikin sitä tyyppiä johon voi luottaa ja joka tekee paljon enemmän, kuin häneltä vaaditaan tai voidaan odottaa.


13. Alucard - Castlevania: Symphony of the Night

Todella antisankarimainen kun sitä aluksi alkaa miettiä, mutta kun Alucardia miettii pidemmälle niin kaikki mitä hän varsinkin tässä pelissä tekee, hän tekee epäitsekkäästi yhteisen hyvän vuoksi ja estääkseen todella pahoja asioita. Ei hän siinä juuri mitään itse voita ja tapa jolla hän aivan lopussa on halukas uhrautumaan on hyvin sankarillista. Voi olla että hänestä saisi antisankarikin, mutta kyllä hän on loppuviimeksi on enemmän sankarimainen, juurikin niiden syiden ansiosta, joiden vuoksi hän tekee mitä tekee.


12. Jack Bauer - 24: The Game

Hyvin siinä ja siinä, koska kyllähän Jack tekee paljon sellaisia asioita joita voisi pitää antisankarimaisina ja mitä tulee TV-sarjaan, niin siinä seurataan hyvin kipeästi sitä, että Jack menee enemmän ja enemmän antisankarimaiselle tielle. Mitä tulee peliin, niin tämä on niin varhaisessa vaiheessa että merkkejä on, mutta pääasiallisesti Jack on erikoisagentti joka tekee mitä täytyy velvollisuudentunnosta ja yhteisön vuoksi, ajoittain yksilön vuoksi, mutta sankari hän on joka tapauksessa.


11. Leonardo - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Selvästi kaikkein sankarillisin turtleseista, siinä missä Raphael on kaikista antisankarimaisin. Leo on syystä se johtaja, koska hänen kurinalaisuutensa ja luonteenlujuutensa pitää hänet kunniallisella tiellä ja johtaa myös muita pysymään. Jos miettii jotakin sankarillista puolta, niin Leonardolta löytyy sitä.


10. Captain America - Marvel's Avengers

Kostajien joukossa ehdoton sankaruuden esikuva ja oikea mies johtajaksi. Kapteeni Amerikassa korostuvat kaikki ne todellisen sankarin vaatimukset. Hän tekee asioita oikeista syistä, ei taivu houkutuksille ja on reilu muita kohtaan. Hän ei pelkästään sankarillinen toiminnassaan vaan myös luonteessaan minkä kautta hän on niitä hahmoja joiden varaan voi laskea silloinkin kun kaikki alkaa olla heikossa hapessa. Juurikin sellainen hahmo josta tietää, että hän on valmis uhrauksiin.


9. Talion - Middle-Earth: Shadow of War

Talion on monella tavalla hyvin tyypillinen sankarihahmo joka joutuu vaikeaan tilanteeseen. Sellaisessa paikassa moni siirtyisi antisankarilinjalle, mutta Talion lopulliseen lankeemukseensa asti hyvin selvä sankari, joka on valmis uhraamaan aivan kaiken, suuremman hyvän vuoksi. Alusta asti on selvää että Talion tietää mikä on oikein ja on valmis kuolemaan sen vuoksi. Tämän toisen pelin edetessä se raja sumentuu sumentumistaa, mutta tässä maailmassa, Talion pysyy sankarina niin kauan kuin mahdollista ja tieto siitä mitä on tulossa, varmistaa että hän kuolee sankarina.


8. Obi-Wan Kenobi - Star Wars III: Revenge of the Sith

Esimerkillinen, ellei täydellinen, jedi. Obi-Wan on sen tyylinen hahmo joka on sankarillinen esikuva. Hän noudattaa kuuliaisesti sääntöjä ja tekee vaikeitakin asioita, koska on pakko. Vahva moraali ja velvollisuudentunto pitävät hänet yhtenä Star Wars maailman suurimpana sankarina, hyvin kovassa kilpailussa.


7. Cecil Harvey - Final Fantasy IV

Alusta asti on selvää että Cecilin moraalikompassi osoittaa oikeaan suuntaan ja hän on heti kyseenalaistamassa vääriä tekoja. Viimeistään siinä vaiheessa kun hänen paladin puolensa ottaa näkyvän muodon, niin Cecil sankarillinen puoli korostuu vielä enemmän. Joka tapauksessa Cecil on sankarillinen sankari sankarillisimmasta päästä sillä hän selvästi tietää oikean ja väärän ero ja on vahvasti oikealla puolella.


6. Claire Redfield - Resident Evil 2

Varsinkin remake oikein korostaa sitä miten sankarillinen Claire on ja kyllähän se myös jatkossa tulee selväksi. Clairen tapauksessa on selvää että hän tietää mikä on oikein ja mikä väärin ja on valmis taistelemaan sen vuoksi. Hänessä on todella paljon sankarillisia puolia jotka korostuvat Sherryn kautta eikä hänen luonteenlujuuttaan voi myöskään kyseenalaistaa sillä Claire ei peräänny eikä horju oikeunmukaiselta tieltä.


5. Squall Leonhart - Final Fantasy VIII

Ehdottomasti yksi suurimpia soturieta FF sarjassa mitä päähenkilöihin tulee ja vaikka Squall on luonteeltaan hyvin antisankarimainen niin toiminnaltaan hän on esimerkillinen. Hän ei tee mitä tekee itsekkäistä syistä, vaan koska se on hänen tehtävänsä erikoisjoukoissa johon on päätynyt. Squall on (myös Kingdom Heartsin kautta) kehittynyt todella erinomaiseksi hahmoksi joka pyrkii välttelemään valokeilaa ja joka tekee oikein epäitsekkäistä syistä. Todella tyypillinen sankarillinen soturihahmo, ehdottomasti parhaasta päästä.


4. Leon Kennedy - Resident Evil 4

Moderni soturihahmo ja hyvin selvä sankari joka kaikista vaikeuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta ei ole horjunut tieltä, vaikka hänen suhtautumisensa tilanteisiin onkin muuttunut. Poliisina Leonilla on selvä säännöstä jota noudattaa ja erikoisagenttina myös. Tapa jolla Leon tilanteet hoitaa on soveltamista, mutta missään kohtaa hän ei ole juuri poistunut sankarin reitiltä minkä ansiosta ei ole mitään isompaa epäselvyyttä siitä, että kuinka sankarillinen hahmo onkaan kyseessä. Hän tekee paljon enemmän, mitä työ vaatisi.


3. Optimus Prime - Transformers

Autobottien johtaja ja helposti kaikista transformereista sankarillisin, samalla vastapainolla millä Megatron ehkä se kaikkein roistomaisin. Prime on sitä tyyppiä joka tarvittaesa uhraa kaiken mitä hänellä on uhrattavaa jotta muut selviävät. Todellinen johtaja ja esimerkkillinen hahmo muille sankareille. Optimus Prime tekee kaiken yhteisen edun vuoksi.


2. Spyro - Spyro: Year of the Dragon

Luonteeltaan ei ehkä sellainen ylisankarimainen, paitsi Legend trilogiassa, mutta Spyro on juurikin sellainen hahmo joka on sankari oikealla tavalla. Hän tekee asioita auttaakseen ja juurikin tälläisellä tavalla jossa korostuvat ne sankarilliset puolet. Spyro on sitä tyyppiä joka pitää omiensa puolta ja tekee asioita yhteisen edun vuoksi.


1. Aragorn - Lord of the Rings: Aragorn's Quest

Yksi suurimpia sankareita koskaan joten peli kuin peli kelpaa. Aragorn on yksinkertaisesti sellainen hahmo, joka on valmis antamaan kaiken yhteisen edun vuoksi. Pitkälti kaikki mahdolliset sankarin vaatimukset jopa korostuvat tämän hahmon kohdalla mikä on omiaan tekemään Aragornista sankarillisen esikuvan. Synnynnäinen johtaja, oikeudenmukainen soturi ja ennenkaikkea uskollinen ystävä joka ei tavoittele omaa etua, mutta on lopulta valmis vastuuseen tehdäkseen maailmasta paremman.